فهرست مطالب

نشریه طب کار
سال نهم شماره 4 (پیاپی 29، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آسیه عباسی، ابوالفضل برخورداری، علی جبالی * صفحات 1-7
    مقدمه
    صدا یکی از مهمترین عوامل زیان آور محیط کار و فراگیرترین عامل فیزیکی تهدیدکننده سلامت شاغلین است.تقریبا یکی از بهترین راه ها برای کنترل صدا، جاذب های صوتی می باشد. . با توجه به ورود گسترده نانو در عرصه های مختلف علمی، یکی از کاربردهای آن طراحی و ساخت جاذب های صوتی حاوی نانوذرات می باشد. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین ضریب جذب در نانوکامپوزیت های آلومینیوم حاوی درصد های مختلف نانوذرات آلومینیوم می باشد.
    روش بررسی
    نخست نانوذرات آلومینیوم100 نانومتری ، براده چوب و چسب پلی وینیل استات به نسبت مشخصی وزن سنجی شد و بخوبی مخلوط گردید. در مرحله بعد مخلوط بدست آمده درون قالب مقاوم به حرارت ریخته و در دمای 37 درجه سانتی گراد خشک گردید. بعد از تهیه نانوکامپوزیت های مذکور، ضریب جذب صوت با لوله امپدانس صوتی قرائت شد.
    یافته ها
    مقایسه ضریب جذب صدا چهار درصد وزنی (1، 2، 3 و 4 درصد نانوذرات 100 نانومتری) نانوکامپوزیت های آلومینیوم نشان داد که نانوکامپوزیت آلومینیوم در فرکانس 2000 هرتز و در درصد وزنی چهارم، بالاترین ضریب جذب صدا را داشت. این در حالی است که در همه درصدهای وزنی نانوکامپوزیت های آلومینیوم در فرکانس 500 هرتز پایین ترین ضریب جذب صوت دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد با افزایش درصد وزنی نانو ذرات آلومینیوم ضریب جذب صوت بیشتر می شود و نانوکامپوزیت های آلومینیوم می توانند گزینه مناسبی برای کاهش نویزهای محیطی و صنعتی باشند.
    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت آلومینیوم، ضریب جذب صوت، فرکانس
  • فاطمه افشارنیا *، هابیل آسایی، افشین مرزبان صفحات 8-20
    زمینه و هدف
    مکانیزاسیون یکی از راه های گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی پایدار است که با هدف کاهش ناراحتی جسمی و روحی به اصلاح شیوه، ابزار و شرایط انجام کار می پردازد. هدف از انجام این مطالعه بررسی ریسک فاکتورهای ناراحتی های اسکلتی- عضلانی و مداخله مکانیزاسیون به منظور کاهش این ناراحتی ها می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مداخله ای و بر روی 80 نفر از کارگران یک واحد تولیدی قارچ خوراکی انجام پذیرفت. به منظور جمع آوری داده ها در قبل و بعد مداخلات از پرسشنامه نوردیک و جهت ارزیابی فشار کاری وضعیت بدن در حین کار از روش تلفیقی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آماری کای اسکور و رگرسیون لجستیک انجام شد.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    تحلیل رگرسیون نتایج نشان داد که بین درد کمر، زانو، شانه، انگشتان دست و ساعد با مکانیزه شدن؛ درد کمر و زانو با تعداد ساعت های کاری در هفته و نمایه توده بدنی؛ درد کمر، زانو، شانه و بازو با سن ارتباط معنی داری وجود دارد و به دلیل کاهش قابل ملاحظه اختلالات اسکلتی-عضلانی پس از مداخله مکانیزاسیون، کاربرد تجهیزات استاندارد در مراحل نیمه مکانیزه برداشت و بسته بندی قارچ پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: مکانیزاسیون کشاورزی، اختلالات اسکلتی عضلانی، تولید قارچ خوراکی
  • حمیده نیک نظر، امیر هوشنگ مهرپرور، مصطفی بهجتی، علی دهقانی، محمد جواد زارع * صفحات 20-30
    مقدمه
    شناخت میزان مواجهه مادران با حلال ها و بررسی ارتباط آن با ناهنجاری مادرزادی قلبی در نوزادان می تواند در شناخت عوامل محیطی موثر در بروز ناهنجاری موثر باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین مواجهه شغلی مادران با حلال و بروز ناهنجاری مادرزادی قلب در نوزادان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعهمورد شاهدی، 200 نوزاد مراجعه کننده به بیمارستان افشار یزد که ناهنجاری مادرزادی قلبی داشتند به عنوان نمونه و 400 نوزاد سالم همسان شده وارد مطالعه شدند.از پرسشنامه ای متشکل از سه قسمت به عنوان ابزارگردآوری استفاده شد. پرسشنامه ها از طریق مصاحبه تلفنی تکمیل شد.اطلاعات مربوط به شغل مادران از پرسشنامه ها استخراج و بررسیتماس شغلی مادر با استفاده از روش ماتریکس ارزیابی شغل انجام شد. بررسی خصوصیات دموگرافیک از طریق آزمون های آماری انجام شد. تعیین ارتباط بین مواجهه شغلی مادر با حلال و بروز ناهنجاری با استفاده از نسبت شانس و نسبت شانس تعدیل شده محاسبه گردید.
    نتایج
    تماس شغلی مادران با حلال ها در نمونه مورد (5/91%) نسبت نمونه شاهد (2/83%) بیشتر بوده است و این رابطه از لحاظ آماری معنی دار می باشد (05/4-21/1 CI=95%،16/2(OR= بعد از حذف اثر عوامل مداخله گر تفاوت معناداری بین مواجهه مادر با حلال و ناهنجاری قلبی در نوزادان مشاهده نشد )5-69/0 CI=95%،85/1(AOR =.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که یکی از عواملی که احتمالا بر سلامت جنین تاثیرگذار است تماس مادر با حلال ها می باشد. در این راستا آموزش مادران در خصوص رعایت استانداردهای حفاظت شغلی می تواند تاثیر بسزایی در کنترل مواجهات شغلی و کاهش ناهنجاری های مادرزادی داشته باشد.
    کلیدواژگان: حلال ها، ناهنجاری های مادرزادی قلب، تماس شغلی، ماتریکس ارزیابی شغل
  • غلامرضا پوریعقوب *، رامین مهرداد، فرزانه چاووشی صفحات 31-39
    مقدمه
    مواجهه با سروصدای بلند می تواند موجب افت شنوایی گردد. یکی از نگرانی ها در مطالعات مداخله ای بر روی اثرات سروصدا، افت شنوایی ناشی از این مداخله در داوطلبین است. در یک مطالعه مداخله ای که جهت بررسی اثر مواجهه با سروصدا بر روی سیستم قلبی عروقی داشتیم، نتایج ادیومتری های قبل و بعد از مواجهه را از این نظر مورد بررسی قرار دادیم.
    روش بررسی
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، تعداد 100 نفر مرد جوان سالم،20 تا 40 ساله به صورت داوطلبانه با اعلام فراخوان وارد مطالعه شدند. داوطلبین به مدت 30 دقیقه در معرض صدای بلند با شدت 90 دسی بل قرار گرفتند. قبل و بعد از مواجهه در شرایط یکسان از کلیه داوطلبان ادیومتری بعمل آمد.
    یافته ها
    میانگین متوسط آستانه شنوایی (PTA) هر 100 نفر داوطلب در گوش راست به میزان 0.72 دسی بل و درگوش چپ 0.44 دسی بل کاهش داشت. میانگین آستانه شنوایی گوش چپ درهرکدام از فرکانس های 250، 500، 3000، 4000 و 8000 هرتز بعد از مواجهه افزایش داشته و در بقیه فرکانس های گوش راست و چپ بعد از مواجهه کاهش داشت.
    نتیجه گیری
    ارزیابی نتایج مطالعه ما نشان می دهد بدنبال مواجهات کوتاه مدت با شدت های حدود 90 دسی بل در مطالعات مداخله ای، تغییرات آستانه شنوایی که از نظر بالینی اهمیت داشته باشد رخ نمی دهد.
    کلیدواژگان: افت شنوایی ناشی از سروصدا، مواجهه با سروصدا، ادیومتری
  • میثم جعفری اسکندری *، مهسا جعفریان، حامد سلمان زاده، محسن دری صفحات 40-51
    مقدمه
    بیماری های شغلی و حرفه ای سبب درد و زیان های بزرگ به کارگران، کسب و کارها، صندوق های تامین اجتماعی و به طورکلی جوامع می شوند. بر اساس برآوردهای سازمان بین المللی کار، بیماری های ناشی از کار کارگران، شش برابر بیشتر از حوادث مربوط به کار سبب مرگ آنان می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی و بهبود میزان اختلالات اسکلتی عضلانی یک شرکت پشتیبانی نرم افزار در شهر تهران می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 70 اپراتور به روش تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ناراحتی های اسکلتی عضلانی کرنل و روش ارزیابی سریع تنش اداری (ROSA5) جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از ROSA نشان داد که 43/11 درصد از اپراتورها در ناحیه هشدار و 57/88 درصد از آن ها در ناحیه ضرورت انجام مداخله ارگونومیک قرار دارند. با استفاده از روش طراحی آزمایش های تاگوچی، ایستگاه های کاری برای تغییر، انتخاب شده و تغییرات لازم اعمال گردیدد. نتایج حاصل، کاهش میانگین امتیاز نهایی به 74/5 و بهبود آن و کاهش 7 درصدی سطح مداخله ارگونومیکی و بهبود نسبی به سطح هشدار را نشان داد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش، ارزیابی اولیه ای از نظارت روی قابلیت اطمینان با استفاده از روش ارزیابی سریع تنش اداری و همبستگی بین ناراحتی کل بدن و نمرات نهایی روش ارزیابی سریع تنش اداری نشان داده است که نهایت با بکارگیری روش طراحی آزمایشات تاگوچی بهبود حاصل گردید.
    کلیدواژگان: ارگونومی، ارزیابی تنش های محیط کار، پرسشنامه کرنل، طراحی آزمایشات تاگوچی
  • محمد اصلانی *، ابوالفضل برخورداری، حسن صادقی نایینی، امیر هوشنگ مهرپرور، سعید قانع، حسین فلاح زاده صفحات 52-60
    سابقه و اهداف
    فعالیت های جابه جایی دستی بار به صورت کوتاه یا بلند مدت، می تواند عوارضی مانند پارگی، شکستگی، تنش های سیستم قلب و عروق، خستگی ماهیچه ای و اختلالات اسکلتی- عضلانی به خصوص در مهره های کمر ایجاد نماید. هدف این مطالعه ارزیابی ریسک فاکتورهای ارگونومیک کارگران سنگبری و تاثیر مداخلات ارگونومیکی در کاهش این ریسک فاکتورها در پست های کاری آنها می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مداخله ای به روش قبل و بعد، شناسایی ریسک فاکتورهای ارگونومیک 50 نفر کارگر مرد یک شرکت سنگبری با استفاده از چک لیست WISHA انجام شد. مداخلات اجرا شده، شامل نصب جرثقیل بازویی منوریل وکیوم دار و گیره دار، استفاده از پالت فلزی با گارد دوطرفه قابل حمل با لیفتراک، پالت جمع آوری ضایعات با قابلیت حمل به وسیله جرثقیل سقفی یا لیفتراک و نصب دستگاه واگن کش می باشد. آنالیز آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه20 و آزمون های آماری تحلیل واریانس و ویلکاکسون انجام گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصل از مطالعه، 78 درصد از کارگران، قبل از شروع مطالعه، حداقل در یکی از 7 پوسچر نامناسب مورد بررسی دارای ریسک فاکتورهای ارگونومیک بوده اند؛ به طوری که بیش ترین این ریسک فاکتورها به ترتیب مربوط به کارگران پست های کاری بارگیری کوپ، جمع آوری ضایعات سنگ(100 درصد)، وسط کار(2 /76درصد)، برش کوپ(71/4) و ساب (50 درصد) می باشد. این مقادیر بعد از اجرای مداخلات ارگونومیکی در پست های کاری بارگیری کوپ، ساب، جمع آوری ضایعات سنگ(100 درصد) و در پست های کاری وسط کار و برش کوپ(42/8 درصد) حذف گردیدند. به طوری که اختلاف بین ریسک فاکتورهای ارگونومیک قبل و بعد از مداخلات معنادار بود(0/043>p).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که میزان شیوع ریسک فاکتورهای ارگونومیک ناشی از کار در کارگران صنعت سنگبری مورد مطالعه، بسیار بالا بوده ولی پس از انجام مداخلات، ریسک فاکتورهای ارگونومیک بین 42/8 تا 100 درصد کاهش یافت.
    کلیدواژگان: ریسک فاکتورهای ارگونومیک، چک لیست WISHA، مداخلات ارگونومی، سنگبری
  • نقش واسطه ای درگیری شغلی در رابطه بین فرسودگی هیجانی و رفتارهای انحرافی در محیط کار در بین اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور
    محمود کمالی زارچ *، حمیده شکاری صفحات 61-72
    مقدمه
    رفتار های انحرافی در محیط کار، با زیر پا گذاشتن قواعد و مقررات سازمانی، بر عملکرد فردی و بروندادهای سازمانی موثر است. این مطالعه به بررسی نقش واسطه ای درگیری شغلی در رابطه بین فرسودگی هیجانی و رفتارهای انحرافی در محیط کار می پردازد.
    روش بررسی
    این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی از نوع همبستگی است که جامعه آماری آن را کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان یزد تشکیل می دهند. 120 نفر از اعضاء به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و به مقیاسهای: درگیری شغلی (شافلی، سالانوا، گونزالزروما و بکر،2002)، فرسودگی هیجانی (مسلچ و جکسون ،1981) و رفتارهای انحرافی درمحیط کار (بنت و رابینسون ،2000) پاسخ دادند. تحلیل داده ها با بهره گیری از تکنیک مدلسازی معادلات ساختاری و روش بوت استراپ در محیط نرم افزار AMOS انجام شد.
    نتایج
    فرسودگی هیجانی پیش بینی کننده منفی تعلق خاطر کاری (با ضریب مسیر 59/0-) بوده و به صورت غیرمستقیم با واسطه گری تعلق خاطر کاری(با ضریب مسیر 28/0+) رفتار های انحرافی در محیط کار را پیش بینی می کند.همچنین افزایش تعلق خاطر کاری، باعث کاهش رفتار های انحرافی در محیط کار (با ضریب مسیر 42/0-) می شود.
    نتیجه گیری
    فرسودگی هیجانی به واسطه تعلق خاطر کاری بر رفتارهای انحرافی در محیط کار تاثیر دارد. بنابر این در نظر گرفتن تدابیری برای کنترل یا کاهش فرسودگی هیجانی اعضاء هیات علمی، می تواند ضمن افزایش تعلق خاطر کاری آنان، موجب کاهش رفتارهای انحرافی در محیط کار شود.
    کلیدواژگان: رفتارهای انحرافی، درگیری شغلی، فرسودگی هیجانی
  • بررسی اثر آزردگی ناشی از مواجهه با صدا بر اختلالات خواب شاغلین یک صنعت نساجی
    کیوان ساعدپناه *، شاکر ساعدپناه، سمانه سالاری صفحات 73-82
    زمینه و هدف
    صنعت نساجی با توجه به ایجاد آلودگی صوتی موجب آزردگی افراد میشود. این آزردگی می تواند خطر ابتلا به مشکلات مربوط به سلامت و اختلال خواب را افزایش دهد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر آزردگی ناشی از مواجهه با صدا بر اختلال خواب شاغلین یک صنعت نساجی انجام گردید.
    روش بررسی
    جهت انجام مطالعه کل شاغلین این صنعت در چهار واحد بافندگی، چله پیچی و آهارزنی، کنترل متراژ و بوبین برگردان مورد بررسی قرار گرفته و تراز معادل صوت برای هرکدام از گرو ه ها با استفاده از روش پایه - وظیفه بر اساس روش استاندارد 9612 ISOاندازه گیری شد. اطلاعات مربوط به آزردگی ناشی از صدا و اختلال خواب افراد به ترتیب با استفاده از روش استاندارد 1566 ISO و پرسشنامه اختلالات خواب ایپورث تعیین گردید.
    یافته ها
    براساس نتایج آنالیز واریانس، میانگین آزردگی ناشی از صدا در بین گروه های شغلی، سنی و سابقه کاری متفاوت بود. آزمون tدو نمونه مستقل نشان داد که وضعیت تحصیلات هیچ ارتباط معنی داری با آزردگی ناشی از صدا ندارند. آزمون کروسکال - والیس نشان می دهد که میانگین نمره اختلال خواب در بین گروه های شغلی از اختلاف معنی داری برخوردار است. همچنین براساس این آزمون اختلال خواب ارتباط معنی داری با آزردگی ناشی از صدا دارد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه افرادی که آزردگی بیشتری داشتند، اختلال خواب بیشتری را بیان کردند. بنابراین علاوه بر اثرات مستقیم صدا بر روی اختلال خواب، صدا از طریق ایجاد آزردگی به طور غیرمستقیم موجب تشدید اختلال خواب در افراد می گردد.
    کلیدواژگان: اختلال خواب، آزردگی ناشی از صدا، مواجهه با صدا، صنعت نساجی
|
  • Asiye Abbasi, Abolfazl Barkhordari, Ali Jebali * Pages 1-7
    Background
    Sound is one of the most important work-related risk factors and most widespread physical factors threatening the health of workers. Almost one of the best ways to control the sound, is sound absorber. Due to the extensive entrance nano in various fields of science one their applications design and use sound-absorbing panels containing nanoparticles.The aim of this study to determine the sound absorption coefficient of nanocomposites, containing aluminum nanoparticles at different percentages.
    Methods
    This study had an experimental – Laboratory procedure. First of aluminum particles (100 nm), wood chips and glue polyvinyl acetate weight was measured the ratio of identified and wellmixed. In the next step, the obtained mixture is poured into the mold Heat resistant and transferred to 37 ° C. After the preparation ofmentionednanocomposites then sound absorption coefficient values were determined by acoustic impedance tube at four frequencies, 250, 500, 1000 and 2000 Hz.
    Results
    The Comparison between the sound absorption coefficient of four weight percentage (1, 2, 3 and 4% of 100nm-aluminum nanoparticles) of aluminum indicated thatthealuminum nanocomposite had the highest sound absorption coefficient of weight percentage 4% at frequencyof 2000 HZ. While theallweight percentagesaluminumnanocomposites was seen the lowest sound absorptioncoefficient at frequency of 500 Hz.
    Conclusion
    The results showed that the increasing of the percentage of aluminum nanoparticles led to increase of sound absorption coefficient and aluminum nanocomposite can be a good choice to reduce environmental and industrial noise.
    Keywords: Aluminum nanocomposite, Sound absorption coefficient, frequency
  • Fatemeh Afsharnia *, Habil Asaei, Afshin Marzban Pages 8-20
    Background And Aims
    Agricultural mechanization is a method for transiting from traditional agriculture towards industrial and sustainable one that follows the body and psychic discomfort reduction by method, devices and work condition reformation. The aim of the present study was to assess risk factors related to musculoskeletal disorders (MSDs) and mechanization intervention to reduce these disorders.
    Methods
    This interventional study (descriptive-analytical) was conducted on 80 workers in a edible mushroom producing unit. The Nordic MSDs Questionnaire and mixed-method were used to collect data and the postural workloads evaluation before and after the interventions, respectively. χ2 and logistic regression were performed to analyze the data.
    Results and
    Conclusion
    Regression analysis showed significant relationship between, shoulder, fingerhands and wrist and mechanization, between the pain of back and knee and The number of working hours per week and body math index, between the pain of back, knee, shoulder and arm and age. Due to significant reduction in MSDs after mechanization intervention, use of standard equipments in the semi machanization levels of mushroom harvesting and packaging is suggested.
    Keywords: agricultural machanization, musculoskeletal Disorders, edible mushroom production
  • Niknazar H., Mehrparvar Ah, Behjati M., Dehghani A., Ahmadi F., Zare Mj * Pages 20-30
    Introduction
    Recognition of maternal exposure to solvents and its relationship with congenital heart defects in infants can be effective in identifying effective environmental factors in the occurrence of anomalies. The aim of this study was to determine the relationship between maternal occupational exposure to solvent and birth congenital heart defects in infants.
    Method
    In this case control study, 200 infants referred to Afshar Hospital of Yazd, who had congenital heart defects, were included in the sample as well as 400 healthy matched infants. A questionnaire consisting of three parts was used as a tool. The questionnaires were completed through a telephone interview. Mother's job information was extracted from the questionnaires and a survey of maternal care was done using a matrix of job evaluation. Demographic characteristics were assessed by statistical tests. The relationship between occupational exposure to solvent and anomalies was calculated using odds ratios and adjusted odds ratios.
    Results
    The maternal occupational exposure to solvents in the case sample (91.5%) was significantly higher than the control sample (83.2%), and this relationship was statistically significant (OR = 2/16, 95% CI=1/21-4/05) after the elimination of the effect of interfering factors, there was no significant difference between mother's exposure to solvent and cardiac anomalies in infants (AOR = 1.85 , 95% CI=0/69-5).
    Conclusion
    The findings of this study indicate that one of the factors that may affect the health of the fetus is the mother's contact with solvents. In this regard, mother's training on compliance with occupational safety standards can have a significant effect on occupational exposure control.
    Keywords: Solvents, Congenital Heart Defects, Occupational Exposure, Job Evaluation Matrix
  • Gholamreza Pouryaghoub *, Ramin Mehrdad, Farzaneh Chavoshi Pages 31-39
    Background
    Exposure to noise can induce hearing loss. Thus noise induced hearing loss is one of the main concerns in interventional study on health effect of noise exposure. We analyzed pre and post exposure audiometeries of volunteers in a clinical trial study that we conducted for effect of noise exposure on cardiovascular system.
    Methods
    In a clinical trial study, 100 healthy, 20-40 aged, volunteer men exposed to 90 dB noise for 30 minute. We take pre and post exposure pure tone audiometric test from all of subjects.
    Results
    Mean of PTA among 100 subjects was reduced 0.72 dB in right ear and 0.44 dB in left ear. Mean of hearing threshold in each of 250, 500, 3000, 4000 and 8000HZ frequencies rise in left ear and was reduced in all of other frequencies in right and left ear.
    Conclusion
    Results of our study indicated that short term exposure to 90 dB noise in interventional studies cannot produce clinically significant hearing loss.
    Keywords: noise induced hearing loss, noise exposure, audiometry
  • Jafari-Eskandari M. *, Jafarian M., Salmanzadegan H., Dori M Pages 40-51
    Introduction
    Professional and occupational diseases, pain, large losses to workers, businesses, social security funds and their communities in general. According to International Lab our Organization estimates, due to the working conditions, work-related accidents are six times more likely to cause their death. Aim of this study check and improvement in muscular-skeletal disorders in a support software company in Tehran.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study of 70 randomly selected operators. Using data from the Cornell Musculoskeletal Discomfort Questionnaire and Rapid office strain assessment were collected. Data were analyzed using Pearson correlation test and analysis of variance and the improvement was achieved using the Taguchi method.
    Conclusion
    ROSA results showed that 43/11 percent and 57/88 percent of operators in the notification area of ergonomic interventions are needed in the area. Using Taguchi Methods designed to change workstations, Selection and changes need to be applied. The results reveal a decrease in the average final score to 74.5 and its improvement and reduction of 7% of the ergonomic intervention and improvement of the alert level.
    Keywords: Rapid office strain assessment, Cornell Musculoskeletal Discomfort Questionnaire, Taguchi
  • Mohammad Aslani *, Aboullfazl Barkhordari, Hassan Naeini Sadeghi, Amir Houshang Mehrparvar, Saeed Ghaneh, Hossein Fallahzadeh Pages 52-60
    Background And Aims
    Manual material handling activities in long and short periods may lead to complications such as laceration, fracture, cardiovascular stress, muscle fatigue, and musculoskeletal disorders especially in the vertebrae column. The purpose of this study was to assess ergonomic risk factors in workers of a stone cutting industry and the impact of ergonomic interventions on reducing these risk factors in their workplaces.
    Material and
    Method
    In a pre and post interventional study, identifying ergonomic risk factors of 50 male workers was done using WISHA checklist. Ergonomic interventions were implemented was: installation of a crankcase of the manorial vacuum and clamping crank, using a pallet with a portable two-way portable lift truck, a pallet for collecting waste with a roof crane or forklift truck, and a wagon lifting device. Statistical analyses were done using SPSS 20 and statistical tests of variance and Wilcoxon analysis.
    Results
    Based on the results of the study, 78% of the workers had ergonomic risk factors at least in one of the 7 awkward postures at the beginning of the study, The most frequent risk factors were related to workers in stone loading, collecting stone waste (100%), middle part (76.2%), cutting-off (71.4%) and sub stations (50%). These values ​​were eliminated after ergonomic interventions in the loading workshop, sub, accumulation of stone waste (100%), and in the middle and cut-off workstations (42.8%). There was a significant difference between ergonomic risk factors before and after interventions (p
    Conclusion
    The results of this study indicate that the prevalence of work-related ergonomic risk factors of workers in this industry was very high, but after the interventions, ergonomic risk factors decreased from 42.8% to 100%.
    Keywords: Ergonomic Risk Factors, WISHA Checklist, Ergonomic Interventions, Stone Cutting industry
  • Mediating Role of Work Engagement on the Relationship between emotional exhaustion and deviant behaviors
    Mahmood Kamali Dr *, Hamideh Shekari Dr Pages 61-72
    Introduction
    Deviant behaviors at workplace, affect the individual performance and organizational outcomes by violation of rules and organizational regulations. The present study investigates the mediating role of work engagement in the relationship between emotional exhaustion and deviant behaviors at work place.
    Methods
    This study is an applied research in terms of purpose and a descriptive-correlation research in terms of method. The statistical population is the faculty members of ............ University. A sample comprising of 120 members was selected using simple random sampling method. They responded the items of three questionnaires including the scales of work engagement (Schaufeli, Salanova, Gonzalez-Roma & Bakker, 2002), emotional exhaustion (Maslach and Jackson, 1981) and workplace deviant behaviors (Bennett and Robinson, 2000). Data analysis was done using structural equation modeling with Bootstrap method in software environment of AMOS .
    Results
    Emotional exhaustion is a negative predictor of work engagement (path coefficient= -0.59) and predicts workplace deviant behaviors indirectly and through the mediating role of work engagement (path coefficient= .28). Also, improving work engagement results in reducing deviant behaviors at workplace (path coefficient= -0.42).
    Conclusion
    Emotional exhaustion has influence on deviant behaviors through the mediating role of work engagement. So, taking some considerations into account, controlling or reducing emotional exhaustion of faculty members, can improve their work engagement and reduce deviant behaviors at workplace.
    Keywords: Deviant Behaviors, Work Engagement, Emotional Exhaustion
  • Investigation of the effects of noise annoyance on the Sleep disturbance among workers of a textile industry
    Keivan Saedpanah *, Shaker Saedpanah, Samaneh Salari Pages 73-82
    Introduction
    textile industry due to noise pollution may cause noise annoyance. Noise annoyance can increase the risk of health problems and sleep disturbance. Thus, this study was conducted to assess the effect of noise annoyance on the sleep disturbance among workers of a textile industry.
    Material and
    Method
    All the workers have been divided into four groups according to their noise exposure levels, including Knitting unit, Screw warp and sizing, Control area and Reel Decal. The equivalent A weighted noise levels were measured for each of the study working groups, using ISO 9612 standard method. Information related to the noise annoyance and sleep disturbance were determined by ISO15666 standard and the Epworth Sleepiness Scale, respectively.
    Result
    Based on the analysis of variance, average noise annoyance caused by occupational groups, age and work experience was different. Two independent samples t-test showed that the education does not significantly associated with noise annoyance. Kruskal - Wallis showed that the mean score of sleep disorder are significant differences between occupational groups. According to this test sleep disorder was significantly associated with the noise annoyance.
    Conclusion
    In this study, workers with more noise annoyance had more sleep disturbance.
    Therefore, in addition to the direct effects of noise on sleep disturbance, it can indirectly exacerbate sleep disturbances.
    Keywords: Sleep disturbance, Noise annoyance, Noise exposure, textile industry