فهرست مطالب

مطالعات حقوق کیفری و جرم شناسی - سال چهل و هشتم شماره 1 (بهار و تابستان 1397)

نشریه مطالعات حقوق کیفری و جرم شناسی
سال چهل و هشتم شماره 1 (بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مرتضی عارفی*، محمد جعفر حبیب زاده، محمد فرجیها، جلیل امیدی صفحات 1-26
    حق برخورداری از وکیل تسخیری که در تبصره 2 ماده 190 و ماده 348 ق.آ.دک پیش بینی شده مبتنی بر اصل برابری در برابر قانون، جلوگیری از محکومیت بی گناهان و تعهد دولت برای دسترسی عموم شهروندان به عدالت است. مقاله حاضر با رویکرد پژوهش کیفی درصدد است تا عملکرد وکلای تسخیری را در دفاع از متهمان فقیر در پرونده های مواد مخدر در حوزه قضایی شهرستان کاشان مورد ارزیابی قرار دهد. یافته های تحقیق حاکی است وکلای تسخیری در بیشتر موارد با پذیرش اصل اتهام موکل در صدد جلب نظر قضات برای اعمال نهادهای ارفاقی قانونی هستند. همچنین آنها تمایل چندانی برای چالش با قضات دادسرا و دادگاه ندارند. پیامد این وضعیت، بی دفاع ماندن متهمان فقیر در برابر مقامات قضایی است. تغییر شرایط کنونی نیازمند تعامل دستگاه قضایی با وکلا، نظارت کانون وکلا، تعیین ضمانت اجرا در موارد احراز دفاع غیرموثر و تعیین حق الزحمه بر مبنای کم و کیف کارکرد وکیل است.
    کلیدواژگان: متهمان فقیر، وکیل تسخیری، جرائم مواد مخدر، دسترسی به عدالت قضایی، برابری در مقابل قانون
  • حمید بهره مند*، ذوالفقار داودی صفحات 27-46
    گسترش و نفوذ فناوری های اطلاعات و ارتباطات و در پی آن پدیدار شدن فضای سایبر، تغییرات اساسی را در تمامی ابعاد زندگی آدمی از جمله امنیت ملی جوامع ایجاد کرده است. فضای مجازی با برخورداری از ویژگی های منحصر به فرد، با توسل به فناوری تبادل اطلاعات امنیت ملی را با چالش های جدید و جدی مواجه کرده است که صیانت از آن به شیوه سنتی دشوار و ناکافی است. هرچند مقابله کیفری در خصوص این جرایم اجتناب ناپذیر است، با توجه به واکنشی بودن این اقدام و اتخاذ آن پس از ارتکاب، نمی توان آثار سوء این جرایم را خنثی کرد. از این رو لازم است اقداماتی را مورد تحقیق قرار داد که به جای واکنش به این جرایم، از وقوع آنها پیشگیری کند. با توجه به ایرادات پیشگیری وضعی که به کلی مانع از ارتکاب جرایم نمی شود سیاست جنایی پیشگیرانه، بتواند راهبرد موثرتری برای مقابله با این تهدیدات نوین به شمار رود. این مقاله با روش توصیفی تحلیلی ضمن شناسایی مفهوم و مصادیق جرایم امنیتی سایبری به بررسی برنامه های پیشگیرانه اجتماعی جهت رویارویی با جرایم سایبری علیه امنیت ملی می پردازد و بدون آن که تاثیر سایر اقدامات پیشگیرانه را بکلی نفی کند، برنامه های پیشگیرانه اجتماعی را پیشنهاد و آثار مثبت آنها را معرفی می کند. در این میان می توان به برنامه های خانواده مدار، تدابیر آموزشی سایبری، بالا بردن سواد رسانه ای، تنظیم کدهای رفتاری، اطلاع رسانی و اطلاع گیری، توجه به حکمرانی خوب و شاخص های آن، مشارکت و اجماع گری، ارتقای پاسخگویی و شفافیت، فرهنگ سازی و تولید رسانه ای اشاره کرد.
    کلیدواژگان: فضای سایبر، پیشگیری اجتماعی، جرایم امنیتی - سایبری، کدهای رفتاری، حکمرانی خوب
  • عبدالرضا جوان جعفری، صادق صفری* صفحات 47-62
    به طور کلی حضور تماشاگران در رقابت های ورزشی دارای پیامدهای مثبت و منفی زیادی می باشد. اوباشگری تماشاگران یکی از پیامدهای منفی تماشاگران در ورزش است که رشته ورزشی فوتبال به دلیل حجم بالای تماشاگرانش، زمینه مساعدی را برای بروز آن فراهم می کند. اگرچه اوباشگری تماشاگران بعضا با عناوین مجرمانه ای نظیر منازعه، ایراد ضرب و جرح عمدی و تخریب اموال مطابقت دارد اما بنا به دلایلی حقوق کیفری نمی تواند در مواجهه با اوباشگری تماشاگران از تمام ظرفیت و توان خود استفاده کند به طوری که عمدتا با توسعه مسئولیت کیفری شخص حقوقی(باشگاه ها) و توسل بیش از حد به جزای نقدی سعی در مقابله با این پدیده دارد. نگارندگان در پژوهش حاضر ضمن تشریح کلیاتی از نحوه مقابله حقوق کیفری با اوباشگری تماشاگران در فوتبال، به طور خاص، مشخصات خاص تماشاگران فوتبال و نیز مشکلات برخورد با رفتار جمعی تماشاگران را به عنوان مهمترین چالش هایی که باعث شده حقوق کیفری نتواند از حداکثر ظرفیت خود برای مقابله با این پدیده استفاده کند، بررسی نموده است.
    کلیدواژگان: اوباشگری، تماشاگران، خشونت ورزشی، فوتبال، ورزش
  • مسعود مصطفی پور*، سید محمد حسینی، سید محمود میرخلیلی صفحات 63-83
    همزمان با موج جدید پیشرفت های پزشکی در عرصه های مختلف روان شناسی ژنتیک، ژنتیک مولکولی، بیوشیمی، عصب شناسی رفتاری و مانند آن ها، جرم شناسی نظری شاهد احیای مجدد اندیشه های زیست -شناختی بوده است. در این میان، تحلیل منحنی سن – جرم نوجوانان به عنوان یکی از مهیج ترین حوزه های مطالعاتی جرم شناسی، مدتی است مورد توجه زیست شناسان جنایی قرار گرفته است؛ چرا که باور بر این است افزایش ناگهانی رفتارهای ضداجتماعی نوجوانان، بیش از متغیرهای اجتماعی، ماحصل دگرگونی های فیزیولوژیکی دوران بلوغ می باشد. در این خصوص، هر چند بیشتر تحقیقات صورت گرفته در حوزه عصب شناسی و به طور خاص، نقش «قشر جلوپیشانی مغز» بوده است، اما این امر به معنای نادیده گرفتن تاثیر عوامل زیست شیمیایی در تشدید ناگهانی بزهکاری در میان نوجوانان نمی باشد.
    به طور کلی، عوامل زیست شیمیایی موثر در سیر صعودی منحنی سن – جرم نوجوانان، به دو قسم «عوامل درونی» و «عوامل بیرونی» قابل تقسیم اند. تحقیقات جرم شناسی حاکی از آن است که از یک سو، ترشح فزاینده ی هورمون های جنسی در دوران نوجوانی همانند تستوسترون در مردان که با افزایش سطح پرخاشگری مرتبط بوده، و استروژن در زنان که با تشدید رفتارهای ضداجتماعی همبسته می باشد، از مهمترین عوامل درونی موثر در تشدید بزهکاری نوجوانان به حساب آمده؛ و از سوی دیگر، بی میلی نوجوانان در استفاده -ی از «تغذیه مناسب» که باعث ایجاد تغییراتی در شیمی بدن شده، و گرایش آن ها به استعمال «مواد مخدر» و مصرف «مشروبات الکلی» که منجر به تشدید رفتارهای تکانه ای می گردد، از شاخص ترین عوامل بیرونی تاثیرگذار در افزایش رفتارهای بزهکارانه ی نوجوانان پنداشته می شوند.
    کلیدواژگان: منحنی سن - جرم، عوامل زیست شیمیایی، غدد درون ریز، هورمون های جنسی، غذاهای ناسالم
  • محمد هادی ذاکرحسین * صفحات 85-106
    دیوان کیفری بین المللی (دیوان) قادر نیست به به تمام جرایم واقع شده داخل در صلاحیت خود رسیدگی کند. همچنین، تعقیب کردن در دیوان استثنایی است بر اصل تعقیب شدن توسط محاکم ملی. اما گزینشگری در دیوان ضابطه مند است و دادستان بر اساس میزان «شدت» پرونده ها، تعقیب آن ها را اولویت بندی می کند. از جمله معیار های شدت مندی یک پرونده، «ماهیت جرایم» داخل آن است. بر مبنای این مناط، دادستان جرایم علیه اموال فرهنگی، کودک سربازی و جرایم جنسی را جز شدیدترین جرایمی دانسته است که نسبت به دیگر جرایم داخل در صلاحیت دیوان در اولویت تعقیب شدن قرار دارند. این مقاله با طرح چرایی این ترجیح، در صدد تبیین مفهوم «شدت» و مبنا انگاری سیاست تعقیبی دادستان دیوان در این راستا و یافتن سازواری و یا عدم آن با اهداف موسس دیوان می باشد. توصیف و تحلیل خط مشی ها و رویه حاکم بر گزینشگری پرونده ها در دیوان نشان می دهد که سیاست دادستان که اولویت در تعقیب را دایر مدار برخی جرایم خاص کرده، مبتنی بر نظریه «تعقیب موضوعی» است. مطابق این نظریه، اولویت در تعقیب با جرایمی است که صدای قربانیان آن ها به دلیل غیر مهم شمرده شدن آن جرایم نوعا شنیده نمی شود و از از این جهت نیازمند حمایت ویژه تری هستند. مفهوم شدت در اینجا به بی کیفرمانی پیرامون این جرایم اشاره دارد. از این منظر، جرم کمتر تعقیب شده شدیدتر از جرم آسیب رسان تر است. این خط مشی در انطباق با کارکرد بیانی دیوان است.
    کلیدواژگان: گزینشگری، قابلیت پذیرش، شدت لازم داشتن، تعقیب موضوعی، کارکرد بیانی
  • محمدهادی صادقی، جواد ریاحی * صفحات 107-121
    بررسی منابع فقهی حاکی از این است که تعیین واکنش تعزیری به تشخیص حاکم واگذار شده است. بی شک، تبیین نحوه ی عملکرد قاضی در تشخیص و تعیین مناسب ترین و موثرترین واکنش تعزیری، از موضوعات مهمی است که در پرتو آن می توان جایگاه مجازات های اجتماعی در سیاست کیفری اسلام را تبیین نمود. مقاله ی حاضر با اتخاذ روش توصیفی-تحلیلی، این مساله را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیده است که قاضی مکلف به رعایت مراتب و درجات تعزیر است و جهت حرکت او در گزینش واکنش اصلح، از خفیف ترین واکنش ها به سمت شدیدترین آن ها (الاسهل فالاسهل) می باشد. این امر به نوبه ی خود، گاهی مستلزم گزینش مجازات های اجتماعی است و لذا در مواردی که مقتضای تدرج تعزیر انتخاب مجازات اجتماعی است، به کار گیری اقدام یا عقوبتی غیر از آن، مشروعیت نخواهد داشت.
    کلیدواژگان: ضرورت، نافعیت، استحقاق، درجات تعزیر، مجازات اجتماعی
  • مهدی صبوری پور * صفحات 123-143
    تعیین واکنش کیفری اهمیت بسیاری در یک سیاست جنایی سنجیده و هدف مند دارد و از جمله موضوعات بحث انگیز در این زمینه، تعیین سطح مطلوب اختیاراتی است که می بایست به قاضی کیفری واگذار گردد. در یک نگرش کلان، دو رویکرد نسبت به این موضوع وجود دارد. رویکرد نخست، که از جمله در نظام حقوقی کنونی ایران در سطح وسیعی اتخاذ شده ، باز گذاردن دست قاضی در تعیین کیفر است. در این نظام، قاضی کیفری دارای توانایی بالایی در شناخت بزهکار و واکنش کیفری مناسب برای او فرض می شود و لذا از اختیارات گسترده ای در تعیین کیفر برخوردار می گردد تا بتواند با بهره گیری از آزادی عملی که در این عرصه دارد، واکنش کیفری را فردی سازی کرده و به این ترتیب، هدف اصلاح بزهکار را محقق سازد. اما این رویکرد، از جهات مختلف نظری و عملی مورد انتقاد قرار گرفته و در نتیجه، رویکرد دومی مطرح شده است که تعیین مجازات را بر الگوهای از پیش تعیین شده ای به نام رهنمودهای کیفردهی مبتنی می سازد و آزادی عمل قاضی در تعیین واکنش کیفری را تا حدود زیادی محدود می سازد. این روش، که ابتدا در دهه 1980 در ایالات متحده آمریکا به کار گرفته شد، امروزه در کشورهای متعددی اجرا می شود. افزایش شفافیت فرآیند کیفردهی، ارتقای اعتماد عمومی به دستگاه عدالت کیفری، تسریع در روند صدور حکم، افزایش قطعیت مجازات و به تبع آن، افزایش بازدارندگی مجازات، از جمله نتایج مثبت این روش است.
    کلیدواژگان: اختیار قضایی، تعیین مجازات، فرآیند کیفری، مجازات، رهنمودهای کیفردهی
  • علی طالع زاری*، ایرج گلدوزیان، نصیبه ابراهیمی صفحات 145-160
    در فرایند تخصصی شدن پلیس، ماهیت اقدامات پلیس در سه شکل سنتی، حرفه ای و جامعه محور مشاهده می شود. ولی در برخی متون تنها به دو نوع سنتی و جامعه محور اکتفا شده است. در رویکرد سنتی، نظم، برآیند روابط غیرشخصی بین پلیس و شهروندان، رهبری شبه نظامی و تاکید بر حضور پررنگ تر و واکنش سریع به فعالیتهای مجرمانه با هدف ایجاد آرامش است .اما در دهه های اخیر رویکردهایی همچو پلیس مبتنی بر حل مسئله ، پلیس متمرکز بر مناطق جرم خیز و پلیس جامعه محور ظهور و در سازمان های پلیسی جریان یافت که نقش آشکاری درکاهش جرم داشته است. پیشگیری مسئله محوری پلیس بر سه عنصر مطالعه، تحلیل و ارزشیابی تاکید دارد. مسئله محوری بر نیاز اتخاذ رویکردهای خلاقانه و طراحی شده برای موقعیت های خاص استوار است و تاکید دارد که فعالیت های جنایی یک اتفاق نیستند، بلکه مربوط به الگوهای رفتاری ریشه دار هستند. در پیشگیری پلیسی تمرکز بر مناطق جرم خیز ، پلیس با تمرکز بر مناطق جرم خیز ،گشت زنی متمرکز و مراقبت از مجرمین سابقه دار و مستعد ارتکاب بزه سعی نموده است پیشگیری از جرم را وارد مرحله ای نوین نماید که در آن پلیس، تمرکز خود را از اتکاء به ابزارهای سرکوبگر صرف، واکنش سریع و گشت تصادفی به تحلیل مسائل جنایی برای یافتن راهکارهای پیشگیرانه غیر سرکوبگر تغییر دهد.در پیشگیری انتظامی جامعه محور از جرم، پلیس علاوه بر بهره گیری از ابزارهای کیفری، از مشارکت نهادهای اجتماعی و دولتی برای کنترل عوامل مولد جرم استفاده می کند.
    کلیدواژگان: پیشگیری، پلیس سنتی، پلیس مساله محور، پلیس جامعه محور
  • سید محمدرضا نجات، فیروز محمودی جانکی * صفحات 161-183
    از جمله رفتارهای خشونت آمیز در مدرسه، خشونتی است که از سوی معلمان و کادر آموزشی علیه دانش آموزان اعمال می شود. تعیین فراوانی این دسته از خشونت ها و تبیین آن ها و عواملی که در اعمال خشونت معلمان علیه دانش آموزان نقش دارند موضوع پژوهش حاضر می باشد. فرضیه این پژوهش عبارت است از اینکه، بین اعمال خشونت از سوی معلمان علیه دانش آموزان در محیط مدرسه و رضایت شغلی، میزان تاب آوری، مهارت شغلی و مشروع پنداری خشونت نزد معلمان همبستگی وجود دارد. این پژوهش از نوع همبستگی است و جامعه آماری آن عبارتند از کلیه معلمان مرد و زن مقطع متوسطه اول شهرستان مرودشت که در سال تحصیلی 93-92 مشغول به کار معلمی بودند، که 100 نفر از آن ها به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ملاک ارزیابی میزان خشونت معلمان در این پژوهش نظر دانش آموزان است. بدین منظور، پس از تکمیل پرسشنامه توسط دانش آموزان، داده های 858 پرسشنامه استخراج و تحلیل شد که 431 پرسشنامه مربوط به دانش آموزان پسر و 427 پرسشنامه مربوط به دانش آموزان دختر بود. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه رضایت شغلی J.D.I، تاب آوریCPI، پرسشنامه محقق ساخته مشروع پنداری خشونت، مهارت شغلی و خشونت بود. یافته های این پژوهش نشان می دهد بین رضایت شغلی، تاب آوری و مهارت های شغلی معلمان با میزان خشونت آنان رابطه معنی دار در سطح 01/0- وجود دارد که این رابطه معکوس است. همچنین بین مشروع پنداری خشونت نزد معلمان و میزان خشونت آن ها نیز رابطه معنی دار در سطح 01/0 وجود دارد که این رابطه مثبت و مستقیم است.
    کلیدواژگان: خشونت، مدرسه، معلم، دانش آموز
  • رحیم نوبهار *، اسماعیل انصاری صفحات 185-207
    در جوامع مدرن امروزی سیاست گذاری های نامناسب اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مایه گسترش آسیب های بدنی شده است. سیاست گذاری های عمومی نادرست می تواند مایه افزایش جرایم عمدی علیه تمامیت جسمانی مانند قتل، خودکشی و سقط جنین شود. این سیاست ها همچنین می تواند ارتکاب آسیب های غیرعمدی جسمانی علیه اشخاص مانند آسیب های مربوط به ایمنی، مصرف کالا و خدمات معیوب، آلودگی محیط زیست و حوادث رانندگی را افزایش دهد. در این میان، حقوق کیفری در مواجهه با آسیب های جسمانی رویکردی دوگانه دارد. حقوق کیفری در آسیب های میان فردی و جزئی که احراز رابطه استناد به سادگی امکان پذیر است، مداخله می کند. اما از موارد کلان و کلی که رابطه مستقیم میان فعل و آسیب وجود ندارد به سادگی می گذرد. آسیب اجتماعی شناسی اما در مقایسه با حقوق کیفری رویکردی کل نگرتر نسبت به مسائل اجتماعی دارد. این رویکرد با آن که مداخله حداکثری حقوق کیفری را به مثابه آسیب می داند، به موضوعاتی که حقوق کیفری به آنها توجه نمی کند، می پردازد. آسیب اجتماعی شناسی به جای تاکید بر کیفر، اصلاح ساختارهای اجتماعی و رویه ها را برای پیشگیری از آسیب ها پیشنهاد می دهد. این مقاله با روش توصیفی-تحلیلی و با رویکردی انتقادی به موضع حقوق کیفری، آسیب های جسمانی وارد به افراد در نتیجه سیاست گذاری های عمومی را در دو حوزه آسیب های جسمانی عمدی و غیرعمدی از چشم انداز مطالعات آسیب اجتماعی شناسی، مطالعه می کند. مقاله با تشریح کاستی های نظام حقوقی ایران در برخورد با این آسیب ها بر ضرورت توجه نگاه کل نگر به آسیب های اجتماعی، لزوم مداخله دیگر نهادهای اجتماعی در کنار نظام عدالت کیفری و بهره گیری از پاسخ های اجتماعی تاکید می کند.
    کلیدواژگان: آسیب اجتماعی شناسی، آسیب جسمانی، اسطوره جرم، انسانی سازی حقوق کیفری
|
  • Morteza Arefi *, Mohammad Jafar Habibzadeh, Mohammad Farajiha, Jalil Omidi Pages 1-26
    Right to public defender that has been anticipated in remark 2 of article 190 and article 348 Criminal Procedure Law is based on equality before the law, prevention of wrongful conviction of innocence and state's obligation to access to justice for citizenship. Presence research with adoption of qualitative method seeks to evaluate performance of public defender in defense of poor accused in jurisprudence of Kashan. Findings of this research suggest that they with acceptance of their client's guilty want to judge apply legal leniencies bodies. Furthermore these lawyers have not trend to challenge with judges. The consequence is that the poor defendants face with the prosecution so that they have not enough facilities. It is required to the judicial branch have an interaction with lawyers. As well it is necessary to Bar Association supervise on the lawyer's performance and administrative sanctions anticipated. Definition of lawyer's fee according to working hours also can be effective.
    Keywords: Poor Accused, Public Defender, Drug Offenses, Access to Judicial Justice, Equality before the Law
  • Zolfaghar Davoodi, Hamid Bahrmand* Pages 27-46
    The expansion and influence of ICTs and the subsequent emergence of cyber space has made fundamental changes in all aspects of human life, including the national security of societies. Cyberspace with its unique features by the means of information exchange technology had put challenges to national security whose protection is traditionally difficult and inadequate. Although criminal proceedings against these crimes are inevitable, given the reactivity of this act and its adoption after the offense, it cannot undermine the harmful effects of these crimes. Instead, it seems that preventive criminal policy, in the form of social prevention can be considered as the most effective strategy to deal with these new threats. This article by a descriptive analytical method, identifies cybercrime crimes and examines social prevention programs for dealing with cybercrime against national security. The outcome of this study is to identify and validate the implementation of this preventive model.
    Keywords: cyber space, social prevention, cyber security crime, codes of conducts, good governance
  • Sadegh Safari *, Abdolreza Javanjafari Pages 47-62
    Strategies and challenges of criminal law in the face of hooliganism football fans Overall attendance at sporting events is a lot of negative and positive functions. The crowd of spectators at sports hooliganism negative functions that sport is football due to the high volume of audience, provides fertile ground for its development. However, hooliganism spectators sometimes conflict with titles such as criminal, intentional assault and battery, destruction of property corresponded But for some reason the criminal law can deal with hooliganism spectators from all of its capacity So mainly with the development of criminal liability of legal persons (BashgahHa) and the use of excessive fines is trying to deal with this phenomenon.
    Keywords: Hooliganism, spectators, sports violence, football, sport
  • Masoud Mostafapoor *, Seyed Mohammad Hoseini, Seyed Mahmood Mir-Khalili Pages 63-83
    At the same time with new wave of medical advances in various fields of genetic psychology, molecular genetics, biochemistry, behavioral neurology and so on, theoretical criminology has witnessed the revival of biological thoughts. Meanwhile, analyzing the age-crime curve of adolescents, as one of the most exciting fields of criminological studies, has long been considered by criminal biologists, since it is believed that the sudden increase in antisocial behaviors of adolescents, is more caused by physiological changes occurred during puberty than social variables. In this regard, although most researches have been done in the field of neurology, and in particular, the role of the "prefrontal cortex of the brain", but, this does not mean that the impact of biochemical factors on the sudden escalation of delinquency among adolescents is ignored.
    In general, the biochemical factors affecting ascending trend of adolescent’s age-crime curve can be divided into two types: "internal factors" and "external factors". Several criminological researches suggest that, for enhancing the criminal statistics during teenage years, increasing secretion of sex hormones during adolescence, such as testosterone in men that is associated with increased levels of aggression, and estrogen in women, which correlates with the intensification of antisioncal behaviors, is considered as one of the most important internal factors, on one hand; and the reluctance of adolescents to use "proper nutrition" that causes changes in body chemistry, and their tendency to use "drugs" and "alcoholic drinks" which leads to intensifying impulse behaviors, are the most significant external factors, on the other hand.
    Keywords: Age-crime curve, biochemical factors, endocrine, sex hormones, junk foods
  • Mohammad Hadi Zakerhossein * Pages 85-106
    Selectivity at the International Criminal Court (Court/ICC) is unavoidable and inevitable. The Court is not able to investigate and prosecute all cases and situations fallen within its jurisdiction. The Court’s intervention is an exception to prosecution at the domestic level. The Prosecutor’s discretion in selecting situations and cases, however, is not unfettered. The gravity requirement plays a leading role in the ICC situation and case selection regime. In practice, the Prosecutor, based on her interpretation of the gravity notion, has prioritized the prosecution of crimes against culture property and children and sexual crimes over other ICC-identified crimes. This article inquiries about the reason behind such a prioritization, and examines its consistency with the ICC’s constituent objectives. Studying prosecutorial policies and practices directs to the thematic prosecution doctrine. This doctrine orients prosecution around some criminal themes that are often untouched at the domestic level. Because of being under-prosecuted, the victims of these crimes need special attention and protection. From this perspective, that is consistent with the expressive mandates of the court, the prosecutor targets those themes that suffer a thicker culture of impunity.
    Keywords: Selectivity, Admissibility, Gravity, Expressivism, Thematic Prosecution
  • Mohammad Hadi Sadeghi, Javad Riahi * Pages 107-121
    An examination of the sources of Islamic jurisprudence demonstrates that determination of the discretionary punishment has been given to the expediency of judge. The explanation of the quality of recognizing discretionary punishment by judge, undoubtedly, is one of the important subject matters by which the community punishment's station in the Islamic criminal policy is demonstrated. The present study using a descriptive–analytical method, has examined the matter and has found out the judge should "observe" the hierarchy of reactions and His movement for Selection of the most advisable reaction should be from the most soft reactions to the most severe ones. This, in itself sometimes necessitates Selection of community punishments. Therefore, in situations that necessity of hierarchy's observance necessitating the selection of the community punishment, it is illegitimate to exercise another reaction.
    Keywords: Necessity, utility, merit, hierarchy of reactions, community punishment
  • Mehdi Sabooripour * Pages 123-143
    Sentencing is an important phase of criminal process in a scrutinized and purposeful criminal justice and one of the controversial objects in this respect is the optimal level of judicial discretion. By and large, there are two approaches at issue in this matter. First approach, broadly taken in Iranian criminal justice system, is giving the judges a wide discretion to weigh the circumstances of each case and choosing the best punishment for the perpetrator. This approach is based on the idea that the criminal judge has a great ability in knowing the characteristics of the crime and the offender and in identifying the best reaction toward her. So, he must have a wide discretionary power to personalize the criminal reaction and rehabilitate the offender. But there have been many criticisms to this approach, theoretically and practically. So, another approach has been put forward which is based on a predefined model, called sentencing guidelines. This approach, first taken in United Sates in 1980s, is currently being implemented in many countries. Enhancing the transparency of the sentencing, promoting public confidence in criminal justice system, fastening the sentencing phase of criminal process and increasing the deterrent function of punishment by increasing its certainty, are some of the benefits of this approach.
    Keywords: Judicial discretion, Sentencing, Criminal Process, Punishment, Sentencing Guidelines
  • Ali Talezari *, Iraj Goldozian, Nasibeh Ebrahimi Pages 145-160
    The occurrence of rapid changes and developments in current societies in different areas has also affected police organizations and law enforcement agencies so that they have undergone remarkable developments, taking new forms and approaches in their historical development for serving and performing new functions. In the process of policing specialization in terms of genealogy in examining the related texts, the nature of the police actions can be observed in three forms of traditional policing, professional policing and community policing, but some texts only refer to two kinds of traditional policing and community-oriented policing. According to the traditional policing approach, order is the outcome of impersonal relationships between police and citizens, paramilitary leadership structure and placing greater emphasis on the strong police presence and quick reaction to criminal behaviors or actions with the aim of making and keeping peace, but in recent decades some new approaches such as community-oriented policing (COP), problem-oriented policing (POP) and hot spots policing (HSP) have emerged and used effectively in police organizations and this clearly has had a significant influence on crime prevention and reduction. Although in recent years serious discussions have been held on the role of various factors in crime reduction around the world, many researchers, police practitioners and even the general public regard new policing strategies and approaches as the main factors for this.
    Keywords: Prevention, Traditional Policing, Problem-Oriented Policing, Community-Oriented Policing
  • Seyed Mohammad Reza Nejat, Firouz Mahmoudi Janaki * Pages 161-183
    One form of violence found in the educational institutions is the one directed at student by their teachers. Finding the extent to which such violence is widespread, this study investigates the different categories and the related causes of such violence. It is hypothesized that there is a correlation between teacher violence at school and job satisfaction, their tolerance, teaching skills, and legitimacy of violence in teacher's views. The sample population in this study consists of male and female first grade high school teachers in Marvdasht in 2013-2014, out of whom a hundred were randomly chosen. The criterion for categorization of teacher's violence is student's judgments. Out of a total of 858 questionnaires distributed, 431 were answered by boys and 427 by girls. The instruments were job satisfaction questionnaire, J.D.I, tolerance questionnaire, C.P.I, and other questionnaires related to teacher's beliefs in the legitimacy of violence and teaching skills. The result shows that there is a significant relationship between the degree of violence shown by teachers and their job satisfaction, tolerance and teaching skills with a correlation coefficient of (-0.01) on the other hand, the correlation between the degree of the violence and the legitimacy of violence in teacher's views and the degree of violence shown by them is positive with a correlation coefficient of (0.01).
    Keywords: violence, school, teacher, student
  • Rahim Nobahar *, Esmail Ansari Pages 185-207
    In modern societies improper economic, political, social and cultural policies have resulted in widespread bodily harms. Improper policies increase the intentional bodily crimes such as murder, suicide and abortion. They also facilitate committing unintended physical harms against individuals, such as harms related to safety, consumption of faulty goods and services, environmental pollution and driving accidents. In tackling these harms, criminal law has a dual approach. Criminal law simply intervenes in interpersonal and minor harms where the relation between act and damage is easy to understand. However, in the absence of a direct and clear relationship between act and harm, it simply passes. Conversely, Zemiology, as an academic discipline, has a more holistic approach to social harms and macro damages which are the center of attention for zemiologists. While it presumes that maximization of criminal law intervention is a harm in itself, it criticizes criminal law for its focus on minor offences. It also emphasizes improvement of social structures and processes rather than punishment as the only means of fighting against harms. Taking a descriptive and analytical approach and relying upon a zemiological perspective, this article studies intentional and unintentional physical bodily harms and addresses the shortcomings of Iranian legal system in treatment of these harms. The article insists the necessity of a holistic approach to social harms and involvement of other social institutes for fighting against harms along with using social responses instead of mere punishment.
    Keywords: Social harm, bodily harms, Myths of Crime, Humanising of Criminal Law