فهرست مطالب

دانشکده علوم پزشکی نیشابور - پیاپی 18 (بهار 1397)

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 18 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • فرزاد میرزاخانی، حمیدرضا ریحانی، سهیل هشترخانی، زهرا رحمتی نژاد، سعید اسلامی، حامد تابش * صفحات 1-11
    مقدمه
    انتخاب بیمار برای خروج از بیمارستان قبل از اینکه پزشک معالج، وی را مرخص اعلام کند ترخیص با رضایت شخصی (Discharge Against Medical Advice - DAMA) نامیده می شود. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی مشخصات بیماران DAMA و مقایسه آنها با سایر بیماران که با نظر پزشک ترخیص شده اند (Non-DAMA) است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به روش مقطعی بر روی کلیه بیماران ترخیص شده از بخش اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد در سال 1394 انجام گرفت. داده های بیماران از پرونده پزشکی الکترونیک ایشان بازیابی شد. پس از پیش پردازش داده ها، در نهایت با استفاده از جدول فراوانی و آزمون کای اسکور آنالیز شدند. تمامی تحلیل ها با استفاده از نرم افزارSPSS v.22 انجام گرفت.
    یافته ها
    تعداد کل بیماران واجد شرایط شرکت کننده در مطالعه، 19313 نفر بود که 6993 نفر از آنها با رضایت شخصی اقدام به ترخیص نموده بودند. میانگین سنی بیماران DAMA، 1/34±38/19 سال بود. 57 درصد بیماران DAMA را مردان تشکیل می دادند؛ و جوان بودن، متاهل بودن و فقدان بیمه سه عامل مهم مرتبط با DAMA بود. عوامل مرتبط دیگر عبارت بودند از: ملیت ایرانی، روستایی بودن، سکونت در مشهد، طول مدت اقامت، شیفت پذیرش، روز پذیرش، ماه پذیرش و فصل پذیرش.
    نتیجه گیری
    اگر چه نرخ DAMA در این مطالعه کم می باشد اما توجه به این مسئله بسیار حائز اهمیت می باشد؛ زیرا ریسک مرگ و بازگشت مجدد در بیماران DAMA زیاد است. بنابراین شناسایی مشخصات این بیماران و تعیین عوامل مرتبط با DAMA می تواند به تصمیم گیری در خصوص انتخاب مداخلات موثر جهت کاهش نرخ آن کمک شایانی کند.
    کلیدواژگان: ترخیص با رضایت شخصی، ترک بر خلاف توصیه پزشکی، بخش اورژانس، مطالعه مقطعی
  • محبوبه ابراهیمی ورکیانی، عبدالحسین شیروی *، ویدا حجتی صفحات 12-21
    مقدمه
    توپیرامات از نسل جدید داروهای ضدصرع می باشد که اطلاعات ناقصی در مورد نقش این دارو در ایجاد اثرات تراتوژنیک بر جنین در دسترس است. این مطالعه به منظور بررسی اثرات تراتوژنیک داروی توپیرامات بر تکامل لوله عصبی و اسکلتی در دوره اندام زایی جنین موش طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش ماده باردار نژاد NMRI به سه گروه تجربی (Ι،Π ،Ш ) و یک گروه شاهد تقسیم شدند. سه گروه تجربی Ι،Π و Ш به ترتیب دوزهای 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن در روز توپیرامات را با حجم تزریق 0/2 میلی لیتر به صورت داخل صفاقی در روزهای 6-14 بارداری و گروه شاهد نیز در همین مدت سرم فیزیولوژی را به همان حجم دریافت کردند. موش ها در روز 18 بارداری سزارین شده و جنین ها از نظر سیستم اسکلتی مورد مطالعه قرار گرفتند. سپس جنین موش ها به روش آلیزارین قرمز اس/ آلسیان آبی رنگ آمیزی شدند و جنین ها از نظر میزان بروز نقایص لوله عصبی مورد بررسی قرار گرفتند. سپس داده ها با استفاده از آزمون های ANOVA و LSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در هر سه گروه تجربی Ι،Π و Ш اختلالاتی به صورت نقایص لوله عصبی و ناهنجاری های اسکلتی دیده شد که در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد استفاده از داروی توپیرامات طی مراحل اندام زایی جنین موش می تواند نقایص لوله عصبی و ناهنجاری های اسکلتی را القاء نماید.
    کلیدواژگان: توپیرامات، جنین موش، نقایص لوله عصبی، ناهنجاری های اسکلتی
  • نجمه عباس پور، مرضیه نظری، رامین شعبانی * صفحات 22-32
    مقدمه
    شیوه های تمرین از مهمترین عواملی هستند که می توانند عوامل خطرزای قلبی- عروقی را تحت تاثیر قرار دهند. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر تمرینات همزمان استقامتی و پیلاتس بر ترکیب بدن، پروتئین واکنشگر- c، فیبرینوژن و شمارش سلول های خونی دختران چاق و با وزن طبیعی بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک تحقیق نیمه تجربی بود. 30 دانش آموز چاق و با وزن طبیعی (شاخص توده بدن؛ 1/2±28/7 کیلوگرم بر متر مربع) به طور هدفمند انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند. تمرینات به مدت 6 هفته، هر جلسه 90 دقیقه در هر گروه اجرا شد. نمونه خونی با 12ساعت ناشتایی در دو مرحله قبل و پس از تمرین گرفته شد. اندازه های آنتروپومتریک و شاخص های خونی قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل و وابسته در سطح معنی داری 0/05=α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پروتئین واکنشگر c (به ترتیب در گروه چاق و با وزن طبیعی 0/04= P و 0/02= P)، فیبرینوژن (0/03= P، 0/01= P) و ترکیب بدن بطور معنی داری کاهش و گلبول های سفید و قرمز خون نیز افزایش یافته است. همچنین، در ترکیب بدن، تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده شد. در سایر متغیرها، تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    تمرینات همزمان استقامتی و پیلاتس با تاثیر بر پروتئین واکنشگر- c، فیبرینوژن و سلول های خونی، می توانند راهکاری مناسب و غیردارویی برای پیشگیری از بروز چاقی در نوجوانان دختر چاق و با وزن طبیعی باشند.
    کلیدواژگان: پیلاتس، تمرینات ترکیبی، هماتوکریت خون، چاقی، پروتئین واکنش گر C
  • وحید ترکاشوند، مریم محمدی روزبهانی*، تیمور بابایی نژاد صفحات 33-43
    مقدمه
    سمیت فلزات سنگین و تجمع آنها در زنجیره غذایی یکی از اصلی ترین معضلات زیست محیطی و بهداشتی جوامع مدرن است. این مطالعه با هدف بررسی میزان تجمع فلزات سنگین در دو گونه گیاهی اکالیپتوس و برهان در محدوده شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران در سال 1395 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    برای نمونه برداری 5 ایستگاه در محدوده شرکت در نظر گرفته شد و از برگ گونه های درختی برهان و اکالیپتوس و خاک پای آن با 3 تکرار نمونه برداری شد. تعداد کل نمونه های خاک و گیاه 90 نمونه بود. هضم نمونه های گیاهی به روش جکسون (1958) و برای نمونه های خاک به روش 3050EPA انجام گرفت و غلظت فلزات سنگین موجود در نمونه ها توسط دستگاه ICP قرائت گردید.
    یافته ها
    روند تجمع غلظت فلزات سنگین در 5 ایستگاه برای تمام نمونه ها برابر با Cr>Ni>Pb>Cd بود. بیشترین جذب فلزات سنگین مربوط به فلز کروم در اکالیپتوس با مقدار 45/39±3753/0 میلی گرم بر کیلوگرم بود. مقادیر تجمع زیستی فلزات سرب، نیکل و کروم کمتر از یک شد. اما در ارتباط با فلز کادمیوم بیشتر از یک شد که نشان دهنده توانایی این دو گونه در پالایش خاک های آلوده به فلز سنگین کادمیوم است.
    نتیجه گیری
    میزان آلودگی گیاهان مورد بررسی در منطقه تحت تاثیر فرآیندهای تولید در شرکت بوده است. مقایسه میزان غلظت عناصر نشان می دهد که گونه اکالیپتوس بهتر از گونه برهان قادر به جذب عناصر بوده است. پیشنهاد می شود در مناطق صنعتی از گونه اکالیپتوس در راستای جذب و کاهش آلودگی فلزات سنگین در محیط زیست استفاده شود.
    کلیدواژگان: تجمع زیستی، فلزات سنگین، اکالیپتوس، برهان، گروه ملی صنعتی فولاد ایران
  • حسین فلاح زاده، فریبا اسدی*، رویا حمایتی، راحله رجبی صفحات 44-52
    مقدمه
    سنگ های ادراری که سنگ کلیه جزئی از آن می باشد، سومین مشکل شایع دستگاه ادراری محسوب می شود. با توجه به بار اقتصادی بالای این بیماری و روند رو به افزایش آن شناخت عوامل مرتبط با این بیماری می تواند موجب پیشگیری از شیوع آن وکاهش هزینه های درمانی گردد. لذا این مطالعه با هدف تعیین عوامل خطر ایجاد کننده سنگ های کلیوی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع گذشته نگر و به صورت مورد-شاهدی بود که نمونه گروه مورد را 124 نفر افراد بالای 18سال مراجعه کننده به مراکز سنگ شکنی وکلینیک خاتم الانبیاء یزد تشکیل دادند. نمونه گروه شاهد نیز شامل 186 نفر افراد بالای 18 سال بودند که هیچگونه علامت و یا سابقه سنگ کلیه نداشتند و همزمان با گروه مورد در بیمارستان حضور داشتند. اطلاعات از طریق پرسشنامه و به صورت خودگزارش دهی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.19 توسط آزمون های کای دو ، تی مستقل و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر سطح تحصیلات ((0/77، 0/51)= CI 95%، 0/63=OR) و سابقه خانوادگی ((1/3،3/3)= CI 95%، 2/1=CR) تنها عواملی بودند که ارتباط معنی داری با ابتلا به سنگ کلیه داشتند. نتایج همچنین نشان داد که مصرف چای کمتر باعث کاهش شانس ابتلا به سنگ می شود.
    نتیجه گیری
    هرچند سابقه خانوادگی و به عبارتی ژنتیک افراد قابل تغییر نیست ولی می توان با بالا بردن سطح آگاهی افراد در خصوص رژیم غذایی درصد مبتلایان را تا حد زیادی کاهش داد.
    کلیدواژگان: عوامل خطر، جمعیت در معرض خطر، سنگ ادراری، سنگ کلیه
  • بهروز یحیایی*، لیلا خجسته، مرضیه سعیدمهر صفحات 53-69
    مقدمه
    با توجه به ضرورت بیهوشی در جراحی و شیوع بالای مصرف داروی کتامین به عنوان ماده بیهوش کننده، این تحقیق با هدف مطالعه تاثیرات بیهوشی کوتاه مدت مکرر و بلند مدت توسط کتامین بر مخچه در موش های صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 30 عدد موش صحرایی نر و ماده با وزن تقریبی 190 گرم و سن حدود 8-12 هفته به 6 گروه تقسیم شدند. ابتدا از همه گروه ها تست تعادل گرفته شد. سپس به مدت یک ماه، بیهوشی القا گردید. گروه های مطالعه شامل دو گروه کنترل ماده و نر که تحت بیهوشی قرار نگرفتند، دو گروه بیهوشی کوتاه مدت مکرر نر و ماده که 3 بار در هفته با دوز 25 میلی گرم بر کیلوگرم بیهوش شدند و دو گروه بیهوشی بلند مدت نر و ماده که یک بار در هفته با دوز 75 میلی گرم بر کیلوگرم بیهوش شدند. سپس در پایان دوره یک ماهه مجدد تست تعادل از تمامی گروه ها گرفته شد و موش های صحرایی تحت نمونه گیری بافتی از مخچه قرار گرفته و لام های بافت شناسی بررسی شدند.
    یافته ها
    در بررسی بافت شناسی، تغییرات خفیف تا متوسط در برخی لایه های مخچه مشاهده شد. به لحاظ تعادلی تفاوت معنی داری بین گروه ها وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که داروی کتامین اثرات خفیفی بر روی بافت مخچه داشته است که این تغییرات بین گروه های بیهوشی کوتاه مدت مکرر با دوز 25 میلی گرم بر کیلوگرم و بلند مدت با دوز 75 میلی گرم بر کیلوگرم تفاوت معنی داری نداشتند.
    کلیدواژگان: کتامین، مخچه، بافت شناسی، تعادل، موش صحرایی
  • احمد عبدی*، زینب شیخ الاسلامی، آزاده قربانی حسن سرایی، هاجر عباس زاده، پروین فرزانگی، زکیه شیخ الاسلامی صفحات 70-80
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر یک دوره تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز بر پاراکسوناز-1، TNF-α و CRP سرمی موش های صحرایی دیابتی می باشد.
    مواد و روش ها
    چهل سر موش نر صحرایی دیابتی ) سن 12 هفته و وزن10±130 گرم) انتخاب و بطور تصادفی به چهار گروه کنترل، عصاره، تمرین و تمرین-عصاره تقسیم شدند. موش ها با استفاده از داروی استرپتوزتوسین دیابتی شدند. موش هایی که گلوکز ناشتای خون آنها 250 میلی گرم در دسی لیتر بود به عنوان نمونه دیابتی انتخاب شدند. تجویز عصاره بصورت دهانی به مقدار 150 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز بود. برنامه تمرین گروه تجربی شامل شش هفته فعالیت هوازی، پنج جلسه در هفته با 50-55 درصد اکسیژن مصرفی بیشینه بود. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح 05/0α≤ تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز باعث افزایش پاراکسوناز-1 (0/001>P) و HDL (0/001>P) و کاهش TNF-α (0/017=P)، CRP (0/014=P)، TG (0/007=P)، TC (0/029=P) و LDL (0/012=P) سرمی موش های صحرایی نر دیابتی شد. همچنین آزمون تعقیبی نشان داد که اختلاف معنی داری بین گروه ها در سطوح سرمی این شاخص ها وجود دارد.
    نتیجه گیری
    شش هفته تمرینات منظم هوازی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز توانسته باعث افزایش پاراکسوناز-1 و کاهش سطوح TNF-α و CRP در موش های دیابتی شود، و احتمالا از این طریق می تواند خطر ابتلا به آترواسکروز را در بیماران دیابت نوع 2 تعدیل نماید.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، گشنیز، آسیب عروقی، عوامل التهابی
  • رضا شکوهی، مهدی سالاری، ابوالفضل عرب کوهسار، حسین فرجی * صفحات 81-92
    مقدمه
    آلودگی های دارویی که به محیط های آبی رها می شوند می توانند باعث ایجاد مشکلات بهداشتی در انسان ها و سایر موجودات شوند. در مطالعه حاضر به بررسی حذف دگزامتازون از محلول های آبی سنتتیک با استفاده از روش UV/S2O8 و UV/H2O2 پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی در یک راکتور با جریان منقطع انجام شده است. در این مطالعه تاثیر فاکتورهای زمان (5-60 دقیقه)، pH(3-11)، دوز S2O8 (5/1-7/0 میلی مول)، دوز H2O2 (5/1-7/0 میلی مول) و غلظت دگزامتازون (5-20 میلی گرم در لیتر) در میزان حذف، مورد آزمایش قرار گرفت. غلظت باقی مانده دگزامتازون با استفاده از اسپکتروفتومتر DR ( مدل 5000) در طول موج 241 نانومتر سنجیده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد پارامترهای pH، زمان تماس و دوز S2O8 و H2O2 با افزایش و غلظت دگزامتازون با کاهش، منجر به افزایش راندمان می شود. حذف دگزامتازون در شرایط بهینه در زمان 40 دقیقه، 3=pH، غلظت دگزامتازون 5 میلی گرم در لیتر برای دوزهای 0/1، 0/5، 1/5، 5 و 7/5 میلی مول اکسید کننده UV/S2O8 به ترتیب 47، 59، 82، 91 و 98 درصد و برای اکسید کننده UV/H2O2 بترتیب 19، 49، 61، 65 و 72 درصد بدست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به راندمان های بالاتر در روش UV/S2O8 نسبت UV/H2O2 و ذخیره آسان و پایداری متوسط S2O8 و توانایی اکسیداسیون بالاتر SO4- نسبت به OH°، بهتر است که از روش UV/S2O8 جهت حذف دگزامتازون بهره جست.
    کلیدواژگان: آلودگی های دارویی، دگزامتازون، محلول های آبی، راندمان حذف
|
  • Farzad Mirzakhani, Hamidreza Reihani Dr, Soheil Hashtarkhani, Zahra Rahmatinejad, Saeed Eslami Dr, Hamed Tabesh Dr * Pages 1-11
    Introduction and Aims: The choice of the patient to leave the hospital before the physician discharges him is called discharge against medical advice (DAMA). The purpose of this study was to identify the characteristics of patients with DAMA and compare them with non-DAMA patients.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on all the patients discharged from the emergency department of Imam Reza Hospital in Mashhad in 2015. The patient's data were retrieved from their electronic medical records. After pre-processing, the data were finally analyzed using a frequency table and a chi-square test. All analyzes were performed using SPSS Statistics Version 22 software.
    Results
    The total number of the eligible patients in the study was 19,313, of whom 6,993 were discharged against medical advice. The mean age of DAMA patients was 38.1 ± 19.34 years. 57% of DAMA patients were male; and being young, married, and lack of insurance were three major factors associated with DAMA. Other related factors were: Iranian nationality, rurality, residence in Mashhad, length of stay, admission- shift/ day/ month/ season.
    Consultation: Although the DAMA rate is low in this study (3.49%), it is very important to pay attention to this issue; because the risk of death and re-admission in DAMA patients is high. Therefore, identifying the general characteristics of these patients and determining the factors associated with DAMA can help decide on the selection of effective interventions to reduce DAMA rate.
    Keywords: discharge, medical advice, medical advice, emergency department, cross sectional study
  • Mahboobeh Ebrahimi Verkiani, Abdolhossein Shiravi Doctor *, Vida Hojati Doctor Pages 12-21
    Introduction and Aim: Topiramate is a new generation of antiepileptic drugs, that there is incomplete information about the role of this drug in creating teratogenic effects on the fetus. This study was designed in order to determine teratogenic effects of topiramate on the development of neural tube and skeletal during the period of organogenesis of mouse fetus.
    Materials And Methods
    In this experimental study forty pregnant female mouse (NMRI type) were divided in to three experimental groups (Ι¡ Π ‚ III) and one control group. Three experimental groups Ι, Π and Ш received 50, 100 and 200 Milligrams per kilogram of body weight in day of topiramate with 0.2 milliliter injection volume intraperitoneally from the day 6 (GD6) to day 14 (GD14) of pregnancy and the control group received the same volume of normal saline instead. The mices were sacrifieed on the eighteen day of pregnancy and fetuses were studied in view point of skeletal malformations. Then fetuses were stained with Alizarin Rea S/ Alcian blue 8GX and fetuses were studied in view point of neural tube defects. Then data were analyzd by using SPSS statistical software and LSD test.
    Results
    In all three experimental groups Ι, Π and Ш were observed abnormalities for neural tube defects and skeletal malformations that showed a significant increase from the statistical point in comparison with the control group (P
    Conclusion
    This study showed that the utilization of topiramate drug during organogenesis in mouse fetus can induce neural tube defects and skeletal malformations.
    Keywords: topiramate, mouse fetuses, neural tube defects, skeletal malformations
  • Najmeh Abbaspour, Marzieh Nazari, Ramin Shabani Dr * Pages 22-32
    Introduction and Aims: The difference in exercise are of the most important factors that affect cardiovascular risk factors. The aim of this study was to examine the effects of concurrent endurance and Pilates training on body composition, CRP, fibrinogen, and blood cell count in normal weight and the obese female.
    Material and
    Methods
    This study was a semi-experimental research. 30 obese and normal weight students (BMI; 28.7, 1.2 kg/m2 were purposefully selected and divided into two groups. The exercise program was performed for 6 weeks and 90 minutes in every session with both exercise groups. The blood sampling was accompanied with 12 fasting before and after the training. Anthropometric measures, inflammatory, and hematological markers were measured before and after the intervention. The data were analyzed using the independent and paired t-test at α ≤ 0.05 significance level.
    Results
    Results showed that significantly decreased C-reactive protein (order in obesity group and normal weight P = 0.04, P = 0.02), fibrinogen (P = 0.03, P = 0.01) and body composition. Our data also showed a significant increase in Red Blood Cells and White Blood Cells. In addition, a significant difference was observed in body composition between two groups (P
    Conclusion
    The concurrent endurance and Pilates exercises can affect the CRP, fibrinogen and blood cell count. Therefore, they can be considered as a suitable and non-medication approach to prevent the incidence of obesity-related disorders in obese female adolescents.
    Keywords: Pilates, concurrent training, HCT, obesity, C-reactive protein
  • Vahid Torkashvand, Maryam Mohammadi Rouzbahni Dr *, Timoor Babaeinezhad Pages 33-43
    Background And Objective
    Toxicity of heavy metals and their accumulation in food chain is one of the major environmental and health problem in modern societies. Heavy metals are as inevitable contamination of industries regions. This study is carried out with the aim to investigate the accumulation of heavy metals such as, lead, nickel, chromium and cadmium in two species of Eucalyptus and Borhan in Iran National Steel Industrial Group in 1395.
    Substance and
    Methods
    for sampling 5 stations within the area of the company were considered and from tree like lead of Eucalyptus and Borhan and its soil was sampled in three iterations. Plant samples digesting by Jackson (1958) method and for soil samples was conducted by 3050EPA of and heavy metals concentrations in the samples was read by ICP.
    Results
    The concentration of heavy metals process in the five stations for all samples were equal to Cr> Ni> Pb> Cds. Most of heavy metals absorption was for chromium metal in species of Eucalyptus with 3753.45±0.39 mg/kg. Bioaccumulation amounts of lead, nickel and chromium was less than 1. But in relation to cadmium, bio-accumulate levels was greater than one that indicates the ability of this species in purification of infected soils.to heavy metal cadmium.
    Discussion
    it can be concluded that the contamination amount of studied plants in the region were affected by the production processes in the company. It is recommended to use Eucalyptus species in the industrial areas of in order to attract and reduce pollution in the environment.
    Keywords: Bio-accumulation, heavy metals, Albizia lebbek, Eucalyotus camadulensis, Iran National Steel Industrial Group Company
  • Fariba Asadi * Pages 44-52
    Background and Aims
    Kidney stones are the third most common problems in the urinary tract. According to the economic burden and its rising trend, it seems, knowing the associated factors can prevent the spread and cost of it. Therefore, this study was conducted to determine the risk factors of kidney stones.
    Methods
    This study was a retrospective case-control study that the case group consisted of 124 persons over the age of 18 which referred to lithotripsy centers and Yazd Khatamolanbiya clinic who for the first time they had been diagnosed with stones and the control group consisted of 186 persons over the age of 18 who had no symptoms or history of kidney stones. They were at the same time attended in the hospital with case group. The data collected through a questionnaire and interviews face to face. The data analyzed using SPSS19 software by chi-square and t logistic regression.
    Results
    In this study, education level(OR=0.63, CI 95%=(.51,.77)) and family history (OR=2.1, CI 95%=(1.3,3.3)) were the only factors that were influential in the development of kidney stones.The results also showed that drinking water, low-fat dairy, consumption of fruits, and vegetables reduce the risk of stones, but drinking tea has the direct relationship with the risk of kidney stones.
    Conclusion
    Although family history and genetic expression are unchangeable, but we can greatly decrease the percentage of patients with raising awareness and changing of their diet.
    Keywords: risk factor, population at risk, urolithiasis, kidney calculi
  • Behrooz Yahyaei Dr *, Leyla Khojasteh Dr, Marziyeh Saeedmehr Dr Pages 53-69
    Introduction
    Because of impotance of anesthesia in surgery and also high usage of ketamine for keeping anesthesia, this study was done for investigating on effects of short- and long- term anesthesia by ketamine in cerebellum in rats.
    Materials And Method
    Thirty rats were chosen in both sex with weight about 190 g and age about 8-12 weeks divided into 6 groups. Firstly, balance test was done for each of the groups and anesthesia induced for a month. The two control groups (male and female) that they were not anesthetized. Another the two groups (male and female) were anesthetized by ketamine (25 mg/kg) three times in the week (short term anesthesia), and final the other 2 groups were anesthezed by ketamin (75 mg/kg) once a week (long- term anesthesia).
    The balance test was done for the whole groups after a month. The rats’s cerebellum were removed and their histological slides were examined
    Result
    The histological examination showed the mild to moderate changes in some layers of the cerebellum. However, in terms of balance, the studies did not show significant differences among the groups.
    Conclusion
    Our result showed that ketamine has a mild effect on the cerebellum. There was no significant difference between the short-term anesthetic groups with a dose of 25 mg/kg and the long-term groups with a dose of 75 mg/kg.
    Keywords: Ketamine, cerebellum, histology, balance, rat
  • Ahmad Abdi Dr *, Zinab Sheykholeslami, Azadeh Ghorbani Hasan Saraee Dr, Hajar Abaszadeh, Parvin Farzanegi, Zakie Sheykholeslami Pages 70-80
    Introduction
    The main purpose of this study was to investigate the effects of aerobic training with coriander seed extract on serum paraoxonase-1, TNF-α, and CRP in diabetic rats.
    Materials And Methods
    40 Diabetic male Wistar rats (8 weeks old; weight: 130 ± 10 g) were randomly divided into four groups: control, extract, training, and training-Extract. Diabetes was induced by using Streptozotocin. Rats were selected as diabetic, with fasting blood glucose 126-400 mg/dl. The extract was administered orally (150 mg/kg/day). The exercise program was six weeks, 5 times a week with 50-55% of maximal oxygen consumption. The data were analyzed using of one-way ANOVA and Tukey test at α
    Results
    Aerobic training with coriander seed extract increased serum paraoxonase-1 (P = 0.000) and HDL (P = 0.000). It also decreased TNF-α (P = 0.017), CRP (P = 0.014), TG (P = 0.007), TC (P = 0.029) and LDL (P = 0.012) in diabetic male rats. We, then applied, post hoc test, it showed that a significant difference between the groups at the level of this profile.
    Conclusion
    Six weeks of regular aerobic training with coriander seed extract have been shown to increase paraoxonase-1 and decrease levels of TNF-α and CRP in diabetic rats, and possibly moderates the risk of atherosclerosis in type 2 diabetes.
    Keywords: exercise, coriander, vascular injury, inflammatory profile, Lipid profile
  • Reza Shokoohi, Mehdi Salari, Hossein Faraji * Pages 81-92
    Introduction and Aims: Pharmaceutical pollutants in aqueous can cause a number of health problems for people and other creatures. In this study, a survey of Dexamethasone removal from synthetic aqueous solutions was investigated by using UV/S2O8 and UV/H2O2 methods.
    Materials And Methods
    This experimental study carried out at lab scale at a reactor with the batch flow. In this study, the parameters of time (5- 60 min), pH (3, 7 and 11), dose of S2O8 (0.1-7.5 mM), dose of H2O2 (0.1- 7.5 mM), and Dexamethasone concentration (5- 20 mg/L) were studied to specify their effects on Dexamethasone removal. Furthermore, the remaining concentration of dexamethasone was determined by spectrophotometer DR (model 5000) in the 241 nm wavelength.
    Results
    Results showed that with the increasing amount of parameters of pH, retention time, and a dose of H2O2 and S2O8 and with decreasing parameter of dexamethasone concentration, removal efficiency raised. Removal efficiencies of dexamethasone in the optimum condition of time=40, pH=3 and dexamethasone concentration = 5 mM was obtained 47, 59, 82, 91, and 98 percent for UV/S2O8 concentrations of 0.1, 0.5, 1.5, 5, and 7.5 mM, and 19, 49, 61, 65, and 72 percent for UV/H2O2, respectively.
    Conclusion
    According to higher removal efficiencies of UV/S2O8 method than UV/H2O2, easier storage and moderate stability of S2O8 and also more oxidation ability of SO4- than OH°, it is better to apply UV/S2O8 method to degradation of dexamethasone.
    Keywords: pharmaceutical pollutants, dexamethasone, aqueous solution, removal efficiency