فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و ششم شماره 5 (پیاپی 141، امرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی یلفانی ، سمیه کرمی ، فرزانه گندمی صفحات 374-384
    مقدمه
    پیچ خوردگی مزمن مچ پا، یکی از شایع ترین آسیب ها در بین ورزشکاران است. نتایج تحقیقات حاکی از ضعف تعادل و وجود ناپایداری مچ پای این افراد است. هدف از مطالعه حاضر، تاثیر یک دوره تمرینات تعادلی نوین در آب و خشکی، بر مقیاس ناپایداری، درد و تعادل ورزشکاران مبتلا به ناپایداری مزمن مچ پا بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 30 ورزشکار مبتلا به اسپرین مزمن مچ پا، با نمونه گیری هدفمند انتخاب و تصادفا در دو گروه تمرین درمانی در آب و خشکی قرار گرفتند. درد، ناپایداری، تعادل ایستا و نیمه پویای آزمودنی ها قبل و بعد از مداخله تمرین درمانی، اندازه گیری شدند. مداخله شامل شش هفته تمرینات تعادلی نوین در آب و خشکی بود. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS (22) و جهت مقایسه نتایج پیش آزمون و پس آزمون، از t-زوجی و جهت مقایسه میانگین متغیرهای مورد مطالعه بین دو گروه، ازt - استیودنت استفاده و سطح معناداری آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که، هر دو گروه تجربی، در مقیاس های ناپایداری (001/0P=) ، تعادل ایستا (001/0P=) و نیمه پویا (002/0P=) ، نسبت به قبل از مداخله، تفاوت معناداری نشان دادند، اما در خصوص متغیر درد تفاوت معنادار نبود (38/0P=). لیکن، مقایسه میانگین متغیرهای مورد مطالعه، بین دو گروه؛ در سنجش مقیاس ناپایداری (1/0P=) ، تعادل ایستا (8/0P= و 06/0P=) ، نیمه پویا (001/0P= و 9/0 P=) و درد (5/0P=) ، تفاوت معنا داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    بسیاری از متخصصین بالینی، تمرین درمانی در محیط آب را به ورزشکاران آسیب دیده مچ پا پیشنهاد می دهند؛ که علاوه بر وقت گیر بودن بسیار هزینه بردار می باشد، نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می دهد که افراد دارای ناپایداری مزمن مچ پا می توانند با استفاده از ابزارهای دردسترس، حتی در محیط خانه نیز به بازتوانی بپردازند.
    کلیدواژگان: پیج خوردگی مزمن مچ پا، تمرین درمانی، ورزشکار، تعادل
  • جواد شیخی، اکرم امینی، امیرمرتضی ابراهیم زاده نامور * صفحات 385-392
    مقدمه

    در دهه های اخیر شیوع سویه های کلبسیلا پنومونیه تولید کننده بتالاکتاماز در عفونت های بیمارستانی سهم به سزایی را به خود اختصاص داده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی فراوانی برخی از تایپ های آنزیم CTX-M در بین ایزوله های بالینی کلبسیلا پنومونیه می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی سویه های کلبسیلا پنومونیه طی مدت 6 ماه از بخش آزمایشگاه بیمارستان های آموزشی شهر بابل ایزوله و جهت تائید به آزمایشگاه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی بابل ارجاع داده شدند. پس از تائید نهایی و بررسی الگوی آنتی بیوگرام درصد فراوانی سویه های دارای ژن CTX-M1 و CTX-M15 مورد ارزیابی و در نهایت نتایج توسط نرم افزار SPSS version 24 مورد آنالیز قرار گرفت.

    نتایج

    در طی یک مقطع شش ماهه در سال 1396، 65 سویه کلبسیلا پنومونیه به همراه اسینتوباکتر بومانی، اشرشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا از بخش آزمایشگاه بیمارستان های روحانی و شهید بهشتی جمع آوری گردید. در بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن، مقاومت به آموکسی سیلین (91%) ، سفوکسیتین (45%) و پیپراسیلین (45%) بیشترین و در مقابل آمیکاسین (24%) و ایمی پنم (0%) کمترین میزان را به خود اختصاص دادند. هم چنین درصد فراوانی ژن های CTX-M1 و CTX-M15 به ترتیب 62 درصد و 69 درصد به دست آمد.

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع بالای سویه های حاوی آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف و مقاومت آنتی بیوتیکی در بین سویه های کلبسیلا پنومونیه جدا شده از نمونه های بالینی و با توجه به این که در این مطالعه برای اولین بار درصد فراوانی ژن های مذکور در بیمارستان های آموزشی شهر بابل مورد ارزیابی قرار گرفت لذا اتخاذ رژیم های دارویی مناسب جهت کاهش مقاومت های آنتی بیوتیکی امری ضروری محسوب می گردد.

    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن CTX-M، بتالاکتاماز
  • محمدرضا سبحان ، سید محمد جلیل ابریشم ، محمد سبحان ، حمید پهلوان حسینی ، شهرام شکرانه ، محسن دهقانپور فراشاه صفحات 393-398
    مقدمه
    در حال حاضر تاندون های همسترینگ و پاتلار معمول ترین گرافت ها در بازسازی پارگی رباط صلیبی قدامی (ACLR) هستند. یکی از موارد مهمی که می تواند پیش از جراحی به جراح کمک کند، آگاهی از اندازه گرافت است. در این مطالعه به بررسی قابلیت استفاده از MRI برای تخمین اندازه گرافت همسترینگ پرداختیم.
    روش بررسی
    در 6 ماه نخست سال 1394، 50 بیمار که با پارگی رباط صلیبی قدامی (ACL) به بیمارستان شهید صدوقی یزد مراجعه و تحت ACLR با استفاده از اتوگرافت همسترینگ قرار گرفتند، بررسی شدند. قطر گرافت قبل از جراحی توسط رادیولوژیست بر اساس تصاویر MRI تخمین زده شد. سپس در زمان جراحی نیز قطر گرافت به دست آمده ثبت گردید. مقادیر به دست آمده با هم مقایسه شد. به علاوه وجود هم بستگی بین قطر گرافت و سن، وزن و شاخص توده بدنی بررسی شد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار Spss 19 و آزمون آماری t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین اندازه گرافت چهار باندل در این مطالعه در MRI برابر با mm 9/0±2/6 و در زمان جراحی برابر mm 8/0±4/7 بود. اختلاف بین دو روش از نظر آماری معنادار نبود (315/0=p). هم چنین بین مقادیر به دست آمده در دو روش، هم بستگی مثبت و معناداری وجود داشت (374/0=r، 025/0=p). به علاوه در مطالعه حاضر هم بستگی مثبت و معناداری بین وزن و قطر گرافت وجود داشت (264/0=r، 001/0>p).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که می توان از MRI برای تخمین قابل اطمینان قطر گرافت همسترینگ قبل از جراحی ACLR استفاده نمود.
    کلیدواژگان: بازسازی رباط صلیبی قدامی، پیش بینی اندازه گرافت، گرافت همسترینگ
  • ستاره پورهواشمی ، زهرا بم زاده ، لیلا روحی ، نوشا ضیاء جهرمی صفحات 399-409
    مقدمه
    با توجه به مشکلات در حال توسعه مسمومیت سیستمیک و مقاومت دارویی در شیمی درمانی، کشف ترکیبات فعال زیستی و ضد سرطانی جدید بسیار ضروری است. بنابراین در این مطالعه به بررسی فعالیت ضد سرطانی متابولیت تولیدی سویه بومی Pseudomonas sp. UW4 در جهت شناسایی ترکیبات جدید پرداخته شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت تجربی از اردیبهشت 1394 تا شهریور 1394 در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد انجام شد. ابتدا سلول های سرطان پستان انسانSK-BR-3 با غلظت های مختلف (5، 10 و 20 میلی گرم/میلی لیتر) به مدت 24 و 48 ساعت با متابولیت تولید شده توسط سویه بومی Pseudomonas sp. UW4 تیمارشدند و میزان بقاء سلولی با روش رنگ سنجی MTS مورد بررسی قرار گرفت. سپس بیان ژن p53 با استفاده از روش RT-Real Time PCR بررسی شد. جهت آنالیز آماری، از نرم افزار 16SPSS و آزمون آماری ANOVA یک طرفه استفاده شد.
    نتایج
    تیمار با متابولیت تولیدی سویه بومی Pseudomonas sp. UW4 ، نشان داد با افزایش غلظت به صورت وابسته به دوز و زمان، توان زیستی سلول ها کاهش پیدا کرده است، به طوری که بیشترین تاثیر مربوط به غلظت 20 میلی گرم/میلی لیتر و در زمان 48 ساعت پس از تیمار سلول ها بود. هم چنین افزایش بیان ژن p53 به ویژه در غلظت های 10 و 20 میلی گرم/میلی لیتر بعد از 24 ساعت و در غلظت های 5، 10 و 20میلی گرم/میلی لیتر بعد از 48 ساعت مشاهده شد (P<0/05).
    نتیجه گیری
    می توان از متابولیت تولید شده توسط سویه بومی Pseudomonas sp. UW4 در درمان سرطان پستان SK-BR-3 استفاده کرد.
    کلیدواژگان: Pseudomonas sp، UW4، متابولیت، سرطان پستان SK-BR-3، توان زیستی، ژن p53، Real Time PCR RT-
  • جواد خلعتبری ، فرزانه نوروزی ، وحید همتی ثابت ، محمد ابراهیم مداحی صفحات 410-425
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی گرانه راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان در رابطه سبک های دلبستگی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس شهر تهران انجام شده است.
    روش بررسی
    روش پژوهش مقطعی تحلیلی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به بیمارستان سینا شهر تهران در سال 1396 بودند که با استفاده از محاسبه حجم نمونه در معادلات ساختاری و روش نمونه گیری در دسترس، تعداد 354 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شد. برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه از پرسش نامه های راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران (2001) ، سبک های دلبستگی Hazan and Shaver (1990) و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (1997) استفاده گردید. ارزیابی الگوی پیشنهادی از طریق الگویابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS21 و Smart-Pls 2 و Amos-22 انجام گرفت. ویژگی های فنی پرسش نامه شامل پایایی، روایی همگرا و روایی واگرا بررسی گردید و هم چنین ضرایب مسیر و ضرایب معناداری نرم افزار برای بررسی فرضیه های پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند.
    نتایج
    آن گونه که نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد، سبک دلبستگی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با نقش میانجی گرانه راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان رابطه دارد.
    نتیجه گیری
    بنابراین نتایج پژوهش می تواند به شناخت بیشتر و مداخله برای ترویج سلامت روانی پس از شروع مولتیپل اسکلروزیس کمک کند
    کلیدواژگان: تنظیم شناختی، هیجان، دلبستگی، کیفیت زندگی، بیماری مولتیپل اسکلروزی
  • عبدالرحیم داوری ، علیرضا دانش کاظمی ، پژمان شمشیری ، نسترن دنیادیده ، فاطمه کوهستانی صفحات 439-449
    مقدمه
    توانایی افتراق رنگ دندان توسط دندان پزشکان اهمیت بسیاری دارد. در این مطالعه درستی تشخیص رنگ دندان، توسط دانشجویان دندان پزشکی و پیشرفت آنان با آموزش بیشتر در زمینه انتخاب رنگ بررسی شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی و مقطعی به روش نمونه گیری به صورت سرشماری بوده که بر روی کلیه دانشجویان دختر و پسر ترم 9 و 11 که59 نفر بودند شامل 32 نفردر ترم9 و 27 نفر در ترم 11 مورد بررسی و سنجش قرار گرفتند. برای بررسی توانایی افتراق رنگ دندان از دانشجویان خواسته شد 4 نمونه کامپوزیت نانوهیبرید Filtek Z250 XT را با ست انتخاب رنگ Vita Classic تطبیق دهند. تجزیه و تحلیل آماری داده های به دست آمده توسط نرم افزارSPSS 18 (α= 0/05) و آزمون آماری Chi-Square آنالیز شد.
    نتایج
    توانایی کامل افتراق رنگ در 1/5% توانایی افتراق سه رنگ در 5/35% ، توانایی افتراق دو رنگ در 9/33%و بالاخره توانایی افتراق یک رنگ و کمتر در 5/25% افراد وجود داشت. دانشجویان ترم11 با تفاوت آماری معنادار نسبت به دانشجویان ترم9 در تعیین و افتراق رنگ دندان برتری داشتند (004/0(P value=. در مقایسه پسران و دختران مشخص گردید؛ جنسیت عامل تاثیر گذاری بر توانایی انتخاب رنگ دندان در دانشجویان نمی باشد. در مورد استفاده از عینک و یا لنز در مقایسه با دید مستقیم در بین دانشجویان دو ترم تفاوت آماری معنادار وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    آموزش نقش موثری بر بهبود توانایی تعیین رنگ در دانشجویان دارد؛ اما جنسیت و استفاده یا عدم استفاده از عینک تاثیری بر این توانایی ندارد.
    کلیدواژگان: آموزش، انتخاب رنگ، افتراق رنگ، توانایی دانشجو، شید گاید
  • ملک سلیمانی مهرنجانی ، فاطمه دربندی ، آتناسادات عظیمی صفحات 450-462
    مقدمه
    بیسفنول A از طریق تولید رادیکال های آزاد، مورفولوژی، توانایی زیستی و تمایز سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان رت (rMSCs) به استئوبلاست را مختل می کند. ویتامین C یک آنتی اکسیدانت قوی است و از سلول ها در مقابل استرس اکسیداتیو محافظت می کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر تیمار همزمان بیسفنولA و ویتامینC به عنوان یک آنتی اکسیدانت بر توانایی زیستی و تمایز استئوژنیک rMSCs بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی rMSCs به چهار گروه کنترل، بیسفنولA (200نانومولار) ، بیسفنولA (200نانومولار) + ویتامینC (300میکرومولار) و ویتامین C (300میکرومولار) تقسیم شد و برای مدت 21 روز، در محیط کشت استئوژنیک، تیمار شد. سپس توانایی زیستی، تمایز استئوژنیک، تغییرات مورفولوژیک و شکستگی DNA در سلول های گروه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با روش آنالیز آماری واریانس یک طرفه و تست Tukey تجزیه و تحلیل و تفاوت میانگین ها در سطح P<0. 05 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    کاهش معنی داری در توانایی زیستی سلولها، میزان معدنی شدن ماتریکس استخوانی، فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز و غلظت کلسیم داخل سلولی (P< 0/001) و هم چنین افزایش قابل توجهی در شکستگی DNA، در سلول های گروه بیسفنولA نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. پارامترهای فوق، در گروه بیسفنولA + ویتامینC نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری نداشت (p> 0/05).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که ویتامین C قادر است اثرات نامطلوب بیسفنولA را بر توانایی زیستی و تمایز استئوژنیک rMSCs جبران کند.
    کلیدواژگان: بیسفنولA، ویتامینC، سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان رت، تمایز
|
  • Ali Yafani , Somaye Karami , Farzaneh Gandomi Pages 374-384
    Introduction
    Ankle sprain is one of the most common injuries among the athletes. According to some research, balance deficit and ankle instability are reported in those with chronic ankle instability. The aim of this study was studying the effect of 6 weeks' new balance training in the land and water on balance, instability index and pain in the athletes with chronic ankle instability.
    Methods
    In this semi-experimental study, 30 athletes with chronic ankle instability were selected with purposeful sampling and randomly were placed in two groups (aquatic and land therapy). Pain, instability, the static and semi-static balance were measured pre and post training. The intervention included the six-week modern balance training in the water and land. To analyze the data, SPSS (22) software was used. to compare the results of the pre-test and post-test, paired sample t-test and to compare the means between two groups, the independent sample t-test was used. The significance level was 0.05.
    Results
    The results showed that both experimental groups had a significant difference in the instability index (P=0.001), static (P=0.001) and semi-dynamic (P=0.002) balance compared to the pre-intervention stage, but there was no significant difference in pain variable (P=0.38). However, comparison of the means of the studied variables between the two groups did not show a significant difference in the instability index (P=0.1), static (P=0.8, P=0.6), semi-dynamic (P=0.9, P=0.5) and pain (P=0.8).
    Conclusion
    Many clinicians propose water-based exercises in the ankle injured athletes, which are costly in addition to time-consuming. The results of this study suggest that the patients with chronic ankle instability can rehabilitate by use of available tools, even at home
    Keywords: Chronic ankle instability, Treatment exercise, Athlete, Balance
  • Javad Sheikhi, Amini Akram, Ebrahimzadeh Namvar Amirmorteza Pages 385-392
    Introduction

    In the recent decades, the prevalence of Klebsiella pneumoniae beta-lactamase producing strains has a significant role in nosocomial infections. The aim of this study was to determine the prevalence of different types of CTX-M enzymes among clinical isolates of K. pneumoniae.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, during six months, K. pneumoniae strains were isolated from laboratory ward of Babol educational hospitals and referred to microbiology laboratory of Babol University of Sciences for final confirmation. Thereafter, antibiogram pattern analysis and the frequency of CTX-M1 and CTX-M15 genes were evaluated. Finally, the results were analyzed by SPSS version 24 software.

    Results

    During six months of this study in 2017, 65 K. pneumoniae and also other bacterial strains such as Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, and Acinetobacter baumannii were collected from laboratory ward of Shahid Beheshti and Ayatollah Rouhani Hospitals. By disc diffusion method, the highest resistance belonged to Amoxicillin (91%), Cefoxitin (45%), Piperacillin (45%) and the lowest belonged to Amikacin (24%) and Imipenem (0%). On the other hand, the percentage of CTX-M1 and CTX-M15 genes were also found to be 62% and 69%, respectively.

    Conclusion

    Regarding to the high prevalence of strains containing broad-spectrum beta-lactamase enzymes and due to the antibiotic resistance among K. pneumoniae strains isolated from clinical specimens and also by considering this issue that the current study was the first research for evaluating the frequency of these genes in Babol educational hospitals therefore, it is necessary to adopt appropriate drug regimens to reduce antibiotic resistances

    Keywords: Klebsiella pneumoniae, Antibiotic resistance, CTX-M gene, Beta-lactamase, PCR
  • Mohammad Reza Sobhan , Seyed Mohammad Jalil Abrisham , Mohammad Sobhan , Hamid Pahlavanhosseini , Shahram Shokrane , Mohsen Dehghanpour Pages 393-398
    Introduction
    Hamstring and patellar ligaments are the most common ligaments that used in arthroscopic anterior cruciate ligament reconstruction (ACLR). Preoperative knowledge about the diameter of the graft can be so useful for the surgeons. In the current study, the efficacy of measuring the graft diameter using MR imaging was investigated.
    Methods
    In the present study 50 patients with ACL tearing who referred to Yazd Shahid Sadoughi Hospital during the first 6months of year underwent ACLR. Before the operation, the diameter of the hamstring graft was measured on MR images. Further, the true diameter was measured intraoperatively. Two measurements were compared and the presence of correlation between the graft diameter and BMI, weight and age was investigated. The data were analyzed by Spss software 19 and t-test.
    Results
    The average diameter of graft was 6.2±0.9 mm on MR images and 7.4±0.8 mm intraoperatively. The difference was not statistically significant (p=0.315). Furthermore, there was a positive significant correlation between two measurements (r=0.374, p=0.025). There was, also, a positive significant correlation between the graft diameter and weight (r=0.264, p<0.001).
    Conclusion
    The results of the present study show that the MR images can be used as a reliable tool for estimating the hamstring graft diameter before ACLR
    Keywords: ACL reconstruction, Graft size prediction, Hamstring graft
  • Setareh Pourhavashemi , Zahra Bamzadeh , Leila Rouhi , Noosha Zia, Jahromi Pages 399-409
    Introdution: Regarding to the development the problems of systemic toxicity and drug resistance in cancer chemotherapy, the continuing discovery of new bioactive compounds and anticancer agents is very necessary. Therefore, in this study, we checked the anticancer activity of native Pseudomonas sp. UW4 metabolite to find new compound.
    Methods
    This experimental study was performed in Shahrekord Islamic Azad University from April 2015 to August 2015. First SK-BR-3 human breast cancer cells with different concentrations (5, 10 and 20 mg/ml) were treated with produced metabolite by native Pseudomonas sp. UW4 for 24 and 48 hours. Cell viability was assessed by MTS assay. Then, p53 expression was detected by RT-Real Time PCR. For statistical analysis, SPSS16 software and one way ANOVA test were used.
    Results
    Treatment with produced metabolite by the native Pseudomonas sp. UW4 showed the decreases the viability of cells in a time and dose dependent manner, the most effective concentration of this substance was 20 mg/ml and 48 h after treatment. Also, an increase in p53 gene expression, significantly in 10 and 20 mg/ml after 24 h and 5, 10 and 20 mg/ml after 48h was observed (P<0.05).
    Conclusion
    Produced metabolite by native Pseudomonas sp. UW4 could be used for treatment of SK-BR-3 breast cancer
    Keywords: Pseudomonas sp.UW4, Metabolite, Breast cancer SK-BR-3, Cell viability, p53 gene, RT-Real Time PCR
  • Javad Khalatbari , Farzaneh Noroozi , Vahid Hemmati sabet Mr , Mohammad ebrahim Maddahi Pages 410-425
    Introdution: The aim of this study was to investigate the mediating role of cognitive emotion regulation strategies on the relationship between attachment styles and quality of life in the patients with multiple sclerosis in Tehran.
    Methods
    The research method was descriptive-correlational. The statistical population of the study was all the patients with multiple sclerosis referred to Sina Hospital in Tehran in 1396. By using the sample size calculations in structural equations and available sampling method, 354 participants were selected as a sample size. In order to measure the variables, the cognitive emotion regulation strategies Questionnaire (Garnefski et al., 2001) (), Hazan and Shaver Attachment Styles (1990) and World Health Organization Quality of Life (1997) were used. The proposed model was evaluated by structural equation modeling using SPSS21 and Smart-Pls 2 and Amos-22 softwares. The technical characteristics of the questionnaire, including reliability, convergent validity and divergent validity were investigated. Moreover, path coefficients and software significance coefficients were used to examine the research hypotheses.
    Results
    The results of the present studyshowed that cognitive emotion regulation strategies have a mediating role in attachment styles and quality of life.
    Conclusion
    Therefore, the results of the study can lead to a better understanding to promote mental health after the onset of multiple sclerosis
    Keywords: Cognitive Regulation, Emotion, Attachment, Quality of life, Multiple sclerosis
  • Abdolrahim Davari , Alirezai AlirezaDaneshkazemi , Pejman Shamshiry , Nastaran Donyadide , Fatemeh Koohestani Pages 439-449
    Introduction
    Ability of tooth shade segregation by A dentists is very important. Assessment of tooth shade selection by dentists is one of the most basic investigations. In this survey, dentistry students’ ability of tooth shade selection and their progress by education was evaluated.
    Methods
    This study was done on 59 Dentistry Students of Shahid Sadoughi Dental School of Yazd. 32 of the students were studying in the 9th semester and 27 were in the 11th semester. For assessment of tooth shade selection ability, dentistry students were asked to adapt 4 composite samples to Vita Classic shade guide.
    Results
    The ability of complete shade matching was seen only in %5.1 and ability of 3, 2, and 1 or less color segregation sequence was seen in% 35.5, %33.9 and %25.5 respectively. The ability of shade selection was better among the students of the 11th semester than the students of the 9th semester (P value=0.004). Sex has no effect on ability of shade selection by students (for 9th semester P value = 0.198 and for 11thterm, P value = 0.495). There was no significant difference between using glasses or lenses compared to students direct vision In two semesters.
    Conclusion
    In this study, seen education improved the ability of shade selection by students but sex or wearing glasses or lenses was not effective
    Keywords: Education, Shade selection, Shade matching, Ability of student, Shade guide
  • Malek Soleimani Mehranjani , Fatemeh Darbandi , Atena Sadat Azimi Pages 450-462

    Introdution: Bisphenol A (BPA) disturbs the morphology, viability and differentiation of rat bone marrow mesenchymal stem cells (rMSCs) to osteoblast via the production of free radicals. Vitamin C (vit-C) is a potent antioxidant and protects cells against oxidative stress. The aim of this study was to investigate the effect of co-treatment of BPA and vitamin C as an antioxidant on the viability and osteogenic differentiation of rMSCs.
    Methods
    In this experimental study, rMSCs were divided into 4 groups; control, BPA (200nM), BPA (200nM) + vit-C (300µM) as well as vit- C (300µM) and treated for 21 days in the osteogenic media. Then, cell viability, osteogenic differentiation, morphological changes and DNA breakage in different groups of cells were evaluated. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey‘s test and the means were considered significantly different at P<0.05.
    Results
    A significant reduction in the cell viability, bone matrix mineralization, alkalin phosphatase activity and intracellular calcium concentration (P<0.001) as well as a considerable increase in DNA breakage was seen in the BPA group compared to the control. The above parameters were compensated in the BPA + Vit-C group to the control level.
    Conclusion
    The results of this investigation showed that Vit-C can compensate the adverse effects of BPA on the viability and osteogenic differentiation of rMSCs
    Keywords: Bisphenol A, Vitamin C, Rat Bone Marrow, Mesenchymal Stem Cells, Osteogenic Differentiation