فهرست مطالب

جغرافیا و مطالعات محیطی - پیاپی 27 (پاییز 1397)

نشریه جغرافیا و مطالعات محیطی
پیاپی 27 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد جواد صادق صابری، امیر زاهدی یگانه، مهرداد حاجیان زیدی، راضیه قدرجانی * صفحات 1-24
    امروزه شاید یکی از مهم ترین چالش برنامه ریزی شهری کشور ما، بحث مساکن مهر باشد که بصورت انفجاری در سطح ملی به اجرا در آمد و تغییرات کالبدی، فضایی و جمعیتی قابل توجهی را به عنوان طرح خانه دار کردن خانواده های پایین دست جامعه ایجاد کرد، که با اصول توسعه پایدار هماهنگی ندارند. مقوله کیفیت زندگی از شاخص های توسعه پایدار و دولت رفاه در هر جامعه ای است که امروزه تاثیر بسزایی در عرصه های مدیریتی دارد. در شهر همدان هم مانند سایر نقاط، مساکن مهر در چندین نقطه طراحی و اجرا شد که از نظرمکان یابی، نحوه ی ساخت، اماده سازی اراضی و... دچار مشکل هستند. این پژوهش با هدف بررسی شاخص های کیفیت زندگی در مساکن مهر، سعی بر آن دارد در ارتقاء کیفیت زندگی در این نوع مساکن با تاکید بر پایداری شهری گامی به جلو داشته باشد. و در این راستا با استفاده از روش کیفی و اسنادی و تحلیل های صورت گرفته ازطریق نرم افزار GISو SPSSو lisrel و سپس تحلیل شاخص ها با نرم افزار AMOS و روش SEM ، به بررسی وضعیت کیفیت زتدگی منطقه با توجه به رویکرد پایدای پرداخته شد، نتایج حاکی از ان است که این منطقه با اصول شهرپایدار همخوانی ندارد. در انتها نیز به ارائه طرح بهینه اقدام شد.
    کلیدواژگان: مسکن مهر، کیفیت زندگی، توسعه پایدار، همدان
  • نجمه سادات مصطفوی * صفحات 25-42
    در پی پاسخگویی به مشکلات توسعه پراکنده شهری و نتایج منفی آن، راهکارهای نظری و عملی متعددی ارائه شد. در این میان رشد هوشمند شهری با هدف هدایت بخشی از رشد منطقه ای به مراکز شهری و کاهش فشار رشد بر بخش های روستایی و مناطق شهری توسعه نیافته پیرامون، با ارائه الگوی توسعه میان افزا در تلاش برای تاکید بر توسعه نواحی درونی شهرها و بهره گیری از زیرساخت های موجود آنها می باشد. نبود روشی دقیق و کارآمد برای محاسبه ظرفیت توسعه و برنامه ریزی توسعه براساس پتانسیل ها بجای ظرفیت ها، نیاز به تدوین فرایندی عملیاتی برای سنجش ظرفیت توسعه را دو چندان می نماید. به سبب گستردگی موضوع مورد بحث و اهمیت بعد اجتماعی در فرایند توسعه، در این پژوهش تنها به تدوین چارچوبی جهت سنجش ظرفیت اجتماعی توسعه میان افزا پرداخته شده است. از آنجایی که اجماع نظری بر شاخص های این سنجش وجود ندارد؛ پس از مطالعه منابع داخلی و خارجی و استخراج اولیه شاخص ها، از روش دلفی برای رسیدن به وفاق بین صاحبنظران (21 متخصص) استفاده گردید. در راستای کمی سازی سنجش ظرفیت توسعه، از روش امتیازدهی تحلیل سلسله مراتبی AHP استفاده شد. حجم نمونه برای توزیع پرسشنامه معادل 375 تن بود. پرسشنامه ها براساس پوشش مکانی تمام محدوده توزیع گردید. اطلاعات جمع آوری شده از طریق سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    کلیدواژگان: توسعه میان افزا، ظرفیت اجتماعی، دلفی، AHP، کوی رودکی، اراک
  • سعید امان پور، مصطفی محمدی ده چشمه، علیرضا پرویزیان * صفحات 43-60
    فضای آموزشی از جمله کاربری های استراتژیک شهری می باشند که بعضا به دلیل عدم توجه به شرایط مکانی به صورت ناموزون، به عنوان کاربری های غیرسازگار با کاربری آموزشی همجوار شده اند؛ هدف اصلی این تحقیق سنجش آسیب پذیری مراکز آموزشی از منظر پدافند غیرعامل مطالعه موردی: مدارس ابتدائی کلان شهر اهواز می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-تحلیلی است. داده-های نظری پژوهش به روش کتابخانه ای و میدانی گردآوری شد و به منظور سنجش آسیب پذیری مراکز ابتدائی با توجه به دو اصل مکانیابی و مقاوم سازی پدافند غیرعامل از بانک داده مکانی بهره گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزارهای(Excel GIS, Geoda, Spss,) استفاده شده است. مدل به کار رفته نیز تحلیل سلسله مراتب فازی (FAHP) با نظرخواهی از 7 نفر از کارشناسان بوده است. تحلیل یافته ها نشان می دهد که از لحاظ ماتریس سازگاری مدارس در مناطق مختلف کلانشهر اهواز، مناطق دو، سه و شش آسیب پذیرترین مناطق می باشد و مناطق هفت و چهار ایمن ترین مناطق شناخته شده است. میزان تاثیر طیف های طبقه بندی پژوهش در سنجش آسیب شناسی مدارس ابتدائی با استفاده از مدل برازش رگرسیونی حکایت از آن دارد که تمامی طیف های پنج گانه با سطح اطمینان 100% معنی دار بوده، جهت سنجش آسیب پذیری مدارس ابتدائی از منظر اصل مقاوم سازی از شش شاخص با استفاده از روش های خودهمبستگی فضایی و Anselin local Morans استفاده شد، نتایج نشان می دهد که 28/41 درصد مدارس ابتدائی در شهر اهواز در وضعیت کاملا ایمن و 35/18 درصد نیز در وضعیت کاملا ناایمن قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: سنجش، آسیب پذیری، مراکز آموزشی، پدافند غیرعامل، اهواز
  • میر سعید موسوی * صفحات 61-76
    توسعه پایدار شهری دربرگیرنده توسعه اقتصادی و اجتماعی است که بر تداوم حفاظت از منابع زمینی برای نسل کنونی و آینده همراه با بهره برداری از منابع طبیعی در حد ظرفیت سیستم های طبیعی وهماهنگ با طرح های توسعه تاکید دارد. در این پژوهش که ارزیابی میزان تحقق توسعه پایدار با تاکید بر اجزاء ردپای بوم شناختی، مدنظر است. جامعه آماری تمامی خانوارهای ساکن در شهر تبریز در نظرگرفته شده و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 385 نفر برآورد گردید. برای تکمیل پرسشنامه از روش نمونه گیری تصادفی بهره گرفته شد و نهایتا با استفاده از تحلیل آماری در محیط SPSS و تحلیل رگرسیونی چند متغیره طی دو مرحله به تحلیل داده های آماری برآمده از پرسشنامه پرداخته شده است. طبق نتایج تحقیق، پارامترهای متغیر اجتماعی - اقتصادی و جمعیتی در شهر تبریز تاثیر معنی داری بر اجزا چهارگانه ردپای بوم شناختی یعنی غذا، حمل و نقل، مسکن و کالا دارند. مفهوم این تاثیر آن است که با افزایش پارامترهای متغیر اجتماعی – اقتصادی و جمعیتی (سن، جنس، تاهل، سواد و درآمد) شاخص ردپای بوم شناختی افراد نیز افزایش می یابد. هم چنین نتایج حاصل شده از تحلیل های جمعی متغیرهای وابسته نشان داد که پارامترهای متغیر مستقل، حدود 84% بر اجزاء ردپای بوم شناختی در شهر تبریز تاثیر دارند.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، ردپای بوم شناختی، شهر، تبریز
  • سعید زنگنه شهرکی، مرتضی امیدی پور*، یوسف تازش ، آتنا معین مهر صفحات 77-92
    استفاده از مدلهای کمی برای شبیه سازی رشد و توسعه فیزیکی شهرها به واسطه وجود عوامل مختلف و پیچیدگی ذاتی محیط شهری همواره با چالش ها و عدم قطعیت هایی همراه است.پژوهش حاضر مدلی از توسعه شهری را بر مبنای اصول سلول های خودکار و رهیافت منطق فازی ارائه نموده است.دراین راستا ابتدا مهمترین شاخص های موثر بر رشدشهری و ساختار شبکه ای شاخص ها باروش دیماتل بدست آمده،سپس باکمک ساختار تهیه شده وزن هر شاخص با روش فرآیند تحلیل شبکه (ANP) محاسبه شده است.برای شبیه سازی رشد شهری در محدوده مورد مطالعه(شهر اهواز) برای سال 2020 از 3 تصویر ماهواره ای مربوط به سال های 2003، 2007 و 2013 استفاده شده است.بعد از انجام عملیات پیش پردازش، طبقه بندی تصاویر برای هر سه دوره باروش حداکثر شباهت صورت گرفته است.برای بررسی صحت نقشه ها در دو مرحله از شاخص کاپا استفاده شده،ابتدا نقشه های سال های مبدا طبقه بندی و صحت آنها با واقعیت بررسی شد و پس آن برای شبیه سازی نقشه سال های دیگراقدام شده است و مجددا صحت ارزیابی شده است.از آنجا که میزان صحت مدل برای دوره های دارای نقشه واقعیت قابل قبول ارزیابی شد، بنابراین برای شبیه سازی رشد شهری سال 2020 مدل رگرسیون خطی و ماتریس احتمالات تبدیل مورد استفاده قرار گرفته است.نتایج تحقیق نشان دهنده صحت قابل قبول مدل ارائه شده می باشد.همچنین مدل بکارگرفته شده در شبیه سازی شهری از واقع بینی بیشتری نسبت به مدل کلاسیک CA برخوردار بوده است.درسطح محدوده مورد مطالعه نیز نتایج گواه آن است که رشد و توسعه شهر اهواز در دوره های مختلف درجهت خاصی توسعه نیافته بلکه کاملا جسته و گریخته و درتمامی جهات صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: سلول های خودکار فازی، مدلسازی، رشد شهری، سنجش از دور و GIS
  • محمد محبتی، حسین روستا، رضا ویسی *، سجاد احمدی صفحات 93-106
    جزیره قشم را می توان دروازه ای برای ژئوتوریسم ایران دانست. بزرگترین جزیره ی خلیج فارس به واسطه دارا بودن پدیده های زمین شناسی و زیست شناسی متنوع و بی همتا، توان بالایی برای تبدیل شدن به یک قطب بزرگ اکوتوریسم و ژئوتوریسم در حوضه ی خلیج فارس دارد. یکی از اشکال جزیره، کشف طولانی ترین غار نمکی جهان در گنبد نمکی نمکدان به طول 6580 متر می باشد که با وجود توانمندی های بسیار زیاد در زمینه توسعه ی ژئوتوریسم هنوز نتوانسته به جایگاه واقعی خود دست یابد. لذا این سوال مطرح می شود که پتانسیل ها و محدودیت های توسعه ژئوتوریسم این منطقه کدامند؟ و چه استراتژی هایی برای توسعه ژئوتوریسم نیاز است؟ این پژوهش با توجه به هدف از نوع کاربردی و از نظر روش تحقیق از نوع تحلیلی، توصیفی و پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش مردم بومی، گردشگران و کارشناسان گردشگری جزیره قشم می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و تعیین استراتژی های توسعه ژئوتوریسم منطقه از تکنیک SWOT استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان نشان می دهد که منطقه مورد مطالعه با 20 نقطه قوت و امتیاز وزنی 733/3 و 21 فرصت با امتیاز وزنی 960/3 در برابر 16 نقطه ضعف با امتیاز وزنی 768/3 و 14 تهدید با امتیاز وزنی 535/3 توانمندی های بسیار بالایی برای توسعه ژئوتوریسم در خلیج فارس دارد ولی ضعف ها و تهدیدهای داخلی مانع این امر شده است. لذا با سیاست های مناسب و مدیریت واحد می توان از نقاط قوت موجود برای توسعه ژئوتوریسم غار نمکی قشم استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ژئوتوریسم، غار نمکی قشم، راهبرد، SWOT
  • جمیله توکلی نیا، سعید ضرغامی * صفحات 107-122
    یکی از چالش های کنونی شهرها به ویژه شهرهای واقع در کشورهای جهان سوم درکنار سایر مسائل اقتصادی و اجتماعی مسئله مسکن و تامین مالی مسکن برای گروه های کم درآمد است. به تبع این شرایط مسئله مسکن و تامین آن نیز در شهرهای ایران یک چالش مهم است. از این رو این پژوهش به دنبال بررسی سیاست ها، نگرش ها و عملکردهای برنامه توسعه کشور جهت آسیب شناسی آن در بخش مسکن و به ویژه مسکن گروه های کم درآمد است. نتایج پژوهش گویای آن است که در برنامه پنجم توسعه با تغییر دولت شاهد تغییر سیاست از عرضه محوری به تقاضا محوری هستیم. در سال های ابتدای این برنامه مهم ترین رویکرد اجرایی به مسکن کم درآمدها پروژه شکست خورده مسکن مهر بود که با تغییر دولت به دلیل مشکلات این پروژه در تامین مسکن گروه های کم درآمد کنار گذاشته شد. اما هیج برنامه جایگزین در ارتباط با مسکن گروه های کم درآمد ارائه نگردید فقط به بازنگری طرح جامع مسکن بسنده شده و پنج برنامه جدید به آن اضافه گردید. طی بازه زمانی برنامه پنجم توسعه، تورم مسکن افزیش و درنهایت بازار مسکن با رکود روبه رو شد. رویکردهای در پیش گرفته شده در بازار مسکن عملا نتوانست به تامین مالی گروه های کم درآمد شهری کمک نماید. برنامه ششم توسعه نیز با اهداف بیشتر از برنامه پنجم نگارش شد. این برنامه در چهار محور به موضوع مسکن گروه های کم درآمد پرداخت که در آن میان سیاست و راهبردهای در پیش گرفته شده جهت نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده شهری مطلوب ارزیابی می شود
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، برنامه های توسعه، مسکن، گروه های کم درآمد شهری
  • نفیسه مرصوصی، نیلوفر آذربرزین * صفحات 123-138
    گسست در ساختار فضایی محله های شهری و از بین رفتن هویت کالبدی آن ها، سبب از بین رفتن ساختار اجتماعی پیوسته میان ساکنان و کاهش ارتباطات چهره به چهره و رودررو گشته و باعث جایگزینی روابط ثانویه به جای روابط گرم و صمیمی افراد شده است. هدف پژوهش بررسی نقش سرمایه اجتماعی در توسعه پایدار محله ای شهر ایذه می باشد.
    روش پژوهش حاضر، توصیفی - تحلیلی بوده و ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه محقق ساخته می باشد جامعه آماری پژوهش شامل محلات 15 گانه شهر ایذه می باشد که طبق سرشماری سال 1390 جمعیتی بالغ بر 122013 نفر است. حجم نمونه از طریق فرمول کوکران 250 نفر به دست آمده است. داده های گردآوری شده توسط پرسشنامه با استفاده از آزمون T در قالب نرم افزارSPSS 20 مورد آزمون و تجزیه وتحلیل قرارگرفته است. نتایج نشان می دهد وضعیت کلی سرمایه اجتماعی در سطح محله های شهر ایذه با سطح معناداری بالای 05/0 نشان دهنده ی وضعیت مطلوب می باشد.و ازنظر شهروندان دو شاخص کالبدی - زیست محیطی و بهداشتی - درمانی در وضعیت فرا پایداری قرارگرفته است و شهروندان از این دو سنجه رضایتمندی کافی رادارند ولی دو سنجه دیگر شاخص اجتماعی - فرهنگی و اقتصادی در سطح معنی داری قرار نگرفتند و در سطح ناپایداری قرار دارد. نتیجه کلی پژوهش حاکی از توجه بیشتر متخصصان و برنامه ریزان شهری و منطقه ای به شاخص های توسعه پایدار محله ای در سطح محلات 15 گانه شهر ایذه می باشد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، توسعه پایدار، شاخص ها، محلات شهری، ایذه
|
  • mohammad javad sadeghe sabery, amir zahedi yegane, mehrdad hajian zeidy, razieh ghadarjani * Pages 1-24
    Today, perhaps one of the most important challenges of urban planning in our country, the housing seal of an explosively at the national level to be implemented and changes in the physical space and significant populations as a design house for the families of the downstream community created , which do not coordinate with the principles of sustainable development.The issue of quality of life indicators of sustainable development and the welfare state in any society is nowadays a significant impact in the field of management.In Hamadan, like the rest, housing seal was conducted at several points that the Nzrmkan issue, how to build, prepare the lands are in trouble.And in this regard, using qualitative and documents and analyzes via GIS software and SPSS and lisrel and then evaluate the software AMOS and SEM, to check the status of quality Ztdgy area due to introduction of sustainable investigated, The results show that this area is inconsistent with the principles Shhrpaydar. Finally Planning was done.
    Keywords: housing, Quality of Life, sustainable development, Hamedan
  • najme sadat mostafavi * Pages 25-42
    A number of theoretical and practical solutions were presented in response to the problems of urban sprawl and its negative results. Urban Smart growth theory provided infill development with the aim to guide a part of regional growth in urban centers and reduce the pressure of physical growth on the rural and undeveloped urban areas trying to emphasize on the development of cities and utilization of the existing infrastructure. Lack of accurate and efficient method for calculating capacity development and relying on development planning based on potential rather than capacity were intensified the need to develop the operational process to assess the development capacity. Because of the extent of this issue and the importance of the social dimension in the development process, in this paper has been paid to developing a framework for measuring the social capacity of infill development. Since there is no consensus on the index measured, primary index were collected after studying international sources and Delphi method were used to achieve consensus among experts (In partnership with 21 experts). In order to quantify the measurement of capacity development, AHP scoring method was used. The questionnaires (Statistical population consisted of 375 residents) were distributed. Information collected was analyzed through GIS geographic information system.
    Keywords: infill development, social capacity, Delphi, AHP, Rudaki district, Arak
  • Said amanpour, Mostafa mohammadi dahchshma, Alireza Parvizian * Pages 43-60
    Educational environment Including Urban strategic applications are sometimes due to lack of attention to spatial conditions are uneven, as users are incompatible with adjacent educational facilities; The main objective of this study is to assess the vulnerability of educational institutions from the perspective of passive defense case study: Primary schools metropolis of Ahvaz. The purpose of this study is descriptive analytical in nature. Library and field study data were collected theoretical And to assess the vulnerability of the primary centers of the two original location and retrofit passive defense spatial database was used. To analyze the information, software (Excel GIS, Geoda, Spss,) is used. Fuzzy hierarchical analysis model used (FAHP) has been surveying seven experts. Data analysis showed that in terms of compatibility matrix metropolitan schools in different areas of Ahvaz,Parts two, three and six regions are the most vulnerable and the most secure areas of seven and four known areas. The classifying study to measure the effect of the whole pathology of primary schools Using regression analysis showed that the entire spectrum of five Foundation with 100% confidence level was significant, To assess the vulnerability of primary schools from the perspective of the retrofitting of six indicators of spatial autocorrelation using the methods and Anselin local Morans were used.The results show that primary schools in Ahvaz 41/28 percent and 18/35 percent in the situation is quite safe are also quite unsafe.
    Keywords: assessment, vulnerability, training centers, passive, Ahvaz
  • mirsaeed moosavi * Pages 61-76
    The sustainable urban development covers the economic and social development along with continuous conservation of natural resources for both current and future generations at capacity of natural systems and coordination with development programs. This study evaluated social-economic and population factors on ecological footprint components. Statistical population of this study selected from all families living in Tabriz. The sample was chosen due to Cochran formula which included 385 persons. The questionnaire was filled by using random sampling method. At last statistical data analysis was conducted by SPSS software and multivariate regression analysis in two stages from questionnaire. The results indicated that the variables of social-economic and population parameters in Tabriz have significant effect on ecological footprint components (food, transportation, housing, and commodity). This effect means that with increasing the variable of social-economic and population (age, sex, marriage, and income), the ecological footprint index increases. The results also indicated that independent variable parameters affect within %84 on ecological footprint components in Tabriz.
    Keywords: sustainable development, Ecological Footprint, City, Tabriz
  • Saaid zangane shahrAki, Morteza omidi Pour *, yousef tazesh , ateena moenmehr Pages 77-92
    This study is proposed a model of urban expansion based on cellular automata principles and fuzzy logic approach. The most effective indicators were first selected using the DEMATEL method. The weight of each indicator was then obtained with the help of the prepared structure using the Analytic Network Process (ANP). Three satellite images of 2003, 2007, and 2013 were used to simulate urban growth of Ahvaz in the year 2020. The selected base year was 2003. After performing preprocessing operations, the images were classified using the maximum likelihood method. The combination of fuzzy logic and the classic cellular automata model was made operational by defining the transition rules using the degrees of fuzzy membership. The Kappa index was employed in two stages to study accuracy of the images. The images of the base year were first classified and their accuracy was examined, and the accuracy of the simulated images with respect to reality was also investigated for the year 2007 and then simulation of the images of the other years was performed. Since the degree of accuracy of the model was considered acceptable, the linear regression model and the matrix of transition probabilities were employed for simulation in 2020. Results indicated the model enjoyed acceptable accuracy. It also yielded more realistic results in urban simulations compared to the classic CA method. Moreover, and growth and development of Ahvaz in different periods did not take place in any specific direction but rather was completely irregular and occurred in all directions.
    Keywords: Fuzzy cellular automata, Modeling, urban growth, Remote Sensing, GIS
  • Mohammad Mohabati, Hosein Rosta, Reza vaisi *, sajad Ahmadi Pages 93-106
    Qeshm Island in Iran can be said gate for Geotourism. The largest island in the Persian Gulf, due to its unique geological and Biodiversity Phenomenon, High potential for becoming a major hub for ecotourism and geotourism in the Persian Gulf basin. One of the forms is longest salt cave of world in Namakdan salt dome with length is 6580 meters. with its great potentials and capabilities in the field of Geotourism development, has not been able to reach its real status yet. Therefore, this question arises: what are the potentials and limitations of developing the region’s geotourism? And, what strategies are required for developing this kind of tourism and national and regional development resulted from it? The present study, considering this aim, is of applied kind and regarding the methodology is analytical, descriptive and survey study. The population of the present study is Qeshm island and the community sample is the experts of tourism in Qeshm and bandarabbas town. To analyze the data and identify the strategies of the region’s geotourism development the SWOT model was used. The findings show that the region under study with 20 advantages and the weight score3.733, 21 opportunities with the weight score 3.960 versus 16 advantages and the weight score 3.768 , 14 threats and the weight score 3/535 , has great capabilities for developing in the Persian golf , however, the existing weaknesses and threats hinder the realization of these potentials and capabilities
    Keywords: Geotourism, Qeshm salt cave, strategy, SWOT
  • Jamileh Tavakolnia, Saeed Zarghami * Pages 107-122
    One of the challenges facing cities today, especially cities in the Third World, is, along with other economic and social issues, housing and housing finance for low-income groups. As a result of this, the problem of housing and its supply in the cities of Iran is an important challenge. Therefore, this research seeks to study the policies, attitudes and practices of the country's development plan for its pathology in the housing sector, and in particular the housing of low-income groups. The results of the research indicate that in the fifth development plan, with the change of government, we see the policy shift from the axial supply to the demand side. In the early years of this program, the most important approach to low-income housing was the failed Mehr Housing Project, which was abandoned by changing the government due to the problems of this project in providing housing for low-income groups. But no substitute program for housing in low income groups was provided, only to review the comprehensive housing plan and add five new programs. During the fifth development plan, housing inflation has risen and the housing market is in recession. Housing market approaches have practically failed to help finance low-income groups. The sixth development plan was also designed with more goals than the fifth program. The program focuses on the issue of housing of low-income groups in four dimensions, in which policies and strategies are being considered to optimize the desirable urban depreciated texture.
    Keywords: Pathology, Development plans, Housing, Urban low-income groups
  • Nafiseh Marsoosi, Niloofar Azarbarzin * Pages 123-138
    The breakdown in the spatial structure of urban neighborhoods and the loss of their physical identities has resulted in the disappearance of continuous social structures among residents and the reduction of face-to-face communications and has led to substitution of secondary relationships rather than warm and intimate relationships among individuals. The purpose of this research is to investigate the role of social capital in sustainable development of the city of Izeh.
    The method of this research is descriptive-analytic and the main instrument of the research is a researcher-made questionnaire. The statistical population of the study is 15 neighborhoods of Izeh city, which according to the census of 1390 population is 122013 people. The sample size was obtained from 250 Cochran formula. The collected data were analyzed by SPSS 20 software using T-test.
    The results show that the general status of social capital in the level of the city of Izeh with a significant level above 0.05 indicates the desired status. In terms of citizens, two physical, environmental and health-related indicators are in a non-sustained state, and citizens of these two measures Satisfactory satisfaction, but two other indicators of socio-cultural and economic indicators were not significant at level of instability. The overall result of the research suggests that the attention of the urban and regional planners and urban planners to the indicators of sustainable development of the localities in the level of the fifteen neighborhoods of Izeh city.
    Keywords: Social Capital, sustainable development, Indicators, Urban districts, Izeh