فهرست مطالب

نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/16
  • تعداد عناوین: 12
|
  • لقمان کشاورز، ابوالفضل فراهانی، ابوالفضل علی زاده گل ریزی * صفحات 1-18
     
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر تدوین الگوی تجاری سازی تحقیقات مدیریت ورزشی بود.
    روش شناسی: جامعه آماری پژوهش اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری رشته مدیریت ورزشی دانشگاه های آزاد و دولتی سراسر کشور بودند که 1050 نفر تخمین زده شد که 257 نفر به طور تصادفی برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. از پرسشنامه محقق ساخته 50 سئوالی استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن از نظر متخصصین مدیریت ورزشی و روایی سازه آن با تحلیل عاملی تایید شد. پایایی آن با آلفای کرونباخ 0.76 بدست آمد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف – اسمیرنوف، ضریب همبستگی و تحلیل عاملی تاییدی با کمک دو نرم افزار SPSS 21 و AMOS 22 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هفت عامل راهبردهای آموزشی و تحقیقاتی، زیرساخت ها، شبکه سازی، شخصیتی و فرهنگی، توانمندی های محقق،سیاست ها و مالی بر تجاری سازی تحقیقات مدیریت ورزشی تاثیر گذارند.
    نتیجه گیری
    برای تجاری سازی تحقیقات مدیریت ورزشی باید ارتباط بین سازمان های ورزشی و دانشکده های علوم ورزشی گسترش پیدا کند و تحقیقات دانشگاهی باید بر اساس نیازهای این سازمان ها انجام پذیرد. همچنین در دانشکده های علوم ورزشی باید محیط و شرایطی فراهم شود که تجاری سازی تحقیقات بخشی از فرهنگ این دانشکده ها شود.
    کلیدواژگان: تدوین الگو، تجاری سازی، تحقیقات مدیریت ورزشی، راهبردهای آموزشی و تحقیقاتی، شبکه سازی
  • مهران نصیری* صفحات 19-36
     
    هدف
    در این پژوهشتعیین و اولویت بندی شاخص های استعدادیابی فوتبال ایران از دیدگاه مدرسان ایرانی کنفدراسیون فوتبال آسیا مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است؛ جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ی دوستداری و همکاران (1391) که روایی صوری آن به تایید متخصصان تربیت بدنی و علوم ورزشی رسیده بود، استفاده شد. پایایی درونی پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ (82/0) بدست آمد. جامعه آماری را 122 نفر از مدرسان ایرانی کنفدراسیون فوتبال آسیا که به صورت هدفمندوکل شمار در نظرگرفته شده بودند، تشکیل دادند. از روش های آمار توصیفی برای توصیف متغیرها و از آمار استنباطی (فریدمن) برای آزمون فرضیه های تحقیق در سطح معناداری (05/0 ≥ P) استفاده شد.
    یافته ها
    نشان داد در استعدادیابی فوتبال به ترتیب اولویت شاخص مهارتی- تکنیک انفرادی (43/5)، شاخص مهارتی- تاکتیک انفرادی (93/4)، شاخص آنتروپومتریک(30/3)، شاخص روانشناختی(19/3)، شاخص جسمانی–حرکتی(72/2) و شاخص جامعه شناختی(43/1) از اهمیت برخوردارند. در شاخص مهارتی- تکنیک انفرادی، کنترل توپ (68/3)، شاخص مهارتی- تاکتیک انفرادی، حرکات بدون توپ (18/4)، شاخص آنتروپومتریک،قد (84/4)، شاخص روانشناختی، قدرت تصمیم گیریوانتخاب (82/3)،شاخصجسمانی–حرکتی،سرعت (12/4)ودر شاخص جامعه شناختی، روحیه کارتیمی (89/3) به عنوان مهمترین عوامل بدست آمدند.
    نتیجه گیری
    مربیان و متولیان استعدادیابی فوتبال می بایست جهت کشف و انتخاب بازیکنان مستعد به کلیه ی شاخص های استعدادیابی توجه نمایند؛ زیرا مجموع این شاخص ها و زیر شاخص های آنها موفقیت برنامه های استعدادیابی را بیشتر خواهد کرد.
    کلیدواژگان: استعدادیابی، فوتبال، اولویت بندی شاخص ها، مدرسانAFC
  • سعید صادقی بروجردی، حسین منصوری* صفحات 37-51
    هدف
    تدوین مدل ابعاد ارزش ویژه برند مبتنی بر مولفه های رفتار مصرف کننده پوشاک ورزشی بود.
    روش شناسی: پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ جمع آوری داده ها در زمره پژوهش های توصیفی- پیمایشی قرار دارد. جامعه آماری را کلیه مصرف کنندگان برندهای پوشاک ورزشی (نایک، آدیداس، ریبوک و پوما) در سطح شهر تهران تشکیل داده بودند. با توجه به پراکندگی جامعه و نامشخص بودن کلیه مصرف کنندگان بصورت نمونه گیری تصادفی و در دسترس 384 پرسشنامه پخش که از این تعداد 300 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه ارزش ویژه برند آکر (1991) و رفتار مصرف کننده سولومون (1393) بود. همچنین از الگوریتم PLS برای تدوین مدل، بررسی روایی و پایایی سازه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که به ترتیب وفاداری به برند، تداعی برند، کیفیت ادراک شده و آگاهی برند بیشترین اثرگذاری را بر مولفه های رفتار مصرف کننده قبل از خرید، حین خرید و بعد از خرید دارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق می توان بیان کرد که برخورد مناسب حین خرید، ایجاد تداعی مثبت در ذهن مصرف کننده و ارائه پوشاک باکیفیت باعث تکرار خرید شده که این چرخه بصورت یک سیستم رفتار مصرف کننده قبل از خرید را تحت تاثیر قرار می دهد و مصرف کننده را در دراز مدت به برند مورد نظر وفادار می کند
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، رفتار مصرف کننده، برند ورزشی
  • حسین عیدی *، رحیم رمضانی نژاد، صلاح دستوم صفحات 53-71
    هدف
    هدف این پژوهش، تحلیل عملکرد ایران در 15 دوره حضور در بازی های المپیک تابستانی و مقایسه آن با کشورهای سایر قاره های جهان است.
    روش شناسی: . روش تحقیق، توصیفی و از نوع مطالعات گذشته نگر می باشد. نمونه برابر با جامعه آماری یعنی 15 دوره بازی های المپیک تابستانی بود که ایران در آن حضور داشته است. داده ها از مقالات، گزارش ها و منابع معتبر با بازی های المپیک جمع آوری و از شاخص های نسبی و مقایسه ای، لکسیکوگراف، آمار توصیفی برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که ایران از سال 2004- 1948 به ترتیب 09/0، 04/0 و 16/0 درصد مدال های توزیع شده در قاره های آسیا، آمریکا و آفریقا را کسب کرده و درصد موفقیت (مدال/تعدادحضور) آن در رشته های کشتی، وزنه برداری و تکواندو به ترتیب 93/0 ، 80/0 و 66/0 بوده است. عملکرد ایران در دوره های 16 ، 19 و 30 جهش و در بین این دوره ها سیر نزولی داشت. ضعیف ترین عملکرد پیاپی ایران از نظر توزیع مدال و کارآیی نسبی (مدال/جمعیت)در سه دوره 1988 تا 1996 بود. ایران در المپیک 2008 پکن ضعیف ترین عملکرد را داشت و در سطح جهان، آسیا، آمریکای مرکزی و جنوبی و افریقا به ترتیب رتبه 51، 10، 5 و 4 را کسب کرد. ایران در المپیک 2012 از لحاظ کارایی نسبی(مدال/ورزشکار) بهترین عملکرد تاریخ خود را داشت و در رده دوم جهان قرار گرفت. همچنین در جدول توزیع مدال در جهان، آسیا، آمریکایی جنوبی و مرکزی و افریقا به ترتیب رتبه 17، 5، 2و 1 را بدست آورد. میانگین رتبه ایران در کل المپیک های حضوریافته به ترتیب 26/31، 33/4، 56/2 و 40/3 در جهان، آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی و مرکزی بود.
    نتیجه گیری
    بنابراین، ایران با توجه به تشابه وضعیت توسعه یافتگی در مقایسه با سایر کشورهای آسیا، آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی، معمولا رتبه بالایی در جدول توزیع مدال و شاخص های نسبی در المپیک ها بدست آورده است
    کلیدواژگان: بازی های المپیک، مدال، ایران، رتبه بندی کشورها، کارآیی المپیک
  • فاطمه عبدوی *، زهرا عبدالعلی نژاد صفحات 73-86
     
    هدف
    هدف از این مقاله بررسی چگونگی تاثیرگذاری تبلیغات اینترنتی بر روی ارزش ویژه برند ورزشی و ابعاد مختلف آن می باشد.
    روش شناسی: پژوهش حاضر ازلحاظ روش پیمایشی و تحقیقی کاربردی است. جامعه ی آماری مشتریان کالای ورزشی برند مجید در شهر تبریز می باشد که نمونه تحقیق به دلیل نامحدود بودن جامعه مشتمل بر 384نفر از مشتریان و به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شد. جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی و با استفاده از پرسشنامه اثر سنجی تبلیغات اینترنتی مقیمی (1391) و ارزیابی ارزش ویژه برند بر اساس مدل آکر (1991) می باشد. از روش آماری رگرسیون برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تبلیغات اینترنتی بر هر یک از ابعاد ارزش ویژه برند همچون کیفیت ادراک شده، تداعی برند، وفاداری به برند و آگاهی از برند تاثیر معنی داری دارد.
    نتیجه گیری
    مدیران شرکت ها برای ارتقاء ارزش ویژه برند ورزشی ابتدا بایستی نقاط قوت و ضعف برنامه های تبلیغات را در سازمان خود شناسایی کنند و همچنین از اینترنت به عنوان ابزار موثری در ارتباطات و تبلیغ استفاده کنند
    کلیدواژگان: تبلیغات اینترنتی، ارزش ویژه برند، تداعی برند، کیفیت ادراک شده، وفاداری به برند
  • کیانوش شجیع*، سید مرتضی عظیم زاده، مهدی یوسفی، فریده افروزی صفحات 87-100
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق بررسی وضعیت تاکتیک های بازاریابی ارتباطی باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران ( مطالعه موردی: باشگاه فوتبال استقلال تهران) بود.
    روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه این تحقیق را کلیه هواداران باشگاه استقلال تهران تشکیل دادند که تعداد 366 نفر از آن ها به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه تعدیل شده تاکتیک های بازاریابی ارتباطی ایزدی و احسانی (1391) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی اسپیرمن، پیرسون، آزمون تی تک نمونه ای و تحلیل عاملی در سطح معناداری 05/0 با کمک نرم افزارهای SPSS20 وlisrel8.50 و SYSTAT13 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد؛ بین خرده مقیاس های مدیریت دانش، کیفیت خدمات، رضایتمندی، اعتماد، تعهد، کمیت مصرف، تبلیغ شفاهی و در نهایت پیگیری رسانه ای به تفکیک عضویت در کانون هواداران تفاوت معناداری وجود دارد (05/0 > p)؛ این در حالی بود که بین خرده مقیاس های بازاریابی ارتباطی به تفکیک تماشای سالانه فوتبال، به جز در خرده مقیاس های رضایتمندی و اعتماد در دیگر خرده مقیاس ها تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0 > p).
    نتیجه گیری
    به طور کلی، نتایج تحقیق حاکی از آن بود که؛ بررسی وضعیت تاکتیک های بازاریابی، بررسی نقاط ضعف و قوت در این زمینه و همین طور ارائه راهکارهای مناسب و عملیاتی، در شناخت بیشتر باشگاه های لیگ برتر فوتبال به ویژه باشگاه استقلال تهران از هواداران خود موثر بوده و باعث توسعه نظام هواداری در کشور می شود
    کلیدواژگان: بازاریابی ارتباطی، لیگ برتر فوتبال ایران، استقلال تهران
  • وجیهه جوانی* صفحات 101-112
     
    هدف
    برندسازی داخلی مفهومی است که به بررسی تاثیر کارکنان در ایجاد تصویری بهتر از برند در ذهن مشتریان می پردازد. از این رو، در پژوهش حاضر به تاثیر برندسازی داخلی برکارکنان در سازمان های ورزشی پرداخته شده است.
    روش شناسی: پژوهش حاضر از جهت هدف؛ کاربردی و از نظر گردآوری داده؛ توصیفی-پیمایشی است. نمونه مورد مطالعه در این پژوهش شامل 221 نفر از کارکنان باشگاه های بدن سازی مطرح در سطح شهر تهران، اصفهان، تبریز، شیراز و مشهد بودند. همچنین برای گردآوری داده از پرسشنامه محقق ساخته (ضریب آلفای کرونباخ 87/0) استفاده شد که با مراجعه مستقیم و به روش خودگزارشی تکمیل شدند. برای تحلیل داده ها نیز از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مدل مسیر با توجه به مقادیر ضرایب مسیر مناسب و نتایج ماتریس همبستگی متغیرها، وجود رابطه معنادار و مثبت را تایید کرد. بنابراین تاثیر برندسازی داخلی بر رفتار برند محور، حس تعلق، تعهد و وفاداری به برند کارکنان مثبت ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، اجرای اثربخش برنامه های برندسازی داخلی در باشگاه های مورد مطالعه و دیگر سازمان های ورزشی می تواند تاثیر قابل توجهی بر درک کارکنان نسبت به برند سازمان، در خدمت رسانی موفق به مشتری و در بهبود تصویر برند سازمان در ذهن مشتری داشته باشد
    کلیدواژگان: برندسازی داخلی، سازمان های ورزشی، کارکنان
  • مهرعلی همتی نژاد، محمدحسن قلی زاده، سپیده شبانی* صفحات 113-130
    هدف
    با بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات دانشجویان از خدمات، می توان زمینه را برای تدوین برنامه های مناسب جهت بهبود کیفیت خدمات فراهم کرد. هدف پژوهش حاضر مطالعه کیفیت خدمات دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود.
    روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی است و جامعه آماری آن تمامی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان در نیمسال اول تحصیلی 94-1393 بود. 108 دانشجو به صورت تصادفی برای شرکت در این پژوهش انتخاب و به پرسشنامه های ادراکات و انتظارات مشتری از کیفیت خدمات ارائه شده (خدمات آموزشی، پژوهشی و اماکن ورزشی) در مقیاس لیکرت 7 ارزشی (کاملا مخالف=1 تا کاملا موافق=7) پاسخ دادند. این پرسشنامه ها پنج بعد کیفیت خدمات (عناصر عینی، اعتبار، پاسخگویی، اطمینان و همدلی) را در دو بخش ادراکات و انتظارات مورد سنجش قرار می دهد. روایی صوری ابزار مورد تایید متخصصان قرار گرفت. پایایی آن نیز در یک مطالعه راهنما با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون ویلکاکسون نشان داد که در همه ابعاد کیفیت خدمات آموزشی، پژوهشی و اماکن ورزشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان امتیاز ادراکات دانشجویان از کیفیت خدمات (وضعیت موجود) به طور معنی داری کمتر از انتظارات آن ها بوده و به عبارتی در هر پنج بعد بجز بعد پاسخگویی در بخش پژوهش شکاف منفی وجود دارد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    از آنجا که در همه ابعاد کیفیت خدمات ارائه شده شکاف منفی مشاهده شد، به نظر می رسد که ایجاد کانال های رسمی و غیر رسمی با دانشجویان و همچنین بهبود وضعیت ظاهری، فضا ها و امکانات آموزشی، پژوهشی و اماکن ورزشی برای کاهش یا حذف شکاف مفید باشد
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، خدمات آموزشی، خدمات پژوهشی، مدل سروکوال
  • فریبا عسکریان *، فرزانه ترابی نهاد، فرناز فخری صفحات 131-141
    هدف
    هدف تحقیق حاضر، تعیین رابطه بین ویژگی های دموگرافیک بر تصمیم خرید مشتریان کالاهای ورزشی بر اساس مدل اسپرولز و کندال در شهر تبریز می باشد.
    روش شناسی: تحقیق حاضر، توصیفی-پیمایشی بوده و نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران و به روش تصادفی385 نفر از مشتریان کالاهای ورزشی شهر تبریز می باشند. ابزار تحقیق، پرسشنامه ی سبک مصرف کننده اسپرولز-کندال بود که پایایی آن با آزمون تحلیل عاملی برای کالاهای ورزشی تائید شد. از آمار توصیفی برای توصیف ویژگی های جمعیت شناختی و از آمار استنباطی )تحلیل عاملی، کلموگروف-اسمیرنف، یومن-ویتنی و کروسکال-والیس) در سطح معنی داری 05/0α≤ استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، موثرترین عامل در تصمیم گیری خرید مشتریان کالاهای ورزشی شهر تبریز مدگرایی و نوگرایی می باشد. همچنین مردان نسبت به زنان نوگراتر و افراد شاغل ایده آل گراتر بودند. درآمد خانواده با سبک نوگرایی و درآمد شخصی با سبک لذت گرایی ارتباط داشته اما بین سن، تحصیلات و ورزشکار بودن یا نبودن مشتریان و سبک تصمیم گیری آنان تفاوتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، نیاز توجه تولیدکنندگان کالاهای ورزشی به نوآوری در این زمینه محسوس است
    کلیدواژگان: ویژگی های دموگرافیک، سبک های تصمیم گیری خرید، کالاهای ورزشی
  • عذرا افتخاری *، حمیدرضا گوهررستمی، محمدرضا برومند صفحات 143-163
    هدف
    این تحقیق با هدف بررسی موانع مدیریتی توسعه فوتبال قهرمانی زنان در ایران انجام شده است.
    روش شناسی: روش تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی است و به صورت میدانی انجام شد. ابزار اندازه گیری تحقیق، پرسشنامه 9 عاملی توسعه ورزش قهرمانی دی بوسچر (2006) بود، که با مصاحبه و مبانی تحقیق توسعه پیدا کرد. جامعه آماری در بخش مصاحبه، مربیان تیم ملی فوتبال بانوان ایران در رده‏های مختلف سنی، بازیکنان ملی و داوران خبره زن بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند و تا رسیدن به حد اشباء مصاحبه انجام گرفت. در بخش کمی نیز جامعه آماری شامل مربیان (22 نفر)، سرپرستان (22 نفر) و داوران (22 نفر) و بازیکنان لیگ برتر فوتبال بانوان (150 نفر) می باشند. روش نمونه گیری در بخش داوران، سرپرستان و مربیان به صورت تمام‏شمار و برابر با جامعه آماری و در بخش بازیکنان از نوع هدفمند بوده است که بر اساس جدول مورگان، نمونه آماری انتخاب شدند. در مجموع 152 نفر به عنوان نمونه آماری این تحقیق انتخاب شدند. در نهایت اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS 22 و بهره گیری از آزمون‏های آماری کلموگراف-اسمیرنف، فریدمن و تحلیل عاملی با نرم افزار AMOS 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از بین نه مولفه سطوح مدیریتی، بعد اماکن و تسهیلات ورزشی با بار عاملی 895/0، بیشترین و بعد حمایت مالی با بار عاملی 464/0، کمترین موانع توسعه فوتبال قهرمانی زنان در ایران را تشکیل داده اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق حاضر، عامل اماکن و تسهیلات ورزشی به عنوان مهم ترین مانع مدیریتی توسعه فوتبال قهرمانی زنان در ایران شناسایی شد. از آنجایی که ورزش زنان در ابتدای مسیر توسعه خود قرار دارد، در شرایط فعلی نیاز به توسعه ی اماکن و تجهیزات ورزشی می باشد.
    کلیدواژگان: سطوح مدیریتی، فوتبال قهرمانی، موانع توسعه، زنان
  • مهرداد محرم زاده، مژگان خدامرادپور *، سید محمد کاشف صفحات 165-181
     
    هدف
    هدف از انجام پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی نیازهای بازیکنان لیگ برتر فوتبال در سال94 براساس مدل کانو می باشد.
    روش شناسی: بر اساس عناصر گشتالت موجود در خدمت با تعیین28ویژگی پرسشنامه محقق ساخته کانو بین 239 نفر که به صورت تصادفی انتخاب شدند، توزیع گردید. نرم افزار Excelو روش آماری میانگین موزون جدول فراوانی استفاده شد.
    یافته ها
    نیازهای استفاده از مربیان مجرب و حرفه ای به روز، انجام تعهدات مالی توسط باشگاه در زمان مقرر در دسته بندی نیازهای الزامی و نیاز به پوشش بیمه درمانی در مصدومیت، برگزاری اردوهای آماده سازی به طور منظم در دسته بندی نیازهای تک بعدی جای می گیرند. نیاز به استعدادیابی در باشگاه واخذ شرایط لازم جهت ورود به تیم از دیدگاه بازیکنان لیگ برتر جزو الزامات انگیزشی قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    مدیران باشگاه ها از طریق رفع نیازهای اساسی و الزامی به سمت نیازهای انگیزشی حرکت نمایند تا مشتریان وفادار را در مجموعه خود احساس کنند
    کلیدواژگان: نیازهای بازیکنان، لیگ برتر فوتبال، مدل کانو
  • سردار محمدی *، مجتبی قاسمی سیانی صفحات 183-200
    هدف
    هدفاز تحقیق حاضر بررسی رابطه بین موفقیت تیم و درگیرشدن در ورزش با قصد خرید به همراه متغیرهای میانجی تصویر حامی، وابستگی به تیم و آگاهی از حامی در تیم فوتبال استقلال بود.
    روش شناسی: روش تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه هواداران تیم فوتبال استقلال بودند که حداقل یکبار بازی های این تیم را از ورزشگاه تماشا کرده‏اند و حجم نمونه 420 نفر تعیین شد. داده های تحقیق با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (فراوانی، درصد) و استنباطی (تحلیل عاملی تائیدی، مدل معادلات ساختاری) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که به جز مسیرهای موفقیت تیم به تصویر حامی، آگاهی از حامی به قصد خرید و تناسب حامی-تیم به قصد خرید بقیه مسیرها معنی‏دار بودند که از بین مسیرهای معنی‏دار، مسیر بین درگیر شدن در ورزش در وابستگی به تیم و وابستگی به تیم در قصد خرید دارای بیشترین میزان تاثیر را داشت.
    نتیجه گیری
    مدیران تیم ها و شرکت ها می توانند با همکاری هم و با ایجاد تصویر مثبت از حامی و همچنین با افزایش وابستگی هواداران به تیم محبوبشان، قصد خرید محصولات حامی مالی را در هواداران افزایش دهند
    کلیدواژگان: حامی مالی، موفقیت تیم، درگیر شدن در ورزش، قصد خرید
|
  • loghman keshavarz, abolfazl farahani, abolfazl alizadehgolrizi* Pages 1-18
     
    Objective
    The aim of this study was to develop a pattern of research commercialization in sport management research.
    Methodology
    The participants were professors and Ph.D. candidates of sport management in State and Azad universities in Iran including 1050 individuals. 257 individuals were randomly selected as the sample. To accomplish the purposes of this study a survey of 50 questions was used. Sport management experts confirmed its face and content validity, which was established by factor analysis. The questionnaire reliability was established 0.763 using Cronbach's alpha. To analyse the data, descriptive and inferential statistics including Kolmogorov - Smirnoff, correlation coefficients and confirmatory factor analysis using SPSS 21 and AMOS 22 software were used.
    Result
    The results showed that seven factors: strategies of educational and research, infrastructure, networking, personality and culture, researcher capabilities, financial and policies affect the commercialization of sport management research.
    Conclusion
    To commercialize sport management researches, the relationship between sports organizations and sports science faculties should be spread and academic research should be done based on the needs of these organizations. Also some conditions should be provided in sports science faculties in order to add research commercialization to their culture
    Keywords: model development, commercialization, sport management research, strategies of educational, research, networking
  • Saeed Sadeghi Boroujerdi, hosein mansouri* Pages 37-51
     
    Objective
    The Study Dimensions model detemination of particular Brand equity based on components of sports apparel consumer behavior.
    Methodology
    The present research is purposeful and applied in terms of data collection as a descriptive survey research. The population of all consumers of sports apparel brands (Nike, Adidas, Reebok and Puma) was formed in Tehran. Due to the fragmentation of society and the lack of random sampling and available to all consumers, of which 384 questionnaires distributed 300 questionnaires were analyzed. Measuring tools, the questionnaire brand equity Aaker (1991) and consumer behavior Solomon (2013). The PLS algorithm to develop a model to assess the validity and reliability of structures were used.
    Results
    The results showed that the brand loyalty, brand associations, perceived quality and brand awareness greatest impact on consumer behavior components to buy, when to buy and after their purchase.
    Conclusion
    Based on the current research results, treating customers well in a purchase, creates a positive association and attitude in the customers mind. Beside to deliver clothing’s of high quality to consumers, is to bring a repeat in future sales. The cycles of this treatment systematically effects the consumer's mind to build a brand loyalty in long term
    Keywords: brand equity, consumer behavior, brand sports
  • hossein eydi*, rahim ramzaninejad, Salah Dastoom Pages 53-71
     
    Objective
    The purpose of the research was the analysis of the Iran attendance in 15 Period of the Olympic Games and comparison with other contingents counters.
    Methodology
    Research method was descriptive and type of analytic study. Sample was 15 period of Iran attendance in summer Olympic games and was equal to society. Data gathered from classify and analyzing of articles, reports and resource related to Olympic Games. Also, for analysis data descriptive, inferential statistics and lexicograph method was used.
    Results
    Results showed that Iran attendance in Olympic Games from 1948-2004 gain priority 9 0/0, 4 0/0 and 16 0/0 of distributed medals of Asia, Africa and Central and South America contingents and success percent (medal/attendance number) of Iran in three sport of wrestling, weightlifting and taekwondo was 93 0/0, 80 0/0 and 66 0/0. Iran performance in 16, 19 and 30 period of Olympic Games mutation and among this periods decrees process. Weakest performance of Iran from viewpoint of distrusted medal and efficiency ratio (medal/population) was between 1988 until 1996. Iran in Beijing 2008 Olympic Games had weakest performance and in the world, Asia, Africa and Central and South America contingents in priority was 17, 5, 2 and 1 rank. So, mean rank of Iran in all attendant Olympic Games in priority was 31.26, 4.33, 2.56 and 3.40 in the world, Asia, Africa and Central and South America contingents.
    Conclusion
    According to Olympic Games distribute table of medal and ratio efficiency and compare to Asia, Africa and Central and South America countries, Iran has high rank and good place
    Keywords: Olympic Games, Medal, Iran, countries ranking, Olympic efficiency
  • Fatemeh Abdavi*, Zahra Abdolalinejad Pages 73-86
     
    Objective
    The aim of this study was Consider how the internet advertising effects on sport brand equity.
    Methodology
    This is a field study and it is descriptive in nature The population was include customers of sport goods brand of Majid in Tabriz that the sample, because of the unlimited population, is inclusive of 348 people based on random sampling. In order to collecting data, the effect of Internet advertising questionnaire Moqimi (1391) and evaluation of brand equity questionnaire based on Aaker (1991) were used. Regression statistical method was used to analyze the data.
    Results
    The results showed that Internet advertising effects on factors of brand equity as perceived quality, brand association, brand loyalty and brand awareness has a significant impact.
    Conclusion
    Managers of companies to promote sport good brand equity should initially identify strengths and weaknesses in their organizations and advertising programs use the Internet as an effective means of communication and advertising
    Keywords: Internet advertising, brand equity, brand associations, perceived quality, brand loyalty
  • Kianoosh shajie*, seyed morteza AZIMzadeh, Mahdi Yousefi, Farideh Afroozi Pages 87-100
     
    Objective
    the aim of this study was to Evaluate the relationship marketing tactics of Iranian soccer league
    Methodology
    according to the purpose, Adjusted relationship marketing components scale developed by Ehsani and Ezadi (2011), provided to 366 members of the supporters club Esteghlal Tehran that according to The sample size formula and Who were randomly selected. The questionnaire was based on the norms set for a Likert scale of 5 points to making it slightly used. Validity and reliability of the instrument by experts in the pilot study with the Alpha 0/92 respectively. For data analysis also oneway-anova variance, one sample t-test and Spearman and pearson Correlation significant 0/05 by spss20,systat13 and lisrel8.50 was used.
    Results
    Results indicate that; between Subscales Knowledge Management, Quality of Service , Satisfaction ,trust , commitment , quantity consumed , Interpreting advertisement and finally pursuit of media according to the membership of the Association was significant difference(p<0/05) and also between subscales of relationship marketing tactics according to annual watching matches Except satisfaction and trust was no significant difference(p<0/05).
    Conclusion
    In general the results indicate the status of the Marketing tactics, points of strength and weakness in this regard and so presenting suitable strategies and operational, on The identification of the Iranian Football League clubs Especially Esteghlal Tehran and their supporters in the development of effective advocacy
    Keywords: relationship marketing, Iranian soccer league, Esteghlal Tehran
  • Vajiheh Javani* Pages 101-112
     
    Objective
    Internal branding is a new concept to consider the impact of employees to create a better brand image in the minds of customers. This study aims to investigate the effects of internal branding on the behavior of the employees in the organization.
    Methodology
    This study was descriptive- survey one.The sample in this study consisted of 221 employees of the famous clubs in cities; Tehran, Isfahan, Tabriz, Shiraz and Mashhad. The data was collected through consulted directly and self-report procedure by a researcher-conducted questionnaire (Cronbach's alpha coefficient 87/0) which scaled with a five-point Likert from strongly agree to strongly disagree .Amos Graphic software was used for analyzing Data.
    Results
    The results of the path analyses coefficients and the results of the correlation matrix of variables showed positive and significant relationship among variables. So the effect of internal branding on employees’ brand oriented behavior, sense of brand belonging, brand commitment and brand loyalty was verified.
    Conclusion
    According to the result, internal branding of clubs and other sports organizations can have a significant impact on employees' perceptions of the organization and its brand, help to get successful service to customers and improve brand Image in the mind of the customers
    Keywords: Internal branding, Sports organizations, Employees
  • Mehr Ali Hematinezhad, Mohammad hasan Gholizadeh, Sepideh Shabani* Pages 113-130
     
    Objective
    By studying the gap between expectations and perceptions of students from services, we can provide the base for developing appropriate programs for the improvement of services. The purpose of this study was to investigate the service quality of Faculty of Physical Education, University of Guilan from the perspective of postgraduate students.
    Methodology
    This study was descriptive and the statistical population was all postgraduate students of Guilan University, 108 students were randomly selected to participate in the study and respond to the SERVQUAL questionnaire. These questionnaires have three parts including quality of education, research and sport facilities with a Likert scale of 7 (strongly disagree=1 to strongly agree = 7), which evaluate the five dimensions of the services quality (visual elements, reliability, responsiveness, confidence and empathy) in both the perceptions and expectations sections. The visual justifiability tool was confirmed by experts and its reliability was calculated using internal correlation coefficient in a pilot study.
    Results
    The results of data analysis using the Wilcoxon and Friedman Rankings showed that students' perceptions rating of services quality (current situation) was significantly lower than their expectations in all aspects of services quality including education research and sport facilities of the Faculty of Physical Education, University of Guilan, and in other words there was a negative gap in the research section for all dimensions except responsiveness (P<0.05).
    Conclusion
    Since there was a negative gap in all aspects of the offered services quality, it is suggested that the school administrators and officials could reduce or eliminate the gap by creating formal and informal canals with students. In other hand, right features of meeting students’ expectations as well as improving physical environment, places and education, research and service facilities to reduce the dimensions gap
    Keywords: quality of services, educational services, research services, SERVQUAL model
  • Fariba Askarian*, Farzane Torabinahad, Farnaz Fakhri Pages 131-141
     
    Objective
    Quality and quantity of sport industry in countries depended on the size and scope produce and consumption. The aim of this study was to determine the relationship between demographic characteristics on consumers buying decision in sporting goods according to the Sproles and Kendall model in Tabriz.
    Methodology
    Research method is descriptive and the population of the survey is the consumers of sporting goods in Tabriz, Which 385 consumer and according to Cochran Formula was selected as sample. The data and information was collected by the modified Consumer Style questionnaire with acceptable validity and reliability with used of factor analyses. Then used to Factor Analyses, Kolmogorov- Smirnov, U Mann-Whitney and Kruskal Wallis Test at α≤ 0.05.
    Results
    The results showed that Internet advertising effects on factors of brand equity as perceived quality, brand association, brand loyalty and brand awareness has a significant impact.
    Conclusion
    The results showed that the Novelty and fashion consciousness was the most effective style. The males have more tendency to Novelty than Females and the consumers with high total income is more Novelty and who have high personal income was Perfectionist. There were no relationship between education, age and Sporting or not sporting and decision-making styles
    Keywords: Demographic Characteristics, Styles of Consumers buying Decision, Sporting Goods
  • ozra eftekhari *, hamid reza goharrostami, Mohammad reza Borumand Pages 143-163
    Objective
    The purpose of this research was an identification of obstacles to develoment of women's championship football in Iran.
    Methodology
    This study is a descriptive-survey that do it survey form. Measuring tool of research is a 9 dimnesions questionnaire Debosscher elite sport development and developed by interview and research Foundations. In interview section, Statistical population was national coaches, national players and woman Expert referees and national players that interview lasted until Achieving Saturated. In questionnare section, population was included coaches (n=22), Supervisors (n=22), referees (n=22) that samples was equal to population. And players of women's football super league (n=150). Method of sampling was Purposive sampling. Overally, 152 people as statistical sampling selected in this research. Data analysed by using SPSS software (ver: 22) to KS statistical tests and Friedman.factor analysis did with Amos 21.
    Results
    Results showed that among nine dimensionals of management levels, sport facilities was the most importamt obstcle with 0.895 factor loads and financial support was the least important with 0.464 factor load barriers in women's championship football development.
    Conclusion
    regarding to this current results, the most inportant obstcle of womens’ championship football was sport facility.According to women's sport is at the beginning of the path of development. Therfore in the current situation requires to the development of sports facilities and equipment. Although, other dimensionals are as development obstcles of womens championship football with significant important.but descision makers should pay more attention to development of womens championship football based on this this research.
    Keywords: Middle levels, Championship football, Development barriers, Women
  • Mehrdad Moharramzadeh, Mozhgan Khodamoradpoor*, s.mohammad kashef Pages 165-181
     
    Objective
    The aim of this study was to identify and prioritize the needs of players in Premier League of football based on Kano model in 1394.
    Methodology
    According to Gestalt elements, Kano questionnaire with 28 features were distributed Among 239 participants were selected randomly for this research .Excel software and statistical method of weighted mean was used to Analysis.
    Results
    Use of experienced and professional of up to date coaches, financial obligations required by the club in due time Identify as basic needs. Require to insurance coverage at injuries, held training camp regularly, and placed in the category of Performance needs. The need of players in the clubs consist of obtaining the necessary conditions to enter to team was evaluate as Excitement needs from the of Premier League players.
    Conclusion
    Club managers by addressing the basic and performance needs and move to the Excitement needs can be make loyalty in the players
    Keywords: Players Requirements, Football Premier League, Kano Model
  • sardar mohammadii *, mojtaba ghasemi Pages 183-200
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the relationship between team achievement and sport involvement in the purchase intention with mediator variables sponsor image, team attachment and sponsor awareness.
    Methodology
    The research method was descriptive survey. The statistical population were all fans of Esteghlal team that at least one game from the stadium to watch the team and sample size was determined 420. The Research data were collected to use of questionnaire that was taken from previous research. To analyze the data, was used descriptive statistics (frequency, percentage) and inferential statistics (SEM).
    Results
    The findings showed that except paths team achievement to sponsor image, sponsor awareness to purchase intention, and sponsor – team fit to purchase intention, was significant other paths. Among the significant paths, the highest impact, was the path between sport involvement to team attachment and the path team attachment to purchase intention.
    Conclusion
    The teams and corporations managers can be increase purchase intention of sponsor products by fans, together and create a positive image of the sponsor as well as the increased dependence fans to their favorite team.
    Keywords: ponsor, Team Achievement, Sport Involvement, Purchase Intention