فهرست مطالب

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال هشتم شماره 31 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/19
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علمی - پژوهشی
  • فریبا کوشکی، علی محمد ناعمی * صفحات 1-24
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیرآموزش مدیریت زمان برخلاقیت و مولفه های آن در دانش آموزان ابتدایی انجام شد.
    روش
    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح یش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعهآماری شامل همه دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی شهر سبزوار در سال تحصیلی 96-1395 بود. بدین منظور تعداد 40 نفر از دانش آموزان دختر پایه ششم یکی از مدارس شاهد با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شد و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش(20 نفر) و کنترل(20 نفر) قرار گرفتند. آن گاه از هر دو گروه پیش آزمون به عمل آمد. گروه آزمایش برنامه آموزش مدیریت زمان را طی ده جلسه 60 دقیقه ای دریافت نمود، در حالی که گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد پس از اتمام جلسات آموزشی، از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه خلاقیت عابدی (1363) بود. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل کواریانس) تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین گروه های آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون تفاوت معناداری وجود دارد و آموزش مدیریت زمان بر خلاقیت و مولفه های بسط و ابتکار گروه آزمایش تاثیر مثبت و معناداری داشته است؛ ولی بر مولفه های انعطاف پذیری و سیالی موثر نبوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج می توان گفت آموزش مدیریت زمان موجب افزایش خلاقیت می شود، لذا به معلمان پیشنهاد می شود به نقش آموزش مهارت های مدیریت زمان بر رشد خلاقیت آنان توجه شود.
    کلیدواژگان: مدیریت زمان، خلاقیت، دانش آموزان
  • همایون هارون رشیدی، کبری کاظمیان مقدم * صفحات 25-42
    زمینه
    خلاقیت عاملی موثر و کلیدی در حوزه فعالیت های علوم اجتماعی، روانشناسی و آموزش و پرورش است. در دنیای متمدن امروز بقا و موفقیت فعالیت های بشری در حوزه های مختلف به خلاقیت در آن حوزه بستگی دارد. عوامل متعددی بر خلاقیت اثرگذار است که سرمایه روانشناختی از جمله آن عوامل هستند.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه بین سرمایه روانشناختی با خلاقیت مدیران زن مدارس شهر دزفول بود.
    روش
    روش پژوهش همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی مدیران زن مدارس دزفول و نمونه پژوهش را 101 نفر از این مدیران که بصورت سرشماری انتخاب شدند، تشکیل می دهد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های سرمایه روانشناختی لوتانز(2007) و خلاقیت رندسیپ (1986) استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد سرمایه روانشناختی(0/05=r)، خودکارآمدی (0/61 =r)، امیدواری (0/35 =r)، خوش بینی (0/43 =r) و تاب آوری (0/31 =r) با خلاقیت رابطه مثبت و معناداری (0/001<P) دارد. همچنین نتایج رگرسیون نشان داد، سرمایه روانشناختی 19 درصد از واریانس عملکرد خلاقانه مدیران زن را تبیین می کند.
    نتیجه گیری
    بنابراین نتایج پژوهش بیانگر این مطلب بود که وجود سرمایه روانشناختی بالا به افزایش خلاقیت مدیران در سازمان منجر می شود و اگر زمینه بروز خلاقیت فراهم شود فرایند عملکرد سازمانی بهبود می یابد و هر چه در این تعامل سرمایه روانشناختی کم باشد، میزان خلاقیت مدیران کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: سرمایه روانشناختی، خلاقیت، مدیران
  • مهدی دهقانی سلطانی، مریم مصباحی*، یاسمن طالبی صفحات 43-74
    زمینه
    در شرایط محیطی کنونی که همواره در حال تغییر و تحول است و شتاب پیشرفت جوامع موجب وفور همه جانبه اطلاعات و تعدد منابع اطلاعاتی شده است، ارزش و اهمیت مفاهیمی چون مدیریت دانش، رهبری دانش گرا و نوآوری بیش از پیش شده است.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مطالعه و بررسی تاثیر ارزش های سازمانی و رهبری دانش گرا بر عملکرد نوآوری با تبیین نقش تسهیم دانش انجام پذیرفته است.
    روش
    جامعه آماری این تحقیق کارکنان سازمان های دولتی در شهر کرمان بوده و حجم نمونه 345 نفر است که برای به دست آوردن آن از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شده است. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه استاندارد است که روایی صوری آن مورد تایید اساتید و نخبگان قرار گرفت و برای پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. مدل مورد مطالعه با استفاده از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار LISREL مورد بررسی قرار گرفته است.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده از الگوی پژوهش نشان می دهد، الگوی پیشنهادی برازنده داده ها است و ارزش های سازمانی و رهبری دانش گرا تاثیر مثبت معناداری بر عملکرد نوآوری دارد، این در حالی است که تسهیم دانش در رابطه فوق نقش میانجی دارد.
    نتیجه گیری
    در این رابطه زمانی که تسهیم دانش به عنوان متغیر میانجی وارد معادله می شود، دارای قدرت بیشتری است. به عبارت دیگر می توان گفت که ارزش های سازمانی و رهبری دانش گرا با نقش میانجی تسهیم دانش موجب افزایش عملکرد نوآوری در سازمان می شود. این تحقیق دانش موجود درباره تاثیرات ارزش های سازمانی و رهبری دانش گرا را بر عملکرد نوآوری، و نشان دادن نقش تسهیم دانش بعنوان مکانیسم روانشناختی که از طریق آن ارزش های سازمانی و رهبری دانش گر ا بر عملکرد نوآوری تاثیر می گذارد، افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: ارزش های سازمانی، رهبری دانش گرا، عملکرد نوآوری، تسهیم دانش
  • مریم مشایخ *، مریم آذرنیوشان، فاطمه محمدی شیرمحله صفحات 75-94
    زمینه
    امروزه نوآوری به عنوان چالشی اساسی برای بقا و موفقیت سازمان مطرح است زیرا عملکرد و رضایت شغلی کارکنان آن سازمان را جهت می دهد عملکرد شغلی فرد برای بقای سازمانی بسیار مهم است و می تواند به عنوان مهم ترین نتیجه کار مدنظر قرار گرفته شودو رضایت شغلی در بهره وری تمام مشاغل اهمیت دارد بنابر این از جمله هدف های اصلی سازمان است و سازمان ها باید شرایطی را فراهم آورند که کارکنان را راضی نگه دارند.از جمله سازمان های مهم مدارس هستند که در رشد و نمو نسل کشور نقش بسزایی دارند و بیشترین کارآمدی آنها بستگی به معلمانشان دارد. بنابر این مسولین مرتبط با حوزه آموزشی باید در صدد شناسایی عواملی باشند که عملکرد و رضایت شغلی معلمان را بهبود می بخشد .
    هدف
    این تحقیق، رابطه نوآوری سازمانی با عملکرد شغلی و رضایت شغلی معلمان در دبستان های استان البرز می باشد،
    روش
    این تحقیق از نوع کاربردی و توصیفی پیمایشی است. به منظور جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای که روایی آن به کمک دو معیار CVR و CVI سنجیده شده بود و همچنین پایایی آن به کمک آلفای کرونباخ بررسی شده بود، بین اعضای نمونه آماری که 200 نفر از معلمان ابتدایی دبستان های استان البرز بودند، توزیع گردید و داده های جمع آوری شده، به کمک نرم افزار SPSS و آزمون های کلموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، دوربین واتسون، فیشر و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند
    یافته ها
    نتایج نشان داد، نوآوری سازمانی بر رضایت شغلی معلمان تاثیر معناداری دارد. همچنین بررسی ها نشان داد، نوآوری سازمانی بر عملکرد شغلی معلمان نیز موثر است.
    نتیجه
    بنابراین بر طبق این تحقیق، پیشنهاد می شود که به منظور ارتقای رضایت شغلی و عملکرد شغلی در میان معلمان، مدیران به نوآوری سازمانی بیشتر اهمیت داده و نوآوری سازمانی یکی از فعالیت های اصلی در مدارس در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: نوآوری سازمانی، عملکرد شغلی، رضایت شغلی، استان البرز
  • ابراهیم علی آبادی، محمد عزیزی *، اکبر عالم تبریز، علی داوری صفحات 95-132
    زمینه
    اجرای صحیح و مطلوب خط مشی های کارآفرینی به عنوان محرک نوآوری و رشد اقتصادی، نقش کلیدی در توسعه اقتصادی و ظهور اقتصادهای مبتنی بر دانش و نوآوری دارد.مرحله اجرا یکی از مهمترین و پرچالشترین مراحل فرایند خط مشی گذاری میباشد. این مرحله نقطه آغازین تحقق هدف ها است عوامل متعددی میتوانند در اجرای یک خط مشی نقش داشته باشند. محققان هر یک به نوبه خود، عوامل موثر بر اجرای موفق یک خط مشی را بیان کردند توجه نداشتن به این عوامل میتواند در اجرای خط مشی ها چالش ایجاد کند.
    هدف
    هدف این پژوهش دستیابی به مهم ترین موانع اجرای برنامه های توسعه در حوزه کارآفرینی است.
    روش
    این تحقیق از نظر هدف کاربردی، از نظر گردآوری داده ها کیفی و با استفاده از تکنیک مصاحبه عمیق با 14 نفر از صاحب نظران صورت گرفته است. روش نمونه گیری هدفمند و ملاک تعیین حجم نمونه، اشباع نظری است که در نمونه دوازدهم اشباع نظری حاصل شد. همچنین برای تحلیل داده ها از کدگذاری باز و محوری استفاده شد.
    یافته ها
    موانع اجرا عبارتند از: موانع ماهیتی (فقدان متولی واحد، عدم استانداردسازی قوانین، تعدد قوانین و عدم همسویی قوانین)، موانع مشارکتی (عدم مشارکت مجریان و ذینفعان )، موانع مربوط به مجریان (نبود مسئولیت پذیری در مجریان، فقدان آموزش مناسب برای مجریان، ضعف و ناکارآمدی مجریان، فقدان هماهنگی مناسب بین مجریان و تغییر مجریان کارآمد)، موانع محیطی (شرایط محیطی نامناسب، ساختار اداری نامناسب، اراده سیاسی ناکافی و عدم پایبندی به برنامه)، موانع پیاده سازی (عدم نیازسنجی برای اجرا، زمان اجرا نامناسب، فقدان ابزار اجرا و ظرفیت ناکافی اجرا) و موانع نظارتی (نظارت نامناسب بر اجرا، فقدان ضمانت اجرایی، وجود دستگاه های نظارتی مستقل، ابزار نامناسب ارزیابی و عدم دریافت و انعکاس بازخور)
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق مطمئن ترین مسیر پیش روی کشور در راستای دستیابی به اهداف مندرج در برنامه های توسعه، ایجاد ساختاری مناسب در جهت تدوین خط مشی های مطلوب، تعیین متولی اجرا و استفاده از نظرات ذینفعان است. از سوی دیگر، پایبندی به اسناد برنامه های توسعه و الزامات اجرایی توسط دولتها و مدیران ارکان مختلف در طول ادوار مختلف نیز، در این امر خطیر موثر می باشد.
    کلیدواژگان: اجرای خط مشی، موانع، توسعه کارآفرینی، نوآوری
  • مهدی شاملو، علی اکبر فرهنگی *، افسانه مظفری، طهمورث شیری صفحات 133-164
    هدف
    هدف اصلی این پژوهش استخراج الگوی برندسازی خلاق است.
    روش
    این پژوهش کمی و با استفاده از روش داده کاوی انجام شده است و به لحاظ هدف، کاربردی است. پرسشنامه پژوهش بر اساس مطالعات پیشین استخراج گردیده و شامل ابعاد محتوا، مخاطب، بستر رسانه و محیط است. پرسشنامه محقق ساخته پس از محاسبه روایی و پایایی، در اختیار مخاطبانی که بیش از 10 بار در طول یک ماه به سایت ورزش سه مراجعه می کردند قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش شال 800 هزار نفر مخاطب روزانه بوده و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی نظام مند با فاصله 100 نفر پرسشنامه در اختیار حجم نمونه (8 هزار نفر) قرار گرفت. حدود 50 درصد آنها یعنی 4056 نفر به پرسشنامه پاسخ دادند. پاسخ مخاطبان با استفاده از الگوریتم کی مینز پردازش و الگوی برندسازی استخراج شده است.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که برای افزایش عمر مخاطبان لازم است مولفه های حرفه ای رسانه شامل مرجعیت، عدم جانبداری، صحت خبر و سرعت انتشار خبر به عنوان «کیفیت درک شده برند» مورد توجه قرار گیرد. همچنین رفتار وفادارانه مخاطبان ناشی از مولفه های جمعیت شناختی است. خوشه بندی مخاطبان وفادار با مرکزیت سن نشان می دهد که بزرگترین خوشه با حجم 44% مردان با تحصیلات کارشناسی در طیف سنی 26 تا 35 ساله هستند.
    نتیجه گیری
    نتایج زنده و جداول لیگ، در ورزش سه «هویت برند» هستند. پیشنهاد می شود این رسانه توجه بیشتری به ایجاد «هویت برند» در حوزه زنان و مخاطبان زیر15 سال داشته باشد.
    کلیدواژگان: الگوریتم کی مینز، برندسازی، رسانه خلاق، مخاطب سنجی، ورزش سه
  • لیلا شکوهی امیرآبادی، علی دلاور *، لطفاللهعباسی سروک، شیرین کوشکی صفحات 165-192
    زمینه

    توجه به شادکامی و خلاقیت و بررسی تاثیر آن بر جنبه های گوناگون زندگی افراد یکی از اهداف و وظایف دولتی است؛ که یکی ابزارهای تحقق این مهم، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.

    هدف

    این پژوهش به منظور تعیین میزان اهمیت به شادکامی و خلافیت در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش انجام شد.

    روش

    پژوهش به روش توصیفی از نوع تحلیل محتوا (کمی و کیفی) انجام شد. جامعه آماری، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش (1390) است، که در هشت فصل در 63 صفحه در سال 1397بررسی شد و کل جامعه به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. ابزار پژوهش درروش تحلیل محتوا به کمک نرم افزار وسیاهه وارسی محقق ساخته است. شادکامی در این مقاله بر اساس نظریه جدید بهزیستی (پرما) و مفاهیم شادکامی و خوشکوفایی که توسط سلیگمن(2011) مطرح شده است؛ مورد بررسی قرار گرفت (13 مولفه اصلی و 19 مولفه فرعی)، مراحل خلاقیت نیز، بر اساس تقسیم بندی والاس(1926) در چهار مرحله: 1- آمادگی، 2- نهفتگی، 3- الهام و 4- تحقق؛ مورد بررسی قرار گرفت.روایی پژوهش توسط پنج تن از متخصصان مرتبط مورد تایید قرار گرفت. به منظور تعیین پایایی پژوهش، فصل سه سند توسط یک متخصص روانشناسی مجددا کدگذاری شد و ضریب پایایی اسکات در بعد متن برابر با 0/83بدست آمد، که مورد تایید است.

    یافته ها

    جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از روش های توصیفی و تحلیلی استفاده شد،جهت سازمان دهی و کمک به تحلیل داده ها از نرم افزار MAXQDAاستفاده ش دو پس از تعیین فراوانی شاخص ها، روش "آنتروپی شانون" مورد استفاده قرار گرفت.در مورد خلاقیت، بیشترین مقدار با اطلاعلاتی مربوط به مرحله تحقق (0/259) و بیشترین مقدار ضریب اهمیت مربوط به مرحله الهام (0/272) است. در خصوص مولفه های شادکامی، میزان بار اطلاعاتی مولفه بهبود پذیری فردی (0/192)، خوش بینی علمی (0/166) و روابط مثبت در بخش سازمانی (ملی) (0/128)، به ترتیب بیشترین مقدار و کمترین مقدار نیز مربوط به مولفه های معنا و هدف در بعد فردی (0/017) و روابط مثبت (0/020) است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش می توان گفت به مراحل خلاقیت در سند توجه چندانی نشده است، همچنین به مولفه های شادکامی نیز به میزان یکسانی توجه نشده است؛ لذا می بایست در بازنگری های بعدی سند به مولفه های دیگر شادکامی نیز پرداخته شود و برنامه ریزان آموزشی بر این اساس اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: خلاقیت، شادکامی، روانشناسی مثبت گرا، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش _
  • امیرحسین مهدی زاده*، علیرضا عراقیه، حسین حیدریه صفحات 193-216
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش فلسفه برای کودکان بر پرورش خلاقیت دانش آموزان است.
    روش
    روش این پژوهش علی – مقایسه ای است و برای تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش توصیفی و استنباطی از آزمون های کولموگروف اسمیرنف (K-S)، شاپیروویلک (SH-W) و t مستقل با بهره گیری از نرم افزار آماری SPSS-22 استفاده شد. افرادی که در روند اجرای این پژوهش شرکت داشتند پنجاه نفر از دانش آموزان پسر پایه پنجم ابتدایی هستند؛ که از بین مناطق شهرستان بهارستان با استفاده از روش تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از آزمون خلاقیت تورنس ( فرم B ) که شامل سه فعالیت بود، که در چهار خرده مقیاس سیالی، انعطاف پذیری، اصالت و بسط است، استفاده شد.
    یافته ها
    خلاقیت در دانش آموزان مورد مطالعه متفاوت است. بطوریکه بر اساس مقایسه میانگین ها تفاوت در گروه دانش آموزان آموزش دیده (48/166) بیشتر از گروه دانش آموزان آموزش ندیده (96/132) است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از فرضیه کلی پژوهش مبنی بر آنکه «آموزش فلسفه برای کودکان بر پرورش خلاقیت دانش آموزان پسر پایه پنجم ابتدایی ناحیه یک بهارستان تاثیر دارد»، نشان داد که آموزش فلسفه برای کودکان بر پرورش خلاقیت دانش آموزان پسر پایه پنجم ابتدایی ناحیه یک بهارستان تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: فلسفه برای کودکان، خلاقیت، تفکر خلاق
  • بشری مهاجر *، زاهد شفیعی، علیرضا خواجه احمد عطاری صفحات 217-240
    زمینه
    گردشگری صنعتی فراگیر و عمومی است که باید تمام بخش های جامعه، فارغ از سن، نژاد و جنسیت را مورد توجه قرار دهد. از آن جا که کودکان بخش مهمی از جامعه به شمار می روند، توجه به پرورش و ارتقای خلاقیت آنان از ضروریات جامعه بوده است. همواره هنر می تواند نقش مهمی در این امر ایفا کند. شهر اصفهان پتانسیل بالایی در زمینه ی هنر و صنایع دستی دارد و در سال های اخیر به عنوان شهر خلاق صنایع دستی شناخته شده است.
    هدف
    پژوهش حاضر به بررسی نقش گردشگری خلاق هنرمحوردر کودکان در شهر اصفهان پرداخته است.
    روش پژوهش: این پژوهش کاربردی بوده و از روش تحلیل محتوی استفاده شده است که در این راستا، پرسش‍نامه محقق ساخته و نیمه ساختار یافته در قالب مصاحبه از متخصصین حوزه های گردشگری، هنر ، صنایع دستی و کودک پرسیده شد و داده ها از طریق کدگذاری باز و محوری تحلیل شدند. سوالات از 28 متخصص که از روش گلوله برفی برای یافتن آنان استفاده شده است، به صورت عمقی پرسیده شده است تا بیشترین نتیجه به دست آید.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از اهمیت گردشگری خلاق هنر محور برای کودکان می باشد؛ از این رو پرورش کودکان و ارتقای خلاقیت آنان باید به یکی از اولویت های متولیان گردشگری و صنایع دستی و حوزه کودک مبدل شود تا از این طریق فرهنگ و هنر به کودکان آموزش داده شده و موجب ارتقای خلاقیتشان گردد.
    نتیجه گیری
    گردشگری خلاق هنر محور نقش های متعددی از جمله ارتقای مهارت های فردی ، اثرات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و کمک به توسعه پایدار و رشد فرهنگی و اقتصادی جوامع محلی را ایفا می کند.
    کلیدواژگان: گردشگری خلاق، صنایع دستی، کودک، اصفهان
|
  • Fariba Koushki, Alimohammad Naemi* Pages 1-24
     
    Purpose
    the purpose of this study was to determine the effect of time-management training on creativity and its components of students in elementary school.
    Method
    Semi-experimental research was a pre-test-post-test with control group. The statistical population of this study included all female students of the sixth grade of elementary school in Sabzevar city (2016-17 academic years). For this purpose, 40 female students of sixth grade girl students were selected through a cluster sampling method in one of the Shahed schools. They were randomly assigned to two groups named experimental (20 persons) and control (20 persons). Pretest was done on both groups. The experimental group received a time management training program in ten sessions of 60 minutes, while the control group did not receive any plans. After two weeks training the post-test was performed on both groups. The instrument was Abedi Creativity Questionnaire (1985). The collected data was analyzed by using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (covariance analysis).
    Results
    The results showed that time management training had a positive and significant effect on creativity and elaboration and originality components; but not significant effect on fluency and flexibility components.
    Conclusion
    According to the results, it could be said that time management training reinforce creativity thinking of students in science class, so attention to role of time management training for enhancing students creativity thinking is recommenced to the teachers
    Keywords: time management, creativity thinking, Students
  • Homayoon Haroon Rashidi, kobra kazemianmoghadam* Pages 25-42
     
    Background
    Creativity key factor in the field of social sciences, psychology and education. In the world of civilized survival and success in various spheres of human activity depends on the creativity in that area. Several factors affect the creativity of the capital, including its psychological factors.
    Aim
    The aim of this study was to determine the relationship between psychological capital and creativity women managers in schools in Dezful.
    Method
    The design of research was correlation. The population consisted of all women managers in schools in Dezful and sample included 101 women managers in primary schools selected Census. Data was collected by using the positive psychological capital questionnaire (Luthans, 2007) and creativity questionnaire (Rand Syp, 1986). Statistical method included Pearson correlation coefficient and regression analysis.
    Results
    The results of Pearson correlation coefficient showed that psychological capital (r = 0.50), self-efficacy (r = 0.61), hopefulness (r = 0.35), optimism (r = 0.43) and resiliency (r = 0.31), with creativity has a positive and significant relationship.
    Keywords: psychological capital, Creativity, managers
  • Mahdi Dehghani Soltani, Maryam Mesbahi*, Yasaman Talebi Pages 43-74
    Background
    In the current environment that is constantly changing and evolving, and the acceleration of community development has resulted in an abundance of information and multiplicity of information sources, the value and importance of concepts such as knowledge management, knowledge-oriented leadership, and innovation have become more and more evident.
    Purpose
    The aim of present study is to invest the impacts of knowledge-oriented leadership and organizational value on innovation performance with clarifying role of knowledge sharing.
    Method
    population of study during this study consisted from employees in public organization in city of Kerman, among which 345 subjects were selected as sample of study through stratifies random sampling way and Cochran's formula. Data gathering tool was a standard questionnaire, whose face validity was confirmed by professors and scholars in this regard. In order to determine reliability, Cronbach alpha coefficient was used. Present study is an applied descriptive survey in terms of purpose and data gathering way. Considered model was explored using structural equations model and software LISREL.
    Findings
    The findings from the statistical model indicate that the proposed model is elegant data and organizational values and knowledge-oriented leadership have a significant positive effect on innovation performance, however, the sharing of knowledge in relation to the role of mediator.
    Conclusions
    In this regard, when the knowledge sharing as a mediating variable in the equation is treated with more power. In other words it can be said that organizational value and knowledge-oriented leadership with role mediator knowledge sharing by increase innovation performance. This research will contribute in increasing the knowledge upon the impacts of organizational value and knowledge-oriented leadership on innovation performance and also indicating the role of knowledge sharing as a psychological mechanism, through which organizational value and knowledge-oriented leadership effects on innovation performance
    Keywords: Organizational value, Knowledge-oriented leadership, Innovation performance, Knowledge Sharing
  • maryam mashayekh*, maryam azar nioushan, Fatemeh mohammadi shir mahaleh Pages 75-94
    Background
    now a day innovation is as a basic challenging for remaining organization and make it succeed because of employees’ job function and job satisfaction direct organization, individual’s job function is very important for surviving organization and job satisfaction is necessary for productivity , so They are a main goal for each organization and each of them should be provide a possible situation for each employee till they become satisfied ,one of the important organization is school which maturing new generation and the most function of it related to theachers ,thus the educational authorities should be recognize the factors that improve teachers’ job function and job satisfaction.
    Objective
    The main purpose of this study, the relationship between organizational innovation and teachers’ job performance and job satisfaction in primary schools is Alborz Province,
    Method
    the applied research and descriptive. In order to collect information, a questionnaire that its validity was evaluated using two criteria CVR and CVI It was to help construct validity and reliability, among the sample of 200 teachers of elementary schools Alborz Province was distributed The data collected with the help of SPSS and Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation coefficient, Durbin Watson, Fisher and regression analysis were used .Result The results showed that innovation has a significant impact on job satisfaction. The studies also showed that organizational innovation on job performance is also effective.
    Conclusion
    Thus, according to this study, it is suggested that in order to promote job satisfaction and job performance among teachers, administrators and organizational innovation and organizational innovation is more important to be considered one of the main activities in schools.
    Keywords: organizational innovation, job performance, Job Satisfaction, Alborz Province
  • Ebrahim Aliabadi, Mohammad Azizi*, Akbar Aalam Tabriz, Ali Davari Pages 95-132
     
    Background
    Proper and desirable implementation of entrepreneurship policies as a driver of innovation and economic growth plays a key role in economic development and the emergence of knowledge-based economies. The implementation phase is one of the most important and challenging stages of the policy process. This stage is the starting point for realizing the goals. Several factors can play a role in the implementation of a policy. The researchers, in their turn, described the factors influencing the successful implementation of a script, pgnoring attention to these factors con challenge the implementation of the policies.
    Purpose
    The objective of this research is to achieve the most important barriers in the implementation of development programs in the field of entrepreneurship.
    Method
    This study was conducted in terms of practical purpose, collecting qualitative data and using a deep interview technique with 14 experts and development program executives. The purposeful sampling method and the criterion for determining the sample size is the theoretical saturation obtained in the 12th theoretical saturation, Also for data analysis, open and axial coding was used.
    Findings
    obstacles include: the nature (the lack of a single custodian, the lack of the standardization of laws, the multiplicity of rules and the non-alignment of the rules), participatory (lack of participation of actors and lack of Stakeholder participation), executives (lack of commitment and accountability in the executives, lack of appropriate training for administrators, weaknesses and inefficiencies of the executives, lack of proper coordination between executives and change of effective implementers), environmental barriers (conditions Inappropriate environment, inadequate administrative structure, inadequate political will, and lack of commitment Implementation (no need for implementation, inadequate execution time, lack of implementation tools and inadequate implementation capacity), and regulatory (lack of proper oversight of implementation, lack of enforcement, the existence of devices and independent monitoring system, inappropriate tools Evaluation and non-receipt and reflection feedback).
    Conclusion
    According to the results of this research, the country's most reliable way to achieve the goals set out in the development plans is to create an appropriate structure for the formulation of desirable polices, the determination of the executor and the use of comments, stakeholders.
    Keywords: Policy implementation, barriers, entrepreneurship development, Innovation
  • Mehdi Shamlou, Ali Akbar Farhangi*, Afsaneh Mozaffari, Tahmures Shiri Pages 133-164
     
    Aim
    This paper wants to extract creative media branding.
    Method
    The method of this research is datamining and in terms of it’s applicable. The research questionnaire was extracted from previous studies and included content, audience, media context and environment dimensions. The researcher-made questionnaire, after calculating its validity and reliability, was provided to audiences who visited the Varzesh3 more than 10 times a month. The statistical population of the study consisted of 800 thousand people per day. Using a systematic random sampling, 100 questionnaires were included in the sample size (8 thousand people). About 50 percent of them 4056 responded to the questionnaire. The response of the audience is extracted using the K-means algorithm processing and branding model.
    Results
    The results suggest that in order to increase the life of the audience, the professional components of the media, including reference, bias, newsworthiness and the speed of the publication of the news as "brand perceived quality" should be considered. The loyal behavior of the audience is also due to demographic factors.
    Conclusions The clustering of a loyal audience with a center of age indicates that the largest cluster with 44% of men with Bachelor education and ranges from 26 to 35 old. “Live scores” and “league standing” are the varzesh3 of brand identity. It is suggested that this media pay more attention to the creation of Brand Identity for women and audiences under the age of 15
    Keywords: Audience, Branding, Creative Media, K -Means Algorithm, Varzesh3
  • Leila Shokouhi Amirabadi, Ali Delavar*, Lotfollah Abbasi Servak, Shirin Koshki Pages 165-192
    Background

    Paying attention to happiness and creativity and investigating its impact on the numerous dimensions of individuals’ lives is one of the public aims and targets. One of the different instruments to implement this mission is the Fundamental Reform Document of Education.

    Purpose

    The present research is descriptive, and its type is content analysis (qualitative and quantitative). The population of the study was the Fundamental Reform Document of Education (2011), consisted of 8 chapters in 63 pages in 2018, and was investigated, and the whole population was considered as the sample. The research instrument in content analysis is carried out by the software and researcher-made check-out inventory. In this research, happiness is analyzed on the basis of New Theory of Rehabilitation and the concepts of happiness and self-actualization designed by Seligman (2011) (13 major categories and 19 minor categories). Creativity stages based on Vallece (1924) taxonomy in 4 steps including 1) readiness, 2) hiddenness, 3) inspiration, and 4) achievement were investigated. The research validity was approved by 5 pertinent experts. In order to determine research reliability, a psychologist recoded the 3rd chapter, and Scott Reliability Coefficient equaled with 0.83 was approved.

    Results

    The descriptive-analytical methods were used to analyze data, MAXQDA software was used to organize and analyze data. After determining indices frequency, Shannon Entropy Method was used. About creativity, the highest amount with related information to achievement stage is 0.259, and the highest amount of significance coefficient related to inspiration stage is 0.272. About the components of happiness, the amount of information load of individual improvability component is 0.192, scientific optimism is 0.166, and positive relations in organizational sector (national). The highest and lowest amount is respectively is related to the components of meaning, purpose in individual dimension is 0.017 and the positive relations is 0.020.

    Conclusion

    Based on research results, it can be said that to the creativity stages are not paid attention, also, the happiness components are not equally considered. Therefore, in the future revisions, other components must be considered and educational planners must implement on the basis of that those revisions.

    Keywords: Creativity, happiness, Positive Psychology, Fundamental Reform Document of Education
  • Amirhossien Mehdizadeh*, Alireza Araghieh, hossein heydarieh Pages 193-216
     
    Purpose
    The purpose of this study is to examine the effect of the teaching of philosophy for children (p4c) on the development of students' creativity.
    Method
    This research is a causal-comparative study. For data analysis in descriptive and inferential sections, Kolmogorov-Smirnov (KS), Shapirovylak (SH-W) and independent t-tests were used by SPSS-22 software. Is. . Fifty fifth grade elementary school students were selected from among the regions of Baharestan using random cluster sampling. For data collection, the Torrance creativity test (Form B) Includes three activities that are used in four subsystems of fluidity, flexibility, originality and expansion.
    Results
    The findings of the study showed that by comparing the averages, the difference between the group or the trained students (166.48) was more than the control group or the untrained students (1396.92).
    Conclusion
    The results of the general hypothesis of the research that "the teaching of philosophy for children (p4c) on the development of creativity among male students of the fifth grade elementary school in Baharestan" showed that the teaching of children's philosophy (p4c) on creativity of students The fifth grade son of the district of Baharestan is affected.
    Keywords: Philosophy for children, Creativity, creative thinking
  • Boshra Mohajer, Zahed Shafiee, Alireza Khaje ahmad attari* Pages 217-240

    context: Tourism is a general and inclusive industry which all sectors of society, regardless of age, race and gender must be paid attention. In this regard, children as an important part of society, due to the growing needs of the community and considering the promotion of their creativity and arts can play an important role in this issue. However, Isfahan as a creative city has lots of potentials for creative tourism based on handicrafts.
    purpose
    The current study attempts to characterize the role of creative art-based tourism emphasizing on the training of handicrafts for children.
    methodology
    This is a practical research and content analysis method is used. Data was collected using in-depth interviews with 28 experts in the field of tourism, arts and handicrafts, and children, which were found by snowball sampling, and data were analyzed through open coding and axial.
    The existing literature point out to the economical roles and improving the creativity of children. So raising children and promoting their creativity should be one of the basic priorities of Tourism and Handicrafts and the children become custodians.
    results
    The results indicated that the art-based creative tourism is important for children; because it plays multiple roles, including the promotion of individual skills, the social, economic, cultural impacts, and contributes to sustainable development
    Keywords: Creative Tourism, Handicraft, Children, Isfahan