فهرست مطالب

مطالعات امنیت اجتماعی - سال نهم شماره 3 (پیاپی 55، پاییز 1397)

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال نهم شماره 3 (پیاپی 55، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فائزه تقی پور*، مرضیه حاجی پور ساردویی صفحات 1-37

    در این مطالعه تلاش شده تا پیامدهای حضور دختران در رسانه های اجتماعی موبایلی در چارچوب پیامدهای مثبت و منفی با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی و روش مصاحبه عمیق نیمه ساختاری با 40 دختر کاربر رسانه های اجتماعی موبایلی در شهر اصفهان در قالب الگوهای مناسب به تصویر کشیده شود. به منظور تبیین و طراحی الگوها ابتدا مولفه های سطحی پیامدهای حضور دختران در رسانه های اجتماعی استخراج شد. با کدبندی و طبقه بندی سه مرحله ای این مولفه ها، چیستی و هستی آنها کاملا تحدید و تعریف شد. در نهایت، مدل هایی استخراج شد که نشان می دهند چه مولفه هایی پیامد حضور دختران در رسانه های اجتماعی موبایلی هستند. این مطالعه پدیدارشناسانه، پیامدهایی از حضور دختران در رسانه های اجتماعی را مشخص کرد که جنبه مثبت دارند و به عنوان مزیت باید در تقویت آنها کوشید. از سوی دیگر، پیامدهای منفی را کشف کرد که امنیت فردی، خانوادگی و اجتماعی نوجوانان و جوانان را به مخاطره انداخته و باید برای اصلاح آنها تلاش کرد. این پژوهش نتیجه می گیرد که رسانه های جدید و تکنولوژی های نوین همراه با آن، با فرهنگی وارداتی همراه هستند و برای حل مشکلات ناشی از حضور این فرهنگ وارداتی، کسب مهارت سواد رسانه ای، فرهنگ سازی نحوه استفاده کاربران و برنامه ریزی علمی و عملی به منظور کاهش عوارض فردی و اجتماعی و افزایش امنیت یک ضرورت است.

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی موبایلی، امنیت، سواد رسانه ای، پدیدارشناسی، فرهنگ
  • نورمحمد یعقوبی*، عبدالمجید ایمانی، علیرضا گزمه، رقیه رهدار صفحات 39-66

    اعتماد اجتماعی از مهمترین مولفه های سرمایه اجتماعی و بنیاد شکل گیری روابط اجتماعی و توسعه یک جامعه است و کاهش و افزایش آن می تواند تاثیر مهمی بر احساس امنیت اجتماعی داشته باشد. بر این اساس، این تحقیق به بررسی تاثیر اعتماد اجتماعی بر احساس امنیت شهروندان در شهر زاهدان می پردازد. جامعه آماری تحقیق شامل شاکیان مراجعه کننده به دادسرای عمومی و انقلاب در نیمه دوم سال 95 در شهر زاهدان می باشد که دارای تجربه ملاقات کاری با پلیس و حضور در کلانتری را داشته اند، به طور میانگین 1000 نفر برآورد شده است که بر اساس جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی ساده، 278 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روایی محتوای پرسش نامه بر اساس نظر خبرگان تایید و پایایی پرسش نامه های اعتماد اجتماعی و احساس امنیت شهروندان به ترتیب 91/0، 92/0 به دست آمد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد تاثیر اعتماد اجتماعی بر احساس امنیت شهروندان برابر 993/0 می باشد. یعنی به ازای یک واحد تغییر در اعتماد اجتماعی به میزان993/0در احساس امنیت شهروندان تغییر ایجاد می شود به این معنی که اعتماد اجتماعی تبیین کننده مناسبی برای احساس امنیت شهروندان است. با توجه به این نتایج، نیروی انتظامی شهرستان زاهدان می تواند با افزایش اعتماد اجتماعی، زمینه های احساس امنیت شهروندان را فراهم کند.

    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، احساس امنیت شهروندان، پلیس، شهر زاهدان
  • عزت الله سام آرام*، سید احمد حسینی حاجی بکنده، حسن موسوی چلک صفحات 67-98
    مقدمه

    یکی از وظایف دولت ها در هر جامعه ای ایجاد بستر لازم برای تحقق امنیت اجتماعی می باشد که مولفه های مختلفی در ایجاد آن تاثیرگذار هستند. از جمله مولفه هایی که می تواند در زمینه تحقق امنیت اجتماعی تاثیرگذار باشد، کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی هستند. به همین منظور ضروری است تا دولت بتواند با اتخاذ سیاست های مناسب در این حوزه برای ایجاد امنیت اقدام اساسی انجام دهد. تاملی بر شرایط فعلی کشور نشان می دهد که در حوزه آسیب های اجتماعی شاهد روند افزایشی آمار آسیب های اجتماعی، تنوع آنها و کاهش سن افراد آسیب دیده اجتماعی هستیم. نداشتن سیاست های مشخص در این حوزه موجب ضعف هماهنگی بین بخشی، مدیریت نامناسب منابع، برخورد های سلیقه ای، و... شده است. تحقیق حاضر با هدف تدوین سیاست های پیشنهادی در حوزه کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در ایران و تاثیر آن بر امنیت اجتماعی انجام شده است که برای این منظور، با استفاده از نظرات نخبگان و صاحب نظران کشور، سیاست های کلان مناسب برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی ارایه شده است.

    روش

    تحقیق از نوع تحقیقات کیفی و کاربردی - توسعه ای بوده که به صورت دلفی انجام شده است. دلفی رویکرد یا روشی سیستماتیک در تحقیق برای استخراج نظرات از یک گروه متخصصان در مورد یک موضوع یا یک سوال است و یا رسیدن به اجماع گروهی از طریق یک سری از راندهای پرسشنامه ای با حفظ گمنامی پاسخ دهندگان و بازخورد نظرات به اعضای پانل است ؛ درخواست قضاوت های حرفه ای از متخصصین همگن و مستقل در مورد یک موضوع ویژه با استفاده از پرسشنامه ها است که تا زمان دستیابی به اجماع نظرات مداوم تکرار می شود. در این تحقیق تعداد بیست نفر از نخبگان وصاحب نظران انتخاب شدند. همچنین از مطالعه اسناد و منابع هم استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق در چند مرحله به دست آمده است. در مرحله پیش راند که به صورت یک سوال باز بود 52 سیاست توسط نخبگان پیشنهاد شد. پس از تحلیل اطلاعات در مرحله اول 48 سیاست دراختیار صاحب نظران قرار گرفت تا نظرات خود را اعلام کنند. پس از تحلیل اطلاعات در مرحله دوم 33 سیاست تعیین شدند. در مرحله سوم نیز تعداد این سیاست ها که روی آنها اجماع صورت گرفته بود به 31 سیاست پیشنهادی رسید.

    بحث

    تاملی بر یافته های تحقیق گویای این نکته است که علیرغم اقدامات انجام شده در کشور در حوزه سیاست گذاری های مرتبط با آسیب های اجتماعی نیاز به داشتن سیاست های اجتماعی مشخص در سطح کلان در جامعه بیش از پیش ضروری است (به جز در حوزه مواد مخدر که سیاست های کلی نظام سال 1385 ابلاغ شده است) تا با توجه به این سیاست های اجتماعی بگونه ای برنامه ریزی شود تا آسیب های اجتماعی مخل ایجاد امنیت اجتماعی نشوند. نظر به اهمیت این موضوع و لزوم دست یابی به سیاست های اجتماعی کشور در حوزه کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی ضرورت دارد تا سیاست های اجتماعی ایران در زمینه کنترل وکاهش آسیب های اجتماعی با هدف تامین امنیت اجتماعی تدوین گردد تا بتوان از این طریق نقشه راه برای کنترل وکاهش آسیب های اجتماعی ترسیم شود، از سیاست گذاری های اجتماعی سلیقه ای جلوگیری شود، از همه ظرفیت ها در قوای مختلف کشور و سازمان های غیر دولتی استفاده شود، هماهنگی های بین بخشی و فرابخشی در حوزه آسیب های اجتماعی که فقدان یا ضعف آن یکی از چالش های جدی کشور محسوب می شود، بهتر انجام شود، مدیریت بهینه منابع صورت گیرد، اولویت های سیاست گذاری های اجتماعی در این حوزه تعیین شود، تقسیم کار بهتری بین دستگاه های مرتبط در سطوح مختلف پیشگیری از آسیب های اجتماعی با هدف ایجاد زمینه های لازم برای تحقق امنیت اجتماعی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، سیاست گذاری اجتماعی، آسیب های اجتماعی، مددکاری اجتماعی، برنامه توسعه
  • محسن نیازی، بهرام بیات، محمد عباس زاده، طاها عشایری* صفحات 99-125
    ترس از جرم، همان داشتن دلهره و احساس ناامنی و نوعی نگرانی است که شهروندان در مواجهه با قربانی شدن توسط جرایم اجتماعی، از خود بروز می دهند. پژوهش ها نشان می دهد که زنان در مقایسه با مردان، ترس از جرم بیشتری دارند. بر این اساس پژوهش حاضر قصد دارد تا به این پرسش پاسخ دهد که: 1-مهم ترین عوامل موثر بر ترس از جرم زنان در ایران کدام ها هستند؟ 2- درمجموع متغیرهای اثرگذار (مستقل) در حالت ترکیبی تا چه اندازه ترس از جرم (وابسته) را تبیین می کنند. روش مورداستفاده، از نوع فرا تحلیل (کمی) است که با استفاده از پایگاه های علمی (نورمگز، ایران داک، مگ ایران و غیره)، در بازه زمانی 1385-1396، تعداد 32 پژوهش (جامعه آماری) حوزه زنان، شناسایی و از بین آن ها نمونه آماری 16 مورد با سنجه های پایا به لحاظ روشی، ضریب همبستگی و سطح معنی داری و نوع پایگاه داده، انتخاب شدند. در گام نخست، ارزیابی پژوهش های منتخب مفروضات همگنی و خطای انتشار و در مرحله دوم، ضرایب اندازه اثر متغیرها، موردبررسی قرارگرفته است. بر این اساس، یافته های پژوهش حاکی از این است که بین اندازه اثر متغیرهای سطح تحصیلات، درآمد، سن، آسیب پذیری جسمی، طرد اجتماعی، رضایت از پلیس، اعتماد اجتماعی، بی نظمی اجتماعی، جامعه پذیری جنسی، آزار جنسی و خشونت، تجربه قربانی شدن، احساس ناامنی اجتماعی، تنوع فرهنگی-قومی، نظارت اجتماعی، حس تعلق به محله، سرمایه اجتماعی، پنداشت از جرم، توانایی دفاع از خود، رسانه ای شدن جرایم، سبک پوشش و ترس از جرم زنان رابطه معناداری وجود دارد. درمجموع، متغیرهای مستقل، توانسته اند 280/0 = ESrQ از تغییرات ترس از جرم را پیش بینی و تبیین نماید.
    کلیدواژگان: ترس از جرم، تجربه قربانی شدن، فرا تحلیل، آسیب پذیری
  • محمد خسروزاده*، سید کمال الدین شهریاری، لعلا جهانشاهلو صفحات 127-154

    هر ساله زیانهای جانی و مالی زیادی در جهان، به خصوص در کشورهای در حال توسعه در اثر وقوع زلزله به بار می آید که نه تنها باعث خسارت به زیرساختارهای کالبدی و فیزیکی در مناطق زلزله زده می شود، بلکه ساختارهای اجتماعی آن مناطق را هم تحت تاثیر قرار می‏دهد. از آنجایی که مدیریت مخاطرات در برنامه‏ریزی شهری از اهمیت و جایگاه ویژه‏ای برای کاهش حجم آسیب ها و تلفات انسانی ناشی از مخاطرات طبیعی و انسانی برخوردار است‏، ارزیابی آسیب‏پذیری شهرها در برابر این مخاطرات از ابعاد مختلف، به عنوان یکی از عوامل تعیین‏کننده میزان خطر می‏تواند به کاهش خسارات کالبدی، اقتصادی و اجتماعی ناشی از وقوع چنین حوادثی منجر شود. با توجه به نقش مسلم عوامل اجتماعی در کاهش و افزایش آثار مخاطرات طبیعی، در این مقاله تاکید اصلی بر روی میزان حس امنیت در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله است، که این امر به دلیل نبود آمار و اطلاعات کافی و پیچیدگی‏های عوامل مختلف در مطالعات مربوط به آسیب‏پذیری شهرها در برابر مخاطرات طبیعی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. جهت آزمون فرضیه، در چارچوب روش تحقیق رابطه ای، داده های مورد نیاز به روش پیمایشی از نمونه ای آماری با حجم 385 خانوار به روش نمونه گیری خوشه ای- سیستماتیک گردآوری شد. جهت تحلیل داده ها نیز از روش های همبستگی پیرسون و اسپیرمن و نیز رگرسیون چند متغیره استفاده گردید. نتایج حاصل نشان می‏دهد که میزان امنیت اجتماعی در زمان رخداد حوادث طبیعی مانند زلزله در محیط های سکونتی منطقه 14 به میزان 39. 8 درصد می باشد که این میزان با توجه به ساختار شهر تهران میزان بالایی می باشد.

    کلیدواژگان: امنیت، محیط شهری، حوادث طبیعی، منطقه 14، کلانشهر تهران
  • الهام سادات میرباقری*، طلیعه خادمیان صفحات 155-186

    هدف از این تحقیق بررسی عوامل موثر بر اعتیاد نوجوانان و جوانان بین سنین 12 تا 29 سال در مناطق حاشیه نشین شهرستان پاکدشت بوده است. این تحقیق به لحاظ نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل نوجوانان و جوانان معتاد حاضر در 10 مرکز درمانی ترک اعتیاد اقامتی میان مدت (کمپ)شهرستان پاکدشت در سال 1395 بوده اند. حجم نمونه تحقیق بر اساس فرمول کوکران 60 نفر محاسبه شد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده از بین افراد حاضر در کمپ ها انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل 39 سیوال بود که روایی آن با روش اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ، سیوالات پرسشنامه به میزان 87،0 محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی (شامل فراوانی، درصدفراوانی و شاخص های مرکزی و پراکندگی)و آزمون های آماری کولموگروف- اسمیرنف و t تک نمونه ای،استفاده شده است. نتایج کلی تحقیق نشان داد: بین شیوع مواد صنعتی، وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نوجوانان و جوانان با مصرف مواد مخدر و روان گردان توسط آنان در منطقه پاکدشت رابطه معناداری وجود دارد

    کلیدواژگان: اعتیاد، سوءمصرف، حاشیه نشینی، نوجوانان و جوانان
  • زینب رحیمی، مهدی امینی*، محمد عاشوری صفحات 187-214
    احساس امنیت، پیش نیاز هرگونه توسعه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی محسوب شده و با سطح پیشرفت جوامع در ارتباط است. آگاهی از نقش و میزان عوامل موثر بر احساس امنیت ساکنان یک اجتماع نقش موثری در شناخت چالش ها و راهکارهای توسعه یک جامعه داشته و در جهت تقویت زیرساخت های آن عمل می کند، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سلامت روان، هیجانات مثبت و امید به زندگی در پیش بینی احساس امنیت اجتماعی زنان انجام شد. این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی و مقطعی بود. با روش نمونه گیری چندمرحله ای ترکیبی، نمونه ای به حجم 120 زن از مراجعان به فرهنگسراهای شهر تهران انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سلامت عمومی، مقیاس هیجانات مثبت و منفی، پرسشنامه امید بزرگسالان و پرسشنامه احساس امنیت اجتماعی استفاده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که سلامت عمومی، افسردگی، هیجانات مثبت و امید به زندگی با امنیت اجتماعی ارتباط معناداری دارند. این متغیرها توانستند 50 درصد از واریانس امنیت اجتماعی را پیش بینی کنند و هیجانات مثبت بیشترین نقش را در پیش بینی امنیت اجتماعی داشت. همچنین بین هیجانات مثبت و امید به زندگی با امنیت اجتماعی رابطه مثبت و معناداری وجود داشت. نتایج حاکی از اهمیت توجه به متغیرهای سلامت عمومی، افسردگی، هیجانات مثبت و امید به زندگی در پیش بینی امنیت اجتماعی زنان بود. بنابراین، توجه به این متغیرها نقش حیاتی در پیش بینی امنیت اجتماعی دارد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، هیجانات مثبت، امید به زندگی، امنیت اجتماعی
  • کورش امرایی*، محمدپارسا عزیزی، کوروش ساکی صفحات 215-241
    پژوهش حاضر با هدف فراتحلیل عوامل موثر بر استفاده اعتیاد آمیز از اینترنت در جامعه ایرانی انجام شده است. در این پژوهش فراتحلیلی پس از جستجو در پایگاه های اطلاعاتی شامل: اس ای دی، مگ ایران، ایران داگ، ایران مدکس، بر اساس پروتکل طراحی شده 12 مقاله از بین 41 مقاله یافت شده، مورد واکاوی قرار گرفتند. نویسندگان عوامل شناسایی شده را در سه دسته، عوامل زمینه ای، عوامل روانشناختی و عوامل جامعه شناختی جایی دادند. نتایج پژوهش نشان داد که در عوامل زمینه ای استفاده دختران بیشتر از پسران و پیک سنی اعتیاد به اینترنت در دامنه 12 الی 18 سال، متقارن با مقطع تحصیلی راهنمایی و دبیرستان است. از عوامل روانشناختی و جامعه شناختی مهمترین متغیرهای مرتبط به ترتیب شامل ویژگی های شخصیتی، هوش هیجانی، ارضای نیازها، احساس تنهایی، سبکهای مقابله ای، سبک های دلبستگی و کیفیت زندگی هستند. پژوهش نشان داد که نقش عوامل روانشناختی به لحاظ ماهیت روانی-رفتاری اعتیاد به اینترنت برجسته است، ولی در ارتباط با عوامل جامعه شناختی خلاء پژوهشی وجود دارد که نقش این عوامل را برجسته سازد. با توجه به نقش متغیرهای زمینه ای، روانشناختی و جامعه شناختی، در راستای پیشگیری از مضرات فضای اینترنت و سوق دادن افراد جامعه به سمت استفاده مفید و موثر از محاسن بسیار ارزنده و غیرقابل اجتناب اینترنت، داشتن برنامه های چندجانبه جهت نهادینه کردن فرهنگ استفاده از اینترنت ضروری است.
    کلیدواژگان: مرور نظامدار، اعتیاد به اینترنت، عوامل روانی-اجتماعی
  • وکیل حیدری ساربان* صفحات 243-277

    اعتماد اجتماعی به عنوان یکی از مفاهیم کلیدی علوم اجتماعی و از مولفه های حیاتی سرمایه اجتماعی و مهم ترین جنبه روابط انسانی در مناطق روستایی است که زمینه مشارکت، همکاری و اتحاد میان اعضای جوامع روستایی را در راستای تقویت امنیت اجتماعی فراهم می کند. هدف این مقاله مطالعه و تحلیل اثرات اعتماد اجتماعی بر بهبود امنیت اجتماعی مناطق روستایی شهرستان مشگین شهر می باشد. این تحقیق از نوع کاربردی و به روش تحلیلی-تبیینی است که با استفاده از روش پیمایش انجام شده است. برای جمع آوری اطلاعات از طریق پرسش نامه، به روستاییان ساکن در مناطق روستایی شهرستان مشگین شهر مراجعه شد که جامعه آماری پژوهش را تشکیل می دهند. تعداد کل روستاییان بالای 15 سال شهرستان مشگین شهر 90359 نفر بود. برای تعیین حجم نمونه ساکنان مناطق روستایی شهرستان مشگین شهر، با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای از طریق فرمول کوکران، 384 نفر از روستاییان ساکن در مناطق روستایی شهرستان مشگین شهر انتخاب شدند. مطالعه راهنما در منطقه مشابه جامعه آماری با تعداد30 پرسش نامه صورت گرفت و با داده های کسب شده و استفاده از فرمول ویژه کرونباخ آلفا در نرم افزار SPSS، پایایی بخش های مختلف پرسش نامه تحقیق 80/0 الی 83/0 به دست آمد. در نهایت، نتایج حاصل از یافته های توصیفی تحقیق نشان داد که از بین میانگین متغیرهای اعتماد اجتماعی، میانگین متغیرهای مشارکت اجتماعی، رضایتمندی و اقتدار اجتماعی به ترتیب در رده اول تا سوم و میانگین عدم بیگانگی اجتماعی در رده آخر قرار دارد. و نیز، نتیجه حاصل از آزمون همبستگی پیرسون نشان داد به جز متغیرهای تعهد اجتماعی و عدم بیگانگی اجتماعی بین تمامی متغیرهای تحقیق با بهبود امنیت اجتماعی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و در انتهای با توجه به تحلیل نتایج، پیشنهاداتی کاربردی نیز ارایه شده است.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، توسعه روستایی، سرمایه اجتماعی، شهرستان مشگین شهر
|
  • Faezeh Taghipour *, Marzieh Hajipour Sarduie Pages 1-37

    The purpose of this paper is to bring together various positive and negativeconsequences that portray girls’ presence in mobile social networks. The modelsevolved from a phenomenological study and semi-structured deep interviews with 40girls living in Isfahan using at least two social media. To sketch out the models, frstlywe determined the factors and elements that portray the complex consequencesinfluencing girls’ presence in mobile social networks. To fully delimit and defnethese consequences, we put into force three stages of coding and classifcation. Inthis way, we established the positive consequences that we should try to strengthenthem and negative consequences jeopardizing individual, family and social security ofteenagers and we should try to remove them. This research reaches this conclusionthat new media and their modern technologies are incorporated with import ofculture. To solve the problems, media literacy, teaching the proper culture andscientifc and practical planning to reduce negative individual and social influencesand to increase security are necessary

    Keywords: Mobile Social Networks, Security, Media Literacy, phenomenology, Culture
  • Nourmohammad Yaghoubi *, Abdoulmajid Imani, Alireza Gazme, Roghayeh Rahdar Pages 39-66

    Social trust is one of the most important components of social capital andthe formation foundation of social relations and development of a society andits reduction and increase can signifcantly influence the sense of social security.Accordingly, this study investigates the effect of social trust on the sense of securityamong citizens of Zahedan City. Research population of the study consisted ofplaintiffs who referred to the Public Prosecutor's Offce in the second half of 2017inZahedan, who had experience of working with the police and attending a policestation, who were estimated to be 1000 individuals in average. According to Morgan’stable and simple random sampling, 278 individuals were selected as subjects. Thecontent validity of the questionnaires was confrmed by experts’ opinions and thereliability of social trust and citizens’ sense of security questionnaires were calculatedto be 0. 91 and 0. 92, respectively. Data analysis showed that the effect of social truston citizens’ sense of security is 0. 993. That is, for a unit of change in social trust, achange of 0. 993 in the sense of citizens 'security is created, meaning that social trustis an appropriate explanation for citizens' security. According to the results, zahedanpolice can provide grounds for citizens’ sense of security by increasingsocial trust.

    Keywords: social trust, citizens’ sense of security, Police, Zahedan City
  • Ezzat Allah Samaram *, Seyyed Ahmad Hosseini Haji Bekande, Hassan Mosavi Chelak Pages 67-98

    One of the duties of governments in each society is to create the necessary framework forthe realization of social security, which have different components in its creation. One of thecomponents that can influence the realization of social security is controlling and reducing socialharm. To this end, it is imperative that the government can take appropriate policies in this area toprovide security. The current situation in the country shows that in the area of social damage, weare seeing an increase in the number of social injuries, their variability and the reduction of the ageof socially damaged people. The purpose of this study was to elaborate proposed policies in thefield of control and reduction of social damages in Iran and its impact on social security. For thispurpose, using the views of the elites and experts of the country, macro policies are appropriatefor controlling and Reduced social damage. .

    Method

    The research is a qualitative and applied research - an extension that has beendeveloped by Delphi. . Delphi is a systematic data making method by which experts’ opinionsare obtained regarding a particular subject or question. In this study, during three rounds, expertsanswered written questions, anonymously. The participants had seen feedbacks of others andcould change or insist on their point of view. Finally, the research team felt that relative consensushas been reached and it finished. 20 experts were asked to participate in the study. Reviewing therelated sources was also taken out.Results was discovered differently in any round. In pre-round stage, one single open questionwas posed and 52 policies were taken out. Purifying the received responses, 48 items were sentback to the participants. In next rounds respectively, 33 and 31 policies were identified and it wasassessed that the participants has agreed on 31 policies.Based on the findings, except for substance use that it has already been made in 2006, macrolevelsocial policy regarding social harms seems necessary to be built. Just by taking a macro-levelpolicy, it will be possible to design pathways for social harms not to disturb social security. To reachsocial policies which fits for social harms decline, so that social security become provided, adequatemacro level policies must be adopted to avoid arbitrary decision making, to get all capacities,either in GO or NGO parts together, to begin an inter-organizational coordination, to managesources in an effective way, to determine priorities for policy making, to administer programscomprehensively, inclusively, and adequately, and finally, to do a better work division amongrelated organizations in different levels, and finally, social security become promoted.

    Keywords: social security, social policy, social harms, social work, development program
  • Mohsen Niazi, Bahram Bayat, Mohammad Abbaszadeh, Taha Ashayeri * Pages 99-125
    Fear of crime is the same as having anxiety and feeling of insecurity and a kind ofconcern that citizens feel sacrificed by social crimes. Studies show that women havemore fear of crime than men.Accordingly, the present study intends to answer the following questions: 1. whatare the most important factors affecting on women's fears of crime in Iran? And (2)in sum, the effective variables (independent) explain how much the fear of crime(dependent) is explained. The method used is a kind of meta-analysis (quantitative)that using scientific bases (Normgs, Iran Dak, Megh Iran, etc.), in the period of1385-1396, 32 statistical (statistical) women's fields were identified and identifiedThey sampled 16 samples with fixed measures in terms of method, correlationcoefficient and significant level and type of database.. In the first step, the evaluation of selected research assumptions of homogeneityand propagation error and in the second step, the coefficients of the effect size ofvariables are examined. Findings of the research indicate that between the size ofthe effects of variables such as level of education, income, age, physical vulnerability,social exclusion, police satisfaction, social trust, social disorder, sexual socialization,sexual harassment and violence, victimization experience, social insecurity, culturalethnicdiversity, social monitoring, sense of belonging to the neighborhood, socialcapital, crime perception, self-defense, media outlets, coverage style and fear ofwomen's crime There is a significant relationship. In sum, independent variableshave been able to explain the changes by ESRQ = 0. 208 in the fear of crime.
    Keywords: fear of crime, victimization, meta-analysis, Vulnerability
  • Mohammad Khosrazadeh *, Sayed Kamal Al-Din Shahriari, Lala Jahanshalo Pages 127-154

    Each year, many earthquakes and losses in the world, especially in developingcountries, are caused by an earthquake that affects not only physical and physicalinfrastructure in earthquake areas, but also affects the social structures of thoseareas. Since risk management in urban planning has a special significance and placeto reduce the volume of human and environmental damage caused by natural andhuman hazards, assessing the vulnerability of cities to these hazards from differentdimensions, as One of the determinants of risk can be the reduction of physical,economic and social damage caused by such incidents. Considering the role playedby social factors in reducing and increasing the effects of natural hazards, this paperfocuses on social vulnerability as an aspect of urban vulnerability to earthquakes,due to lack of sufficient statistics and information. And the complexity of socialfactors in studies of urban vulnerability to natural hazards has been underestimated.In order to test the hypothesis, in the framework of the research method, data werecollected using a statistical sampling of 385 households using a cluster-systematicsampling method. For data analysis, Pearson and Spearman correlation and multipleregression were used. The results show that about 32. 6 percent of the residentialareas in the 14th district of Tehran have a high vulnerability and 39. 8 percent havemoderate vulnerability and only 27. 5 percent of them have low vulnerability toearthquake.

    Keywords: Security, Urban Areas, Natural Disasters, district 14, Tehran metropolis
  • Elham Sadat Mirbagheri *, Talieh Khademian Pages 155-186

    Certain social status, economic and cultural marginalized regions may predisposemany social problems threat to adolescents and young people in these areas, thetarget of addiction to narcotics and psychotropic substances as a very serious Andfamilies and officials with concerns that the exposure frequency. The increasingtendency of adolescents to use drugs is very worrying because most teens who usedrugs early in adolescence will continue for years to come. In this study, factorsinfluencing addiction, adolescents and young adults (12 to 29 years old) marginalizedareas in 1395 (about the city Pakdasht) is studied. We describe the type of research,research methodology and data collected in this research survey we made aquestionnaire distributed among the sample population The population in this studyreferred to addict young teen to mid-term residential addiction treatment centers(Camp) akdasht city in 1395, which were 10 centers. The results of statistical analysisshowed that due to the significant relationship between independent and dependentvariables we Grdnd. lza all five hypotheses we confirm this hypothesis significanceof research on the links between social, economic and cultural areas, marginalizedand tend to the higher prevalence of substance abuse among youth and adolescentsaddicted industrial suburban areas were confirmed.

    Keywords: Addiction. Misuse. marginalization. teenager, youth
  • Zynab Rahimi, Mahdi Amini *, Mohammad Ashori Pages 187-214
    The feeling of security is a prerequisite for any social, economic, cultural andpolitical development, and is linked to the level of advancement of societies.Knowledge of the role and the number of factors affecting the security of theresidents of a community has an effective role in identifying the challenges andstrategies of developing a community and in order to strengthen its infrastructure.The purpose of this study was to investigate the role of mental health, positiveemotions and life expectancy in predicting the social safety of women. This studywas a descriptive and cross-sectional study. In a multi-stage sampling method, asample of 120 women was selected from the visitors to the cultural centers ofTehran. General Health Questionnaire, Positive and Negative Emotion Scale, AdultHope Questionnaire and Social Security Sensitivity Questionnaire were used tocollect data. Data were analyzed using stepwise regression analysis. The findingsshowed that general health, depression, positive emotions and life expectancy have asignificant relationship with social security. These variables predicted 50% of socialsecurity variance, and positive emotions had the greatest role in predicting socialsecurity. There was a positive and significant relationship between positive emotionsand life expectancy with social security. The results indicated that it was importantto pay attention to general health variables, depression, positive emotions and lifeexpectancy in women's social security prediction. Therefore, attention to thesevariables plays a crucial role in predicting social security
    Keywords: Mental Health, positive emotions, Life Expectancy, social security
  • Kourosh Amraei *, Mohammadparsa Azizi, Kourosh Saki Pages 215-241
    The main purpose of this study aimed Meta-analysis of affective factors onaddictive use of internet in Iranian society. 41 articles were selected with Search theinternal information Database, including SID, Magiran, Irandoc, Iranmedex, andfinally, 12 reviews were selected based on protocol designed. Author category inDemographical, Psychological and Social factors. The results of the study showedthat in the underlying factors for using girls more than boys and girls, Internetaddiction in the range of 12 to 18 years is symmetrical with secondary and highschool education. . Among the psychological and sociological factors, the mostimportant variables related to personality traits, emotional intelligence, satisfactionof needs, loneliness, coping styles, attachment styles and quality of life. This researchshow that psychological factors is important than social factors, because, addictionof internet nature is psychological-behavioral, But, there aren’t enough researchin social items. According of the role of demographical, psychological and socialFactors, comprehensive planning is necessary for internalizing of use of internetculture, on the way of prevention of internet damage and use of internet valuableand unavoidable benefits.
    Keywords: Review Study_Internet Addiction_Social & Psychological Factors
  • Vakil Heidari Sareban * Pages 243-277

    The study aims at investigating trust effects on improvement of Social Securityin the rural areas of Meshkinshar County. Target population in the study was therural people of located in Meshkinshar County. The needed information by meansof questionnaire was collected from rural people of settled in Meshkinshar County.Statistical society of research included all of rural people of Meshkinshar County.In addition for determining sample size the rural peoples of settled in the ruralareas of Meshkinshar county was used Cochran formula. Finally, the sample size ofrural peoples 384 was determined. The tool of measurement was made researcherquestionnaire. The content and face validity of the instrument was specified afterseveral times review and correction by the faculty of members at university andseveral expertise of administrative offices. The reliability analysis was conductedand Cronbach’s alpha values for the various sections of instrument were estimatedto be between 0. 80 and 0. 83. The results of research showed that there was astatistically significant positive relationship between satisfaction, social participation,social authority, social alliance, social communication, social grandeur, support toexisting order, social risk-taking and Social Security. Finally, based on the resultsanalysis, some applied recommendations have been providedAlso, the result of Pearson correlation test showed that there is a positive andsignificant relationship between social commitment and non-social alienation amongall the research variables with improving social security, and at the end, according tothe results analysis, applied proposals are also presented.

    Keywords: social security, social confidence, rural development, social capital, Meshkinshar County