فهرست مطالب

Journal of Medicinal Herbs
Volume:5 Issue: 2, Summer 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعادت مشکلانی، محمد جواهری کوپایی، حسن ممتاز * صفحات 55-58
    مقدمه و هدف
    بیماری های دهان و دندان که عمدتا شامل بیماری های التهابی لثه و بافت های نگه دارنده دندان ها می باشند جزء شایع ترین بیماری ها در حیوانات خانگی به خصوص سگ هستند.هدف از تحقیق حاضر بررسی دهان شویه گیاهی حاوی عصاره گیاه چای سبز به منظور پیشگیری از تشکیل پلاک و بیماری های دهان و دندان در سگ می باشد.
    روش تحقیق
    به مظور دستیابی به این هدف، 20 قلاده سگ نر انتخاب شده و بصورت تصادفی به دو گروه شاهد (کلرهگزیدین 1/0%) و تیمار (دهان شویه گیاهی) تقسیم شدند. به منظور بررسی فلور دهانی،از محوطه دهانی سگ ها سواب تهیه شد و در محیط غنی کشت داده شد. همچنین از شاخص دندانی سیلنس لو به منظور بررسی تشکیل پلاک در ابتدا و انتهای مطالعه استفاده شد.
    نتایج و بحث
    درصد کاهش باکتری های دهان در انتهای تحقیق به ترتیب در گروه شاهد و تیمار 90/84 و 41/73 درصد محاسبه گردید که تفاوت معنی دارای نشان می دهد. همچنین شاخص دندانی سیلنس لو در گروه شاهد 71/0 و در گروه تیمار 75/0 اندازه گیری شد.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    نتایج حاصل نشان دهنده تاثیر مطلوب دهان شویه گیاهی بر روند پیشگیری از تشکیل پلاک و کاهش باکتری های دهان در حیوانات خانگی می باشد.
    کلیدواژگان: ضد باکتریایی، ضد پلاک، ضد التهاب لثه، چای سبز، سگ
  • اردوان قربانی *، فرزاد میرزایی، رقیه ولی زاده یونجالی صفحات 59-68
    مقدمه و هدف
    گیاهان داروئی دامپزشکی ایران بخوبی شناخته نشده اند، اما از دیرباز بطور سنتی در مناطق روستایی ایران کاربرد داشته-اند. این مطالعه به منظور شناخت گیاهان داروئی در درمان بیماری های دام در حوضه آبخیز زیلبرچای در استان آذربایجان شرقی در شمال غرب ایران انجام گرفت.
    روش تحقیق
    پس از جمع آوری گونه های گیاهی منطقه مورد مطالعه، این گونه ها با نتایج مطالعات قبلی برای شناسایی گونه های دارای ازرش داروئی مقایسه شدند. بطورکلی، 493 گونه گیاهی متعلق به 243 جنس و 59 خانواده جمع آوری و از بین این گیاهان 42 گونه ی متعلق به 37 جنس و 23 خانواده به عنوان گیاهان داروئی دامپزشکی معرفی شدند.
    نتایج و بحث
     گیاهان شناسایی شده در درمان بیماری و سندروم های مختلفی در دام های اهلی مانند انگل های داخلی، ورم پستان، سوختگی ها، بیماری های پوستی، مشکلات دستگاه گوارش، اسهال و غیره قابلیت استفاده دارند. نتایج این مطالعه نشان داد که بیشتر گیاهان داروئی دامپزشکی به خانواده های Fabaceace ( 29/14%)، Asteraceae (29/14%)، Apiaceae (14/7%)،Poaceae (14/7%)، Rosaceae (14/7%)،Cupressaceae (76/4%) ،Lamiaceae (76/4%) و Moraceae (76/4%) تعلق دارند. علاوه براین، نتایج نشان دادند که کروتیپ های تعیین شده گیاهان داروئی دامپزشکی زیلبرچای به ترتیب متعلق به مناطق) IT ایران توران)1/49%، Plur (چند کروتیپی) 27/27%، ES (اروپایی سیبریایی) 18/18%، و ) M (مدیترانه ای) 45/5% بودند. علاوه براین، گونه های دامپزشکی شناسایی شده به-ترتیب متعلق به اشکال زیستیHe (همی کریپتوفیت)55%، ) Phفانروفیت) 26/19%، ) Th تروفیت) 28/14% و) Chکامافیت) 76/4% بودند.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
     شناسائی گیاهان داروئی دامپزشکی حوضه آبخیز زیلبرچای و کابرد آنها در درمان دام ها اهلی می تواند فرصت افزایش دانش در ارتباط با گیاهان داروئی دامپزشکی و تلاش برای حفظ منطقه زیلبرچای و گونه های گیاهی آن را برای ما فراهم می کند.
    کلیدواژگان: گیاهان داروئی، دامپزشکی اتنووتریناری، دام های اهلی آذربایجان شرقی، زیلبرچای
  • عماد خلیل زاده *، رضا حضرتی، غلامرضا وفایی سیاح صفحات 68-78
    مقدمه و هدف
    میخک، با نام علمیEugenia caryophyllataدرختی از خانواده Myrtaceae می باشد که قسمت های متعددی از این گیاه به صورت سنتی در مراقبت های دندانی به عنوان ضد عفونی کننده و نیز ضد درد استفاده می گردد. این مطالعه جهت بررسی ترکیب شیمیایی و نیز فعالیت ضد التهابی و ضد دردی اسانس تخلیص شده از جوانه میخک طرح ریزی گردید.
    روش تحقیق
    اسانس جوانه میخک توسط روش تقطیر آبی در دستگاه کلونجر استحصال شده و سپس توسطGC-MSمواد موثره آن مورد آنالیز قرار گرفت. فعالیت ضد دردی اسانس میخک توسط مدل درد فرمالینی دهانی- صورتی و نیز مدل غوطه وری دم در آب گرم در موش صحرایی ارزیابی شد. فعالیت ضد التهابی اسانس نیز با استفاده از مدل التهاب گوش ناشی از استعمال گزیلن در موش سوری ارزیابی گردید. اسانس در مقادیر(200 و 100 ، 50 میلی گرم) و کتوپروفن (160 و 80 میلی گرم) فقط موجب مهار مرحله دوم درد اوروفاسیال شدند.
    نتایج و بحث
    اسانس در مقادیر(200 و 100 ، 50 میلی گرم) و کتوپروفن (160 و 80 میلی گرم) فقط موجب مهار مرحله دوم درد اوروفاسیال شدند. مورفین (5 میلی گرم) بصورت معنادار(p <0.05) موجب کاهش پاسخ های درد در هر دو مرحله درد اوروفاسیال گردید. پیش تزریق نالوکسان نتوانست از اثر ضد دردی اسانس ممانعت به عمل آورد. تزریق هم زمان مقادیر زیر ضد درد اسانس (50 میلی گرم) و کتوپروفن (40 میلی گرم) بصورت معنادار(p <0.05)موجب کاهش رفتار درد فقط در مرحله دوم در مقایسه با گروه کنترل گردید. بعلاوه تجویز اسانس نتوانست موجب افزایش مدت زمان نهفته در تست درد حرارتی گردد. در ضمن اسانس میخک ( 200 و 100 میلی گرم) و کتوپروفن (80 میلی گرم) بصورت معنا دار (p<0.001)موجب کاهش التهاب گوش ناشی از استعمال موضعی گزیلن در موش سوری شدند.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    این یافته ها نشان دادند که اسانس میخک دارای فعالیت ضد التهابی قوی بوده و بدون اثر ضد دردی در مدل درد حرارتی، می تواند موجب ایجاد بی دردی غیر وابسته به سیستم اپیوئیدی در مرحله التهابی درد فرمالینی دهانی-صورتی گردد.
    کلیدواژگان: درد دهانی صورتی، آزمون غوطه ور سازی، دم اسانس، جوانه میخک، مورفین، کتوپروفن
  • محمد مومن هروی، شهلا دانش مهر *، علی مرسلی صفحات 77-86
    مقدمه و هدف
    گیاهان دارویی بدلیل نداشتن اثرات جانبی بسیار، می توانند جایگزین خوبی برای روش های مرسوم درمان سرطان شامل شیمی درمانی،پرتو درمانی و جراحی باشند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دما در مهار رادیکال آزاد در دماهای مختلف می باشد.
    روش تحقیق
    برای تعیین فعالیت مهار کنندگی رادیکال آزاد با استفاده از عیارسنجی DPPH در دماهای مختلف دو تحقیق انجام شده است: ابتدا عصاره اتانولی مریم گلی، کلم قرمز، برگ گردو، اکلیل الملک و زالزالک به تنهایی و سپس مخلوط دوتایی از هر گیاه به منظور تعیین بر هم کنش های گیاه- گیاه.
    نتایج و بحث
    به دلیل برهم کنش های گیاه- گیاه ، بیشترین در صد مهار رادیکال آزاد مربوط گیاهان به صورت تکی می باشد نه مخلوط. نتایج نشان دادند که با افزایش دما مهار رادیکال آزاد در حضور مریم گلی افزایش می یابد، در حالیکه در حضور زالزالک کاهش می یابد. بالاترین درصد مهار رادیکال آزاد در محدوده دمایی بین محیط تا دمای بدن وتب مربوط به مریم گلی در C25 و بعد از آن مربوط به برگ گردو در C37 و در آخر زالزالک در C40 می باشد.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    نتایج دلالت دارند که بر جلوگیری از اثرات تداخلی (برهم کنش های گیاه- گیاه)، گیاهان دارویی به صورت دمنوش، غذا و میوه به تنهایی مصرف شوند.
    کلیدواژگان: سرطان، رادیکال آزاد، گیاه دارویی فعالیت، مهارکنندگی
  • آزاده عابدی، لیلا روحی *، عبدالله قاسمی پیربلوطی صفحات 87-92
    مقدمه و هدف
    با توجه به اینکه آنتی اکسیدانها به عنوان مهارکنندگان رادیکالهای آزاد شناخته شدند، این امکان وجود دارد میزان بلوغ آزمایشگاهی تخمک را نیز بهبود بخشند. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره برگ کنگر ( Gundelia Tournefortii leaves (GTE)) به عنوان یک منبع آنتی اکسیدانی، بر میزان بلوغ تخمکها در شرایط آزمایشگاهی طراحی شد.
    روش تحقیق
    تخمک های نارس هسته دار (Germinal vesicle: GV) از تخمدانهای موش نژاد NMRI 6-8 هفته ای برداشت شدند. GV به مدت 24 ساعت در محیط بلوغ MEMα کامل شده با 51/7 واحد/میلی لیتر hCG، 100 واحد/میلی لیتر rhFSH، 5 درصد FCS (گروه کنترل) کشت داده شدند و دوزهای مختلف عصاره GTE (10 میکروگرم/میلی لیتر: گروه 1، 20 میکروگرم/میلی لیتر: گروه 2 و 40 میکروگرم/میلی لیتر: گروه 3) اضافه گردید و سپس مراحل بلوغ آزمایشگاهی و از سرگیری میوز در همه گروه ها بوسیله میکروسکوپ معکوس مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج و بحث
    در گروه آزمایشی 1 میزان بلوغ نسبت به گروه کنترل بهبود یافته بود اما این تفاوت معنی دار نبود. در گروه آزمایشی 2 ، میزان بلوغ نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد (p<0/05 ). در گروه آزمایشی 3 نیز میزان بلوغ نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد (p<0/05).
    توصیه کاربردی/صنعتی
     نتایج این تحقیقنشان داد کهتاثیر عصاره آبی برگ کنگر، دارای یک اثر مثبت وابسته به دوز در بلوغ تخمک می باشد، بطوریکه با افزایش میزان غلظت عصاره، میزان بلوغ تخمک های نارس نیز افزایش می یابد. به طور کلی ما نتیجه می گیریم که اضافه کردن مقادیر مناسب از عصاره های گیاهی مانند برگ کنگر به محیط کشت بلوغ، بلوغ اووسیتها را می تواند بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: عصاره برگ کنگر، بلوغ آزمایشگاهی، تخمک نارس، آنتی اکسیدان
  • امیر علی شهبازفر *، سید جمال امامی، رضا اسدپور صفحات 93-100
    مقدمه و هدف
    امروزه جلبک اسپیرولینا و چای سبز به عنوان یکی از مواد با فواید تغذیه ای فراوان شناخته شده اند. در تحقیق حاضر اثرات حفاظتی این دو ماده در جلوگیری از آسیب اکسیداتیو ناشی از کادمیوم بر روی مغز موش سوری مورد بررسی قرار گرفت و نتایج با اثرات حفاظتی ویتامین E به عنوان یک انتی اکسیدان های قوی و شناخته شده مقایسه شد.
    روش تحقیق
    روش تحقیق: بدین منظور تعداد‎‎‏30‏‎‎سر‎‎رت‎‎ماده‎‎بالغ‎‎ ‎به طور‎‎مساوی‎‎و‎‎تصادفی‎‎به‎‎پنج‎‎گروه‎‎تقسیم‎‎شدندو به مدت چهار هفته تحت رژیم درمانی قرار گرفتند. کنترل ، کادمیوم (مخلوط با جیره)، کادمیوم و محلول اسپیرولینا (محلول در آب)، کادمیوم وعصاره چای سبز ( محلول در آب)، کادمیوم و ویتامین E ( تزریق داخل صفاقی). در انتهای تحقیق موش ها به روش انسانی کشته شدند و مغز ها جهت تثبیت سازی در فرمالین انداخته شد. هیپوکامپ، caudate putamen، corpus callosum، قشر مخ و مخچه با میکروسکوپ نوری جهت مشاهده و بررسی ضایعات مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نتایج و بحث
    تغییرات پاتولوژیکی از قبیل نوروفاژی ، پرخونی، خون ریزی، نکروزو آتروفی نورون ها، کروماتولیز مزکزی، نکروز لایه ای و اسفنجی شدن در نواحی مختلف مغز مشاهده شد. هنگام استفاده از کادمیوم به تنهایی قطر لایه مولکولار و گرانولر مخچه و همچنین اندازه سلول های پورکنژ به طور قابل توجهی کاهش یافت. هنگام استفاده از اسپیرولینا همراه با کادمیوم تغییری در سلول های پورکنژ مشاهده نشد و تغییرات لایه های مخچه بسیار ناچیز بود (P<0.05). هم چنین ، اسپیرولینا شمار سلول های نکروز شده در هیپوکمپ و قشر مخ را به شدت کاهش داد. اسپیرولینا در مقایسه با عصاره چای سبز و ویتامین E اثر حفاظتی قوی تری در مقابل کادمیوم از خود نشان داد. عصاره چای سبز کمترین اثر را داشت. هیپوکمپ بیش از سایر نواحی مورد بررسی دچار ضایعات شده بود.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    نتایج نشان می دهند که اسپیرولینا یک منبع خوب از آنتی اکسیدان با خواصی حتی بهتر از ویتامین E می باشد و می تواند به تنهایی یا همراه با دیگر آنتی اکسیدان ها جهت جلوگیری از آثار مخرب ترکیبات اکسیداتیو مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آسیب اکسیداتیو، چای سبز، اسپیرولینا، کادمیوم، ویتامین E
  • مطالعه موردی: برآوری کمی ترکیبات شیمیایی در اندام های مختلف Alangium salvifolium
    اس.وی بدگوجار *، اس.اچ میشرا صفحات 101-106
  • سعید صالحی، احمد رضا گل پرور *، امین هادی پناه صفحات 107-112
    مقدمه و هدف
    Salvia spinosa L. گیاه چند ساله و معطر از خانواده نعناعیان می باشد. این گونه در نواحی مختلف ایران به صورت خودرو رشد می کند. هدف از این تحقیق شناسایی ترکیبات شیمیایی Salvia spinosa L.در شرایط آب و هوایی اصفهان می باشد.
    روش تحقیق
    اندام هوایی این گیاه از منطقه اصفهان در بهار سال 1393 جمع آوری شد. استخراج اسانس به روش تقطیر با آب و به کمک دستگاه اسانس گیری طرح کلونجر صورت گرفت. اسانس به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت.
    نتایج و بحث
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که 21 ترکیب در اسانس Salvia spinosa L. شناسایی شد. ترکیبات اصلی آن شامل: α-terpinolene (731/32 %)، β-ocimene (915/30 %)، β-patchoulene (779/12 %)، β-bourbonene (263/4 %) و 1,8-cineol (883/2 %) بودند.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    به طور کلی گزارشات اندکی در مورد ترکیبات شیمیایی این گیاه در ایران گزارش شده است. با توجه به خواص دارویی آن و فعالیت ضد میکروبی آن می توان از این گیاه در تحقیقات آینده استفاده کرد.
    کلیدواژگان: (Salvia spinosa L)، ترکیبات شیمیایی، GC-MS
|
  • Saadat Moshkelani, Mohamad Javaheri Koupaei, Hassan Momtaz * Pages 55-58
    diseases are most common diseases in pets, especially dogs. The aim of this study was to evaluate the potency of herbal composition containing green tea extract as a mouthwash on preventing plaque formation and oral diseases in dogs.
    Experimental
    In order to achieve this goal, 20 male dogs selected and were divided randomly in to two groups including control (Chlorhexidine 0.1%) and treatment (herbal mouthwash) groups. total microbial cunt was performed in swab samples were taken from each dog-oral cavity. In addition, Silness-Loe Plaque Index System was used to evaluate the Improvement of dental plaque and gingivitis.  
    Results
    Percentage of colonies reduction on the last day of the study compared with the first day in control and treatment groups are 84.90% and 73.41%, respectively. In addition, Silness-Loe Plaque Index for control and treatment groups is 0.71 and 0.75, respectively. Results of the present study indicate a favorable effect of herbal mouthwash to prevention and reduce plaque and bacteria in the mouth of pet animals.
    Recommended applications/industries
    The herbal mouthwash could reduce the aerobic mouth bacterial load and may prevent plaque formation on teeth and come over halitosis due to infection of the bacteria.
    Keywords: Antibacterial, Antigingivitis, Antiplaque, Green tea, Dog
  • Ardavan Ghorbani *, Farzad Mirzaeia Ghjeh Qeshlagh, Roghayyeh Valizadeh Yonjalli Pages 59-68
    Background & Aim
    Ethnoveterinary medicinal plants of Iran are not scientifically well known, but they have been using traditionally especially in rural areas.This study was carried out to identify the Folk Herbal Veterinary Medicines (FHVM) of ZilberChay watershed in east Azerbaijan province in northwest of Iran.
    Experimental
    FHVM plants were identified by collecting plant species from the study area and comparing them with previous studies to identify the plant with FHVM value. Overall, 493 plant species that were belong to 243 genera and 59 families were collected. From those, 42 species belong to 37 genera and 23 families were identified as FHVM.
    Results
    These plants can be used for treatment of different disease and syndromes in livestock, such as internal parasites, mastitis, burns, skin disease, gastrointestinal tract problems, diarrhea, etc. Results showed that most of the FHVM belong to the families including: Fabaceae (14.29%), Asteraceae (14.29%), Apiaceae (7.14%), Poaceae (7.14%), Rosaceae (7.14%), Cupressaceae (4.76%), Lamiaceae(4.76%) and Moraceae (4.76%). Moreover, results showed that chrotypes of identified FHVM belong to IT (Irano-Toranian) with 49.1%, Plur (Plural) with 27.27%, ES (Euro-Siberian) with 18.18 % and M (Mediterranean) regions with 5.45%, respectively. Furthermore, identified FHVM belong to life forms of He (Hemicryptophytes) with 55%; Ph (Phanerophytes) with 26.19%; Th (Therophytes) with 14.28% and Ch (Chamaephytes) with 4.76%, respectively.
    Recommended applications/industries
    Identifying FHVM of ZilberChay and their application in treating domestic animals can give us opportunity to increase our knowledge about FHVM and attempt to conserve the area and its plant species.
    Keywords: Ethnoveterinary Herbal, Veterinary Medicines, livestock ZilberChayEast, Azerbaijan
  • Emad Khalilzadeh *, Reza Hazrati, Gholamreza Vafaei Saiah Pages 68-78
    Background & Aim
    Eugenia caryophyllata well known as Clove is a tree from Myrtaceae family that several parts of this plant traditionally used in dental care as an analgesic. This study aimed to assess the chemical composition, anti-inflammatory and anti-nociceptive activities of the essential oil extracted from Clove buds.
    Experimental
    The essential oil of Clove buds (EOC) was extracted by Clevenger type apparatus and its chemical composition determined by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS). Analgesic activities of EOC were measured by formalin-induced orofacial pain and tail immersion test in rat. Also anti-inflammatory effect of the EOC was evaluated by using xylene induced ear edema test in mice.
    Results
    EOC (100, 200 mg/kg, SC) and ketoprofen (80 and 160 mg/kg, IP) inhibit only the second phase of orofacial pain. Morphine (5 mg/kg) as a positive control significantly (p <0.05) reduced pain response in the both phases of pain. Pre-treatment of animals with naloxone did not prevent the EOC (200 mg/kg) analgesic activity. Co-administration of sub-analgesic doses of EOC (50 mg/kg) and ketoprofen (40 mg/kg) significantly (p <0.05) reduced nociceptive behavior in second phase. Also EOC (100 and 200 mg/kg) failed to increase nociceptive response latency in the tail immersion test. Meanwhile, EOC (100 and 200 mg/kg) and ketoprofen (80 mg/kg) significantly (p <0.001) attenuated xylene-induced ear edema in mice. Also according to GC-MS results the major components of the EOC were eugenol (54.86%), β-Caryophyllene (20.19%), α-Humulene (7.11%), eugenol acetat (4.85%) and Chavibetol (2.23%).
    Recommended applications/industries
    These data showed that EOC possessed potent anti-inflammatory activity and produced non-opioid mediated analgesia in the second phase of orofacial pain without any effect on tail immersion response.
    Keywords: Clove essential oil, Ketoprofen, Morphine, Naloxone, Orofacial pain, Tail immersion
  • Mohammad Momen Heravi, Shahla Daneshmehr *, Ali Morsali Pages 77-86
    Background & Aim
    Medicinal plants can be a good replacement for common cancer treatment including chemotherapy, radiation therapy and surgery because they don’t have many side effects. The aim of this study was to investigate the effect of temperature on the free radical scavenging in the presence of medicinal plants.
    Experimental
    For determination of free radical scavenging activity was used the stable 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) assay at different temperatures. Ethanolic extracts of Sage (Salvia officinalis), red cabbage (Brassica oleracea), walnut (Juglans regia L.), yellow sweet clover (Melilotus officinalis) and hawthorn (Crataegus oxyacantha) one by one and then the mixtures of each pair of plants were investigated.
    Results
    The most free radical scavenging percentages are related to plants in single forms not mixtures. The results demonstrated that with increasing temperature, free radical scavenging increased in the presence of sage, while it decreased in the presence of hawthorn. The highest free radical scavenging percentages at temperatures ranging from ambient to body and fever are related to sage at 25˚C, and then walnut leaves at 37˚C and finally, hawthorn at 40˚C. 
    Recommended applications/industries
    The results indicated that for preventing herb-herb interactions, medicinal plants as tea, food and fruit are used alone.
    Keywords: Cancer, Free Radical, Scavenging Activity, Medicinal Plant
  • Azadeh Abedi, Leila Rouhi *, Abdollah Ghasemi Pirbalouti Pages 87-92
    Background & Aim
    Considering that antioxidants are known as effective free radicals scavenger, it may be able to improve the in vitro oocyte maturation and the fetal quality. This study was designed to determine the effect of Gundelia tournefortii leaves (GTE) hydro-alcoholic extract as a source of antioxidant on in vitro oocyte maturation.
    Experimental
    Germinal vasicle (GV) were recovered from 6-8 weeks old NMRI ovaries. GV were cultured for 24 hours in maturation medium in MEMα supplemented with 7.5 IU/ml hCG, 100 mIU/ml rhFSH, 5% FCS (control group) and adding different doses of GTE extract (group I: 10 µg/ml,  group II: 20 µg/ml, and  group III: 40 µg/ml) and then in vitro maturation stages and resumption of meiotic in all groups was recorded by inverted microscope.
    Results
     In group I, maturation rates were improved compared to the control group. But this difference was not significant. In group II, maturation rates showed a significant increase compared to the control group (p<0.05). In group III, also maturation rates showed a significant increase compared to the control group (p<0.05).
    Recommended applications/industries
    The results of this study showed that the extract from Gundelia tournefortii leaves has a positive effect on oocyte maturation that is doses dependent. With increasing concentration of the extract, the rate of maturation immature oocytes increased.
    Keywords: Gundelia Tournefortiiextract, In-vitro Maturation, immature oocytes, Antioxidant
  • Amir Ali Shahbazfar *, Seyyed Jamal Emami, Reza Asadpour Pages 93-100
    Background & Aim
    Spirulina (Spirulina plantesis) and Tea (Camellia sinensis) has a long history of use in folk medicine. Recently, They have been widely studied for their potential antioxidant properties. The present study investigated neuroprotective effect of Spirulina and green tea extract against Cadmium [Cd]-induced brain lesions and to compare these effects with neuroprotective effect of Vitamin E.
    Experimental
    The rats were randomly divided into 5 groups and were treated with the following treatment for a period of 4 weeks. Control, CdCl2 alone, Vitamin E with CdCl2, Green tea extract with CdCl2, Spirulina solution with CdCl2. On the 29th day, animals were sacrificed humanely and their brains were placed in formalin. Hippocampus, caudate putamen, corpus callosum, cerebellum, and cerebrum were studied by light microscopy.
    Results
    Neuronophagia, satellitosis of oligodendrocytes, hyperemia, hemorrhage, neuronal necrosis, central chromatolysis, neuronal atrophy, laminar necrosis, and status spongiosus were the observed changes. Thickness of granular layer and molecular layer of cerebellum and size/diametr of purkenje cells reduced when cadmium used alone at P
    Recommended applications/industries
    The results shows Spirullina as excellent antioxidant source indicating its use possibly in combination with vitamin E and other antioxidant agent in order to prevent adverse effects of free radicals.
    Keywords: Cadmium chloride, Green tea, Oxidative stress, Vitamin E, Spirulina
  • Quantitative estimation of different phytoconstituents in Alangium salvifolium parts: A comparative study
    S. V. Badgujar *, S.H. Mishra Pages 101-106
  • Saied Salehi, Ahmad Reza Golparvar *, Amin Hadipanah Pages 107-112
    Background & Aim
    Salvia spinosa L. is a perennial shrub and aromatic plant belongs to the family Lamiaceae. S. spinosa grows wild in some districts of Iran. The aim of this study was to identify of the chemical components of S. spinosa in Isfahan climatic conditions.
    Experimental
    The aerial parts of the plants were collected from Isfahan province in 2014. The essential oil was extracted by a Clevenger approach and analyzed using GC/MS.
    Results
    In total, 21 compounds were identified in the essential oil from the aerial parts of S. spinosa. Results indicated that the major components in the oil of  S. spinosa were α-terpinolene (32.73%), β-ocimene (30.92%), β-patchoulene (12.78%), β-bourbonene (4.26%), and 1,8-cineol (2.88%).
    Recommended applications/industries
    There is only little report on the essential oil composition of S. spinosa from Isfahan, Iran, that S.spinosa can use in traditional medicines for activity antimicrobial.
    Keywords: (Salvia spinosa L.), chemical compositions, GC-MS