فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و هفتم شماره 3 (پیاپی 151، خرداد 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید مرادی*، عبدالحمید حبیبی، محمدرضا تابنده، سعید شاکریان صفحات 1302-1312
    مقدمه
    براساس پژوهش ها، افزایش سطوح فاکتور رشد اندوتلیال عروقی و شاخص های آنتی اکسیدان در مناطقی از مغز که در اثر بیماری پارکینسون بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند، یک اثر درمانی بالقوه دارد، بنابراین هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثر 6 هفته تمرینات تداومی و تناوبی هوازی بر فاکتور رشد اندوتلیال عروقی و آنزیم سوپراکسید دیسموتاز؛ رت های مبتلا به پارکینسون بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش که از نوع تحقیقات تجربی بود از 24 سر رت نر نژاد ویستار 12 هفته ای با میانگین وزن 250 تا 350 گرم استفاده شد. آزمودنی ها با استفاده از رزرپین به پارکینسون مبتلا شدند، سپس در 6 گروه تقسیم شدند. تمرینات هوازی به مدت 6 هفته اجرا شد. پس از گذشت 48 ساعت از آخرین جلسه تمرینی رت ها کشته شدند، سپس بافت هیپوکمپ از سایر قسمت های مغز جدا شد و فاکتور رشد اندوتلیال عروقی و آنزیم سوپراکسید دیسموتاز با استفاده از کیت های مخصوص اندازه گیری سنجیده شدند. نتایج با استفاده نرم افزار آماری SPSS Inc., Chicago, IL; version 16 و آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی بونفرونی تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد 6 هفته تمرین هوازی تداومی و تناوبی باعث افزایش سطوح فاکتور رشد اندوتلیال عروقی در رت های مبتلا به پارکینسون می شود (01/0 =p). که بین دو گروه تمرین تناوبی در مقایسه با گروه تمرین تداومی تفاوت معنی داری مشاهده نشد (87/0 =p). هم چنین این تمرینات تاثیر معنی داری در بین گروه های پژوهش بر آنزیم آنزیم سوپراکسید دیسموتاز نشان نداد (47/0 =p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، نشان داده شدکه، 6 هفته تمرین هوازی تداومی و تناوبی باعث افزایش فاکتور رشد اندوتلیال عروقی می شود، اما این تمرینات تغییر معنی داری را در آنزیم سوپرکسید دیسموتاز نشان نداد.
    کلیدواژگان: پارکینسون، سوپراکسید دیسموتاز، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی
  • مهدی صمدی، زهرا مجتهدی، فرهاد دریانوش*، جواد نعمتی صفحات 1313-1326
    مقدمه
    ضعف عضلانی که ناشی از بیماری سرطان باشد کاشکسی نامیده می شود. علت ایجاد کاشکسی، تغییر در تجزیه پروتئین می باشد و سیستم های پروتئازوم-یوبیکوتین و اتوفاژی-لیزوزم مهم ترین سیستم های تجزیه پروتئین می باشند. تمرین مقاومتی، یکی از بهترین محرک ها جهت هایپرتروفی می باشد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر یک دوره تمرین مقاومتی بر عملکرد پروتئازوم عضلانی موش های مبتلا به کاشکسی ناشی از سرطان بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه روی 12 سر موش BALB/c (سن 6 هفته) انجام شد و تومور CT-26 به این موش ها پیوند زده شد. سپس آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه تمرینات مقاومتی و گروه کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین مقاومتی 6 هفته تمرینات فزاینده مقاومتی انجام دادند و گروه کنترل بدون مداخله ای در قفس ها نگهداری شدند. عملکرد پروتئازوم به روش سوبسترای فلوروژنیک و پروتئین های LC3B و P62 به وسترن بلات ارزیابی شد. داده ها با استفاده از t-test مستقل (05/0=p) و توسط نرم افزار (7)Prism مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    در میزان عملکرد پروتئازوم (13/0=p)، LC3BII/LC3BI (63/0=p)، وزن عضله دوقلو (24/0=p) و حجم تومور  CT-26 (13/0=p) در گروه تمرین مقاومتی نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نشد اما میزان p62 در گروه تمرین مقاومتی کاهش معنی دار داشته است (032/0=p).
    نتیجه گیری
    هرچند روند اتوفاژی توسط تمرین مقاومتی در بخش تخریب محموله بهبود یافت اما احتمالا حضور تومور مانع از پاسخ عضله اسکلتی نسبت به تمرین مقاومتی شده است و یا این نوع تمرین مقاومتی مداخله مناسبی جهت درمان عضلات کاشکسی شده، نمی باشد. جهت درمان کاشکسی از طریق تمرین مقاومتی احتمالا باید با مداخلات دیگر ترکیب شود و یا از روش ها دیگر تمرین مقاومتی بهره جست.
    کلیدواژگان: کاشکسی، سرطان، تمرین مقاومتی، عملکرد پروتئازوم، روند اتوفاژی
  • مرضیه عزیزی، فاطمه یزدیان، امیر مقصودی*، لیلا قادری، فاطمه حقیرالسادات صفحات 1327-1345
    مقدمه
    : هدف از این تحقیق ارتقا خواص کارکامین جهت به کارگیری در بهداشت دندان می باشد. بدین منظور نانوسامانه های نشاسته حاوی کارکامین جهت ارتقاء خصوصیات اتصالی و برهمکنش با مینای دندان از یک سو و اثربخشی بهینه ضد استرپتوکوکوس موتانس از سوی دیگر ساخته شد.
    روش بررسی
    نوع مطالعه پژوهش آزمایشگاهی است. روش سنتز نانوذرات با روش ترسیب و ژل سازی یونی بود. مشخصه یابی نمونه ها با میکروسکوپ الکترونی روبشی، پخش نور پویا و هم چنین پتانسیل زتا بود. سپس آزمایش های MIC به منظور بررسی عملکرد نانوذرات حاوی کارکامین بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس مورد مطالعه قرار گرفت. میزان جذب نانوذرات حاوی دارو بر روی هیدروکسی آپاتیت بررسی گردید و در انتها رهایش دارو از نانوسامانه نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    قطر متوسط ذرات 1/61 نانومتر و پتانسیل زتای این نانوذرات 7/14- میلی ولت بود. میزان بارگذاری در نانوذرات نیز برابر با 59/24 درصد بود که از طریق قرائت جذب نوری و از روی منحنی استاندارد کارکامین محاسبه شد. حداقل غلظت مهار کننده (MIC) علیه استرپتوکوکوس موتانس برای نانوذرات نشاسته و کارکامین خالص به ترتیب برابر با 204/0 و 438/0 میلی گرم بر میلی لیتر بود. هم چنین مشخص شد که نانوذرات نشاسته دارای اثر بازدارندگی از تولید بیوفیلم باکتری نیز می باشند.
    نتیجه گیری
    نانوسامانه های نشاسته حاوی کارکامین باعث ارتقاء خصوصیات اتصالی و برهم کنش با مینای دندان شده و از پوسیدگی دندانی ناشی از استرپتوکوکوس موتانس جلوگیری می کنند.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس موتانس، کارکامین، پوسیدگی دندان
  • سید محمدرضا طباطبایی ندوشن، فاطمه سعادت جو، مسعود میرزایی* صفحات 1346-1360
    مقدمه
    بیماری های ایسکمیک قلبی یکی از شایع ترین بیماری هایی است که آمار مرگ ومیر بالایی را در جهان به خود اختصاص می دهد. بیماری های ایسکمیک قلب به دنبال تنگ شدن یا بسته شدن شریان های کرونر قلب به وجود می آیند که تامین کننده خون قلب هستند، این امر به آهستگی و به مرور زمان رخ می دهد. شناسایی افراد مستعد به بیماری و تغییر در الگوی زندگی آن ها می تواند سبب کاهش مرگ و میر و باعث افزایش طول عمر گردد.
    روش بررسی
    مطالعه سلامت مردم یزد (یاس) به بررسی سلامت و بیماری های نمونه تصادفی 10000 نفر از مردم یزد در سال های 94-1393 پرداخته است. این داده ها به علت داشتن ماهیت نامتوازن ابتدا، توسط روش بوت استراپ (Bootstrap) متوازن سازی شده ، آنگاه در مرحله آموزش دسته بندها به کار برده شده اند. از دسته بندهای متفاوتی از قبیل شبکه عصبی مصنوعی (Artificial Neural Network)، القای قواعد ((Rule Inducer ، رگرسیون (Regression) و آدابوست (Adaboost) جهت ارزیابی روش پیشنهادی با دو سناریو استفاده شده است.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که عمل غربالگری افراد مستعد به بیماری های ایسکمیک قلبی با استفاده از تولید نمونه افراد بیمار به روش بوت استراپ و متوازن سازی داده ها امکان پذیر است. این روش بیشترین تاثیر را در افزایش حساسیت دسته بند کشف زیرگروه CN2 دارد. این دسته بند توانایی تشخیص %6/83 از افراد مستعد بیماری را داراست.
    نتیجه گیری
    بنابراین می توان نتیجه گرفت که روش های داده کاوی در غربالگری افراد مستعد بیماری ایسکمیک قلبی کارایی مناسبی دارد و به کمک آن می توان افراد مستعد این بیماری را نسبت به غربالگری سنتی که با مراجعه حضوری افراد به پزشک انجام می شود؛ سریع تر و با هزینه کمتر شناسایی نمود.
    کلیدواژگان: داده کاوی، پایش سلامت، پیش بینی، بیماری های ایسکمیک قلب، متوازن سازی داده، القای قواعد CN2-SD
  • فاطمه سادات ایزدی اونجی*، علی حاجی باقری، اسماعیل عزیزی فینی صفحات 1361-1371
    مقدمه
    رضایت زناشویی یکی از شاخص های سلامتی و رفاه در همه گروه های سنی است؛ با این وجود عوامل تعیین کننده رضایت زناشویی در سالمندان مشخص نیست. هدف مطالعه حاضر پیش بینی رضایت زناشوئی بر اساس تاب آوری و سلامت روانی در سالمندان شهر کاشان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به شیوه توصیفی- هم بستگی روی 400  نمونه سالمند تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان کاشان در سال 1394 انجام گرفت. نمونه گیری به روش خوشه ایچند مرحله ای انجام شد. برای جمع آوری داده ها از مقیاس رضایت زناشویی انریچ، مقیاس تاب آوری کونور دیویدسون و پرسش نامه سلامت عمومی استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی و رگرسیون خطی مدل گام به گام در نرم افزار SPSS Inc., Chicago, IL; version 16 انجام شد.
    نتایج
    نتایج تحلیلی نشان داد تاب آوری (80/0=β ، 001/>p) و سلامت روان (14/0- =β ، 001/>p) پیش بینی کننده رضایت زناشویی بودند. این متغیرها مشترکا تبیین کننده 78 درصد واریانس رضایی زناشویی سالمندان بودند (001/0>P).
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد تاب آوری و سلامت روان ارتباط تنگاتنگی با رضایت زناشویی در سالمندان دارد. از این رو می توان با انجام مداخلات آموزشی در زمینه افزایش تاب آوری و ارتقاء سلامت روان سالمند به بهبود وضعیت رضایت زناشویی و داشتن یک سالمندی موفق کمک نمود.
    کلیدواژگان: تاب آوری، سالمند، سلامت روان، رضایت زناشویی
  • شاهین کاشفی مهر، محمدرضا نصیرزاده* صفحات 1372-1380
    مقدمه
    دیابت شایع ترین اختلال اندوکرینی است که مشخصه آن هیپرگلیسمی است. افزایش استرس اکسیداتیو و تغییر میزان آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در پاتوژنز دیابت ایفا می کند. بیشتر داروهای پائین آورنده قند خون که برای درمان دیابت، مورد استفاده قرار می گیرند در دراز مدت عوارض جانبی دارند. بنابراین، امروزه برای کنترل دیابت و عوارض آن، استفاده از داروهای گیاهی به طور گسترده مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه تاثیر اوائوروپین بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان بافت قلب وفاکتورهای التهابی سرم را در موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بررسی کردیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه تعداد 30 سر رت نر نژاد ویستار با وزن30 ±190 گرم به صورت تصادفی انتخاب و به 3 گروه (10= n) تقسیم شدند.گروه کنترل: رت های سالم دست نخورده، گروه دیابتی: رت های دیابتی شده با استرپتوروتوسین وگروه تیمار: رت های دیابتی شده که عصاره اولئوروپین با دوز60 میلی گرم به ازاءکیلوگرم وزن در هر روز بدن از طریق گاواژ به مدت 30 روز دریافت کردند. در پایان دوره مطالعه ، غلظت سرمی گلوکز و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان بافت قلب اندازه گیری شد. داده های به دست آمده با استفاده ازنرم افزار SPSS Inc., Chicago, IL; Version 18 و روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون های تعقیبی Duncan -  post hoc مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که غلظت سرمی گلوکز در گروه تیمار نسبت به گروه دیابتی به طور معنی داری کاهش یافته است (0001/0 >p). هم چنین، فعالیت آنزیم های TAC , SOD و GPX در گروه تیمار در مقایسه با گروه دیابتی به طور معنی داری افزایش یافت (0001/0> p).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که اولئوروپین قادر است از افزایش قند خون در موش های صحرایی دیابتی شده جلوگیری نماید و سیستم آنتی اکسیدانی بافت قلب را تقویت کند.
    کلیدواژگان: اولئوروپین، فعالیت آنتی اکسیدانی، قلب، دیابت، رت
  • حسین احمدی، علی یلفانی*، فرزانه گندمی صفحات 1381-1394
    مقدمه
    سبک زندگی و استفاده مداوم از تکنولوژی های ارتباطی سبب شیوع سندرم متقاطع فوقانی شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر هشت هفته تمرینات اصلاحی در آب بر درد، استقامت عضلانی و دامنه حرکتی اندام فوقانی مردان مبتلا بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، پس از غربالگری، 30 دانشجوی دارای سندرم، به صورت هدفمند انتخاب و تصادفا در گروه تجربی (14 نفر) و کنترل (16 نفر) قرار گرفتند. قبل و پس از مداخله، درد با مقیاس VAS، دامنه حرکتی گردن و شانه، با زاویه سنج و استقامت عضلات گردن با تست استقامت عضلانی، اندازه گیری شدند. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS Inc., Chicago, IL; version 18 در سطح معناداری 05/0 انجام شد. جهت مقایسه  درون گروهی از آزمون t- وابسته و جهت مقایسه  اختلاف میانگین های بین گروهی از آزمون t- مستقل استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد، گروه تجربی در استقامت عضلات فلکسور گردنی (0001/ >P)، دامنه حرکتی گردن (0001/ >P)، و دامنه حرکتی شانه (0001/ >P)، بهبودی معناداری داشته اند. هم چنین، مقایسه  اختلاف میانگین های بین گروهی، در فاکتورهای استقامت عضلات فلکسور (0001/0P<)، و دامنه حرکتی گردن (0001/ >P)، کمربند شانه (0001/ >P)، و درد گردن (0001/ >P)، تفاوت معناداری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    بنابر نتایج مطالعه، احتمالا استفاده از محیط آب به همراه پروتکل اصلاحی، می تواند در افزایش استقامت عضلانی، دامنه حرکتی وکاهش درد افراد مبتلا به سندرم متقاطع فوقانی، تاثیر مضاعفی بر جای بگذارد و به عنوان روشی موثر آن را به متخصصین توصیه نمود.
    کلیدواژگان: سندرم متقاطع فوقانی، استقامت، دامنه حرکتی، درد
  • سید مجتبی سهروردی، فرهاد صراف زاده، علی خسروی، عبدالرضا حسن زاده* صفحات 1395-1404
    مقدمه
    سل یکی از اصلی ترین عوامل مرگ و میر در بیماری های عفونی است. با توجه به اهمیت رعایت رژیم دارویی، جهت کنترل و پیشگیری از مقاومت دارویی، تصمیم گرفته شد، میزان رعایت رژیم دارویی توسط بیماران مسلول شهر کرمان بررسی شود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی و سرشماری انجام گرفت که نهایتا 80 بیمار مطالعه را کامل نمودند. اطلاعاتی دموگرافی از طریق پرسش نامه ی خاص بیماران، جمع آوری گردید. پس از گرفتن نمونه ادراری، چند قطره ادرار به معرف خاص ایزونیازید، ریفامپین و پیرازینامید اضافه می شد و تغییر رنگ اختصاصی ایجاد شده، معرف مصرف یکی از این داروها بود. اطلاعات گردآوری شده به کمک نرم افزار SPSS Inc., Chicago, IL; Version 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از آزمون کای اسکور برای بررسی ارتباط بین متغیرها استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد که در مجموع میزان همکاری بیماران در مصرف ایزونیازید 70 درصد، ریفامپین 70 درصد و پیرازینامید 1/68 درصد بوده است. کیفیت پیروی از دستورات دارویی با سن، اطلاع از عوارض ناخواسته دارویی، اعتیاد به تریاک و مدت مصرف دارو ارتباط معنی دار داشت (05/0P<) ولی با عوامل جنسیت، مدت بیماری، مصرف داروی دیگر، و حضور فرد مسلول دیگر در خانواده، ارتباط معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه مشخص کرد که عواملی هم چون سن، اعتیاد به تریاک، مدت درمان وآگاهی از عوارض ناخواسته داروها از جمله عوامل تاثیر گذار بر همکاری بیماران در مصرف مناسب داروها بوده است، به طوری که افراد بالای 35 سال، معتاد به تریاک، با دوره درمان طولانی و با عدم آگاهی از عوارض ناخواسته داروها به میزان کمتری مبادرت به رعایت رژیم دارویی خود نموده بودند.
    کلیدواژگان: سل، همکاری در مصرف، ایزونیازید، ریفامپین، پیرازینامید
|
  • Saeid Moradi*, Abdolhamid Habibi, Mohammad Reza Tabandeh, Saeid Shakerian Pages 1302-1312
    Introdution
    Based on researches, increased levels of vascular endothelial growth factor and antioxidant parameters in areas of the brain that are more affected by Parkinson's disease have a potential therapeutic effect. Therefore, the purpose of this study was to compare the effect of 6 weeks continuous and interval aerobic exercises on vascular endothelial growth factor and superoxide dismutase enzyme; Parkinson's rats.
    Methods
    In this experimental study, 24 male Wistar male rats (12 weeks) with an average weight of 250 to 350 grams were used. Subjects were treated with reserpine to Parkinson's, then divided into 6 groups. Aerobic exercises were performed for 6 weeks. After 48 hours of the last training session, the rats were killed, then the tissue of the hippocampus was separated from other parts of the brain, and vascular endothelial growth factor and superoxide dismutase enzyme were measured using specific kits. The results were analyzed using one way analysis of variance analysis and Bonferroni post hoc test.
    Results
    The results of this study showed that 6 weeks of continuous and interval aerobic exercise increased vascular endothelial growth factor levels in Parkinson's rats (p = 0.01). There was no significant difference between the two groups of interval exercises compared to the continuous training group (p = 0.87). Also, these exercises did not significantly affect the superoxide dismutase enzymes (p = 0.47).
    Conclusion
    Based on the findings of this study, it has been shown that 6 weeks of continuous and periodic aerobic exercise increases the vascular endothelial growth factor, but these exercises  have not significantly changed the superoxide dismutase enzyme.
    Keywords: Parkinson's, Superoxide Dismutase, Vascular Endothelial Growth Factors
  • Mahdi Samadi, Zahra Mojtahedi, Farhad Daryanoosh*, Javad Nemati Pages 1313-1326
    Introdution
    Muscle weakness that is caused by cancer called Cachexia. One of the causes of the formation of the cachexia is the change in protein degradation, and the ubiquitous protease and Autophagy Lysosomes system is the most important protein breakdown system. Resistance training has been one the best stimulator of increasing muscular mass. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of a period of resistance training on the muscle protease activity and autophagy flux in mice with cancer induce cachexia.
    Methods
    This study was conducted on 12 male BALB / c mice (age 6 weeks) and CT-26 tumor implanted into them. Then they were divided into two groups of resistance training (n=6) and control (n=6). Training group performed 6 weeks progressive resistance training. The protease activity was evaluated by fluorogenic substrate method and LC3B and p62 evaluated by western blot method. Independent t-test was carried out at P<0.05 for statistical analysis using Prism (7) software.
    Results
    There was no significant difference in Proteasome activity (p=0.13), muscle weight (p=0.24), and CT26 tumor volume (p≥0.05) between two groups of resistance training and control, but p62 decreased in the resistance training group (p=0.032).
    Conclusion
    However, the autophagy flux has improved in the part of cargo breakdown with resistance training, but perhaps the presence of a tumor inhibits muscle response to resistance training or this type of resistance training is not an appropriate intervention for treating cachectic muscle. To treat cachexia through the resistance training, either this method would be combined with other interventions or other methods of the resistance training can be applied.
    Keywords: Cancer Cachexia, Proteasome activity, Resistance training, Autophagy flux
  • Marzieh Azizi, Fatemeh Yazdian, Amir Maghdoudi*, Leila Ghaderi, Fatemeh Hagirosadat Pages 1327-1345
    Introdution: The aim of this research was optimization curcumin characteristics for oral hygiene application. Curcumin-loaded starch nano-particles were developed for enhancing adhesion propery with enamel surface and best anti-bacterial effect against Streptococcus mutans.
    Methods
    The study was the experimental one. The nanoparticles synthesize was based on precipitation and ionic gelation method. Nanoparticles characterization was done by scanning electron microscopy, dynamic light scattering and determination of zeta potential. In addition, minimum inhibitory concentration (MIC) was assessed to evaluate the antimicrobial properties of nanoparticles against Streptococcus mutans. The binding amount of nanoparticles to hydroxyapatite was evaluated and finally, the curcumin release from the nanoparticles was also assayed.
    Results
    The average size of optimized starch nanoparticles were 61.1 nm. Also, zeta potential was -14.7, mV. Loading contents of nanoparticles were 24.59% measured by optical density from standard calibration curve of curcumin. In addition, minimum inhibitory concentration (MIC) of nanoparticles against Streptococcus mutans, was 0.204 and 0.438 mg/mL for starch nanoparticles and pure curcumin, respectively. It was also found that starch nanoparticles had inhibitory effect on bacterial biofilm.
    Conclusion
    Curcumin-loaded starch nano-particles improve adhesion properties and interactions with enamel and prevent dental caries of Streptococcus mutans.
    Keywords: Streptococcus mutans, Curcumin, Dental caries
  • Seyed Mohammad Reza Tabatabaei, Fatemeh Mirzaei, Masoud Mirzaei* Pages 1346-1360
    Introdution
    Ischemic heart disease is one of the most common diseases, which has led to high mortality rates all over the world. This disease is caused by narrowing or blockage of coronary arteries, which are the provider of blood to the heart. Identifying the people susceptible to this disease and bringing changes in their lifestyles has been said to reduce the related mortality rates and increase the patient's longevity.
    Methods
    Yazd people Health Study (YaHS) was conducted on a random sample of 10,000 people living in the city of Yazd, Iran in the years 2014-15 for a general health and disease survey. These data were first balanced by bootstrapping technique due to their unbalanced nature. Next, classification methods were used in the training phase. Various classifiers, such as artificial neural network, rule inducer, regression, and AdaBoost were used in order to evaluate the proposed method with two scenarios.
    Results
    The results showed that the screening of the people susceptible to ischemic heart disease had the most significant effect on increasing the sensitivity of the discovery classifier of CN2 subgroup through using balanced data by bootstrapping method followed by their analysis for the purpose of producing a sample of the patients. This classifier proved to have the potential for detecting 83.6% of the people susceptible to this disease.
    Conclusion
    Therefore, it can be concluded that data mining methods are effective in screening for susceptible people with ischemic heart disease. This method can be compared with other traditional screening methods in that it is more cost-effective and faster.
    Keywords: Data mining, Health monitoring, Prediction, Ischemic heart disease, Data balancing, Rule induction CN2-SD
  • Fatemeh Sadat Izadi, Avanji*, Ali Hajibagheri, Esmaeel Azizi Fini Pages 1361-1371
    Introduction
    Marital satisfaction is one of the indicators of health and well-being in all age groups, although determinants of satisfaction among older couples are unclear. The aim of this study was to predict marital satisfaction based on resilience and mental health in the elderly population in Kashan.
    Methods
    This descriptive-correlational study was carried out on 400 elderly covered by Kashan health centers in 2015. Sampling was done by multistage cluster sampling. The data were collected using marital satisfaction Enrique's Persian Questionnaire, Connor Davidson Resilience Questionnaire, and General Health Questionnaire. Data were analyzed using descriptive statistic and linear regression with stepwise method in SPSS Inc, Chicago, IL, and version 16.
    Results
    The results showed that the resilience (β = 0.80, p <0.001) and mental health (β = -0.14, p <0.001) were predictors of marital satisfaction. These variables explained 78% of variance in marital satisfaction in the elderly (P<0.001).
    Conclusion
    The study showed that resilience and mental health have closed relationship with marital satisfaction in the elderly. Therefore, it should help to improve the marital satisfaction and having a successful aging in the elderly by conducting educational interventions to increase resilience and promote mental health.
    Keywords: Elderly, Marital satisfaction, Mental health, Resilience
  • Shahin Kashefimehr, Mohammadreza Nasirzadeh* Pages 1372-1380
    Introdution
    Diabetes is the most common endocrine disorder characterized by hyperglycemia. Increasing the oxidative stress and changing the amount of antioxidants play important roles in pathogenesis of diabetes. Nowadays to control diabetes and its complications, the use of herbal drugs is considered widely. In this study, we investigated the effect of oleuropein on antioxidant enzymes activity of heart tissue in Streptozotocin induced diabetic male rats.
    Methods
    In this study, 30 adult male Wistar rats with a weight range of 190±30 gr were randomly divided into 3 groups(n=10 in each group): 1) control group or intact rats, 2) diabetic rats, and 3) treatment group, which received 60 mg/kg oleuropein for 30 days by gastric gavage. Diabetes was induced by injection of streptozotocin (60 mg/kg) intraperitoneally. At the end of the treatment, serum concentrations of blood glucose and heart tissue antioxidant enzymes activity were determined. The obtained data were analyzed using  SPSS Inc., Chicago, IL; Version 18, statistical method of one way variance analysis and post hoc-Duncan test .
    Results
    The results showed that serum concentration of glucose decrease significantly in treatment group compared with the diabetic group (p=0.000). Also, TAC, SOD and GPX activity increased significantly in the treatment group compared with the diabetic group (p=0.000).
    Conclusion
    This study showed that oleuropein can prevent blood glucose increasing and reinforce antioxidant system of cardiac tissue in diabetic rats.
    Keywords: Oleuropein, Antioxidant activity, Diabetes, Heart, Rat
  • Hossien Ahmadi, Ali Yalfani*, Farzaneh Gandomi Pages 1381-1394
    Introduction
    Lifestyle and the constant use of communication technologies have led to the upper crossed syndrome. The purpose of this study was to investigate of the effect of comprehensive corrective exercises carried out in water on pain, neck flexors muscles endurance and neck and upper extremity Range of Motion (ROM) in the patients with upper crossed syndrome (UCS).
    Methods
    In this semi-experimental study, after initial screening, 30 students with upper crossed syndrome were selected and assigned randomly into experimental (n=14) and control (n=16) groups. Before and after the intervention, measurements performed to measure the level of pain by VAS scale, neck and shoulder ROM by inclinometer and neck flexors endurance by deep neck flexors endurance test. To analyze the data, SPSS Inc., Chicago, IL; version 18 software was used. The significance level was 0.05. Paired sample t-test was used to compare the mean of the pretest to posttest and independent t-test was used to compare the differences between groups.
    Results
    The experimental group had significant improvement for endurance of neck flexors (P< 0.0001), neck ROM (P< 0.0001), shoulder ROM (P< 0.0001) and neck pain (P< 0.0001). Moreover, the results showed that there were significant differences for endurance of neck flexors (P< 0.0001), neck ROM (P< 0.0001), shoulder ROM (P< 0.0001), and neck pain (P< 0.0001) between groups.
    Conclusion
    According to the results, we can say using water-based corrective exercises could have additional effect on increasing muscles endurance, upper extremity ROM and pain reduction in the patients with upper crossed syndrome, and could be as an effective method for the specialist.
    Keywords: Endurance, Pain, Range of motion, Upper crossed syndrome
  • Seyyed Mojtaba Sohrevardi, Farhad Sarrafzadeh, Ali Khosravi, Abdolreza Hassanzadeh* Pages 1395-1404
    Introdution
    Among infectious diseases, tuberculosis is one of the leading causes of death killing in nearly 1.5 million people yearly. Considering the importance of patient co-operation in drug therapy and resistance we decided to evaluate the rate of co-operation of tuberculosis infected patients in regard to their use of anti-tuberculosis drugs in Kerman.
    Methods
    This descriptive study was conducted as a sectional and census study and 80 patients succeeded to finalize it. Demographic information was collected through a questionnaire by patients. To carry out the designed test, a urinary sample was taken from each patient and a few drops of each were added to the drug-specific reagents. On the basis of color variation which is special for rifampin, isoniazid and pyrazinamide, we made a decision on the co-operation of the patients. The collected data were analyzed by the the use of SPSS software version 18 and p-value<0.05 was acceptable. To find out the relation between variables, the Chi-square test was applied.
    Results
    The results of this study showed that the total co-operation rate for patients administered with isoniazid was 70%, rifampin 70%, and pirazinamide 68.1%. The quality of adherence to drug orders with age, knowledge of unwanted adverse effects, opium addiction and duration of drug use had a significant relationship (P <0.05); but  with gender, duration of illness, use of another drug, and the presence of another TB infected in the family, no significant difference was observed.
    Conclusion
    We resulted that factors such as age, addiction and lifestyle, duration of treatment and awareness of side effects influence on the co-operation of the patients on drug usage. So that people over 35 years, addict ones, treated for a long time and in the patients with lack of awareness of drug side effects, their adherence to the treatment regimen was lower.
    Keywords: Tuberculosis, Drug adherence, Isoniazid, Rifampin, Pyrazinamide