فهرست مطالب

پژوهشنامه انقلاب اسلامی - پیاپی 30 (بهار 1398)

پژوهشنامه انقلاب اسلامی
پیاپی 30 (بهار 1398)

  • 248 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1398/02/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رضا محمدرضابیکی*، مهدی محمدی، مهدی عبدالحمید صفحات 1-29

    انقلاب اسلامی ایران را میتوان طلوع بی بدلیلی در عصر ظلمانی تاریخ دانست که توانست وجدان انسانی را به وادی آگاهی کشاند، نگاه بشریت را از مادی گرایی به سوی معنویت خواهی سوق داد و سرآغاز تحولات شگرفی در زمینه مطالعات دین و دولت گردد چراکه به اذعان نظاره گران غربی، انقلابی به رنگ خدا بود. به گونه ای که امروزه دستاوردهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آن، همگان را به شگفتی وا داشته است.از آنجا که هجمه های فرهنگی دشمن سازمان دهی شده است. جهان غرب با غالب کردن فرهنگ و الگوی خود، تلاش می کند مانع اشاعه پیام و الگوهای متفاوت از خود همچون الگوبرداری از انقلاب اسلامی شود. فرهنگ غرب، فرهنگی است که قشر جوان کشورمان را به لذت جویی و رفاه طلبی صرف سوق می دهد تا نسبت به مسائل کشور، منطقه و جهان بی تفاوت باشند. در این میان و به منظور مقابله با هجمه عظیم جهانی در مقابله باارزش های انقلاب اسلامی، صنایع خلاق، با بهره گیری از خلاقیت ذاتی جوانان و نیز سرمایه عظیم فرهنگی و ارزشی جمهوری اسلامی ایران، می تواند راهبردی فعال و نه منفعل ارائه نماید. بر این اساس در این پژوهش با کاربست روش نظریه پردازی داده بنیاد به استخراج مولفه های موثر در توجه به صنایع خلاق در جهت جذابیت انقلاب اسلامی پرداخته شد و سپس با به کارگیری روش مدل سازی ساختاری تفسیری به سطح-بندی این مولفه ها پرداخته شد...

    کلیدواژگان: صنایع خلاق، انقلاب اسلامی، جذابیت انقلاب اسلامی، نظریه داده بنیاد، مدل سازی ساختاری تفسیری
  • سارا فلاحی*، فاطمه آلیشا، طالب عبدی صفحات 31-51
    هدف

    نوشتار حاضر به دنبال بررسی رابطه عدالت، جهاد و مسئله صلح بین الملل در اندیشه و آراء امام خمینی(ره)است.

    روش

    مقاله حاضر در چارچوب نظریه های صلح بین الملل که در قالب دو دسته رهیافت های غربی و رهیافت اسلامی مطرح می شوند و با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی به ارزیابی موضوع پژوهش می پردازد.

    یافته ها

    با توجه به مطالعه انجام گرفته می توان گفت از نظر امام، نظام بین الملل یک کل منسجم است که یکی از مهم ترین اجزای آن را کارگزاران و رهبران سیاسی تشکیل می دهند که اگر غیر مهذب و واجد غرایز نفسانی باشند حاملان اصلی جنگ، نزاع های جهانی و بر هم زنندگان اصلی صلح بین الملل هستند و اگر این کارگزاران، مهذب، عاقل و دارای اندیشه-های انسانی باشند در نتیجه جهت نظام بین الملل رو به کمال و صلح جهانی خواهد بود. بنابراین امام خمینی(ره) صلح و جنگ در نظام بین الملل را محصول نوع کارگزاران حاکم بر آن می داند.

    نتیجه

    مرکز ثقل راهبردهای امام(ره) برای تغییر و رهایی از وضعیت غیرعادلانه حاکم بر نظام بین الملل،اصلاح کارگزاران،دفاع و تامین صلح جهانی است. صلح مورد نظر امام (ره) مبتنی بر عدالت است و این مهم صرفا در سایه ی جهاد محقق می شود. جهاد در اندیشه ی سیاسی ایشان واجد یک دایره ی گسترده و بار اخلاقی قوی می باشد؛ به طوری که از جهاد با نفس تا جهاد و مبارزه با دشمن را در بر می گیرد.

    کلیدواژگان: امام خمینی(ره)، عدالت، جهاد، صلح بین الملل، روابط بین الملل
  • منصوره حسین پور*، علی باقری دولت آبادی صفحات 53-73

    هر انقلابی تاثیرات کم و بیش منطقه ای و بین المللی دارد و برای ایجاد عمق استراتژیک خود، پیامی را عرضه می کند. هرچه پیام انقلاب پرجاذبه تر باشد، انسان های بیشتری به پذیرش و الگوپذیری از آن روی می-آورند. انقلاب ایران این پیام را به دنیا عرضه می کند که بسیج کننده ترین ایدئولوژی ها اسلام است و بر اساس این پیام پیروزی انقلاب ایران، زمینه ساز تحولات گسترده‏ای در میان مسلمانان جهان بوده و بسیاری از نظام‏‏های سیاسی و جناح ها و احزاب اسلامی درکشورهای همجوار و دور، از آن تاثیر پذیرفته‏اند. انقلاب ایران در واقع با احیای تفکر اسلام و اسلام سیاسی به عنوان یکی از رخدادهای مهم در قرن بیستم تلقی میشود. هدف از نگارش این مقاله علت‏یابی بازتاب محدود انقلاب اسلامی ایران درکشور اندونزی بر اساس نظریه پخش و با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی و شیوه کتابخانه ای جهت گردآوری اطلاعات، است. بنابراین در این مقاله سعی گردیده است با کاربست نظریه پخش هاگراسترند به این سوال پاسخ داده شود" چرا بازتاب انقلاب اسلامی ایران درکشور اندونزی محدود بوده است" و فرضیه‏ی" وجود مشکلاتی از جمله وجود دیدگاه های متفاوتی نسبت به جریان صدور انقلاب و قدرت یابی نظامیان در مبدا و مقصد پخش یعنی ایران و اندونزی مانع گسترش افکار و اندیشه‏‏های انقلاب شده است " در پاسخ مطرح می‏شود. یافته‏‏های برآمده از پژوهش مذکور این بوده، با توجه به مشکلاتی که در ابتدای انقلاب اسلامی در دو کشور وجود داشته است جمهوری اسلامی به تدریج سیاست صدور انقلاب به اندونزی را کنار گذاشته و به سمت گسترش روابط اقتصادی با این کشور رفته است.

    کلیدواژگان: بازتاب انقلاب، انقلاب ایران، نظریه پخش، اندونزی، اهل سنت
  • علی شیرخانی*، جعفر ساسان صفحات 75-96

    هدف مقاله حاضر پاسخ به این سوال است که انقلاب فرانسه(1789) و انقلاب اسلامی ایران(1979)، از لحاظ پیامدهای سیاسی، به ویژه از حیث دگرگونی ساختار سیاسی، چه تفاوتها و شباهتهایی دارند؟در پاسخ به این سوال، مباحث نظری پژوهش، با تلفیق نظریه های مرتبط با پیامدهای انقلاب، مانند نظریه هانتینگتون، تیلی، زیمرمن، اسکاچپول و...و استخراج شاخصهای پیامدهای سیاسی انقلاب، مانند دگرگونی ساختار سیاسی و ثبات سیاسی، تنظیم شده و این فرضیه مطرح گردید که پیامدهای سیاسی انقلاب فرانسه و انقلاب اسلامی ایران، از لحاظ دگرگونی ساختار سیاسی، نظیر الغاء نظام سلطنتی و تشکیل جمهوری، تصویب قانون اساسی و دگرگونی قوای سه گانه شباهت دارند، ولی از لحاظ ماهیت، مبانی، زمان، نوع و چگونگی دگرگونی ساختار سیاسی و ثبات سیاسی، با یکدیگر تفاوت دارند. برای بررسی و آزمون فرضیه فوق، تحولات سیاسی پس از انقلاب فرانسه و انقلاب اسلامی ایران پس از چهل سال ازوقوع آن دو، با روش توصیفی-تحلیلی و تطبیقی واکاوی شده و مقاله به این نتیجه ختم شده است که اولا، هر دو انقلاب دارای پیامدهای سیاسی گسترده ای بوده اند، ثانیا، تفاوت های انقلاب فرانسه و انقلاب اسلامی از حیث پیامدهای سیاسی، به ویژه دگرگونی ساختار سیاسی و ثبات سیاسی، ازشباهت های آنها اساسی تر است و ثالثا، ریشه این تفاوت ها را باید در عوامل اصلی وقوع انقلاب ها، یعنی رهبری، ایدئولوژی و بسیج مردم جست که دو انقلاب از این حیث، تفاوتهای ماهوی دارند. انقلاب فرانسه و انقلاب اسلامی ایران، از لحاظ دگرگونی ساختار سیاسی، نظیر الغاء نظام سلطنتی و تشکیل جمهوری، تصویب قانون اساسی

    کلیدواژگان: انقلاب فرانسه، انقلاب اسلامی، پیامدهای سیاسی، دگرگونی، ساختار سیاسی
  • ابوالفضل اسکندری فاروجی، اصغر منتظرالقائم *، علی اکبر کجباف صفحات 97-129

    چکیده سقوط حکومت پهلوی در پی انقلاب اسلامی ایران در دهه های پایانی قرن بیستم از مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران و جهان است. انقلاب اسلامی از همان روزهای آغازین موردتوجه بسیاری از تحلیل گران حوزه های سیاسی، اقتصادی، جامعه شناسی، روانشناسی و حتی تاریخ نگاران بوده است. پیدایش فضای آزاد و طرح موضوعات جدید برای مورخان در اثر سقوط حکومت پهلوی و میل برخی از بازیگران و شاهدان این رویداد برای ثبت و ضبط داده های خود، انگیزه ای در مورخان و موسسات برای توجه به تاریخ شفاهی و گردآوری خاطرات شخصیت های عصر پهلوی و فعالان انقلابی بوجود آورد. تاریخ شفاهی عصر پهلوی و انقلاب اسلامی مورد توجه بسیاری از موسسات و مراکز برون مرزی و درون مرزی بوده است. یکی از این اولین مراکز طراح و مجری پروژه تاریخ شفاهی ایران، مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه هاروارد است. پروژه تاریخ شفاهی ایران دانشگاه هاروارد پس از انقلاب اسلامی با حمایت مالی و حرفه ای موسسات و دانشگاه های غربی و از همه مهم تر دسترسی آسان به سیاستمداران و کارگزاران نظام سیاسی پیشین در آمریکا و کشورهای اروپایی اجرا گردید. هدف این طرح گردآوری تاریخ شفاهی عصر پهلوی بود. این مقاله می کوشد به روش تحلیلی به معرفی تاریخ شفاهی ایران دانشگاه هاروارد، بررسی و تحلیل ساختاری آن بپردازد و با رویکرد پژوهش موضوع محور، علل وقوع انقلاب اسلامی ایران را در تاریخ شفاهی کارگزاران حکومت پهلوی بررسی نماید.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، کارگزاران حکومت پهلوی، تاریخ شفاهی ایران دانشگاه هاروارد، پژوهش موضوع محور
  • محمد علی قاسمی*، فرشید دیلمقانی صفحات 131-147

    در میان سه سنت عمده اخلاق جنگ، نظریه جنگ عادلانه بیش از همه مورد توجه قرار گرفته و تحقیقات در حوزه ها و مباحث آن، شتاب و وسعت قابل توجهی یافته است. در این مقاله، عرضه سوالات بنیادین این حوزه بر اندیشه امام خمینی و بازسازی آرای ایشان در این زمینه است. لذا پس از مرور سنت های مزبور و با ارائه قرائتی مبتنی بر روش درون فهمی از آثار و بیانات امام خمینی، استدلال خواهد شد که آراء ایشان در خصوص اخلاق جنگ با سنت جنگ عادلانه شباهت بیشتری دارد؛ این تشابه در مباحث مربوط به آغاز جنگ(دلایل عادلانه، نیت صحیح، مراجع ذی‎صلاح تصمیم گیری، جنگ به عنوان آخرین حربه) و حین جنگ(تفکیک و تمییز افراد دخیل در جنگ و بی گناهان) و خاتمه جنگ(رعایت حقوق مردم دولت شکست خورده، مجازات متجاوزین و خاطیان، تاسیس حکومت مردمی و پایان دادن به اشغال گری) مشاهده می شود. ولی رویکرد نیت مدار، فضیلت محور و تکلیف مدار امام خمینی در حوزه اخلاق باعث شده تا آرای ایشان با قواعد و اصول نتیجه مدار متفکران سنت جنگ عادلانه در حوزه هایی نظیر تناسب(سنجش سود و زیان ورود به جنگ)، شرط احتمال موفقیت(در صورت مبادرت به جنگ) و تاثیر دوگانه جنگ(سنجش میزان تلفات از میان افراد بی گناه نسبت به دستاوردهای حملات) مباینت داشته باشد. البته شباهت‎ها و توازی‎های آرای امام خمینی با سنت مزبور، لزوما از شباهت محتوایی و مبنایی حکایت نمی کند و حداقل قسمتی از آن به منابع مشترک آرای امام و سنت مذکور برمی‎گردد.

    کلیدواژگان: اخلاق جنگ، امام خمینی، جنگ عادلانه، &quot، جهاد&quot
  • مرتضی علویان*، عباس دهرویه صفحات 181-198

    انقلاب های بزرگ دارای شانی بین المللی هستند و در صحنه ی معادلات منطقه ای و فرامنطقه ای به فراخور بزرگ و یا کوچک بودن ، معمولا منشا اثرات گوناگونی می باشند. انقلاب اسلامی ملت ایران در سال 1357ه.ش نیز به عنوان یک انقلاب بزرگ دارای شانی بین المللی بوده است. علاوه بر جایگاه والای انقلاب اسلامی ایران در صحنه ی معادلات بین المللی به عنوان منبعی هویت بخش و الگویی برای همه ی امت اسلامی، نقش مهمی را ایفا کرد به همین سبب اقتصاد مقاومتی به عنوان مدلی که حائز توان تضمین حرکت رو به رشد و توسعه گرایانه ی انقلاب اسلامی است و قابلیت انطباق جامعه ی اسلامی با پیشامدهای محیطی را دارد، از سوی رهبری و نخبگان سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مطرح گردید. تلاش پژوهش حاضر بررسی قابلیت های این مدل جهت صدور انقلاب به مفهوم تبدیل نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک الگو در میان کشورهای در حال توسعه بوده است. از این رو سوال اصلی عبارت است از : اقتصاد مقاومتی شامل چه سویه ها و مولفه هایی است که ظرفیت و توانایی تبدیل شدن به الگو در راستای تحقق صدور انقلاب را دارا می باشند؟ به همین منظور با به کارگیری رهیافت کارکردگرایانه و روش توصیفی-تحلیلی نتایج بررسی مزبور بدین گونه حاصل شد که الگوی اقتصاد مقاومتی به دلیل اقتفا بر قواعد و مبانی دینی و ابتنا بر اصول مردم محوری و اقتصاد دانش بنیان توان الهام بخشی برای حل مشکلات متجانس کشورهای در حال توسعه با توجه به ظرفیت های همگون این کشورها و در نتیجه صدور انقلاب را دارد.

    کلیدواژگان: صدور، انقلاب اسلامی، اقتصاد مقاومتی، توسعه داخلی، کشورهای در حال توسعه
  • جلال درخشه، محمد اسلامی مجد*، علیرضا بیگی صفحات 199-215

    واکاوی تاثیر همکاری ضد تروریستی در قالب یک اتحاد میان جمهوری اسلامی ایران، جمهوری عراق و جمهوری عربی سوریه بر منابع مادی قدرت ملی این سه دولت ملت از منظر نظریه واقع گرایی روابط بین الملل مسئله این پژوهش است (مسئله). بر این اساس، پرسش اصلی پژوهش این است که اتحاد ایران، عراق و سوریه علیه تروریسم، بر منابع مادی قدرت ملی این سه دولت چه تاثیری دارد؟ (پرسش اصلی) این پژوهش فرضیه محور است، فرضیه این پژوهش آن است که اتحاد میان ایران، عراق و سوریه علیه تروریسم، منابع مادی قدرت ملی سه دولت را تقویت کرده است (فرضیه). روش انجام پژوهش توصیفی- تحلیلی است (روش) و روش گردآوری آن، کتابخانه ای است. نظریه واقع گرایی روابط بین الملل به-عنوان چارچوب نظری این پژوهش مورداستفاده قرار گرفته است (چارچوب نظری). یافته اصلی این پژوهش آن است که اتحاد ضد تروریستی ایران، عراق و سوریه به تقویت قدرت ملی سه دولت در ابعاد ژئوپلیتیک، نظامی و اقتصادی منجر می شود (یافته). این تاثیر در بعد ژئوپلیتیک به صورت گسترش تسلط سه کشور بر مناطق راهبردی خاورمیانه شمالی و ایجاد اتصال میان حوزه های ژئوپلیتیکی مهم نمود یافته، در بعد نظامی بر افزایش توانمندی ها در سه حوزه تجهیزات، پشتیبانی و لجستیک و نیروی انسانی تاکید شده و در بعد اقتصادی، گسترش سیطره بر بیضی استراتژیک انرژی و هم افزایی در ذخایر نفت و گاز موردتوجه واقع شده است (نتایج).

    کلیدواژگان: اتحاد، ایران، عراق، سوریه، قدرت ملی
  • روح الله قاسمیان *، رضا سیمبر، احمد جانسیز صفحات 217-238

    تقابل بین ایران و عربستان یک تقابل سنتی با ریشه های بسیار قدرتمند است و دو کشور به غیر ایفای نقش در قالب راهبرد دو ستونی هنری کیسینجر پیش از انقلاب اسلامی ایران، نتوانسته اند که همگرایی و صلح پایدار را تجربه کنند. بخشی از این کشمکش مربوط به ساختار دینی- مذهبی دو کشور است اما مسئله دین نمی تواند توضیح دهنده ی شکل گیری یا آغاز کشمکش های بین این دو کشور باشد. بنابراین پرسش این است که ریشه های شکل گیری کشمکش بین ایران و عربستان در منطقه و به ویژه در بحران سوریه را چه عواملی تشکیل می دهند؟
    برای بررسی دقیق این کشمکش چهارچوب نظری ژئوپلیتیک به خدمت گرفته شد. مقاله حاضر سعی دارد با اتخاذ چهارچوب نظری ژئوپلیتیکریشه های اصلی آغاز کشمکش بین ایران و عربستان در منطقه با تاکید بر بحران سوریه را مورد بررسی قرار دهد. یافته های این پژوهش حاکی است چهار عامل عمده ژئوپلیتیکی «موازنه تهدید»، «رقابت برای کسب هژمونی در منطقه»، «صف آرایی در تقابل ژئوپلیتیک دو جبهه غرب و شرق» (جنگ سرد جدید) و در نهایت «محور مقاومت و امتداد ژئوپلیتیک ایران از تهران تا مدیترانه» از مهمترین عوامل آغاز کشمکش بین ایران و عربستان می باشند. مولفه های هویتی- هنجاری نقش کاتالیزورهای تشدید کشمکش بین ایران و عربستان دارند و در قالب دو شکاف عمده مذهبی «شیعه- سنی» و دیگری شکاف ملیتی «فارس- عرب» تجلی می یابند.

    کلیدواژگان: ایران، عربستان، کشمکش های سازنده، ژئوپلیتیک، بحران سوریه
|
  • Reza Mohammadrezabeiki *, Mahdi Mohammadi, Mahdi Abdolhamid Pages 1-29

    The Islamic Revolution of Iran can be regarded as a dishonest rise in the era of theocracy of history, which was able to bring human conscience to the awareness space ,It has led humanity from materialism to spirituality ,The beginning of the dramatic changes in the study of religion and government ,Because Western observers admitted that revolution was in the image of God. So that today's cultural, political, social and economic achievements have made everyone wonder Since the enemy's cultural invasion is organized, the western world by dominating its culture and pattern tries to prevent the spread of message and pattern different with its own such as the modeling of the Islamic Revolution. The west culture is a culture that leads our country’s young people to mere enjoyment and welfare to become indifferent to the issues of the country, region and the world. In the meantime and in order to confront the world great crisis, the creative industries can provide an active and not passive strategy by utilizing the youth innate creativity as well as the great cultural and value capital of the Islamic Republic of Iran. Accordingly, in this research, we paid to extract an effective component in attention to the creative industries using the grounded theory method in direction of the Islamic Revolution attraction. Then, we paid to categorize these components using the interpretive structural modeling. The results of the research indicate that the six components have been extracted in the appeal of the Islamic Revolution. In this way, according to experts, the two components of absorption system, finding talented people and human resources development, as well as the system of supporting and cultivating attractive ideas are the most influential components in using creative industries as a way to promote the Islamic Revolution attractiveness.

    Keywords: creative industries, Islamic Revolution, Islamic Revolution attractiveness, grounded theory, interpretive structural modeling
  • Sara Falahi *, Fatemeh Alisha, Taleb Abdi Pages 31-51
    Purpose

    The present article seeks to investigate the relationship between justice, jihad and international peace in Imam Khomeini's thoughts and opinions.

    Method

    The present article is presented within the framework of International Peace Theories, which are presented in two groups of Western approaches and Islamic approach, and uses a descriptive-analytical method to evaluate the subject of research.

    Results

    According to the study, it can be said that in the view of the Imam, the international system is a coherent whole, one of its most important components being politicians and political leaders. If they are non-fictitious and have instincts, they are the main carriers War, global strife, and the main opponents of international peace. And if these agents are foolish, wise and have human thoughts, then they will be in the best of the international system and global peace. Therefore, Imam Khomeini (peace be upon him) considers peace and war in the international system to be the product of the type of agents that govern it.

    Conclusion

    The center of gravity of the Imam's strategies is to change and eliminate the unjust situation prevailing over the international system, reform the brokers, defend and secure world peace. The peace desired by the Imam is based on justice, and this is only a matter of shadow of jihad.Jihad in its political thought has a wide circle and a strong ethical burden, so that it involves jihad with self to jihad and fighting the enemy.

    Keywords: Imam Khomeini, &quot, Jihad&quot, International Peace
  • Mansuore Hossienpoor *, Ali Bagheri Pages 53-73

    Each revolution has more or less regional and international influences and offers a message to create its own strategic depth. The more the message of the revolution is, the more humankind will come to accept and model it. The Iranian revolution presents the message to the world that the most mobilizable ideologies are Islam, and based on this message, the victory of the Iranian revolution has been the basis for the widespread transformation among Muslims in the world, and many political systems, factions and parties in the neighboring countries And far away, they have been influenced by it. Indeed, the Iranian revolution is considered to be one of the important events of the 20th century by restoring the thought of Islam and political Islam. The purpose of this article is to explain the limited reflection of the Islamic Revolution of Iran in Indonesia based on the theory of broadcasting and using the descriptive-analytical method and librarian method for information gathering. Therefore, this paper attempts to answer this question using the theory of broadcasting "why the reflection of the Islamic Revolution of Iran in Indonesia has been limited" and the hypothesis of "the existence of problems such as the existence of different perspectives on the flow of the issuance of revolution and The power of the military at the source and destination of the game, namely, Iran and Indonesia, has prevented the spread of thoughts and ideas of the revolution ". The findings of this study were that, given the problems that existed in the two Islamic countries at the beginning of the Islamic Revolution, the Islamic Republic gradually abandoned the policy of exporting the revolution to Indonesia and began to expand its economic relations with the country

    Keywords: Reflections of Revolution, Revolutionary Iran, Broadcast Theory, Indonesia, Sunnis
  • Ali Shirkhani * Pages 75-96

    The purpose of this paper is to answer the question of the differences and similarities between the French Revolution (1789) and the Islamic Revolution of Iran (1979) in terms of political implications, especially in terms of the transformation of political structure. , By combining theories associated with the aftermath of the revolution, such as the Huntington, Tilly, Zimmerman, Skachpol and others, and the extraction of indicators of the political consequences of the revolution, such as the transformation of political structure and political stability, and it was hypothesized that the political consequences of the French Revolution And the Islamic Revolution of Iran, in terms of the transformation of the political structure, such as the abolition of the royal system and the formation of a republic They are similar to the constitution and the transformation of the three powers, but they differ in terms of the nature, bahe abolition of the royal system and the formation of a republic, the adoption of the constitution and the transformation of the three powers, are different from one another in terms of the nature, foundation, time, type, and the way in which political structure and political stability change.sis, time, type, and the way in which political structure and political stability change. To examine and test the hypothesis above, political developments after the French Revolution and the Islamic Revolution of Iran

  • Abolfazl Eskandari Farouji *, Asgar Montazer, Aliakbar Kajbaf Pages 97-129

    Abstract The collapse of the Pahlavi regime because of the Islamic Revolution of Iran in the decades of the 20th century is one of the most important contemporary historical of events Iran and the world. From the very early days of the Islamic Revolution, many analysts of the political, economic, sociological, and psychological and even historians fields pay much attention to it. The emergence of free space and the design of new issues for historians as a result of the collapse of the Pahlavi regime and the desire of some actors and witnesses to record their data, created an incentive for historians and institutions in order to analyze the Islamic Revolution based on history Oral. The oral history of the Pahlavi era and the Islamic Revolution has been the subject of many institutions and centers of overseas and borderline.One of the first centers for designing iranian oral history project is the center for Middle East Studies Harvard University. Iranian Oral History Project after the Islamic Revolution, was sponsored by the financial and professional backing of Western institutions and, most importantly, easy access to politicians and agents of the former political system in the United States and European countries. The purpose of this project was to collect the oral history of the Pahlavi era. This article attempts to introduce and analyze the structure of the Iranian Oral History Project of Harvard University based on analytical method and with subject-oriented research, Explain the causes of the Islamic Revolution in Iran in oral history of pahlavi reign agents.

    Keywords: Islamic Revolution, Pahlavi Reign Agents, Iranian Oral History Project, Research Subject-oriented
  • Muhammad Ali Qasemi *, Farshid Dilmaqani Pages 131-147

    Among the three main traditions of ethics of war, just war theory is the most flourishing and developed one. The aim of this paper is reconstruction of ethics of war inherent in the works of Imam Khomeini. Then after reviewing the main traditions, and based on comprehensive reading of his work and speeches, it will be argued that the ethics of war implicated by or articulated in the writings and sayings of late Imam Khomeini is more compatible with the tradition of just war; especially in the fields of jus ad bellum (just cause, proper authority, right intention, last resort), jus in bello(discrimination between combatants and non-combatants) and jus post bellum(observing human rights, terminating occupation, establishing a popular government and prosecution of perpetrators of war crimes).But virtue- intention- and duty-based ethics of Imam Khomeini –against the consequentialist approach of thinkers of just war theory-makes his ethical model different. Some rules of just war theory, such as proportionality (anticipating the gains and losses of war, dual effects of war and the possibility of success) are unacceptable from his point of view. Nevertheless even the parallelisms and similarities in the rules and general statements don't indicate the sameness or even similarity of contents or foundations in these two models. At least some of similarities are due to the common sources of Imam Khomeini and the just war theory.

    Keywords: Imam Khomeini, ethics of War, &quot, Jihad&quot, Just war
  • Abbas Dehrooyeh, Morteza Alavi * Pages 181-198

    Big revolutions have an international character, and they are usually the source of various effects in the scene of regional and trans-regional equations of great or small proportions. The Islamic Revolution of Iran in 1979 was also a major international revolution. In addition to the high status of the Islamic Revolution in Iran in the field of international equivalents as a source of identity and a model for the entire Islamic Ummah played an important role. Therefore, resistance is a model that can guarantee the progressive and developmental movement of the Islamic Revolution. And the ability of the Islamic society to adapt to environmental events, was raised by the leadership and political and economic elites of the Islamic Republic of Iran. The research effort was to examine the capabilities of this model for issuing a revolution as a model for the development of the Islamic Republic of Iran as a model among developing countries. Hence, the main question is: What are the resistance and resistance structures that have the capacity and ability to become a model for the realization of the issuance of the revolution? For this purpose, using the functionalist approach and the descriptive-analytical method, the results of this review were that the resistance model of the economy due to the ability to apply religious principles and principles based on the principles of the people-centered and knowledge-based economy was the inspirational power to solve the problems of the countries It is developing in the light of the homogeneous capacities of these countries and as a result of the issuance of the revolution.

    Keywords: Issue, Islamic Revolution, Resistance Economics, Internal Development, Developing Countries
  • Jalal Derakhsheh, Mohammad Eslami Majd *, Alireza Beygi Pages 199-215

    The analysis of the impact of the counter-terrorism cooperation as an alliance between the I.R.I, the Republic of Iraq and the Syrian Arab Republic on tangible national power resources of these nation- states from the perspective of the realist theory of international relations is the problematic of this research. The main question is that what is the impact of the alliance between Iran, Iraq and Syria against terrorism on the tangible resources of the national power of these three states? Other questions are what is the impact of counter terrorism alliance on geopolitical national power resources of the three states? what is the impact of alliance on military national power resources of the three states and what is the impact of alliance on economic national power resources of the three states? This research is based on a hypothesis which is that the alliance between Iran, Iraq and Syria against terrorism has strengthened the tangible national power resources of them. The method of this research is descriptive- analytical and its data gathering method is a secondary study. The realism is used as the theoretical framework of this research. The main finding of this research is that the counter terrorism alliance between Iran, Iraq and Syria has led to strengthening the national power of these states in geopolitical, military and economic dimensions. This impact in the geopolitical context has found as extending the dominance of the three states on strategic regions of north Middle East and connecting between important geopolitical areas. The impact has been found in military dimension as increasing the ability in equipment, support and logistics and manpower. At the economic context the concentration has been on the extending dominance of the three states on the strategic energy ellipse and synergism in the field of oil and gas resources.

    Keywords: Alliance, Iran, Iraq, Syria, National Power
  • roohullah ghasemian *, reza simbar, ahmad jansiz Pages 217-238
    Objective

    The conflict between Iran and Saudi Arabia is a traditional conflict with very strong roots. The two countries have not been able to experience lasting peace and convergence, apart from acting under the format of the twin pillars policy of Henry Kissinger before the Islamic Revolution in Iran. A part of the struggle is related to the two countries’ religious-sectarian structure, but the subject of religion cannot explain the formation or emergence of the struggles between the two countries. Therefore, the question is “what are the roots of the formation of the Iran-Saudi Arabia struggle in the region, especially in the Syrian crisis?”

    Methods

    In order to thoroughly examine the struggle, the theoretical framework of geopolitics was adopted. The current paper, while adopting the theoretical framework of geopolitics, tries to examine the main roots of the emergence of the Iran-Saudi Arabia struggle in the region, with an emphasis on the Syrian crisis.

    Results

    The findings of this study show that the four mainly geopolitical factors of “balance of threat”, “competition for hegemony in the region”, “preparations in the geopolitical conflict between the West and the East” (the new Cold War), and finally “the Axis of Resistance and geopolitical expansion of Iran from Tehran to the Mediterranean” are the most important factors behind the emergence of the struggle between Iran and Saudi Arabia.

    Conclusion

    The identity-normative components act as catalysts to intensify the struggle between Iran and Saudi Arabia and are manifested as two main rifts – one being the religious rift (Shia vs. Sunni) and the other being the nationalistic rift (Persian vs. Arab).

    Keywords: Iran, Saudi Arabia, Constructive Struggles, Geopolitics, Syrian Crisis