فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال چهاردهم شماره 4 (مهر و آبان 1397)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال چهاردهم شماره 4 (مهر و آبان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهباز شیبانی، سیدمحسن میربد*، زهرا سادات رضاییان، محمد عباسی، حسین اکبری اقدم صفحات 189-198
    مقدمه
    استئوآرتریت، شایع ترین بیماری مفصلی می باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر فیزیوتراپی پیوسته و متناوب بر میزان درد و عملکرد افراد مبتلا به استئوآرتریت متوسط زانو انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 20 بیمار مبتلا به استئوآرتریت متوسط زانو به صورت تصادفی در دو گروه فیزیوتراپی پیوسته و متناوب تقسیم شدند. درمان مشابه شامل 10 جلسه فیزیوتراپی در گروه ها انجام گردید؛ به طوری که فرکانس درمان در گروه پیوسته، 6 جلسه در هفته و در گروه متناوب، 3 جلسه در هفته بود. ارزیابی قبل، بلافاصله بعد و یک ماه بعد به وسیله پرسش نامه های Knee injury and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS)، Intermittent and Constant Osteoarthritis Pain (ICOAP)، آزمون های 6 دقیقه ای راه رفتن، برخاستن و راه رفتن و مقیاس دیداری درد (Visual analogue scale یا VAS) صورت گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های Independent t و Repeated measures ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    به جزء نمره فعالیت روزانه از مقیاس KOOS که در گروه پیوسته بلافاصله (048/0 = P) و یک ماه بعد (030/0 = P) به طور معنی داری کمتر از گروه متناوب بود، دو گروه تفاوت معنی داری در مراحل ارزیابی نداشتتد (050/0 < P). نمره آزمون های 6 دقیقه ای راه رفتن (046/0 = P)، برخاستن و راه رفتن (040/0 = P)، درد مداوم (006/0 = P)، علایم (020/0 = P)، درد (003/0 = P) و کیفیت زندگی (010/0 = P) مربوط به مقیاس KOOS در گروه پیوسته پس از 10 جلسه تفاوت معنی داری را نشان داد. همچنین، در این گروه اختلاف معنی داری در نمره فعالیت روزانه و درد در VAS (002/0 = P) پس از جلسه دهم و یک ماه پیگیری نسبت به قبل از مداخله مشاهده شد. در گروه متناوب نیز نمره درد در مقیاس VAS (010/0 = P) و درد مداوم (030/0 = P) پس از ده جلسه و یک ماه پیگیری و نمره علایم و فعالیت روزانه (030/0= P) پس از ده جلسه نسبت به قبل از مداخله اختلاف معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، فیزیوتراپی پیوسته و متناوب در کوتاه مدت، تفاوتی در بهبود درد و عملکرد افراد مبتلا به استئوآرتریت متوسط زانو ندارند و درمانگر می تواند فرکانس درمان را بر اساس ترجیح فرد و محدودیت های زمانی شرکت در جلسات درمانی تنظیم نماید. شاید درمان روزانه پیوسته برای کاهش درد و درمان متناوب برای آثار ماندگارتر مناسب تر می باشد.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، درد، عملکرد، فیزیوتراپی پیوسته و متناوب
  • معصومه دوستی، شهزاد طهماسبی بروجنی* صفحات 199-205
    مقدمه
    تحقیقات گذشته تاثیر انسداد بینایی مرکزی بر تکالیف هماهنگی دو دستی را مورد بررسی قرار داده اند، اما اثر بینایی محیطی بر این تکالیف به روشنی مشخص نشده است. بنابراین، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر محدودیت بینایی محیطی بر تکلیف هماهنگی دو دستی بود.
    مواد و روش ها
    7 دانشجوی دختر راست دست و راست چشم برتر با میانگین سنی 46/3 ± 0/24 سال شرکت نمودند. افراد تحت چهار شرایط آزمایشی شامل «محدودیت بینایی محیطی از موقعیت دست راست، دست چپ، هر دو دست و بدون محدودیت محیطی از موقعیت دست ها» در تکلیف هماهنگی دو دستی Vienna و چهار کوشش برای هر شرایط مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون Repeated measures ANOVA مدل 4 × 1 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    هر سه شرایط محدودیت بینایی محیطی، خطای کمتری را در متغیر درصد زمان خطا نسبت به شرایط بدون محدودیت بینایی نشان داد (02/0 = P). با این حال، تفاوت معنی داری بین شرایط آزمایشی مختلف در زمان کل مشاهده نشد (05/0 ≤ P).
    نتیجه‎ گیری
    به نظر می رسد که محدودیت بینایی محیطی به عنوان یک قید محیطی، می تواند موجب افزایش تمرکز و توجه افراد در تکلیف هماهنگی دو دستی شود.
    کلیدواژگان: انسداد بینایی، قید محیطی، توجه
  • خدایار قاسم پور، محمدحسین علیزاده*، هومن مینونژاد، مهدیه آکوچکیان صفحات 206-213
    مقدمه
    طی دوران رشد و قبل از بلوغ و پس از آن، افراد دچار تغییرات زیادی در عوامل مختلف زیستی و بدنی می شوند. چنین به نظر می رسد که این تغییرات با الگوهای عصبی- عضلانی در ارتباط است و در اجرای حرکات عملکردی پسران و دختران جوان در زمان بلوغ تفاوت های اساسی وجود دارد. هدف از انجام پژوهش حاضر، ارتباط سنجی بین بلوغ با امتیازات غربالگری عملکرد حرکتی (Functional Movement Screen یا FMS) دانش آموزان دختر و پسر بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق بر روی 700 نفر از دانش آموزان دختر و پسر 9 تا 18 ساله مدارس شهرکرد انجام شد. نمونه ها در 10 گروه 35 نفره پسر و 10 گروه 35 نفره دختر قرار گرفتند. جهت ارزیابی بلوغ و عملکرد حرکتی به ترتیب از فرمول شاخص پیش بینی بلوغ (Predicted maturity offset) و مجموعه آزمون های FMS استفاده شد. آزمون همبستگی Spearman به منظور بررسی رابطه بین بلوغ با امتیازات آزمون های FMS مورد استفاده قرار گرفت (050/0 ≥ P).
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمون Spearman، همبستگی معنی داری بین شاخص پیش بینی بلوغ و امتیازات آزمون های FMS وجود داشت (001/0 > P، 154/0 = r). همچنین، بین شاخص پیش بینی بلوغ و امتیازات آزمون های FMS در پسران همبستگی معنی داری مشاهده گردید (001/0 > P، 334/0 = r)، اما این همبستگی برای دختران معنی دار نبود (050/0 < P، 082/0- = r).
    نتیجه گیری
    همبستگی معنی داری بین شاخص پیش بینی بلوغ و امتیازات آزمون های FMS دانش آموزان وجود دارد، اما این همبستگی برای دختران معنی دار نمی باشد. بنابراین، شناخت در مورد این که اجرای آزمون های FMS با بلوغ چه تغییراتی خواهد داشت، می تواند به عنوان هدف برای برنامه ریزی تمرینات در نظر گرفته شود. بهتر است تحقیقاتی نیز با هدف بررسی و شناسایی علل این تفاوت ها انجام گیرد. همچنین، با توجه به این که ممکن است آزمون های FMS تحت تاثیر بلوغ قرار گیرد، هنگام تفسیر نتایج این آزمون ها پیشنهاد می شود که سن بیولوژیکی به جای سن تقویمی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: بلوغ، غربالگری عملکرد حرکتی، دانش آموزان، شاخص پیش بینی بلوغ
  • سحر محمدزاده*، علیرضا فارسی، رضا خسروآبادی صفحات 214-222
    مقدمه
    خستگی ذهنی، از جمله دلایل افت عملکرد در میدان های ورزشی است که با فعالیت ذهنی طولانی مدت شکل می گیرد. با توجه به اهمیت تاثیر خستگی ذهنی بر توجه انتخابی و عملکرد ورزشکاران، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر خستگی ذهنی بر کارایی شبکه های توجهی هشدار و جهت یابی در دانشجویان ورزشکار انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی کنترل نشده بود که در آن 22 دانشجوی ورزشکار به طور در دسترس انتخاب شدند و داوطلبانه در تحقیق شرکت نمودند. به منظور بررسی کارایی شبکه های هشدار و جهت یابی، شرکت کنندگان آزمون شبکه های توجه را قبل و بعد از خستگی ذهنی اجرا کردند و برای ایجاد خستگی ذهنی، آزمون Stroop را به مدت 60 دقیقه انجام دادند. داده ها با استفاده از آزمون Repeated measures ANOVA (3 × 2) در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    افزایش معنی داری در زمان عکس العمل سرعت پردازش شبکه جهت یابی در شرایط خستگی ذهنی مشاهده گردید (016/0 = P)، اما در شبکه هشدار، خستگی ذهنی باعث کاهش سرعت واکنش شد (280/0 = P). میزان درصد خطا در هر دو شبکه هشدار (870/0 = P) و جهت یابی (600/0 = P) کاهش یافت، اما این کاهش معنی دار نبود.
    نتیجه‎ گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده، خستگی ذهنی می تواند عملکرد شناختی را تغییر دهد و شاید به دلیل هدف محور بودن و فرایند کنترلی Top-down، تاثیری منفی بر دقت و سرعت واکنش شبکه هشدار و جهت یابی داشته باشد. بنابراین، به نظر می رسد که دانشجویان ورزشکار برای حفظ دقت، سرعت را در شبکه جهت یابی فدا می کنند و در شبکه هشدار نیز دقت را برای حفظ سرعت کاهش می دهند.
    کلیدواژگان: شبکه توجه، خستگی ذهنی، سرعت پردازش، دقت پاسخ
  • مرضیه مرادی عباس آبادی* صفحات 223-229
    مقدمه
    نظام سلامت موظف به ارایه خدمات سلامت با کیفیت استاندارد به افراد دارای کم توانی به طور برابر با دیگران است. نگرش متخصصان نظام سلامت به افراد دارای کم توانی، تاثیر چشمگیری در ارایه خدمات با کیفیت استاندارد به آن ها دارد. هدف از انجام پژوهش حاضر، فارسی سازی و بررسی روایی محتوایی و پایایی مقیاس نگرش به افراد دارای کم توانی بود.
    مواد و روش ها
    ابتدا مقیاس نگرش به افراد دارای کم توانی (Scale of Attitudes towards Disabled Persons یا SADP) بر اساس پروژه بین المللی ارزیابی کیفیت زندگی، با کمک 6 مترجم ترجمه و معادل سازی شد. سپس ضرایب نسبت روایی محتوا (Content validity ratio یا CVR) و شاخص روایی محتوا (Content validity index یا CVI) با کمک 8 کاردرمانگر محاسبه گردید. به منظور بررسی همخوانی درونی و پایایی آزمون- بازآزمون، پرسش نامه توسط 52 نفر از شرکت کنندگان به فاصله 10 روز تکمیل شد. همخوانی درونی با محاسبه ضریب Cronbach's alpha و پایایی آزمون- بازآزمون با محاسبه ضریب همبستگی درون رده ای (Intraclass Correlation Coefficient یا ICC) به دست آمد.
    یافته ها
    پس از محاسبه ضرایب CVR و CVI، با ضرورت وجود 22 گویه از 24 گویه موافقت گردید. در بررسی همخوانی درونی برای دو خرده مقیاس خوش بینی- حقوق انسانی و بدبینی- تصورات غلط، ضریب Cronbach's alpha به ترتیب 70/0 و 65/0 به دست آمد. ICC نیز برای دو زیرمقیاس به ترتیب 71/0 و 69/0 محاسبه شد.
    نتیجه‎ گیری
    نسخه فارسی SADP به منظور بررسی نگرش به افراد دارای کم توانی از روایی محتوایی و همخوانی درونی خوبی برخوردار است. تکرارپذیری این پرسش نامه به دلیل ماهیت اندازه گیری نگرش، متوسط می باشد. مقیاس مذکور در کنار ابزارهای دیگر می تواند ابزار مناسبی برای اندازه گیری نگرش متخصصان نظام سلامت به افراد دارای کم توانی باشد.
  • سولماز رهبر، صدیقه سادات نعیمی* صفحات 230-238
    مقدمه
    بیماری دیابت یکی از مهم ترین مشکلات سلامت در نواحی آسیایی است. فعالیت فیزیکی نقش مهمی در کنترل متغیرهای متاثر از دیابت ایفا می کند. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثرات ورزش در متغیرهای بیوشیمیایی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 40 بیمار از میان 702 فرد داوطلب مبتلا به دیابت انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه ورزش های ترکیبی (هوازی و مقاومتی) و شاهد تقسیم شدند. برنامه مداخله گروه ترکیبی شامل 24 جلسه ورزش هوازی روی تردمیل با شیب صفر درجه، به صورت 3 روز در هفته و هر جلسه به مدت 30 دقیقه با شدت 70-50 درصد حداکثر ضربان قلب بود و افراد از جلیقه حاوی وزنه حین انجام برنامه ورزشی استفاده نمودند. گروه شاهد به مدت دو ماه در هیچ نوع فعالیت ورزشی شرکت نداشت. متغیرها قبل و بعد از 24 جلسه مداخله درمانی اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    در ابتدای مداخله، تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر قد، وزن، شاخص توده بدنی (Body mass index یا BMI) و سابقه ابتلا به دیابت وجود نداشت. پس از هشت هفته، میزان قند خون ناشتا (Fasting blood sugar یا FBS) و مقدار Glycosylated hemoglobin (HbA1c) در گروه ترکیبی کاهش معنی داری را نشان داد (به ترتیب 001/0 = P و 002/0 = P)، اما در متغیرهای Very low-density lipoprotein (VLDL)، Low-density lipoprotein (LDL)، تری گلیسرید، کلسترول و High-sensitivity C-reactive protein (HS-CRP) گروه ترکیبی تغییری مشاهده نشد (050/0 < P). میزان High-density lipoprotein (HDL) در گروه ترکیبی بدون تغییر و در گروه شاهد با افزایش گزارش گردید (001/0 = P).
    نتیجه ‎گیری
    24 جلسه ورزش باعث کاهش FBS و HbA1c شرکت کنندگان گروه ترکیبی هوازی و مقاومتی در بیماران مبتلا به دیابت گردید. کاهش شاخص HDL در گروه شاهد و عدم تغییر آن در گروه ترکیبی، زنگ خطری برای افراد بی تحرک می باشد. به منظور مشاهده اثرات بیشتر در متغیرهای دیگر، انجام مداخله با شدت های بالاتر و تعداد جلسات بیشتر ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ورزش، دیابت نوع دو، HbA1c، قند خون
  • ابراهیم صادقی دمنه، سعید فرقانی* صفحات 239-247
    مقدمه
    توان بخشی به افراد کم توان، دارای ابعاد اخلاقی است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی کدهای اخلاق حرفه ای توان بخشی در کشورهای انگلیسی زبان از طریق یک مطالعه مروری روایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، کدهای اخلاق حرفه ای در کشور های استرالیا، کانادا، آمریکا و انگلستان از طریق موتور جستجوگر Google مورد جستجو قرار گرفت. بر این اساس، کدهای اخلاق حرفه ای رشته های توان بخشی (شامل ارتوپدی فنی، کاردرمانی و فیزیوتراپی) استخراج گردید و توسط دو نویسنده به صورت مستقل مورد بررسی قرار گرفت. جهت دسته بندی، از اصول چهارگانه اخلاق زیستی در مکتب اصولگرایان استفاده شد.
    یافته ها
    مجموعه مسوولیت های حرفه ای برای افراد عهده دار خدمات توان بخشی طی تحقیق مروری روایی جمع آوری و بر اساس اصول چهارگانه اخلاق زیستی دسته بندی گردید و تحت عنوان کدهای اخلاقی برای خدمات توان بخشی در کشورهای انگلیسی زبان ارایه شد.
    نتیجه گیری
    به عنوان اولین اقدام در تهیه یک چارچوب مطمئن برای اخلاق حرفه ای، کدهای اخلاق حرفه ای توان بخشی در کشورهای استرالیا، کانادا، آمریکا و انگلستان از طریق یک مطالعه مروری روایی بررسی گردید تا بتوان بر اساس آن مبانی اخلاق حرفه ای در خدمات توان بخشی را بر اساس آموزه های ایرانی- اسلامی پیشنهاد داد.
  • فاطمه فکار قراملکی*، نسرین داردانی، سیده مریم خدامی، شهره جلایی صفحات 248-254
    مقدمه
    یکی از مولفه های مهم در برقراری ارتباط، نوای گفتار می باشد که ویژگی های زبرزنجیری گفتار را توصیف می کند. از آن جا که آزمون ها، ابزارهایی برای کمی کردن توانایی های گفتار و زبان به شمار می روند، می توان گفت که جهت ارزیابی، غربالگری، توصیف، تشخیص و درمان جنبه های مختلف، نیاز به استفاده از آزمون است. پژوهش حاضر با هدف مروری بر آزمون های موجود در حیطه نوای گفتار، خرده آزمون ها، روش اجرا، نمره دهی و در نهایت، کاربرد آن ها در عرصه های بالینی و تحقیقاتی در کودکان و بزرگسالان انجام شد.
    مواد و روش ها
    به منظور مروری بر آزمون های متداول نوای گفتار، پایگاه های اطلاعاتی Web of Science،PubMed ، Scopus، MEDLINE، Scientific Information Database (SID)، Google Scholar، Ovid و Magiran طی سال های 1982 تا 2019 مورد جستجو قرار گرفت. کلمات کلیدی «نوا، ابزار، ارزیابی، تست، وسیله، تشخیص و اندازه گیری» استفاده گردید. مقالات به دست آمده با استفاده از معیارهای ورود شامل دسترسی به متن کامل مقاله و انگلیسی یا فارسی بودن زبان مقاله مورد بررسی قرار گرفت. از 15 مقاله یافت شده، 8 آزمون جهت بررسی بیشتر وارد تحقیق گردید.
    یافته ها
    8 آزمون مربوط به نوای گفتار یافت شد که 5 آزمون درکی، 2 آزمون بیانی و 1 آزمون درکی- بیانی بودند. قدیمی ترین آزمون در سال 1981 و جدیدترین آزمون در سال 2012 طراحی شده بود.
    نتیجه گیری
    برخی از آزمون ها به دلیل تخصصی بودن خرده آزمون های مورد ارزیابی، در سال های اخیر بیشتر مورد استفاده قرار گرفته اند. مرور آزمون های نوای گفتار نشان می دهد که آزمون Profiling Elements of Prosody in Speech-Communication (PEPS-C) به دلیل ارزیابی حیطه های درکی- بیانی، هنجاریابی برای کودکان سالم و مبتلا به اختلال، ترجمه به چندین زبان دنیا و ویژگی های روان سنجی بالا، با مقبولیت بیشتری روبه رو بوده است.
    کلیدواژگان: آزمون، نوای گفتار، ویژگی های روان سنجی
|
  • Shahbaz Sheibani, Sayed Mohsen Mirbod*, Zahra Sadat Rezaeian, Mohammad Abbasi, Hossein Akbari Aghdam Pages 189-198
    Introduction
    Osteoarthritis is the most common type of joint disorder. The present study compared the effects of continuous and intermittent physiotherapy on the pain and function of the individuals with moderate knee osteoarthritis.
    Materials and Methods
    This randomized clinical trial study included 20 patients with moderate knee osteoarthritis randomly assigned into continuous and intermittent physiotherapy groups. The intervention was exactly the same for both groups including 10 sessions of conventional physical therapy. The treatment frequency was 6 and 3 sessions per week for continuous and intermittent groups, respectively. Using Knee injury and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS) and Intermittent and Constant Osteoarthritis Pain (ICOAP) questioners, 6-minute-walking test, timed get up and go test, pain based on visual analogue scale (VAS), and function were assessed before, after 10 sessions, and after one month of follow up. The outcome was analyzed using independent t-test and, repeated measures ANOVA.
    Results
    Prior to the study, there was no significant difference between groups (P > 0.05). At the end of the 10th treatment session (P = 0.048), and after 1 month of follow up (P = 0.030), only the daily activity subscale of the KOOS questionnaire was significantly less in the continuous group. The records of 6-minute-walk test (P = 0.046), timed get up and go test (P = 0.040), continuous pain (P = 0.006), symptoms (P = 0.020), pain (P = 0.003), and quality of life (P = 0.010) subclasses of KOOS improved significantly in continuous group. After one month of follow up, daily activity subclass and pain based on VAS score were significantly better than baseline records (P = 0.002). In intermittent group, pain based on VAS score (P = 0.002) and continuous pain (P = 0.030) improved significantly after 10th session and follow up period).
    Conclusion
    It seems that the frequency of the treatment sessions has no significant effect on the treatment results in short term. Thus, the physiotherapist may take the subject's preference and their time limitations for scheduling the sessions. Continuous intervention may probably be the better choice to reach better results while intermittent protocol may result in more lasting effects.
    Keywords: Osteoarthritis of knee, Pain, Functional performance, Physiotherapy (Techniques)
  • Masoumeh Doosti, Shahzad Tahmasebi Boroujeni* Pages 199-205
    Introduction
    The effect of central vision occlusion on two-hand coordination tasks is assessed in previous studies. However, the effect of peripheral vision on these tasks is not clearly identified; therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of limitation of peripheral vision on two-hand coordination tasks.
    Materials and Methods
    Seven right-handed and right eye-dominant girl students with a mean age of 24.00 ± 3.46 years participated in this study. Subjects tested under four experimental conditions including peripheral vision limitation of the position of right hand, left hand, and both hands, and no peripheral limitations of hand position in the two-handed Vienna coordination task with four tries for each condition. The data were analyzed using 1 × 4 repeated measures ANOVA.
    Results
    All three conditions of visual peripheral limitation showed less errors than the conditions without visual limitation (P < 0.05). However, no significant difference was observed between four experimental conditions in the variable of total time (P > 0.05).
    Conclusion
    It seems that the visual peripheral limitation, as an environmental constraint, may increase the focus and attention of people in the two-hand coordination task.
    Keywords: Visual occlusion, Environmental constraint, Attention
  • Khodayar Ghasempoor, Mohammad Hossein Alizadeh*, Hooman Minoonejad, Mahdieh Akoochakian Pages 206-213
    Introduction
    During the growth period, before and after maturity, considerable biological changes occur. It seems that these changes are related to neuromuscular patterns, and have significant differences in performing functional movements in young boys and girls during the maturation process. The purpose of this study was to examine the relationship between maturity and functional movement screen (FMS) scores in school-aged girls and boys.
    Materials and Methods
    The statistical sample included 700 school-aged, 9-18-year-old, boys and girls from Shahrekord City, Iran, categorized into 10 groups of 35 girls and 10 groups of 35 boys. To evaluate maturity and functional movement, the maturity offset prediction equations and FMS tests were used, respectively. To investigate the relationship between maturity and FMS scores the Spearman’s rank correlation coefficient test was used (P ≤ 0.050).
    Results
    Spearman correlation test showed a significant correlation between maturity offset and FMS scores (r = 0.154, P < 0.001). Moreover, there was a significant correlation between maturity offset and FMS scores in boys (r = 0.334, P < 0.001), but this correlation was not significant in girls (r = -0.082, P > 0.050).
    Conclusion
    There was a significant correlation between maturity and FMS scores in school-aged boys, but this correlation was not significant for girls. Therefore, realizing what changes may occur on the functional tests on the duration of the maturation process, can be considered as a goal for planning exercises; and some research can be done on the causes of these differences. Moreover, considering that functional tests may be affected by maturity, when interpreting these results, it is more accurate to consider biological age rather than chronological age.
    Keywords: Puberty, Functional movement screen, School-aged children, Predicted maturity offset
  • Sahar Mohammadzadeh*, Alireza Farsi, Reza Khosrowabadi Pages 214-222
    Introduction
    Mental fatigue following long-term mental activity is a reason for the performance decrement in sports. Considering the importance of the effect of mental fatigue on selective attention and performance of athletes, the present study aimed to determine the effect of mental fatigue on the effectiveness of alerting and orienting attention networks among athlete students.
    Materials and Methods
    This quasi-experimental study with pre- and posttest design was done to collect the data from 22 athlete students selected using convenient sampling method. Attention network test was used to evaluate the effectiveness of alerting and orienting networks before and after mental fatigue. In addition, they performed the Stroop test for 60 minutes in order to create mental fatigue. Then, repeated measures ANOVA (3 × 2) was utilized for analyzing the data at the significance level of 0.05.
    Results
    A significant increase in reaction time was observed in the speed processing of orienting network in mental fatigue (P = 0.016), while mental fatigue improved the reaction speed in the alerting network (P = 0.280). In addition, the error rate decreased in both alerting networks (P = 0.870) and orienting (P = 0.600), although it was not significant.
    Conclusion
    It may be concluded that mental fatigue could alter cognitive performance and negatively affect both accuracy and speed of the alerting and orienting networks, due to its goal-directed and up-down control. Therefore, it seems that athlete students probably sacrifice the speed for maintaining accuracy in the orienting network, and reduce accuracy for maintaining speed in the alerting network.
    Keywords: Alerting network, Mental fatigue, Speed processing, Accuracy of response
  • Marziyeh Moradi Abbasabadi* Pages 223-229
    Introduction
    The health care system should provide qualified health care services to people with disabilities equal to other members of population. The attitude of health professionals in providing standard services to people with disabilities has a significant impact on the quality of health care services. This study aimed to translate the “Scale of Attitudes toward Disabled Persons” (SADP) to Persian, and evaluate its content validity and reliability.
    Materials and Methods
    Initially, based on the International Quality of Life Assessment project the process of translating to Persian was done by 6 translators. Content validity ratio (CVR) and content validity index (CVI) were assessed by 8 occupational therapists. Relative content validity coefficient was investigated in order to verify the reliability of the questionnaire. The questionnaires were completed twice within 10 days by 52 health professionals who participated in this study. Internal consistency and the reliability of the test-retest were determined by calculating the Cronbach’s alpha coefficient and the intra-class correlation coefficient (ICC), respectively.
    Results
    From 24 items, the presence of 22 items in the questionnaire was confirmed by calculating the CVR and CVI. The Cronbach's alpha for two subscales of optimism/human right and pessimism/behavior was 0.70 and 0.65, respectively. Intra-class correlation coefficient for the two scales was 0.71 and 0.69, respectively.
    Conclusion
    The Persian version of SAPD has good content validity and internal consistency for evaluation the attitude toward people with disabilities. Test-retest reliability is average due to the nature of attitude evaluation. SADP, along with other tools, can be an appropriate tool for evaluation attitude of health professionals toward persons with disability.
    Keywords: Reliability, validity, Attitude, Scale attitude to persons with disabilities, Health service
  • Soulmaz Rahbar, Sedigheh Sadat Naimi* Pages 230-238
    Introduction
    Diabetes mellitus is a common health problem worldwide, especially in Asia. Exercise training plays an important role in controlling diabetes variables. The aim of this research was to consider the effectiveness of exercise on biochemical parameters in patients with type 2 diabetes mellitus.
    Materials and Methods
    This randomized controlled clinical trial study was carried out with 40 patients with type 2 diabetes mellitus selected out of 702 volunteers. These individuals were randomly divided to two groups, combined (aerobic and resistance) exercise and control. Intervention protocol included 24 sessions (8 weeks) of aerobic exercise on the treadmill with zero slope, three days per week for 30 minutes per session. Intensity of training protocol was 50-70 percent of maximum heart rate, and that subjects wear a weighted vest. Measurements of parameters were done before and after 24 sessions.
    Results
    Basically, there were no significant differences in variable values. After eight weeks, fasting blood sugar (FBS) (P = 0.059), glycosylated hemoglobin (HbA1c) (P = 0.333) were significantly reduced in the combined group; but not low-density lipoprotein (LDL), very low-density of lipoprotein (VLDL), high-density lipoprotein (HDL), total cholesterol, triglyceride, and high-sensitivity C-reactive protein (HS-CRP) (P > 0.050 for all). Alternatively, the value remained unchanged in the combined group while it was increased in the control group (P = 0.001).
    Conclusion
    24 sessions of aerobic exercise improved FBS and HbA1c in patients with type 2 diabetes mellitus. However, longer training duration is deemed to need to modify other variables.
    Keywords: Exercise_Type 2 diabetes mellitus_Hb A1c_Blood glucose
  • Ebrahim Sadeghi Demneh, Saeed Forghany* Pages 239-247
    Introduction
    Rehabilitation of people with disability has ethical dimensions. Therefore, the aim of this study was to review the codes of ethics for rehabilitation in English-speaking countries through a narrative review.
    Materials and Methods
    In this study, the ethical codes in Australia, Canada, the Unite States, and the United Kingdom were searched electronically through the google search engine, because the language was understandable for researchers. Accordingly, the codes of ethics for rehabilitation (including Orthotics and Prosthetics, occupational therapy, and physiotherapy) were extracted and studied by two researchers independently.
    Results
    A set of professional responsibilities for the rehabilitation services were categorized according to four principles of biomedical ethics and presented as ethical codes for rehabilitation services.
    Conclusion
    As the first step in developing a reliable framework for professional ethics, professional ethics codes for rehabilitation in Australia, Canada, the United States, and the United Kingdom were reviewed through a narrative review, in order to provide the basis for professional ethics in rehabilitation services based on Iranian Islamic teachings.
    Keywords: Rehabilitation, Professional autonomy, Beneficence, Non-maleficence, Justice, Code of ethics
  • Fatemeh Fekar Gharamaleki*, Nasrin Dardani, Seyyedeh Maryam Khoddami, Shohreh Jalayi Pages 248-254
    Introduction
    Speech prosody is one of the important communication components that describes the paraliguistic features of speech. The tests are suitable tools for quantifying speech and language skills, and of necessary needs for evaluation, screening, describing, diagnosis, and treatment of various aspects. The purpose of present study was to review existing tests in speech prosody recognition, as well as their subtests, implementation and scorings, and ultimately their application in clinical and research fields of children and adults.
    Materials and Methods
    An electronic search for reviewing common speech prosody tests was performed in Web of Science, PubMed, Scopus, Medline, Scientific Information Database (SID), Google Scholar, Ovid, and Magiran databases to obtain relevant articles published from 1981 to 2019. The keywords used included “Prosody”, “Assessment”, “Test”, “Tool”, “Evaluation”, “Diagnosis”, “Instrument”, and “Measurement”. The articles obtained using the inclusion criteria were studied following as access to the full text of the article and the English or Persian language. From 15 articles found, 8 tests that were adhered to the inclusion criteria were selected for consideration.
    Results
    8 speech prosody tests were evaluated which included 5 perceptual tests, 2 expressive tests, and 1 perceptual expressive test. The oldest test was made in 1981, and the latest in 2012.
    Conclusion
    The literature review shows that some tests have been used more often in recent years due to the specialized expertise of the subtests. A review of speech tests suggests that the Profiling Elements of Prosody in Speech-Communication (PEPS-C) test is more prestigious due to the assessment of perceptual and expression areas, standardization for normal and disabled children, translation into several languages, and high psychometric properties.
    Keywords: Test, Speech prosody, Psychometric properties