فهرست مطالب

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 38، امرداد و شهرویور 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیف الله آقاجانی، حمیدرضا صمدی * صفحات 1-7
    مقدمه

    هوش معنوی و هوش هیجانی یک پیش بینی کننده برای تندرستی در دانشجویان محسوب می شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی تندرستی معنوی با هوش معنوی و هوش هیجانی در دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر، پژوهشی توصیفی- همبستگی است که بر روی 382 نفر از دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 1396-1395 که به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزارهای گردآوری داده ها شامل"مقیاس تندرستی معنوی" (Spiritual Well-Being Scale) "مقیاس هوش معنوی کینگ" (King's Spiritual Intelligence Scale) و "پرسشنامه هوش هیجانی" (Emotional Intelligence Questionnaire) بود. روایی و پایایی ابزارها در مطالعات قبلی اثبات شده است. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه 18 تحلیل شدند.

    یافته ها

     بین هوش معنوی (0/59 = r) و هوش هیجانی (0/55 = r) با تندرستی معنوی در بین دانشجویان همبستگی معناداری وجود داشت (P<0/05). همچنین نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که هوش معنوی و هوش هیجانی در دانشجویان، تندرستی معنوی آنان را پیش بینی می کنند (P<0/05).

    نتیجه گیری

    هوش معنوی و هیجانی از متغیرهای مرتبط با تندرستی معنوی دانشجویان بوده و توانایی پیش بینی آن را دارند. پیشنهاد می شود سیاست گذاران و مجریان برنامه های آموزشی با فراهم آوردن محتوا و محیط آموزشی مناسب و اتخاذ راهبردهای موثر زمینه ارتقای تندرستی معنوی دانشجویان را در طول دوران تحصیل فراهم سازند.

    کلیدواژگان: تندرستی، هوش، دانشجویان
  • احمد رسولی، فریده یغمایی* صفحات 8-15
    مقدمه

    فعالیت بدنی منظم به عنوان یک رفتار مهم ارتقاء دهنده سلامت باعث پیشگیری و یا به تاخیر انداختن انواع بیماری های مزمن می گردد. هدف مطالعه حاضر، تعیین عوامل مرتبط با انجام ورزش بر اساس نظریه رفتار برنامه ریزی شده در پسران شهرستان ایجرود در سال 1395 زنجان بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر به روش توصیفی-همبستگی می باشد. در این پژوهش نمونه ای شامل 185 نفر از پسران شهرستان ایجرود زنجان از طریق فرمول کوکران، به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه جمعیت شناختی و "پرسشنامه نظریه رفتار برنامه ریزی شده" “Theory of Planned Behavior Questionnaire” در 5 بخش جمع آوری شد. شاخص روایی محتوا و پاپایی به روش آلفا کرونباخ انجام شد. داده ها با نرم افزارهای لیزرل نسخه 8/8 و اس پی اس اس نسخه 22 تحلیل شد.

    یافته ها

    نگرش به انجام ورزش (5/32 = β)، کنترل رفتار درک شده در مورد ورزش (1/31 = β) همبستگی مثبت و مستقیمی با تمایل به انجام ورزش داشت. بعلاوه، هنجار ذهنی در مورد ورزش (6/29 = β)، کنترل رفتار درک شده در مورد ورزش (9/27 = β) و تمایل به انجام ورزش با انجام ورزش رابطه مستقیم و مثبتی داشت. کنترل رفتار درک شده در مورد انجام ورزش (1/27 = β) همبستگی غیر مستقیم با انجام ورزش از طریق تمایل به انجام فعالیت ورزشی داشت (0/62 = β).

    نتیجه گیری

    نگرش به انجام ورزش و هنجارهای ذهنی در مورد انجام ورزش با تبیین بیش از 88 درصد از واریانس تمایل به انجام ورزش، عامل های مهمی در تبیین تمایل به انجام ورزش بود. از این رو پیشنهاد می شود عوامل مرتبط با نگرش و هنجارهای ذهنی در مورد انجام ورزش پسران غیر ورزشکار شناخته شود تا انجام ورزش را همواره نماید.

    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، نظریه رفتار برنامه ریزی شده، تمایل به رفتار، نگرش به ورزش، کنترل رفتار درک شده
  • روژین داودی، محسن گل پرور، غلام رضا منشئی* صفحات 16-25
    مقدمه

    بی موبایل هراسی مانند هر فوبی دیگری نیازمند توجه درمانی، به ویژه در میان نوجوانان است. پژوهش حاضر باهدف مقایسه اثربخشی ذهن آگاهی نوجوان محور با درمان شناختی رفتاری و درمان هیجان مدار بر تنظیم هیجان نوجوانان دارای علائم بی موبایل هراسی اجرا شد.

    روش کار

    روش پژوهش نیمه آزمایشی همراه با گروه کنترل و طرح پژوهش از نوع پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه نوجوانان شهر اصفهان بود که نمره آن ها در "پرسشنامه نوموفوبیا “Nomophobia Questionnaire” بالاتر از خط برش قرار می گرفت. از این میان 60 نفر به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در چهار گروه درمان ذهن آگاهی نوجوان محور پژوهشگر ساخته، درمان هیجان مدار و درمان شناختی-رفتاری و گروه کنترل جایگزین شدند. دو گروه درمانی هر یک به مدت 10 جلسه مداخلات درمانی را دریافت نمودند درصورتی که درمانی بر گروه کنترل اجرا نشد. ابزار جمع آوری داده های "مقیاس دشواری تنظیم هیجان" (Difficulties in Emotion Regulation Scale) بود. روایی محتوایی و پایایی با روش آلفای کرونباخ پرسشنامه ها تایید شد. داده ها به وسیله نرم افزار اس پی اس اس نسخه 23 تحلیل شد.

    یافته ها

     بین سه درمان ذهن آگاهی نوجوان محور، درمان شناختی رفتاری و درمان هیجان مدار، بر تنظیم هیجان با گروه کنترل تفاوت معنادار وجود دارد (0/01>P). در عین حال بین سه نوع درمان بر تنظیم هیجان تفاوت معناداری به دست نیامد (0/05<P).

    نتیجه گیری

    استفاده از هر یک از سه نوع درمان ذهن آگاهی نوجوان محور، درمان شناختی رفتاری و درمان هیجان مدار بر تنظیم هیجان نوجوانان دختر دارای علائم بی موبایل مفید است. پیشنهاد می گردد از درمان های فوق جهت کاهش علائم بی موبایل هراسی استفاده شود.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، درمان شناختی رفتاری، درمان هیجان مدار، دشواری تنظیم هیجان، بی موبایل هراسی
  • فاطمه قاسم زاده*، علی عیسی زادگان، فرزانه میکائیلی صفحات 26-34
    مقدمه

    اضطراب/حالت صفت را می توان شرایط هیجانی ناپایدار دانست که بازتاب تفسیر فرد از یک موقعیت تنش زا در یک دوره زمانی خاص بوده و بسته به درجه ای که اوضاع، تهدید آمیز درک شده باشد، شدت آن متغیر است. پژوهش حاضر با هدف تعیین پیش بینی اضطراب حالت/ صفت بر اساس سیستم مغزی رفتاری و تیپ های صبحگاهی/ عصرگاهی در بین دانشجویان دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی1394 انجام گرفت.

    روش کار

    روش پژوهش این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود که در آن 370 دانشجوی دانشگاه ارومیه (169 دختر، 201 پسر) به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. جمع آوری داده ها با "پرسشنامه اضطراب حالت/ صفت اشپیلبرگر" (Questionnaire Spielberger State/Trait Anxiety)"، " پرسشنامه سیستم مغزی رفتاری کارور و وایت" (Carver & White Behavioral Brain Systems Questionnaires)"، تیپ های صبحگاهی/ عصرگاهی هورن و استبرگ" (Horne & Ostberge Morningness-EveningnessTypes) " انجام شد. روایی در مطالعات قبلی تایید شده است.پایایی ابزارها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 تحلیل شد.

    یافته ها

     بین سیستم مغزی رفتاری و تیپ های صبحگاهی/ عصرگاهی با اضطراب حالت/ صفت همبستگی وجود داشت (0/01 >P). نتایج تحلیل رگرسیون به روش گام به گام نیز نشان داد که سیستم مغزی رفتاری و تیپ های صبحگاهی/ عصر گاهی 32 درصد از واریانس اضطراب حالت/ صفت را پیش بینی می کنند.

    نتیجه گیری

    سیستم مغزی رفتاری و تیپ های صبحگاهی/عصرگاهی می تواند اضطراب حالت/ صفت را در دانشجویان پیش بینی کند. پیشنهاد می شود یافته ها در حوزه مشاوره توسط مراکز مشاوره دانشجویی مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سیستم مغزی رفتاری، تیپ های صبحگاهی، عصرگاهی، اضطراب، حالت صفت، دانشجویان
  • سالار خسروی، امیر نجفی*، نبی الله محمدی، محمدرضا مرجانی صفحات 35-42
    مقدمه

    سلامت مالی بانک به معنای وضعیت مالی و عملیاتی مطلوب یک بانک، عاملی است که می تواند در تداوم کسب و کار بانک نقش قابل توجهی داشته و منجر به تاب آوری بانک در برابر بحران ها شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی سلامت مالی و تداوم کسب و کار بانک با نقش میانجی تاب آوری سازمانی انجام گرفت.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری، شامل مدیران میانی و عملیاتی بانک آینده به تعداد 260 نفر بود که با استفاده فرمول کوکران، 160نفر انتخاب شدند. داده ها از 160 نفر با استفاده از سه ابزار شامل"سنجه های سلامت سیستم های مالی" (Financial Systems Soundness Indicators "پرسشنامه مدیریت تداوم کسب و کار " (Business Continuity Management Questionnaire) و "ابزار اندازه گیری تاب آوری سازمانی" (The Organizational Resilience Measurement Tool) جمع آوری شد. پس از ترجمه پرسشنامه ها، روایی ابزارها با استفاده از نسبت روایی محتوا و سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و پایایی هر سه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 و اسمارت پی ال اس استفاده گردیده است.

    یافته ها

    سلامت مالی و مولفه های آن با تاب آوری سازمانی (P <0.01, β = 0.15) و همچنین با تداوم کسب و کار بانک (P <0.01, β = 0.16) همبستگی مثبت و معنی داری دارد. تاب آوری سازمانی و مولفه های آن نیز با تداوم کسب و کار (P <0.01, β = 0.15)) همبستگی مثبت و معنی دار دارد.

    نتیجه گیری

    سلامت مالی در صنعت بانکداری با تداوم کسب و کار و میانجی گری تاب آوری سازمانی همبستگی مثبت و معنادار دارد. پیشنهاد می گردد؛ مدیران بانک ها برای حفظ تداوم کسب و کار و تاب آوری سازمانی، بر اساس یک جریان مستمر، شاخص های سلامت مالی را ارتقا دهند.

    کلیدواژگان: سلامت مالی، تداوم کسب و کار، تاب آوری سازمانی
  • فرح محمودی، محمد ابراهیم مداحی*، حمید پورشریفی، فرحناز مسچی صفحات 43-52
    مقدمه

    شایع ترین اختلالات گوارشی، اختلالات عملکردی دستگاه گوارش هستند که سوءهاضمه عملکردی یکی از انواع شایع آن است و باعث کاهش سلامت و کیفیت زندگی می گردد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی گروه درمانی پذیرش و تعهد و گروه درمان شناختی-رفتاری کیفیت زندگی، اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به سوءهاضمه عملکردی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش زنان مبتلا به بیماری سوءهاضمه عملکردی مراجعه کننده به کلینیک های گوارش شهر اراک در سال 1397 بودند. در کل 33 نفر پس از بررسی ملاک های ورود به مطالعه با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (11 نفر در هر گروه) جایگزین شدند. گروه های آزمایش به ترتیب 8 جلسه 90 دقیقه ای با روش های پذیرش و تعهد و شناختی-رفتاری آموزش دیدند و گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. ابزارهای پژوهش "شاخص سوءهاضمه نپین برای کیفیت زندگی" (Nepean’s Dyspepsia Index for Quality of Life)، "سیاهه اضطراب بک" (Beck’s Anxiety Inventory) و " سیاهه افسردگی بک" (Beck’s Depression Inventory) بودند. در مطالعه حاضر روایی صوری و محتوایی ابزارها با نظر متخصصان و پایایی با روش آلفای کرونباخ اندازه گیری و تایید شد. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 تحلیل شد.

    یافته ها

    روش های گروه درمانی پذیرش و تعهد و گروه درمانی شناختی-رفتاری در مقایسه با گروه کنترل باعث افزایش کیفیت زندگی و کاهش اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به سوءهاضمه عملکردی شدند. همچنین، روش شناختی- رفتاری در مقایسه با روش پذیرش و تعهد باعث کاهش افسردگی شد، اما بین آن ها در افزایش کیفیت زندگی و کاهش اضطراب تفاوت معناداری وجود نداشت (P<0/05).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دهنده اهمیت هر دو روش به ویژه روش گروه درمانی شناختی-رفتاری در افزایش کیفیت زندگی و کاهش اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به سوءهاضمه عملکردی بود. بنابراین، روانشناسان بالینی و درمانگران می توانند از روش های مذکور به ویژه روش گروه درمانی شناختی-رفتاری برای مداخلات کیفیت زندگی، اضطراب و افسردگی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: پذیرش و تعهد، شناختی-رفتاری، کیفیت زندگی، اضطراب، افسردگی، سوءهاضمه عملکردی
  • محمدحسن صیف*، سید محمدحسین کمانی، علی واقفی، مرضیه تاج وران صفحات 53-61
    مقدمه

    مراکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی و بیمارستان ها، مانند هر سازمانی با تحولات گسترده روبه رو هستند و تضمین و تداوم حیات و بقای آن ها نیازمند یافتن راه حل ها و روش های جدید مقابله با مشکلات است. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش میانجی ساختار سازمانی با رهبری تحول گرا و چرخه حیات سازمانی کارکنان درمانی بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان استهبان انجام گرفته است.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش 357 نفر از کارکنان بخش های درمانی بیمارستان تشکیل دادند که 185 نفر از آن ها با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با "پرسشنامه ساختار سازمانی" (Organizational Structure Questionnaire)، "پرسشنامه چند عاملی رهبری" (Multifactor Leadership Questionnaire)، و"پرسشنامه چرخه عمر سازمان" (Organizational Life Cycle Questionnaire) جمع آوری شد. روایی محتوایی پرسشنامه ها و همچنین پایایی به روش آلفای کرونباخ انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری اس پی اس اس نسخه 22 و لیزرل نسخه 8.7 تحلیل شد.

    یافته ها

     ابعاد رهبری تحول گرا شامل کاریزما (0/15)، انگیزش الهام بخش (0/18)، ترغیب ذهنی (0/10) و ویژگی های فردی (0/13) با چرخه حیات سازمان از طریق واسطه گری با ابعاد ساختار سازمانی دارای رابطه غیر مستقیم می باشد.

    نتیجه گیری

    رابطه غیرمستقیم ابعاد رهبری تحول گرا با چرخه حیات سازمان از نظر آماری معنی دار است. لذا به مدیران بیمارستان ها پیشنهاد می شود، با اجرای سبک رهبری تحول گرا، و ایجاد انگیزه در کارکنان، شرایط تجدید چرخه حیات سازمان را فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: رهبری، حیات، کارکنان درمانی، بیمارستان
  • مهدی دهقانی، روح الله دایی، علی بختیاری*، داود محمدولی پور صفحات 62-69
    مقدمه

    در سال های اخیر با افزایش مشارکت در ورزش های رقابتی و درنتیجه آسیب های ناشی از آن، درک فشارهای روانی و بررسی راه های مقابله با آن در اولویت قرارگرفته است. هدف از پژوهش حاضر تعیین میزان اثربخشی تمرینات یوگا بر سلامت عمومی و عزت نفس ورزشکاران آسیب دیده دارای اضطراب است.

    روش کار

    این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 95 نفر داوطلب از دانشجویان پسر ورزشکار از تیم های ورزشی دانشکده های دانشگاه تهران بود که 21 نفر از آن ها بر اساس تشخیص " مقیاس اضطراب آسیب ورزشی"(Scale of Sport Injury Anxiety) انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (11 نفر) و آزمایش (10 نفر) قرار گرفتند. ابتدا در پیش آزمون "پرسشنامه سلامت عمومی" (General Health Questionnaire) و "پرسشنامه عزت نفس آیزنگ" (Eysenck Self- Esteem Questionnaire) توسط تمامی شرکت کنندگان تکمیل گردید. سپس گروه آزمایش در فرآیند تمرینات یوگا به صورت پنج جلسه در هفته به مدت سه هفته متوالی در تمرینات حاضر شدند درحالی که گروه کنترل هیچ گونه از تمرینات یوگا را انجام نمی دادند. پس از اتمام جلسات تمرینات یوگا دوباره پرسشنامه های مذکور توسط تمامی آزمودنی ها تکمیل شد. تحلیل داده ها با استفاده از اس پی اس اس نسخه 22 تحلیل شد.

    یافته ها

    بین دو گروه کنترل و آزمایش در نمرات پس آزمون در سلامت عمومی (p <0.001, F = 22,329) و عزت نفس (p <0.001, F = 4,525) تفاوت معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    یک دوره تمرینات یوگا بر سلامت عمومی و عزت نفس ورزشکاران آسیب دیده دارای اضطراب تاثیر معناداری دارد و باعث بهبود سلامت عمومی و عزت نفس آن ها می شود. پیشنهاد می گردد که از تمرینات یوگا به منظور بهبود سلامت عمومی و عزت نفس ورزشکاران آسیب دیده استفاده شود.

    کلیدواژگان: تمرینات یوگا، سلامت روان، عزت نفس، ورزشکاران آسیب دیده، اضطراب آسیب
|
  • Seyfullah Aghajani, Hamidreza Samadi* Pages 1-7
    Introduction

    Spiritual intelligence and emotional intelligence are considered to be a well-being determinant in the students. The aim of this study was to determine the correlation of spiritual well-being with spiritual intelligence and emotional intelligence in students of Mohaghegh Ardebili University.

    Methods

    The present study is a descriptive-correlational research which was conducted on 382 students of Mohaghegh Ardebili University in the academic year 2016-2017, selected by multistage cluster sampling method. The data collection instruments were "Spiritual Well-Being Scale", "King's Spiritual Intelligence Scale" and "Emotional Intelligence Questionnaire". Validity and reliability of questionnaires have been proven in previous studies. Data were analyzed using SPSS. 18.

    Results

    There was a significant correlation between spiritual intelligence (r = 0.59) and emotional intelligence (r = 0.55) with spiritual well-being among students (P <0.05). Also, the results of stepwise regression showed that spiritual intelligence and emotional intelligence in students predict their spiritual well-being (P <0.05).

    Conclusions

    Spiritual and emotional intelligence is one of the variables related to spiritual well-being of students and is able to predict it. It is suggested that policymakers provide educational programs by providing appropriate educational content and environment and adopt effective strategies for improving the spiritual well-being of students during their education.

    Keywords: Well-Being, Intelligence, Students
  • Ahmad Rasooli, Farideh Yaghmaei* Pages 8-15
    Introduction

    Regular physical activity as an important health promoting behavior can prevent or delay the development of chronic diseases. The purpose of the present study was to determine the factors related to exercising based on the “Theory of Planned Behavior “in boys in in Ijrod City of Zanjan.

    Methods

    The present study is descriptive-correlational. In this research, a sample of 185 boys in the city of Yazd, Zanjan, was selected through Cochran's formula by cluster random sampling. Data were collected through demographic questionnaire and "Planned Behavior Theory Questionnaire" in 6 sections. Content validity Index and reliability were measured by Cronbach's alpha. Data were analyzed using LISREL software version 8/8 and SPSS.22.

    Results

    Attitude to exercise (β = 32.5) and control of perceived behavior about exercise (β = 31.1) has a positive correlation with the intention to exercise. In addition, the subjective norm to exercise (β = 27.9) has positive and direct correlation with the intention to exercise. Controlling perceived behavior about exercise (β=27.1) was indirect correlation with exercise by intention to exercise (β = 62.0).

    Conclusions

    Attitude to exercise and subjective norms about exercising by explaining more than 88% of the variance in the intention to exercise was an important factor in explaining the intention to exercise. Therefore, it is suggested that factors associated with attitude and subjective norms regarding the exercise of non-athlete boys should be considered in order to maintain exercise.

    Keywords: Physical Activity, Planned Behavior Theory, Intention to Behavior, Attitude towards Exercises, Perceived Behavioral Control
  • Rozhin Davoudi, Golamreza Manshaee*, Mohsen Golparvar Pages 16-25
    Introduction

    Nomo-Phobia like any other phobia requires medical attention, especially among adolescents. The purpose of this study was to comparing the effectiveness of adolescent-centered mindfulness with cognitive behavioral therapy and emotion-focused therapy on emotion regulation among adolescents’ girl with Nomo-phobia.

    Methods

    The research method was quasi-experimental with control group and the research design was pre-test, post-test and follow-up. The statistical population of this study consisted of all adolescents in Isfahan whose score was higher than the cut line in the “Nomophobia Questionnaire”. Sixty subjects were selected purposefully and were randomly divided into four groups of researcher-made adolescent mindfulness therapy, emotion-focused therapy, and cognitive-behavioral therapy and control group. Three treatment groups received 10 sessions of intervention for each treatment, while the control group did not. Data collection tool "Emotion Regulation Difficulty Scale". Validity and reliability of the questionnaire were confirmed by Cronbach's alpha method. Data were analyzed by SPSS.23.

    Results

    There were significant differences between the adolescent mindfulness therapy, emotion-focused therapy, and cognitive-behavioral therapy in difficulty in emotion regulation compared with the control group (P <0.01). However, there was no significant difference between the three treatments on emotion regulation (P <0.05).

    Conclusions

    Use of adolescent mindfulness therapy, emotion-focused therapy, and cognitive-behavioral therapy is helpful in regulating the emotion of adolescent girls with symptoms of Nomo-Phobia. It is recommended that the above treatments be used to reduce the symptoms of Nomo-Phobia.

    Keywords: Adolescent Focused Mindfulness, Cognitive Behavioral Therapy, Emotion-Focused Therapy, Emotion Dysregulation, Nomo-Phobia
  • Fateme Ghasem Zade*, Ali Isazadeghan, Farzane Mikaeli Pages 26-34
    Introduction

    Nomo-Phobia like any other phobia requires medical attention, especially among adolescents. The purpose of this study was to comparing the effectiveness of adolescent-centered mindfulness with cognitive behavioral therapy and emotion-focused therapy on emotion regulation among adolescents’ girl with Nomophobia.

    Methods

    The research method was quasi-experimental with control group and the research design was pre-test, post-test and follow-up. The statistical population of this study consisted of all adolescents in Isfahan whose score was higher than the cut line in the “Nomophobia Questionnaire”. Sixty subjects were selected purposefully and were randomly divided into four groups of researcher-made adolescent mindfulness therapy, emotion-focused therapy, and cognitive-behavioral therapy and control group. Three treatment groups received 10 sessions of intervention  for  each  treatment,  while  the  control  group  did  not.  Data  collection  tool  "Emotion  Regulation Difficulty Scale". Validity and reliability of the questionnaire were confirmed by Cronbach's alpha method. Data were analyzed by SPSS.23. 

    Results

      There  were  significant  differences  between  the  adolescent  mindfulness  therapy,  emotion-focused therapy, and cognitive-behavioral therapy in difficulty in emotion regulation compared with the control group (P <0.01). However, there was no significant difference between the three treatments on emotion regulation (P <0/05).

    Conclusions

      Use  of  adolescent  mindfulness  therapy,  emotion-focused  therapy,  and  cognitive-behavioral therapy  is  helpful  in  regulating  the  emotion  of  adolescent  girls  with  symptoms  of  Nomo-Phobia.  It  is recommended that the above treatments be used to reduce the symptoms of Nomo-Phobia.

    Keywords: Adolescent Focused Mindfulness, Cognitive Behavioral Therapy, Emotion-Focused Therapy, Emotion Dysregulation, Nomo-Phobia
  • Salar Khosravi, Amir Najafi*, Nabiallah Mohammadi, Mohammadreza Marjani Pages 35-42
    Introduction

    Financial soundness of the bank means the optimal financial and operational status of a bank, which can play a significant role in the continuity of the bank's business, leading to the bank's resilience to crises. This study aimed to determine the correlation between financial health and bank business continuity with the mediating role of organizational resilience.

    Methods

    This research is a descriptive-correlational research. The statistical population consisted of 260 middle and operational managers of Future Bank who were selected 160 using Cochran formula. Data from 160 individuals were collected using three instruments including the “Financial Systems Soundness Indicators”, the “Business Continuity Management Questionnaire” and the “Organizational Resilience Tool”. After translating the questionnaires, the validity of the instruments was confirmed by content and construct validity using confirmatory factor analysis and the reliability of all three was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. SPSS software. 22 and SPLS were used for data analysis.

    Results

    Financial health and its components were positively and significantly correlated with organizational resiliency (P <0.01, β = 0.15) as well as with bank business continuity (P <0.01, β = 0.16). Organizational resilience and its components also had a positive and significant correlation with business continuity (P <0.01, β = 0.15).

    Conclusions

    Financial health in the banking industry is positively and significantly correlated with business continuity and mediating organizational resilience. Bank managers are recommended to improve financial health indicators to maintain business continuity and organizational resilience.

    Keywords: Financial Soundness, Business Continuity, Organizational Resilience
  • Farah Mahmoudi, Mohammadebrahim Maddahi*, Hamid Poursharifi, Farahnaz Meschi Pages 43-52
    Introduction

    The most common gastrointestinal disorders are gastrointestinal dysfunctions, which is one of the most common types of gastrointestinal dysfunction that can impair health and quality of life. Therefore, the present study aimed to compare the the effectiveness of acceptance and commitment group therapy and cognitive-behavioral group therapy on quality of life, anxiety and depression in patients with functional indigestion.

    Methods

    This was a quasi-experimental study with pre-test and post-test with control group. The statistical population of the study was women with functional indigestion referring to gastrointestinal clinics in Arak in 2018. A total of 33 individuals were selected by convenience sampling and were randomly assigned into three groups (11 individuals in each group). Experimental groups received 8 sessions of 90 minutes, respectively, with acceptance, commitment, and cognitive-behavioral methods, and the control group received no training. Research instruments were the “Nepean's Dyspepsia Index for Quality of Life”, the “Beck's Anxiety Inventory”, and the “Beck's Depression Inventory”. In the present study, face validity and content validity of the instruments were measured and confirmed by experts and reliability was measured by Cronbach's alpha method. Data were analyzed in SPSS software version 22.

    Results

    Acceptance and commitment group therapy and cognitive-behavioral group therapy increased quality of life and reduced anxiety and depression in patients with functional dyspepsia compared to the control group. Also, cognitive-behavioral method reduced depression in comparison with acceptance and commitment, but there was no significant difference between them in enhancing quality of life and reducing anxiety (P <0.05).

    Conclusions

    The results showed the importance of both methods, especially cognitive behavioral group therapy in enhancing quality of life and reducing anxiety and depression in patients with functional dyspepsia. Therefore, clinical psychologists and therapists can use these methods, especially cognitive behavioral group therapy, for quality of life, anxiety, and depression interventions.

    Keywords: Acceptance, Commitment, Cognitive Behavioral, Quality of Life, Anxiety, Depression, Functional Dyspepsia
  • Mohammad Hasan Seif*, Seyed Mohammad Hossein Kamani, Ali Vaghefi, Marzieh Tajvaran Pages 53-61
    Introduction

    Health care providers and hospitals, like any organization, are undergoing widespread developments and needing new solutions and methods of coping with their life expectancy and survival. The purpose of this study was to determine the mediating role of organizational structure with transformational leadership and organizational life cycle in medical staff of Imam Khomeini Hospital in Estahban.

    Methods

    The research method is descriptive-correlation. The statistical population of the study consisted of 357 hospital staffs, 185 of whom were selected by simple random sampling. Data were collected using "Organizational Structure Questionnaire", "Multifactor Leadership Questionnaire", and "Organizational Life Cycle Questionnaire". The content validity of the questionnaires and the reliability were assessed by Cronbach's alpha method. Data were analyzed using SPSS.22 and LISREL version 8.7

    Results

    Transformational leadership dimensions include charisma (0.15), inspirational motivation (0.18), subjective motivation (0.10), and personality traits (0.13) have an indirect relationship with organizational structure through mediating the dimensions of organizational structure.

    Conclusions

    The indirect relationship between the dimensions of transformational leadership and the life cycle of the organization is statistically significant. Therefore, it is suggested to hospital managers, by implementing transformational leadership style, and by motivating staff, to re-create the life cycle of the organization.

    Keywords: Leadership, Life, Medical Staff, Hospitals
  • Mahdi Dehghani, Ruhollah Daie, Ali Bakhtiari*, Davood Mohammad Valipour Pages 62-69
    Introduction

    In recent years, increasing participation in competitive sports and, consequently, its injuries, has become a priority in understanding psychological stress and exploring ways to deal with it. The aim of the present study was to determine the effectiveness of yoga exercises on general health and self-esteem of injured athletes with anxiety.

    Methods

    This quasi-experimental study with pre-test and post-test design with experimental and control group. The statistical population of this study included 95 volunteer male student athletes from the sport teams of the faculties of Tehran University. Twenty-one of them were selected based on the “Scale of Sport Injury Anxiety” and were randomly divided into control (n = 11) and experimental (n = 10) groups. Initially, the participants completed the General Health Questionnaire and the Eysenck Self-Esteem Questionnaire. The experimental group was then trained five times a week for three consecutive weeks, while the control group did not perform any of the yoga exercises. After completion of yoga training sessions, the questionnaires were again completed by all subjects. Data were analyzed using SPSS.22.

    Results

    There was a significant difference between the control and experimental groups in post-test scores on general health (p <0.001, F = 22,329) and self-esteem (p <0.001, F = 4,525).

    Conclusions

    A yoga training course has a significant effect on the general health and self-esteem of injured athletes with anxiety and improves their general health and self-esteem. It is recommended to use yoga exercises to improve the general health and self-esteem of injured athletes.

    Keywords: Yoga Exercises, General Health, Self- esteem, Injured Athletes, Injury Anxiety