فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال هفدهم شماره 4 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پروانه اصفهانی، طیبه سرزهی* صفحات 1-8
    سابقه و هدف

     فقدان رضایت شغلی در پرستاران منجر به کاهش کیفیت خدمات درمانی و در نتیجه کاهش عملکرد بیمارستان ها می شود. هدف این پژوهش تعیین میزان رضایت شغلی پرستاران در بیمارستان های کشور بوده است.  

    مواد و روش ها

    این پژوهش با روش مطالعه مروری منظم و فراتحلیل انجام شد. کلیه مقالات مرتبط با رضایت شغلی پرستاران در بیمارستان های ایران منتشر شده در 8 پایگاه داده ای جستجو، جمع آوری و ارزشیابی کیفیتی شدند. در نهایت، تعداد 12 مقاله با استفاده از نرم افزار Comprehensive Meta-Analysis  تحلیل شدند.

    یافته ها

    در 12 مقاله مورد بررسی، میانگین و انحراف معیار رضایت شغلی پرستاران بر مبنای مدل اثرات تصادفی، 0/08 ± 2/89 (2/72 - 3/05 :حدود اطمینان 95%) به دست آمد. بیشترین میانگین و انحراف معیار رضایت شغلی در بیمارستان های دولتی و خصوصی در رشت در 1392 برابر با 0/03 ± 3/59 (3/51 - 3/66 : حدود اطمینان 95%) و کمترین میانگین و انحراف معیار رضایت شغلی پرستاران در بیمارستان ها آموزشی در آمل در سال 1397 برابر با 0/03 ± 2/50 (2/43 - 2/57:حدود اطمینان 95%) به دست آمد. بین سال انجام مطالعات، میانگین سابقه کاری، میانگین سنی، حجم نمونه و میانگین رضایت شغلی رابطه معنی داری وجود داشت (0/001=P).

    نتیجه گیری

     میانگین رضایت شغلی پرستاران در حد متوسط است. بنابراین، سیاستگذاران و مدیران نظام سلامت باید اقدامات جدی به منظور افزایش رضایت شغلی پرستاران در بیمارستان ها بکار گیرند.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، پرستاران، متاآنالیز، مرور نظام مند
  • داوود فارسی، داراب ظهری*، سعید عباسی، رکسانا حسام، ساسان ناوخاصی، جمشید سیف صفحات 9-14
    سابقه و هدف

    پنوموتوراکس یک عارضه تهدید کننده حیات است و شایع ترین علت ایجاد آن تروما می باشد. تشخیص و اقدام درمانی سریع پنوموتوراکس از اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه تعیین دقت، حساسیت و ویژگی سونوگرافی به روش دو نقطه ای و چهار نقطه ای بر روی مراجعه کنندگان به بخش اورژانس بیمارستان های رسول اکرم و هفت تیر طی سال 94-95 می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه  مقطعی 880 بیمار ترومایی به روش تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. اطلاعات بیماران بر اساس انجام سونوی دو نقطه ای یا چهار نقطه ای و مشخصات پرونده بیمار تکمیل گردید. روش سی تی اسکن به عنوان استاندارد طلایی تشخیص پنوموتوراکس استفاده شد. آزمون آماری Crosstab برای دقت و ارزیابی دو روش و برای تعیین میزان توافق ضریب کاپا استفاده شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    حساسیت آزمون سونوگرافی با تکنیک دو نقطه ای در تشخیص پنوموتوراکس 91/1%، ویژگی این روش 100%، ارزش اخباری مثبت آن 100% و ارزش اخباری منفی آن97/7% می باشد. دقت این روش 95/5% می باشد. در تکنیک چهار نقطه ای حساسیت این روش 98/8%، ویژگی این روش 100%، ارزش اخباری مثبت آن 100% و ارزش اخباری منفی آن 99/7% می باشد. دقت این روش 99/4% بدست آمد.

    نتیجه گیری

    سونوگرافی قفسه سینه با تکنیک چهار نقطه ای یک روش با دقت تشخیصی بالا در تشخیص پنوموتوراکس بیماران ترومایی در کنار تخت بیماران می باشد.

    کلیدواژگان: تکنیک چهار نقطه، تکنیک دو نقطه ای، سونوگرافی قفسه سینه، نوموتوراکس
  • شهریار سعیدیان*، مریم اسلامی، علیرضا داشی پور صفحات 15-24
    سابقه و هدف

     امروزه با افزایش مقاومت باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها، استفاده از گیاهان دارویی مورد استقبال قرار گرفته است. هدف تحقیق تعیین خواص آنتی باکتریال عصاره ی گیاه کارلا بر روی  باکتری اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس به منظور بررسی خواص بازدارندگی و یافتن داروهای جایگزین است.

    مواد و روش ها

     در این تحقیق اثر ضدمیکروبی عصاره های آبی و الکلی گیاه کارلا روی اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس با استخراج عصاره گیاه به روش انتشار در چاهک انجام شده و قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی تعیین گردید.

    یافته ها

    حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اشریشیا کولی بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی برگ با میانگین mg/ml 62/5 و mg/ml 125 و استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی میوه با میانگین mg/ml 64 و mg/ml 64 نشان دادند. قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی برگ برای اشریشیا کولی mm 19 و قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی میوه برای استافیلوکوکوس اورئوس mm 26/2 می باشد که تاییدکننده نتایج حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی است. حداقل غلظت مهارکنندگی اشریشیاکلی مربوط به عصاره الکلی برگ و حداقل غلظت کشندگی نیز مربوط به الکلی میوه بود.

    نتیجه گیری

    نتایج برای استافیلوکوکوس از ترتیب عصاره آبی برگ < الکلی برگ= الکلی بذر= آبی میوه < الکلی میوه به لحاظ قدرت بازدارندگی رشد باکتری پیروی می کند. کمترین اثر ضدمیکروبی بر روی اشریشیاکولی مربوط به عصاره آبی میوه است. عصاره الکلی برگ و الکلی میوه کارلا خاصیت ضد باکتریایی برای اشریشیاکولی و استافیلوکوکوس اورئوس دارند و می توانند به عنوان یک جایگزین برای آنتی بیوتیک های تجاری مطرح باشند.

    کلیدواژگان: آنتی باکتریال، استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کولی، عصاره الکلی، عصاره آبی، کارلا
  • پریسا پارسا، میترا دوگونچی، الهام قیسوندی، بی تا پارسا* صفحات 25-31
    سابقه و هدف

     نگرش دانشجویان مقطع دکتری در مورد آینده شغلی آن ها می تواند در انگیزش شغلی آن ها موثر باشد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر نگرش  نسبت به آینده شغلی در  دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.

    مواد و روش ها

     این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی می باشد که در سال های 97-1395 انجام شد. افراد نمونه 81 نفر از دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه علوم پزشکی همدان بودند که از دانشکده های مختلف  علوم پایه و بالینی به روش طبقه ای - سهمیه ای انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه  اطلاعات مربوط به وضعیت دموگرافیک، خودکارآمدی نگرش نسبت به رشته تحصیلی، آینده شغلی مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS  نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     میانگین سنی دانشجویان دکتری 35/8 با انحراف معیار 8/7 سال بود. اکثر آنان زن (60 درصد)، متاهل (53 درصد) و در رشته های علوم پایه تحصیل می کردند (91 درصد). نتایج نشان داد که نگرش نسبت به رشته تحصیلی در سطح خوب بود ولی نگرش  به آینده شغلی در حد مطلوب نبود. ارتباط معنی دار بین عملکرد الگو (مربی) و نگرش به آینده شغلی وجود داشت. همچنین خودکارآمدی با رشته ی تحصیلی و آینده شغلی ارتباط معنی دار داشت (05.P<0).

    نتیجه گیری

     ارتقای خودکارآمدی دانشجویان و اهمیت دادن به نقش اساتید بعنوان الگو در ارتقای نگرش به آینده شغلی موثر است. لذا تدوین مقررات جدید، تامین امکانات مناسب، برنامه ریزی موفق برای تربیت نیروی انسانی توانمند و ایجاد فضای شغلی از دیگر اقدامات برای ارتقای پویندگی در دانشگاه می باشد.

    کلیدواژگان: آینده شغلی، خودکارآمدی، دانشجو دکتری، رشته تحصیلی، نگرش
  • محمد باقر حکیمی نیا، ساسان ناوخاصی، ناهید زمانی مهر*، ناهید کهریزی، معصومه رستمی، مرضیه اصلانی صفحات 32-38
    سابقه و هدف

     شکستگی متاکارپ و انگشتان از شایع ترین آسیب های اندام فوقانی در بخش اورژانس است. دست یکی از مهمترین و کارآمد ترین عضو اندام فوقانی است. تشخیص و درمان تا بازگشت کامل عملکرد این ارگان بسیاز حائز اهمیت است. هدف این مطالعه تعیین ارزش تشخیصی سونوگرافی در بالین نسبت به رادیوگرافی در تشخیص شکستگی های متاکارپ در اورژانس بیمارستان های کوثر و بعثت سنندج در طی سال های 1396-1395 می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی مراجعه کنندگان به بخش اورژانس بیمارستان های بعثت و کوثر شهرستان سنندج با شک بالینی شکستگی متاکارپ مورد بررسی قرار گرفتند. یافته های بالینی، سونوگرافی و رادیوگرافی شکستگی های متاکارپ بیمار توسط چک لیستی تکمیل گردید. آزمون آماری توافق کاپا جهت بررسی رابطه بین یافته های سونوگرافی و رادیوگرافی، حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی دو روش با استفاده از نرم افزار SPSS24  استفاده شد.

    یافته ها

     در این مطالعه 73 نفر مورد بررسی قرار گرفتند که 57 نفر (78/1%) مرد و 16نفر (21/9%) زن بودند. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی سونوگرافی نسبت به رادیوگرافی در تشخیص شکستگی متاکارپ به ترتیب 84/2%، 88/5%، 83/5% و 89/8% بود. بین یافته های سونوگرافی و یافته های رادیوگرافی رابطه معناداری وجود دارد. میزان توافق 0/78 در جهت مستقیم می باشد.

    نتیجه گیری

     با توجه به حساسیت و ویژگی بالای سونوگرافی در مواردی که شک به شکستگی وجود دارد نتایج سونوگرافی در بخش اورژانس سریعتر، ارزان تر، غیر تهاجمی و قابل تکرار بودن است سونوگرافی فست (FAST) قابل انجام است.

    کلیدواژگان: ارزش تشخیصی، اورژانس، سونوگرافی، رادیوگرافی، شکستگی متاکارپ
  • محمد جواد ایزد دوست، مرتضی صابری فر* صفحات 39-46
    سابقه و هدف

    با توجه به روند رو به رشد دیابت نوع 2 باید در اولویتبندی خدمات متناسب و ارائه خدمات به هنگام جهت پیشگیری و درمان عوارض شایع این بیماری تصمیمات موثری گرفته شود. لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر عوامل دموگرافیک در بستری های بیمارستانی بیماران دیابتی نوع 2 در شهر تنکابن انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    مطالعه از نوع توصیفی و تحلیلی بود. با نمونه گیری هدفمند 201 پرونده بیماران بستری دیابتی نوع 2 در بیمارستان شهید رجایی تنکابن در سال 1395 مطالعه شدند. داده ها بر اساس متغیرهایی مانند سن، جنس، شغل، محل زندگی، وضعیت تاهل، تحصیلات و علت بستری در برگه ثبت اطلاعات درج و با SPSS 23 تجزیه و تحلیل آماری گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین میانگین های علل بستری با جنسیت و محل زندگی تفاوت معناداری وجود ندارد (P=0.171). همچنین میان میانگین های علل بستری دو گروه با وضعیت تاهل تفاوت معناداری وجود ندارد (P=0.061). اما در مورد گروه های سنی مختلف، بین دو گروه سنی 10 تا 10 سال و گروه بیش از 70 سال دارای تفاوت معناداری بودند. بین میانگین های حاصل از علت بستری با گروه های شغلی مختلف و گروه های تحصیلی تفاوت معناداری وجود نداشت (P>0.05).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پیشنهاد می شود که عوامل روانی یا رفتاری دخیل در بهبود دیابت نوع 2 در بین بیماران بررسی شود. همچنین با توجه به تفاوت معنادار موجود در میانگین های سنین مختلف و عدم تفاوت در میانگین ساکنین دو منطقه روستایی و شهری پیشنهاد می گردد که رفتار و رژیم غذایی بیماران بررسی گردد.

    کلیدواژگان: بستری، دیابت نوع دو، عوامل دموگرافیک
  • مصطفی پویاکیان، مهدی کنگاوری*، حمیده بیدل صفحات 47-54
    سابقه و هدف

     اختلالات اسکلتی عضلانی ناشی از کار هر ساله هزینه های بسیار زیادی را بر جوامع وارد می کند. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در کارگران شاغل در بازار روزهای میوه و تره بار و شناسایی ریسک فاکتورهای موثر بر بروز این اختلالات صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی در سال 1393 در بازار روزهای میوه و تره بار بر روی 570 نفر انجام شد. جهت تعیین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در بین کارگران میادین میوه و تره بار، پرسش نامه کرنل (CMDQ) بین نمونه های انتخاب شده توزیع و پس از تکمیل، جمع آوری شد. در نهایت داده ها با SSPS نسخه 18، مورد آنالیز آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 6/38 ± 31/49 و میانگین زمانی کاری افراد 1/51± 12/28 بود. همچنین سابقه کار افراد 2/06 ±5/5 می باشد. میزان شیوع اختلالات اسکلتی -عضلانی درکلیه  افراد مورد مطالعه 6/8 ± 78/3 برآورد شد. همچنین میزان شیوع در شغل های ترازوداری، بارفروشی، وسط کار، پشت کار و کاهو وسبزی فروشی به ترتیب برابر با 91، 86،78،71 و 75 به دست آمد. ارتباط بین سن، شاخص توده بدنی، گروه شغلی با شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی معنی دار به دست آمد (0/05>P).

    نتیجه گیری

     یافته های این مطالعه اجرای اقدامات مداخله ای مناسب از جمله  باز طراحی ایستگاه های کاری و  آموزش کارگران در ارتباط با حمل صحیح بار، لزوم حضور کارشناسان بهداشت حرفه ای به صورت پاره وقت را جهت کاهش شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و افزایش کارایی کارگران را توصیه می کند.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، بازارهای میوه و تره بار، کارگران
  • محمد بابامیری، سیدعلی مهدیون، زیبا عبدی، نسرین نوری، نسیم علی پور* صفحات 55-60
    سابقه و هدف

    با توجه به اینکه اعتماد کارکنان به سرپرست می تواند پیامدهای سازمانی مثبتی به همراه داشته باشد؛ هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه سرمایه های روانشناختی، عدالت تعاملی ادراک شده و حمایت سرپرست با اعتماد به سرپرست بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه پرستاران بیمارستان های همدان بودند. در پژوهش حاضر، 250 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های سرمایه روانشناختی (24 سوال)، عدالت تعاملی (8 سوال)، حمایت سرپرست (4 سوال) و مقیاس اعتماد به سرپرست (7 سوال) بود. داده های حاصل از پرسشنامه های پژوهش با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزار SPSS19 مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که متغیرهای سرمایه روانشناختی و عدالت تعاملی ادراک شده با اعتماد به سرپرست دارای ارتباط مثبت و معنی دار بودند (0.010=P). اما بین حمایت سرپرست و اعتماد به سرپرست رابطه معنی دار مشاهده نشد (0.05<p).<P).

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن می باشد که ابعاد سرمایه های روانشناختی، ادراک عدالت و حمایت سرپرست می تواند زمینه ساز ایجاد اعتماد به سرپرست باشد. بنابراین توجه به متغیرهای ذکر شده جهت ایجاد اعتماد به سرپرست توصیه می شود.</p).

    کلیدواژگان: اعتماد به سرپرست، حمایت سرپرست، سرمایه های روانشناختی، عدالت تعاملی ادراک شده
|
  • Parvaneh Isfahani, Tayyebeh Sarzehi* Pages 1-8
    Background and Objectives

    Lack of job satisfaction among nurses leads to decrease health care quality and the performance of hospitals. This study aimed to determine Job satisfaction among nurses in hospitals of Iran.

    Materials and Methods

    This study was conducted using a systematic review and meta-analysis approach. Eight electronic databases were searched and evaluated for original research papers published on job satisfaction among nurses. Finally, twelve empirical studies were reviewed using Comprehensive Meta-Analysis software.

    Results

    Based on random effects model, the mean and standard division nurses’ job satisfaction was 2/89 ± 0/08(95% CI 2/72-3/05%). The highest mean and standard division job satisfaction was recorded in private and public hospitals in Rasht in 2013, 3/59 ± 0/03(95% CI 3/51-3/66%) and the lowest mean and standard division job satisfaction was found in an educational hospital in Amol in 2018, 2/50 ± 0/03(95% CI 2/43-2/57%). Significant statistical correlation was observed between job satisfaction mean and age, work experience and sample size (P<0/05).

    Conclusions

    The mean job motivation among nursing staff in Iran was medium; thus, managers and policymakers should take serious measures to increase job satisfaction among nurses.

    Keywords: Job satisfaction, Meta- analysis, Nurse, Systematic review
  • Davood Farsi, Darab Zohri*, Saieed Abbasi, Roxana Hessam, Sasan Navkhasi, Jamshid Saifpanahi Pages 9-14
    Background and Objectives

    Pneumothorax is a life-threatening complication and the most common cause of which is trauma. Early diagnosis and treatment of Pneumothorax are very important. The aim of this study was to compare the diagnostic values of four-point and double-point ultrasound versus CT scan in determining pneumothorax in Rasul-Akram and Hafte-Tir Hospitals during the years 2015 - 2016.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was performed on 880 trauma patients that selected randomly from the emergency department. The study information was completed based on two-point US and four-point US and the patients’ file records. CT scan, as the gold standard for the diagnosis of pneumothorax, was used for all patients. The crosstab test was used for evaluating the accuracy of two methods and to determine the Kappa coefficient level of agreement. Data were analyzed using SPSS v.16 software.

    Results

    The sensitivity of ultrasonography in the diagnosis of pneumothorax in the two-point technique group was 91.1%, with a specificity of 100%, a positive predictive value of 100% and a negative predictive value of 97.7%. The accuracy in this method was 95.5%. In the four-point technique, the sensitivity was 98.9%, with a specificity of 100%, a positive predictive value of 100% and a negative predictive value of 99.7%. The accuracy in this method was 99.4%.

    Conclusions

    The four-point chest ultrasound is a high accuracy method for the bedside diagnosis of pneumothorax in patients with trauma.

    Keywords: Chest Ultrasound, Four-point Ultrasound, Pneumothorax, Two-point Ultrasound
  • Shahriar Saeidian*, Maryam Eslami, Alireza Dashipoor Pages 15-24
    Background and Objectives

    Today, with increasingresistance of bacteria to antibiotics, the use of medicinal plants has increased. The aim of this study was to investigate the antibacterial properties of Carla extract on Escherichia coli and Staphylococcus aureus to investigate the inhibitory properties and to find alternative drugs.

    Materials and Methods

    In this research, the antimicrobial activity of Carla inaqueous and alcoholic extraction on escherichia coli and staphylococcus aureus was performed by means of well diffusion method. Consequently, theinhibitory zone, MIC and MBC were determined.

    Results

    MIC and Mbc for escherichia coli showed the highest sensitivity to alcoholic extract of leaf with mean of 62.5 mg/ml and 125 mg/ml and staphylococcus aureus showed the highest susceptibility to fruit alcoholic extract with mean of 64 mg / ml and 64 mg / ml. The diameter of the inhibition zone of the alcoholic extract of the leaf for E. coli is 19 mm and the diameter of the inhibition zone of the alcoholic extract of fruit for staphylococcus aureus is 2/26 mm, which confirms the results of MIC and Mbc. Minimum inhibitory concentration of E.coli was related to the alcoholic extract of leaf and the minimum concentration of fecundity was related to alcoholic beverage.

    Conclusions

    Results for staphylococcus aureusac company from the order of aqueous extract of leaf

    Keywords: Alcoholic extract, Antibacterial, Aqueous extract, Carla plant, Escherichia coli, Staphylococcus aureus
  • Parisa Parsa, Mitra Dogonchi, Elham Gheysvandi, Bita Parsa* Pages 25-31
    Background and Objectives

    Job motivation is essential for effective employment. The aim of this study was to investigate affective factors on attitudes toward future job among PhD students in Hamadan University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    This is a descriptive-cross-sectional study. The sample consisted of 81 Ph.D. students who were selected from different faculties based on academic discipline (basic and clinical sciences). Using a structured questionnaire including demographic information, self-efficacy, attitude toward the field of study, and professional development. Data were analyzed by SPSS software version 21.

    Results

    The mean age of PhD students were 35.8 with a standard deviation of 8.7. The majority of them were women (60%), married (53%) and those in basic sciences (91%). The results showed that the attitude toward the field of study was good, but the attitude toward the job prospect was not in desirable limit. There was a significant relationship between mentoring function (instructor) and attitudes toward job prospects. In addition, self-efficacy had a significant relationship with the field of study and job prospects (P<0.05).

    Conclusions

    Improving self-efficacy in PhD students and emphasizing to the role of faculty members as a pattern are effective on attitudes toward job prospect. Therefore, the new regulations, the provision of appropriate facilities, successful planning for the training of a capable workers and the creation of new job positions are other measures to promote university mobility.

    Keywords: Attitude, Job Prospects, PhD Student, Self-efficacy
  • Mohammad Bagher Hakimi Nia, Sasan Navkhasi, Nahid Kahrizi, Masomeh Rostami, Marzieh Aslani, Nahid Zamani * Pages 32-38
    Background and Objectives

    Metacarpal and finger fractures are the most common upper organ injuries in the emergency. The hand is one of the most important and effective part in this organ. Diagnosis and treatment for these organs are crucial until complete recovery. The aim of this study was to evaluate the diagnostic value of ultrasonography compared to radiography in the diagnosis of metacarpal fractures in the emergency departments of the hospitals Kosar and Be'sat in Sanandaj during the years 2016-2017.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, patients that referred to the emergency with clinical suspicion of metacarpal fracture were evaluated. Clinical, ultrasound, and radiographic findings of the patient were completed by a checklist. Kappa agreement test was used to investigate the relationship between findings of sonographic and radiographicand sensitivity, specificity, positive predictive value, negative predictive value of two methods calculated by using SPSS v.24 software. 

    Results

    In this study, 73 patients were evaluated, 57 (78.1%) were male and 16 (21.9%) were female. Sensitivity, specificity, positive and negative predictive value related to radiography in diagnosis of metacarpal fractures were 84.2%, 88.5%, 83.5%, and 89.8%, respectively. There was a significant relationship between sonographic and radiographic findings. The kappa value is 0.78 in the direct direction.  

    Conclusions

    Due to the high sensitivity and specificity of ultrasound in cases with a suspicion of fracture, ultrasound results are faster, cheaper, non-invasive and repeatable in the emergency departmentand Fast ultrasound (FAST) can be performed.

    Keywords: Diagnostic Value, Emergency, Metacarpal Fracture, Radiography, Ultrasound
  • Morteza Saberifar*, Mohammad Javad Izaddoost Pages 39-46
    Background and Objectives

    Considering the growing prevalence of diabetes type II, more effective decisions should be made for appropriate service prioritization for prevention and treatment of common complications. Thus, this study was intended to evaluate the effect of demographic factors on hospitalizations of patients with diabetes type II in Tonekabon.

    Materials and Methods

    This is a descriptive-analytic study with purposive sampling on 201 medical profile of hospitalized patients with diabetes type II in Shahid Rajaei Hospital in Tonekabon in 2016. Data were extracted and analyzed with SPSS v.23 according to variables include age, sex, living place, marital status, education level, and admission cause.

    Results

    Results of this study showed that there was not significant difference between mean admission cause and living place (P=0.174). Moreover, no significant difference was observed between mean admission cause and marital status (p=0.061). Contrarily, in terms of different age groups, a significant difference was observed between 40-50 and above 70 years age group. Additionally, a significant difference was not observed between admission causes and different occupational and educational groups. (P>0.05).

    Conclusions

    Results of this study suggests that the psychological or behavioral factors involved in the treatment of diabetes type II should be investigated. In addition, considering the significant difference in different mean age groups and insignificant difference in patients living in urban or rural area, it is suggested that the behavior and diet of these patients should be evaluated.

    Keywords: Demographic Factors, Hospitalization, Type II Diabetes
  • Mostafa Pouyakian, Mehdi Kangavari*, Hamideh Bidel Pages 47-54
    Background and Objectives

    Work-related musculoskeletal disorders can a great deal cost for communities each year. The purpose of this study was to determine the prevalence of musculoskeletal disorders in workers working in the fruit and vegetable markets and to identify the risk factors that affecting these disorders.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study was conducted on 570 the fruit and vegetable markets workers in 2014. To determine the prevalence of musculoskeletal disorders, the Cornell Questionnaire (CMDQ) was distributed among the selected samples. Finally, data were analyzed with SSPS version 18.

    Results

    The mean age of the participates was 31.49±6.38 and the mean time of work was 12.28±1.51. In addition, work experience was 5.5±2.06. The prevalence of musculoskeletal disorders was estimated 78.3 ± 6.8. The prevalence rates in the balance sheet, bar, middle, back, and lettuce and vegetable occupations were 91, 86, 78, 71, and 75, respectively. Correlations between age, body mass index, occupational group and prevalence of musculoskeletal disorders were significant (P<0.05).

    Conclusions

    The findings of this study recommend the implementation of appropriate interventional measures, such as redesigning workstations and training workers on proper carriage, the need for part-time occupational health professionals to reduce the prevalence of musculoskeletal disorders, and increase workers' efficiency.

    Keywords: Fruit, Vegetable Markets, Musculoskeletal Disorders, Workers
  • Mohammad Babamiri, Seyed Ali Mahdiyoun, Ziba Abdi, Nasrin Nouri, Nasim Alipour* Pages 55-60
    Background and Objectives

    With respect to this fact that trust in supervisor could result in positive organizational consequences, the goal of this research was to investigate the relationship between psychological capital, perceived interactional justice and supervisor support with trust in supervisor.

    Materials and Methods

    The study design was descriptive and correlational. The statistical sample (250) was all nurses that work in Hamadan hospitals and selected by simple random sampling. The research tools included psychological capital questionnaire, interactional justice questionnaire, supervisor support and trust in supervisor questionnaire. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient in SPSS v.19 with significance set at p ≤0.05.

    Results

    The results showed that there is significant positive relationship between psychological capital and perceived interactional justice with trust to supervisor (p=0.01), but there is not significant relationship between supervisor support and trust to supervisor (p>0.05).

    Conclusions

    The results indicate that the dimensions of psychological capital, perception of justice, and supervisor support can build trust in the supervisor. Therefore, it is recommended to pay attention to the variables mentioned in order to build trust in the supervisor.

    Keywords: Perceived Interactional Justice, Psychological Capital, Supervisor Support, Trust in Supervisor