فهرست مطالب

مدیریت سازمان های دولتی - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، زمستان 1398)

فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعیده سیادت، محمدتقی امینی*، محمد مهدی پرهیزگار، جمشید سالار صفحات 11-32

    امروزه رقابت در فضای کسب وکارهای مختلف مستلزم مواجهه با فرصت ها و چالش های فروانی است. ازاین رو، ضروری است تا مدیران به منظور پیش بینی و هدایت راهبردی اثربخش سازمان های خود، همچنین کنترل و پاسخگویی به -موقع در واکنش به تحرکات رقبا و تحولات محیطی، از نوعی الگوی کنترل -استراتژیک استفاده نمایند که علاوه بر ضمانت حفظ حیات و بقای سازمان و تحقق اهداف سازمان، کنترل را به امری مستمر، درونی و جاری در سازمان تبدیل نماید. بنابراین؛ پژوهش حاضر با بهره گیری از شیوه پژوهشی کیفی و روش داده بنیاد به تبیین الگوی کنترل استراتژیک با رویکرد خودکنترلی پرداخته است. در این پژوهش نمونه گیری به روش های هدفمند، نظری و گلوله برفی انجام شده، ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش، مصاحبه های نیمه ساختاریافته و شیوه تجزیه و تحلیل آن با استفاده از مدل پارادیمی داده بنیاد انجام شده است. نتایج حاصله موید آن -است که مقوله اصلی «پیاده سازی کنترل استراتژیک در سازمان و نگاهی -درونی به کنترل استراتژیک» است که با توجه به عوامل علی، عوامل زمینه ای و عوامل مداخله گر شکل گرفته است و از طریق راهبردها، به دودسته پیامد اصلی شامل پیامدهای سازمانی و پیامدهای فردی منجر می شود.

    کلیدواژگان: کنترل استراتژیک، خودکنترلی، نظریه داده بنیاد، الگو
  • رحمان رنجبر، بابک نادرپور*، غلامحسین حسینی نیا، نادر هوشمندیار صفحات 33-50

    بازآفرینی دولت با رویکرد کارآفرینی تجدیدنظر ساده یا تفسیر جزئی در شیوه مدیریت نیست، بلکه تغییری همه جانبه در نقش مدیریت جامعه و رابطه بین دولت و شهروندان است که هدایت گری را جایگزین تصدی گری می کند. این پژوهش با روش فراتحلیل کیفی به بررسی پژوهش های حوزه دولت کارآفرین پرداخته و صورت بندی منظمی از آن ها ارائه می دهد. 68 مقاله و گزارش درزمینه دولت کارآفرین با جست وجو در پایگاه اطلاعات علمی داخلی و خارجی در بازه زمانی 10 سال (1387-1397) و در دو بخش «یافته های توصیفی فراتحلیل» و «ارزیابی کیفی مقاله ها» بررسی شده اند. مطالعات فراتحلیل مقاله های دولت کارآفرین نشان می‎دهد پژوهش های این حوزه کمتر ناظر بر جنبه های عملیاتی بوده و بیشتر بر بحث های نظری و ارائه مفاهیم کلی تمرکز کرده اند. در اغلب پژوهش های صورت پذیرفته؛ شاخص های نظریه دولت کارآفرین متناسب با شرایط بومی ایران تبیین نشده است، لیکن در این مطالعه مدل مفهومی دولت کارآفرین با لحاظ شرایط بومی ایران ترسیم شده که ابعاد آن شامل سیاست های کلان، حکمرانی خوب، عدالت اجتماعی، رسالت محوری، عوامل فرهنگی- اجتماعی، تمرکز زدایی، مشتری مداری، بازارگرایی و حمایت و پشتیبانی است.

    کلیدواژگان: الگوی مفهومی، کارآفرینی، کارآفرینی دولتی، دولت کارآفرین، روش فراتحلیل کیفی
  • مجید واحدی*، پروانه صادقی صفحات 51-58

    در این تحقیق که به بررسی تاثیر رفتار شهروندی سازمانی، عملکرد سازمانی اساتید و کارکنان دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی، پرداخته شد. جامعه آماری تحقیق کلیه اساتید و کارکنان دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی بوده که تعداد آن ها 806 نفر است. که از این تعداد 225 نفر هیئت علمی و 581 نفر شامل کارکنان است. ابزار جمع آوری اطلاعات در تحقیق حاضر، پرسشنامه بوده که شامل پرسشنامه استاندارد رفتار شهروندی سازمانی پادساکف (OCB) است. همچنین پرسشنامه استاندارد عملکرد سازمانی هرسی و گلداسمیت بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از پرسشنامه های جمع آوری شده از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد و در سطح استنباطی برای آزمون فرضیه های تحقیق، پس از تعیین توزیع داده های مربوط به متغیرهای تحقیق براساس آزمون کولوموگروف اسمیرنف و آزمون r پیرسون و آزمون رگرسیون خطی با استفاده از نرم افزار SPSS تعیین گردید. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که فرضیات اصلی و فرعی تحقیق، با توجه به آزمون های آماری، در سطح اطمینان 95% تایید می گردند. به عبارت دیگر مشخص گردید که رابطه مثبت و معنی داری میان همه مولفه های رفتار شهروندی سازمانی و عملکرد سازمانی اساتید و کارکنان دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی وجود دارد.

    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، عملکرد سازمان
  • مینا مسلمی کویری، اوژن کریمی*، شمس الدین نیک منش صفحات 59-77

    رفتارهای مخرب که در عصر حاضر با سرعت زیادی در حال افزایش است، پیامدها و آثار منفی جبران ناپذیری برای سازمان ها در پی خواهند داشت. لذا، در طی دهه های اخیر توجه محققان را به خود جلب کرده است. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف شناخت عوامل به وجودآورنده رفتارهای مخرب کاری کارکنان در دانشگاه پیام نور کرج صورت گرفت. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها توصیفی پیمایشی است. همچنین پژوهش حاضر با استفاده از روش شناسی پژوهش آمیخته (کیفی- کمی) مورد تحلیل قرار گرفته است. در مرحله اول جهت شناسایی عوامل به وجودآورنده رفتارهای مخرب، مصاحبه با تعداد 10 نفر از اعضای هیئت علمی و خبرگان در حوزه رفتار کارکنان صورت گرفت و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی تجزیه و تحلیل و پرسشنامه ای طراحی شد که مبنای پژوهش کمی قرار گرفته است. جامعه آماری مربوط به مطالعه کمی، شامل کارکنان دانشگاه پیام نور استان البرز به تعداد 245 نفر بوده است که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 150 نفر محاسبه شد. ابزار گردآوری در این پژوهش، پرسشنامه استاندارد بوده که پایایی این پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 91/0 تایید شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از نرم افزار مدل سازی معادلات ساختاری اسمارت پی ال اس استفاده شد. نتایج یافته ها حاکی از آن است که هوش عاطفی و تعامل رهبر - عضو دارای تاثیر معکوس بر رفتارهای مخرب کاری هستند و در مقابل بی عدالتی، استرس و ویژگی شخصیت شامل درون گرایی، عدم توافق پذیری، عدم وظیفه شناسی، روان رنجوری و عدم گشودگی به تجارب تاثیر مستقیم بر رفتارهای مخرب کاری دارند.

    کلیدواژگان: رفتارهای مخرب کاری، هوش عاطفی، بی عدالتی، استرس، ویژگی شخصیت
  • فریدون قاسمی، کرم الله دانش فرد *، رضا نجف بیگی، محمدعلی افشارکاظمی صفحات 79-92

    هدف اصلی تحقیق آسیب شناسی سرمایه فکری وزارت نفت است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری 900 نفر از مدیران محققان وزارت نفت بوده و نمونه آماری 269 نفر برآورد شده است. ابزار پژوهش پرسشنامه بوده و میزان اعتبار آن 94 درصد تخمین زده شد. نتایج نشان داد، شاخص های تشکیل دهنده سرمایه انسانی به ترتیب اهمیت تجربه و تخصص در رتبه اول، شایستگی و مهارت ها در رتبه دوم، انگیزش و رضایت کارکنان، روحیه کار تیمی، خلاقیت و نوآوری قابلیت حل مسئله و تصمیم گیری در رتبه های سوم تا ششم قرار دارند. مولفه های تشکیل دهنده سرمایه ساختاری به ترتیب روند ها و فرایندها در رتبه اول، ساختار سازمانی در رتبه دوم، فرهنگ سازمانی رتبه سوم، سیستم اطلاعاتی در رتبه چهارم، مدیریت دانش سازمانی در رتبه پنجم، اقدامات مدیریت منابع انسانی در رتبه ششم، مالکیت معنوی در رتبه هفتم، تحقیق و توسعه در رتبه هشتم و نوآوری در محصولات و فرایندها در رتبه نهم قرار دارند. مولفه های تشکیل دهنده سرمایه اجتماعی ترتیب ارزش های مشترک در رتبه اول، زبان مشترک در رتبه دوم، اعتماد، تعهد، عمل متقابل و دوجانبه، تعاملات موجود در شبکه و تعدد تعاملات در رتبه سوم تا هفتم قرار دارند و نیز هر سه بعد سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه اجتماعی از وضعیت مناسبی در وزات نفت برخوردار بوده و سرمایه ساختاری در مقایسه با دو بعد دیگر وضعیت بهتری را داراست.

    کلیدواژگان: سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه اجتماعی، سرمایه ساختاری، وزارت نفت
  • سولماز الهامی*، رضا رسولی، محمد مهدی فراحی صفحات 93-111

    عدم تعادل میان مسئولیت و اختیارات به معنای در نظر نگرفتن یکی از مهمترین اصول تفویض اختیار می باشد که با توجه به پیامدهای این موضوع برای فرد و سازمان پژوهش حاضر در تلاش است تا با واکاوی این پدیده، زوایای گوناگون آن را شناسایی و تبیین کند. استراتژی مورد استفاده تحقیق داده بنیاد و مبتنی بر رویکرد ظاهر شونده می باشد. جامعه مورد مطالعه مدیران شرکت گاز استان خراسان رضوی می باشند که 16 نفر تا رسیدن به اشباع نظری با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب گردیدند. ابزار پژوهش، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. در تحلیل داده ها از نرم افزار تحلیل کیفی MAXQDA کمک گرفته شد و فرآیند های کدگذاری باز، محوری و انتخابی در این خصوص انجام گردید. تجزیه و تحلیل انجام شده از طریق مقایسه مستمر در فرآیند کدگذاری حقیقی و نظری، 100 کد، 40 مفهوم، 8 طبقه و 2مقوله را نشان داد که منجر به ظهور مدل نهایی پژوهش پیرامون مقوله محوری، با عنوان عدم تعادل مسئولیت و اختیارات شد. مدل مربوطه به علل و نتایج مربوط به مقوله محوری پژوهش اشاره دارد. این پژوهش با تبیین عدم تعادل میان مسئولیت و اختیارات، زمینه لازم برای شناخت آن و هدایت به سمت پیامدهای مثبت را در سازمان فراهم آورده است.

    کلیدواژگان: اختیار، مسئولیت، عدم تعادل، نظریه داده بنیاد، رویکرد ظاهر شونده
  • ناصر صنوبر*، سید صمد حسینی، پویا بهزادنیا، زهرا یونس پور صفحات 113-124

    یکی از مسایل مهم سازمان‎های دولتی اجرای صحیح استراتژی تغییر و برنامه های بهبود سازمانی است و مدیران میانی و به ویژه کیفیت روابط بین آنها، نقش کلیدی در اجرای استراتژی دارد. پژوهش حاضر در نظر دارد تاثیر عدالت سازمانی، حمایت مدیریت ارشد از تغییر و مشارکت در تصمیم‎گیری را بر تعهد استراتژیک مدیران میانی بررسی نماید.در این پژوهش با جمع‎آوری پرسشنامه از میان 77 نفر از مدیران دستگاه های اجرایی استان آذربایجان شرقی به روش تصادفی در دسترس و پردازش و بررسی فرضیه ها و تجزیه وت حلیل داده ها از روش رگرسیون توسط نرم افزارهایSPSS , AMOS 21 استفاده شده است. یافته ها نشان می‎دهد بین عدالت سازمانی و روابط با کیفیت بالا رابطه مثبتی وجود داشته و حضور عدالت سازمانی درک‎شده باعث ایجاد روابط با کیفیت بالا می‎شود، تعهد به اهداف سازمانی نیز افزایش می‎یابد. همچنین طبق نتایج این تحقیق، ارتباط خاصی بین مدیریت مدیران ارشد و تعهد به تغییر بدون درنظر گرفتن نقش مستمر روابط با کیفیت بالا اثبات نشد.

    کلیدواژگان: روابط با کیفیت بالا، تعهد استراتژیک مدیران میانی، حمایت مدیریت ارشد، عدالت سازمانی، مشارکت
  • محسن منطقی* صفحات 125-139

    سازمان ها، با استخدام و به کارگیری کارکنان، درصدد تحقق اهداف خود هستند. شرایط سازمان ها از نظر فضای فیزیکی، کاری و قوانین، و همچنین خصوصیات اخلاقی و رفتاری کارکنان زمینه ای را فراهم می سازد که برخی از کارکنان، از زیرکار شانه خالی کنند و در عین حضور، از نظر عملکرد غایب باشند. بررسی الگوی رفتاری کارکنان نامرئی، موضوع این پژوهش است که با روش داده بنیاد انجام شده است. این پژوهش که در سازمان های فرهنگی و مراکز آموزشی شهر قم انجام شده است؛ بر مبنای ادبیات نظری محدود و عمدتا با تکیه بر مصاحبه با 12 نفر (به صورت گلوله برفی) از اساتید و خبرگان در حوزه های علوم انسانی انجام شده است. گزاره های بدست آمده از مطالعات نظری و مصاحبه ها در قالب کدگذاری باز، کدگذاری انتخابی، و کدگذاری محوری انجام شد. برای روایی تحقیق، از ضریب توافق درونی و برای شناسایی پایایی تحقیق از سه مرحله ی پایایی کیفی استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که گزینش مناسب کارکنان، اصلاح ساختارها و قوانین، تقویت باورهای مذهبی و معنوی، آشناسازی کارکنان از پیامدهای عملکرد خود، و اصلاح روابط سیاسی - اجتماعی می تواند کمک شایانی به کاهش پدیده ی کارکنان نامرئی کند.

    کلیدواژگان: کارکنان نامرئی، از زیرکاردرروی، داده بنیاد
  • حسین عماری*، سارا امیرحصاری، حسین قره بیگلو، حسین بوداقی صفحات 141-153

    نیت اصلی این پژوهش مفهوم سازی و عملیاتی کردن "رهبری نوع دوستانه" در مدیریت سازمان های دولتی است. روش این پژوهش آمیخته است. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی " اساتید شاغل در حوزه های علمیه استان آذربایجان شرقی" و در بخش کمی "دانشجویان حوزه های علمیه استان آذربایجان شرقی" است. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از تحلیل محتوای پنهان و در بخش کمی از تحلیل عامل تاییدی استفاده شده است. بعد از تحلیل داده ها برای این سازه، با استناد به آیات و احادیث مرتبط، پنج مقوله هنجارهای اجتماعی، تابوها، رفتارهای ناشایست اجتماعی، حقوق انسانی و رفتارهای ناشایست فردی به همراه 24 آیتم شناسایی شدند. مفهوم سازی مجدد سازه رهبری نوع دوستانه بر اساس آموزه های دین اسلام، جنبه نوآوری این پژوهش محسوب می شود.

    کلیدواژگان: رهبری نوع دوستانه، بازاریابی خیرخواهانه، بازاریابی اسلامی، حس نوع دوستی
  • علی قربانی*، متینه مقدم، آزین هرندی صفحات 155-168

    امروزه با شکل گیری محیط های پیچیده رقابتی، تنها سازمان هایی می توانند به فعالیت خود ادامه دهند که عملکرد خود را در قابلیت های مهم سازمانی همچون نوآوری تقویت کنند. در عصر حاضر یکی از راه های تقویت نوآوری به کارگیری مهارت های کوانتومی مدیریت است که در این پژوهش به چگونگی ارتباط میان مهارت های کوانتومی و عملکرد نوآورانه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی پرداخته شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های تحلیل همبستگی و تحلیل رگرسیون برای تحلیل رابطه بین آن ها بکار گرفته شد. نمونه با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 92 نفر انتخاب و از الگو سازی معادلات ساختاری SEM و از نرم افزار Smart pls استفاده شد. نتایج نشان داد که ضریب مسیر بین مهارت های کوانتومی و عملکرد نوآورانه 212/0 با میزان معنی داری 931/6 و بین مهارت های کوانتومی و تسهیم دانش با ضریب مسیر 613/0 با میزان معناداری 782/20 و بین تسهیم دانش و عملکرد نوآورانه با ضریب مسیر 778/0 با میزان معنی داری 097/30 ارتباط معنی دار و مثبتی وجود دارد، درنهایت می توان نتیجه گرفت که یکی از وظایف بسیار مهم مدیران و رهبران دانشگاه شهید بهشتی، شناسایی و تقویت مهارت های کوانتومی در میان کارکنان و ایجاد انگیزه و تمایل به انتقال دانش در میان سطوح مختلف کارکنان دانشگاه است تا از این طریق بتوانند عملکرد نوآورانه کارکنان دانشگاه را بهبود بخشند.

    کلیدواژگان: مهارت های کوانتومی مدیریت، عملکرد نوآورانه، تسهیم دانش، دانشگاه علوم پزشکی بهشتی
|
  • Siadat Saeedeh, Mohammad Taghi Amini *, Mohamma Mehdi Parhizgar, Jamshid Salar Pages 11-32

    Nowadays, competition in various business environments requires confrontation with plenty of opportunities and challenges. It is therefore necessary for the managers to apply some strategic control model for the purpose of predicting, effective strategic guidance of the organization as well as timely control and response to the movements of the rivals and environmental developments. Such a strategic control model should be able to turn the strategic control to a continuous, internal and ongoing stream in addition to guaranteeing the survival of the organization and realization of the organizational goals. The present research is an attempt to explain the pattern of strategic control with a self-control approach using qualitative research method and grounded theory. Data sampling has been made using purposeful and snowball sampling methods. Semi-structured interviews have been used as the tool for gathering data and data analysis has been carried out using grounded theory paradigmatic model. The results confirm that the main category is" implementation of strategic control in the organization with an internal look to strategic control (self-control)" which has been developed by the causal factors and through strategies affected by the set of contextual and intervening factors, it results in the realization of two types of main consequences (individual and organizational consequences).

    Keywords: Strategic Control, Self-Control, grounded theory
  • Rahman Ragbar, Babak Naderpoor *, Gholamhossein Hosseininia, Nader Houshmandyar Pages 33-50

    The reinventing government with the entrepreneurial approach is not a simple rethinking or partial interpretation of management, but a comprehensive change in the role of community management and the relationship between government and citizens that replaces directing leadership. This article evaluates the qualitative meta-analysis researches on an entrepreneurial government and it also represents a specified configurative view regarding the above researches. 68 articles and reports on the Entrepreneurial Government have been searched in four scientific databases of the country over the past 10 years (2008-2018) and in two sections: "Meta-descriptive findings" and "Qualitative evaluation of articles". A meta-analysis of the Entrepreneurial Government papers shows that research in this field is less focused on operational aspects and more focused on theoretical discussions and general concepts. In most of the studies mentioned, the indices concerning the entrepreneurial government theory have not been stated in accordance with the indigenous conditions of Iran. In this study, however, the conceptual model of the entrepreneurial government has been outlined in terms of the Iranian indigenous conditions including the macro policies, good governance, social justice, mission orientation, social-cultural values, decentralization, customer orientation, market orientation and advocacy.

    Keywords: Conceptual Model, Entrepreneurship, Governmental Entrepreneurship, Entrepreneurial Government, Qualitative Meta-Analysis Researches
  • Majid Vahedi *, Parvaneh Sadeghi Pages 51-58

    This study aimed to investigate the effect of organizational citizenship behavior, organizational performance of faculty members and staff of Payame Noor University of East Azerbaijan Province. The population of the study consisted of 806 professors and staff of Payame Noor University of East Azerbaijan. Of these, 225 are faculty and 581 are staff. The data collection tool in this study was a questionnaire including the ODS standard questionnaire of organizational citizenship behavior (OCB). Also the standard questionnaire of organizational performance was Hershey and Goldsmith. At the inferential level, for testing the research hypotheses, after determining the distribution of the data related to the research variables based on Kolmogorov-Smirnov test, r-Pearson test and linear regression test. Data were analyzed by SPSS software. The results show that the main and sub-hypotheses of the research are confirmed at 95% confidence level by statistical tests. In other words, it was found that there is a positive significant relationship between all components of organizational citizenship behavior and organizational performance of teachers and staff of Payame Noor University of East Azarbaijan.

    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Organizational Performance
  • Mina Moslemi Kaviri, Owzhan Karimi *, Shamseddin Nikmanesh Pages 59-77

    Malicious behaviors, which are rapidly increasing in the modern era, will have irreparable negative consequences for organizations, so it has attracted researchers' attention in recent decades. In this regard, the present study was conducted to identify the factors that cause destructive behaviors of staff at Payam Noor University of Karaj. This study is a descriptive survey in terms of purpose and method of data collection. In addition, the present study has been analyzed using a qualitative-quantitative research methodology. In the first stage, to identify the factors causing malicious behaviors, interviewing 10 professors, faculty members and experts in the field of face-to-face behavior. A qualitative content analysis method was used and a questionnaire was designed based on quantitative research. The statistical population of the study consisted of 245 employees of Payam-e-Noor University of Alborz. The sample size was 150 individuals using Cochran formula. The instrument for collecting data was standard questionnaire. The reliability of these questionnaires was confirmed by Cronbach's alpha coefficient of 0.91. Structural equation modeling software was used to analyze the collected data. The results indicate that emotional intelligence and leader-member interaction have the opposite effect on malicious behaviors, and in contrast to injustice, stress, and personality traits include introversion, disagreement, lack of conscientiousness, neuroticism, and inattention. Experience openness has a direct impact on destructive behaviors.

    Keywords: Malicious behaviors, emotional intelligence, injustice, stress, personality traits
  • fERIDOUN Ghasemi, karamallah daneshfard *, Reza Najaf Beigi, Mohmmad Ali Afshar kazemi Pages 79-92

    The main purpose of the research is the pathology of the Ministry of Oil intellectual capital. The present study is of applied purpose and of descriptive survey method. The statistical population consists of 900 oil ministry research managers and the sample is estimated to be 269. The tool was a questionnaire and its validity was estimated to be 94%. The results showed that human capital constituents ranked first in order of importance of experience and expertise in the first rank, competence and skills second, staff motivation and satisfaction, teamwork morale, creativity And problem-solving and decision-making innovation ranks third to sixth. The components of Structural Capital are the processes and processes ranked first, organizational structure ranked second, organizational culture ranked third, information systems ranked fourth, organizational knowledge management ranked fifth, human resource management practices ranked sixth, intellectual property ranked Seventh, R&D ranked eighth, and product and process innovation ninth. The constituent components of social capital are ranked first, shared language second, trust, commitment, reciprocity, reciprocal interactions, and interactions ranging from third to seventh. And all three aspects of human capital, structural capital and social capital have a good status in the Ministry of Oil and structural capital is better than the other two dimensions.

    Keywords: Intellectual Capital, Human Capital, Social Capital, Structural Capital, Oil Ministry
  • Reza Rasouli, Mohamad Mahdi Farahi Pages 93-111

    The imbalance between responsibility and authority means not considering one of the most important principles of Authority Delegation. According to the consequences of this issue, the individual and the organization of the present research are trying to identify and explain its various angles by analyzing this phenomenon. . The strategy used is grounded theory research based on the emerging approach. The studied population is the managers of the Gas company of Khorasan Razavi province. Sixteen people were selected through targeted sampling method until reaching the theoretical saturation. The research tool was a semi-structured interview. MAXQDA qualitative analysis software was used to analyze the data. Open, axial and selective coding processes were done in this regard. The analysis carried out by continuous comparisons in the actual and theoretical coding process showed 100 codes, 40 concepts, 8 classes, and 2 categories, which led to the emergence of a final model of research on the axial category, called the imbalance of responsibility and authority. The model refers to the causes and outcomes of the research topic. This research, by explaining the imbalance between responsibility and authority, has provided the ground for identifying it and directing positive outcomes in the organization.

    Keywords: Authority, responsibility, imbalance, grounded theory, emerging approach
  • Naser Sanoubar *, Seyyed Samad Hosseini, Pouya Behzadnia, Zahra Younespour Pages 113-124

    One of the key issues for public agencies is the proper implementation of change strategy and organizational improvement programs, and middle managers, and especially the quality of their relationships, play a key role in implementing the strategy. The present study intends to investigate the impact of organizational justice, senior management support for change and participation in decision making on strategic commitment of middle managers. Data were analyzed using SPSS, AMOS 21 software and regression analysis. Findings show that there is a positive relationship between organizational justice and high quality relationships, and the presence of perceived organizational justice leads to high quality relationships, and commitment to organizational goals increases. Also, according to the results of this study, no specific relationship between senior management management and commitment to change was demonstrated without considering the ongoing role of high quality relationships. Findings can help managers understand the factors affecting commitment to change and assist them to build high quality relationships to achieve organizational goals.

    Keywords: High quality connections, Middle managers’ strategic commitment, Senior managers’ support, Organizational Justice, association
  • Mohsen Manteghi * Pages 125-139

    with employing staff try to achieve their goals. Organizational conditions in terms of physical space, workplace and laws, as well as the ethical and behavioral characteristics of employees provide the context for some employees to be absent from work and absent in performance. Investigating the behavioral pattern of invisible employees is the subject of this research which has been done with the foundation data method. The study, which was conducted at cultural organizations and educational centers in Qom, was based on limited theoretical literature and mainly based on interviews with 12 people (snowballed) from professors and experts in the humanities. Theorems obtained from theoretical studies and interviews were formatted as open coding, selective coding, and axial coding. In this study, the causal conditions of invisible staff behavior were categorized into individual, social, and organizational causes, and the central categories were divided into structural, cultural-spiritual, and political-social. The confounders were also divided into personal and cultural ones. The behavioral consequences of invisible employees were categorized into individual, group, family, and organizational.

    Keywords: Invisible employees, subcutaneous, data base
  • Hossein Emari *, Sara Amirhesar, Hossein Ghareh Bigloo, Hossein Bodaghi Pages 141-153

    The main purpose of this research is to conceptualize and implement "altruistic leadership" in the management of government organizations. The method of this research is mixed. The statistical population of this research in the qualitative section was the professors working in the seminaries of East Azerbaijan province, and in quantitative section was the students studying in the seminaries of East Azerbaijan province. For data analysis, hidden content analysis was used in the qualitative part and confirmatory factor analysis was used in the quantitative section. After analyzing the data for this structure, five categories of social norms, taboos, inappropriate social behaviors, human rights and improper individual behaviors along with 24 items were identified based on the relevant verses and hadiths. Re-conceptualizing the structure of altruistic leadership based on the teachings of Islam is an aspect of innovation in this research.

    Keywords: Altruistic Leadership, Charitable Marketing, Islamic Marketing, A Sense of Altruism
  • Ali Ghorbani*, matineh moghaddam, azin harandi Pages 155-168

    Nowadays, with the formation of complex competitive environments, only organizations can continue to work to enhance their prominent organizational capabilities such as innovation. In this age, one of the ways to enhance innovation is to use quantum management skills. In this study, the relationship between quantum skills and the innovative performance of the staff of the University of Medical Sciences has been addressed. This research is descriptive-applied. To analyze the factors, correlation analysis and regression analysis were used to analyze the relationship between them. The samples were selected using a Morgan table and a stratified random sampling of 92 people. The SEM structural equation modeling and smart pls software were used. The results showed that between quantum skills and innovative performance with path coefficient of 0.212 with a significant level of 6,931 and between quantum skills and knowledge sharing with path coefficient of 0.613 with a significant amount of 20.782 and between knowledge sharing and innovative performance with the coefficient of path is 0.778 with a significant amount of 30.097. Finally, it can be concluded that one of the most important tasks of managers and leaders of Shahid Beheshti University is to identify and strengthen quantum skills among employees and motivate and tend to transfer Knowledge is among the different levels of the staff of the university, in order to enable the innovative performance of the staff of the university The better.

    Keywords: Quantum Management Skills, Innovative Performance, Knowledge Sharing, Beheshti University of Medical Sciences