فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی روانشناختی
سال هشتم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • رسول عابدان زاده*، سعید آلبوغبیش صفحات 1-14
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر تحریک الکتریکی فراجمجمه ای بر توجه انتخابی در شرایط تکلیف دوگانه انجام گرفت. این پژوهش از نوع نیمه تجربی بود. بدین منظور تعداد 28 نفر از دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز با میانگین سنی 46/2±32/25 سال به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب، و سپس به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی و شم تقسیم شدند. از تمامی شرکت کنندگان آزمون تکلیف دوگانه اثر استروپ قبل و بعد از تحریک الکتریکی فراجمجمه ای به عمل آمد. این آزمون شامل چهار فاصله زمانی 50، 100، 300 و 900 هزارم ثانیه بین دو محرک در سه حالت اثر استروپ در شرایط تکلیف دوگانه بود. نتایج آزمون تحلیل واریانس مرکب نشان داد که میانگین زمان واکنش گروه آزمایشی به طور معناداری از گروه شم بهتر بود؛ در نتیجه تحریک الکتریکی قطعه پیش پیشانی قشر مغز باعث کاهش اثر دوره بی پاسخی روانشناختی می شود. پس تحریک الکتریکی، ظرفیت توجه یا سرعت پردازش اطلاعات را در انسان بهبود می دهد.
    کلیدواژگان: دوره بی پاسخی روانشناختی، اثر استروپ، قشر پیش پیشانی، پردازش اطلاعات، زمان واکنش
  • محمدعلی بشارت*، محمدرضا نیک فرجام، کورش محمدی حاصل، عباس ذبیح زاده، محمدحسین فلاح صفحات 15-28
    تکانشوری، گرایش به انجام رفتار ناگهانی و فاقد دوراندیشی، از مولفه های تعیین کننده تعدادی از اختلال های روان پزشکی است. ابعاد تکانشوری شامل بی برنامگی، تکانشوری حرکتی و تکانشوری شناختی هر یک به نحوی تعیین کننده جنبه هایی از افسردگی و اختلال های اضطرابی هستند. هدف اصلی این پژوهش، مقایسه ویژگی های تکانشوری بیماران مبتلا به افسردگی و اختلال های اضطرابی و افراد عادی بود. این مقایسه، تفاوت سطوح تکانشوری سه گروه شرکت کننده در این پژوهش را نشان داد. تعداد 224 نفر (87 افسرده، 64 مضطرب، 73 عادی) از مبتلایان و جمعیت عمومی به صورت داوطلب در این پژوهش شرکت کردند. علاوه بر تشخیص روان پزشکی نوع اختلال، از شرکت کنندگان خواسته شد تا مقیاس تکانشوری بارات (BIS؛ بارات، 1994) را تکمیل کنند. نتایج پژوهش نشان داد که افراد افسرده به طور معنادار بیش از افراد مضطرب و عادی تکانشوری حرکتی و بی برنامگی دارند و افراد مضطرب به طور معنادار بیش از افراد افسرده تکانشوری شناختی و بیش از افراد عادی تکانشوری شناختی و بی برنامگی دارند. سطوح تکانشوری افراد عادی در هر سه بعد کمتر از افراد افسرده و مضطرب بود.  مقایسه ابعاد تکانشوری بیماران و افراد عادی، احتمال تاثیرگذاری تکانشوری بر شکل گیری و یا تداوم افسردگی و اختلال های اضطرابی را تایید می کند. تفاوت سطوح و ابعاد تکانشوری بیماران افسرده و مضطرب نیز می تواند تفاوت در نوع اختلال روانشناختی را در این دو گروه توجیه کند.
    کلیدواژگان: تکانشوری، افسردگی، اضطراب، آسیب شناسی روانی
  • حسن علی ویس کرمی*، حمیده اداوی، زینب آزادبخت، لیلا امیریان صفحات 29-45
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مداخله شناختی-رفتاری در کاهش اضطراب امتحان و کمرویی در دانش آ موزان بود. روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه ی آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه شهر خرم آباد در سال تحصیلی  96-1395 می باشد که از میان آن ها تعداد 30 نفر(15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه گواه) به عنوان حجم نمونه و به روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای به طریق تصادفی انتخاب گردید. ابزار مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه های اضطراب امتحان ساراسون (0196)و کمرویی چیک و باس (1983) بود. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس چندمتغیره) تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که آموزش مداخله درمان شناختی-رفتاری باعث کاهش اضطراب امتحان و کمرویی در دانش آموزان شد (63/70=F، 001/0>P)؛ بنابراین توجه به اهمیت مداخله شناختی-رفتاری در کاهش اضطراب امتحان و کمرویی در دانش آموزان یکی از ضرورت های پژوهش محسوب می شود و برگزاری دوره هایی در این زمینه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، درمان شناختی-رفتاری، کمرویی
  • سیدعلیرضا افشانی*، آزاده ابویی صفحات 47-68
    هدف این پژوهش تعیین رابطه بین هوش هیجانی و شفقت به خود بین دانشجویان بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل دانشگاه یزد در سال تحصیلی 94-95 بودند که 375 نفر از آنها به عنوان نمونه، به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش یعنی پرسشنامه هوش هیجانی شیرینگ شامل پنج خرده مقیاس خودانگیزی، خودآگاهی، هوشیاری اجتماعی، مهارت های اجتماعی و خودکنترلی و پرسشنامه شفقت به خود نف (SCS) شامل شش خرده مقیاس مهربانی با خود، قضاوت به خود، اشتراکات انسانی، انزوا، بهشیاری و همانندسازی افراطی بین دانشجویان توزیع شد و از آنها خواسته شد به کلیه پرسش ها پاسخ دهند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و مدل یابی معادله ساختاری (SEM) استفاده شد. نتایج به دست آمده از ماتریس همبستگی نشان داد بین هوش هیجانی و ابعاد آن با شفقت به خود رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت. همچنین نتایج بررسی مدل معادله ساختاری نشان داد، رابطه مثبت و معنی داری بین این دو متغیر وجود داشت و مدل از برازش مطلوبی برخوردار بود.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، شفقت به خود، دانشجویان
  • مسعود غلامعلی لواسانی*، فرناز مهدی پور مارالانی، الهه حجازی صفحات 69-88
    هدف این پژوهش، بررسی کیفیت رابطه معلم- دانش آموز تحت عنوان دلبستگی به معلم (دلبستگی ایمن، دلبستگی اجتنابی و دلبستگی اضطرابی) به عنوان متغیر بافتی اثرگذار بر اضطراب امتحان به واسطه درگیری تحصیلی در دانش آموزان دختر به روش مدل یابی معادلات ساختاری است.289 دانش آموز دختر  از شهر همدان در رشته ریاضی فیزیک و علوم تجربی در دروس شیمی و فیزیک به عنوان نمونه به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه های ابعاد درگیری تحصیلی ریو و تسنگ (2011) و مقیاس محقق ساخته سه بعدی دلبستگی به معلم و سیاهه اضطراب امتحان اهواز ابوالقاسمی و همکاران (2002) را تکمیل کردند.نتایج حاصل از مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که دلبستگی ایمن به معلم بر کاهش اضطراب امتحان اثر مستقیم معنادار ندارد، ولی از طریق میانجی گری درگیری تحصیلی اثر غیرمستقیم معنادار بر کاهش اضطراب امتحان دارد.دلبستگی اضطرابی و اجتنابی به معلم نیز منجر به افزایش اضطراب امتحان شد.
    کلیدواژگان: دلبستگی ایمن به معلم، دلبستگی اجتنابی، دلبستگی اضطرابی، درگیری تحصیلی و اضطراب امتحان
  • زهرا طبیبی* صفحات 89-105
    پژوهش حاضر میزان رفتارهای پرخطر رانندگی شامل تخلفات و خطاها را در افراد مصرف کننده مواد مخدر، در حال ترک و سالم بررسی کرد. همچنین تاثیر رفتارهای پرخطر رانندگی بر دو شاخص ایمنی ترافیک (تصادفات و جریمه ها) در این سه گروه سنجیده شد. 240 نفر به طور مساوی در سه گروه معتاد (100 درصد مرد)، در حال ترک (100 درصد مرد) و سالم (80 درصد مرد)، به شیوه در دسترس پرسشنامه رفتارهای رانندگی منچستر به علاوه ویژگی های فردی و تاریخچه مصرف مواد را پر کردند. آزمون های آماری با کنترل متغیرهای سن، جنسیت، تحصیلات، ساعت و تجربه رانندگی نشان داد افراد معتاد و در حال ترک نسبت به افراد سالم میزان خطاها، تخلفات پرخاشگرانه و معمولی، لغزش ها، تصادفات و جریمه های رانندگی بیشتری مرتکب می شوند. یافته های همبستگی سهمی در گروه معتاد رابطه ی بین تعداد تصادفات با خطاها و لغزش های رانندگی و تعداد جریمه ها با تخلفات معمولی، پرخاشگرانه و لغزش معنادار بود. در گروه تحت درمان بین تعداد تصادفات و همه انواع تخلفات و خطاها و تعداد جریمه ها با تخلفات پرخاشگرانه، معمولی و خطاهای رانندگی ارتباط معنادار بود. در افراد سالم هیچ رابطه ای معنادار نبود. افراد معتاد و تحت درمان نقش موثری در بروز رفتارهای پرخطر رانندگی و کاهش سطح ایمنی ترافیک دارند.
    کلیدواژگان: اعتیاد، تخلفات رانندگی، سوانح رانندگی
  • رضا رستمی*، عاطفه ذبیحی، نرجس حسین زاده بحرینی، فاطمه دهقانی آرانی صفحات 107-120

    طی دو دهه اخیر مطالعات زیست شناختی به ویژه در خصوص نقش هورمون ها در حوزه نظریه دلبستگی بالبی، اهمیت جدی پیدا کرده است. هدف این مطالعه، پاسخ به این سوال بود که آیا نقش هورمون اکسی توسین به فرایند تولد محدود می شود یا در رابطه بلندمدت شیرخوار با مراقب نیز اثرگذار است؟. مطالعه گسترده پیرامون این موضوع نشان می دهد ترشح هرمون اکسی توسین نه تنها به تسهیل روند زایمان می انجامد، بلکه در تمام تعاملات و دلبستگی مادر- کودک نیز نقش تسهیل کننده دوجانبه دارد. برای یافتن ارتباط میان اکسی توسین و دلبستگی، پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Medlib،Cochrane library ، SID،  Iran Doc (2000 تا 2016) مطالعه شدند. از میان مقالات مطالعه شده، آنهایی که ارتباط اکسی توسین با ویژگی هایی غیر از دلبستگی را بررسی کرده بودند، حذف، و تعداد 115 مقاله بررسی شد. این مطالعات نشان دادند ارتباطی قوی بین سطح اکسی توسین والدین و نوزاد و رفتارهای دلبستگی وجود دارد.مطالعات نشان می دهند فرایند بارداری، زایمان و ارتباط مادر با نوزاد باعث افزایش سطح اکسی توسین مادر و نوزاد، در نتیجه بهبود رفتار مادرانه و نهایتا شکل گیری پایه های دلبستگی می شود. البته برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه نیاز به نمونه گیری هایی با حجم بیشتر است.

    کلیدواژگان: دلبستگی، اکسی توسین، رفتار مادرانه، پیوند مادر- شیرخوار
  • فاطمه جعفری، منصوره حاج حسینی*، باقر غباری بناب صفحات 121-144
    پژوهش حاضر با هدف طراحی و شناسایی اثر الگوی مشاوره هیجان مدار مبتنی بر اخلاق اسلامی بر شادکامی زوجین ناسازگار صورت پذیرفت. روش پژوهش آزمایشی، و در چارچوب طرح شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری کلیه زوجین مراجعه کننده به مرکز مشاوره یارا در شهرستان ساوه بوده است که از بین آن ها 30 زوج داوطلب در شش ماهه دوم سال 1395 انتخاب گردید و به تصادف در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه شادکامی آکسفورد بود. برنامه به مدت 10 جلسه مشاوره گروهی 90 دقیقه ای برای گروه آزمایش اجرا شد، اما گروه گواه، آموزشی دریافت نکرد. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد. یافته ها حاکی از آن بود که الگوی طراحی شده از روایی مناسب برخوردار بوده و باعث افزایش معنادار میانگین شادکامی و مولفه های آن یعنی رضایت از زندگی، خلق مثبت، بهزیستی ذهنی و خودکارامدی گردیده، اما بر مولفه دیگر یعنی عزت نفس تاثیر معناداری نداشته است. می توان نتیجه گرفت الگوی مشاوره هیجان مدار مبتنی بر اخلاق اسلامی به عنوان یک روش کاربردی و موثر می تواند زوجین ناسازگار را از حالت دلبستگی ناایمن به ایمن، تنظیم هیجانات و شادکامی بیشتر سوق دهد.
    کلیدواژگان: رویکرد هیجان مدار، مشاوره هیجان مدار مبتنی بر اخلاق اسلامی، شادکامی
  • اثربخشی معنی درمانی گروهی بر جهت گیری مذهبی و سلامت روان نوجوانان
    سیدرضا جارچی، حمدالله حبیبی، وحید منظری توکلی*، وجیهه سادات هاشمی زاده صفحات 145-160
    آنچه در معنادرمانی به عنوان رکن و پایه در نظر گرفته می شود، بحث معنا و هدف مند بودن در زندگی است که در حوزه دین نیز مطرح است و بر جهت گیری مذهبی و به دنبال آن آرامش روانی نوجوان اثرگذار است. پژوهش حاضر با هدف شناخت اثربخشی معنی درمانی گروهی بر جهت گیری مذهبی و سلامت روان نوجوانان ناسازگار انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را دانش آموزان پسر ناسازگار در مدارس مقطع متوسطه شهر کرمان که به دلیل عدم سازگاری در مدارس توسط مشاوران مدارس به مرکز مشاوره اداره کل آموزش و پرورش ارجاع داده شده بودند، تشکیل دادند. نمونه پژوهش 30 دانش آموز پسر ناسازگار از بود که با استفاده از مقیاس سازگاری دانش آموزان دبیرستانی 30 نفر نخست انتخاب، و به عنوان دانش آموز ناسازگار تشخیص داده شدند. گروه نمونه از نظر بهره هوشی و پیشرفت تحصیلی همتا شدند. سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل، هر کدام 15 نفر قرار گرفتند. به گروه آزمایشی کارگاه آموزش معنی درمانی در 10 جلسه 90 دقیقه ای ارائه شد و گروه کنترل برنامه ای دریافت نکردند. هر دو گروه قبل و بعد از آزمایش به مقیاس های جهت گیری مذهبی و سلامت روان پاسخ دادند. داده ها با استفاده از میانگین، انحراف معیار و تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد آموزش معنی درمانی گروهی تاثیر معناداری بر جهت گیری مذهبی و سلامت روان دانش آموزان داشته است (01/0P<). معنی درمانی با تاکید بر سازه هایی چون یافتن معنای شخصی در زندگی و معنای رنج و نیز تکلیف هایی که در آن به مراجع داده می شود، شیوه موثری در جهت اثرگذاری بر جهت گیری مذهبی و به دنبال آن سلامت روانی افراد نوجوان است.
    کلیدواژگان: معنی درمانی گروهی، جهت گیری مذهبی، سلامت روان، نوجوانان ناسازگار
  • رابطه نماز و نیایش با اضطراب ، افسردگی
    محمد امامی راد* صفحات 161-172
    درصد قابل توجهی از انسان هادچار اضطراب و افسردگی هستند و درمان های مختلفی برای این عارضه ها وجود دارد. دراین مقاله، نماز برای درمان یا حداقل کاهش آن پیشنهاد شده است. از این رو، پژوهشحاضر با هدف تعیین رابطه نماز با اضطراب و افسردگی انجام شده است. روش پژوهش همبستگی است و برای جامعه آماری، از بین 400 معتکف، 120 نفر به عنوانحجم نمونه که ترکیبی از 80  مرد و 40 زنبوده است ، به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس اضطراب بک،تست افسردگی بک II و پرسشنامه استاندارد نماز در جامعه آماریاجرا شد. مهم ترین یافته های پژوهش حاکی از آن بود که فرضیه اصلی پژوهش یعنیارتباط نماز با اضطراب و افسردگی تایید شد. همچنین، فرضیه فرعیاول پژوهش که شامل فرض ارتباط نماز با اضطراب بوده است، نیز مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: نماز، نیایش، عبادت، دعا، اضطراب، افسردگی
  • محمد همتی، علی مهداد*، اصغر آقایی جشوقانی صفحات 186-199
    پژوهش حاضر با هدف طراحی بسته آموزشی تنظیم هیجانی ویژه افراد در حال ترک مواد مخدر سنتی و بررسی اثربخشی آن بر بهبود تحریف های شناختی و وسوسه مصرف مواد مخدر این افراد اجرا شده است. روش تحقیق از نوع آمیخته می باشد. در مرحله کیفی که با روش  نظریه مبنایی صورت گرفته، مولفه های سازنده بسته آموزش تنظیم هیجانی (ویژه افراد در حال ترک) شناسایی شد. در بخش کمی پژوهش، از طرح شبه آزمایشی گروه های ناهمسان استفاده شد. 40 نفر نمونه با روش در دسترس انتخاب، و در دو گروه آزمایش و گواه جای گرفتند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه تحریف های شناختی بین فردی حمام چی و بویوک اوزتورک (1998) و وسوسه مصرف مواد مخدر بک و کلارک (1993) می باشد. داده های جمع آوری شده با آزمون تحلیل واریانس عاملی و اندازه گیری مکرر تحلیل شدند. نتایج نشان می دهد که آموزش تنظیم هیجانی، موجب کاهش نمره تحریف های شناختی افراد در حال ترک مواد مخدر شده است، اما بر وسوسه مصرف مواد مخدر تاثیر معناداری ندارد. در نتیجه آموزش راهبردهای ارزیابی مثبت و بهبود تحریف های شناختی در افراد در حال ترک می تواند احساس رضایت آنها را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجانی، تحریف شناختی و وسوسه مصرف مواد مخدر
|
  • Rasool Abedanzadeh *, Saeed Alboghobish Pages 1-14
    The current study aimed to investigate the effect of transcranial direct current stimulus on selective attention in dual task paradigm. By semi-experimental method 28 students of Shahid Chamran University of Ahvaz were recruited (mean age: 25.32±2.46) by at available sampling method and assigned into experimental and Sham equally groups. Participants were asked to perform dual task test of Stroop’s effect  before and after transcranial stimulus. The test included four stimulus onset synchronized of 50, 100, 300 and 900 thousandth of a second between two stimuli in three Stroop’s effect conditions with dual task paradigm. The results of the mix analysis of variance revealed that the mean of reaction time in experimental group was better than the other one (p<0.05), therefore, it can result that the transcranial stimulus of prefrontal cortex method decreased the effect of psychological refractory period. Thus this method can improve the capacity of selective attention or information process in humankind
    Keywords: Psychological refrectory period, Stroop’s effect, Prefrontal cortex, Information proccecing, Reaction Time
  • Mohammad Ali Besharat *, Mohammad Reza Nikfarjam, Kourosh Mohammadi Hasel, Abbas Zabihzadeh, Mohamad Hosein Fallah Pages 15-28
    Impulsiveness, the individual's tendency to respond quickly to a given stimulus without reflectivity and evaluation of the consequences, is considered as a determinant component of several psychiatric disorders. Dimensions of impulsiveness including lack of discipline, motor impulsiveness, and cognitive impulsiveness could influence different aspects of depression and anxiety disorders. The main aim of this study was to compare impulsiveness in patients with major depression and anxiety disorders with and normal individuals. This study demonstrates the differences of impulsivity among the three attending groups in this study. A total of 224 individuals (87 depressed, 64 anxious, 73 normal) participated in this study voluntarily. Following a psychiatric diagnosis of the psychological disorders, both the patient and normal groups were asked to complete the Barrat Impulsiveness Scale (BIS; Barratt, 1994). The results revealed that depressed patients reported significantly higher levels of motor impulsiveness and lack of descipline than did anxious patients and normal individuals. Anxious patients reported higher levels of cognitive impulsiveness than did depressed patients as well as higher levels of cognitive impulsiveness and lack of discipline than did normal individuals. Normal individuals reported lower levels of impulsiveness than did the two groups of depressed and anxious patients. Comparison of dimensions of impulsiveness in patients and normal individuals provides evidence of the possible impact of pathological impulsivity on the development and/or continuity of depression and anxiety disorders. The difference between levels and dimensions of impulsiveness of the two groups of depressed and anxious patients also could explain their differences in terms of the kind of psychological disorders.
    Keywords: impulsiveness, Depression, anxiety, psychopathology
  • Hasan Ali Vaiskarami *, Hamideh Adavi, Zeinab Azadbakht, Leila Amairian Pages 29-45
    The current study is done with the purpose of studying the effectiveness behavioral-cognitive intervention training in decreasing the Students test anxiety and shyness. The present study was a qasi-experimental method with pre-test/post test with a controlled group. Statistical population included first grade high school students of Khorramabad city who were studying in the educational year 95-96. sample of this study was composed of 30 students who were selected with multi-stage random sampling method, and were placed in two experimental groups and control groups(each consisted of 15 persons). Research tools included test anxiety questionnaire (TAQ) Sarason (1960) and shyness questionnaire (SQ) Cheek & Buss (1983). Data using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (multivariate analysis of covariance) were analyzed. Research results show that education cognitive-behavioral intervention training decreases Test anxiety and Shyness in the students (F-72/63, P<0/001). So cognitive-behavioral intervention due to the decrease in students a passion Test anxiety and Shyness and holding periods is one of the necessities of research in this area is recommended.
    Keywords: Cognitive-Behavioral Therapy, Test Anxiety, Shyness
  • Seyed Alireza Afshani *, Azade Abooei Pages 47-68
    This study aims to investigate the relationship between emotional intelligence and self-compassion among students. The statistical population of this study includes Yazd university students studying in 2015-2016 academic year. A sample of 375 students was selected through stratified sampling strategy. Shearing emotional intelligence questionnaire included self-motivation, self-awareness, social consciousness, social skills and self-control and Neff self-compassion questionnaire included self-kindness, self-criticism, a sense of common humanity, isolation, mind fullness and overidentifing were the instruments of this research. The research instruments were distributed among the students and they were asked to answer all the questions. The instruments were proved to have content validity and the reliability of them was determined by Cronbach's alpha coefficient. For data analysis, Pearson correlation coefficient and Structural Equation Modeling (SEM) were used. The result of correlation matrix shows a positive and significant relationship between the emotional intelligence and self-compassion (p< 0.001). The results of structural equation modeling show there is a positive and significant relationship between these two variables and fitness of model is good.
    Keywords: Emotional intelligence, Self-compassion, students
  • Masoud Gholamali Lavasani *, Farnaz Mehdipour Maralani, Elahe Hejazi Pages 69-88
    In this study, the quality of teacher-student relationship is presented as attachment to teacher (secure attachment, avoidant attachment, and anxious attachment) as contextual variable and as factors influencing test anxiety in female students through academic engagement, are examined using the method of structural equation modeling. 289 female students were selected as the sample in Hamedan in the field of Mathematics-Physics and Empirical Sciences in chemistry and physics by the method of multistage cluster sampling and completed Rio and Tseng questionnaire of aspects of academic engagement (2011) and researcher-made three-dimensional scale of attachment to teacher, and Test Anxiety Inventory of Abolqasemi et al. (2002). According to the results and the model presented,secure attachment has no significant direct effect on test anxiety, But, through the mediating role of academic engagement, reduces test anxiety. Anxious and Avoidant attachment to the teacher leads to increased test anxiety.
    Keywords: Secure Attachment, Avoidant attachment, Anxious attachment, academic engagement, Test Anxiety
  • Zahra Tabibi * Pages 89-105
    The current study aimed to compare driving violations and driving errors of addicted, under-treatment and healthy drivers. Also, the influence of aberrant driving behavior on traffic safety (accidents and tickets) for each group was assessed. A total of 240 volunteers filled up Driving Behavior Questionnaire and a demographic questionnaire asking about driving experience and history of substance was used. ANCOVA and MANCOVA with age, gender, education, and hours of driving per week, and the years of driving experience as covariates indicated that compared to healthy drivers, addicted and under-treatment drivers reported higher rate of aggressive violations, ordinary violations, errors, lapses, accidents and tickets. Among addicted there was significant relationship between the number of accidents and driving errors. Their number of tickets was related to ordinary driving violations. For the under-treatment group, the number of accidents were related to ordinary violations, aggressive violations, errors and lapses. Their number of tickets was related to aggressive violations, ordinary violations and errors. For healthy individuals none of the correlations were significant. Addicted and under-treatment individuals violate traffic regulations and drive erroneously more than healthy individuals, resulting in decrease in traffic safety.
    Keywords: Addiction, road traffic violations, traffic accidents
  • Reza Rostami *, Atefeh Zabihi, Narjes Hosseinzadeh Bahreini, Fateme Dehghani Arani Pages 107-120
    Context

    It is over two decades that bio-cognitive studies in the field of Bowlby’s attachment theory became very important. Currently, the researchers emphasize on the role of oxytocin in the formation of attachment and caring behaviors.a Evidence acquisition: To study the relationship between oxytocin and attachment, related articles were studied in the Pubmed, Medlib, Cochrane library, SID and Iran Doc Informationa databases (2000 to 2016). The articles assessing the relationship of oxytocin with non-attachment features have been excluded among the studied articles. A total of 115 articles were studied.

    Results

    The relationship between attachment and oxytocin is highly confirmed in all these investigations, regarding the variety of methodology in the collected studies and obtaining the confirming studies.

    Conclusion

    Studies show that the process of pregnancy, childbirth and the mother’s relationship with the baby increases the mother’s oxytocin level and thus the improvement of maternal behavior. The consequence of enhancing the care quality is an increase in the oxytocin level in the brain of the baby. As a result, oxytocin plays a critical role in the improvement of maternal care and mother-infant attachment status.

    Keywords: attachment, oxytocin, maternal behavior, mother- newborn communication
  • Fateme Jafari, Mansoureh Hajhosseini *, Bagher Ghobaribonab Pages 121-144
    The purpose of this study was to design and identify Emotion-Focused counseling model on Islamic ethics on incompatible couples' Happiness. The research method was experimental and in the framework of a pseudo-experimental design of a pre-test and post-test type with a control group. The statistical population was selected from 30 volunteers of all clients’ couples referring to Yara counseling center in Saveh city in the second six months of 1395. The information gathering tool was Oxford Happiness Questionnaire. The program was run for 10 sessions of 90-minute group counseling for the test group but the control group did not receive any training. The findings indicated that the designed model had an appropriate validity, and significantly increased the happiness mean and its components namely: life satisfaction, positive mood, well-being mental, self-efficacy but there was no significant effect on the other component which was self-esteem. It can be concluded that an Emotion-Focused Counseling Based on Islamic ethics model can drive inconsistent couples from insecure attachment to secure attachment, more emotional control and more intimate as an applied and effective way.
    Keywords: Emotion-Focused Approach, Emotion-Focused counseling Based on Islamic ethics, Happiness
  • The effectiveness group logo therapy on religious orientation and mental health in maladjustment adolescences
    Seyed Reza Jarchi, Hamdollah Habibi, Vahid Manzari Tavakoli *, Vajihesadat Hashemizadeh Pages 145-160
    The purpose of this study was to design and identify Emotion-Focused counseling model on Islamic ethics on incompatible couples' Happiness. The research method was experimental and in the framework of a pseudo-experimental design of a pre-test and post-test type with a control group. The statistical population was selected from 30 volunteers of all clients’ couples referring to Yara counseling center in Saveh city in the second six months of 1395. The information gathering tool was Oxford Happiness Questionnaire. The program was run for 10 sessions of 90-minute group counseling for the test group but the control group did not receive any training. The findings indicated that the designed model had an appropriate validity (CVR =0.7125) and significantly increased the happiness mean and its components namely: life satisfaction, positive mood, well-being mental, self-efficacy but there was no significant effect on the other component which was self-esteem. It can be concluded that an Emotion-Focused Counseling Based on Islamic ethics model can drive inconsistent couples from insecure attachment to secure attachment, more emotional control and more intimate as an applied and effective way.
    Keywords: Group logotherapy, Religious Orientation, Mental Health, Maladjustment adolescence
  • The relationship prayer and supplication with anxiety and depression
    Mohammad Emamirad * Pages 161-172
    A significant percentage of people suffering from anxiety and depression and there are different treatments for this condition. In this study, prayer has been suggested at least to treat or reduce anxiety and depression. Hence, the present study is done to determine the relation of prayer with anxiety and depression. The research method is a correlation. The statistical population of research, was randomly selected between 400 retiring for prayer, 120 person as the sample volume that composed of 80 men and 40 women. Research instruments included the beck anxiety inventory, Beck Depression Inventory II, prayer standard questionnaire and benediction was conducted in the statistical population. The most important findings of the study show that the main hypothesis of this study included a prayer relationship with anxiety and depression that was confirmed at the level of %1. Also, the first research hypothesis that have been associated with anxiety of prayer was also confirmed at the level of %5.
    Keywords: pray, praise, worship, bless, anxiety, Depression
  • Mohamad Hemati, Ali Mahdad *, Asghar Aghaei Jashooghani Pages 186-199
    The purpose of this study was to design a specially designed syllabus for emotional regulation and its effectiveness in Cognitive disturbances and the temptation of drug use. For this purpose, mixed research method has been used. In the qualitative stage, which was done by the method of Grounded Theory, the constructive components of the package of emotional regulation training were identified. In the second stage, the pseudo-experimental design of heterogeneous groups was used. 40 subjects were selected by available sampling method and were randomly assigned to either experimental or control group. The questionnaires used include Interpersonal Cognitive Distortion Questionnaire (Hamamci & Buyuk-ozturk, 1998) and Beck and Clarke's Drug Temptation Questionnaire (1993). The collected data were analyzed using repeated measure. The results show that emotional regulation training reduces the cognitive distortion of drug abusers, but does not have a significant effect on drug use temptation. As a result, educating positive assessment strategies and improving cognitive distortions in people who are leaving can increase their sense of satisfaction.
    Keywords: Emotional regulation, cognitive disturbance, drug use temptation