فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی روانشناختی
سال نهم شماره 1 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عیسی مرادی، مریم فاتحی زاده*، احمد احمدی، عذرا اعتمادی صفحات 1-24

    شخصیت نقشی اساسی در روابط زناشویی دارد. خودشیفتگی به علت رویکرد متمرکز بر خود، فقدان همدلی و خشونت مانع از ایجاد روابط صمیمانه می شود. درمان خودشیفتگی با موفقیت امکان پذیر است، اما نیاز به یک درک کامل از آسیب شناسی و روش های بالینی مناسب دارد. درمان بین فردی فراشناختی (MIT) برای درمان خودشیفتگی فرایندی گام به   گام اتخاذ می کند که منجر به کاهش تدریجی فرایندهای خودشیفتگی می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر درمان بین فردی فراشناختی بر کیفیت زناشویی مرد خودشیفته انجام گرفته است. به علت عمیق بودن مشکلات شخصیت و طولانی بودن درمان روش پژوهش حاضر پژوهش موردی است. در این مطالعه، آزمودنی مرد 28 ساله بود که با استفاده از مصاحبه بالینی و پرسشنامه ی شخصیت خودشیفته (NPI-40) مبتلا به مشکلات زناشویی و خودشیفتگی تشخیص داده شد. درمان بین فردی فراشناختی بیست و یک جلسه و در طول یک سال انجام شد. نتیجه در ابعاد مختلف کیفیت زناشویی برای مرد و زن یکسان نبود و مسائل فرهنگی نیز نقش مهمی در فرایند درمان داشتند. اما به طورکلی، درمان باعث افزایش کیفیت زناشویی فرد و همسرش شد.

    کلیدواژگان: خودشیفته، درمان بین فردی فراشناختی، کیفیت زناشویی
  • فاطمه نوربالا، نیما قربانی*، مسعود لواسانی صفحات 25-37

    هدف تحقیق حاضر بررسی نقش سبک های دفاعی غالب در پیش بینی علائم جسمانی سازی و وضعیت سلامت عمومی است. نمونه این پژوهش شامل 253 دانشجو (149 زن و 104 مرد) بوده است و ابزارهای مورد استفاده پرسشنامه سبک های دفاعی اندروز (1993)، چک لیست علائم جسمانی سازی ریف و هیلر (1998) و پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ (1979) بودند. نتایج نشان دادند که سبک های دفاعی، پیش بین مناسبی برای علائم جسمانی سازی و سلامت عمومی در افراد هستند. بدین صورت که سبک دفاعی رشدیافته، علائم جسمانی سازی را به صورت منفی و سلامت عمومی را به صورت مثبت پیش بینی می کرد. همچنین سبک های دفاعی رشدنایافته و نوروتیک به ترتیب علائم جسمانی سازی را به طور مثبت و سلامت عمومی را به شکل منفی پیش بینی می کردند. علاوه بر این، دیگر یافته ها نشان دادند که به طور اختصاصی دفاع های خیال پردازی اوتیستیک، برون ریزی، انزوا و ابطال به ترتیب پیش بینی کننده مثبت علائم جسمانی سازی در افراد بودند. یافته های این مطالعه می تواند شاهدی بر نقش احتمالی سبک های دفاعی در ایجاد و عود اختلالات روان تنی محسوب شود. روان درمانگران می توانند با تمرکز بر این سبک های دفاعی، باعث کاهش جسمانی سازی و ارتقای سلامت عمومی گردند.

    کلیدواژگان: سبکهای دفاعی، جسمانی سازی، سلامت عمومی
  • رضا عزیزی، مجید یوسفی افراشته*، ذکرالله مروتی، طاهره الهی صفحات 39-58

    پژوهش حاضر تاثیر آموزش ذهن آگاهی بر عواطف مثبت و منفی و پیچیدگی عاطفی را در بین دو گروه آزمایش و کنترل مورد بررسی قرار داد. پیچیدگی عاطفی به عنوان همبستگی عاطفه مثبت و منفی تعریف می شود. این پژوهش از نوع آزمایشی بوده و جامعه آن دانشجویان پسر دانشگاه زنجان که در سال تحصیلی 95-96 در این دانشگاه تحصیل می کردند، بودند. 40 نفر از این افراد، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. 20 نفر به عنوان گروه آزمایش و 20 نفر دیگر به عنوان گروه کنترل، قرار داده شدند. پس از 8 نوبت اندازه گیری به گروه آزمایش، 8 جلسه آموزش ذهن آگاهی ارائه شد و گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. پس از آموزش هر دو گروه 8 نوبت اندازه گیری پیگیری داشتند. ابزار پژوهش، مقیاس عاطفه مثبت و منفی (PANAS) است که توسط واتسن و تلگن (1988) ساخته شده است. شیوه اجرا به صورت الکترونیک بود و از آزمودنی ها خواسته شد در فواصل 48 ساعته و بین ساعات 19 تا 21 مقیاس را با استفاده از لینک دریافتی تکمیل، و به پژوهشگر ارسال کنند. داده ها با آزمون های آماری، تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، تحلیل واریانس چند متغیره و t مستقل تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که ذهن آگاهی موجب افزایش عاطفه مثبت و پیچیدگی عاطفی و کاهش عاطفه منفی می شود. بر اساس این یافته ها می توان گفت، ذهن آگاهی نقش مهمی در رشد عواطف افراد در زندگی ایفا می کند.

    کلیدواژگان: پیچیدگی عاطفی، ذهن آگاهی، عاطفه مثبت، عاطفه منفی
  • سعید پورنقاش تهرانی*، زهرا حسین زاده صفحات 59-71
    هدف پژوهش حاضر مقایسه ویژگی های سرشت و منش در دو گروه سیگاری و غیر سیگاری بر اساس ابعاد هفتگانه شخصیت در مدل روانی زیستی کلونینجر است. طرح پژوهش علی مقایسه ای، و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان پسر دانشگاه تهران است که از میان آن ها تعداد 200 نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل مقیاس نشانگان وابستگی به نیکوتین (NDSS؛ شیفمن، 2004) و سیاهه سرشت و منش کلونینجر (TCI-56) (1994) است. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) و رگرسیون لجستیک و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل گردید. نتایج نشان داد که دو گروه تنها در دو مولفه نوجویی و خودهدایت مندی با یکدیگر تفاوت معناداری دارند. سیگاری ها در مولفه نوجویی و خودهدایت مندی نمره پایین تری در مقایسه با گروه غیرسیگاری کسب کردند. لذا می توان نتیجه گرفت که دو مولفه نوجویی و خودهدایت مندی شانس تعلق به وابستگی به سیگار یا عدم وابستگی را پیش بینی می کنند (001/0p<)؛ به طوری که افزایش نمره نوجویی با شانس عدم وابستگی و افزایش نمره خودهدایتمندی با کاهش احتمال وابستگی به سیگار همبسته است.
    کلیدواژگان: شخصیت، سرشت و منش، وابستگی به نیکوتین
  • زهرا نقش*، زهرا رمضانی خمسی صفحات 73-92
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین خودتنظیمی و خودکارآمدی با تعلل ورزی در دانش آموزان سال هفتم شهر تهران و مقایسه مدل ساختاری این روابط در بین دو گروه با اختلالات یادگیری و عادی است. به این منظور، 300 دانش آموز سال هفتم ابتدایی (150 دانش آموز با اختلالات و 150 دانش آموز عادی)، به صورت تصادفی از چهار منطقه (2، 6، 13، 18) آموزش و پرورش شهر تهران انتخاب شدند و به مقیاس سنجش یادگیری خودتنظیمی میلر و همکاران (1996)، خودکارآمدی عمومی دانشجویان شرر و همکاران (1982) و تعلل ورزی سولومون و روثبلوم (1984) پاسخ دادند. نتایج نشان داد که دانش آموزان با اختلالات یادگیری و عادی، به لحاظ مدل ساختاری در پژوهش حاضر با یکدیگر تفاوت دارند و هم ارز نیستند و برگزاری دوره های آموزشی به منظور افزایش خودکارآمدی و خودتنظیمی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری به منظور کاهش تعلل ورزی در آن ها سودمند است.
    کلیدواژگان: خودتنظیمی، خودکارآمدی، تعلل ورزی، اختلالات یادگیری
  • محسن حاج کاظمیان، رضا هویدا*، احمد عابدی، سعید رجائی پور صفحات 93-122
    هدف این پژوهش بررسی تحلیلی روش گروه بندی تمام وقت دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان بود که برای این منظور از روش تحقیق کیفی استفاده شد. جامعه آماری شامل دانش آموختگان، والدین، معلمین، مدیران و متخصصین آموزش تیزهوشان بود. جامعه نمونه شامل 48 نفر از جامعه آماری بود که به صورت هدفمند انتخاب، و با آن ها مصاحبه باز و عمیق انجام گرفت. پس از اشباع نظرات، جهت تحلیل داده ها، گزاره های استخراج شده کدگذاری، ترکیب و مقوله بندی شدند. یافته های پژوهش، 13 مقوله بود، شامل: "برداشت ناقص از مفهوم استعداد درخشان در عمل، عدم جامعیت شیوه شناسایی تیزهوشان، آسیب روش گروه بندی تمام وقت تیزهوشان، چالش تفکیک جایگاه استعداد درخشان در ساختار سازمانی آموزش و پرورش، همسویی کم با عدالت آموزشی، کم توجهی به برنامه های پرورشی، عدم تطابق برنامه های آموزشی و درسی با ویژگی های فردی تیزهوشان، انتظارات بیش از حد والدین، نقص های مدیریت آموزشی، کمبود معلمان متخصص آموزش تیزهوشان، انتظارات متقابل و بیش از حد جامعه و استعدادهای درخشان، عدم توجه به وضعیت پس از دانش آموختگی و نداشتن برنامه نگه داشت استعدادهای درخشان". یافته های پژوهش به چهار دسته مبانی نظری تیزهوشی، روش اجرا، و عوامل درون سازمانی و برون سازمانی آموزش و پرورش تقسیم شدند. بر این اساس، نتیجه می شود، اجرای روش گروه بندی تمام وقت بهتر است به حداقل خود برسد و برنامه ریزی همه جانبه برای رفع نواقص آموزشی و پرورشی دانش آموزان تیزهوش انجام گیرد.
    کلیدواژگان: دانش آموزان تیزهوش، آموزش تیزهوشان، روش گروه بندی تمام وقت
  • فرهاد محبوب خواه، یوسف بیگ زاده* صفحات 117-135

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه منابع قدرت مدیران با ویژگی های شخصیتی کارآفرینی کارکنان در ادارات دولتی استان آذربایجان غربی بوده است. نمونه آماری ابتدا به صورت خوشه ای، و سپس در داخل خوشه ها به صورت طبقه ای نسبتی از جامعه آماری انتخاب شد. به منظور گردآوری داده ها از دو پرسش نامه سنجش منابع قدرت هینکین و شرایخیم (1989) و پرسش نامه سنجش ویژگی های شخصیتی کارآفرینی استفاده شده است. روایی و پایایی پرسش نامه ها با استفاده از آزمون های مربوط تایید گردید. با توجه به نرمال بودن داده ها، تحلیل ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چند گانه همزمان صورت گرفته است. نتایج نشان داد بین منبع قدرت قانونی و ویژگی های شخصیتی کارآفرینی کارکنان (به جز اعتماد به نفس و مخاطره پذیری)، و بین منابع قدرت پاداش، مرجعیت و تخصص مدیران با ویژگی های شخصیتی کارآفرینی کارکنان (به جز اعتماد به نفس) رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد، ولی بین قدرت اجبار و ویژگی های شخصیتی کارآفرینی کارکنان رابطه وجود ندارد. همچنین یافته ها نشان داد که قدرت مرجعیت و تخصص اثر مثبت و معنی دار در پیش بینی ویژگی های شخصیتی کارآفرینانه کارکنان ادارات دولتی دارند.

    کلیدواژگان: ادارات دولتی، کارآفرینی کارکنان، قدرت مدیران
  • ثنا نوری مقدم، سید کاظم طباطبایی*، نیما قربانی، علیرضا مرادی، افسانه صحت صفحات 123-135
    هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش بهوشیاری بر بهبود عملکرد توجه و تمرکز کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش فعالی است. طرح پژوهش از نوع شبه آزمایشی و به صورت پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش کودکان 12-9 ساله بودند. نمونه مورد مطالعه شامل 30 کودک مبتلا به اختلال بود که به طور در دسترس انتخاب، و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل گماشته شدند. از مقیاس سنجش اختلال نقص توجه- بیش فعالی (IVA) و مجموعه آزمون سنجش عملکرد شناختی (PCAP) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. گروه آزمایش8  جلسه آموزش بهوشیاری را به صورت هفتگی دریافت نمود. در حالی که گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. پس از 8 هفته  نتایج نشان داد که آموزش بهوشیاری بر ارتقاء سطح توجه کودکان بیش فعال موثر بوده و کودکان در گروه آزمایش افزایش معناداری را در میزان توجه دیداری و توجه شنیداری و کنترل پاسخ نشان دادند.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه -بیش فعالی، بهوشیاری
  • سیدعلی هاشمی، کامبیز کامکاری*، شهره شکرزاده صفحات 137-148
    هدف پژوهش حاضر ویژگی های روان سنجی نسخه دوم مقیاس های سنجش هوش رینولدز در دانش آموزان سمپاد استان تهران (سال تحصیلی 97-96) بود تا از این طریق بتوان ابزاری استاندارد را برای سنجش کودکان و نوجوانان تیزهوش فراهم ساخت. پس از فرایند انطباق یابی و تحلیل های روان سنجی در زمینه نسخه مقدماتی با حجم نمونه 30 نفر، بازنگری انجام گرفت و نسخه آزمایشی تدوین شد. تحلیل های مرتبط با شاخص دشواری، شاخص تمیز و دیگر ویژگی های روان سنجی با حجم نمونه 120 نفر انجام گرفت و موجبات تدوین نسخه استاندارد فراهم شد. فرایند اجرای نهایی با حجم نمونه 704 نفر پیرامون شناسایی ویژگی های روان سنجی انجام گرفت و مشخص شد که تمامی سوالات از شاخص دشواری و تمیز مناسب برخوردار بوده و با استناد به روش آلفا کرانباخ در حیطه ضریب تجانس درونی و شیوه آزمون- بازآزمون با استناد به ضریب ثبات مشخص گردید که ضرایب اعتبار فراتر از 80/0 بوده و ابزار مزبور دارای تجانس درونی و ثبات است. همچنین، با استناد به ملاک (نسخه نوین هوش آزمای تهران- استانفورد- بینه) مشخص شد که ابزار دارای روایی ملاکی  است. با استناد به ویژگی های مطلوب روانسنجی و قابلیت های اجرایی در زمان کوتاه می توان از مقیاس مزبور در راستای سنجش نیمرخ هوشی دانش آموزان تیزهوش استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ویژگی های روانسنجی، نسخه دوم مقیاس های سنجش هوش رینولدز، مدارس سمپاد
  • میثم یاوری کاتب، یوسف مقدس تبریزی*، شهناز شهربانیان، حسن غرایاق زندی، فاطمه به جامه صفحات 149-165
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات تحریک الکتریکی فراجمجمه ای بر توانایی تصویرسازی دانشجویان بود. این پژوهش از نوع نیمه تجربی بود. از بین دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه تهران 60 نفر به شکل در دسترس انتخاب، و به صورت تصادفی در چهار گروه دوتایی شم (کنترل) و آنودال (آزمایش)، (هرکدام 15 نفر) مربوط به نقطه P4 و F4 قرار گرفتند. قبل و بعد از تحریک الکتریکی فراجمجمه ای آزمودنی ها پرسشنامه تصویرسازی حرکتی-3 را کامل کردند. تحلیل داده ها نشان داد بین پیش آزمون و پس آزمون تمامی متغیرها تفاوت معنادار وجود دارد و مشخص گردید بین دو گروه آنودال و شم در دو نقطه P4 و F4 در تصویرسازی حرکتی و تصویرسازی درونی تفاوت معناداری وجود دارد. در بررسی تفاوت بین دو نقطه P4 و F4 مشخص گردید، بین دو نقطه برای اثربخشی بر توانایی تصویرسازی تفاوت معناداری وجود ندارد. بر اساس یافته های پژوهش حاضر پیشنهاد می شود که از تحریک الکتریکی مستقیم مغز در یکی از نقاط P4 یا F4 به عنوان راهبردی برای بهبود و افزایش توانایی تصویرسازی ذهنی درونی در ورزشکاران و نیز بیماران به منظور باز توانی سود جست.
    کلیدواژگان: تصویرسازی، تحریک الکتریکی فراجمجمه ای، تمرین ذهنی
|
  • Iesa Moradi, Maryam Fatehizade *, Ahmad Ahmadi, Ozra Etemadi Pages 1-24

    Personality plays an important role in marital relationship. Narcissism, due to its self-centered approach, lack of empathy and violence, prevents intimate relationships. Treating narcissistic personality successfully is possible but requires a thorough understanding of the pathology and appropriate clinical procedures. Metacognitive Interpersonal Therapy (MIT) adopts manualized step-by-step procedures aimed at progressively decreasing narcissistic processes. The purpose of this study was to investigate the effect of interpersonal metacognitive therapy on marital quality of narcissistic man. Due to the depth of personality problems and longtime treatment the research was done in case study method. The subject was a 28 years old man that was diagnosed with narcissism and marital problems by using a clinical interview and the Narcissistic Personality Inventory (NPI-40). Metacognitive interpersonal therapy lasted twenty-one sessions during a year. The result of treatment was not the same in aspects of marital quality for man and woman and Cultural issues also played an important role in the treatment process. But in general, the treatment promoted the marital quality of man and his wife

    Keywords: narcissistic, metacognitive interpersonal therapy, marital quality
  • Fatemeh Noorbala, Nima Ghorbani *, Masoud Lavasani Pages 25-37

    The aim of present study was to evaluate the possible role of dominant defense styles in predicting somatization symptoms and general health. 253 university in students, including 149 female and 104 male, were studied with Defense Style Questionnaire (Andrews, 1993), Symptoms of Somatization (Rief and Hiller, 1998), and General Health Questionnaire (Goldberg, 1979). The results showed that defense mechanisms act as a predictor of somatization symptoms and general health. Mature defense styles negatively predicted somatization and positively predicted general health. Immature defenses were positive predictor of somatization and neurotic styles were negative predictor of general health. Moreover, autistic fantasy, acting out, isolation, and undoing defenses, specifically and positively predicted somatization symptoms. The results are an evidence for the possible role of defense styles in an inducing and a relapsing of psychosomatic disorders. Psychotherapies can reduce somatization and improve general health by focusing on the defense styles which have an important role in.

    Keywords: Defense styles, Somatization, General Health
  • Reza Azizi, Majid Yousefi Afrashte *, Zekrollah Morovati, Tahereh Elahi Pages 39-58

    This study aimed to study the effect of mindfulness on positive and negative emotions and emotion complexity in experiment and control groups. Emotion complexity is defined as negative and positive correlation. The study at hand is an experimental one. The population was the male students of university of Zanjan in 2016-2017. 40 participants were selected with on-hand randomized sampling, from which twenty were placed in the experimental group and 20 other in the control group. After 8 times measurement, the experiment group received mindfulness training but the control group didn’t receive any. The research instrument was positive and negative emotion scale (PANAS) designed by Watson and Telgon. The study was conducted electronically, the participants were asked to fill the scale at intervals of 48 hours and between 19 to 21 o`clock and send it to the researcher. Data were analyzed with Repeated Measurement, Multivariable Analyze of Variance (MANOVA) and Ttest. Results indicated that mindfulness increased positive emotion and emotion complexity whereas it decreased the negative emotion. Based on these results it can be said that mindfulness plays an important role in people`s emotions in life.

  • Saeed Pournaghash Tehrani *, Zahra Hosseinzadeh Pages 59-71
    The aim of this study was to compare temperament and character dimensions according to the Cloninger’s seven-factor model of personality in cigarette smokers and non-smokers. The research was causal-comparative and statistical population consisted of male college students of Tehran University, from which two-hundred persons were selected purpose. The research tools were Nicotine Dependence Syndrome Scale (NDSS; Shiffman et al, 2004) and the short form of Temperament and Character Inventory (TCI-56)(1994). The data were analyzed using Multivariate analysis of variance (MANOVA) and logistic regression by means of version 22 of SPSS.  The results showed the significant difference between two groups in only two factors of temperament and character of subjects: Novelty-Seeking (NS) and Self-Directedness (SD) (p<0/001). In other words, non-smokers earned more scores in novelty-seeking and smokers earned more scores in directedness.  Further studies are required to confirm these results on larger sample including both genders.
    Keywords: cigarette smoking, Cloninger’s seven-factor model, novelty-seeking, self-directedness
  • Zahra Naghsh *, Zahra Ramezani Khamsi Pages 73-92
    The purpose of this study was to investigate the relationship between self-regulated, self-efficacy with  procrastination, and compare disabilities students and normal students in structural model of this relationship. For this reason 300 students (150 disabilities students, 150 normal students) were chosen randomly (2, 6, 13, 18) and completed a questionnaire with 3 sub scales self-efficacy (Middelton, Midgly, 1997) self-regulation of Miller et al (1996), and procrastination of  Solomon and Ratblvm (1984). The results indicated that  there is difference between  disabilities students and normal students in structural model and both of them are not parallel and Training courses to enhance students' self-efficacy and self-regulated with learning disabilities to reduce their procrastination is usefull.
    Keywords: : self-regulated, Self-Efficacy, Procrastination, Learning disorders
  • Mohsen Hajkazemian, Reza Hoveida *, Ahmad Abedi, Saeid Rajaipour Pages 93-122
    This study aimed to analyze the full-time grouping approach in Estedad Derakhshan schools. For this purpose, the qualitative method was used. The population included graduates, parents, educators, managers and specialist of G/Tstudents. The sample consisted of 48 people selected with purposive sampling, who were deeply interviewed. After saturation of opinions, for analyzing data, statements were extracted, coded, composed and categorized. The findings included 13 categories: incomplete impression of the concept of G/Tstudent, incomplete G/Tstudent identification, damage of Full-time grouping method, the challenge of G/T position separation in education structure, low alignment with educational justice, lack of attention to instructive programs, mismatch of curriculum with G/T individual characteristics, parents' impossible expectation, educational management defects, the shortage of professional teachers, mutual excessive expectations of society and G/Tstudent, low attention after graduation and the absence of retention schedule for G/Tstudent. Based on the findings, which are divided to four categories: Theories about Giftedness, performance approach, internal and external organizational factors of education, it follows that the implementation of full-time grouping should be minimized and comprehensive planning must be done to eliminate the educational defects of G/Tstudents.
    Keywords: Gifted, Talented Student (G, Tstudent), Gifted, Talented Education (GATE), Full-Time Grouping Method
  • Farhad Mahbobkhah, Yusef Beighzadeh * Pages 117-135

    The purpose of this study was to investigate the relationship between power resources of managers and personality traits of entrepreneurship in government departments of West Azarbaijan province.The statistical sample was firstly selected as cluster and then Relative stratified from the statistical population. In order to collect data Hinkin and Schrieshiem (1989) power sources questionnaire and entrepreneurial personality characteristics questionnaire have been used. The validity and reliability of the questionnaires were confirmed by tests. Due to the normality of the data, analysis was performed using Pearson correlation test and Simultaneous multiple regression simultaneously. The results showed that there is a positive and significant relationship between the source of legitimate power and personality traits of entrepreneurship of employees (except for self-esteem and risk-taking) and between sources of reward power, Referent and expert of managers with personality traits of entrepreneurship of employees (except for self-esteem). However, there is not any relationship between coercive power and employees’ entrepreneurial. The findings also showed that referent power and expert power have a positive and significant impact on predicting entrepreneurship personality characteristics of the employees of the governmental offices.

    Keywords: Government Offices Employees’ Entrepreneurial Managers’ Power
  • Sana Nourimoghadam, Seyed Kazeme Tabatabae *, Nima Ghorbani, Alireza Moradi, Afsaneh Sehat Pages 123-135
    The purpose of Study was  the Effectiveness of Mindfulness on Attention in Attention Deficit/ Hyperactive Disorder children. The design of the study was quasi–experimental, and of pretest- posttest with control group .The statistical population comprised between 9-12 children with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) The research sample consisted of 30 child  that were selected by the available sampling method and randomly assigned to experimental and control groups. Integrated visual and auditory ( IVA ) and Persian paper and pencil Cognitive Assessment Package( PCAP) scales were used. The experimental groups received  eight 90 minutes sessions of mindfulness  training each week while the control group received no specific intervention. After 8 weeks The results indicate that mindfulness training on Attention of children with ADHD was effective and children of experimental group Showed significant increasing in visual and auditory attention and response control increased significantly.
    Keywords: Mindfulness, Attention Deficit, Hyperactive Disorder
  • Seyyed Ali Hashemi, Kambiz Kamkari *, Shohreh Shokrzadeh Pages 137-148
    The aim of the present study was to Psychometric Properties the Reynolds Intellectual Assessment Scales, Second Edition in students of Tehran's Sampad School in the academic year of 2017-2018, which provided a standard tool for measuring gifted children and adolescents. after the adaptation process and psychometric analyzes in the context of the Pilot version with a sample size of 30 students, a review was carried out and a Try-Out Edition version was developed. The analyzes related to the index of difficulty, clean index and other psychometric properties were carried out with a sample size of 120 students and resulted in the development of a standard version. In line with the standardization process with a sample size of 704,it was found that all questions had a suitable difficulty index and they were identified by Cronbach's alpha in terms of internal consistency coefficient and test-retest method based on stability coefficient. The coefficients of credit are more than 80%, and the tool has internal consistency and stability. Also, according to the criteria of the new version of the Tehran-Stanford-Binet Investigations Exploration, it was determined that the instrument has a criterion validity Using the recommended psychometric properties and executive capabilities in a short time, the scale can be used to measure the intelligence profile of gifted students.
    Keywords: Psychometric Properties, Reynolds Intellectual Assessment Scales, Second Edition, Sampad school
  • Meysam Yavari Kateb, Yousef Moghadas Tabrizi *, Shahnaz Shahrbanian, Hasan Gharayagh Zandi, Fateme Behjame Pages 149-165
    The purpose of this study was to investigate the effects of Transcranial direct current stimulation on Imagery ability in students. By semi-experimental method sixty students was selected from physical education students of University of Tehran and by at available sampling method and assigned into four groups: sham (control) and anodal (tests) (each of 15) for P4 and F4 point. Then, Participants were asked to perform MIQ-3 before and after transcranial direct current stimulus. Data analyze showed that there is a significant difference between the pre-test and post-test of all variables and it was revealed that there is a significant difference between the two groups of anodal and sham in both P4 and F4 points in motor Imagery and internal Imagery. In examining the difference between the two points, P4 and F4, there was no significant difference between the two points for the effectiveness of the illustrative capability. Based on the findings of the present study, it is suggested that tDCS at one of the P4 or F4 points should be used as a strategy to improve and enhance the ability of internal mental imagery in athletes as well as patients for rehab.
    Keywords: Imagery, Mental training, Transcranial direct current stimulation