فهرست مطالب

نشریه دانش شهرسازی
سال دوم شماره 4 (پیاپی 5، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سعید ملکی *، محمود آروین، شهرام بذرافکن صفحات 1-18

    مسایلی همچون رشد روزافزون جمعیت شهری، شهری شدن جوامع، جهانی‌شدن و ضرورت پاسخگویی و شهروندمداری، مدیران و تصمیم گیران را به سوی بهره‌گیری از روش‌های مطلوب در زمینه مدیریت شهری سوق داده است؛ یکی از روش‌های مطرح در این زمینه حکمروایی مطلوب شهری است. رویکرد حکمروایی خوب شهری از طرف سازمان های بین‌المللی جهت کاهش فقر و افزایش کیفیت زندگی بویژه در شهرهای درحال‌توسعه ارایه شده است. همچنین بهره‌گیری از رویکرد حکمروایی خوب شهری، شهرهای پایدار، امن، زیست پذیر و تاب آور به ارمغان می‌آورد. هدف این پژوهش ارزیابی نقش حکمروایی خوب شهری بر تاب‌آوری شهری در اهواز می‌باشد. پژوهش حاضر از نوع هدف کاربردی و ازنظر گردآوری داده‌ها جز پژوهش‌های توصیفی- تحلیلی است. در این پژوهش از 36 سوال برای متغیر حکمروایی خوب شهری (مشارکت، عدالت محوری، توافق و اجماع محوری، کارایی و اثربخشی، قانونمندی، شفافیت، مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی) و تاب‌آوری شهری (اقتصادی، اجتماعی، نهادی – مدیریتی و زیرساختی –کالبدی) استفاده‌شده است. جامعه آماری شامل اساتید دانشگاهی ، مدیران و کارشناسان آشنا به موضوع پژوهش در شهر اهواز می‌باشند که با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند40 نفر به‌عنوان نمونه انتخاب گردید. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهند در شهر اهواز شاخص‌های مشارکت، عدالت محوری، توافق و اجماع محوری، کارایی و اثربخشی، قانونمندی، شفافیت، مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی که انعکاس‌دهنده حکمروایی خوب شهری می‌باشند بر ابعاد تاب‌آوری شهری تاثیر بالایی (ضریب تاثیر 0/69) دارند. بنابراین بهبود شاخص‌های حکمروایی خوب شهری در شهر اهواز منجر به افزایش تاب‌آوری شهر و شهروندان می‌گردد.

    کلیدواژگان: حکمروایی خوب شهری، تاب آوری شهری، شهر پایدار، شهر اهواز، آموس گرافیک
  • محمد شیخی، محمود جمعه پور، افشین سجادی* صفحات 19-31

    توجه به کنش متقابل میان شاخص های محیطی و اجتماعی مانع از نگاه تک بعدی به مبحث توسعه پایدار در شهرسازی می شود و نتایج حاصل از تحلیل آن می تواند به عنوان راهنمایی مفید برای شهرسازان به کار گرفته شود. از اینرو هدف مقاله حاضر تبیین ارتباط میان رضایت مندی شهروندان از فاکتورهای محیطی و اجتماعی موثر بر توسعه محلات شهری در نمونه موردی محله چیذر شهر تهران می باشد. پژوهش حاضر، یک تحقیق میدانی و با رویکرد توصیفی تحلیلی بوده که در آن چارچوب نظری با استفاده از روش اسنادی تدوین گردیده است و با روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه به گردآوری داده ها پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان دهنده متوسط بودن میزان رضایت ساکنین از کیفیت های محیطی و پایین بودن پایداری اجتماعی می باشد که در بین شاخص های کیفیت محیطی؛ پیاده مداری و ایمنی، و در بین شاخص های پایداری اجتماعی؛ اعتماد اجتماعی و مشارکت اجتماعی به ترتیب بالاترین و کمترین میزان رضایت را دارند. همچنین رابطه معنی دار بین کیفیت محیطی و پایداری اجتماعی و تاثیرگذاری این دو بر یکدیگر مورد تایید قرار گرفت که طبق آن میزان همبستگی میان هر کدام از شاخص های کیفیت محیطی و پایداری اجتماعی به صورت دو به دو نیز مورد بررسی و تایید قرار گرفت. همچنین نقش اساسی مرکز محله، پیاده مداری، شبکه های اجتماعی محلی و فضاهای زمینه ساز رخ دادن کنش ارتباطی، به عنوان مهمترین فاکتورهای تقویت کننده کنش متقابل میان کیفیت های محیطی و پایداری اجتماعی شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: پایداری اجتماعی، چیذر، رضایتمندی، کیفیت محیطی
  • خلیل حاجی پور*، سید مجتبی فخراحمد، علی سلطانی صفحات 33-49

    سطح رضایتمندی ساکنان از محله، از دو دسته عوامل عینی و ذهنی تاثیر می پذیرد. با وجود این که بخش عمده تحقیقات در این حوزه بر عوامل عینی متمرکز شده اند در این پژوهش، به بررسی نقش عوامل ادراکی در تعیین سطح رضایتمندی از محله پرداخته شده است. هدف اصلی این مقاله شناسایی و بررسی عوامل اجتماعی تاثیرگذار بر میزان مطلوبیت محله با تکیه بر ادراک فردی ساکنان می باشد. محدوده این پژوهش محلات مسکونی شهر شیراز و جامعه آماری آنان کل خانوارهای ساکن در محدوده شهر هستند که از میان آن ها 367 خانوار به عنوان نمونه جهت توزیع پرسشنامه انتخاب گردیدند. بر مبنای ادبیات پژوهش، امنیت اجتماعی و حس تعلق خاطر نسبت به محله، دو بارزه اجتماعی محله مسکونی می باشند که دارای بیشترین تاثیر بر میزان رضایتمندی ساکنان هستند. امنیت اجتماعی در قالب شاخص های امنیت ادراک شده، تجربه وقوع جرم وکنترل اجتماعی، و حس تعلق خاطر در قالب دو شاخص خاطرات مشترک و همبستگی میان ساکنان و وجود همسایگان قابل اعتماد مورد سنجش قرار گرفته اند. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون رتبه ای نشان می دهد که امنیت ادراک شده و کنترل اجتماعی، دو عامل تاثیرگذار بر مطلوبیت ادراکی محله هستند. در میان عوامل فردی نیز، بالا رفتن مدت زمان سکونت در یک محله باعث بالا رفتن سطح مطلوبیت ادراکی می گردد.

    کلیدواژگان: محله، امنیت اجتماعی، حس تعلق خاطر، رضایتمندی از محله
  • طاهر پریزادی*، مهدی مرادی صفحات 51-65

    با حاکمیت تفکر مدرنیسم و غلبه انطباق الگوی طراحی شهرمتناسب باحرکت سواره ، اهمیت فضاهای پیاده کاسته شدوبه مرور زمان افراد پیاده،جایگاه و اولویت خود را در فضاهای شهری ازدست دادند. ازسوی دیگر،سیاست‌های منطقه‌بندی و تفکیک عملکردها و کاربری‌های شهری دردوران شهرسازی مدرن منجربه از دست رفتن پویایی و حیات شهرها شدند هدف پژوهش حاضر؛ ارزیابی و شناخت چالش‌ها و مسایل پروژه های عمرانی مناسب‌سازی پیاده روها  قبل، حین و پس از اجرا در محور بلوار شهدای (میدان قیام تا میدان شهدا) شهر بروجرد است. این پژوهش از منظر اهداف؛ شناختی و از منظر روش تحقیق؛ توصیفی- تحلیلی است نوعیت داده‌ها کیفی کمی شده، و با بهره‌گیری از ابزار پرسشنامه جمع‌آوری شده و با استفاده از آزمون‌ آماری خی‌دو پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند؛ یافته‌ها حاکی از آن است که فقدان مدیریت واحد، مستقل و متمرکز، ابهام و تردید مدیران شهری نسبت به ضرورت و اهمیت مناسب‌سازی و نارسایی نظام اطلاع‌رسانی به موقع به ساکنان و کاربران یا بی‌توجهی به مشارکت محلی، مهم‌ترین چالش‌های فراروی پروژه‌های مناسب‌سازی قبل از اجرا است. مشکلات ناشی از فعالیت روزمره کسبه  به‌ویژه تردد عابران توام با توقف‌های متعدد، در حین اجرای پروژه و نبود ستاد یا متولی مراقبت و نگهداری به ترتیب مهم‌ترین مولفه‌های چالش‌زا در زمان اجرا و پس از آن می‌باشند.

    کلیدواژگان: خیابان شهری، مناسب سازی، پیاده رو، شهر سالم، شهر بروجرد
  • محمد اکبرپور*، علی غلامی، فاطمه محمدزاده لاریجانی صفحات 67-81

    گردشگری به عنوان متنوع ترین و بزرگترین فعالیت خدماتی درجهان، مهمترین منبع درآمد و ایجاد فرصت های شغلی برای بسیاری از کشورهای دنیا است. از گردشگری به عنوان موتور توسعه نام برده می شود، و به علت اهمیتی که از نظر اقتصادی، اجتماعی دارد روز به روز بیشتر مورد توجه قرار گرفته و دولت ها به آن اهمیت می دهند و امروزه یکی از پایه های اصلی و استوار اقتصاد جهان است که با ایجاد بالاترین میزان ارزش افزوده به صورت مستقیم و غیرمستقیم می تواند سایر فعالیت های اقتصادی و فرهنگی را تحت تاثیر قراردهد. برنامه ریزی و توسعه گردشگری به عنوان عامل مهمی درروند اقتصادی شدن امور اجتماعی، فرهنگی، و نگرش ابزاری و کاربردی و کالایی به طبیعت و فرهنگ، توجه به دیدگاه های مختلف درباره گردشگری را ضروری می سازد. معمولا از توریسم به عنوان ابزاری برای تحریک اقتصادهای بحرانی و تقویت فعالیت های توسعه ای از طریق ایجاد مشاغل و  درآمد استفاده می شود.. در تحقیقات معمول برنامه ریزی راهبردی از تکنیک SWOT برای ارائه راهبردهای پیشنهادی استفاده می گردد که این روش دارای کاستی هایی مانند پیشنهاد تنها یک گروه از راهبردهای شناسایی شده و کنار گذاشتن سایر راهبردها و همچنین عدم ارائه تصویری روشن از روند برنامه ریزی و سطوح مختلف آن و عدم مشخص کردن راهبردهای زیربنایی (مستقل ترین) و وابسته ترین راهبردها می باشد. لذا در تحقیق حاضر که در پی شناسایی پتانسیل های گردشگری شهرستان بابلسر و اتخاذ استراتژی هایی بر مبنای این پتانسل ها، جهت برنامه ریزی توسعه ی گردشگری این شهرستان است؛ این پژوهش بر حسب هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت، توصیفی- تحلیلی است. روش جمع آوری داده ها نیز مبتنی بر روش های اسنادی و پیمایشی است. بدین ترتیب داده های تحقیق از چهار گروه جامعه ی آماری (جامعه میزبان، گردشگران، مسوولان و کارشناسان گردشگری) جمع آوری شد. برای تحلیل عوامل داخلی و خارجی موثر بر شهرستان بابلسر و تدوین استراتژی های توسعه، مدل SWOT و برای طراحی و تبیین راهبردهای شناسایی شده از مدلسازی ساختاری تفسیری و نرم افزار ISM به کار رفته است. بر پایه نتایج راهبردهای تنوع بخشی (ST) برای برنامه ریزی در جهت توسعه گردشگری شهر بابلسر قابل قبول می باشند که موجب حفظ و نگهداری وضع موجود گردند. با توجه به راهبردهای معیار (ST) شناسایی شده و مدلسازی ساختاری تفسیری در محیط نرم افزار ISM نتایج نشان داد که راهبرد تدوین مقررات و ضوابط مربوط به چگونگی استفاده از مراکز گردشگری زیربنایی ترین و راهبردهای تقویت زیرساخت های گردشگری، استفاده از افراد متخصص در برنامه ریزی و توسعه و بهبود مراکز ارائه دهنده خدمات به گردشگران وابسته ترین راهبردها در ساختار مدل برنامه ریزی راهبردی می باشند.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی راهبردی، گردشگری شهر بابلسر، مدل SWOT، مدل سازی ساختاری تفسیری ISM
  • محمد سلاورزی زاده*، علی اشرف نوروزی، کرم خلیلی صفحات 83-93

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل تطبیقی مناطق شهر ایلام از منظر نوشهرگرایان با استفاده از تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی انجام گرفته است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر میزان و درجه کنترل متغیرها میدانی، از لحاظ نحوه نظارت بر داده ها جزء پژوهش های توصیفی و از میان روش های توصیفی از پیمایش بهره برده است. اطلاعات مورد نیاز در این پژوهش از طریق مصاحبه ساختارمند با استفاده از پرسشنامه 9 ارزشی توماس ال ساعتی جمع آوری شده است. جامعه هدف را در این پژوهش کارشناسان و متخصصین در بخش مدیریت و برنامه ریزی شهری در شهر ایلام تشکیل داد که نهایتا 12 نفر با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند برای تکمیل پرسشنامه انتخاب شدند. معیارها با استفاده از مرور منابع بدست آمد. بر این اساس معیارهای افزایش تراکم در بافت، رعایت شبکه ترافیکی پیوسته، وجود گونه های مختلف مسکن، وجود و حفظ تقویت ساختارهای سنتی، وجود فضاهای باز سبز و توقف گاه، حمل و نقل عمومی، امنیت در بافت های شهری، کاربری های مختلط و توجه به مقوله پیاده مداری به عنوان معیارهای نوشهرگرایی انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Expert choice ، روشAHP و آنالیز حساسیت انجام گرفت. یافته ها نشان داد که، بر اساس معیارهای نوشهرگرایی منطقه  1 با وزن نهایی (441/0) بیشترین امتیاز را به دست آورده، در نتیجه نسبت به مناطق دیگر شهر ایلام ارجحیت بالاتری دارد. مناطق 2 و 3 به ترتیب با وزن های (326/0) و (147/0) در اولویت های بعدی قرار می گیرند ومنطقه 4 با وزن نهایی (085/0) در اولویت چهارم قرار گرفت.

    کلیدواژگان: نوشهر گرایی، شهر ایلام، AHP
  • رسول قربانی، زهرا رسول زاده* صفحات 95-109

    در قرن حاضر تشدید مسائلی از قبیل افزایش جمعیت، گسترش شهرنشینی، تقاضای مردم برای سکونت و یا کار در محل خاص و جلوگیری از گسترش شهرها و... جز عواملی محسوب می شوند که افزایش تراکم ساختمانی در شهرها را مورد تاکید قرار داده اند. لذا این روند بایستی به صورت تدریجی صورت پذیرد تا به موازات آن زیرساخت های لازم برای این امر مهیا گردد. اما در کلان شهر تبریز تعیین تراکم بدون توجه به زیر ساخت های شبکه معابر صورت پذیرفته است به گونه ای که این مسئله موجب عدم پاسخگویی نیازهای ترددی جمعیت و وجود ترافیک سنگین در این کلان شهر شده است. در این پژوهش، امکان سنجی افزایش تراکم ساختمانی با توجه به ظرفیت پذیرش شبکه معابر در محله بهار کلان شهر تبریز مورد بررسی قرار گرفته است. برای رسیدن به این هدف با برآورد حجم ترافیک در هر یک از معابر محدوده مورد مطالعه، به شناسایی و تعیین نقاطی از شبکه معابر که با کمبود یا مازاد ظرفیت قابل پذیرش روبرو هستند، پرداخته شده است تا نواحی دارای مازاد تراکم و نواحی دارای پتانسیل افزایش تراکم در محدوده مورد مطالعه مشخص گردد. داده های این پژوهش با استفاده از مطالعات میدانی جمع آوری شده و جهت تجزیه و تحلیل این داده ها نیز از نرم افزارهای AIMSUN و ARCGIS استفاده شده است. بر اساس نتایج پژوهش در وضعیت موجود، معابر اصلی محدوده مورد مطالعه دارای مشکل ترافیکی می باشند، به طوری که حجم ترافیک عبوری در محدوده مورد مطالعه، به تنهایی سطح سرویس معابر را در آستانه سطح سرویس C (سطح سرویس مطلوب شهری) قرار می دهد. بار ترافیک تولیدی نیز به تنهایی و جدای از بار ترافیک عبوری سطح سرویس C را تامین می کند از آنجایی که تفکیک ترافیک عبوری و تولیدی در کوتاه مدت و بدون توسعه شبکه شریانی و اصلاح شبکه معابر اطراف محله امکان پذیر نیست. لذا محله بهار از نظر ظرفیت پذیرش معابر اشباع شده و قابلیت افزایش تراکم ساختمانی را ندارد.

    کلیدواژگان: تراکم ساختمانی، شبکه معابر، سطح سرویس معابر، AIMSUN، محله بهار
|
  • Saeed Maleki, Mahmoud Ārvin, Shahrām Bazrafkan Pages 1-18

    Issues such as the growing urban population, urbanization of societies, globalization, the necessity of responsiveness and being citizen – based, has directed Managers and decision-makers to utilize the optimal methods in urban management. Here, one of the most famous methods is good urban governance. A good urban governance approach has been presented by international organizations to reduce poverty and improve quality of life, especially in the developing cities. Also, taking advantage of the good urban governance approach could bring sustainable, safe, viable and resilient cities. The purpose of this research was evaluating the role of the good urban governance pattern on urban resilience in Ahwāz city. According to the research objectives, it was an applied study, and according to the method, it was a descriptive-analytic one. In this research, 36 questions for the »good urban governance variable (participation, being justice-centered, agreement and consensus-centered, efficiency and effectiveness, legality, clarity, responsibility and accountability) and urban resilience (economic, social, institutional-management and infrastructure-physical) has been used. The research population consisted of the academic professors, administrators, and experts familiar with the research topic in Ahvāz city, from which 40 persons were selected as the research sample, using the purposeful sampling method. Findings showed that there is a high positive relation (0.69) between the indicators of participation, being justice-centered, agreement and consensus-centered, efficiency and effectiveness, legality, clarity, responsibility and accountability which reflect the good urban governance and the urban resilience variable in Ahvāz city. Therefore, with the improvement of good urban governance indicators in Ahwāz city, the resilience of this city and its citizens could also increase.

    Keywords: good urban governance, urban resilience, Sustainable City Ahvāz City, Amos Graphic
  • Mohammad Sheikhi, Mahmood Jomepour, Afshin Sajadi * Pages 19-31

    Attention to interaction between environmental and social indicators prevents a one-dimensional view of the sustainable development in urban planning and the results of its analysis can be used as a useful guide for urban planners. Therefore, this paper aims to citizen satisfaction evaluation of the relationship between physical and social factors in growth and development of neighborhoods especially in the case of Chizar neighborhood located in city of Tehran. This research is a fieldwork with descriptive-analytical approach, its theoretical framework has been collected by librarian studies, and data have been collected by surveying method and questionnaire tools. The result of research showed the average level of Chizar inhabitants in environmental qualities and low level in social sustainability. In environmental quality indexes, the walkability and safety, and in social sustainability indexes, social trust and social partnership respectively have maximum and minimum level between other indexes. Meaningful relationship between environmental quality and social sustainability was checked and their relationship was proven; also, the relationship between their indexes was checked and proven. In addition, the central role of the neighborhood center, walkability, local community networks and the contextual areas of communicative action have been identified as the most important factors contributing to the interaction between environmental quality and social sustainability.

    Keywords: Chizar, Environmental quality, satisfaction, Social sustainability
  • Khalil Hajipour *, Seyed Mojtaba Fakhrahmad, Ali Soltani Pages 33-49

    The level of satisfaction that residents have with the neighborhoods in which they live is predicted by individual perceptions, as well as objective measures. While the majority of research has focused on objective factors, here we explore perceived features of neighborhood as predictors of neighborhood satisfaction. The aim of this paper is to recognize and evaluate the social predictors of neighborhood satisfaction based on individual perceptions. Using a sample of 367 respondents, data on neighborhoods were obtained from a citywide survey of neighborhood residents in Shiraz. According to existing literature, safety and sense of community are social characteristics of neighborhood which have the most impact on neighborhood satisfaction. In our study, safety includes 3 indicators: perceived security, experience of crime and disorders, and perceived social control, and sense of community includes 2 indicators: shared memories and social solidarity (with trustworthy neighbors). The ordinal regression results indicated that neighborhood satisfaction is significantly predicted by social measures of neighborhood including perceived security and social control. Results also showed that respondents with more length of residence in the neighborhood are more satisfied with their community.

    Keywords: Community, Social Security, Sense of Community, Neighborhood Satisfaction
  • Taher Parizadi *, Mahdi Moradi Pages 51-65

    On the other hand, policies, zoning and separation of functions and urban land use in the urban planning, loss of mobility and urban life were the result of it in cities divided into homogeneous regions, the separation of social classes from each other and remove activities varied from town that conclusion Except for the vitality and liveliness of the central parts of the cities, and the presence of the dumb humans and the impact of wheelchairs. The purpose of the present research is to analyze the challenges and issues of pre-commissioning, post-implementation and pre-implementation plans in Shohada Boulevard (ghiyam Square to Shohada Square) in Boroujerd. This is an applied research and research method is descriptive-analytic. The method of collecting data, library-field is using a jQuery tool, distributed by sampling of unlimited communities, among (200 experts, residents and businesses). The collected data were analyzed using Chi-square and Pearson statistical tests. The findings suggest that the lack of unified management, independent and focused, ambiguity and uncertainty urban managers of the need and the importance of appropriate and failure of timely notification to residents and users or neglect to local participation, the challenges facing the project stops before Is implemented. The problems caused by daily activities, especially the passage of passengers with multiple stops, in the implementation and lack of headquarters or caretaker care and maintenance are the most important constituents of the problem at run time and after that.

    Keywords: Urban space, Fit, Sidewalk, Borujerd City, Shohada Blvd
  • Mohammad Akbarpour *, Ali Gholami, Fatemeh Mohammadzadeh Pages 67-81

    This study aims to identify potential of tourism in the Babolsar city and adopt the best strategies according to this potentials to design tourism development planning.This study is a kind of Functional and descriptive – analytical researches. Methods of data collection is based on documentary and survey methods. The research data Collected from four groups of Statistical population (The Local communities, tourists, officials and tourism experts). For the analysis of internal and external factors that affecting on tourism in the Babolsar City and the formulation of development strategies SWOT Model was used. Also, for designing strategies that have been identified, structural – interpretation and ISM software used. According to results the diversification (ST) strategies are acceptable strategies for tourism development planning in the Babolsar city. According to standard strategies (ST) recognized and structural – interpretation and ISM software used, appeared, strategy of codification of rules and regulation related to how the using of tourism centers the most fundamental and strengthening the tourism infrastructure, the use of experts in planning and improvement service providers to tourists are most dependent strategies in the strategic planning model.

    Keywords: strategic planning, Tourism of Babolsar, SWOT model, Interpretive Structural Modeling ISM
  • Mohammad Salavarzi Zadeh *, Aliashraf Nouroozi, Karam Khalili Pages 83-93

    This reasearch is aimed a comparative analysis of Ilam zones from the perspective of New Urbanism, using analytic hierarchy process was carried out. This research In terms of functional, The rate and degree of control variable field, In terms of monitoring data and mixed hearing loss is a descriptive study(Qualitative, Slightly). The required information in this research through structured interview collected by using the questionnaire Thomas AL. Saaty 9 values. The target population in this study, experts in administration and urban planning was formed in Ilam then finally 12 person’s were chosen by using purposive sampling to complete the questionnaire. Benchmarks were obtained using literature review. Based on the criteria in the context of increased density, Compliance with continuous traffic network, The different types of housing, Existence and keep strengthening of traditional Structure, Existence of green open areas and parking lots, Public transportation, Security in the contex of urban, Mixed uses and attention to walkability as new urbanism standard’s.Data analysis was conducted by using “Expert choic” application, “AHP” method’s and sensivity analysis.On the basis of new urbanism standard’s, zone 1 has earned most of points with the final weight (0.441) , and therefore has higher priority than other zone’s of ilam city.Zone’s 2 and 3 are the next priorities respectively with weight’s (0/326) and (0/147), and zone 4 with final weight (0/085) was the fourth priority.

    Keywords: &#039, new urbanism&#039, ilam&#039, AHP&#039
  • Rasoul Ghorbani, Zahra Rasuolzade * Pages 95-109

    In the current century, the escalation of issues such as population growth, urbanization, people's demand for housing or work in a particular place, and preventing the spread of cities ... are just some of the factors that emphasize the increase in urban congestion. Therefore, this process must be progressively implemented in order to provide the necessary infrastructures along with it. But in the metropolitan area of Tabriz, determination of the density was made without regard to the infrastructure of the transit network, which caused the lack of response to the traffic demands of the population and the presence of heavy traffic in the metropolis. In this research, the feasibility of increasing the density of construction according to the reception capacity of the road network in Bahar area of Tabriz metropolitan has been investigated. In order to achieve this goal, by estimating traffic volume in each of the study areas of the study area, the identification and determination of the points of the network of roads with shortages or surplus capacities are considered, so that areas with surplus congestion and areas with potential for increasing density Determine in the scope of the study. The data of this research have been collected using field studies and for analyzing these data, AIMSUN and ARCGIS software have been used. According to the results of the research in the present situation, the main roads of the study area have a traffic problem and Since the separation of transit and production traffic in the short term and without the development of the arterial network and the improvement of the network of passages around the area is not possible. Therefore, the bahar area does not have saturated passage reception capacity and the ability to increase construction density.

    Keywords: Building density, Transit network, Level of service, AIMSUN, Bahar neighborhood