فهرست مطالب

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال نهم شماره 1 (پیاپی 41، بهمن و اسفند 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جعفر حیدری شمس، خلیل علی محمدزاده*، علی ماهر صفحات 1-9
    مقدمه

    نداشتن سواد و آگاهی کافی در زمینه سواد سلامت باعث افزایش اضطراب و پایین آمدن کیفیت زندگی می شود. هدف از این مطالعه تعیین همبستگی سوادسلامت و کیفیت زندگی با اضطراب سلامت در بیماران سرپایی پلی کلینیک تخصصی شهید بهشتی کرج است.

    روش کار

    این پژوهش توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری 2600 نفر از بیماران سرپایی پلی کلینیک تخصصی شهید بهشتی کرج بود، با استفاده از جدول مورگان 335 نفر از بیماران و با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل؛ "پرسشنامه سواد سلامت ایرانیان" (Iranian Health Literacy Questionnaire)، "پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی - نسخه کوتاه" World Health Organization Quality of Life Brief Version (WHOQOL - BREF) و "سیاهه اضطراب سلامت" (Health Anxiety Inventory) بود. روایی پرسشنامه ها از طریق روایی محتوایی و صوری مشخص شد. پایایی پرسشنامه ها با روش آلفای کرونباخ برای 100 نفر از بیماران سرپایی پلی کلینیک تخصصی شهید بهشتی کرج مشخص شد. جهت تحلیل داده ها با نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 25 و PLS3.5 Smart با روش مدلسازی معادلات ساختاری حداقل مربعات جزئی انجام شد.

    یافته ها:

     بین سواد سلامت و اضطراب سلامت همبستگی معنی دار و منفی (470/0-) و بین کیفیت زندگی و اضطراب سلامت همبستگی معنی دار و منفی (497/0-) و بین سواد سلامت و کیفیت زندگی همبستگی معنی دار و مثبت (749/0) وجود دارد.

    نتیجه گیری

    سواد سلامت و کیفیت زندگی همبستگی مثبت و معنی دار، سواد سلامت و اضطراب سلامت همبستگی منفی و معنی دار، کیفیت زندگی و اضطراب سلامت همبستگی منفی و معنی داری با هم دارند. پیشنهاد می شود مدیران بیمارستان ها جهت ارتقا کیفیت زندگی بیماران و کاهش اضطراب سلامت برنامه ریزی مناسبی درخصوص ارتقا سواد سلامت بیماران داشته باشند.

    کلیدواژگان: سالمندان، بیماری های عروق کرونر، بهزیستی، رضایت از زندگی، معنویت
  • هما درودی*، بهجت آب چر، عزت الله همتی صفحات 10-17
    مقدمه

    کنترل هیجانات و تعارضات میان فردی و تنش شغلی با توجه به روحیه جمع گرایی از ارکان مهم در بهبود عملکرد شغلی می باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی تنظیم هیجانات با عملکرد شغلی پرستاران، تعارض میان فردی، تنش شغلی و تعدیل گری جمع گرایی انجام شد.

    روش کار

    در این پژوهش توصیفی- همبستگی، جامعه آماری پرستاران شاغل در بیمارستان ها و درمانگاه های در دسترس پژوهشگر شهر اردبیل با تعداد نمونه طبق جدول مورگان 248 نفر و به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل: "پرسشنامه تنظیم هیجانات(Emotion Regulation Questionnaire) پرسشنامه عملکرد شغلی (Job Performance Questionnaire) پرسشنامه تعارض میان فردی در شغل (Interpersonal Conflict Scale At Work) پرسشنامه تنش شغلی (Job Stress Questionnaire) و پرسشنامه جمع گرایی عمودی و فردگرایی افقی (Horizontal and Vertical Individualism and Collectivism Questionnaire) بود. روایی صوری و پایایی ابزارها با آلفای کرونباخ تائید شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس نسخه 22 و اسمارت پی آل اس 2 انجام شد.

    یافته ها:

     بین سواد سلامت و اضطراب سلامت همبستگی معنی دار و منفی (470/0-) و بین کیفیت زندگی و اضطراب سلامت همبستگی معنی دار و منفی (497/0-) و بین سواد سلامت و کیفیت زندگی همبستگی معنی دار و مثبت (749/0) وجود دارد.

    نتیجه گیری

    سواد سلامت و کیفیت زندگی همبستگی مثبت و معنی دار، سواد سلامت و اضطراب سلامت همبستگی منفی و معنی دار، کیفیت زندگی و اضطراب سلامت همبستگی منفی و معنی داری با هم دارند. پیشنهاد می شود مدیران بیمارستان ها جهت ارتقا کیفیت زندگی بیماران و کاهش اضطراب سلامت برنامه ریزی مناسبی درخصوص ارتقا سواد سلامت بیماران داشته باشند.

    کلیدواژگان: تنش شغلی، تعارضات میان فردی، جمع گرایی عمودی، تنظیم هیجانات، عملکرد شغلی
  • مسعود طاهری میرقائد، صدیقه هدایتی راد، زینب فرهادی، راضیه سپهریان، مرتضی سالمی، پوران رئیسی* صفحات 18-24
    مقدمه

    شناخت وضعیت سلامت عمومی بیماران تالاسمی و خانواده آنان، می تواند در ایجاد ارتباط درمانی بهتر با آن ها موثر واقع شود و در نتیجه باعث بهبود پیگیری و درمان این بیماران گردد. هدف مطالعه حاضر، تعیین همبستگی وضعیت سلامت عمومی بیماران مبتلا به بتا تالاسمی ماژور با مشخصات جمعیت شناختی در استان تهران در سال 1397 می باشد.

    روش کار

    این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی است که در سال 1397 در استان تهران انجام شد. جامعه پژوهش را کلیه بیماران تالاسمی ماژور مراجعه کننده به مرکز بیماری های خاص شهر تهران تشکیل دادند و تعداد آن ها 147 بود که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده ها "پرسشنامه 28 سوالی سلامت عمومی Questionnaire 28-Item General Health شامل 28 سوال با چهار حیطه نشانه های جسمانی، اضطراب، اختلال در عملکرد اجتماعی و افسردگی بود. روایی محتوا و پایایی به روس آزمون مجدد اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 18 تحلیل شد.

    یافته ها: 

    میزان کلی اختلالات سلامت عمومی در بیماران مورد مطالعه، 7/51 درصد بوده است. بر اساس خرده مقیاس های پرسشنامه، 1/4 درصد بیماران مشکوک به اختلالات نشانه های جسمانی، 8/23 درصد مشکوک به اضطراب و بیخوابی، 2/8 درصد مشکوک به اختلالات اختلال در کارکرد اجتماعی و 3/16 درصد مشکوک به اختلالات افسردگی بودند.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج این مطالعه بیماران مبتلا به تالاسمی در معرض اختلالات مختلف هستند. لذا تدارک برنامه های آموزشی برای کاهش این اختلالات، حمایت های لازم از طرف اطرافیان و خانواده و همچنین حضور روانشناس و روانپزشک در کنار این بیماران پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سلامت عمومی، بتا تالاسمی، وضعیت سلامت
  • احسان دانشمندی*، علیرضا قهری سرابی، حمیرا بنکدار، فرشته اعتمادی صفحات 25-32
    مقدمه

    بکارگیری استانداردها در هر یک از سطوح مراقبتی در بخش های مراقبت ویژه طی سال های اخیر به عنوان یک مساله ی قابل تامل مطرح بوده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین استانداردهای سطوح مراقبتی در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مروری نظام مند، کلیه مقالات چاپ شده به زبان انگلیسی از سال 2019-2001 و منابع فارسی در بازه زمانی 1379 تا 1398 مورد جستجو قرار گرفت. در زمینه استانداردهای سطوح مراقبتی بخش های مراقبت ویژه که در داخل و خارج از کشور انجام شده بودند، در پایگاه های اطلاعاتی اینترنتی مانند بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran) ، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (Sid)، PubMed، Google Scholar، Science Direct  بررسی گردید. نتیجه این جستجو دستیابی به 109 مقاله و طرح پژوهشی داخلی و خارجی مرتبط با موضوع بود که از این میان در نهایت 10 مطالعه وارد پژوهش شدند.

    یافته ها:

     از میان 10 مطالعه ی مورد بررسی 4 مطالعه (40 درصد) توصیفی-تحلیلی، 4 مطالعه (40 درصد) توصیفی-مقطعی، یک مطالعه (10 درصد) تحلیلی و یک مطالعه کوهورت (10 درصد) بودند و هیچ پژوهش مداخله ای وجود نداشت. 2 مطالعه (20 درصد) در کشور هندوستان و 6 مطالعه (60 درصد) در کشور ایران، یک مطالعه (10 درصد) در کشور کانادا و یک مطالعه (10 درصد) در کشور هلند صورت گرفته بود. بعلاوه، پنج عامل شامل: "فضاهای فیزیکی"، "فناوری مورد استفاده در این واحدها و نظارت بر صحت کار آن ها"، "نیروی انسانی"، "خدمات ویژه ارائه شده" و " آموزش و پژوهش" به عنوان استانداردهای زمینه ای در تعیین سطح بخش های مراقبت ویژه نقش اساسی دارند.

    نتیجه گیری

    هر سطح از بخش های مراقبت ویژه دارای استانداردهای معینی از لحاظ ساختار، نیروی انسانی، به کارگیری فرآیندها و تجهیزات مختص به خود می باشد. پیشنهاد می شود بر اساس سطح مراقبت بخش ویژه؛ ارائه نوع خدمات، تجهیزات، نیروی انسانی و اجرای فرآیندها طبق دستورالعمل های کشوری مطابق با استانداردهای هر سطح صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: استاندارد، مراقبت های ویژه، سطوح مراقبت، بخش مراقبت های ویژه
  • عاطفه فتحی، رضا نیک بخش*، اکبر آفرینش خاکی، فریده شریفی فر صفحات 33-41
    مقدمه

    ترک خدمت کارکنان یکی از مشکلات عمده سازمان های عمومی و خصوصی است که بسیاری از سرمایه گذاری-های سازمان به راحتی از بین رفته و نتایج مثبت تجربه اندوزی کارکنان، در سازمان دیگری متبلور می شود. از این رو، هدف پژوهش حاضر تعیین برخی عوامل مرتبط با تمایل به ترک خدمت کارکنان در سازمان های ورزشی است.

    روش کار

    مطالعه از نوع توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری را تمام کارکنان وزارت ورزش و جوانان تشکیل دادند که تعداد آن ها 890 نفر هست. حداقل نمونه آماری براساس فرمول کوکران 268 نفر هست که تعداد 260 پرسشنامه قابل استفاده بود. نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شد. در این مطالعه "مقیاس استفاده از تسهیلات کار انعطاف پذیر" (Flexible Work Arrangement Use Scale)، "پرسشنامه ارزیابی سازمانی میشیگان" (The Michigan Organizational Assessment Questionnaire)، "مقیاس تضاد کار - خانواده مبتنی بر زمان" (Time-Based Work-Family Conflict Scale) و "مقیاس تمایل به ترک خدمت" (Turnover Intention Scale) استفاده شد. پس از ترجمه مقیاس ها روایی سازه آن ها از طریق تحلیل عاملی تاییدی و پایایی ترکیبی و نیز ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس اس و اسمارت پی ال اس نسخه 2 استفاده شد.

    یافته ها: 

    بین تسهیلات کار انعطاف پذیر(008/0=β، 074/0 = t) با تمایل به ترک خدمت رابطه معنادار وجود نداشت. بین رضایت شغلی (189/0-=β، 932/1 = t) با تمایل به ترک خدمت رابطه معنادار وجود نداشت. بین تضاد کار خانواده (370/0=β، 759/3 = t) با تمایل به ترک خدمت رابطه مثبت معنادار وجود داشت.

    نتیجه گیری

    تسهیلات کار انعطاف پذیرعاملی جهت بهبود عملکرد کاری است که تضاد کار با خانواده و ترک محل خدمت را در سازمان های ورزشی مرتفع کرده است. لذا پیشنهاد می شود مسئولان وزارت ورزش و جوانان تسهیلات کار انعطاف پذیررا به عنوان متعادل کننده کار خانواده و عاملی جهت جلوگیری به تمایل به ترک خدمت درسازمان خود اجرا نمایند.

    کلیدواژگان: تسهیلات کار انعطاف پذیر_ رضایت شغلی، تضاد کار خانواده، تمایل به ترک خدمت
  • محسن نصیری، فریده یغمایی* صفحات 42-50
    مقدمه

    در عصر پرچالش امروز، عواملی مانند خودکارآمدی، بی حوصلگی و تعهد سازمانی در محیط کاری نقش های مهمی را به عهده دارند. هدف از پژوهش حاضر تعیین همبستگی خودکارآمدی و بی حوصلگی با تعهد سازمانی در اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان بود.

    روش کار

    در این پژوهش توصیفی-همبستگی، جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد زنجان بود که در سال تحصیلی 1395 در دانشکاه آزاد شهر زنجان به تدریس اشتغال داشتند. تعداد نمونه بر اساس جدول مورگان برابر 157 نفر محاسبه گردید. نمونه ها از هر دانشکده متناسب با تعداد اعضای هیئت علمی بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با توزیع 3 پرسشنامه شامل "مقیاس خودکارآمدی عمومی"، (General Self-Efficacy Scale) ، مقیاس آمادگی برای بی حوصلگی. (Boredom Proneness Scale) . پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر (Allen & Meyer's Organizational Commitment Questionnaire) ، انجام شد. در مطالعه حاضر روش روایی محتوا و پایایی به روش آلفای کرونباخ اندازه گیری شد. داده ها با نرم افرار اس پی اس اس نسخه 22 تحلیل شد.

    یافته ها: 

    همبستگی مثبت و معناداری بین تعهد سازمانی با بی حوصلگی و خودکارآمدی وجود داشت  (به ترتیب، 37/0 = r، 001/0 P< ، 20/0 =. r، 01/0 = P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد بین خودکارآمدی با بی حوصلگی و تعهد سازمانی همبستگی وجود دارد. لذا برنامه ریزی برای افزایش خودکارآمدی و تعهد سازمانی و کاهش بی حوصلگی در مدرسین دانشگاه پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، بی حوصلگی، تعهد سازمانی، اعضای هیئت علمی
  • الهام رمضان پور، فردین امیری، ندا رشیدی* صفحات 51-58
    مقدمه

    خودکارآمدی، باور فرد درباره ی توانایی خود و قدرت لازم برای ادای وظیفه است. مدیران که به نوعی، نسبت به کارکنان اختیار تام دارند می توانند در توانمندسازی آنها نقش موثری ایفا کنند. هدف پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین سبک رهبری سرپرستاران اتاق عمل با خودکارآمدی شغلی تکنولوژیست های اتاق عمل در بیمارستان های آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1396-97 بوده است.

    روش ها:

     پژوهش حاضر یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی است،که تعداد 220 نفر از تکنولوژیست های اتاق عمل به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، فرم مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه سبک رهبری چندعاملی (MLQ) و پرسشنامه خودکارآمدی شغلی (JSEQ)   بود. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار  SPSS  نسخه 21 انجام شد.

    یافته ها:

     اغلب سرپرستاران اتاق عمل (5/65 درصد) سبک رهبری تحول گرا داشتند. اکثریت تکنولوژیست های اتاق عمل (4/71 درصد) خودکارآمدی بالایی داشتند. بین سبک های رهبری  تحول گرا، وظیفه گرا و عدم مداخله سرپرستاران اتاق عمل با خودکارآمدی شغلی تکنولوژیست های اتاق عمل رابطه ی مستقیم و معنی دار یافت شد (05/0<p). بین سبک های رهبری سرپرستاران اتاق عمل با مشخصات دموگرافیک تکنولوژیست های اتاق عمل رابطه ی معنی داری یافت نشد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که در هر سه نوع سبک رهبری سرپرستاران، سطح خودکارآمدی تکنولوژیست ها، افزایش داشت، لذا برگزاری دوره های آموزشی جهت آشنایی بیشتر سرپرستاران با اصول و تئوری های این سبک های رهبری و نحوه ی به کارگیری هر یک از آنها در موقعیت های مناسب، مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، خودکارآمدی شغلی، تکنولوژیست اتاق عمل
  • رسول حشمتی، سپیده فرج پور نیری*، لیلا کهتری صفحات 59-68
    مقدمه

    مدیریت رفتارهای پرخطر مستلزم شناخت عوامل تاثیرگذار و پیش بینی کننده آن ها است. مطالعه حاضر با هدف نقش پیش بین سرکوبگری هیجانی، ابعاد خشم و مشکلات بین فردی در رفتارهای پرخطر دانشجویان دانشگاه تبریز انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی-همبستگی است. پس از مصاحبه اولیه، 270 نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز که حداقل یک بار تجربه رفتار پرخطر داشته اند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان "سیاهه حالت- صفت بیان خشم " (Spielberger's State-Trait Anger Expression Inventory-2)، "سیاهه سازگاری واینبرگر" ((WAI: Weinberger's Adjustment Inventory)،"سیاهه مشکلات بین فردی" (IIP-32: Inventory of Interpersonal Problems -32) و"پرسشنامه رفتارهای پرخطر" (High-risk Behaviors Questionnaire) را تکمیل کردند. روایی پرسشنامه ها در مطالعات قبلی تائید شده و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ اندازه گیری و تائید شد. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 تحلیل شد.

    یافته ها:

     از بین مولفه های پژوهش، مولفه های در نظر گرفتن دیگران (35/0 - = β)، پرخاشگری (46/0 = β) و حمایتگری و مشارکت (33/0 - = β)، سرکوب خشم و پرخاشگری (49/0 = β)، تمایل به بروز فیزیکی خشم (42/0 = β) و بروز خشم درونی (29/0 = β) قادر به پیش بینی رفتارهای پرخطر بودند. بر اساس شاخص ضریب تعیین می توان گفت که به طورکلی متغیرهای ملاک موجود در مدل قادر به تبیین 16 درصد (16/0 = 2R) از واریانس موجود در متغیر رفتارهای پرخطر است.

    نتیجه گیری

    سرکوبگری هیجانی، ابعاد خشم و مشکلات بین فردی تعیین کننده های مهم در بروز رفتارهای پرخطر است؛ بنابراین پیشنهاد می شود در برنامه های مقابله با رفتارهای پرخطر مواردی همچون مهارت های مدیریت هیجان و حل مسائل بین فردی گنجانده شود.

    کلیدواژگان: رفتار پرخطر، سرکوبگری هیجانی، خشم، مشکلات بین فردی، دانشجویان
|
  • Jafar HedariShams, KhalilAli Mohammadzadeh*, Ali Maher Pages 1-9
    Introduction

    Lack of literacy and awareness of health literacy can increase anxiety and decrease the quality of life. The purpose of this study was to determine the correlation between health literacy and quality of Life with health anxiety in outpatient patients referred to Shahid Beheshti Specialized Polyclinic in Karaj.

    Methods

    This is a descriptive correlational study. The statistical population consisted of 2600 outpatients of Shahid Beheshti polyclinic outpatient clinic in Karaj, using Morgan table 335 patients were selected by random sampling. Research tools included the “Iranian Health Literacy Questionnaire,” the “World Health Organization Quality of Life Brief Version” (WHOQOL-BREF), and the “Health Anxiety Inventory” (HAI: Health). The validity of the questionnaires was determined by content and face validity. The reliability of the questionnaires was determined by Cronbach's alpha method. Data were analyzed by SPSS.25 and PLS3.5 Smart using partial least squares structural equation modeling.

    Results

    There was a significant and negative correlation between health literacy and health anxiety (-0.470), and a significant and negative relationship between quality of life and health anxiety (-0.497), and a significant and positive correlation between health literacy and quality of life (0.749).

    Conclusions

    Health literacy and quality of life were positively and significantly correlated, health literacy and health anxiety were negatively and significantly correlated, quality of life and health anxiety were negatively and significantly correlated. It is recommended that hospital managers plan to improve the health literacy of patients to improve patients' quality of life and reduce health anxiety.

    Keywords: Health Anxiety, Health Literacy, Quality of Life, Outpatient
  • Homa Doroudi*, Behjat Abchar, Ezzatollh Hemmati Pages 10-17
    Introduction

    Control of interpersonal emotions and conflicts and a sense of tension concerning the spirit of collectivity are essential elements in improving job performance. The purpose of this study was to determine the correlation of emotion regulation with nurses' job performance, interpersonal conflict, job stress and vertical collectivism moderation.

    Methods

    In this descriptive correlational study, the statistical population of nurses working in hospitals and clinics available to the researcher in Ardabil city, with a sample size of 248, were selected by simple random sampling. Data collection instruments included: "Emotion Regulation Questionnaire," "Job Performance Questionnaire," "Interpersonal Conflict Scale at Work," "Job Stress Questionnaire" and "Horizontal and Vertical Individualism and Collectivism Questionnaire." Cronbach's alpha confirmed the face validity and reliability of the instruments. Data were analyzed using SPSS.22 and Smart - pls2 software.

    Results

    Emotional adjustment with interpersonal conflicts, negative correlation (t = 0.863 and β = -0.889) with job stress, negative correlation (t = 5.167 and (β = -0.444) and with job performance, positive correlation (t = 2.765 and β = 0.367). Interpersonal conflicts moderated the positive correlation with job stress (t = 5.995 and β = 0.513) and vertical collectivism moderated the correlation between emotion regulation and job stress from -0.444 to -0.562 in the negative direction.

    Conclusions

    Emotional adjustment correlates with improved nurses' job performance and interpersonal conflicts and job stress and vertical collectivism. Therefore, it is recommended to hold workshops on emotion, stress and conflict management training.

    Keywords: Job Stress, Interpersonal Conflicts, Vertical Collectivism, Emotion Regulation, Job Performance
  • Masood Taheri, Sedigheh Hedayatirad, Zeynab Farhadi, Razieh Sepehrian, Morteza Salemi, Pooran Raeisi* Pages 18-24
    Introduction

    Understanding the general health status of thalassemia patients and their families can be useful in establishing a better therapeutic relationship with them and thus improve the follow-up and treatment of these patients. This study aimed to determine the correlation between the general health status of patients with beta-thalassemia major and demographic characteristics in Tehran province in 2018.

    Methods

    This is a descriptive correlational study that was conducted in 1397 in Tehran province. The study population consisted of all major thalassemia patients referred to Tehran Special Disease Center, and 147 were enrolled in the study. The “28-item General Health Questionnaire” consisted of 28 items with four domains of physical symptoms, anxiety, social dysfunction, and depression. The content validity and test-retest were measured. Data were analyzed by SPSS 18.

    Results

    The prevalence of general health disorders was 51.7%. According to the subscales of the questionnaire, 4.1% of patients were suspected of having physical symptoms, 23.8% were suspected of anxiety and insomnia, 8.2% were suspected of social dysfunction, and 16.3% were suspected of depression.

    Conclusions

    According to the results of this study, patients with thalassemia are exposed to various disorders. Therefore, providing educational programs to alleviate these disorders, provide support to those around them and their families, as well as the presence of a psychologist and psychiatrist alongside these patients.

    Keywords: General Health, Beta-thalassemia, Health Status
  • Ehsan Daneshmandi*, Alireza GhahriSarabi, Homeyra Bonakdar, Fereshteh Etemadi Pages 25-32
    Introduction

    The application of standards at each level of care in intensive care units has been a significant issue in recent years. The purpose of this study was to determine the standards of care levels in intensive care units.

    Methods

    In this systematic review, all articles published in English from 2019-2001 and Persian sources in the period 2000-2009 were searched. On the standards of care levels of ICUs conducted at home and abroad, in databases such as Magiran Database, Sid, PubMed, Google Scholar, Science Direct was reviewed. The search resulted in 109 articles and research projects related to the subject, of which 10 were finally included in the study.

    Results

    Each level of intensive care unit has certain standards in terms of structure, manpower, processes and equipment. It is recommended that, based on the level of specialty care provided, the type of services, equipment, manpower and processes be implemented in accordance with national guidelines in accordance with the standards of each level.

    Conclusions

    Of the 10 studied, 4 were descriptive-analytical, 4 were descriptive-cross-sectional, one was analytical (10%), and one was a cohort study (10%). There were no intervention studies. There were 2 studies (20%) in India and 6 studies (60%) in Iran, one study (10%) in Canada and one study (10%) in the Netherlands. In addition, there were five factors: "physical spaces", "technology used in these units and monitoring of their accuracy", "manpower", "special services provided" and "education and research capability " as the underlying standards are central to determining the level of intensive care units.

    Keywords: Standard, Intensive Care, Levels of Care, Intensive Care Unit
  • Atefeh Fathi, Reza Nikbakhsh*, Akbar AfarineshKhaki, Farideh Sharififar Pages 33-41
    Introduction

    Employee retention is one of the major problems of public and private organizations that many of the organization’s investments are easily eliminated, and the positive results of staff training experience are reflected in another organization. Therefore, the purpose of the present study is to determine factors related to turnover intention in sports organizations.

    Methods

    The study is descriptive-correlational. The statistical population of the study consisted of all 890 employees of the Ministry of Sport and Youth Affairs. The minimum sample size was 268, according to Cochran formula, 260 of which were usable. The statistical sample was selected by systematic random sampling. In this study, the “Flexible Work Arrangement Use Scale,” “The Michigan Organizational Assessment Questionnaire,” “Time-Based Work-Family Conflict Scale,” and “Turnover Intention Scale” were used. After translating the scales, their construct validity was calculated through confirmatory factor analysis and combined reliability as well as Cronbach’s alpha coefficient. SPSS software and version 2 software were used for data analysis.

    Results

    There was no significant relationship between flexible work facilities (β = 0.008, t = 0.074) and a tendency to quit. There was no significant relationship between job satisfaction (β = -0.189, t = 1.932) and the desire to leave work. There was a significant positive relationship between family-work conflict (β = 0.370, t = 3.759) and the tendency to quit.

    Conclusions

    Flexible work facilities are a factor in improving work performance that has eliminated the conflict between working with family and leaving work in sports organizations. Therefore, it is recommended that the Ministry of Youth and Sports officials implement flexible work facilities as a work-life balance and a factor to prevent the desire to quit their job.

    Keywords: Flexible Work Arrangements’, Job Satisfaction, Work-Family Conflict with Turnover Intention
  • Mohsen Nassri, Farideh Yaghmaei* Pages 42-50
    Introduction

    In today’s challenging age, factors such as self-efficacy, boredom, and organizational commitment to the workplace play important roles. The purpose of this study was to determine the correlation self-efficacy and boredom with organizational commitment in faculty members of Islamic Azad University, Zanjan Branch.

    Methods

    In this descriptive correlational study, the statistical population included all faculty members of Zanjan Azad University who were teaching in Zanjan Azad University in the academic year. The sample size was 157, according to Morgan's table. Samples were randomly selected from each faculty according to the number of faculty members. The "General Self-Efficacy Scale collected data," “Boredom Proneness Scale,” and “Allen & Meyer's Organizational Commitment Questionnaire," Content validity and reliability were measured by Cronbach's alpha in the present study. Data were analyzed using SPSS.22.

    Results

    There was a positive and significant correlation between organizational commitment with Boredom and self-efficacy (r = 0.37 and P < 0.001, r = 0.20 and P = 0.010, respectively).

    Conclusions

    There is a correlation between organizational commitment with Boredom and self-efficacy. Therefore, planning to increase self-efficacy to increase organizational engagement and reduce boredom in university teachers is suggested.

    Keywords: Self-efficacy Boredom, Organizational Commitment, Faculty Members
  • Elham Ramezanpoor, Fardin Amiri, Neda Rashidi* Pages 51-58
    Introduction

    Self-efficacy is a person's belief in the ability and power to perform a task. Managers who somehow have complete control over their employees can play a valuable role in empowering their staff. This study was conducted to determ the relationship between the leadership style of the operating room head nurses and job self-efficacy of operating room technologists in the educational and medical hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences in 2017-2018

    methods

    This descriptive-analytic study was conduct  on 200 operation room technologist. The instrument used was a questionnaire of demographic characteristics, multi-factor leadership style questionnaire (MLQ) and job self-efficacy questionnaire (JESQ). Data analyzsis was counducted whit SPSS version 21.

    Results

    The results revealed that the dominant leadership style of the operating room head nurses was transformational (65.5%). The job self-efficacy of majority (71.4%) of operating room technologists was at the high level. There was a significant relationship between the transformational  leadership style and task oriented leadership styles and non-interventional leadership style the of the operating room head nurses with the job self-efficacy of the operating room technologists (p<0/05). Also, there was no significant relationship between the transformational, task- oriented, non- interventional leadership styles of headroom nurses with the demographic characteristics of the operating room technologists (p>0/05).

    Conclusion

    This study Results showed that the level of job self-efficacy of technologists has increased in all three types of leadership styles of head nurse; so, the operating room head nurse require to the training course for more perception of the leadership styles and apply them in suitable situations.

    Keywords: leadership style, Job self-efficacy, operation room technologist
  • Rasoul Heshmati, Sepideh FarajpourNiri*, Leila Kehtary Pages 59-68
    Introduction

    Management of high-risk behaviors requires identifying influential and predictive factors. This study aimed to predict the role of emotional repression, anger dimensions, and interpersonal problems in high-risk behaviors of Tabriz University students.

    Methods

    This study is a descriptive-correlation study. After the initial interview, 270 Tabriz University students who had at least one high-risk behavioral experience were selected through available sampling. Participants included the "Spielberger's State-Trait Anger Expression Inventory-2" (STAXI-2), the "Weinberger's Adjustment Inventory," the "Interpersonal Problem Log" (IIP-32: Inventory of They completed the Interpersonal Problems -32) and the High-Risk Behavior Questionnaire. The validity of the questionnaires was confirmed in previous studies, and reliability was measured and confirmed using Cronbach's alpha. Data were analyzed by SPSS 22 software.

    Results

    Among the components of research, the components of consideration of others (β = - 0.35), aggression (β = 0.46) and support and participation (β = - 0.33), anger suppression and aggression (β = 0.49). Tendency to physical anger (β = 0.42) and anger expression- in (β = 0.29) were able to predict high-risk behaviors. Based on the coefficient of determination, it can be said that in general, the criterion variables in the model can explain 16% (R2 = 0.16) of the variance in the risk behaviors variable.

    Conclusions

    Emotional repression, dimensions of anger, and interpersonal problems are essential determinants of high-risk behaviors. Therefore, it is suggested that programs such as emotion management and interpersonal problem-solving skills be included in high-risk behavior programs.

    Keywords: High-risk behavior, Emotional repression, Anger, Interpersonal Problems, Students