فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت پرستاری
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 29، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • امید مهدیه*، آزاده شجاعی صفحات 1-9
    مقدمه

    ارتقاء کیفیت زندگی کاری یکی از عوامل مهم برای جذب و حفظ کارکنان است. عوامل متعددی بر کیفیت زندگی کاری پرستاران تاثیر دارد که از آن جمله می توان به اخلاق حرفه ای و ارزش های اخلاقی اشاره کرد.

    روش کار

    این پژوهش، از لحاظ هدف یک پژوهش کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش تمامی پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی شهر زنجان را شامل می شود که با استفاده از فرمول کوکران 266 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند ولی از این تعداد تنها به 182 پرسشنامه به صورت کامل پاسخ داده شد. ابزارهای پژوهش، پرسشنامه اخلاق حرفه ای قاسم زاده و همکاران (1393)، پرسشنامه محقق ساخته ارزش های اخلاقی و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری بروکس و اندرسون (2005) می باشد که روایی محتوای آن به تایید اساتید و صاحب نظران رسید و پایایی آنها با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد. برای آزمون فرضیه ها از روش معادلات ساختاری و نرم افزار SmartPLS2 استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج مطالعه نشان داد ارزش های اخلاقی بر کیفیت زندگی کاری (376/0=B و 365/4=t) و اخلاق حرفه ای (479/0=B و 479/7=t)، تاثیر مثبت و معناداری دارد. تاثیر اخلاق حرفه ای بر کیفیت زندگی کاری تایید نشد (038/0=B و 420/0t=). نقش میانجی اخلاق حرفه ای در رابطه بین کیفیت زندگی کاری و ارزش های اخلاقی تایید نشد (96/1<t).

    نتیجه گیری:

     با توجه به تاثیر مثبت ارزش های اخلاقی بر کیفیت زندگی کاری پرستاران، مدیران بیمارستان ها می توانند دوره های آموزشی را در مورد اهمیت ارزش های اخلاقی برگزار کنند و در راستای کاربردی کردن آن ها، امتیازهایی را برای پرداخت و ارتقاء در نظر بگیرند.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، ارزش های اخلاقی، کیفیت زندگی کاری
  • سید محمدجواد موسوی نیا، عبداازهرا نعامی*، نسرین ارشدی، کیومرث بشلیده صفحات 10-25
    مقدمه

    در جوامع امروزی کارمندان به طور مداوم با چالش های مرتبط با تعارض بین نقش های کاری و خانوادگی روبرو هستند. این تعارضات با مشکلات برجسته ای در حوزه خانوادگی مانند خشنودی خانوادگی، کیفیت روابط زناشویی و کیفیت فرزندپروری همراه است. از این رو روانشناسان صنعتی و سازمانی برای کاهش چنین اثرات نامطلوبی، پژوهش ها و تحقیقات خود را بر یافتن متغیرهای تعدیل گر متمرکز کرده اند.

    روش کار

    مطالعه حاضر به صورت پیمایشی و از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه پژوهش شامل پرستاران متاهل و دارای فرزند بیمارستان های دولتی شهر اهواز بود که از میان آن ها 240 نفر به عنوان اعضای نمونه به روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب گردید. جهت جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های تعارض کار-خانواده کارلسون و همکاران (2000)، پرسشنامه خشنودی خانوادگی اری و همکاران (1999)، پرسشنامه کیفیت روابط زوجین کوندی و همکاران (2016)، مقیاس فرزندپروری آرنولد و همکاران (1993)، پرسشنامه تهسیل خانواده-خود دمروتی (2009)، مقیاس محیط کاری حامی خانواده اودل-دیسو و همکاران (2013)، استفاده شد. تحلیل داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه و با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که تعارض کار-خانواده و خانواده-کار با خشنودی خانوادگی، کیفیت روابط زناشویی و کیفیت فرزندپروری رابطه منفی و معنی داری داشت (0/01 > P)، همچنین متغیر های تسهیل خانواد-خود و محیط کاری خانواده-دوستانه توانستند رابطه میان این متغیر ها را تعدیل کند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن است که تعارض کار-خانواده و خانواده-کار نقش معنی داری در کاهش خشنودی خانوادگی، کیفیت روابط زناشویی و کیفیت فرزندپروری پرستاران داشتند. علاوه بر این، تسهیل خانواده-خود و محیط کاری خانواده-دوستانه توانستند رابطه بین این متغیرها را تعدیل کنند.

    کلیدواژگان: تعارض کار-خانواده، خشنودی خانوادگی، کیفیت روابط زناشویی، کیفیت فرزندپروری، تسهیل خانواده-خود، محیط کاری خانواده-دوستانه
  • علیرضا محمدزاده* صفحات 26-34
    مقدمه

    بیماری کووید-19(COVID-19) که کل جهان را فراگرفته است ناشی از ویروس (2 (SARS-CoV-  می باشد که چالش های برای نظام سلامت جهانی و تهدیدی برای بیماران قلبی به وجود آورده است.

    روش کار

    این پژوهش پایلوت از نوع نیمه آزمایشی با گروه کنترل است. جامعه آماری مورد مطالعه ی این تحقیق بیماران دارای تجربه جراحی  عروق کرونر قلب می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس  در دو گروه 5نفر (مداخله و کنترل)  گمارده شده اند. داده های تحقیق با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه تبیعت از رژیم درمانی بیگی (1391)، پرسشنامه محقق ساخته پیشگیری از ابتلا به ویروس SARS-CoV-2 ، پرسشنامه اضظراب بیماری کووید-19 جمع آوری شده و با استفاده از آزمون تی مستقل و کای دو(خی دو)  و نرم افزار spssمورد تجزیه و تحلیل قرا گرفت.

    یافته ها

    یافته های این تحقیق نشان داد که میزان تبعیت از رژیم دارویی و تبعیت از رژیم غذایی و فعالیت جسمانی  و تبعیت از مسایل پیشگیرانه ابتلا به کویید19 (ویروس کرونا2019) در طی 10 جلسه از شروع مداخله، در گروه آموزشی تغییر معنادرای وجود دارد (005/0≥p). همچنین میزان اضطرب بیماری کویید 19 در این بیماران به طور معناداری کاهش یافت. همچنین گروه آموزشی براساس سن (45-80)، BMI، مشخصات بیماری همگن شدند لذا قبل از آموزش گروه آموزشی و کنترل از لحاظ دموگرافیک و تبعیت از رژیم درمانی تفاوت معناداری باهم نداشتند.

    نتیجه گیری

    خدمات الکترونیکی و استفاده از ویزیت الکترونیکی  (e-visit)در مراقبت های بهداشتی اولیه و تبعیت رژیم درمانی در منزل،کاهش اضطراب بیماری کووید-19با استفاده از فضای مجازی، تلفن همراه و اینترنت می تواند یک نظارت دقیق در وضعیت بیماران را امکانپذیر سازد  و از رفت و آمدهای بی مورد بیماران در خطر جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید 19 مناسب باشد.

    کلیدواژگان: ویزیت الکترونیکی، اضطراب بیماری کووید 19 (ویروس SARS-CoV-2)، تبعیت از رژیم درمانی، جراحی عروق کرونر قلب
  • داود فیض، محسن عین علی، هوشمند باقری قره بلاغ، معصومه محمدرحیمی* صفحات 35-44
    مقدمه

    استرس بالا و مواجهه مکرر پرستاران با شرایط دردناک و رنج آور بیماران در محیط کار می تواند منجر به ترومازدگی شود. تیوری ترومای سازمانی یکی از جدیدترین مباحث درحوزه سازمانی است که به بررسی تاثیرات ضربه های روحی و روانی وارده بر سازمان و اثرات آن بر روی عملکرد شغلی و سازمانی می پردازد.

    روش کار

    این مطالعه از نوع پیمایشی- مقطعی می باشد. جامعه آماری پژوهش، شامل 218 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان می باشد. روش نمونه گیری در دسترس است. ابزار اصلی گردآوری داده ها سه پرسشنامه استاندارد ترومای سازمانی، ویوان و همکاران (2015)؛ هوش هیجانی وسینگر (2000)؛ و عملکرد شغلی پاترسون (1989) بوده است که پایایی و روایی آنها به ترتیب با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 87/0، 78/0 و 75/0 تایید شده بود. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از مدلسازی معادلات ساختاری با بهره گیری از نرم افزار  Smart- Pls استفاده شد.

    یافته ها

    با توجه به نتایج تحقیق؛ تاثیر منفی ترومای سازمانی بر هوش هیجانی تایید نشد (ضریب بتا: 258/0 -، 720/1=T). نتایج تحقیق بیانگر این است که ترومای سازمانی تاثیر منفی و معناداری بر عملکرد شغلی پرستاران دارد (ضریب بتا: 347/0 -، 440/5=T). همچنین، بین هوش هیجانی و عملکرد شغلی پرستاران با بتای 432/0 و آماره آزمون 355/7 رابطه مثبت و معناداری یافت شد.

    نتیجه گیری:

    در راستای یافته ها پیشنهاد می گردد که مدیران پرستاری در مواجهه با چنین پدیده ای، نخست واقعیت موجود در سازمان را بپذیرند، به جای انکار واقعیت یا فرار از آن تدابیری صحیحی اندیشیده و در پی حل آن باشند. در گام بعدی، ایجاد تیم های کاری و استفاده از گروه های کاری خودگردان، رسمیت کم، عدم تمرکز در تصمیم گیری ها و ترویج فرهنگ موفقیت برای عملکرد بهتر در مجموعه پرستاری، جهت مدیریت ضربات روحی از اهمیت زیادی برخوردار است.

    کلیدواژگان: تروما، عملکرد شغلی، هوش هیجانی، پرستاران
  • محسن رازانی، فائزه جهان*، نعمت ستوده اصل، آمنه معاضدیان صفحات 45-51
    مقدمه

    دانشجویان به عنوان آینده سازان هر جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند از این رو مطالعه و پیش بینی صفات شخصیتی آنها با توجه به  خود کارآمدی تحصیلی، نقش موثری در پیشرفت جامعه و سلامت روانی آنها دارد.

    روش

    پژوهش توصیفی از نوع همبستگی (تحلیل رگرسیون) است. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم ‏پزشکی دانشگاه آزاداسلامی واحد بروجرد طی سال 98-1397 بود. با روش نمونه‏ گیری تصادفی ساده تعداد 350 نفر انتخاب شد. جمع آوری داده ها با کمک پرسشنامه صفات پنج گانه‏ ی شخصیت- فرم‏ کوتاه (NEO Five-Factor Inventory) و پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی (Academic Self-efficacy Scale) انجام شد. به ‏منظور تجزیه و تحلیل داده ‏ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف‏ معیار)، ماتریس ضریب همبستگی و رگرسیون چندمتغیره با نرم ‏افزار SPSS26 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین خودکارآمدی تحصیلی با نورزگرایی در دانشجویان علوم ‏پزشکی رابطه‏ ی منفی و معنی داری وجود دارد (539/0-=r و 007/0=P). بین خودکارآمدی تحصیلی با برون‏ گرایی در دانشجویان نیز رابطه‏ ی مثبت و معنی داری بود (489/0=r و 013/0=P). همچنین، ضرایب استاندارد و غیر استاندارد تحلیل رگرسیون چندمتغیره به روش همزمان نشان داد صفت شخصیتی برون‏گرایی (05/0<P و 636/0=β) و صفت شخصیتی نورزگرایی (05/0P< و 309/0-=β) می توانند خودکارآمدی تحصیلی را پیش بینی کنند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های فوق میتوان نتیجه گیری کرد که در دانشجویانی که خود کارآمدی تحصیلی بالاتری دارند از نظر شخصیتی برون گرایی بالاتر و نوروز گرایی کمتری نسبت به دانشجویانی دارند که خود کارآمدی پایین تری دارند و این امر در آموزش دانشجویان و عملکرد درسی و تحصیلی آنها باید مورد توجه اساتید قرار گیرد

    کلیدواژگان: برون گرایی، خودکارآمدی تحصیلی، دانشجویان، صفات شخصیتی، نورزگرایی
  • علیرضا موسوی*، جمال الدین الوانی صفحات 52-60
    مقدمه

    خود شفقت ورزی، به معنای متاثر شدن از رنج خود و پذیرش آن، تمایل به تسکین رنج خود و رفتار مهربانانه با خود است. در خود شفقت ورزی، به جای فکر کردن در مورد خودتان، باید بدانید که با خود چگونه باشید و چطور با خود رفتار کنید؛ به ویژه هنگام مواجه شدن با سختی ها و شکست ها.

    روش کار

    این پژوهش به روش توصیفی - همبستگی با ماهیت کاربردی در سال 1398 انجام شده است. جامعه آماری شامل پرستاران بیمارستان های خصوصی شیراز و حجم نمونه نیز با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 143 نفر محاسبه شده است. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. در این پژوهش جمعا 18 سوال پرسشنامه محقق ساخته مطرح شد که 6 سوال مربوط به متغیر تعارض کار و خانواده، 7 سوال تاب آوری و 5 سوال خود شفقت ورزی بود که روایی و پایایی آن تایید شده است؛ همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از شبکه های عصبی مصنوعی و آزمون اسپیرمن استفاده شده است.

    یافته ها

    میانگین نمرات ارزیابی پرستاران از متغیر تعارض کار و خانواده 56/4 از 5 با انحراف معیار 1986/1، تاب آوری 38/4 با انحراف معیار 2032/1 و خود شفقت ورزی 73/4 با انحراف معیار 0967/1 می باشد که متغیر خود شفقت ورزی بیشترین نمره را به خود اختصاص داده است. طبق آنالیز شبکه عصبی اهمیت وزنی تاثیرگذاری متغیرهای مستقل تعارض کار و خانواده و تاب آوری بر متغیر وابسته خود شفقت ورزی به ترتیب 31% و 69% می باشد.

    نتیجه گیری

    تعارض کار و خانواده و تاب آوری هردو برخود شفقت ورزی تاثیر مثبتی دارند . افزایش خود شفقت ورزی میتواند تسهیل کننده ی خوبی در تحمل استرسها ، تعارضات و فشارهای روزمره باشد و به عنوان یک عامل مثبت و موثر برای افزایش کارایی و بهره وری محسوب شود.

    کلیدواژگان: تعارض کار و خانواده، تاب آوری، خود شفقت ورزی، شبکه عصبی مصنوعی
|
  • Omid Mahdieh*, Shojaee Azadeh Pages 1-9
    Background

    Improving quality of work life (QWL) has an important impact on attracting and retaining employees. Therefore, the present study aimed to investigate the effect of organizational ethical values on QWL in relation to the mediating role of professional ethics

    Material & Methods

    This is an applied, descriptive-analytical study was carried out in Zanjan governmental hospitals. A number of 266 nurses were enrolled as the sample size using Cochran formula. Brooks and Anderson's (2005) quality of work life survey, Ghasemzadeh et al. (2015) questionarie for professional ethics were used to collect data. Moreover, another questionnaire was designed for assessing moral values. The content validity of questionarie was assessed using expert's opinions and its reliability was tested by Cronbach alpha. Structural Equation Modeling (SEM methodology) and SmartPLS2 software were used in data analysis.

    Results

    Organizational ethical values showed a positive and significant effect on the QWL (B=0.376, t=4.365) and professional ethics (B=0.479, t=7.479). However, no significant relationship was observed between the QWL and professional ethics (B=0.038, t=0.420). Moreover, the mediating role of professional ethics in relation to the QWL and organizational ethical values was not confirmed (t<1.96) in this study.

    Conclusion

    Based on the results, the ethical values positively affect the QWL among nurses. Therefore, decision makers and hospital managers can design and implement strategies foster and enhance ethical climates to increase nurses' commitment and satisfaction.

    Keywords: Professional ethics, Organizational ethical values, Quality of work life, nurses
  • Seyed mohammadjavad Mousavinia, Abdoalzahra Naami*, Nasrin Arshadi, Kioumars Beshlideh Pages 10-25
    Background

     Today, employees are constantly confronted with work-family conflict. These conflicts can affect family functioning including satisfaction, quality of marital relationship, and quality of parenting.  This descriptive-correlational survey aimed to investigate whether the family-self facilitating and Family-Friendly Work Environment can reduce the effect of work-family and family work conflicts on the aforementioned variables among nurses.

    Material & Methods

    The participants of this study were 240married nurses with children who worked at governmental hospitals Ahvaz city. The sample selection was performed by multistage random sampling method. Data were collected using Carlson et al. (2000) Work-Family Conflict, Aryee et al. (1999) Family Satisfaction, Chonody et al. (2016) quality of marital relationship, Arnol et al. (1993) Parenting scale, Demerouti et al (2009) Family-Self Facilitation, Odle-Dusseau et al. (2013) Family-Friendly Work Environment Scale Questionnaires. The data was analyzed by Pearson correlation and multiple regression analysis with SPSS-22 software.

    Results

    We found that work-family and family work conflict had a significant negative relationship with family satisfaction, quality of marital relationship and parenting quality (P <0.01). In addition, family-self facilitation and family-friendly work environment were able to moderate the relationship between these variables.

    Conclusion

    According to the results the negative effects of work family and family-work conflict can be eased by the family-self facilitation and family-friendly work environment.

    Keywords: Work-Family Conflict, Family-Work Conflict, Family Satisfaction, Quality of Marital Relationship, Parenting Quality, Family-Self Facilitation, Family-Friendly Work Environment
  • Alireza Mohammadzadeh* Pages 26-34
    Background

    The rapid worldwide emergence of the SARS-coronavirus 2 (SARS-CoV-2), the cause of COVID-19, has resulted in a global health emergency. It has been shown that the rate of mortality is significantly higher among patients with preexisting conditions, including those with heart failure. Therefore, at this time, special healthcare should be adopted for patients with heart diseases or those who underwent heart bypass surgery to reduce their infection rate or anxiety of being infected with SARS-CoV-2. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of remote monitoring and supervision on medical adherence of patients who underwent heart bypass surgery to reduce their infection rate and stress of being infected with SARS-CoV-2.

    Methods

    The study was of a quasi-experimental type with control group. The participants were 10 patients with coronary artery bypass graft surgery who assigned into two groups of intervention (n=5) and control (n=5).  The data were collected using demographic questionnaire, Beigi diet adherence questionnaire (2012), a researcher-made questionnaire for evaluation of the preventive measures to combat with SARS-CoV-2 infection, and a COVID-19  Anxiety questionnaire developed by the researcher. The analysis of data was performed by independent t-test and chi-square (x2) using SPSS software. A.

    Result

    Our results showed no significant difference before intervention between two groups, however after 10 sessions of educational intervention, significant changes (p ≤0.005) were observed in terms of adherence to prescribed medications and dietary regimen, physical activity as well as willingness to follow care advice, between intervention and control group. Moreover, patients who received educational interventions had significantly low anxiety scores.

    Conclusion

    According to the findings, at the current critical juncture in the worldwide spread of COVID-19, providing remote monitoring and supervision on medical adherence could essentially be useful for patients with heart failure or those with other preexisting conditions who are extremely at risk.

    Keywords: Remote monitoring, E-visiting, Covid-19, Anxiety, medical adherence, Coronary artery bypass graft
  • Davod Feiz, Mohsen Eynali, Hooshmand Bagheri Garbollagh, Masoome Mohammad Rahimi* Pages 35-44
    Introduction

    High stress and frequent exposure of nurses with painful and painful conditions in the workplace can lead to traumatic stress. Organizational trauma Theory is one of the latest topics in the organizational field which examines the impact of mental and emotional impact on the organization and its effects on individual and organizational performance.

    Methods

    This is an applied and descriptive study and has been performed by survey method. The statistical population of the study consisted of 218 nurses working in governmental hospitals of Golestan University of Medical Sciences. The main instrument for data collection was three Standard Trauma Inventory questionnaires, Vivan et al. (2015); Emotional Intelligence, Vesinger (2000); and Job Performance, Paterson's (1989). Their reliability and validity by calculating the Cronbach's alpha coefficient 0.87, 0.78 and 0.75 respectively and Structural equations’ modeling was used to analyze research data with Smart-PLS software.

    Results

    According to the results, the negative effect of organizational trauma on emotional intelligence was not confirmed (β= -0.258, T = 1.720). The results of the research show that organizational trauma has a negative and significant effect on the nurses' job performance (β= -0.347, T = 5.440). Also, there was a positive and significant relationship between emotional intelligence and job performance of nurses with a β= 0.432 and a test statistic 7.355.

    Conclusion

    In order to findings suggests that nursing managers, in the face of such a phenomenon, first accept the reality of the organization, instead of denying reality or escaping from it, they would think and seek to resolve it. In the next step, the creation of work teams and the use of autonomous working groups, Little formalization, and decentralization in decision making and promoting the culture of success for better performance in the nursing complex are important for the management of mental attacks.

    Keywords: trauma, Job Performance, Emotional Intelligence, Nurses
  • Mohsen Razani, Faeze Jahan*, Nemat Sotodeh Asl, Amaneh Moazedian Pages 45-51
    Introduction

    Students are important as the future makers of any society, so studying and predicting their personality traits due to academic self-efficacy has an important role in the development of their community and their mental health.

    Methods

    The research is descriptive correlational (regression analysis). The statistical population consisted of all students studying in Islamic Azad University of Boroujerd Medical Sciences during the year 2019-2020.Using simple random sampling method, 350 people were selected. Data collection was done by Short Form Personality Questionnaire and Academic Self- efficacy Questionnaire.
     Descriptive statistics (mean and standard deviation), correlation coefficient and multivariate regression were used for data analysis by SPSS26 software.

    Result

    The results showed that there was a negative significant relationship between academic self-efficacy and neuroticism in medical students (r = -0.539 and P = 0.007). There was also a positive and significant relationship between academic self-efficacy and extraversion in students (r = 0.489, P = 0.013). Also, coefficients of standard and non-standard multivariate regression analysis showed that extraversion personality trait (P <0.05 and β = 0.636) and neuroticism personality trait (P = 0.05 and β = -0.309) were observedcan   predict academic self-efficacy.

    Conclusion

    Based on the above findings, it can be concluded that students with higher academic self-efficacy have higher extraversion personality and lower neuroticism than students who have lower self-efficacy and this in student education and performance. Their curriculum should be taken into consideration by professors

    Keywords: Academic self-efficacy, extraversion, neuroticism, personality traits, students
  • Alireza Mosavi*, JamalEDin Alvani Pages 52-60
    Introduction

    Self-compassion means being affected by one's own suffering and accepting it, the tendency to relieve one's suffering and to treat yourself kindly. In compassion, instead of thinking about yourself, you need to know how to be yourself and how to treat yourself, especially when faced with adversity and failure. The purpose of this study was to investigate the relationship between work-family conflict and resilience with nurses' self-compassion.

    Material & Methods

    This research is a descriptive-correlation research with applied nature in 2020. Statistical population including nurses of Shiraz private hospitals and sample size was calculated using Cochran formula of 143 patients. Samples were selected using simple random sampling. In this study, a total of 18 researcher-made questionnaires were presented, of which 6 were related to work-family conflict variable, 7 were resiliency, and 5 were self-compassion, whose validity and reliability were confirmed; also for data analysis from networks Artificial neural and Spearman tests were used.

    Finding

    The mean scores of nurses' evaluation of work-family conflict were 4.56 out of 5 with a standard deviation of 1.1986, resilience 4.38 with a standard deviation of 1.2032, and self-compassion 4.73 with a standard deviation of 1.0967. Compassion has the highest score. According to neural network analysis, the importance of affecting the independent variables of work-family conflict and resilience on self-efficacy was 31% and 69%, respectively.

    Conclusion

    Conflict between work and family and resiliency have a positive impact. Increased self-compassion can be a good facilitator of enduring daily stresses, conflicts and pressures, and can be a positive and effective factor in increasing efficiency and productivity.

    Keywords: Work-family conflict, resilience, self-compassion, artificial neural network