فهرست مطالب

مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
سال دوم شماره 4 (پیاپی 8، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ثنا ربیعی، مهدی نیکو، مسعود رضایی، محمود رفیعیان کوپایی* صفحات 201-213
    زمینه و هدف

    آگاهی روزافزون مصرف کنندگان به مخاطرات مرتبط با افزودنی های مصنوعی غذایی و ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت موجب توسعه تولید غذاهای فراسودمند یعنی آنهایی که علاوه بر ترکیب تغدیه ای خود سبب ارتقاء سلامت نیز گردند شده است. موجودات دریایی که تقریبا نصف تنوع زیستی جهان را شامل می شوند، تنوع گسترده ای از ترکیبات زیست فعال از جمله پپتیدها را در اختیار قرار می دهند. پپتیدهای دریایی با فعالیت های مختلف زیستی ممکن است در تولید فرآورده های غذایی فراسودمند مورد استفاده قرار گیرند. هدف مطالعه حاضر مروری بر مطالعات صورت گرفته در رابطه با اثرات درمانی پپتیدهای زیست فعال آبزیان در مدل های جانوری و همچنین انسان است.

    روش ها

    در این مطالعه از مقالات معتبر علمی در رابطه با اثرات درمانی پپتیدهای زیست فعال آبزیان، که در بانک های اطلاعاتی ISI، SID، PubMed، PubMed Central، Scopus، Web of Science بین سال های 2000 تا 2016 نمایه شده بودند، استفاده کردیم.

    یافته ها

    پپتیدهای زیست فعال دریایی تولید شده از بسترهای مختلف پروتیینی توسط هیدرولیز آنزیمی یا تخمیر، عملکردهای فیزیولوژیک متعددی همانند تحریک ایمنی، اثرات کاهندگی فشار و چربی خون، فعالیت های ضددیابت، ضداسترس اکسیداتیو، ضدچاقی، حفاظت پوست و بهبود زخم و همچنین بهبود حافظه و یادگیری در مدل های حیوانی و همچنین انسان نشان داده اند.

     نتیجه گیری

    پپتیدهای زیست فعال آبزیان می توانند به عنوان ترکیبات فراسودمند به منظور ارتقای سلامتی مصرف کننده در مواد غذایی یا ترکیبات غذا-دارویی بکار روند.

    کلیدواژگان: اثرات درمانی، پپتیدهای زیست فعال آبزیان، فراسودمند
  • مینا رنجبران، مهری کدخدایی*، بهجت سیفی صفحات 214-225

    یکی از چالش های مطرح در بالین، پیشگیری از آسیب حاد کلیوی به دنبال مداخلات پزشکی در بیماران پرخطر می باشد. از علل اصلی وقوع نارسایی حاد کلیه می توان به آسیب ایسکمی-پرفیوژن مجدد اشاره نمود. تاکنون مطالعات بسیاری در رابطه با آسیب حاد کلیوی ناشی از ایسکمی-پرفیوژن مجدد انجام شده و در تمامی آن ها اقداماتی به منظور پیشگیری و یا کاهش این نوع آسیب صورت پذیرفته است. یکی از قوی ترین این روش ها، استفاده از استراتژی های شرطی سازی ایسکمیک
    (Ischemic conditioning)  می باشد. این استراتژی ها شامل پیش شرطی سازی ایسکمیک موضعی و دور دست، شرطی سازی ایسکمیک متعاقب موضعی و دور دست و شرطی سازی همزمان دور دست می باشد. این تکنیک ها با مکانیسمی نسبتا نامشخص، سبب ایجاد حفاظت در برابر آسیب ایسکمی-پرفیوژن مجدد در بسیاری از ارگان ها از جمله کلیه می گردند. در این مقاله مروری، نقش استراتژی های شرطی سازی ایسکمیک در کاهش آسیب کلیوی پس از ایسکمی-پرفیوژن مجدد مطرح می گردد.

    کلیدواژگان: آسیب ایسکمی-پرفیوژن مجدد، شرطی سازی ایسکمیک، نارسایی حاد کلیوی
  • حکیمه گاوزن* صفحات 226-239
    زمینه و هدف

    اسید های چرب امگا-3 و امگا-6 اسیدهای چرب ضروری برای ساختار و عملکرد فیزیولوژیک سلول های بدن هستند که وجود آنها در در رژیم غذایی انسان و پستانداران الزامی بوده و کمبود آنها می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماریها باشد. در همین راستا نسبت امگا-6 به امگا-3 در رژیم غذایی نقش مهمی را در اثرات مفید فیزیولوژیک آنها ایفا می کند. با این حال در بسیاری از مناطق دنیا مقدار روزانه دریافتی این دو مکمل از رژیم غذایی بسیار کمتر از مقدار توصیه شده آنها در تغذیه سالم می باشد. بسیاری از منابع غذایی موجود نیز فاقد نسبت متعادلی از امگا-3 و امگا-6 می باشند. بنابراین یافتن منبع غذایی جدید سرشار از امگا-3 و امگا-6 ضروری است. گل گاوزبان، گیاهی از خانواده بوراژیناسه است. این مطالعه به بررسی اثرات سودمند روغن بذر گل گاوزبان ایرانی بر سلامتی انسان و پستانداران بر مبنای اثرات مفید اسیدهای چرب موجود در آن می پردازد.

    روش ها

    در این مطالعه از مقالات معتبر علمی نمایه شده در بانک های  اطلاعاتی Web of Science, Scopus, PubMED Central, SID, ISI بین سال های 2000 تا 2017 در رابطه با اثرات درمانی روغن بذر گل گاوزبان و اسیدهای چرب ضروری آن، استفاده شده است.

    یافته ها

    این روغن دارای مقادیر قابل ملاحظه ای از امگا-3، اسید استیاریدونیک، اسید آلفا-لینولنیک، امگا-6، گاما-لینولییک اسید و لینولییک اسید، و امگا-9 مهم، اولییک اسید می باشد. علاوه بر وجود اسیدهای چرب در روغن بذر گل گاوزبان، نسبت ترکیبی امگا-6 به امگا-3 در این روغن موجب منحصر به فرد شدن این روغن از نظر اثرات مفید بر سلامتی انسان شده است.

     نتیجه گیری

    استفاده از روغن بذر گل گاوزبان ایرانی بصورت حاد یا مکمل در رژیم غذایی بعنوان ماده ای با عوارض جانبی حداقل، قیمت ارزان و سهولت دسترسی، می تواند در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماریها موثر باشد.

    کلیدواژگان: امگا3، امگا6، روغن بذر گل گاوزبان
  • زهرا ربیعی*، محمود رفیعیان کوپایی صفحات 240-248
    زمینه و هدف

    تحقیق و مطالعه درباره ی اثرات فارماکولوژیک گیاهان، اخیرا مورد توجه محققین زیادی قرار گرفته است. گیاه بابونه یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی شناخته شده توسط انسان است و قدمت استفاده از آن به یونان باستان می رسد. در این مقاله، به بررسی مطالعات انجام شده در زمینه اثرات دارویی بابونه می پردازیم.

    روش ها

    در این مطالعه از مقالات معتبر علمی در رابطه با اثرات فارماکولوژیک بابونه، که از سال 2000 تا 2017 در بانک های اطلاعاتی  ISI،Web of Science، Scopus ،Pubmed Central ،Pubmed ، SID نمایه شده، استفاده کردیم.

    یافته ها

    در مطالعات بالینی و تجربی اثرات درمانی در بیماری های دستگاه گوارش و عصبی و خواص ضد التهاب، ضد ویروس، ضد میکروب، آنتی اکسیدان و ضد سرطان برای این گیاه اثبات شده است و همچنین این گیاه در التیام و بهبود زخم ها موثر است.

    نتیجه گیری

    گیاه بابونه در سرتاسر جهان به عنوان گیاه دارویی مهم به رسمیت شناخته شده است. مصارف مختلف این گیاه در صنایع دارویی و غذایی دلیل ارزش تجاری قابل توجه آن در دنیا است.

    کلیدواژگان: اثرات دارویی، گیاه بابونه، گیاهان دارویی
  • الهام رمضانی، مسعود فریدونی، زهرا طیرانی نجاران* صفحات 249-261
    زمینه و هدف

    مطالعات فراوانی در زمینه اثرات داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی (Nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs)) در بیماری پارکینسون صورت گرفته است. با توجه به نتایج متفاوت حاصل از این تحقیقات، اثربخشی NSAIDs در کاهش خطر پیشرفت بیماری پارکینسون همچنان مورد سوال می باشد. به علت مصرف زیاد داروهای NSAIDs در این مقاله به مرور جدیدترین مطالعات انجام شده در این زمینه پرداخته شده است.

    روش ها

    در این پژوهش ما به بررسی مطالعات در طول سال های 2007 تا 2016 در زمینه اثرات NSAIDs در بیماری پارکینسون از پایگاه داده های PubMed پرداخته ایم.

    یافته ها و نتیجه گیری

    براساس نتایج حاصل از پژوهش های انجام شده، در طول سال های 2007 تا 2016 مصرفNSAIDs ا با کاهش خطر پیشرفت بیماری پارکینسون مرتبط بوده است، لیکن مکانیسم دقیق اثرات محافظت نورونی در مطالعات بخوبی روشن نشده است. در این مطالعه مروری با بحث بر روی نتایج گزارش شده از تحقیقات جدید، راهکارهای مختلف برای حصول نتایج دقیق تر در ادامه تحقیقات پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: اثرات محافظت نورونی، بیماری پارکینسون، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی
  • حمید غلامی پور بدیع* صفحات 262-270

    یکی از چالشهای بزرگ در علوم اعصاب دانستن این است که چطور رفتارهای خاص مانند غذا خوردن، خشم، شناخت و حرکت از فعالیت و برهمکنش سلولهای منفرد در شبکه های عصبی ناشی می شوند. دستکاریهای ژنتیکی، فارماکولوژیکی و یا تخریب و آسیب به یک ناحیه مغزی برای بررسی پاسخ شبکه عصبی در زمان انجام یک رفتار بکار گرفته می شوند. این روش ها فاقد دقت زمانی در سیگنالینک و کدگذاری عصبی هستند. با استفاده از اپتوژنتیک محققین می توانند فعالیت نوع خاصی از سلولها و مسیرهای عصبی را با دقت و سرعت بالا کنترل کنند که فقط با استفاده از نور قابل انجام است. این تکنیک انقلابی را در حوزه علوم اعصاب ایجاد کرده است و یک راه جدید را فراهم آورده است تا نقش هر یک از مدارهای عصبی مورد بررسی قرار گیرد. در این اینجا ما شرح حالی از این فناوری را خواهیم گفت و بطور مختصر در رابطه با اپسینهای مورد استفاده در اپتوژنتیک و مطالعاتی که در محیط درون تن شبکه های عصبی مختلف را مورد بررسی قرارداده اند را مرور خواهیم کرد.

    کلیدواژگان: اپتوژنتیک، کانال ردوپسین، شبکه عصبی، هالوردوپسین، نور
  • جلال بابایی*، محمد سیاح، مجید گل کار صفحات 271-279
    زمینه و هدف

    صرع سومین اختلال شایع نورولوژیک بعد از سکته مغزی و بیماری آلزایمر است. عوامل ژنتیکی، عفونت ها، ترومای مغزی، سکته مغزی، التهاب و تب دوران کودکی از عوامل شناخته شده مسیول ایجاد صرع می باشند. با این حال، بیش از 60% از انواع حملات صرعی دلیل مشخصی ندارند که به صرع کریپتوژنیک معروف هستند. توکسوپلاسموز یک عفونت مهم انگلی با گسترش جهانی است که بوسیله توکسوپلاسما گوندی ایجاد می شود. عفونت مزمن در افراد واجد سیستم ایمنی کارآمد بدون علامت است ولی مطالعات اخیر نشان داده است که احتمالا این عفونت، فاکتور خطری برای برخی از ناهنجاری های عصبی از جمله صرع باشد. هدف ما مرور مقالات چاپ شده جهت تخمین ریسک صرع بواسطه توکسوپلاسموز بود. 

    روش ها

    در این پژوهش ما بدون محدودیت زمانی به بررسی مطالعات انجام شده در زمینه ارتباط سابقه توکسوپلاسموز و اکتساب صرع، از پایگاه داده های مختلف پرداخته ایم. جستجو بر اساس یک سری از کلمات کلیدی در دو زبان فارسی و انگلیسی انجام گرفت. از نسبت شانس (Odds Ratio) برای محاسبه احتمال فاکتور خطر بودن توکسوپلاسما گوندی برای اکتساب صرع استفاده شد و 0/05p <  در کلیه محاسبات از لحاظ آماری معنی دار محسوب شد.

    یافته ها

    تا سال 2017 ده مطالعه در این خصوص انجام شده بود. در مجموع 3925 نمونه بررسی شده بود که از این تعداد 2023 (627 نفر توکسوپلاسما مثبت بودند) نفر دارای بیماری صرع و 1902 (572 نفر توکسوپلاسما مثبت بودند) نفر کنترل غیر صرعی بودند. نسبت شانس برای مجموع مطالعات انجام شده (01/32-1/1) 16/1 (0/034 =p) بود.

    نتیجه گیری

    علیرغم کم بودن تعداد مطالعات انجام شده، توکسوپلاسموز را می توان به عنوان یک فاکتور خطر برای ایجاد صرع در نظر گرفت. برای تعیین ارتباط دقیق این انگل در ایجاد صرع به مطالعات جامع تر و با نمونه زیادتر در زیر گروه های مختلف صرع به همراه گروه های کنترل مناسب نیاز است.

    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، سرواپیدمیولوژی، صرع، متا-آنالیز، نسبت شانس
  • الهام هادی پور، زهرا طیرانی نجاران، مسعود فریدونی* صفحات 280-293
    زمینه و هدف

    بیماری آلزایمر یک اختلال پیشرونده ی اضمحلال عصبی می باشد که توسط چندین اختلال شناختی از جمله ناتوانی در اجرای فعالیت های روزمره ی زندگی و تغییرات خلق و خو مشخص می شود. مطالعات گسترده نشان می دهد که کلسترول زیاد یک عامل خطرناک در آسیب ناشی از بیماری آلزایمر می باشد. مطالعات تحقیقاتی بالینی و مولکولی زیستی بیانگر این است که استاتین ها به عنوان داروهای کاهنده ی کلسترول می توانند سبب کاهش علایم بیماری آلزایمر شوند. نقش کلسترول در فرایند تولید و رسوب آمیلویید بتا براساس نتایج مطالعات علمی در طی دو دهه گذشته قابل ملاحظه می باشد. واضح است که نقش محافظتی استاتین ها در محدودکردن آسیب ناشی از آمیلویید بتا از طریق درمان های کاهنده ی کلسترول اعمال می شود. بعلاوه استاتین ها ، مسیر غیرآمیلوییدوژنیک آلفا سکرتاز را در فرآیند اثر بر پروتئین پیش ساز آمیلویید بتا به راه می اندازند و دایمریزه شدن بتا سکرتاز را نیز مهار می کنند و به این ترتیب آسیب ناشی از بتا آمیلویید را کاهش می دهند.  استاتین ها، آسیب های ناشی از تجمع آمیلویید بتا بر سلول های عصبی را از طریق اثرات آنتی اکسیدان- ضدالتهاب- ضدآترواسکلروز و ضد آپوپتوزی کاهش می دهند. همچنین یافته ها نشان می دهند که کاربرد استاتین ها در میانسالی ممکن است در سال های بعد با تغییردادن عوامل خطرناک ژنتیکی و غیر ژنتیکی  آلزایمر از بروز آن جلوگیری کند. 

    یافته ها و نتیجه گیری

    با توجه به شواهد کنونی استاتین ها در کند کردن روند بیماری آلزایمر نقش مهمی داشته و انجام مطالعات بالینی تکمیلی در این مورد ضروری است.

    کلیدواژگان: استاتین، بیماری آلزایمر، پروتئین بتا آمیلوئید
|
  • Sana Rabiei, Mehdi Nikoo, Masoud Rezaei, Mahmoud Rafieian Kopaei* Pages 201-213
    Background and aim

    Increasing consumer’s awareness of the risk associated with synthetic food additives and the relationship between nutrition and health, has led to the development of functional foods i.e. those with additional health benefits beyond their basic nutrition. Marine animals that comprise about half of the world's biodiversity provided a wide spectrum of bioactive compounds, including peptides. Marine peptides with different biological activities might be used in the production of functional foods. The aim of this study was to review the studies conducted on the therapeutic effect of marine bioactive peptides in animal models and humans.

    Methods

    In this study, we used scientific articles about the therapeutic effects of marine bioactive peptides, indexed in the ISI, SID, PubMed, PubMed Central, Scopus, Web of Science databases during 2000- 2016.

    Results

    Marine bioactive peptides produced from different proteinaceous raw materials through enzymatic hydrolysis or fermentation have been demonstrated to possess diverse physiological functions such as immune stimulation, blood pressure and lipids lowering, anti-diabetic, anti-oxidative stress, anti-obesity, skin protection and wound healing activities as well as memory and learning enhancing property in animal model or in human.

    Conclusion

    Marine bioactive peptides have potential as a functional ingredient in food product or nutraceuticals to increase consumer health and wellbeing.

    Keywords: Functional foods, Marine bioactive peptides, Therapeutic effects
  • Mina Ranjbaran, Mehri Kadkhodaee*, Behjat Seifi Pages 214-225

    Prevention of acute kidney injury (AKI) in high-risk patients following medical interventions is one of the most frequent challenges in clinical situations. Ischemia-reperfusion injury is known to be a major cause of AKI in human. So far, many studies have been performed on ischemia-reperfusion- induced AKI to develop interventions that may prevent or minimize this type of injury. Ischemic conditioning strategies are one of the most potent of these methods which comprise local and remote ischemic pre-conditioning, local and remote ischemic post-conditioning and remote ischemic per-conditioning. These simple and easily applicable techniques result in protection against ischemia-reperfusion injury in many organs including the kidneys by relatively unknown mechanisms. In this review, we discuss about the role of ischemic conditioning strategies in reducing kidney damage following ischemia-reperfusion injury.

    Keywords: Acute kidney injury, Ischemic conditioning, Ischemia-reperfusion injury
  • Hakimeh Gavzan* Pages 226-239
    Background and aim

    Omega-3 and omega-6 fatty acids are essential fatty acids for structure and function of the cells. Their presence in the human and mammalian diet is mandatory. The deficiency of these fatty acids underlies pathogenesis of several diseases. The ratio of omega-6 to omega-3 in the diet plays an important role in their physiologic effect. However, the dietary intake of these fatty acids in the most of the world is less than the amounts that should be present in a healthy diet. Moreover, the omega-6/omega-3 ratio is not balanced in the most of dietary sources. Therefore, there is a need to find the new sources of omega-3 and omega-6-rich foods. Echium amaenum is a plant from borage family. This study looks at the beneficial effects of Iranian Echium amaenum seed oil (EO) on human and mammalian health, based on the useful fatty acids present in EO.

    Methods

    In this study we used the papers regarding the beneficial effects of EO on health that are indexed in ISI, Web of Science, Scopus, PubMed Central, PubMed, SID databases during 2000-2017.

    Results

    EO has the considerable amount of amega-3, stearidonic acid, α-linolenic acid, omega-6, γ- linoleic acid, linoleic acid, and the important omega-9, oleic acid. In addition to presence of many useful unsaturated fatty acids, the ratio of omega-6/omega-3 in EO makes the beneficial effects of EO unique for human.

    Conclusion

    The acute or chronic intake of EO, as a supplement with minimal side effects, low cost and ease of access, can be effective in the treatment and prevention of many diseases.

    Keywords: Echium amaenum seed oil, Omega-3, Omega-6
  • Zahra Rabiei*, Mahmoud Rafieian Pages 240-248
    Background and aim

    Research and studies on the pharmacological effects of medicinal plants, have been recently considered by many researchers. Chamomile (Matricaria chamomilla) is one of the oldest medicinal plant known by human and its application came back to the ancient Greece. This paper presents a review on the studies conducted on pharmacological effects of chamomile.

    Methods

    The papers regarding the pharmacologic effects of chamomile, which has been indexed since 2000 till 2017 in ISI, Web of Science, Scopus, Pubmed Central, Pubmed, and SID databases, are used in this study.

    Results

    Therapeutic effects of chamomile on gastrointestinal and neurological diseases, anti-inflammatory, antiviral, antimicrobial, antioxidant and anticancer properties as well as wound healing activity have been shown in clinical and experimental studies.

    Conclusion

    Matricaria chamomilla has been recognized as an important medicinal plant in the world. Different uses of this plant in the pharmaceutical and food industries indicate considerable commercial value of this plant in the world.

    Keywords: Chamomile, Medicinal plants, Pharmacological effects
  • Elham Ramazani*, Masoud Fereidoni, Zahra Tayarani Najjaran Pages 249-261
    Background and aim

    Numerous studies have been performed on the effects of non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) in Parkinson's disease. The effectiveness of NSAIDs in diminishing the risk of Parkinson's disease development is still a question. Due to the high consumption of NSAIDs, this article reviews recent studies in this subject.

    Methods

    In this study, we reviewed the papers, which were cited in Pubmed database since 2007 till 2016 on the effects of NSAIDs on Parkinson's disease.
    Results and

    Conclusion

    Based on the results of the studies conducted during 2007-2016, the use of NSAIDs is associated with a reduced risk in development of Parkinson's disease. However, the exact mechanism of neural protection by NSAIDs is not obvious. In this review article, we discussed on the reports and suggested various solutions to achieve more accurate results regarding impact of NSAIDs on Parkinson's disease.

    Keywords: Neural protection, NSAIDs, Parkinson's disease
  • Hamid Gholami Pourbadie* Pages 262-270

    Finding how certain behavior such as food consumption, aggression, cognition and movement arise from the interactions of individual cells in the neural circuits is a major challenge in neuroscience. Genetically, pharmacologically or lesioning manipulations have been used to investigate the response of neural network during a behavioral task. However, these approaches lack temporal precision on the timescale of neural coding and signaling. Using optogenetics researchers can control and manipulate the activity of specific cell types and projections with the speed and precision uniquely applicable by light. Optogenetics has revolutionized the field of neuroscience, and has enabled researchers to investigate the causal roles of specific neural circuit components. Here, in this review we consider the current state of this technology and provide a brief introduction of different opsins used in optogenetics and applying optogenetics in vivo to investigate function of different neural networks.

    Keywords: Channelrhodopsin, Halorhodopsin, Light, Neural network, Optogenetics
  • Jalal Babaie*, Mohammad Sayyah, Majid Golkar Pages 271-279
    Background and aim

    Epilepsy is the third most common neurological disorder after stroke and Alzheimer's disease. Genetic factors, infectious diseases, brain trauma / stroke, inflammation and febrile seizure during childhood are among the factors that cause epilepsy. However, the underlying cause of epilepsy is not known in 60% of patients, which is called cryptogenic epilepsy. Toxoplasmosis is an important parasitic infection with a worldwide spread caused by Toxoplasma gondii. Chronic infection does not have symptoms in people with an effective immune system. Nevertheless, recent studies have shown that this infection is probably a risk factor for some of the neurological abnormalities, including epilepsy. The aim of this study was to review published articles to estimate the risk of epilepsy due to Toxoplasmosis.

    Methods

    We directed a systematic literature search on the history of toxoplasmosis and epilepsy from different databases without any date limitation, to identify studies published in Persian or English. Search was conducted in a series of keywords in both Persian and English. The odds ratio was used to calculate the risk factor of Toxoplasma gondii for epilepsy. In all experiments, p < 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Ten studies were found until 2017. 3925 cases were studied, of which 2023 cases (627 Toxoplasma-positive) were epileptic and 1902 cases were not (572 Toxoplasma-positive). The total odds ratio was 1.16 (1.01-1.32), p = 0.034.

    Conclusion

    Despite few studies, toxoplasmosis might be considered as a risk factor for acquisition of epilepsy. To further clarify the effect of this parasite on acquisition of epilepsy, more comprehensive studies with enough number of different types of epilepsy and appropriate controls are required.

    Keywords: Epilepsy, Meta-analysis, Odds ratio, Seroepidemiology, Toxoplasma gondii
  • Elham Hadipour, Zahra Tayarani Najjaran, Masoud Fereidoni* Pages 280-293
    Background and aim

    Alzheimer disease (AD) is a progressive neurodegenerative disorder characterized by severe cognitive impairment, inability to perform activities of daily living and mood changes. An increasing number of studies have supported that high cholesterol is a risk factor for the pathogenesis of AD, including beta-amyloid peptides (Aβ) pathology. Clinical and biomolecular studies have shown that statins, cholesterol-lowering drugs, could stave off the symptoms of AD. The role of cholesterol in the process of Aβ production and deposition has been fully considered on the basis of scientific results during the last 2 decades. It is clear that statins play a neuroprotective role to limit beta-amyloid pathology via cholesterol-lowering therapies. In addition, statins may favor the α-secretase nonamyloidogenic pathway of APP processing and inhibit the dimerization of b-secretase. Statins retard Aβ pathology via the anti-inflammation, anti-atherosclerotic actions, anti-oxidant and anti-apoptotic effects. There are a number of individual clinical cases where cognition is clearly adversely affected by statins. Also these findings suggest that administration of statins in midlife might prevent AD in late life by modifying genetic and non-genetic risk factors for AD.

    Results and Conclusion

    It appears that there is still a lot of work to implement statin medications in clinical and preclinical studies of AD.

    Keywords: Alzheimer's disease, Beta-amyloid peptides, Statin