فهرست مطالب

Genetic Resources - Volume:6 Issue: 1, winter-spring 2020

Journal of Genetic Resources
Volume:6 Issue: 1, winter-spring 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/03/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امان االله هاشم زهی، علی مخدومی*، احمد آسوده صفحات 1-11

    ساکنین پروکاریوتی حوضچه نمکی تیس در جنوب شرقی ایران در سواحل دریای عمان با روش وابسته به کشت شناسایی شدند. تعیین توالی ژن rRNA 16S در این سویه ها مشخص نمود جمعیت باکتریایی به گروه های Actinobacteria ،Bacteroidetes ،Balneolaeota ، Firmicutes و Proteobacteria تعلق دارد. این میکروارگانیزم ها اعضای جنس های Bacillus) 35 ،(%Aliifodinibius) 15 ،(% Rhodovibrio ،(%5) Ornithinibacillus،(%5) Luteimonas ،(%5) Arthrobacter ،(%10) Halomonas ،(%15) Longibacter (5،(%Staphylococcus) 5 (%و Tamilnaduibacter) 5 (%بودند. تمامی آرکی های بدست آمده متعلق به راسته Halobacteriales و Halococcus،(%11) Halogeometricum ،(%27) Haloarcula ،(%35) Haloferax :داشتند قرار زیر های جنس در تولید کمی نیمه ارزیابی%). 5) Natronoarchaeum و%) 5) Halostagnicola ،(%5) Halorubrum،(%5) Halomicroarcula،(%5) شش آنزیم هیدرولازی آمیلاز، سلولاز، لیپاز، پکتیناز، پروتیاز و اوره از در این سویه مشخص نمود اوره از (47 (%و آمیلاز (41 (%بیشترین فراوانی را داشتند. نرخ متوسط تولید در ارتباط با آنزیم های لیپاز (25 (%و پروتیاز (30 (%مشاهده شد. کمترین فراوانی مربوط به تولید آنزیم های پکتیناز (12 (%و سلولاز (4 (%بوده است. فدرتمند ترین سویه ها مولد آنزیم ها در دو گروه باکتری و آرکی به شرح زیر بوده است: Natronoarchaeum/Longibacter) آمیلاز)، Bacillus /فاقد آرکی (سلولاز)، Haloferax/ Tamilnaduibacter) لیپاز)، Haloferax/ Bacillus) پکتیناز)، Haloferax/ Bacillus) پروتیاز)، Halococcus/ Staphylococcus) اوره از). پژوهش حاضر به عنوان اولین گزارش در ارتباط با تنوع جمعیتی پروکاریوت های حوضچه های نمکی در ایران نشان داد این زیست گاه ها با تنوع پروکاریوتی بالا می توانند در تولید آنزیم های مفید در صنعت کارایی داشته باشند.

    کلیدواژگان: تنوع زیستی، آنزیم های هیدرولازی، حوضچه های نمکی، نمک دوست ها
  • سهیلا افکار*، رضا زند صفحات 12-19

    نعناعیان گیاهان علفی چندساله با برگهای معطر هستند که برای اسانسشان کشت میشوند. اسانس نعناع در داروسازی, عطرسازی و لوازم آرایشی بکار میرود. هدف از این مطالعه تجزیه روابط بر اساس الگوی پروتئین ذخیرهای بذر با استفاده از روش PAGE-SDS بین ن ه ژنوتیپ مختلف spicata. M و piperita. M است که از مناطق مختلف ایران جمعآوری شده اند. الکتروفوگرام 31 باند پروتئینی با وزن مولکولی KDa 103-12 را نشان داد. ژنوتیپهای G5, G1 و G9 بیشترین تعداد باند (26 (را نشان دادند در حالیکه کمترین تعداد باند (9 (در ژنوتیپ G7 وجود داشت. تجزیه کلاستر بر اساس الگوی پروتئین ذخیرهای بذر با استفاده از ماتریس فاصله اقلیدسی و روش UPGMA ژنوتیپهای مورد ارزیابی را در 3 کلاستر گروهبندی کرد. پنج ژنوتیپ (G8, G5, G4, G1 و G9) در گروه یک قرار گرفتند و گروه دو شامل ژنوتیپ G3 بود و بقیه ژنوتیپها (G6, G2 وG7) در گروه سه قرار گرفتند. تجزیه کلاستر نشان داد برخی ژنوتیپهای دو گونه متفاوت spicata. M و piperita. M ارتباط نزدیکی با هم دارند و در یک گروه قرار گرفتند. با توجه به اینکه piperita. M یک هیبرید طبیعی بین spicata. M و aquatica. M میباشد این نتایج مورد انتظار است. آنالیز تغییرپذیری پروتئین بطور واضح نشان داد که تنوع در میان و بین ژنوتیپهای مورد مطالعه وجود دارد. نتیجهگیری میشود که این مطالعه برای برنامه اصلاح و نگهداری آینده ژنوتیپهای نعناع مفید می- باشد.

    کلیدواژگان: تنوع ژنتیکی، نعناع، تغییرپذیری پروتئین، گیاه دارویی، مارکر بیوشیمیایی
  • آرمین نجابت دوست، حکیمه بقایی دائمی، علی صالح زاده، سیده کبری عظیمی، ساحره دارافکن، فرشته فلاح دیگ سرا، مسلم پور ابراهیم، رامین صیقلانی صفحات 20-33

    این مطالعه به منظور ارزیابی اثر حلال های استخراج مختلف از جمله هیدروالکلی، اتانولی و متانولی بر ترکیب شیمیایی و فعالیت هم افزایی ضد باکتریایی عصاره alnus Frangula علیه استافیلوکوکوس اوریوس و اشرشیا کلی انجام شد. ترکیب شیمیایی عصارهی پوست درخت alnus Frangula با استفاده از طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه، طیف سنجی اشعه ماوراء بنفش و طیف سنجی جرمی کروماتوگرافی گازی مورد بررسی قرار گرفت. اثر هم افزایی و ضد میکروبی عصاره ها با سیپروفلوکساسین و اریترومایسین با استفاده از حداقل غلظت بازدارندگی، دیسک ترکیبی و روش تیتراسیون checkerboard بررسی شد. عصاره alnus Frangula حاوی آلکان، آلکن، فنل، الکل، استر، ترپن، اسید چرب، تترازول، هالو آلکان، آنتراکینون و همچنین ترکیبات آروماتیک و plasticizer در عصاره های اتانولی، متانولی و هیدروالکلی بود. ترکیبات فنلی تام عصاره اتانولی، هیدروالکلی و متانولی به ترتیب01/0± 92/110 ،01/0±27/95 و 02/0±6/126 گرم در لیتر اسید گالیک اندازه گیری شد. عصاره های اتانولی و هیدروالکلی در هر دو شکل ترکیبی و هم افزایی به طور قابل توجهی رشد باکتریها را مهار کردند. با توجه به اثرات ضد باکتریایی عصاره ها، تصور می شود که ترکیبات موجود در عصاره ها به طور موثری دیواره سلولهای باکتری را تخریب می کنند و نهایتا منجر به آزاد شدن محتویات داخل سلولی میشوند. از اینرو این آنتی بیوتیک ها به همراه عصاره ها قادرند مکان های هدف را بطور موثرتری مورد حمله قرار دهند. با توجه به نتایج، عصاره های اتانولی، هیدروالکلی و متانولی در حالت هم افزایی با سیپروفلوکساسین و اریترومایسین می توانند کاندید مناسبی برای استفاده در مقابل پاتوژنهای باکتریایی باشند.

    کلیدواژگان: اریترومایسین، آبی- الکلی، ترکیب شیمیایی، سیپروفلوکساسین، گالیک اسید
  • مریم فلاحی، عبداالله محمدی، سید مهدی میری صفحات 34-40

    در تحقیق حاضر، تجزیه و تحلیل کاریوتیپ و ویژگی های کروموزومی شش جمعیت همیشه بهار (.L officinalis Calendula) از ایران مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که همه جمعیت ها دیپلویید (32 = 2x = 2n) و دارای کاریوتایپ متقارن بودند که عمدتا از کروموزومهای متاسنتریک و ساب متاسنتریک تشکیل شده اند. میانگین طول کروموزوم ها از 05/1 میکرومتر در جمعیت کرج تا 50/1 میکرومتر در جمعیت مسجد سلیمان متغیر بود. طول ژنوم هاپلویید در دامنه 89/16 تا 07/24 میکرومتر و میانگین شاخص سانترومر (CI (38/0 تا 44/0 بود که نشانگر نقش تغییرات ژنومی کمی در تنوع جمعیت های officinalis. C است. تجزیه و تحلیل خوشه ای با استفاده از پارامترهای کروموزومی به روش UPGMA طبقه بندی جمعیت های مورد مطالعه رادر سه گروه اصلی قرار داد. علاوه بر این، تجزیه به مولفه های اصلی نشان داد که دو مولفه اول 8/99 %از واریانس کل را تشکیل می دهند. نتایج مطالعه حاضر، تنوع طبیعی را در شش جمعیت officinalis. C نشان داد که می تواند به برنامه های حفاظت و اصلاح این گونه کمک کند.

    کلیدواژگان: تعداد کروموزومی، آنالیز خوشه، تنوع ژنتیکی، کاریولوژی، گل مروارید
  • مینو پرتوی نصر، مصطفی مطلبی، محمدرضا زمانی، عصمت جورابچی صفحات 41-48

    عوامل قارچی سبب بوجود آمدن مشکلات متعددی در صنعت کشاورزی میشوند. گیاهان از مکانیسمهای دفاعی مختلفی برای مقاومت علیه عوامل بیماریزای قارچی استفاده میکنند. ساختن سد فیزیکی، تولید ترکیبات شیمیایی و تولید پروتئینهای مرتبط با بیماریزایی مانند LTP و اسموتین که میتوانند مانع رشد قارچ در غلظتهای بسیار کمی شوند، مثالهایی از این مکانیسم ها هستند. در این مطالعه، ژنهای اسموتین و LTP بوسیله لینکر EAAAK برای ایجاد یک سازه واحد به یکدیگر فیوز شدند. مطالعات silico in برای پیشبینی و تحلیل پروتئین فیوز شده LTP-EAAAK-Osmotin بکار گرفته شد. ساختار دوم و سوم و شکل گیری mRNA پروتئین فیوز شده با استفاده از ابزارهای بیوانفورماتیکی پیشبینی شدند. سازه طراحی شده بصورت شیمایی سنتز و در وکتور کلونینگ pUC57 کلون و برای بیان پروتئین فیوز شده، ژن در وکتور بیانی (+) 21-pET با توالی هگزاهیستیدین کلون شد. برای بیان پروکاریوتی این ژن از باکتری (DE3 (BL21 coli. E استفاده گردید و شرایط بیانی مختلفی برای بیان پروتئین فیوز شده مورد بررسی قرار گرفت. پروتئین فیوز شده در دمای C ° 28 با mM 1 IPTG بعد از سه ساعت انکوباسیون بیان شد و سپس بیان پروتئین با روش وسترن بلات مورد تایید قرار گرفت. مطالعه فعالیت ضدقارچی پروتئین فیوز شده با استفاده از آزمون نشر شعاعی بررسی شد. این پروتئین توانایی این را داشت که در شرایط vivo in فعالیت ضد قارچی بر علیه قارچهای بیماریزای گیاهی مورد بررسی نشان دهد.

    کلیدواژگان: فعالیت ضدقارچی، silico in، اسموتین، LTP، پروتئینهای مرتبط با بیماریزایی
  • اسماعیل بابائی، بژدر محمود حسین، مریم عابدی، هیوا جلال عزیز صفحات 49-53

    استیوسارکوما شایعترین تومور بدخیم استخوان با بروز بالا در دهه های دوم و سوم زندگی می باشد. تشخیص بیماران استیوسارکوما محدود به پارامترهای کلینیکی-پاتولوژیکی است و مارکرهای مولکولی بروز و پیشروی تومور هنوز شناخته نشده است. ما بیان ژن ضدآپوپتوزی Survivin را در نمونه های استیوسارکوما مطالعه کردیم. حدود 35 نمونه بلوک های پارافیه شامل 25 نمونه توموری و 20 نمونه از حاشیه غیر توموری جمع آوری گردید. بیان Survivin با استفاده از PCR time-Real و ایمنوهیستوشیمی انجام شد. نتایج ما نشان داد که Survivin در نمونه های استیوسارکوما نسبت به نمونه های حاشیه غیر تومور به طور معنی داری بیان می شود. PCR time-Real نشان داد که Survivin در نمونه های استیوسارکوما نسبت به حاشیه های توموری بیش بیان می شود (01.0<p .(علاوه بر این، IHC نشان داد که پروتئین Survivin به طورغالب در مناطق توموری بلوک های پارافینی دیده می شود. نتایج ما نشان می دهد که بیان Survivin در استیوسارکوما دچار اختلال شده که می تواند به عنوان فاکتور تشخیصی در مطالعات آینده در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: مارکر توموری، PCR time-Real، بلوک های FFPE، ایمنوهیستوشیمی
  • طیبه باران زهی، شهربانو کریمی دوانی، درمحمد کردی تمندانی صفحات 54-59

    سل یک بیماری عفونی مبهم است که به طور کلی ریه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. در برخی موارد می تواند بر کبد و کلیه تاثیرگذار باشد. ژنتیک میزبان ممکن است، بر سل ناشی از باسیلوس مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، تاثیر بگذارد. عمده فاکتورهای خطر این بیماری، ضعف سیستم ایمنی بدن به دلیل AIDS / HIV ، دیابت ، بیماری شدید کلیوی ، برخی سرطانها ، درمان سرطان و سوء تغذیه می باشند. اینتر لوکین -33 در فعال سازی cell mast ها، ایوزینوفیل ها ، بازوفیل ها و سلول های کشنده طبیعی و بلوغ سلول های Th2 نقش دارد. محافظت در برابر سل به رشدTH1 و پاسخ های سلولT (+) CD8 مرتبط است. 33-IL ، در حال حاضر با نمو هر دو نوع سلولهای ایمنیT (+) CD8 و (+) CD4 TH1مرتبط است. هدف از این مطالعه بررسی، ارتباط بین عفونت مایکوباکتریوم توبرکلوزیس و پلی مورفیسم های ژن اینترلوکین -33 (T / rs11792633C & G / rs1157505C (با سل، در نمونه های بیمار و سالم، در ناحیه با شیوع بالای این بیماری در ایران است. در این مطالعه 100 بیمار مبتلا به بیماری سل و 91 فرد سالم وارد مطالعه شدند. پلی مورفیسم ژن 33-IL توسط تکنیک PCR-ARMS-T ژنوتایپ شد. آنالیز ترکیب های دیپلوتیپ بین پلی مورفیسم های 33-IL نشان داد که ، میزان ارتباط برای ژنوتیپهای CT / CC ترکیب شده بیشتر بود. هر چند، از لحاظ آماری تفاوتها معنی دار نبود. ژنوتیپ CT مربوط به پلی مورفیسم T / C ژن 33-IL خطر ابتلا به سل را افزایش داد. ژنوتیپهای ترکیبی GG + CG مربوط به پلی مورفیسم G / C ژن 33-ILهمچنین خطر ابتلا به سل را افزایش داد ، اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. در نتیجه، پلی مورفیسم ژن 33-IL ممکن است به عنوان عامل مهمی در ایجاد سل در ایران در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: توبرکلوزیس، rs11792633 C، T، rs1157505 C، G، IL-33، باسیلوس
  • حسن رحیمی تمندگانی، پروانه نیک پور، مجتبی عمادی بایگی صفحات 60-68

    سرطان معده یکی از شایع ترین سرطان ها در جهان است. تشخیص دیر هنگام،علت اصلی بالا بودن میزان عدم موفقیت درمان و مرگ در بیماران مبتلا به سرطان معده است؛ بنابراین شناسایی اساس مولکولی ایجاد سرطان و متاستاز به منظور توسعه روش های کارآمد برای تشخیص زودهنگام و درمان بسیار مهم است. RNA های بلند غیر کننده (lncRNAs) بزرگترین گروه RNAهای غیر کد کننده هستند، که درفرایند های ایجاد سرطان درگیر هستند. با توجه به نقش RNAهای بلند غیر کد کننده AS1-HNF1A و MVIH در بیماری زایی و پیشرفت سرطان، هدف ما در این مطالعه بررسی پروفایل بیانی و اهمیت بالینی این دو ژن در بیماران مبتلا به سرطان معده است. در این تحقیق از PCR در زمان واقعی (PCR time Real) برای ارزیابی بیان نسبی ژن در 60 نمونه بافت معده توموری و غیر توموری استفاده شد. همچنین ارتباط بین بیان ژن و ویژگی های بالینی نیز مورد بررسی قرار گرفت. همچنین دادهای بیانی ژن AS1-HNF1A و داده های بالینی مربوط به 318 نمونه سرطان معده از پایگاه داده TCGA دریافت شد. نتایج نشان داد، ژن AS1-HNF1A در بافت های سرطانی معده دچار کاهش بیان شد اما ژن MVIH هیچ تغییر بیان معنی داری را در بافت های سرطانی معده نشان نداد. بر خلاف این، بیان ژن AS1-HNF1A در نمونه های توموری TCGA نسبت به نرمال به طور قابل توجهی بالاتر بود. علاوه بر این، بیان AS1-HNF1A با متاستاز در ارتباط بود و بیان MVIH با درجه و مرحله تومور ارتباط نشان داد. سطح بیان AS1-HNF1 ارتباط معنا داری با میزان بقای کلی بیماران مبتلا به سرطان معده نشان نداد. در مجموع، ژنهای AS1-HNF1 و MVIH ممکن است نقش مهمی در پیشرفت سرطان معده داشته باشند. مطالعات عملکردی در مورد مکانیسم عمل این دو RNA بلند غیر کد کننده می تواند به درک نقش آنها در پیشرفت سرطان کمک کند.

    کلیدواژگان: سرطان معده، بیان ژن، lncRNA، As1-HNF1A، MVIH
  • زلیخا نظرزاده، حبیب عنصری، سمیه اکرمی صفحات 69-76

    اهمیت زراعت غلات و بویژه گندم ازنظر تامین غذای انسان و دام و تاثیر آن بر اقتصاد جوامع بشری امری آشکار است. کاهش تنوع ژنتیکی ارقام مختلف از افزایش عملکرد در زمینهی تقاضا و مصرف جلوگیری میکند. لذا لازم است در راستای بهبود سازگاری و افزایش وسعت ژنتیکی آنها گام برداشت. در این تحقیق تنوع ژنتیکی ژنوتیپهای گندم نان ایرانی با استفاده از مارکرهای مولکولی RAPD و ISSR مورد بررسی قرار گرفت. 17 نشانگر RAPD و 16 نشانگر ISSR به ترتیب 86) 86/86 (%و 56) 5/57 (%باند پلیمورفیک ایجاد کردند. تجزیه خوشهای به روش UPGMA و دندروگرام ترسیم شده با استفاده از نرم افزار 02.2 NTSYSpc سه خوشه اصلی آشکار نمود. بیشترین فاصلهی ژنتیکی بین ژنوتیپهای 2-89-CD و 7-89-CD و کمترین فاصلهی ژنتیکی بین ژنوتیپهای 2-89-CD و 3-89-CD وجود داشت. بر اساس ماتریس فاصلهی ژنتیکی Nei ،متوسط تعداد باندهای موثر، شاخص شانون و درصد پلیمورفیسم به ترتیب 381/1 ، 332/0 و 12/87 %محاسبه گردید. نتایج ما نشانداد بررسی مارکرهای مولکولی RAPD و ISSR روش های مناسبی برای مطالعه تنوع و ارتباط میان ژنوتیپهای aestivum. T می باشد.

    کلیدواژگان: تنوع ژنتیکی، مارکرهای مولکولی، RAPD، ISSR، گندم نان
  • امیرحسن نیک فرجام، محسن غلامی صفحات 77-84

    سرطان پستان یکی از جدی ترین بیماری ها در زنان جهان می باشد. MicroRNA ها دسته ای از RNA های کوچک تنظیمی و فاقد با طول 18-25 نوکلیوتید هستند که در تغییر بیان ژن هدف می توانند نقش ایفا کنند. 490-MiR در سرطان پستان با هدف ژنی متفاوت، NFAT و Rho ،بعنوان انکوژن و مهارکننده تومور عمل می کند. NFAT5 یکی از اعضای خانواده NFAT بعنوان یکی از اهداف 490-miR مورد بررسی قرار گرفته است اما، ارتباط بین دوعضو دیگرNFAT شامل NFATc4, NFATc3 و 5p-490-miR تاکنون مورد بررسی قرار Ca درون سلول ،یا از طریق فعال شدن مسیرγ-PLC یا کلسیم ذخیره +2 نگرفته است. به غیر از NFAT5 سایر اعضاء خانواده NFAT به میزان ای در سلول ، جهت فعال شدن سلول T وابسته می باشند. در مطالعه حاضر، نمونه گیری از بیماران مبتلا به سرطان پستان به تعداد 30 نفر و 30 نفر سالم جهت گروه کنترل انجام شد. تغییرات بیان دو ژن NFATc3 ،NFATc4 و 5p-490-miR توسطPCR-qRT مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج بدست آمده، برای ژن NFATc4 کاهش معنی دار بیان در نمونه بیماران مشاهده شد (05.0<p).همچنین برای 5p-490-miR در نمونه بیماران نسبت به گروه کنترل افزایش معنی دار بیان مشاهده شد (05.0<p).برای ژن NFATc3 تغییرات معناداری در بیان مشاهده نگردید(05.0>p).نتیجه کلی این مطالعه نشان داد، NFATc4 بعنوان هدف 5p-490-miR-hsa می باشد و با نقش oncomiR ،سبب کاهش بیان NFATc4 که منجر به کاهش فعالیت سلولT و گسترش تومور می گردد.

    کلیدواژگان: 5p-490-miR-hsa، NFATc3، NFATc4، سرطان پستان، PBMCs
|
  • Amanollah Hashemzahi, Ali Makhkdoumi *, Ahmad Asoodeh Pages 1-11

    The prokaryotic residents of the Tis solar saltern in the southeast of Iran on the shore of Oman Sea were investigated by the culture-dependent methods. Sequencing of the PCR-amplified fragments of 16S rRNA genes revealed that bacterial populations were related to Actinobacteria, Bacteroidetes, Balneolaeota, Firmicutes, and Proteobacteria. They were phylogenetically identified as members of Bacillus (35%), Aliifodinibius (15%), Longibacter (10%), Halomonas (10%), Arthrobacter (5%), Luteimonas (5%), Ornithinibacillus (5%), Rhodovibrio (5%), Staphylococcus (5%),and Tamilnaduibacter (5%). All archaeal isolates were belonged to the order Halobacteriales in the following genera: Haloferax (33%), Haloarcula (27%), Halogeometricum (11%), Halococcus (5%), Halomicroarcula (5%), Halorubrum (5%), Halostagnicola (5%), and Natronoarchaeum (5%). Semi-quantitative evaluation of six hydrolytic enzymes, including amylase, cellulase, lipase, pectinase, protease, and urease among these strains, revealed that urease (47%) and amylase (41%) had the highest production frequency. The average production rates were observed for lipase (25%) and protease (30%), while the pectinase (12%) and cellulase (4%) productions were rare among these halophiles. The most potent bacterial/archaeal strains for the enzymes production were as: Longibacter/Natronoarchaeum (amylase), Bacillus/ non archaeum (cellulase), Tamilnaduibacter/ Haloferax (lipase), Bacillus/ Haloferax (pectinase), Bacillus/ Haloferax (protease), and Staphylococcus/ Halococcus (urease). This first report about the prokaryote populations of the solar salterns in Iran demonstrated its high microbial diversity and potentials for the production of industrially interesting enzymes.

    Keywords: Diversity, Hydrolytic enzymes, Solar salterns, Halophiles
  • Soheila Afkar *, Reza Zand Pages 12-19

    Mints are herbaceous perennial plants with aromatic leaves that are cultivated for their essential oils. The essential oil of Mint used in pharmaceutical, perfumery and cosmetics applications. The aim of this study was to analyze the relationship between nine different genotypes of Mentha spicata and M. piperita collected from different regions of Iran according to the seed storage protein profile using the SDS-PAGE method. The electropherogram showed a total of 31 bands of proteins with the molecular weight ranging from 12 kDa to 103 kDa. Among the genotypes G1, G5 and G9 showed the maximum number (26) of protein bands while the minimum number (9) of bands was present in genotype G7. Cluster analysis based on the seed storage protein profile, using the Euclidean distance matrix and the UPGMA method, grouped the evaluated genotypes into three clusters. Five genotypes (G1, G4, G5, G8, and G9) were in group 1, group two contained genotype G3 and the rest of the genotypes were in the third group (G2, G6, G7). Cluster analysis showed that some of the genotypes of two different species of M. piperita and M. spicata were closely related to each other and were in the same group. With regard to M. piperita is a natural hybrid of M. spicata and M.aquatica, this result is expected. The protein variability analysis clearly showed that there was divergence among and within the studied genotypes. It was concluded that this study will be useful for the future breeding and conservation program of Mentha genotypes.

    Keywords: Genetic diversity, Mentha sp, Protein variability, Medicinal plant, Biochemical Marker
  • Armin Nejabatdoust, Hakimeh Baghaei Daemi, Ali Salehzadeh *, Seyyedeh Cobra Azimi, Sahereh Darafkan, Fereshteh Fallah Digsara, Moslem Pourebrahim, Ramin Seighalani Pages 20-33

    This study was conducted to evaluate the effect of different extraction solvents, including hydro-alcoholic (H-A), ethanolic (Et-OH), and methanolic (Me-OH), on chemical composition and synergistic antibacterial activity of Frangula alnus extract against Staphylococcus aureus and Escherichia coli. The chemical composition of the F. alnus bark extract was evaluated using FTIR, UV-Vis spectroscopy, and GC/MS analysis. The synergistic antimicrobial effect of the extracts with Ciprofloxacin (CIP) and Erythromycin (ERY) was evaluated using minimum inhibitory concentrations, combined disc, and checkerboard titration method. F. alnus contained alkanes, alkenes, phenols, alcohols, esters, terpenes, fatty acid, tetrazole, halo-alkane, anthraquinone as well aromatic, and plasticizer compounds in the ethanolic, methanolic, and hydro-alcoholic extracts. Total phenolic compounds for ethanolic, hydro-alcoholic and methanolic extracts were recorded 110.92±0.01, 95.27±0.01 and 126.6±0.02 g/L Gallic acid, respectively. Et-OH and H-A extracts in both combined and synergistic forms significantly inhibited bacterial growth. Concerning the antibacterial activity of the extracts, it was assumed that the compounds present in the plant extracts would destroy the bacterial cell membranes and consequently cause leakage of intracellular contents. Therefore these antibiotics in combination with the extracts would be able to affect their target sites (CIP; DNA gyrase and ERY; 50S subunit) more effectively. According to the results, H-A, Me-OH, and Et-OH extract efficiently in the synergistic state with erythromycin and ciprofloxacin can be a promising candidate to be used against bacterial pathogens.

    Keywords: Hydro-alcoholic, Erythromycin, Chemical composition, Ciprofloxacin, Gallic acid
  • Maryam Fallahi, Abdollah Mohammadi, Seied Mehdi Miri * Pages 34-40

    In the current investigation, karyotype analysis and chromosome characteristics of six populations of Calendula officinalis L.(pot marigold) from Iran are studied. Results showed that all populations were diploid (2n= 2x= 32), and had symmetrical karyotypes composing mainly of metacentric and submetacentric chromosomes. The mean chromosome length ranged from 1.05 in Karaj to 1.50 μm in Masjed Soleyman 1. Haploid genome length was in the range of 16.89 to 24.07 μm and mean centromeric index (CI) of complements varied from 0.38 to 0.44, indicating the role of the quantitative genomic changes in the diversification of C. officinalis populations. Cluster analysis using chromosomal parameters and based on the UPGMA method classified studied populations into three major groups. In addition, the principal component analysis revealed the first two components account for 99.8% of the total variance. The results of the present study revealed the natural variation in six populations of C. officinalis, which can further serve conservation and breeding planning.

    Keywords: Chromosomal numbers, Cluster Analysis, Genetic diversity, Karyology, Marigold
  • Minoo Partovi Nasr, Mostafa Motalebi, MohammadReza Zamani *, Esmat Jourabchi Pages 41-48

    Antifungal agents are causing different problems in the agriculture industry. Plants are using various defense mechanisms for resistance against fungal pathogens. Some examples of these mechanisms are making physical barriers, producing chemical components and pathogenesis-related proteins such as lipid transfer protein (LTP) and Osmotin which can inhibit the growth of fungi at micro-molar concentrations. In this study, Osmotin and LTP genes were fused by the EAAAK linker to produce a single-fused gene construct. An in silico approach was used to predict and analyze Osmotin-EAAAK-LTP fused protein. Secondary and tertiary structure and mRNA formation of fused protein were predicted using bioinformatics tools. The designed construct was chemically synthesized and cloned in the pUC57 cloning vector. To express the fused protein gene was subcloned in expression vector pET-21b (+) with a hexahistidine tag. This gene was used for prokaryotic expression in E. coliBL21 (DE3) host. Different expression conditions were examined for expressing of fused protein. The fused protein was expressed with 1 mM IPTG after 3 hours of incubation at 28°C. The expression of 36.5 kDa protein was confirmed by western blotting. The study of antifungal activity of expressed fused protein was achieved by radial diffusion assay. This protein was able to exhibit antifungal activity towards experimented plant pathogenic fungi under in vitro conditions.

    Keywords: Antifungal activity, In silico, Lipid transfer protein, Osmotin, Pathogenesis-related proteins
  • Esmaeil Babaei *, Bashdar Mahmud Hussen, Maryam Abedi, Hewa Jalal Azeez Pages 49-53

    Osteosarcoma is the most frequent malignant bone tumor with a peak incidence in the second and third decades of life. Diagnosis of patients with osteosarcoma is limited to clinico-pathological parameters whereas molecular markers of tumor initiation and promotion have not yet been identified. We aimed to study the expression of the anti-apoptotic survivin gene in osteosarcoma specimens. A total of 35 formalin-fixed, paraffin-embedded (FFPE) specimens including 25 tumoral and 20 non-tumoral paired-margins were collected. The expression of survivin was evaluated by employing real-time PCR and immunohistochemistry. Our data showed that survivin is differently expressed in osteosarcoma samples rather than non-tumoral margins. Real-time PCR showed that survivin is up-regulated in osteosarcoma specimens compared to margins (p<0.01). Furthermore, IHC confirmed that the survivin protein is significantly found in malignant parts of paraffin blocks. Our data show that survivin expression is modulated in osteosarcoma and may be considered as a diagnostic marker for further studies. Our data showed that survivin is differently expressed in osteosarcoma samples rather than non-tumoral margins. Real-time PCR showed that survivin is up-regulated in osteosarcoma specimens compared to margins (p<0.01). Furthermore, IHC confirmed that the survivin protein is significantly found in malignant parts of paraffin blocks. Our data show that survivin expression is modulated in osteosarcoma and could be considered as a diagnostic marker for further studies.

    Keywords: Tumor marker, Real-Time PCR, FFPE blocks, Immunohistochemistry
  • Tayebeh Baranzehi, Shahrbanou Karimi Davani, Dormohammad Kordi Tamandani * Pages 54-59

    Tuberculosis is a vagarious infectious disease that generally affects the lungs. Accordingly, in some cases, it can also affect the liver and kidney. Host genetic may affect tuberculosis caused by bacillus Mycobacterium tuberculosis. The main risk factors for the disease are a weakened immune system because of diabetes, some cancers, HIV/AIDS, severe kidney disease, cancer treatment, and malnutrition. Il-33 is involved in the activation of eosinophils, mast cells, basophils, and natural killer cells and the maturation of T helper type2 cells. The developments of CD4 (+) TH1 and CD8 (+) T cell responses are involved in protection against TB, IL-33 promotes the development of these cells. The purpose of the present research was to investigate the association between Mycobacterium tuberculosis infection and IL-33 gene polymorphisms (rs1157505C/G and rs11792633C/T) with tuberculosis in the cases and controls from the area of high tuberculosis prevalence in Iran. In this study, 100 patients with tuberculosis disease and 91 healthy controls were included. Polymorphisms of the IL-33 gene were genotyped using T-ARMS-PCR. The analysis of the haplotype combinations among IL-33 polymorphisms demonstrated that the magnitude of the association was higher for the combined CC/CT genotypes. The CT genotype related to C/T polymorphism of the IL-33 gene increased the risk of tuberculosis. The combined CG+GG genotypes related to C/G polymorphism of the IL-33 gene also increased the risk of tuberculosis, but the difference was not statistically significant. In conclusion, IL-33 gene polymorphisms may be considered as important contributors to tuberculosis in Iran.

    Keywords: Bacillus, IL-33, Mycobacterium, rs1157505 C, G, rs11792633 C, T, Tuberculosis
  • Hasan Rahimi Tamandegani, Parvaneh Nikpour, Mojtaba Emadi Baygi * Pages 60-68

    Gastric cancer is one of the most common cancers in the world. Late diagnosis is the main cause of the high rate of treatment failure and death among patients with gastric cancer; therefore identifying the molecular basis of cancer initiation and metastasis is so critical for developing efficient methods for early diagnosis and therapy. long non-coding RNAs (lncRNAs) are the largest group of noncoding RNAs, which are involved in cancer pathogenesis. Regarding the roles of lncRNA-HNF1A-AS1 and lncRNA-MVIH in cancer pathogenesis and progression, we aimed to evaluate expression profiles and clinicopathological relevance of these two genes in human gastric cancer. Real-time PCR was performed to assess relative gene expressions in 60 tumoral and non-tumoral gastric tissues. The association between gene expressions and clinicopathological characteristics were also analyzed. Expression and clinicopathological data of the lncRNA-HNF1A-AS1 from 318 gastric cancer patients were also downloaded from the TCGA database. HNF1A-AS1 was down-regulated in GC tissues and MVIH did not show any significant differential expression in GC tissues. Otherwise, the expression of lncRNA-HNF1A-AS1 was significantly higher in TCGA tumor samples. Furthermore, lncRNA-HNF1A-AS1 expression was associated with tumor metastasis and that of lncRNA-MVIH showed association with tumor grade and stage. lncRNA-HNF1A-AS1 expression status did not show any significant correlation with GC overall survival. In conclusion, lncRNA-HNF1A-S1 and lncRNA-MVIH genes may play a critical role in gastric cancer progression. Functional studies on the mechanism of action of these two lncRNAs could help to understand their role in gastric cancer progression.

    Keywords: Gastric cancer, Gene expression, HNF1A-AS1, lncRNA, MVIH
  • Zoleykha Nazarzadeh, Habib Onsori *, Somayeh Akrami Pages 69-76

    The importance of grain cultivation especially wheat is obvious in terms of providing human and animal food and its impact on the economy of human societies. The reduction of genetic diversity in cultivars prevents increasing yields in line with rising demand and consumption. Therefore, it is necessary to improve the compatibility of them and increase their genetic extent. In the current, the genetic diversity of Iranian wheat genotypes was investigated at the DNA level using RAPD and ISSR markers. 17 RAPD primers and 16 ISSR primers generated 86 (86/99= %86.86) and 56 (56/64= %57.5) polymorphic bands respectively. The cluster analysis based on UPGMA and dendrogram plotted using NTSYSpc 2.02 software revealed three main clusters. The highest genetic distance was between CD-89-2 and CD-89-7 genotypes and the minimum genetic distance was between CD-89-2 and CD-89-3 genotypes. Based on Nei's genetic distance matrix, the mean number of effective bands, the Shannon index, and polymorphism content were 1.381, 0.332, and % 87.12, respectively. Our results showed that RAPD and ISSR analysis are suitable methods to study genetic diversity and relationships among T. aestivum genotypes.

    Keywords: Genetic diversity, Molecular markers, RAPD, ISSR, Triticum aestivum
  • Amirhassan Nikfarjam *, Mohsen Gholami Pages 77-84

    Breast cancer is a serious health problem worldwide in women. MicroRNAs are small non-coding RNAs of 18–25 nucleotides in length that post-transcriptionally modulate gene expression. MiR-490 has been reported as a tumor suppressor and oncomiR microRNA in breast cancer with two separate targets, NFAT and Rho. NFAT is one of the targets for miR-490 but the relationship between hsa-miR-490 and NFATc3, NFATc4 are not clear yet. Except for NFAT5, the other members of NFAT are activated by Ca2+ influx in the cell, either via the PLC-γ pathway or via store-operated Ca2+ entry, typically in T lymphoid cells. In a cross-sectional comparative study, peripheral blood samples were collected from 30 subjects with breast cancer and 30 healthy individuals as a control group. Gene expression analysis of peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) was performed using reverse transcription-quantitative polymerase chain reaction (RT-qPCR) to study the NFATc3, NFATc4, and hsa-miR-490-5p gene expression alterations.   As per the obtained results, a significant decrease was observed in the expression level of NFATc4 (P<0.05), while hsa-miR-490-5p expression found to be elevated in PBMCs of breast cancer patient (P<0.05).  Expression changes were not significant for NFATc3 gene (P>0.05). Taken together findings of this study indicated that serum hsa-miR-490-5p acts as an oncomiR by direct targeting the NFATc4.

    Keywords: hsa-miR-490-5p, NFATc3, NFATc4, Breast cancer, PBMCs