فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/10
  • تعداد عناوین: 21
|
  • کوثر دهدست*، معصومه اسماعیلی، کیومرث فرح بخش صفحات 1-12

    تخلق به اخلاقیات یعنی پایداری دایمی به صفات اخلاقی نیکو به صورت "منش" در انسان کاری است که در آموزش صرف اخلاق نمی توان به آن دست یافت. بنابراین دست یابی به رویکرد "تربیت منش اخلاق محور" به منظور کاربرد در عرصه فرزندپروری هدف این پژوهش است. بدین منظور در بخش اول تحقیق به بررسی و تبیین فرایند شکل گیری "منش" از دیدگاه علامه طباطبایی با روش تحقیق هرمنوتیک پرداختیم و در بخش دوم،  فرایند الگوی فرزندپروری اخلاق محور  در کنار ملاحظات کاربردی آن برای درونی سازی اخلاق در فرزندان ارایه شد.یافته ها نشان داد نقطه گذاری در الگوی تربیت منش اخلاق محور برای ایجاد چرخه ای از تغییرات، "نظام نگرشی" کودک شامل سه جزء "شناختی"(یعنی ایجاد بینش و اعتقاد به درستی و نادرستی اعمال)، "عاطفی"(یعنی برانگیختگی انگیزشی برای انجام اعمال)  و "ارادی" (یعنی آهنگ انجام اعمال) اخلاقی در خود او از طریق تغییر همزمان در مولفه تربیتی والدین است. در این شرایط، والدین مبتنی بر تعریف تربیت منش اخلاق محوربرای ثبات و پایداری صفات اخلاقی در فرزند خود از دو راهبرد ایجاد" نگرش اخلاقی"  در کنار تکرار اعمال برای "ملکه سازی صفات اخلاقی" از طریق روش های "القایی و فعال" در یک بستر محیطی خانوادگی و اجتماعی زمینه سازی شده اخلاق محور، در قالب "سبک فرزندپروری مسیولانه" استفاده می کنند.

    کلیدواژگان: الگوی فرزند پروری، تربیت منش اخلاق محور، علامه طباطبایی، روش هرمنوتیک
  • فاطمه قدرتی* صفحات 13-20

    در برخی قوانین مربوط به حقوق و تکالیف زوجین مواردی از ابهام، اجمال، دیده می شود، از آن جمله مقررات مربوط به حق اشتغال زوجه و محدودیت های آن در ماده 1117 قانون مدنی است که به موجب آن زوج حق دارد در شرایطی که اشتغال زوجه منافی مصالح و سلامت مادی و معنوی خانواده باشد از اشتغال زن جلوگیری نماید.در تبیین ملاک های سلامت مادی و معنوی خانواده برای تعیین مرز های اختیارات زوج نسبت به اصل اشتغال زوجه عموما به آیات و روایاتی استناد شده است که نوع تفسیر ارایه شده از آنها باعث اختلاف در حدود اختیارات زوج برای اعمال محدودیت در اشتغال زوجه شده است. از طرفی با توجه به اینکه در قانون نیز ضابطه روشنی در تشخیص مشاغل منافی سلامت خانواده ارایه نشده. لزوم بازنگری مبانی قرآنی این بحث احساس می شود.در این نوشتار با استناد به آیات قرآن ضمن ارایه مبانی قرآنی اختیارات زوج در اعمال محدودیت، 1 حق بهره مندی از رابطه همسری، 2 حرج زوج در اثر اشتغال زوجه و 3 ضرر های جسمانی و روانی زوج را سه عامل مهم محدود کننده برای زنان دانسته است و  براساس آن سعی شده است تا تفسیر و تبیین مناسبی از موارد قانون مدنی و نیز قانون اساسی ارایه گردد.

    کلیدواژگان: خانواده سلامت بنیان، محدودیت دراشتغال زوجه، ماده 1117قانون مدنی، مفاهیم قرآنی
  • سجاد یاریان*، نازنین فاطمه عامری صفحات 21-27
    اهداف

    با وجود پیشرفت جوامع در عصر حاضر، هنوز هم نابرابری طبقاتی و فقر به عنوان چالش اصلی زندگی بسیاری از افراد در سراسر جهان محسوب می شود. هدف پژوهش حاضر تبیین سبک زندگی اسلامی و سلامت روان دانشجویان بر اساس وضعیت اجتماعی اقتصادی خانواده بود.

    ابزار و روش ها

    در این پژوهش توصیفی-همبستگی تعداد 180 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال تحصیلی 99-1398 به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سبک زندگی اسلامی (ILST)، سلامت عمومی (GHQ-28) و وضعیت اجتماعی-اقتصادی خانواده (SES) استفاده شد. داده های پژوهش نیز از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی به روش گام به گام در نرم افزار SPSS 24 تجزیه و تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    بین میزان درآمد و سطح تحصیلات با سبک زندگی اسلامی رابطه منفی و معنادار (0/01<P) و بین نوع شغل خانواده با سبک زندگی اسلامی دانشجویان نیز رابطه منفی و معنا دار وجود داشت (0/05<P)؛ اما بین میزان تراکم خانواده و سبک زندگی اسلامی رابطه معناداری مشاهده نشد (0/05>P). از سوی دیگر، بین میزان درآمد، سطح تحصیلات و نوع شغل خانواده با سلامت روان دانشجویان رابطه مثبت معنادار وجود داشت (0/01<P)؛ اما بین تراکم خانواده و سلامت روان دانشجویان رابطه منفی معنادار مشاهده گردید (0/05<P). همچنین از بین ابعاد وضعیت اقتصادی خانواده، میزان درآمد قادر به پیش بینی سبک زندگی اسلامی بود و میزان درآمد و نوع شغل نیز قادر به پیش بینی سلامت روان دانشجویان بودند (0/0001<P).

    نتیجه گیری

    میزان درآمد و نوع شغل می توانند سبک زندگی اسلامی و سلامت روان دانشجویان را پیش بینی نمایند.

    کلیدواژگان: سبک زندگی اسلامی، سلامت روان، وضعیت اجتماعی-اقتصادی خانواده، فقر
  • رضا ابراهیمیان قاجاری، مریم توپه، مریم بهبهانی، سمیرا وکیلی، هادی هاشمی رزینی* صفحات 28-36
    هدف

    اعتیاد آثار مخربی بر خانواده افراد معتادین به ویژه همسران آن ها دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش سبک زندگی اسلامی بر فرسودگی زناشویی، تاب آوری و سلامت معنوی زنان دارای همسر معتاد انجام شد.

    روش

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر در برگیرنده تمامی زنان دارای همسر معتاد شهر تهران در سال 1398 بود. با عنایت به شبه آزمایشی بودن طرح، نمونه ای به حجم 30 نفر با توجه به معیارهای شمول از بین افراد جامعه آماری به صورت در دسترس انتخاب شدند. اعضای نمونه به صورت جایگزینی تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. سپس شرکت کنندگان گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش سبک زندگی اسلامی شرکت کردند؛ در حالیکه اعضای گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکردند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل مقیاس فرسودگی زناشویی پاینز (1996)، پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) و پرسشنامه سلامت معنوی پالوزیان و الیسون (1982) بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد آموزش سبک زندگی اسلامی بر فرسودگی زناشویی (331/16=F؛ 011/0=P)، تاب آوری (724/12=F؛ 041/0=P) و سلامت معنوی (850/11=F؛ 021/0=P) تاثیر معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    طبق یافته های این مطالعه، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد سبب بهبود فرسودگی زناشویی، تاب آوری و سلامت معنوی در زنان دارای همسر معتاد می شود و نمایانگر افق های تازه در مداخلات بالینی است و می توان از آن به عنوان یک روش مداخله ای موثر سود جست. بنابراین، به نظر می رسد این مداخله آموزشی زنان دارای همسر معتاد نیز کاربردی است.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، شدت درد، فاجعه انگاری درد، پریشانی روان شناختی، مولتیپل اسکلروزیس
  • سامان عبدالهی* صفحات 37-45

    سبک زندگی به عنوان یک مولفه کاربردی در تحلیل های اجتماعی امروز تاثیر سازنده ای بر بسیاری از مناسبات اجتماعی شهروندان دارد. این پژوهش با هدف مطالعه نقش سبک زندگی خانواده در گرایش اطفال و نوجوانان به مواد مخدر و روانگردان با تاکید بر ارایه الگوی پیشگیری رشد مدار در شهرستان کرج به روش توصیفی و پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری همه اطفال و نوجوانان زیر 18 شهر کرج هستند که به کمک فرمول کوکران و با استفاده از روش نمونه گیری سهمیه ای تعداد 400 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است که سیوالات در سه حوزه اصلی (سبک زندگی، گرایش به مصرف و پیشگیری رشدمدار) به صورت بسته بوده و از طیف لیکرت برای سنجش آن استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داده که در بین سه نوع سبک زندگی، سبک زندگی اسلامی با ضریب (60/0) اثر بیشتری بر پیشگیری رشد مدار داشته است و بعد از آن سبک زندگی بینابینی در جایگاه دوم تاثیرگذاری قرار دارد. علاوه بر این پیشگیری رشدمدار با ضریب منفی (53/0-) نشان داده که اثر معکوسی بر گرایش اطفال و نوجوانان به مواد مخدر و روانگردان دارد. در نتیجه با افزایش میزان پیشگیری رشدمدار گرایش اطفال و نوجوانان به مواد مخدر و روانگردان کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، گرایش به مصرف مواد محدر مواد مخدر، پیشگیری رشدمدار، اطفال و نوجوانان
  • پریسا کشیری، محسن فضلعلی* صفحات 46-53
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش تعیین اثربخشی معنویت درمانی بر نگرانی از تصویر بدنی و احساس تنهایی در دانشجویان پرستاری مبتلا به اضطراب اجتماعی بود.

    روش

    روش پژوهش، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان پرستاری مبتلا به اضطراب اجتماعی دانشگاه آزاد واحد ساری بود. بعد از غربال گری، اعضای نمونه به صورت جایگزینی تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند؛ بدین ترتیب در هر گروه تعداد 15 دانشجوی مبتلا به اضطراب اجتماعی حضور داشت. ابزار گردآوری داده ها، فرم کوتاه مقیاس احساس تنهایی اجتماعی - عاطفی (SELSA) و پرسشنامه نگرانی از تصویر بدنی لیتیتون (BICI) بود. سپس شرکت کنندگان گروه آزمایش در برنامه معنویت درمانی طی 8 جلسه 90 دقیقه ای شرکت کردند؛ در حالی که اعضای گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکردند. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS.v24 و آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد معنویت درمانی بر نگرانی از تصویر بدنی (53/11=F، 000/0=P) و احساس تنهایی (89/51=F، 000/0=P) دانشجویان پرستاری مبتلا به اضطراب اجتماعی تاثیر معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    طبق یافته های این پژوهش، معنویت درمانی سبب بهبود نگرانی از تصویر بدنی و احساس تنهایی دانشجویان پرستاری مبتلا به اضطراب اجتماعی می شود و می توان از آن به عنوان یک روش مداخله ای کاربردی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: معنویت درمانی، تصویر بدنی، احساس تنهایی، اضطراب اجتماعی، دانشجویان پرستاری
  • زهره هاشمی، ساناز عینی* صفحات 54-61
    اهداف

    عوامل استرس زای روانی و مرتبط با سلامت با افزایش سن تشدید می شوند. از اینرو، هدف پژوهش حاضر بررسی نقش بهزیستی مذهبی و وجودی، سبک های مقابله ای و حس انسجام در پیش بینی تنیدگی افراد سالخورده بود. ابزار و

    روش ها

    روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر کلیه افراد سالخورده شهرستان اردبیل در سال 1397 بودند که از بین آنها 120 نفر به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل مقیاس تنیدگی ادراک شده، پرسشنامه بهزیستی معنوی، پرسشنامه سبک های مقابله ای و پرسشنامه حس انسجام بود.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان انجام شد. تنیدگی سالخوردگان با بهزیستی مذهبی و وجودی (110/0- = :β004/0>p)، سبک مقابله ی مساله مدار (152/0- = :β001/0>p) و حس انسجام (176/0- = :β008/0>p) رابطه ی منفی و معناداری و با سبک مقابله ی هیجان مدار (131/0 = :β017/0>p) رابطه ی مثبت و معناداری داشت. بهزیستی معنوی، سبک های مقابله ای و حس انسجام 68 درصد از واریانس نمرات تنیدگی افراد سالخورده را پیش بینی کردند (01/0>p).

    نتیجه گیری

    براساس یافته ها، بهزیستی مذهبی و وجودی، سبک های مقابله ای و حس انسجام با تنیدگی افراد سالخورده رابطه داشته و می تواند نحوه رفتار افراد سالخورده را تبیین کند. لذا آموزش سالمندان جهت توانمندسازی آنها در این زمینه ها پیشنهاد می شود.کلید واژه ها: بهزیستی مذهبی، سبک مقابله، حس انسجام، تنیدگی، سالخورده.

    کلیدواژگان: بهزیستی معنوی، راهبردهای مقابله، حس انسجام، استرس ادراک شده، سالمند
  • زهرا خوانین زاده*، ابراهیم نعیمی، کیومرث فرح بخش صفحات 62-73
    مقدمه

    ارتباط میان فردی اساس و شالوده هویت و کمال انسان است. کمال این ارتباط در رابطه بین دو نفر از جنس متفاوت متبلور می شود . یکی از مواردی که کیفیت رابطه و به تبع آن کیفیت ازدواج و ساختار خانواده را مورد تهدید قرار می دهد ، گرایش به تعدد روابط با غیر همجنس در برهه های مختلف زندگی است . پژوهش حاضر با هدف تببین زمینه های  گرایش به تعدد روابط با غیر هم جنس صورت گرفت .

    روش

     این مطالعه کیفی با مشارکت 24 نفر (13 دختر و 11 پسر) با روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری داده ها و با استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته در سال 1396 صورت گرفت و جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات از روش نظریه زمینه ای(کدگذاری باز، کدگذاری محوری، کدگذاری انتخابی) استفاده شده است.

    یافته ها

    زمینه های تعدد رابطه با غیرهمجنس از دیدگاه افرادی که در این گونه روابط درگیر هستند، عبارت بود از :عوامل درونی ، عوامل بیرونی ، عوامل ارتباطی و عوامل فرهنگی بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به تحقیق حاضر در رابطه با زمینه های  این گونه روابط می توان نتیجه گرفت که مجموعه ای از عوامل زمینه ای مانند ویژگی های درونی و شخصیتی ، تعاملات بین فردی و در نهایت عوامل محیطی و فرهنگی در پیدایش تعدد روابط غیر هم جنس تاثیر دارد و در مسیر پیشگیری و کاهش این نوع روابط به عنوان تهدید کننده سلامت خانواده ، بهتر است در نظر گرفته شوند .

    کلیدواژگان: روابط غیر هم جنس، کیفی، زمینه های گرایش
  • سید حمید موسوی، نگین جباری*، کیومرث نیازآذری صفحات 74-81
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی ابعاد و مولفه های کارآفرینی دانشگاه ها با تاکید بر نقش جلب و جذب حمایت های مالی بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از نوع هدف، کاربردی و از نوع جمع آوری داده ها کیفی- تحلیل محتوا بود. جامعه آماری گروه خبرگان شامل اساتید متخصص و مجرب حوزه مدیریت، مدیران و کارشناسان با تجربه دانشگاه و مدیران باتجربه بانک های دولتی و خصوصی بود. نمونه انتخابی خبرگان در این پژوهش به صورت نمونه گیری غیراحتمالی و ترکیبی از روش های هدفدار و قضاوتی برگزیده شدند. بر این اساس 20 نفر از اساتید، مدیران و کارشناسان دانشگاه ها و مدیران بانکی به عنوان اعضای گروه خبرگان، برگزیده شدند. نوع مصاحبه ای که محقق استفاده نمود، مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود. جهت تحلیل مصاحبه های گردآوری شده از نرم افزار NVivo (نسخه 10) استفاده شد.

    یافته ها

    کدهای محوری و کدهای باز استخراج شده از مصاحبه ها در قالب 8 کد انتخابی دسته بندی شدند. بر این اساس در نهایت 8 کد انتخابی، 30 کد محوری و 99 کد باز نهایی شدند. این عوامل استخراج شده در قالب پرسشنامه کمی تدوین و پس از بررسی پایایی آن در بین اعضای نمونه مورد بررسی توزیع گردید.

    نتیجه گیری

    می توان بر اساس یافته های پژوهش بیان داشت ابعاد توسعه قابلیت های کارآفرینی دانشگاه ها با تاکید بر نقش جلب و جذب حمایت های مالی شامل بعد ساختاری، بعد رفتاری، بعد عوامل رسمی، بعد عوامل غیررسمی، بعد عوامل توسعه ای، بعد عوامل بیرونی، بعد عوامل درونی و بعد حمایت های مالی است

    کلیدواژگان: حمایت مالی، کارآفرینی، دانشگاه
  • محمد احمدی پور، محسن ایمانی نایینی*، علی محبی صفحات 82-89
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تربیت شهروندی و تاثیر آن بر سبک زندگی از دیدگاه شهید مطهری بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و از منظر جمع آوری داده ها کیفی از روش توصیفی_تحلیلی می باشد. جامعه آماری مورد نظر در این پژوهش شامل منابع دست اول از قبیل کلیه مطالعات و نوشته های شهید مطهری در ارتباط با تربیت شهروندی یا مولفه های مرتبط با آن و مبانی فلسفی جهت پی بردن به افکار و عقاید شهید مطهری بود. همینطور  منابع دست دوم از قبیل کتب، پایان نامه ها، مقالات و مستندات مرتبط با موضوع پژوهش بود. جهت نمونه گیری از روش سرشماری استفاده شد. به منظور جمع آوری اطلاعات و داده های لازم از روش اسنادی استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش استنتاج نظری و تحلیل منطقی فرارونده، روش تطبیقی و روش انتقادی استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد مبانی تربیتی در الگوی تربیت شهروندی از منظر شهید مطهری عبارتند از: حس کرامت، حس حقیقت جویی، وجدان جمعی و خداخواهی. همچنین نتایج پژوهش نشان داد شهید مطهری ارزش ها را به همه جنبه های تعلیم و تربیت شهروندی تعمیم می دهد و کمال انسان را در کسب فضایل اخلاقی و دوری از رذایل می داند که نشات گرفته از فطرت انسان است.

    نتیجه گیری

    تربیت شهروندی مدنظر شهید مطهری کمال انسان را قرب الهی دانسته و در این راه به تهذیب و تزکیه نفس اهمیت زیادی می دهد.

    کلیدواژگان: تربیت شهروندی، هستی شناسی، معرفت شناسی، شهید مطهری
  • جلال کاویانی، صدرا علیپور*، یوسف مقدسی صفحات 90-100
    هدف

    بی شک درک سخن و پیام خدا از قرآن کریم، یکی از مهم ترین عوامل موثر در تربیت انسان است از این رو هدف این پژوهش بررسی نقش آموزه های قرآنی در تربیت انسان مجاهداست.

    مواد و روش ها

     مطابق با مستندات موضوعی ارایه شده در این پژوهش، روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای بود که از نوع مطالعات اسنادی داده های تحقیق گردآوری شده و با استفاده از روش تحلیل متون قرآنی- دینی مورد تحقیق و توصیف قرارگرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد آموزه های قرآنی که در تربیت انسان مجاهد موثر هستند عبارت بودند از: دعا، نماز، یاد خدا، توبه، توکل، رزق و روزی حلال، امر به معروف و نهی از منکر، موعظه، تزکیه نفس و الگوی حسنه.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد تربیت انسان و توجه به بعد تربیت آن در ایات قرآن به وفور ذکر شده و به گونه ای که می توان بیان داشت تربیت انسان معنوی و انسان مجاهد مورد تاکید و توجه آیات قرآن بوده است.

    کلیدواژگان: تربیت، آموزه های قرآن، دین اسلام، جهاد، انسان مجاهد، اسوه حسنه
  • بدرالسادات طباطبایی پور، فرشید خسروپور*، سعیده زنوزیان صفحات 101-110
    هدف

    این پژوهش با هدف، تبیین مدلیابی معادلات ساختاری رابطه روابط ابژه در اختلالات شخصیت کلاستر b با نقش میانجی تنظیم شناختی هیجان انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش مقطعی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان دختر و پسر دانشگاه های آزاد شهر تهران در سال 1399 تشکیل دادند، که از میان آن ها، تعداد 395 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. در این پژوهش از ابزارهای چند محوری بالینی میلون، روابط ابژه (بل و همکاران، 1986) و تنظیم شناختی هیجان (گارنفسکی و کرایج، 2006)، استفاده شد که همگی از اعتبار و پایایی قابل قبولی برخوردار بودند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-V23 و Amos-V8.8 استفاده گردید. همچنین به منظور پاسخگویی به فرضیه های پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار است. همچنین نتایج نشان داد که روابط ابژه اثر مستقیم مثبت معنادار بر اختلالات شخصیت کلاستر b داشته است. روابط ابژه بر تنظیم شناختی هیجان مثبت اثر مستقیم منفی معنادارداشته است. تنظیم شناختی هیجان مثبت اثر مستقیم منفی بر اختلالات شخصیت کلاستر b داشته است. همچنین تنظیم شناختی هیجان منفی اثر مستقیم مثبت بر اختلالات شخصیت کلاستر b داشته است. روابط ابژه اثر غیر مستقیم بر اختلالات شخصیت کلاستر b به واسطه تنظیم هیجان مثبت و منفی داشته است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها نتایج نشان داد توجه به متغیرهای مذکور در پیشگیری و طراحی درمان های مناسب تر به پژوهشگران و درمانگران یاری می رساند.

    کلیدواژگان: روابط ابژه، اختلالات شخصیت کلاستر b، تنظیم شناختی هیجان
  • مهدیه صادقی گوغری، علی یعقوبی پور*، محمد منتظری صفحات 111-125
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش  با استفاده از مدل ساختاری تفسیری(ISM) میان این عوامل انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش از مدل ساختاری تفسیری ISM استفاده گردید. جامعه آماری این پژوهش را خبرگان آشنا به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تشکیل می دهند. لذا در پژوهش حاضر با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند حجم نمونه برای تکمیل پرسشنامه 12 نفر از خیرگان آموزش و پرورش تعیین شد. پس از شناسایی عوامل موثر بر تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ، برای تحلیل وضعیت سطوح میان این عوامل از مدل(ISM) بهره گیری شد.

    یافته ها

      یافته ها نشان داد که از میان 14 عامل استخراج شده از مبانی نظری، 7 عامل اصلی تحقق سند محسوب می شود. این 7 عامل: تنوع بخشی به محیط‏های یادگیری، اصلاح محتوا ، ارتقای جایگاه علوم انسانی ، افزایش مشارکت نظام تربیت رسمی و عمومی  در رشد و تعالی کشور، تغییر نگرش به آموزش و پرورش، افزایش مشارکت معلمان در عرصه‏ های دینی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ، برقراری الگوی جبران خدمات و تامین رفاه نیروی انسانی ، بسط عدالت در دسترسی به فرصت‏ های تربیتی برخوردار از کیفیت برای آحاد جمعیت لازم التعلیم کشور می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد عامل توسعه وضریب نفوذ اینترنت و اینترانت با اولویت پرکردن شکاف دیجیتالی در چارچوب نظام معیار اسلامی و بهینه سازی نظام پرداختها، از جمله عوامل تاثیر گذار در سطح بالاتر می باشند.

    کلیدواژگان: تحقق سند تحول بنیادین، سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش، تحول، مدل ساختاری تفسیری(ISM)
  • ماهیا یاقوتی، نگین جباری*، کیومرث نیاز آذری صفحات 126-131
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی مدل و ابعاد خود توسعه ای والدین (سلامت شغل، سلامت خانواده و ارزشهای فرهنگی) بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی دانش آموزان دختر شهر گرگان بودند که از بین آنها 350 نفر به صورت نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند و پرسشنامه ها پژوهش را تکمیل کردند.

    یافته ها

    یافته های مقاله حاکی از این است که ابعاد خودتوسعه ای والدین دانش آموزان شهر گرگان با اختلاف بسیار اندک در حد متوسط است که در دو سطح  قوی و ضعیف قابل تقسیم بندی هستند.

    نتیجه گیری

    موسسات آموزشی برای یکسانتر کردن اطلاعات و برخوردار شدن از خودتوسعه ای شغلی و سازمانی نیازمند درک صحیحی از خود توسعه ای والدین هستند تا در فرآیند آموزش از آنها بتوانند استفاده کنند، این امر مهم مخصوصا در دورانی که آموزش مجازی مسلط بر سایر روش های آموزشی گردید بیشتر نمایان شد.

    کلیدواژگان: خودتوسعه ای، سلامت شغل و خانواده، ارزش های فرهنگی
  • اکبر پولادی ریشهری، جهانیار بامداد صوفی*، مهدی حقیقی کفاش، حامد دهقانان صفحات 132-151
    هدف

    هدف از این پژوهش طراحی مدل رابطه بین هوش هیجانی و سبک رهبری مدیران و تعهد سازمانی کارکنان با میانجیگری رفتار شهروندی سازمانی می باشد.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی وتوسعه ای، از نظر جمع آوری اطلاعات، پیمایشی و از نظر تحلیلی، توصیفی - تبیینی است. نمونه گیری با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر مدیران ارشد و کارکنان شهرداریهای کشور می باشند. در پژوهش حاضرشهرداریهای تهران و شهرداری بوشهر به عنوان جامعه در نظر گرفته شدند و از میان کارکنان و کارشناسان شهرداریهای مناطق مختلف تهران و بوشهر و همچنین ستاد مرکزی شهرداریها 400 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند به علاوه 80 نفر نیز از مدیران شهرداریهای مذکور در نمونه انتخاب شدند. در این تحقیق جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های هوش هیجانی سیبریا شرینگ، پرسشنامه چند عاملی رهبری باس و الیو، پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایرو پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی پودساکف، مکنزی، مورمن و فیتر استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون، آزمونهای  T تک نمونه ای، تجزیه  و تحلیل عاملی،  واریانس یکطرفه، ال اس دی، تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزارهای آموس گرافیک نسخه21 و اس پی اس اس 21  استفاده شد.

    یافته ها

    از طرفی بین سبک رهبری عمل گرا با تعهد سازمانی و رفتار شهروندی کارکنان رابطه معنی داری وجود دارد در حالیکه  بین سبک رهبری تحول گرا و بی خاصیت با تعهد سازمانی کارکنان رابطه معنی داری وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد فرضیه اصلی پژوهش که عنوان میدارد هوش هیجانی و سبکهای رهبری مدیران با واسطه گری رفتار شهروندی بر تعهد سازمانی کارکنان تاثیر دارد، تایید میگردد.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی و سبک رهبری مدیران، تعهد سازمانی کارکنان، رفتار شهروندی سازمانی
  • حیدر ابراهیمی، سید یعقوب موسوی*، مصطفی ازکیا صفحات 152-164
    هدف

    هدف از این پژوهش واکاوی و شناسایی چالش های اقتصادی- اجتماعی خصوصی سازی آموزش و پرورش در سطح کلان است .

    مواد و روش ها

    روش انجام این پژوهش ترکیبی  (کیفی-کمی) است. برای انجام این پژوهش علاوه بر مطالعه اسنادی، از تکنیک تحلیل مضمون با نرم افزار MAXQDA12، برای شناسایی ابعاد و مولفه ها استفاده شد. جامعه آماری در این پژوهش تمام خبرگان در حوزه جامعه شناسی آموزش و پرورش هستند که بعد از انجام 11 مصاحبه با خبرگان امر جامعه شناسی آموزش و پرورش اشباع نظری صورت گرفت. روایی از طریق 4 خبره و توسط دو همکار در اموزش و پرورش و پایایی از فرمول کوپای (633/0) بدست آمد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد چالش های اقتصادی با 12 شاخص و چالش های اجتماعی با 35 شاخص مورد شناسایی قرار گرفتند. شاخص های بدست امده در مجموع به 6 بعد (مشوق، بازدارنده، ضعف، قوت، پیامد و سازوکار اجرایی) تقسیم شدند. سرانجام برای تعیین میزان تاثیر عوامل کلان اقتصادی و کلان اجتماعی بر خصوصی سازی از تکنیک معادلات ساختاری استفاده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد عوامل اجتماعی با ضریب 0.793 بیشترین تاثیر را بر خصوصی سازی آموزش و پرورش در ایران دارد.

    کلیدواژگان: چالش های اقتصادی، چالش های اجتماعی، خصوصی سازی، آموزش و پرورش
  • لیلا باقری نظام آباد، اسماعیل کاوسی* صفحات 165-178

    صنعت گردشگری به عنوان پویاترین صنایع جهانی، از مهمترین منابع درآمدزا و عامل ایجاد فرصت های شغلی بوده و شامل بخش هایی چون هتل داری، میهمان نوازی، صنعت تامین خوراک و نوشیدنی و حمل و نقل است؛ لذا هم از خاصیت ارز آوری برخوردار است و هم سبب توزیع قدرت خرید در سراسر کشور میزبان می شود. بنابراین می تواند مهمترین برنامه بدون اتکاء به صنعت نفت محسوب شود.

    هدف

    هدف از انجام این پژوهش بررسی عوامل موثر برکیفیت سبک خدمات میهمان نوازی در هتلهای 4 ستاره ایران است.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق این از نظر هدف کاربردی، از نظر نوع داده ها کمی و نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل 1200 نفر از عوامل مدیریت هتل داری پایتخت می باشند. روش نمونه گیری ساده می باشد. از جامعه آماری با توجه به ضوابط نمونه گیری(براساس شیوه نمونه گیری جدول مورگان) تعداد 124 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده و سپس با استفاده از تکنیک پرسشنامه محقق ساخته در پنج بعد و 44 گویه تنظیم و براساس مقیاس پنج گزینه ای لیکرت و گویه های استخرج شده در نمونه آماری تحقیق مورد پرسش قرار گرفته است. در بخش آمار توصیفی نیز، توصیف داده ها در دو بخش متغیرهای زمینه ای و متغیرهای اصلی ارایه شده و در بخش آمار استنباطی، برای بررسی فرضیه ها از آزمون ناپارامتری همبستگی اسپیرمن استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشانگر اهمیت نتایج حاصل از وزن دهی آراء میهمانان و دست اندرکاران صنعت هتلداری است.

    نتیجه گیری

    در انتها با تحلیل داده ها می توان نتیجه گرفت، سبک طراحی معماری، گستره، تنوع خدمات، توانمندی کارکنان، مدیریت هتل، خلاقیت و نوآوری در مدیریت هتل بر کیفیت خدمات میهمان نوازی هتلهای 4 ستاره ایران اثر مثبت و معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت، کیفیت خدمات میهمان نوازی، هتلهای 4 ستاره
  • عباس خواجه اورسجی، رضا نیک بخش*، اکبر افرینش خاکی، فریده شریفی فر صفحات 179-186
    هدف

    هدف کلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر سبک های هویت یابی تیم و برند ورزشی بر ارزش ویژه برند تیم ورزشی بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه تماشاگران تیم های حاضر در لیگ برتر بانوان و آقایان کبدی کشور در سال 1398 تشکیل دادن دکه به دلیل نامشخص بودن تعداد دقیق جامعه آماری، براساس جدول مورگان 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد.

    یافته ها

    در این تحقیق از پرسشنامه هویت یابی با تیم ورزشی (1)، هویت یابی با برند تیم ورزشی (2) و پرسشنامه ارزش ویژه برند تیم ورزشی (3) استفاده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد هویتیابی با تیم ورزشی بر ارزش ویژه برند تیم ورزشی تاثیر مثبت معناداری دارد. همچنین، هویتیابی با برند تیم ورزشی بر ارزش ویژه برند تیم ورزشی تاثیر مثبت معناداری دارد. لذا پیشنهاد میشود کانونهای هواداری برای هوادارن لیگ برتر کبدی تشکیل و اقدامات و برنامه های آموزشی اجرا شود.

    کلیدواژگان: هویتیابی با تیم ورزشی، هویتیابی با برند تیم ورزشی، ارزش ویژه برند، لیگ برتر کبدی ایران
  • اشرف سادات فاطمی، مصطفی عسکریان*، علی اکبر خسروی بابادی صفحات 180-191
    هدف

    تحقیق حاضر با هدف ارایه مولفه ها، ابعاد و شاخص های مدیریت دانش در دانشگاه فرهنگیان صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر هدف در حیطه تحقیقات کاربردی می باشد و از طرفی دیگر؛ با توجه به اینکه در این پژوهش از روش های مطالعه کتابخانه ای و نیز  مصاحبه استفاده می شود، می توان بیان کرد که پژوهش حاضر بر اساس ماهیت و روش، یک پژوهش کیفی است. جامعه اماری تحقیق 10 نفر از خبرگان دانشگاه فرهنگیان در امر مدیریت دانش تشکیل دادند.

    یافته ها

    در این تحقیق با تکیه بر تکنیک فراترکب و در ادامه تکنیک دلفی، شاخص های تحقیق استخراج شد. در این راستا 72 شاخص در 13 دسته خلق دانش، اشتراک دانش، بکارگیری دانش، فرهنگ، تقویت کننده های دانش، محیط، چشم انداز مدیریت دانش، کارکنان، فناوری اطلاعات، مدیریت و رهبری، پاسخگویی و انعطاف پذیری ، توسعه علم و نوآوری و رونق اقتصادی جای گرفتند.

    نتیجه گیری

    فرایندهای مدیریت دانش شامل سه مولفه خلق دانش، اشتراک دانش و بکارگیری دانش است. خلق دانش، رفتار مربوط به ورود دانش به سیستم انسانی یا اجتماعی است که دامنه وسیعی نظیر کشف، کسب، فراخوانی و توسعه را در بر دارد.

    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، دانشگاه فرهنگیان
  • سید حمید قریشی، محمدنقی ایمانی*، فتاح ناظم صفحات 187-198
    هدف

    این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر بر ارتقا سواد رسانه ای و تاثیر آن بر سبک زندگی اسلامی در مخاطبین صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.

    مواد و روش ها

    روش اصلی پژوهش حاضر، روش پیمایش است که گردآوری داده ها به کمک پرسشنامه محقق ساخته و تحلیل آن به کمک نرم افزار SPSS , LISREL صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی و سازمانی بودند که با استفاده از روش نمونه-گیری غیرتصادفی هدفمند وکفایت داده هاو اصل اشباع در مجموع با 23 نفر مصاحبه گردید. در بخش کمی جامعه آماری شامل کلیه مدیران ارشد شامل معاونین سازمان، مدیران مرکز، مدیران کل، مدیران کل مراکز استان ها و معاونان مدیران کل در مراکز استان ها در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران" که بر طبق آخرین آمار اداره‎کل ساختار و تشکیلات معاونت برنامه ریزی و منابع مالی سازمان صداوسیما به تعداد868 نفر بودند که با استفاده از جدول فرمول کوکران و از طریق نمونه گیری تصادفی طبقهای 266 نفر بهعنوان آزمودنی انتخاب شد. لازم بهذکر است که بهمنظور تعمیم پذیری بیشتر و جلوگیری از ریزش حجم نمونه عملیات آماری بر روی 290 آزمودنی صورت گرفت. داده های گردآوری شده از طریق نرم افزار maxqda  دربخش کیفی و تحلیل مصاحبه ها، عوامل موثر تعیین شده و سپس به اتکای تحلیل عاملی تاییدی نهایی شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که عوامل اثر گذار ارتقا سواد رسانه ای مخاطبین برنامه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شامل: باورهای مذهبی ،برنامه های آموزشی، شایستگی فردی؛ مهارت های فناورانه؛ حمایت مدیران وقابلیت های اجتماعی شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    بدین ترتیب ضمن تدوین مدل ساختاری عوامل موثر بر ارتقا سواد رسانه ای مخاطبین (پدیده محوری) درجه تناسب مدل ارایه شده مشخص و برازش مدل مورد تایید قرار گرفت .

    کلیدواژگان: سواد رسانه، صدا و سیما، ارتقا سواد رسانه
  • امیر صیفی، حسن شهرکی پور *، افسانه صابر گرکانی صفحات 199-213
    هدف

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدلی جهت پایدارسازی کسب و کارهای دانش بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش برحسب هدف، بنیادی -کاربردی برحسب نوع داده، آمیخته (کیفی-کمی) از نوع اکتشافی؛ برحسب زمان گردآوری داده، مقطعی و برحسب روش گرداوری داده ها و یا ماهیت و روش پژوهش، پیمایشی بود. جامعه آماری بخش کیفی پژوهش شامل کلیه اعضای هییت علمی دانشگاه های تهران بود. برای تعیین نمونه های این پژوهش و تعیین این گروه از خبرگان از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند به تعداد 20 نفر استفاده شد. گروه دوم از جامعه آماری این پژوهش، شامل کل کلیه کارکنان دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران به تعداد 2522 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی خوشه بندی شده، 310 نفر بهعنوان آزمودنی انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از ابزارهای مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی و پایایی ابزارها محاسبه شد که همگی مورد تایید قرار گرفتند. روش تحلیل داده ها در بخش کیفی روش داده بنیان و کدگذاری سه مرحله ای بود. در بخش استنباطی و کمی برای پاسخ به سوال‌های پژوهش از آزمون تی تک نمونهای و مدل‌سازی معادلات ساختاری (تحلیل عاملی تاییدی) و نرم‌افزارهای SPSS-v21 و Smart PLS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که عوامل فردی، سازمانی و محیطی بر پایداری کسب و کار تاثیر دارند و پایداری کسب و کار منجر به دستاوردهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی می شود.

    نتیجه گیری

    در نهایت شاخص های برازش مدل نشان داد که مدل نهایی پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار بود.

    کلیدواژگان: پایداری، مدل کسب و کار، کارآفرینی، عوامل فردی
|
  • Kowsar Dehdast*, Masume Esmaeily, Kiumars Farahbakhsh Pages 1-12

    Ethics, that is, a permanent endurance of good moral qualities in the form of "character" in human beings, which can not be achieved through mere moral education. Therefore, the purpose of this study is to obtain an ethics-based approach to parenting. For this purpose, in the first part of the study, we examined and explained the process of the formation of "character" from the perspective of Allameh Tabataba'i with hermeneutic research method and in the second part, educational methods and practical paths for internalizing morality in children were presented.The findings showed that punctuation in the ethics-based pattern of training to create a cycle of change, the child's "attitude system" consisting of three "cognitive" components (means that, the insight and belief in the right and wrong actions), "emotional" (means that, motivational arousal To do something) and "outonomic" (that is, the song to perform deeds) is moral in itself through the simultaneous change in the parenting component. in these circumstances, parents are based on defining ethical-centered parenting for their child's moral stability and sustainability through two strategies of "ethical attitude" along with repeated actions to "master moral traits" through "responsible” Parenting style.

    Keywords: Parenting Pattern, Ethics-Based Character Training, Allameh Tabatabai, Hermeneutics method
  • Fatemeh Ghodrati Pages 13-20

    In some laws related to the rights and duties of spouses, there are cases requiring clarification and explication including the provisions related to the wife's right to employment and its restrictions in Article 1117 of the Civil Code. According to this article, the husband can prevent his wife from the occupation which is incompatible with the family interests or with both material and spiritual health of family. A citation from verses and narrations is generally referenced in explaining the criteria of material and spiritual health of the family to determine the boundaries of the couple's authority over the principle of wife employment. The type of interpretation provided by them has caused differences within the limits of the couple's authority to impose restrictions on the wife's employment. On the other hand, it is felt that it is necessary to review the Quranic principles of this discussion considering that the law does not provide a clear criterion for identifying jobs that are contrary to family health. In this article, citing Quranic verses while presenting the Qur'anic principles of the couple's authority in imposing restrictions, three important limiting factors for women are considered: 1- The right to benefit from the marital relationship 2- The couple's embarrassment due to the wife's employment and 3- Physical and psychological losses. Based on these three factors, an attempt has been made to provide an appropriate interpretation and explanation of the cases of Civil Code as well as the Constitution.

    Keywords: Health-based Family, Restrictions in Wife’s Employment, Article 1117 of the Civil Code, Quranic Concepts
  • Sajjad Yarian*, Nazanin Fatemeh Ameri Pages 21-27

    Despite the progress of societies in the present age, class inequality and poverty are still a major challenge for many people around the world. The aim of this study was to explain Islamic lifestyle and mental health among student based on family socioeconomic Status.Instruments & Methods In this descriptive-correlational study, among male and female students of Iran University of Medical Sciences, in 2019-2020, 180 students were selected, using multistage cluster sampling method. The data were collected by Islamic Lifestyle (ILST), General Health (GHQ-28) and Family Socioeconomic Status (SES) Questionnaires. Data analysis was performed, using the Pearson correlation coefficient and linear regression analysis (stepwise) by SPSS 24.Findings There was a negative significant relationship between income and educational level with Islamic lifestyle (P<0.01) and between family type of job and Islamic lifestyle (P<0.05), but there wasn’t significant relationship between family density and Islamic lifestyle (P>0.05). On the other hand, there was a significant positive relationship between income, educational level and type of job with students' mental health (P<0.01), but a significant negative relationship was observed between family density and students' mental health (P<0.05). Also, among the dimensions of family socioeconomic status, income was able to predict Islamic lifestyle and income and type of job were able to predict students' mental health (P<0.0001).Conclusion Income and type of job can predict Islamic lifestyle and mental health of students.

    Keywords: Islamic Lifestyle, Mental Health, Family Socioeconomic Status, Poverty
  • Reza Ebrahimian Ghajari, Maryam Toopeh, Maryam Behbahani, Samira Vakili, Hadi Hashemi Razini* Pages 28-36
    Aim

    Addiction has many destructive effects on the family of addict person, specifically his wife. The aim of this research was to investigate the effectiveness of Islamic life-style training on marital burnout, resiliency and spiritual health in women with addict husband.

    Method

    This study was a quasi-experimental pretest - posttest with control group. The study population was consisted of all women with addict husband in Tehran city at 2019. The sample consisted of 30 (15 for each group) women with addict husband that were selected by as a voluntary and randomly recruits to each of groups. Then, the participants in the experimental group participated in 8 sessions of 90 min of Islamic life-style training, while the control group did not receive any therapy. Instruments for gathering data were Pines' Marital Burnout Scale (1996), Connor & Davidson resiliency Questionnaire (2003) and Spiritual Well-Being Scale from Paloutzian and Ellison (1982). Then, the data were analyzed using SPSS.v21 software and statistical tests such as MANCOVA.

    Results

    The results of MANCOVA indicate that the Islamic life-style training had significant impact on marital burnout (F=16.331, P=0.011) resiliency (F=12.724, P=0.041) and spiritual health (F=11.850, P=0.021).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, Islamic life-style training improves marital burnout, resiliency and spiritual health in women with addict husband and represents new horizons in clinical interventions and thus could be used as an effective interventional method.  So, it seems that this intervention is an applicable treatment for women with addict husband.

    Keywords: Islamic life-style training, marital burnout, resiliency, spiritual health, addict husband
  • Saman AbdollahI Pages 37-45

    Lifestyle as a practical component in today's social analysis has a constructive effect on many citizens' social contacts. The aim of this research is to study the role of family lifestyle in the tendency of children and adolescents to drugs and psychotropic substances with emphasis on providing a developmental prevention model in Karaj city through descriptive-experimental methods. The statistical population is all children and adolescents under 18 in Karaj, who have been selected as the sample size using the Cochran's formula and using the sample sampling method of 400 people. The data collection tool is a researcher-made questionnaire in which the three main areas (lifestyle, the tendency to using drugs and growth prevention) are considered as closed and the Likert spectrum is used to measure them. Findings have shown that among the three types of lifestyles, Islamic lifestyle with a coefficient (0.60) has a greater effect on the developmental prevention and then the intermediate lifestyle is in the second place. In addition, developmental prevention with a negative coefficient (-0.53) has shown that it has the opposite effect on the tendency of children and adolescents to drugs and psychotropic substances. As a result, the tendency of children and adolescents to become addicted to drugs and psychotropic substances decreases with increasing developmental prevention.

    Keywords: Lifestyle, Drug Abuse Tendency, Developmental Prevention, Children, Adolescents
  • Parisa Kashiri, Mohsen Fazlali* Pages 46-53
    Objective

    This study aimed to investigate the effectiveness of spirituality therapy on body image concern and loneliness in nursing students with social anxiety.

    Method

    This study was a quasi-experimental pretest - posttest with control group. The study population was consisted of all nursing students with social anxiety in Sari branch of Islamic Azad University. After screening, the sample consisted of 30 (15 for each group) nursing students with social anxiety that were selected by as a voluntary and randomly recruits to each of groups. Then, the participants in the experimental group participated in 8 sessions of 90 min of spirituality therapy, while the control group did not receive any therapy. Instruments for gathering data were Social and emotional loneliness scale for adults (SELSA) and Body Image Concern Inventory (BICI).Then, the data were analyzed using SPSS.v24 software and statistical tests such as MANCOVA.

    Results

    The results indicate that the spirituality therapy had significant impact on body image concern (F=11.53, P=0.000) and loneliness (F=51.89, P=0.000) in nursing students with social anxiety.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, intervention based on spirituality therapy improves body image concern and loneliness in nursing students with social anxiety and could be used as an effective interventional method.

    Keywords: spirituality therapy, body image, loneliness, social anxiety, nursing students
  • Zohreh Hashemi, Sanaz Eyni* Pages 54-61

    Abstract

    Aims

    Mental and health-related stressors are exacerbated with age. Therefore, the purpose of the present study was to investigate the role of spiritual well-being, coping strategies, and sense of cohesion in predicting perceived stress in the elderly.Instruments &

    Methods

    The statistical population of this study was all the elderly in Ardabil city in 2018, out of which 120 were selected by convenience sampling. Data collection tools included perceived stress scale, spiritual well-being questionnaire, coping strategies questionnaire, and 13-item cohesion sense questionnaire. Data analysis was performed using Pearson correlation coefficient and regression analysis.

    Findings

    There was a negative and significant relationship between the perceived stress of elderly with spiritual well-being (β=-0/110: p<0/004), problem-based coping strategy (β=-0/152: p<0/001), sense of cohesion (β=-0/176: p<0/008) and positive and significant relationship with negative religious coping (β=0/131: p<0/017). Spiritual well-being, coping strategies, and sense of cohesion predicted 68% of the variance in perceived stress scores of elderly (p<0/01).

    Conclusion

    According to the findings, spiritual well-being, coping strategies, and sense of cohesion are associated with the perceived stress of elderly and can explain how the elderly behave. Therefore, educating elderly to empower them in these areas is recommended.Keywords: Spiritual Well-being, Coping Strategies, Sense of Cohesion, Perceived Stress, Elderly.

    Keywords: Spiritual Well-being, Coping Strategies, Sense of Cohesion, Perceived Stress, Elderly
  • Zahra Khaninzadeh*, Ebrahim Naimi, Kiomars Farahbakhsh Pages 62-73
    Introduction

    The interpersonal relationship is the foundation and foundation of human identity and perfection. The perfection of this relationship is crystallized in the relationship between two different sexes. One of the issues that threatens the quality of the relationship and, consequently, the quality of marriage and the structure of the family, is the tendency toward the multiplicity of relationships with non-gay people at different times of life. The present study aimed to clarify the orientations of the multiplicity of relationships with non-sex.

    Method

     This qualitative study was carried out with the participation of 24 people (13 girls and 11 boys) through targeted sampling method to achieve theoretical saturation data and using a semi-structured interview in 1396, and for analyzing information using field theory method (Open coding, axial coding, selective coding).

    Findings

    The multidisciplinary context of non-homogeneous relationships from the perspective of people involved in such relationships was internal factors, external factors, communication factors, and cultural factors.

    Conclusion

    According to the present research, in relation to the fields of such relationships, it can be concluded that a set of underlying factors such as internal and personality characteristics, interpersonal interactions, and ultimately environmental and cultural factors, in the emergence of multiplicity of non-simultaneous relationships Sex has the potential to be considered in the prevention and reduction of these types of relationships as threatening the health of the family.

    Keywords: non-homogeneous relationships, qualitative, orientation fields
  • Seyed Hamid Mousavi, Negin Jabbari*, Kioumars Niazazari Pages 74-81
    Purpose

    The purpose of this study was to identify the dimensions and components of entrepreneurship in universities with emphasis on the role of attracting financial support.

    Materials and Methods

    The research method was objective, developmental-applied and qualitative data collection. The statistical population of the group of experts included experienced professors in the field of management, experienced university managers and experts, and experienced managers of public and private banks. The sample of experts selected in this study was selected as non-probabilistic sampling and a combination of purposeful and judgmental methods. Based on this, 20 professors, managers and experts of universities and banking managers were selected as members of the group of experts. The type of interview that the researcher used was semi-structured interviews. NVivo software (version 10) was used to analyze the collected interviews.

    Findings

    Core codes and open codes extracted from the interviews were classified into 8 selected codes. Based on this, 8 selected codes, 30 pivot codes and 99 open codes were finalized. These extracted factors were compiled in the form of a quantitative questionnaire and after evaluating its reliability were distributed among the members of the sample.

    Conclusion

    Based on the research findings, it can be stated that the dimensions of entrepreneurship capabilities development of universities with emphasis on the role of attracting and attracting financial support, including structural dimension, behavioral dimension, formal factors dimension, informal factors dimension, developmental factors dimension, external factors dimension , Is the dimension of internal factors and the dimension of financial support.

    Keywords: Financial support, Entrepreneurship, Organizations
  • Mohammad Ahmadipour, Mohsen Imani Naeini*, Ali Mohebbi Pages 82-89
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate citizenship education and its impact on lifestyle from the perspective of Shahid Motahari.

    Materials and Methods

    The method of the present study is applied in terms of purpose and qualitative in terms of descriptive-analytical method in terms of data collection. The statistical population in this study included first-hand sources such as all studies and writings of Shahid Motahari in relation to citizenship education or related components and philosophical foundations to understand the thoughts and ideas of Shahid Motahari. There were also second-hand sources such as books, dissertations, articles and documents related to the research topic. Census method was used for sampling. Documentary method was used to collect the necessary information and data. In order to analyze the data, theoretical inference method and transcendental logical analysis, comparative method and critical method were used.

    Findings

    The findings showed that the educational principles in the model of citizenship education from the perspective of Shahid Motahhari are: sense of dignity, sense of truth-seeking, collective conscience and God-seeking.

    Conclusion

    The results showed that Shahid Motahari generalizes values ​​to all aspects of citizenship education and considers human perfection in acquiring moral virtues and avoiding vices that originate from human nature. Therefore, the education of citizenship considered by Shahid Motahhari considers human perfection as nearness to God and in this way attaches great importance to self-purification and cultivation

    Keywords: Citizenship Education, Ontology, Epistemology, Shahid Motahari
  • Jalal Kaviani, Sadra Alipour*, Yousef Moghaddasi Pages 90-100
    Purpose

    Undoubtedly, understanding the word and message of God from the Holy Quran is one of the most important factors in educating human beings. Therefore, the purpose of this study is to investigate the role of Qur’anic teachings in educating human beings.

    Materials and Methods

    According to the thematic documents presented in this research, the research method was descriptive-analytical and the data collection method was a library that was collected from the type of documentary studies of research data and researched and described using the method of analyzing Quranic-religious texts. it placed.

    Findings

    The findings showed that the Quranic teachings that are effective in educating a Mujahideen human being were: prayer, supplication, remembrance of God, repentance, trust, lawful sustenance, enjoining the good and forbidding the evil, preaching, self-cultivation and The pattern of goodness.

    Conclusion

    The results showed that the training of human beings and attention to the dimension of their training is abundantly mentioned in the verses of the Qur’an and in a way that it can be said that the training of spiritual human beings and human beings has been emphasized and considered in the verses of the Qur’an

    Keywords: Education, Quranic Teachings, Islam, Jihad, Mujahid individual, Good Pattern
  • Badrosadat Tabatabaipour, Farshid Khosropour*, Saeedeh Zenoozian Pages 101-110
    Purpose

    The aim of this study was to explain the modeling of structural equations of the relationship between object relationships in cluster b personality disorders with the mediating role of cognitive emotion regulation.

    Materials and Methods

    The research method is cross-sectional correlation. The statistical population of this study consisted of all male and female students of Tehran Azad University in 1399, from which 395 people were selected by multi-stage cluster sampling. In this study, Millon clinical multivariate tools, object relations (Bell et al., 1986) and cognitive emotion regulation (Garnowski and Craig, 2006) were used, all of which had acceptable validity and reliability. SPSS-V23 and Amos-V8.8 software were used to analyze the data. Structural equation modeling was also used to answer the research hypotheses.

    Findings

    The research findings showed that the model has a good fit. The results also showed that object relationships had a significant direct positive effect on cluster b personality disorders. Object relations have a significant direct negative effect on cognitive regulation of positive emotion. Cognitive regulation of positive emotion has a direct negative effect on cluster b personality disorders. Cognitive regulation of negative emotion also had a direct positive effect on cluster b personality disorders. Object relationships have had an indirect effect on cluster b personality disorders by regulating positive and negative emotions.

    Conclusion

    Based on the findings, the results showed that paying attention to the mentioned variables in prevention and designing more appropriate treatments helps researchers and therapists.

    Keywords: Object Relationships, Cluster B Personality Disorders, Cognitive Emotion Regulation
  • Mahdieh Sadeghi Goghari, Ali Yaghoubipour*, Mohammad Montazeri Pages 111-125
    Purpose

    The present study aimed to identify the factors affecting the realization of the document of fundamental change in education using the Interpretive Structural Model (ISM) ‌ among these factors.

    Materials and Methods

    In this study, ISM interpretive structural model was used. The statistical population of this study consists of experts familiar with the document of fundamental change in education. Therefore, in the present study, using purposive sampling method, the sample size was determined to complete the questionnaire of 12 education charities. After identifying the factors affecting the realization of the document of fundamental change in education, the ISM model was used to analyze the status of the levels between these factors.

    Findings

    The findings showed that among the 14 factors extracted from the theoretical foundations, 7 are the main factors in the realization of the document. These 7 factors: diversification of learning environments, content reform, promotion of humanities, increasing the participation of the formal and public education system in the growth and excellence of the country, changing attitudes towards education, increasing the participation of teachers in religious and cultural fields , Social and political, establishing a model of compensation for services and ensuring the welfare of human resources, the expansion of justice in access to quality educational opportunities for individuals needed for education in the country.

    Conclusion

    The results showed that the factor of development and penetration of the Internet and intranet with the priority of filling the digital gap within the framework of the Islamic standard system and optimizing the payment system are among the influential factors at a higher level.

    Keywords: Realization of Fundamental Transformation Document, Fundamental Transformation Document, Education, Transformation, Interpretive Structural Model (ISM)
  • Mahia Yaghouti, Negin Jabbari *, Kiomars Niaz Azeri Pages 126-131
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the model and dimensions of parental self-development (occupational health, family health and cultural values). Materials and

    Materials and Methods

    The statistical population of the present study included all female students in Gorgan, from which 350 people were selected by cluster sampling and the questionnaires completed the research.

    Findings

    The findings of the article indicate that the selfdevelopmental dimensions of the parents of students in Gorgan with a very small difference are moderate, which can be divided into strong and weak levels.

    Conclusion

    Educational institutions in order to standardize information and enjoy professional and organizational selfdevelopment need a proper understanding of parents' selfdevelopment to be able to use them in the educational process, especially in the era when virtual education became dominant over other educational methods. Became more visible

    Keywords: Self-Development, Occupational, Family Health, Cultural Values
  • Akbar Pouladi Rishhari, Jahanyar Bamdad Sufi*, Mehdi Haghighi Kaffash, Hamed Dehghanan Pages 132-151
    Purpose

    The purpose of this study is to design a model of the relationship between emotional intelligence and leadership style of managers and organizational commitment of employees mediated by organizational citizenship behavior.

    Materials and Methods

    The research method is applied in terms of purpose, Applied and developmental, in terms of data collection, survey and in terms of analysis, descriptive-explanatory. Sampling was performed by stratified random sampling method. The statistical population of the present study is senior managers and employees of municipalities in the country. In the present study, Tehran and Bushehr municipalities were considered as a community and from among the employees and experts of municipalities in different regions of Tehran and Bushehr, as well as the central headquarters of municipalities, 400 people were selected as a sample, plus 80 managers of the mentioned municipalities in the sample. Were. In this study, Siberia Schering Emotional Intelligence Questionnaire, Bass and Avolio Leadership Multi-Factor Questionnaire, Allen and Meyer Organizational Commitment Questionnaire Podsakoff, Mackenzie, Morman and Fitter Questionnaire were used to collect data. To analyze the data, Pearson correlation coefficient, one-sample t-tests, factor analysis, one-way variance, LSD, path analysis using Amos Graphic software version 21 and SPSS 21 were used.

    Findings

    On the other hand, there is a significant relationship between pragmatic leadership style with organizational commitment and citizenship behavior of employees, while there is no significant relationship between transformational and useless leadership style with organizational commitment of employees.

    Conclusion

    The results of this study showed that the main hypothesis of the study, which states that emotional intelligence and leadership styles of managers affect the organizational commitment of employees by mediating citizenship behavior.

    Keywords: Emotional intelligence, leadership style of managers, Organizational commitment of employees, Organizational citizenship behavior
  • Haidar Ebrahimi, Seyed Yaghoub Mousavi*, Mustafa Azkia Pages 152-164
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of the use of reality therapy based on the theory of choice combined with forgiveness, therapy to reduce social anomalies in school in students with disabilities, learning elementary school in Saravan.

    Materials and Methods

    The research method was a variety of quasi-experimental designs in two groups, with pre-test-post-test with a control group. The statistical population was 140 students with learning disabilities referred to Saravan Education Learning Disability Center. The study sample consisted of 30 people who were randomly divided into two groups of 15 experimental and control. Reality therapy training based on the theory of choice combined with therapeutic forgiveness was performed on the experimental group in 9 and 12 sessions of 45 to 60 minutes and after the post-test sessions. The Social Harm Attitude Questionnaire was used to collect information. Data analysis was performed by analysis of covariance.

    Findings

    The results showed that the application of reality therapy based on the theory of choice combined with forgiveness-therapy reduces social anomaly and its dimensions (theft, aggression, drugs, sexual issues and suicide) in student’s schools.

    Conclusion

    The application of reality therapy based on the theory of choice combined with therapeutic forgiveness is an effective method in reducing social anomalies in school for students with disabilities or learning elementary school

    Keywords: Economic Challenges, Social Challenges, Privatization, Education
  • Leila Bagheri Nezamabad, Ismail Kavousy* Pages 165-178

    The tourism industry, as the most dynamic global industry, is one of the most important sources of income and job creation factor and includes sectors such as hotel management, hospitality, food and beverage industry and transportation; Therefore, it has both the property of currency and the distribution of purchasing power throughout the host country. Therefore, it can be considered the most important program without relying on the oil industry.

    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the quality of style of hospitality services in 4-star hotels in Iran.

    Materials and Methods

    The research method is descriptive in terms of practical purpose, quantitative in terms of data type and descriptive and correlational in terms of data collection. The statistical population includes 1200 hotel management agents of the capital. The sampling method is simple. From the statistical population according to the sampling criteria (based on the sampling method of Morgan table) 124 people were selected as the research sample and then using the researcher-made questionnaire technique in five dimensions and 44 items and based on the scale of five Likert options and extracted items In the statistical sample of the research has been questioned. In the descriptive statistics section, data descriptions are presented in two sections: contextual variables and main variables, and in the inferential statistics section, the nonparametric Spearman correlation test is used to test the hypotheses.

    Findings

    The research findings indicate the importance of the results of weighting the votes of guests and those involved in the hotel industry.

    Conclusion

    In the end, by analyzing the data, it can be concluded that architectural design style, scope, variety of services, staff capability, hotel management, creativity and innovation in hotel management have a positive and significant effect on the quality of hospitality services in 4-star hotels in Iran

    Keywords: Economic Challenges, Social Challenges, Privatization, Education
  • Abbas Khajeh Orsaji, Reza Nikbakhsh*, Akbar Afrinesh Khaki, Farideh Sharififar Pages 179-186
    Purpose

    The overall purpose of this study was to investigate the effect of team and sports brand identification styles on the brand equity of a sports team.

    Materials and Methods

    The present study is a descriptive correlational study based on structural equation modeling. The statistical population of this study was all the spectators of the teams present in the Women's and Men's Hepatitis Premier League in 1398. Due to the uncertainty of the exact number of statistical population, 384 people were selected as a sample based on Morgan table.

    Findings

    In this study, the sports team identification questionnaire (1), the sports team brand identification questionnaire (2) and the sports team brand equity questionnaire (3) were used.

    Conclusion

    The results showed that identification with the sports team has a significant positive effect on the brand equity of the sports team. Also, identifying with the sports team brand has a significant positive effect on the brand equity of the sports team. Therefore, it is suggested that fan clubs be formed for the fans of the Liver Premier League and that educational measures and programs be implemented

    Keywords: Identification with Sports Team, Identification with Sports Team Brand, Brand Equity, Iranian Premier League
  • Ashraf Sadat Fatemi, Mostafa Askarian*, Ali Akbar Khosravi Babadi Pages 180-191
    Purpose

    The present study was conducted to present the components, dimensions and indicators of knowledge management in Farhangian University.

    Materials and Methods

    The present study is in the field of applied research in terms of purpose and on the other hand; considering that this study uses library study methods as well as interviews, it can be stated that the present study is a qualitative research based on its nature and method. The statistical population of the study consisted of 10 experts of Farhangian University in the field of knowledge management.

    Findings

    In this study, based on the metacombination technique and then the Delphi technique, research indicators were extracted. In this regard, 72 indicators in 13 categories of knowledge creation, knowledge sharing, knowledge application, culture, knowledge enhancers, environment, knowledge management perspective, staff, information technology, management and leadership, accountability and flexibility, science development and innovation and Economic prosperity took place.

    Conclusion

    Knowledge management processes include three components of knowledge creation, knowledge sharing and knowledge application. Knowledge creation is a behavior related to the entry of knowledge into the human or social system that has a wide range such as discovery, acquisition, recall and development

    Keywords: Knowledge, Knowledge Management, Farhangian University
  • Seyed Hamid Qureshi, Mohammad Naghi Imani*, Fattah Nazem Pages 187-198
    Purpose

    This study was conducted to identify the factors affecting the promotion of media literacy and its impact on the Islamic lifestyle in the audience of the Islamic Republic of Iran Radio and Television.

    Materials and Methods

    The main method of the present study is the survey method, which data collection was done using a researcher-made questionnaire and its analysis was performed using SPSS and LISREL software. The statistical population of the research in the qualitative part included academic and organizational experts who were interviewed using a total of 23 people using purposive non-random sampling method and data adequacy and saturation principle. In a small part of the statistical population, including all senior managers, including the organization's deputies, center managers, general managers, general managers of provincial centers and deputy general managers in provincial centers in the Islamic Republic of Iran Broadcasting "which according to the latest statistics The financial resources of the Radio and Television Organization were 868 people who were selected as the subjects using Cochran's formula table and through random sampling of 266 people. The sample size of statistical operations was performed on 290 subjects.The data collected through maxqda software in the qualitative section and the analysis of interviews, the effective factors were determined and then based on the analysis of the final confirmatory factor.

    Findings

    The research findings indicate that the effective factors in promoting media literacy of the audience of the programs of the Islamic Republic of Iran Broadcasting include: religious beliefs, educational programs, personal competence; Technological skills; The support of managers and social skills was identified.

    Conclusion

    Thus, while developing a structural model, the factors affecting the promotion of media literacy of the audience (pivotal phenomenon), the degree of appropriateness of the proposed model was determined and the fit of the model was approved.

    Keywords: Media Literacy, Broadcasting, Media Literacy Promotion
  • Amir Seifi, Hassan Shahrakipour *, Afsaneh Saber Garkani Pages 199-213
    Purpose

    The aim of this study was to present a model for the sustainability of knowledge-based businesses in Islamic Azad University.

    Materials and Methods

    Research method in terms of purpose, basic-applied in terms of data type, mixed (qualitative-quantitative) of exploratory type; In terms of data collection time, it was cross-sectional and in terms of data collection method or the nature and method of research, it was a survey. The statistical population of the qualitative part of the research included all faculty members of Tehran universities. To determine the samples of this study and to determine this group of experts, purposive non-random sampling method was used for 20 people. The second group of the statistical population of this study included all the staff of Islamic Azad universities in Tehran, 2522 people, using Cochran's formula and cluster random sampling method, 310 people were selected as subjects. Semi-structured interview tools and a researcher-made questionnaire were used to collect data. The validity and reliability of the instruments were calculated, all of which were confirmed. The method of data analysis in the qualitative part was the data-based method and three-step coding. In the inferential and quantitative sections, one-sample t-test and structural equation modeling (confirmatory factor analysis) and SPSS-v21 and Smart PLS software were used to answer the research questions.

    Findings

    The results showed that individual, organizational and environmental factors affect the sustainability of business and business sustainability leads to social, economic and environmental achievements.

    Conclusion

    Finally, the model fit indices showed that the final research model had a good fit.

    Keywords: Sustainability, Business Model, Entrepreneurship, Individual Factors