فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی
پیاپی 33 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید داوود اقایی*، یاسر نورعلی وند صفحات 2-22
    با وجود ارتباط وثیق و عمیق بین محیط امنیتی و فرایند سیاستگذاری خارجی و امنیتی، چهارچوب روش‌شناختی خاص و مشخصی برای تحلیل و تبیین رابطه میان این دو وجود ندارد. از این رو، پژوهش حاضر با طرح این پرسش که چه ارتباطی میان محیط امنیتی یک بازیگر و سیاستگذاری خارجی و امنیتی آن وجود دارد، تلاش کرده است تا ضمن ارایه یک الگوی تحلیلی در این زمینه، چهارچوب روش‌شناختی مشخصی برای شناخت محیط‌های امنیتی و ارتباط آن با سیاستگذاری خارجی و امنیتی ارایه نماید. فرضیه‌ای که این پژوهش حول آن به بحث و بررسی پرداخته از این قرار است که محیط امنیتی یک بازیگر ورودی و نهاده نظام سیاستگذاری خارجی و امنیتی آن محسوب می‌شود. این ورودی در فراگرد ادراک محیطی و دریافتی که رهبران تصمیم‌گیر از داده‌های محیط امنیتی دارند، پردازش شده و خروجی آن در قالب کنش‌ها و تصمیمات شناخته شده‌ای همچون دکترین امنیتی، سیاست امنیتی، راهبرد امنیتی و رویکردهای سیاست خارجی و امنیتی بروز و ظهور می‌یابد. برای تبیین فرضیه فوق از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است.
    کلیدواژگان: امنیت، محیط، محیط امنیتی، نظام امنیتی، سیاستگذاری خارجی و امنیتی
  • وحیده احمدی* صفحات 24-53
    سیاست تقابلی رژیم صهیونیستی و جمهوری اسلامی ایران همواره از سوی طرفین دنبال شده است. با وجود این، در تبیین راهبردهای متقابل این دو، بدون توجه به سیر تاریخی و شرایط هر دوره، کلی‏گویی و حتی ابعاد شعاری در اولویت قرار داشته است. با توجه به ضرورت شناخت جامع‏نگرانه راهبردهای این رژیم به ویژه با توجه به سیر تحولات عرصه خارجی همچون برجام و استفاده از نقاط قوت و ضعف این راهبردها در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، مقاله حاضر این پرسش را مطرح می‏کند که از آغاز انقلاب تا کنون، رژیم صهیونیستی چه راهبرد یا راهبردهایی در قبال جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده و در مقابل، ایران چه راهبردهایی را در پیش گرفته است؟ فرضیه مقاله آن است که رژیم صهیونیستی تا کنون سیاست‏های خود را در قالب چهار راهبرد به پیش برده که از تلاش برای همکاری‏جویی تا ستیزه‏جویی فعالانه را شامل شده است و جمهوری اسلامی ایران نیز در مقابل، دو راهبرد مشخص برای مقابله با این رژیم را در پیش گرفته است.
    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی، راهبرد، بازدارندگی، امنیتی‏ سازی
  • سید محمدرضا سیدی*، حسن دانایی‌فرد، اسدالله گنجعلی، احمدعلی خائف الهی صفحات 54-79

    شرط بنیادین موفقیت و پایداری نظام های اجتماعی در مسیر پیشرفت، رعایت اصل شایسته سالاری است. مضاف براین، تحولات فزاینده جوامع و تلاش دولت ها برای افزایش کیفیت و کارایی خدمات بخش عمومی و بهبود رهبری سازمان های دولتی، نگاه آنها را به اهمیت پرورش و استخدام رهبران و کارگزاران شایسته، بیش ازپیش معطوف کرده است؛ فلذا تدوین الگوی شایستگی های موردنیاز مدیران عالی دولتی و ارزیابی و ارتقای آنها بر اساس آن، اولویتی بنیادی برای حکومت ها است. پژوهش حاضر، نظر به اهمیت موضوع یادشده، بر طراحی الگوی شایستگی های مدیران عالی دولتی تمرکز کرد و ازآنجاکه بررسی و جمع بندی یافته های مطالعات گذشته، گام مهمی در ترسیم تصویر جامعی از آنها است فراترکیب آنها را مدنظر قرار داد؛ لذا در گام اول، با جست وجوی فراگیر منابع، 151 منبع به دست آمد که در پالایشی سه مرحله ای به 82 منبع مرتبط، کاسته شد. سپس از یافته های آنها، 680 شناسه، استخراج شد که پس از تحلیل و جمع بندی به 63 زیرمفهوم، 9 مفهوم و 3 مقوله به شرح زیر منتج شد: شایستگی های فردی (ذاتی، ارزشی، نگرشی-رفتاری و شغلی)، شایستگی های دانشی و شایستگی های مهارتی (مدیریتی، شناختی، تعاملی، هدایت و رهبری و سیاسی).

    کلیدواژگان: الگوی شایستگی، مدیران عالی دولتی، فراترکیب
  • سید امیرحسین طیبی ابوالحسنی*، وحید خاشعی ورنامخواستی صفحات 80-101

    بانکرینگ یا سوخت رسانی به کشتی ها شبکه گسترده ای از سازمان و مراودات تجاری را در برمی گیرد و در این میان وجود مزیت های فراوان بانکرینگ، کشورهای مختلف را به توسعه این صنعت ترغیب کرده است. این مقاله درصدد است با توجه به اهمیت و سودآوری این حوزه، صنعت بانکرینگ کشور را مورد بررسی و تحلیل قرار داده و با تاکید بر کنشگران این حوزه، مدلی برای توسعه آن ارایه نماید. رویکرد پژوهش به صورت کیفی اکتشافی و با ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته با 16 نفر از خبرگان این صنعت است. نمونه گیری از نوع هدفمند بوده و بر مبنای اصل اشباع نظری تعیین شده و برای تحلیل داده ها از تحلیل مضمون بهره گرفته شده است. درنهایت مدل به دست آمده در 4 گام اصلی سرمایه گذاری، ارایه تسهیلات حمایتی، عملیات مناسب بانکرینگ و خدمات جانبی و همچنین اقدامات نظارتی و کنترلی شایسته تدوین شد که هر کدام از این موارد، کنشگران خاصی داشته و دارای روابط متناظر است. راهکارهای پیشنهادی نیز، در قالب 2 رکن پیشنهادهای سیاستی و پیشنهادهای عملیاتی مطرح شده است. پیشنهادهای سیاستی به صورت کلان، مجلس شورای اسلامی، دولت و برخی موارد سیاستی دیگر را طرح می کند. پیشنهادهای عملیاتی نیز بر حسب 7 بخش در وزارت نفت و سازمان های تابعه، سازمان بنادر و دریانوردی ایران، بانک مرکزی، سازمان گمرک، شرکت های خصوصی بانکرینگ کننده، انجمن صنعت بانکرینگ ایران و کارگروه مستقل ویژه صنعت بانکرینگ مطرح شده است.

    کلیدواژگان: بانکرینگ، الگو، توسعه، کنشگران، ایران
  • محمدتقی حیدری، صادق برزگر*، محسن احدنژاد روشتی صفحات 102-127
    امروزه؛ ابعاد اجتماعی فضای شهری بیش از هر زمان مورد توجه برنامه ریزان قرار داشته و یافتن ارتباط بین کیفیت های فضایی و مفاهیم اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار بوده است. لذا آبشخور نظری پژوهش حاضر؛ مطلوبیت سنجی هم پیوندی مردم – فضا در سکونت گاه های غیر رسمی شهر زنجان با رویکرد توانمندسازی آن بوده است. با عنایت به گستره موضوعی و ابعاد مساله، هدف پژوهش کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- تحلیلی و بر رویکرد آینده پژوهی استوار بوده است. نتایج نشان داد توجه به محرکه اجتماعی شرط انکارناپذیر همپیوندی مردم-فضا وتوانمندسازی محله های اسکان غیررسمی شهر زنجان از این طریق بوده است، لذا با توجه به وجود رابطه معنادار میان شاخص های اجتماعی همپیوندی ، بی توجهی به ظرفیت های اجتماعی بالفعل در تمهیدات برنامه ریزی و مداخله در این ناحیه، ارتقای کیفیت زندگی و  دستیابی به اهداف توسعه پایدار را با مشکلات جدی روبه رو خواهد کرد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، همپیوندی مردم- فضا، پاسخگویی اجتماعی، شهر زنجان
  • علیرضا دربان آستانه، محمدرضا رضوانی، مجتبی قدیری معصوم، بهرام هاجری* صفحات 128-149
    حذف فقر و برقراری عدالت اجتماعی در کشور ایران با توجه به دستورات صریح دینی و قانونی در مقایسه با سایر کشورها از اهمیت بیشتری برخوردار است، به نحوی که از سال 1357 به این سو نهادهای مدنی رفاهی فراوانی در راستای ایجاد رفاه و توزیع خدمات عمومی به جامعه تاسیس شده است. یکی از مهم ترین این نهادها کمیته امداد امام خمینی (ره) می باشد. تحقیق حاضر با هدف بررسی توزیع و پراکندگی خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد در سطح 421 شهرستان کشور و همبستگی آنها با عوامل اقتصادی (بیکاری و بعد خانوار) و اجتماعی (نرخ روستانشینی و سطح سواد) می پردازد. داده‌های پژوهش از سالنامه آماری سال 1394 و سرشماری عموی سال 1395 استخراج‌ شده است. برای تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها از متد لکه های داغ (Hot Spot) و آماره‌های محلی و سراسری Moran's I و LISA به ‌عنوان رویکردهایی از ESDA استفاده ‌شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بیشترین خانوارهای که تحت پوشش کمیته امداد، در شرق، جنوب و جنوب غرب کشور پراکنده شده اند. همچنین یافته‌های شاخص موران سراسری نشان داد توزیع خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد در سطح کشور به صورت خوشه ای توزیع شده اند. توزیع فضایی خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و همبستگی فضایی آنها با عوامل اقتصادی (بیکاری و بعد خانوار) و اجتماعی (نرخ روستانشینی و سطح سواد) در سطح شهرستان های کشور از یک الگوی خاص پیروی نمی‌کند بلکه هر منطقه با توجه به مقتضیات محلی منطقه‌ای الگوی خاصی از همبستگی را پذیرا می باشند.
    کلیدواژگان: فقر، کمیته امداد، تحلیل فضایی، شهرستان های کشور
  • محمدرضا زارع بنادکوکی* صفحات 150-169

    همکاری های علمی بین المللی یک عامل مهم و مولفه ای تاثیرگذار در برنامه ریزی و سیاست گذاری علمی محسوب می شود به گونه ای که این همکاری معمولا از طریق انتشار مقالات بین الملی مشترک پژوهشگران قابل پیمایش است. در این مقاله، روند حرکتی انتشار مقالات مهندسی صنایع در جهان و ایران و با تاکید بر همکاری-های علمی بین المللی بررسی و مورد تحلیل قرار گرفته است. مبنای انجام این پژوهش، بررسی تعداد148240مقاله علمی مهندسی صنایع منتشر شده در 55 نشریه بین المللی و تحلیل 3424 مقاله منتشر شده توسط محققان ایرانی مربوط به 50 سال اخیر با روش پیمایشی– توصیفی می باشد. نتایج نشان می دهد که انتشار مقالات مهندسی صنایع در دهه اخیر رشد جهشی داشته به گونه ای که بیش از 52 درصد کل انتشار مقالات در این دهه رخ داده است و 48 درصد کل انتشار مقالات مربوط به کشورهای آمریکا، چین و انگلستان می باشد که در این میان ایران جایگاه پانزدهم جهان و نخست منطقه را دارد. مشارکت بین المللی در انتشار مقالات مهندسی صنایع ایران با دیگر کشورها 26.3 درصد است به گونه ای که میانگین استناد به این مقالات بیشتر از انتشار مقالات محققان ایرانی به تنهایی است و ایران بیشترین همکاری را از نظر کمی با کشورهای؛ آمریکا، کانادا، انگلستان و استرالیا داشته است، شبکه همکاری نشان می دهد که قدرت همکاری علمی بین المللی؛ کشورهای آمریکا، انگلستان، استرالیا و آلمان با ایران نسبت به دیگر کشورها قوی تر و ازنظر کیفیت همکاری ایران با کشورهای؛ انگلستان، آمریکا، کانادا و مالزی تعداد ارجاعات بالاتری دارند.

    کلیدواژگان: انتشار مقالات علمی بین‌المللی، مهندسی صنایع، نقشه همکاری علمی
  • حمید دهقانی* صفحات 170-191

    رای دهنده ای را تصور کنید که می خواهد میان دو یا چند نامزد انتخاباتی به یکی از نامزدها رای دهد. پرسشی که برای پژوهشگران اهمیت دارد این است که او بر چه اساسی تصمیم می گیرد و به کدام یک از نامزدها رای می دهد. برای پاسخ به این پرسش که رفتار رای دهی شهروندان اصفهانی بر چه اساسی شکل میگیرد، سه مدل اصلی رای دهی شامل: مکتب کلمبیا (مدل طبقاتی)، مدل میشیگان (هویت حزبی) و مدل داونزی (انتخاب عقلانی) مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی حاضر نشان می دهد وجه غالب الگوی رفتار انتخاباتی شهروندان اصفهانی در پنجمین دور از انتخابات شورای اسلامی شهر با توجه به مدل میشیگان که معتقد است شاخص IPP (طبقه اجتماعی و محل سکونت شهری) از طریق متغیر مهمی با عنوان «هویت حزبی – جناحی » بر رفتار انتخاباتی تاثیر می گذارد، مورد تایید واقع شده است.این پژوهش با رویکردی علی – تحلیلی به بررسی جامعه شناختی رفتار انتخاباتی شهروندان اصفهانی پرداخته است. داده های این پژوهش از آمار و اطلاعات وزارت کشور در مورد انتخابات پنجمین دوره شورای شهر اصفهان گرفته شده است. همچنین از تکنیک جبر بولی در تحلیل تطبیقی استفاده شده است. نتایج تحلیل بولی نشان می دهد که رشد یافته ترین مناطق شهری اصفهان 4،6،13،3،1،5 و 8 که بالاترین میزان تحصیلات، درآمد و برخورداری از زیرساخت های فرهنگی را دارند بیشترین رای خود را به اصلاح طلبان داده اند.

    کلیدواژگان: رفتار انتخاباتی، شورای شهر اصفهان، تبیین طبقاتی، هویت حزبی – جناحی
  • آرین پورقدیری اصفهانی*، نفیسه واعظ شهرستانی صفحات 192-213
    واکاوی علل و عوامل توسعه نایافتگی در مقطع اثرگذار 1320 تا 1332؛ مورد تامل برخی از پژوهشگران بوده است، بیشتر آنان توسعه نایافتگی را از زاویه ریخت‌شناسی قدرت سیاسی و مداخله خارجی مورد تامل قرار داده‌اند؛ اما در پژوهش حاضر تلاش شده است تا به تاثیر نقایص و ناکارآمدی‌های فرهنگ سیاسی بر توسعه نایافتگی در نخستین دهه پسارضاشاه تا کودتای 28 مرداد 1332 پرداخته شود و با روش توصیفی- تحلیلی درصدد طرح این پرسش است که فرهنگ سیاسی چه اثراتی بر ناپایداری توسعه سیاسی ایران از اشغال ایران تا کودتای 28 مرداد داشته است؟بررسی حاضر بر پایه این فرضیه نگاشته شده که تفردگرایی خودمحورانه و عدم تمایل به کار جمعی، فرهنگ آمریت و تابعیت، قانون‌گریزی، کیش شخصیت و قهرمان پرستی، خشونت، توهم توطیه و فضای ناامن و فرصت‌طلبانه سیاسی به‌عنوان برخی از عناصر فرهنگ سیاسی ایران در مقطع 1332-1320 که پیوسته در بررسی‌های تاریخی و آسیب شناسانه در مورد دلایل عدم ناپایداری توسعه سیاسی در مقطع موردنظر، مغفول مانده، در شمار عوامل بازدارنده توسعه سیاسی در آن برهه زمانی بوده است. بر پایه یافته‌های پژوهش، چنان چه فرهنگ سیاسی مردم و نخبگان حاکم در ایران در این بازه زمانی سازوکاری دموکراتیک داشت و به‌جای عناصر مخرب و واپس‌مانده یاد شده، دربرگیرنده مولفه‌های عقلانی و مدنی‌تری بود، جریان توسعه سیاسی در این مقطع، امکان بیشتری برای دوام و تعمیق می‌یافت.
    کلیدواژگان: توسعۀ سیاسی، فرهنگ سیاسی، پهلوی، توسعۀ پایدار سیاسی
  • گزارش سیاستی
  • موسی بامیر*، علی مسعود، رضا دهنویه صفحات 214-221

    تصادفات جاده ای، یک بحران و مشکل عمده سلامت عمومی و از اولویت های سیاسی هر کشوری برای مقابله با آن در سراسر جهان می باشد. در ایران، صدمات جاده ای نقش پررنگ تری دارد و در بین کشورهای با بدترین حالت ناامنی جاده ها، (وضعیت قرمز) در بین 5 کشور اول جهان قرار دارد. آمارها نشان میدهد با وجود آنکه جمعیت  کشور ایران کمتر از یک درصد کل جمعیت جهان می باشد، اما درصد تلفات جاده ای این کشور 2درصد تلفات جهانی و 1.5برابر  متوسط جهانی است .در کشور ایران برای ایمنی جاده ها و کاهش تصادفات، با توجه به تجربه سایر کشورها و چالش های تشدید ناایمنی جاده ها در آینده، ابتدا نیازمند تدوین سناریو محتل برای آینده  ناایمنی جاده می باشیم و سپس، در نظر گرفتن عواملی نظیر، تشکیل شورای دایم ایمنی جاده برای نظارت و ارزیابی ایمنی جاده می تواند بسیار مفید باشد.

    کلیدواژگان: ناامنی جاده، سیاست گذاران، سلامت
|
  • Seyed Davoud Aghaee *, Yaser Nooralivand Pages 2-22
    Despite the strong and deep relation between the security environment and foreign and security policymaking, there is no specific and properly defined methodological framework to explain the relation between them. Therefore, this study has made an effort to suggest a properly defined methodological framework for understanding security environments and their relation with foreign and security policymaking while proposing an analytical model regarding the issue by addressing this question, "What is the relation between one player's security environments and its foreign and security policymaking?"The hypothesis which has been investigated in this study is that the security environment of a player is the input of its system of foreign and security policymaking. This input is processed in the process of environmental understanding and perception of security environment data by the decision-making leaders, and its output is manifested in the form of well-known actions and decisions such as doctrine, policy, strategy, and approaches regarding foreign and security policy. A descriptive-analytical method has been adopted to analyze the aforementioned hypothesis.Key Words: security, environment, security environment, security system, foreign and security policymaking
    Keywords: Key terms: Security, environment, Security Environment, Security System, Foreign, Security Policy making
  • Vahideh Ahmadi * Pages 24-53
    The policy of confrontation between the Zionist regime and the Islamic Republic of Iran has always been pursued by both sides. However, in explaining the mutual strategies of the two sides, regardless of the historical course and conditions of each period, overgeneralization and even slogan dimensions have been given priority. Considering the necessity of a comprehensive cognizance of the strategies of this regime, especially considering the course of developments in the foreign arena such as JCPOA and the importance of using the strengths and weaknesses of these strategies in the foreign policy of the Islamic Republic of Iran, this paper raises the question of what strategy or strategies the Zionist regime has adopted against the Islamic Republic of Iran since the inception of the revolution, and in return, what strategies has Iran followed? The hypothesis of the paper is that the Zionist regime has so far pursued its policies in the form of four strategies, ranging from efforts to seek cooperation to active militancy. The Islamic Republic of Iran, on the other hand, has adopted two specific strategies to counter this regime.
    Keywords: Iran, Zionist Regime, Securitization, deterrence, Power Maximization
  • Seyedmohammadreza Seyedi *, Hasan Danaeefard, Asadollah Ganjali, Ahmadali Khaef Elahi Pages 54-79

    The fundamental essential for success and sustainability of social systems toward the progress is principle of meritocracy. Moreover, the ever-increasing development of societies, beside governments efforts to increase the quality and efficiency of public sector services and to improve the leadership of government agencies have turned governments' attention to the importance of training and employing competent leaders and administrators more than ever. Therefore, designing a competency model for top public administrators is a fundamental priority for governments. Considering the importance of this issue, the present study, focused on the design of a competency model for top public administrators and since literature analysis is an important step to draw up a comprehensive picture of it, the researcher decided to analyze them through meta-synthesis. In this study, at the first step, through a deep search in literature, gained 151 references; which in a refinement reduced to 82 one’s. Then, 680 codes were extracted which through analysis and conclusion deducted to 63 sub-concepts, 9 concepts and 3 categories as follows: individual competencies (intrinsic, value, attitudinal-behavioural, and occupational), scientific competencies and skill competencies (managing, cognitive, interactive, leading and political).

    Keywords: Competency model, top public administrators, Meta-synthesis
  • Amirhossein Tayebi Abolhasani *, Vahid Khashei Varnamkhasti Pages 80-101

    Bunkering or ship sweeping involves a vast network of organizations and business interactions, with many Bunkering benefits that have encouraged different countries to develop the industry. This paper tries to analyze and analyze the Bunkering industry in view of the importance and profitability of this field and provide a model for its development by emphasizing actors in this field. The research approach is qualitatively exploratory and semi-structured interviewing tool with 16 experts of this industry. Sampling is purposeful and based on theoretical principle of saturation, and for data analysis, thematic analysis has been used. Finally, the model was developed in four main steps of investment, providing supportive facilities, appropriate banking operations and subsidiary services, as well as regulatory and control measures, each of which has specific actors and corresponding relationships. Proposed solutions are also proposed in the form of two pillars of policy proposals and operational proposals. Policy proposals are enormous, the Islamic Consultative Assembly, the government and some other policy issues. Operational offers are also proposed by the Ministry of Petroleum and its affiliated organizations, the Ports and Maritime Organization of Iran, the Central Bank, the Customs Organization, private banking companies, the Bunkering Industry Association of Iran, and the Independent Task Force on Bunkering Industry.

    Keywords: Bunkering, model, development, Actors, Iran
  • Mohamadtaghi Heydari, Sadegh Barzegar *, Mohsen Ahadnejad Pages 102-127
    Space is a social thing that is produced and redeveloped in each period according to the requirements of time, social, political and economic conditions. In this regard, today, social dimensions of urban space are more than ever considered by planners, and the revival of civil life, the socialization of urban space, is one of the most important necessities for achieving humanitarian urbanization. In this regard, the present research has focused on the desirability of urban space, with an emphasis on increasing people's interconnectedness - space in the informal settlements of Zanjan. Given the scope of the subject and the dimensions of the problem, the type of research is exploratory-analytic and based on the approach of future studies. The results of the research showed that in the study area, the social index has the highest utility in the link between people and space. Subsequently, environmental indicators with scores (t = 0.251), bodies with scores (t = 0.192), and economics with scores (t = 0.386) are in the next ranks. This procedure shows that in this range of social conditions, better people's dissatisfaction with the weakness of urban management in services and the weakness of economic and physical infrastructure.
    Keywords: Empowering, People-Space Interconnection, Social Responsibility, Zanjan City
  • Alireza Darbanastane, Mohammadreza Rezvani, Mojtaba Gadiri, Bahram Hajari * Pages 128-149
    Elimination of poverty and social justice in Iran is more important than other countries in terms of explicit religious and legal orders. Since 1979, many civil welfare institutions have been established to the community to work towards welfare and distribution of public services. One of the most important of these institutions is the Imam Khomeini relief committee. The present study aims to investigate the distribution and dispersion of households covered by the Relief Committee at 421 cities of the country and their correlation with economic factors (unemployment and household size) and social factors (rural and literacy rates). The research data were extracted from the statistical journal of 2016 and the public census of 2017. To analyze the data, the Hot Spots method and the local and global statistics Moran’s I and LISA are used as ESDA approaches. Findings of the research indicate that most households that were covered by the Relief Committee were dispersed in the east, south, and southwest of the country. Also, the findings of the Moran’s Index showed that households covered by the Relief Committee across the country was distributed in cluster bundles. The spatial distribution of households covered by the Relief Committee and their spatial correlation with economic factors (unemployment and household size) and social factors (rural and literacy rate) in the counties do not follow a specific pattern, but each region according to local-regional requirements, accepts a particular pattern of correlation.
    Keywords: poverty, Relief Committee, Spatial analysis, Counties
  • Mohammad Reza Zare Banadkouki * Pages 150-169

    International scientific cooperation in the process of internationalization of universities is considered as an important and influential factor. In this paper, the trend of the movement of scientific production of industrial engineering in the world and Iran, with emphasis on international scientific cooperation, has been analyzed and then its competitiveness has been analyzed. The basis of this research is to study the number of 148240 scientific articles of industrial engineering published in 55 international journals and to analyze 3424 articles produced by Iranian researchers over the past 50 years by survey-descriptive method. Iindustrial engineering products in the last decade have been leaky, with more than 52% of total production occurring in this decade, and 48% of the total production is in the United States, China and the United Kingdom. International participation in the dissemination of scientific production of Iranian industrial engineering with other countries is 26.3%, so that the average citation for these products is higher than that of Iranian researchers alone, and Iran most cooperates quantitatively with countries such as the USA, Canada, England and Australia, also seen in the international scientific cooperation network that the power of international scientific cooperation; the United States, Britain, Australia and Germany with Iran are stronger than other countries and in terms of quality of cooperation International science, Iran's cooperation with countries; England, America, Canada and Malaysia Have higher bouts. Finally, the location quotient of industrial engineering in Iran, it was determined that the quantitative and qualitative indices have relatively high comparative advantage.

    Keywords: Publication of International Scientific Papers, Industrial Engineering, Scientific Cooperation Map, Location quotient, Competitiveness
  • Hamid Dehghani * Pages 170-191

    Consider a voter who is willing to vote for one candidate among the other two or more nominees. In this sense, the important question that might be raised by researchers is that what is the rationale behind the voters’ decision and which candidate is their possible choice. For the sake of understanding the basic tenet of citizens’ voting behavior in Isfahan, three main voting models have been evaluated including Columbia School, Michigan Model. According to the present findings, the dominant pattern of citizens’ voting behavior in the fifth Election of City Councils of Isfahan was confirmed based on Michigan Model in which the IPP index (The Index of Political Predisposition i.e. social class and urban area of residence) influences voting behavior through an important variable called “Party-factional identity.” The present sociological study aimed to investigate the citizens’ voting behavior in Isfahan based on a causal-analytic approach. Moreover, the Boolean algebra technique is used in comparative analysis. As the results of Boolean analysis showed, it can be claimed that the citizens who mostly voted for reformists were the residents of the most developed urban areas of Isfahan including 5,1,3,13,6,4, and 8 that have the highest levels of education, income and cultural infrastructure.

    Keywords: Voting Behavior, City Councils of Isfahan Election, Social Classes Explanation, Party-factional identity
  • Aryan Pourghadiri Esfahani *, Nafise Vaez Shahrestani Pages 192-213
    The study of the causes and factors of underdevelopment in the period between 1941 and 1953 has been considered by some scholars, but most of them have contemplated the lack of development from the morphology of political power and foreign intervention but in the present study, it has been tried to address the effects of deficiencies and inefficiencies of political culture on the underdevelopment in the first decade after Reza Shah to the coup d'état of August 28, 1953.This investigation with the descriptive- analytical approach is trying to make this question that, What is the effect of political culture on the instability of Iran's political development from the occupation of Iran up to the August 28 coup?This research is based on the presumption that Iranians selfishness, reluctance to the group working, having the culture of subordination, law-breaking, heroism, the cult of personality, violence, opportunism and finally conspiracy illusion are some obstacles of the political developments during 1941- 1953 ; and this factors in historical studies for instability of political development in a given period have always been neglected. Based on the findings of the research, if the political culture of the people and the ruling elites in Iran during this period had a democratic mechanism, and instead of the destructive and retarded elements, it contained more rational and more civilized elements; the political development at this stage would allow for greater durability and deepening Found.
    Keywords: Political Development, Political Culture, Pahlavi, persistent political development
  • Mousa Bamir *, Ali Masoud, Reza Dehnavieh Pages 214-221

    Road accidents are a major public health problem and a political priority for any country around the world. In Iran, road injuries play a more prominent role, and among the countries with the worst road insecurity (red status), it is among the top five countries in the world. Statistics show that Iran's population is about one percent of the world's population,But the percentage of road casualties in Iran is 2% of global casualties and one a half global average In Iran, for road safety and accident reduction, given the experience of other countries and the challenges of unsafe road intensification in the future, we first need to formulate a scenario for the unsafe future of the road and then, considering factors such as the formation of a permanent council. Road safety can be very useful for monitoring and evaluating road safety.

    Keywords: Road insecurity, policymakers, health