فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 98، خرداد 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشاد مه نگار*، احمد احمدی صفحات 1-9

    یکی از اختلالاتی که در بیشتر جوامع وجود دارد، اختلال نقص توجه و بیش فعالی است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر توان بخشی نوروسایکولوژی بر عملکرد حافظه بینایی و سازگاری اجتماعی کودکان مبتلابه نقص توجه و بیش فعالی است.

    روش بررسی

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی است که با طرح پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه گواه انجام شد. بدین منظور 40 دانش آموز از مدارس شهر اهواز انتخاب شدند که نمرات بالاتری در ابعاد اختلال نقص توجه و بیش فعالی داشتند و به عنوان نمونه در این تحقیق شرکت کردند. در مرحله پیش آزمون از تمام شرکت کنندگان آزمون حافظه بینایی گرفته شد. همچنین از تمام والدین خواسته شد پرسش نامه سازگاری اجتماعی را تکمیل کنند. سپس شرکت کنندگان به صورت تصادفی در دو گروه 20 نفره تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه 45 دقیقه ای تحت مداخله توان بخشی نوروسایکولوژی قرار گرفت. پس از اتمام فرایند مداخله از گروه تجربی پس آزمون گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس ارزیابی و سطح معناداری 05/0>P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اثر مداخله توان بخشی نوروسایکولوژی بر متغیر حافظه بینایی (022/0=P، 74/5=f) و سازگاری اجتماعی (0001/0=P، 62/57=f) معنادار است.

    نتیجه گیری

    در نتیجه گیری کلی می توان گفت که یک دوره مداخله توان بخشی نوروسایکولوژی با استفاده از برنامه Sound Smart بر متغیر حافظه بینایی و سازگاری اجتماعی در کودکان دارای نقص توجه و بیش فعالی تاثیرگذار بوده است.

    کلیدواژگان: آزمایش های نوروسایکولوژی، حافظه بینایی، سازگاری اجتماعی، نقص توجه و بیش فعالی
  • ولی الله اکبری، حمید آسایش*، مهسا حاجی محمدحسینی، فاطمه شریفی فرد، محمد شهیدی، محمد گودرزی صفحات 10-18
    زمینه و هدف

    شرایط طبی نیازمند مراقبت های ویژه معمولا به طور ناگهانی رخ می دهند. بستری شدن عضوی از خانواده در بخش مراقبت های ویژه برای اعضای خانواده استرس زاست و نیازهای فوری زیادی را برای خانواده ایجاد می کند. این مطالعه به منظور بررسی نیازهای اعضای خانواده دارای کودک بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان از دیدگاه مادران و پرستاران شاغل در این بخش ها انجام شده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی که در سال 1396 انجام شد، 24 پرستار بخش مراقبت های ویژه نوزادان به روش سرشماری و 38 مادر دارای کودک بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان حضرت معصومه قم به روش تصادفی بررسی شدند. در این مطالعه برای بررسی نیازهای خانواده از پرسش نامه نیازهای خانواده در بخش مراقبت های ویژه استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و آزمون تی مستقل تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

     از دیدگاه مادران بیشتر نیازها (6/97 درصد) درجه اهمیت بسیار مهم کسب کرده بودند (3< میانگین). از دیدگاه پرستاران 5/59 درصد از نیازهای خانواده درجه اهمیت بسیار مهم داشتند. میانگین نمرات درجه اهمیت کل نیازها در بین پرستاران کمتر از مادران بود که این اختلاف ازنظر آماری معنادار بود (05/0<p).

    نتیجه گیری

     یافته های این مطالعه نشان داد اعضای خانواده به ویژه مادران نیازهای اختصاصی قابل شناسایی ای دارند. شکاف دیدگاه مادران و پرستاران در زمینه نیازهای خانواده در بخش مراقبت های ویژه قابل توجه است. این یافته می تواند در پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بینش درستی را نسبت به برآوردن این نیازها ایجاد کند.

    کلیدواژگان: نیازهای خانواده، مراقبت ویژه نوزادن، مادران، پرستاری
  • بیتا روحانی، محمدحسین میرزایی دیزگاه*، ایرج میرزایی دیزگاه صفحات 19-25
    زمینه و هدف

    نقص در سیستم کمپلمان باعث بروز برخی از بیماری های خودایمنی مثل سیستمیک لوپوس اریتماتوز می شود. هدف این مطالعه بررسی میزان پروتئین های C3 و C4 کمپلمان در بزاق غیرتحریکی افراد مبتلابه لیکن پلان دهانی و افراد سالم است.

    روش بررسی

    در مطالعه ی مورد شاهدی 31 فرد سالم و 31 بیمار مبتلابه لیکن پلان دهانی وارد مطالعه شدند. مقدار C3 و C4 با استفاده از روش ایمونوتوربیدیمتری اندازه گیری و تجزیه وتحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون های t و ROC انجام شد.

     یافته ها

    میانگین غلظت C3 و C4 در بزاق غیرتحریکی بیماران مبتلابه لیکن پلان دهانی به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود. نقطه ی برش C4 برای تشخیص بیماران از افراد سالم 78/0 میلی گرم در دسی لیتر با حساسیت 76 و اختصاصیت 55 به دست آمد.

    نتیجه گیری

     میزان پروتئین های C3 و C4 کمپلمان در لیکن پلان دهانی کم بود؛ بنابراین، به نظر می رسد پروتئین های کمپلمانی فوق در پاتوژنز لیکن پلان دهانی دخیل باشند و شاید بتوان به عنوان نشانگرهای زیستی بالقوه برای تشخیص لیکن پلان دهانی در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: C3کمپلمان، C4کمپلمان، لیکن پلان دهانی، بزاق
  • احمد ابوالحسنی، فاطمه حیدری، رقیه رامین فر، شکوفه موسوی، هدی ابوالحسنی* صفحات 26-34
    زمینه و هدف

    استویوزید ماده شیرین کننده طبیعی است که از گیاه استویا به دست می آید و خواص ضدسرطانی دارد. مطالعه حاضر به بررسی برون تن اثرات سمیت سلولی استویوزید بر سلول های سرطانی کبد (Hep G2)، کولون (HT29) و پستان (MCF7) و سلول های سالم کلیه جنین انسان (Hek293) در مقایسه با داروی ضدسرطان سیس پلاتین می پردازد.

    روش بررسی

    در مطالعه حاضر فعالیت سمیت سلولی استویوزید بررسی و با سیس پلاتین به عنوان یک داروی شناخته شده ضدسرطانی مقایسه شد. اثرات سمیت سلولی استویوزید و سیس پلاتین روی سلول های سرطانی Hep G2، HT29، MCF7 و Hek293 با استفاده از روش MTT بررسی شد. مقادیر IC50 با قراردادن داده ها در یک منحنی دز-پاسخ سیگموییدی با استفاده از تحلیل رگرسیون غیرخطی برای هر رده سلولی محاسبه شد.

    یافته ها

    در بین رده های سلول سرطانی مطالعه شده، استویوزید روی رده سلول سرطانی Hep G2 نسبت به دیگر رده های سلول سرطانی درصد مهار رشد سلولی بیشتری را نشان داد. استویوزید روی رده سلول سالم Hek293 سمیت زیادی را نشان نداد؛ اما سیس پلاتین در مقایسه با استویوزید سمیت بیشتری را در سلول سالم کلیه نشان داد.

    نتیجه گیری

    ماده شیرین کننده استویوزید اثرات سمیت سلولی کمتری نسبت به سیس پلاتین نشان داد. با توجه به غیرسمی بودن آن برای سلول سالم Hek293، می توان از استویوزید به عنوان رژیم درمانی کمکی در بیماران مبتلابه سرطان های کبد، پستان و کولون کمک گرفت.

    کلیدواژگان: استویوزید، سلول های، Hep G2 سلول های HT29، سلول های MCF-7، سلول های Hek293
  • زینب سادات گرامیان، محمدرضا کردی*، فاطمه شب خیز، بهنام الدین جامعی صفحات 35-44
    زمینه و هدف

    یکی از مشکلات عمده در دوران پیری، سارکوپنیا است که از سازوکارهای مهم درگیر در آن می توان به ازدست رفتن نورون های حرکتی اشاره کرد. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط سن با بیان شاخص بدون عصب شدن در پیوندگاه عصبی عضلانی موش های صحرایی نر ویستار است.

    روش بررسی

    در مطالعه حاضر 14 سر موش صحرایی نر 4 تا 6 ماهه بالغ جوان (7=n) و 24 تا 26 ماهه پیر (7=n) آزموده شدند. پس از دو هفته دوره آشناسازی، عضلات سولیوس و پلانتاریس رت ها استخراج و قالب گیری شد و به منظور تعیین محل پیوندگاه های عصبی عضلانی و میزان بیان NCAM (Neural Cell Adhesion Molecule) تحت رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل واریانس در سطح معناداری 01/0≥P بررسی شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد میزان بیان NCAM در گروه پیر به طور معناداری بیشتر از گروه بالغ جوان است و در هر دو گروه بیان این پروتئین در عضله تندانقباض پلانتاریس بیش از عضله کندانقباض سولیوس است.

    نتیجه گیری

    با افزایش سن روند تخریب اعصاب محیطی در هر دو عضله کندانقباض و تندانقباض اتفاق می افتد که به نظر می رسد شدت این عصب زدایی در تارهای تندانقباض بیش از تارهای کندانقباض است.

    کلیدواژگان: عصب زدایی، آتروفی، سارکوپنیا، NCAM، پیری
  • معصومه قربانی، رمضان خانبابایی*، مهرداد شریعتی، محمدامین عدالت منش صفحات 45-53
    مقدمه و هدف

    مطالعات نشان داده اند که اسیدهای چرب بر بلوغ تخمک تاثیر می گذارند؛ اگرچه بررسی ها در خصوص تاثیر امگا-3 بر بلوغ آزمایشگاهی تخمک محدود می باشد. در این ارتباط، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر امگا-3 بر بلوغ آزمایشگاهی تخمک موش در مرحله وزیکول زایا انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، موش های نژادNMRI  با سن 6 تا 8 هفته مورد تحریک تخمک گذاری قرار گرفتند. این موش ها 44 ساعت بعد کشته شده و تخمدان های آن ها خارج گردید. تخمک های نابالغ برای بلوغ آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفتند. تخمک های نابالغ در محیط کشت با غلظت های مختلف امگا-3 تیمار شدند. پس از 24 ساعت بلوغ تخمک ها با استفاده از میکروسکوپ اینورت بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون مربع کای تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    مواجهه تخمک های نابالغ با دوزهای 10 و 100 میکرومولار امگا-3 باعث افزایش میزان بلوغ تخمک ها نسبت به گروه کنترل شد (به ترتیب 05/0<p و 01/0<p). میزان بلوغ در گروه در مواجهه با دوز پایین تر امگا-3 (10 میکرومولار) بیشتر از میزان بلوغ در گروه در مواجهه با دوز بالاتر (100 میکرومولار) امگا-3 بود (01/0<p).

    نتیجه گیری

    اضافه نمودن امگا-3 به میزان کم به محیط تخمک نابالغ نقش موثری در بلوغ تخمک داشته و می تواند سبب افزایش بلوغ تخمک نابالغ در محیط کشت گردد.

    کلیدواژگان: اسید چرب امگا-3، تخمک نابالغ، تخمک ها، تکنیک بلوغ آزمایشگاهی
  • رضا احسن، منصور ابراهیمی* صفحات 54-63
    زمینه و هدف

    شناسایی مکانیزم های موثر در مقاومت باکتری ها به گرما جهت ایجاد سویه های مقاوم به گرما در صنایعی از جمله صنایع غذایی، ساخت منسوجات و به خصوص در صنایع تولیدکننده مواد شوینده، بسیار حایز اهمیت می باشد. به این منظور، از ابزارهای یادگیری عمیق برای شناسایی خصوصیات باکتری های مقاوم به گرما بر اساس خصوصیات پروتئینی استفاده گردید.

    روش بررسی

    برخی از خصوصیات پروتئین های مقاوم و غیر مقاوم به گرما از قبیل ویژگی‏های ساختاری اسیدآمینه ها، تعداد و فرکانس هر اسیدآمینه و خصوصیات فیزیکوشیمیایی آنها محاسبه گردیدند. مجموعه داده ها جهت رده‏ بندی باکتری ها، در سه مرحله انجام شد: ابتدا  از مدل های وزن دهی برای شناسایی متغیرهای مهم استفاده شده و سپس آنها انتخاب شده و نهایتا با  استفاده از شبکه یادگیری عمیق نسبت به استخراج سلسله مراتب ویژگی‏ها اقدام گردید.

    یافته ها

     نتایج ده روش وزن دهی نشان دادند که از بین 73 خصوصیات تعداد و فرکانس اسیدهای آمینه، تنها 40 ویژگی، وزن بالاتر از صفر داشتند. از این  تعداد، 13 ویژگی، وزن بالاتر از  0.5 را کسب کرده و تنها 10 ویژگی میانگین وزن اختصاص داده به آنها بالاتر از  0.09 بوده است. این ده ویژگی به عنوان متغیرهای مهم انتخاب شدند. ویژگی‏های فرکانس گلوتامین و فرکانس اسیدگلوتامیک بیشترین وزن را اخذ کرده و به عنوان دو خصوصیت مهم در رده بندی باکتری های مقاوم و غیرمقاوم به گرما معرفی شدند. بیشترین دقت رده‏بندی باکتری‏های مقاوم به گرما در رویکرد سوم برابر 92.42% بدست آمد.

    نتیجه گیری

     شبکه های عصبی عمیق با استخراج سلسله مراتب ویژگی ها، می تواند به خوبی باکتری های مقاوم به گرما را بر اساس خصوصیات پروتئینی آنها شناسایی کند.

    کلیدواژگان: مقاوم به گرما، توالی پروتئین، رده بندی، یادگیری عمیق
  • الهام آسا، رحیم احمدی، مینو محمودی، عبدالرضا محمدنیا صفحات 64-73
    زمینه و هدف

    انجماد اسپرم یک روش پرکاربرد برای نگهداری و حفظ باروری مردان در شرایط خاص مانند درمان ناباروری و بدخیمی می باشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات انجماد بر پارامترهای حیاتی و مولکولی اسپرم در مردان نابارور مبتلا به آستنوتراتوزواسپرمیا انجام شد.

    روش بررسی

    با توجه به مطالعات پیشین در این زمینه، مایع منی 20 فرد مبتلا به آستنوتراتوزواسپرمیا جمع آوری شد. بخشی از هر نمونه ابتدا به عنوان نمونه تازه مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. در ادامه به منظور بررسی اثرات انجماد، هر نمونه به روش سریع منجمد شد و به مدت 14 روز در نیتروژن مایع ذخیره گردید. در ادامه نمونه ها ذوب گردیدند و در نهایت پارامترهای عملکردی با استفاده از روش آنالیز اسپرم و میزان شکست DNA (Deoxyribonucleic acid) از طریق آزمون تانل بررسی شد. درصد زنده مانی نیز با استفاده از رنگ آمیزی ایوزین- نگروزین سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری t زوجی تجزیه و تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    فرایند انجماد سبب کاهش معنادار درصد حرکت، زنده مانی، غلظت و مورفولوژی طبیعی نمونه های اسپرم بیماران مبتلا به آستنوتراتوزواسپرمیا گردید (001/0˂P). بر مبنای نتایج، میزان شکست DNA طی فرایند انجماد افزایش معناداری یافت (01/0<p).

    نتیجه گیری

    فرایند مرسوم انجماد اثرات مخربی بر ویژگی های عملکردی و مولکولی اسپرم انسان دارد و می تواند موجب کاهش پتانسیل باروری گردد.

    کلیدواژگان: انجماد اسپرم، آستنوترتتوزواسپرمیا، کیفیت سمن، شکست DNA
|
  • Farshad Mahnegar*, Ahmad Ahmaadi Pages 1-9
    Background and Objectives

    One of the most common disorders in most societies is attention deficit hyperactivity disorder (ADHD). The purpose of this study was to investigate the effect of neuropsychological rehabilitation on visual memory performance and social adjustment in children with attention deficit hyperactivity disorder.

    Methods

    This research is a quasi-experimental study with pre-test and post-test design with control group. Forty students with higher scores in the dimension of ADHD disorder were selected from Ahvaz schools and participated in this study as sample. In the pre-test phase, a visual memory test was performed for all the participants. All parents were also asked to complete a social adjustment questionnaire. The participants were then randomly divided into two groups of experimental and control. of 20 each. The experimental group underwent neuropsychological rehabilitation intervention for 8 weeks, 3 sessions per week for 45 minutes. After the intervention process, post-test was performed in the experimental group. Data were analyzed using analysis of covariance at the significance level of p<0.05.

    Results

    The results showed that the effect of neuropsychological rehabilitation intervention on the visual memory variable (p = 0.02,  f = 5.74) and social adjustment (p = 0.0001, f = 57.62), were significant.

    Conclusion

    In conclusion, it can be said that a period of neuropsychological rehabilitation intervention using Sound Smart program is effective in the visual memory and social adjustment in ADHD children.

    Keywords: Neuropsychological tests, Rehabilitation, Visual memory, Social adjustment, Attention Deficit Disorder with Hyperactivity
  • Valiollah Akbari, Hamid Asayesh*, Mahsa Haji Mohammad Hoseini, Fatemeh Sharififard, Mohammad Shahidi, Mohammad Goudarzi Pages 10-18
    Background and Objectives

    Medical conditions required intensive care usually occur suddenly. Hospitalization of a family member in these wards is a stressful event for all members of family and causes new immediate needs. The purpose of this study was to investigate the needs of family members with a child hospitalized in the neonatal intensive care unit from the perspective of mothers and nurses working in these wards.

    Methods

    This descriptive analytical study was conducted in 2017. A total of 24 NICU nurses of Hazrate Masoume hospital, were studied using census method and 38 mothers that had a hospitalized child were studied by random method. In this study, 42-item version of Critical Care Family Needs Inventory (CCFNI) was used to assess the family needs. The data were analyzed using descriptive statistical tests and independent t-test.

    Results

    From the mothers’ point of view (97.6 percent) most of the needs on the CCFNI were rated as very important (mean > 3) and from the nurses' viewpoint, 59.5% of the family's needs were very important. The mean score of the importance degrees of importance of total needs among NICU nurses, were lower than mothers, and the difference was statistically significant (p < 0.05).

    Conclusion

    The findings of this research revealed that family members, specially mothers have specific identifiable needs. The gap between mothers’ and nurses’ viewpoints on family needs is significant and this finding could provide proper insight in nurses working in NICUs to meet the family need.

    Keywords: family need, neonatal intensive care, mothers, nursing
  • Bita Rohani, MohammadHossein Mirzaii Dizgah*, Iraj Mirzaii Dizgah Pages 19-25
    Background and Objectives

    Deficiency in the complement system can lead to some autoimmune diseases, such as systemic lupus erythematosus. The purpose of this study was to investigate the levels of C3 and C4 complements in unstimulated saliva of individuals with oral lichen planus (OLP) and healthy subjects.

    Methods

    In this case-control study, 31 healthy individuals and 31 patients with OLP entered the study. The values of C3 and C4, were measured using immunoturbidimetric method, and statistical analysis of data was carried out by t- and ROC tests.

    Results

    The mean concentrations of C3 and C4 in unstimulated saliva in patients with OLP, were significantly lower than the control group. The C4 cut-off point was obtained to distinguish patients from healthy individuals, 0.78 mg/dL with a sensitivity of 76 and a specificity of 55.

    Conclusion

    The levels of C3 and C4 complement proteins were low in OLP. Therefore, it seems that these complements are involved in the pathogenesis of OLP and may be considered as potential biological markers for the diagnosis of OLP.

    Keywords: Complement C3, Complement C4, Lichen planus, Oral, Saliva
  • Ahmad Abolhasani, Fatemeh Heidari, Roghayeh Raminfar, Shokoufeh Mousavi, Hoda Abolhasani* Pages 26-34
    Background and Objectives

    Stevioside, a natural sweetener derived from Stevia plant, has anti-cancer properties. Accordingly, the present study investigated the in vitro effects of stevioside cytotoxicity on cancerous liver (Hep G2), colon (HT29), and breast (MCF7) cells and normal human embryonic kidney cell (Hek293) compared to cisplatin as anticancer drug.

    Methods

    In the present study, cytotoxic activity of stevioside was investigated and compared with cisplatin as a well-known anti-cancer drug. The cytotoxic effects of stevioside and cisplatin on Hep G2, HT29, MCF7, and Hek293 cells, were investigated by MTT assay. IC50 values were calculated by fitting the data in a sigmoidal dose-response curve using non-linear regression analysis for each cell line.

    Results

    Among the studied cancerous cell lines, stevioside showed higher cell growth inhibition on Hep G2 cell line. Stevioside did not have high toxicity on Hek293 normal cell line, but cisplatin had more toxicity in comparison with steviosid on the normal human embryonic kidney cell.

    Conclusion

    The sweetener stevioside, showed less cytotoxic effects compared to cisplatin. Due to its non-toxicity to normal human kidney embryonic cell (Hek293), stevioside can be used as auxiliary treatment regimen in patients with liver, breast, and colon cancers.

    Keywords: Stevioside, HT29 Cells, Hep G2 Cells, MCF-7 Cells, Hek293 Cells
  • Zeinab Sadat Geramian, Mohammadreza Kordi*, Fateme Shabkhiz, Seyed Behnamedin Jameie Pages 35-44
    Background and Objectives

    One of the major problems during aging is sarcopenia, which one of its important involved mechanisms is loss of motor neurons. The aim of this study was to investigate the association of age with the expression of denervation marker in the neuromuscular junction of male Wistar rats.

    Methods

    In this study, 7 young adult male rats of 4 to 6 months of age and 7 old male rats of 24 to 26 months of age, were tested. after a two-week familiarization period, the soleus and plantaris muscles of the rats were removed, embedded, and subjected to immunohistochemically staining to determine the neuromuscular junction site and neural cell adhesion molecule (NCAM) expression rate. The results were analyzed by analysis of variance at the significant level of p ≤ 0.01.

    Results

    The results showed that the expression of NCAM was significantly higher in the aged group compared to the young adult group, and in both groups, the expression rate of this protein in the fast plantaris muscle was more than slow soleus muscle.

    Conclusion

    With age, the peripheral nerve degradation process occurs in both slow contraction muscles and fast contraction muscles, but the severity of this denervation is higher in the fast contraction muscles compared to the slow contraction muscles.

    Keywords: Denervation, Atrophy, Sarcopenia, NCAM, Aging
  • Masume Ghorbani, Ramezan Khanbabaee*, Mehrdad Shriati, MohammadAmin Edalatmanesh Pages 45-53
    Background and Objectives

    Studies have shown that fatty acids affect maturation of oocytes, however, studies carried out on the effect of omega-3 on in vitro maturation of oocytes, are limited. The aim of this research was to investigate the effects of omega-3 on in vitro maturation of oocytes of mouse at the stage of germinal vesicle.

    Methods

    In this in vitro experimental study, NMRI mice aged 6 to 8 weeks, were super ovulated and killed 44 hours later, then their ovaries were removed, and immature oocytes were used for in vitro maturation. Immature oocytes were treated with omega-3 at doses of 10 and 100 µM, after 24 hours, the maturation of the oocytes was examined by invert microscope. The data were analyzed using chi square test.

    Results

    Exposure of immature oocytes to 10 and 100 µM of omega-3 resulted in increased rate of mature oocytes compared to the control group (p < 0.05 and p < 0.01, respectively). Maturation rate was also higher in the group exposed to lower dose of omega-3 (10 µM) compared to the group exposed to higher dose (100 µM) of omega-3 (p < 0.01).

    Conclusion

    Addition of low doses of omega-3 to oocyte maturation medium, significantly increase the maturation rate of immature oocytes.

    Keywords: Fatty acids, Omega-3, Immature oocyte, Oocytes, In vitro oocyte Maturation techniques
  • Reza Ahsan, Mansour Ebrahimi* Pages 54-63
    Background and Objectives

    Identification of effective mechanisms in heat-resistance in bacteria is of great importance in some industries, such as food industry, textile manufacturing, and especially in detergent production industries. For this purpose, deep learning tools were used to identify the characteristics of heat-resistant bacteria based on protein properties.

    Methods

    Some characteristics of heat-resistant and non-heat-resistant proteins, such as the structural properties of amino acids, the number and the frequency of each amino acid, and their physicochemical properties, were calculated. Bacterial classification was performed in three steps: first, attribute weighting methods were used to select the important variables, then those variables, were selected and finally deep learning networks were employed to extract the hierarchy of the features.

    Results

    The results of 10 weighting methods showed that out of 73 characteristics of the number and frequency of amino acids, only 40 had weights higher than zero. Of these variables, 13 variable gained weight higher than 0.5 and only 10 variables had weight above 0.09. These 10 features were selected as important variables. The frequencies of glutamine and glutamic acid obtained the highest possible weights and were considered as two important features in the classification of heat-resistant and non-heat-resistant bacteria. The highest prediction accuracy of the deep learning networks was 92.42% for the classification of heat resistant bacteria.

    Conclusion

    The deep neural networks can be effectively used to identify heat-resistant bacteria based on their protein properties.

    Keywords: Thermostable, Protein sequence, Classification, Deep learning networks
  • Elham Asa, Rahim Ahmadi*, Minoo Mahmoodi, Abdolreza Mohammadniya Pages 64-73
    Background and Objectives

    Cryopreservation of sperm is a widely used technique to maintain and protect fertility men in certain conditions, such as infertility and malignancy treatments. The aim of this study was to determine the effects of cryopreservation on sperm functional and molecular parameters in infertile men with asthenoteratozoospermia.

    Methods

    According to previous studies in this field, semen samples were collected from 20 people with asthenoteratozoospermia. A part of sample was first examined as a fresh sample before rapid freezing.In the following, the samples were freezed using rapid freezing protocol for 14 days in liquid nitrogenand then were thawed, and finally, the functional parameters were analyzed by sperm analysis method and DNA fragmentation was assessed using TUNEL test. Viabilitypercentage was evaluated by eosin-nigrosin staining. Data were analyzed using paired t-test.

    Results

    Cryopreservation led to significant decrease in sperm motility, viability, concentration, and normal morphology (p<0.001). DNA damage significantly increased during cryopreservation (p<0.01).

    Conclusion

    Common cryopreservation process has detrimental effects on human sperm functional and molecular parameters and can reduce fertility potential.

    Keywords: Cryopreservation, Asthenoteratozoospermia, Semen analysis, DNA fragmentation