فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/04
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدجواد مهدوی نژاد* صفحات 75-83
    اهداف

    آسیب شناسی صورت گرفته نشان می دهد که روش های متداول آموزش، در عمل نتوانسته اند در انتقال مفاهیم کاهش مصرف انرژی موفق باشند. بنابراین این پژوهش با استفاده از دستگاه فکری "نظریه معماری سرآمد"، به تبیین ویژگی های رویکرد طراحی- مبنا به مصرف هوشمندانه انرژی و تاثیر آن بر افزایش بازدهی آموزش طراحی معماری می پردازد.

    روش ها:

     پژوهش از طریق پرسش نامه های بسته، به صورت خوداظهاری با مشارکت 20 استاد و 85 دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری، سیوال می کند که مخاطب با مباحث "فیزیک ساختمان" و بهره وری در مصرف انرژی چه میزان آشنایی دارد و مخاطب تا چه اندازه آموزش های دانشگاهی مربوط را کاربردی می داند.

    یافته ها:

     نتایج پرسش نامه گویای آن است که آموزش های موجود در دانشگاه های برتر کشور براساس مدل اطلاعات- مبنا (و نه طراحی- مبنا) اجرا می شوند و در نتیجه توسط مخاطب "غیرکاربردی" ارزیابی می شوند.

    نتیجه گیری:

    نظریه معماری سرآمد استفاده از الگوهای "طراحی- مبنا" در کاهش مصرف انرژی را در "آموزش طراحی معماری" و تغییر دیدگاه برای جایگزین کردن تربیت ابرمعمار "احساساتی- فرمالیست" (روش های متعارف)، با تربیت یک معمار آشنا به استفاده از فناوری های روزآمد را پیشنهاد می دهد. مهم ترین موضوعات برای تحقق این نظریه در آموزش معماری عبارتند از: حرکت از "دانش ضمنی" به "یادگیری عمیق"، از "داده های یکه" به "ابرداده ها"، از "روش های متعارف کنترل و نظارت" به "اینترنت اشیا"، و از نظام قدیمی "نقشه کشی ساختمان" به "مدل سازی داده ای ساخت".

    کلیدواژگان: معماری آینده، آینده معماری، نظریه معماری سرآمد، فیزیک ساختمان، مصرف هوشمندانه انرژی
  • ساقی بلوهری*، لوچو ولریو باربرا، ایرج اعتصام صفحات 85-93
    اهداف

    هدف این پژوهش، بررسی راهکارهایی برای حفظ منابع انرژی برای نسل های آینده، ایجاد فرهنگ مناسب مصرف و توزیع عادلانه انرژی، مدیریت تولید، انتقال و توزیع و صرفه جویی در هزینه ها، کاهش آلاینده های زیست محیطی، افزایش ثروت ملی در نتیجه کاهش یارانه های مستقیم سوخت است.

    روش ها:

     این پژوهش بر مبنای روش تحقیق کاربردی است و داده ها در طول سفر پژوهشی به شهر تاریخی یزد در اردیبهشت 1395 جمع آوری شده است. این داده ها شامل مشاهدات عینی، تحقیق در کتابخانه های محلی و مصاحبه با دانشگاهیان محلی و گفت وگو با اساتید مربوطه، برای بررسی چگونگی بهینه سازی مصرف انرژی در مسکن و چگونگی تامین آسایش و رضایتمندی ساکنان از طریق معماری پایدار بود. با توجه به تحلیل شرایط شهر یزد تعداد سه نمونه انتخابی شدند: خانه رسولیان، خانه لاری ها، خانه گلشن. موارد مطالعاتی با استفاده از فناوری های نوین و با بهره گیری از روش توصیفی تدوین شده است.

    یافته ها:

     مهم ترین آموزه های قابل یادگیری از معماری سنتی یزد عبارتند از اصول: جهت گیری، بافت متراکم، معابر ارگانیک و سرپوشیده، بادگیر، قنات، فرم بنا، فرورفتن در دل خاک، درون گرایی، حیاط مرکزی و غیره.

    نتیجه گیری:

     براساس پژوهش انجام شده می توان به صراحت تاکید کرد که معماری سنتی یکی از آثار ارزشمند و بسیار فاخر در توجه به ارزش های اقلیمی در طراحی ساختمان است، از این رو شامل آموزه هایی است که می توانند در معماری معاصر به کار گرفته شوند.

    کلیدواژگان: معماری سنتی ایران، یزد، خانه چهارفصل، معماری پایدار، انرژی های تجدیدپذیر
  • محمدصادق طاهر طلوع دل، شهناز پورناصری، سیده ثمینه سمیعی کاشی* صفحات 95-108

    بیان مساله: 

    آسایش انسان در یک فضا، شامل آسایش جسمی و فیزیکی، رفتاری و روانی، روحی و ذهنی او می شود. عوامل متعددی در تعیین آسایش فیزیکی انسان، دخیل هستند که آسایش نوری، حرارتی و صوتی سه مورد از این عوامل اند. معمولا در تحقیقاتی که در حوزه آسایش فیزیکی انسان انجام می شوند، با اندازه گیری فاکتورهای فیزیکی، سعی در پیش بینی آسایش ادراک شده توسط انسان دارند؛ در حالی که عوامل دیگری نیز بر آسایش انسان در یک فضا موثرند.

    اهداف

    هدف این تحقیق، تعیین عوامل غیرفیزیکی موثر بر آسایش فیزیکی انسان و همچنین دستیابی به مدل آسایش فیزیکی انسان تحت تاثیر عوامل غیرفیزیکی است.

    روش ها

    در این مقاله به روش تحلیل اسناد کتابخانه ای، به بررسی تحقیقات و پژوهش های انجام شده در زمینه عوامل غیرفیزیکی موثر بر آسایش فیزیکی انسان پرداخته شده است؛ به این صورت که روش های ارزیابی آسایش فیزیکی کاربران یک فضا، عوامل موثر بر آن، محل انجام این تحقیقات، و نتایج حاصل از آنها، دسته بندی و تحلیل شده است. در این تحقیق، از بین عوامل موثر بر آسایش فیزیکی انسان، سه عامل آسایش نوری، حرارتی و صوتی، مطالعه شدند. روش تحلیل به شیوه آماری و با تبیین نمودارهای مدل سازی و تعیین روند گرایش جهت یابی شده در تحقیقات پیشین بوده است.یافته ها و

    نتایج

    یافته های این تحقیق نشان داد که آسایش فیزیکی انسان در یک فضا را نمی توان تنها با تکیه بر معیارهای فیزیکی که معمولا در شاخص های مرتبط با آسایش به کار می روند، پیش بینی کرد.

    کلیدواژگان: آسایش فیزیکی انسان، آسایش حرارتی، آسایش صوتی، آسایش نوری، خیرگی چشم
  • سیده دل افروز هود، مهناز محمودی زرندی*، سعید کامیابی صفحات 109-119
    اهداف

    پس از توجه مجامع جهانی به مصرف بهینه انرژی، جداره های خارجی بناها تبدیل به یکی از مهم ترین بخش ها در پروسه طراحی شد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان تاثیرگذاری نوع جریان هوا و همچنین فاصله بهینه بین دو جداره، در اقلیم گرم و مرطوب ایران (جزیره کیش) است.

    مواد و روش ها:

    برای دستیابی به این هدف، پیکره بندی های مختلف نمای دوپوسته ، با استفاده از شبیه سازی های کامپیوتری (نرم افزار فلوینت 19/2) مورد بررسی واقع شده اند. دو نوع جریان هوای تخلیه هوا و لایه هوای خارج بررسی شد. هر یک از این دو جریان با سه فاصله متفاوت، 1000، 1500 و 2000 میلی متر شبیه سازی شدند. در این مطالعه از روش "تحقیق شبیه سازی و مدل سازی" استفاده شده است. در بخش های شبیه سازی نرم افزاری و تحلیل عددی نوع تحقیق "کمی" و روش تحقیق "تحلیلی" است و دستیابی به نتایج براساس "استقرا" صورت می گیرد.

    یافته ها:
     
    نتایج نشان می دهد که در زمان های اوج گرما و رطوبت که هوای بیرون در حالت آسایش نیست، نوع تخلیه هوا، باعث بالارفتن دما و رطوبت داخل دفاتر می شود و آسایش حرارتی ساکنان و کاربران را با مشکل روبه رو می کند.

    نتیجه گیری:

     در روزها و ماه های گرم لازم است از نوع لایه هوای خارجی استفاده شود. همچنین مشخص شد که در صورت استفاده از حالت تخلیه هوا، عمق بهینه حفره هوا 2000میلی متر و در حالت لایه پرده هوای خارجی، 1000میلی متر است.

    کلیدواژگان: نماهای دوپوسته، مصرف انرژی، اقلیم گرم و مرطوب، جریان هوا، نرم افزار فلوئنت
  • جمال الدین مهدی نژاد، روشنک ناصری اکبر* صفحات 121-136
    اهداف

    امواجی تحت عنوان ژیوپاتیک، ناشی از اختلال در میدان های الکترومغناطیسی، شایع ترین عامل در بروز برخی بیماری های مزمن جسمی و روحی انسان هستند؛ لذا هدف کلی پژوهش معرفی معیارها و راهکارهایی نوین در حوزه معماری و بررسی الگوی هندسی معماری واستو، به منظور پیشگیری و کاهش آسیب های ناشی از حضور انسان در مجاورت تنش ژیوپاتیک در ساختمان و به تبع آن، حفظ و ارتقای سطح سلامت جسمانی و روانی افراد است.

    روش ها:

    پژوهش حاضر از نوع بنیادی بوده و در دو مرحله صورت گرفته است؛ در وهله اول اطلاعات از طریق مطالعه منابع اسنادی- پژوهشی گردآوری شده و با بهره گیری از روش توصیفی- تحلیلی به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شده است. سپس تاثیر الگوی هندسی در معماری واستو به عنوان یکی از عوامل موثر در کاهش تنش ژیوپاتیک، با استفاده از روش شبیه سازی بررسی شده است.

    یافته ها:

    یافته های حاصل از بررسی نتایج تحقیقات و مطالب مندرج در منابع محدود، شکل و هندسه ساختمانی، مواد و مصالح، جهت گیری فضاها و ارزیابی بستر طراحی را به عنوان مهم ترین عوامل موثر بر کاهش و کنترل تنش ژیوپاتیک در حوزه معماری شناسایی نموده و الگوی هندسی ارایه شده در معماری واستو را تایید می نمایند.

    نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش ضمن ارایه بهترین الگوی هندسی در معماری، چگونگی کنترل و تعدیل تنش های ژیوپاتیک طی سه مرحله طراحی معماری شامل مطالعات پیش از طراحی، اجرای پروژه های معماری و نهایتا پس از ساخت و بهره برداری را بیان داشته و آگاهی معماران از مبانی تنش ژیوپاتیک را امری الزامی می داند.

    کلیدواژگان: انرژی زمین، سلامت انسان، زمین شناسی، تنش ژئوپاتیک، معماری واستو
  • الهام سلیقه، پریا سعادت جو* صفحات 137-152
    اهداف

    حیاط مرکزی می تواند نقش مهمی در کاهش میزان مصرف انرژی، افزایش سایه اندازی، تقویت جریان عبوری و ایجاد سرمایش تبخیری در ساختمان های بادآهنگ داشته باشد. این مقاله در پی آن است تا به بررسی نقش تناسبات حیاط مرکزی در میزان سایه اندازی، انرژی تابشی دریافتی، میزان بار سرمایشی و پتانسیل تهویه طبیعی بپردازد.

    روش ها: 

    روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی است که در آن از نرم افزارهای دیزاین بیلدر 6.1.2.009، گروه دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) و اکوتکت 2011 به ترتیب برای بررسی تاثیر تغییر عرض حیاط مرکزی بر الگوی جریان باد، الگوی سایه اندازی و میزان انرژی تابشی دریافتی و محاسبه بار سرمایشی معماری بادآهنگ استفاده شد.

    یافته ها: 

    در مقایسه ساختمان های چهارگانه Uشکل دارای حیاط مرکزی با نسبت حجم به سطح ثابت، مدل مربوط به ساختمان با عرض حیاط 4متر به عنوان بهترین گزینه مطرح است. تغییر عرض حیاط از 4 تا 10متر، منجر به افزایش 13درصدی بار سرمایشی و کاهش 10درصدی سطوح تحت سایه می شود. در حالی که افزایش عرض حیاط از 4 به 6متر منجر به کاهش سرعت به میزان 18.75% و تغییر عرض از 6 تا 10متر همراه با رشد 6درصدی سرعت جریان است.

    نتیجه گیری:

     افزایش عرض حیاط مرکزی پتانسیل سرمایش ایستای ساختمان را تضعیف می کند. تعبیه حیاط مرکزی به منظور ارتقای کارآیی سرمایشی ساختمان زمانی موثر است که حیاط ها از تناسبات طولی کشیده شمالی- جنوبی با تناسبات 1:2.5 برخوردار باشند.

    کلیدواژگان: معماری بادآهنگ، حیاط مرکزی، سرمایش، سایه اندازی، تهویه، انرژی
  • کاوه رستم پور*، حسن حکمت، مجتبی ذبیحی صفحات 153-162
    اهداف

    در معماری سده اخیر ایران استفاده از روش های آسایش حرارتی ایستا فراموش شده و جای خود را به روش های پویا داده اند که در کنار محدودیت ها و بحران های زیست محیطی، هزینه های گزاف و بعضا کاهش دسترسی به انرژی الکتریکی را موجب شده است؛ در نتیجه لزوم استفاده از عناصر و روش های ایستا به ویژه در اقلیم های گرم که انرژی الکتریکی بیشتری مصرف می شود ضروری می نماید. یکی از مهم ترین عناصر معماری سنتی ایران بادگیر است که به سبب سادگی عملکردی و استفاده از انرژی باد همچنان دارای قابلیت کارکردی است. همچنین در سالیان اخیر به کارگیری فناوری های نوین در ساختمان، همچون مواد تغییر فاز دهنده، باعث احیای روش های ایستا و صرفه جویی قابل ملاحظه در مصرف انرژی شده اند. لذا پژوهش حاضر تلاش نموده است تا با کاربرد این مواد در ساختار بادگیر به بهبود عملکردی آن در ایجاد سرمایش ایستا کمک نماید.

    روش ها: 

    پژوهش توسط مدل سازی جریان هوا در کانال بادگیر در نرم افزار فلوینت و مقایسه دمای ورودی و خروجی آن انجام گرفته است. در این راستا سه مدل- فایبرگلاس و دو نوع مواد تغییر فاز دهنده با دمای پافشاری متفاوت به عنوان پوشش دیواره بادگیر- آزموده شد.

    یافته ها:

     آزمون مدل ها نشان داد که پوشش مواد تغییر فاز دهنده بسیار بیشتر از پوشش فایبرگلاس (حداقل بین °C4/5 تا °C5/5) در کاهش دمای خروجی بادگیر موثر بوده اند.

    نتیجه گیری:

     این میزان از سرمایش، حداقل سه ماه از فصل گرما و مدتی از شبانه روز در اقلیم گرم و مرطوب قشم را پوشش می دهد و نقش زیادی در کاهش مصرف برق ایفا خواهد نمود.

    کلیدواژگان: بادگیر، مواد تغییر فاز دهنده، سرمایش ایستا، تهویه
|
  • M. Mahdavinejad* Pages 75-83
    Aims

    Pathology shows that conventional training methods have not been able to be successful in transmitting energy consumption reduction concepts. Therefore, this study uses the intellectual device of "high-performance architecture theory" to explain the characteristics of the “designerly” approach to “energy efficiency” and its effect on increasing the efficiency of architectural design training.

    Methods

    Through closed-ended questionnaires, the research, with self-expression with the participation of 20 professors and 85 graduate students of architecture, asks how much the audience is familiar with the topics of "building physics" and energy efficiency and to what extent does the audience evaluates the relevant academic teachings practical.

    Findings

    The results indicate that the training at the country's top universities is based on the information-based model (not the design-basis) and is therefore evaluated "non-practical" by the audience.

    Conclusion

    High-performance architecture theory suggests using designerly patterns in reduction of energy consumption in “architecture design training” and change of perspective to replace "emotional-formalist" super-architect training (conventional methods) with training an architect familiar to the use of up-to-date technology. The most important topics for the realization of this theory in architectural education are: move from "tacit knowledge" to "deep learning", from "unique data" to "super-data", from "conventional control and monitoring methods" to the internet of things, and from the old system of "building mapping" to "building data modeling".

    Keywords: Future Architecture, Architecture of Future, High-Performance Architecture, Building Physics, Energy Efficiency
  • S. Bolouhari*, L.V. Barbera, I. Etessam Pages 85-93
    Aims

    The aim of this study is to investigate the ways for preserving energy resources for future generations; creating a proper culture of moderate consumption and distribution of energy; managing production, transmission and distribution, and saving costs; reducing environmental pollutants; increasing national wealth by reducing direct fuel subsidies.

    Methods

    This research is based on applied research methods and data have been collected during a research trip to Yazd historical city in May 2016. These data include objective observations, research in local libraries, and interviews with local academics and conversations with relevant professors to examine how to optimize energy use in housing and how to provide comfort and satisfaction of residents through sustainable architecture. According to the analysis of Yazd city conditions, three samples were selected: Rasulian House, Lariha House, Golshan House. The studied cases have been compiled using modern technologies and descriptive methods.

    Results

    The most important lessons to be learned from Yazd's traditional architecture are: orientation, dense texture, organic and covered passages, windsurfing, Qanat, building form, digging into the soil, introversion, central courtyard, etc.

    Conclusion

    Based on this research, it can be clearly stated that traditional architecture is one of the most valuable and precious works in terms of climate values in building design; hence it contains teachings that can be applied in contemporary architecture.

    Keywords: Iranian Traditional Architecture, Yazd, Vernacular Houses, Sustainable Architecture, Renewable Energies
  • M.S. Taher Tolou Del, Sh. Pournaseri, S.S. Samiee Kashi* Pages 95-108
    Background

    Human comfort involves their physical, psychological and mental comfort. There are several factors that may affect human physical comfort; among them luminous, acoustic and thermal comfort can be mentioned. Usually in researches done in the field of human physical comfort, researchers tried to predetermine human perceived comfort by measuring some physical factors, whilst there are also other ones that can affect human comfort and are necessary to be considered.

    Aims

    The aim of this paper is to determine the non-physical factors that affect human physical comfort. Another aim is to achieve the model of human physical comfort affected by non-physical factors.

    Methods

    In this paper by conducting a library research, researches done in the field of non-physical factors that affect human physical comfort were investigated and analyzed; in this way that physical comfort evaluation methods for users of a space, factors affecting it, places in which those researches were done and those researches results were classified and analyzed. In this paper, among factors that can affect human physical comfort, luminous comfort, acoustic comfort and thermal comfort were studied. Analysis method was statistical and by modeling charts and defining oriented trend process in previous researches.Findings and

    Conclusion

    Findings of this paper indicated that human physical comfort in a space can not be predicted only by relying on physical factors that were usually used in comfort-related indicators.

    Keywords: Human Physical Comfort, Thermal Comfort, Acoustic Comfort, Luminous Comfort, Glare
  • S.D. Hood, M. Mahmoudi Zarandi*, S. Kamyabi Pages 109-119
    Aims

    After the attention of the global associations to optimal using of energy, exterior walls of the buildings became one of the most important parts of the designing process. The present study aims to investigate the effect of airflow type and also the optimum spacing between two walls in this façade in the warm and humid climate of Iran (Kish Island).

    Methods

    In order to achieve this goal, various configurations of double-skin facades have been investigated using computer simulations (Fluent software 19.2). Two types of air evacuation of airflow and external air layer were investigated. Each of these two flows was simulated with three different distances of 1000, 1500, and 2000mm. In the present study, “the simulation and modeling research method” has been used. In the software simulation and numerical analysis sections, the type of research is “quantitative” and the research method is “analytical”, and the results are obtained based on “induction”.

    Findings

    The results show that during the peak periods of heat and humidity, when the outside air is not in a comfort state, the type of air evacuation causes high temperature and humidity inside the offices, and makes trouble for the thermal comfort of the residents and users.

    Conclusion

    In warm days and months, it is necessary to use an external air layer. It was also found that in the case of using air evacuation, the optimum depth of air cavity is 2000mm and in the case of external air, curtain layer is 1000mm.

    Keywords: Double-skin Facades, Energy Consumption, Warm, Humid Climate, Airflow, Fluent Software
  • J. Mahdinejad, R. Naseri Akbar* Pages 121-136
    Aims

    Waves known as geopathic stress due to disturbance in electromagnetic fields are the most common cause of some chronic human physical and mental illnesses. The overall goal of the study is to introduce new standards and strategies in the field of architecture and construction and studying the geometric pattern of Vasto architecture, to prevent or reduce the damages caused by the continuous presence of a human in the vicinity of geopathic stress and, consequently, to maintain and improve the physical and mental health of individuals.

    Methods

    This research is a fundamental one and has been done in two stages; In the first place, information was collected through a study of documentary-research sources and the data were analyzed using a descriptive-analytical method. Then, the effect of geometric patterns on Vastu architecture as one of the effective factors in reducing geopathic stress was investigated using a simulation method.

    Findings

    The findings of the research results and materials contained in the limited resources identify and introduce the form and geometry of construction, materials, orientation of spaces and design context evaluation as the most important factors in reducing and controlling geopathic stress in the field of architecture and confirm the geometric pattern presented in Vastu architecture.

    Conclusion

    The results while presenting the best geometric pattern in architecture, show how to control and mitigate geopathic stress during three stages of architectural design including pre-design studies, implementation of architectural projects and finally post-construction and operation and architects' knowledge of the basics of geopathic tension is essential.

    Keywords: Earth Energy, Human Health, Geology, Geopathic Stress, Vastu Architecture
  • E. Saligheh, P. Saadatjoo* Pages 137-152
    Aims

    The central courtyard can play an important role in reducing energy consumption, increasing shading, enhancing the flow of passage and creating evaporative cooling in windphil buildings. This paper seeks to examine the role of central courtyard proportions in the amount of shading, radiant energy received, cooling load and natural ventilation potential.

    Methods

    The research method in this research is a descriptive-analytical one in which the software of Design builder 6.1.2.009, Computational Fluid Dynamics (CFD), and Ecotect 2011 were applied to investigate the effect of central yard width change on wind flow pattern, shading pattern and the amount of radiant energy received and the calculation cooling load of windphil architecture.

    Findings

    Comparing U-shaped quadruple buildings with a central courtyard with a fixed volume-to surface ratio, the 4-meter-wide courtyard building model is the best option. Changing the width of central courtyard from 4 to 10 meters resulted in a %13 increase in cooling load and a %10 decrease in shaded areas. However, increasing the width of the courtyard from 4 to 6 meters resulted in a speed reduction of 18.75% and a change of width from 6 to 10 meters lead to a 6% increase in flow rate.

    Conclusion

    Increasing the width of the central courtyard degrades the passive cooling potential of the building. As a result, a courtyard would perform as an efficient passive cooling system when its proportions are approximately 1: 2.5.

    Keywords: Windphil Architecture, Courtyard, Cooling, Shading, Ventilation, Energy
  • K. Rostampour*, H. Hekmat, M. Zabihi Pages 153-162
    Aims

    In the last century of Iranian architecture, the use of passive thermal comfort methods has been forgotten and replaced by active methods, in addition to environmental constraints and crises, this process have caused high costs and sometimes reduced access to electricity; As a result, it is essential to use elements and passive methods, especially in warm climates where more electricity is consumed. One of the most important elements of Iran's traditional architecture is wind tower which is still functional due to its simplicity of operation and use of wind energy. In recent years, the use of new building technologies, such as Phase Change Materials, has also led to the revival of passive methods and significant energy savings. Therefore, the present study has attempted to use this material in the wind tower to improve its performance in passive cooling.

    Methods

    This research was carried out in the form of modeling of airflow in the wind tower channel in Fluent Software and comparing the inlet and outlet temperature. In this regard, three models - fiberglass and two types of phase change with different melting constant temperatures as wall cover-were tested.

    Findings

    Testing of the models showed that the cover of the phase change material was much more effective than the fiberglass cover (at least between 4.5°C until 5.5°C) in reducing the outlet temperature of the wind tower.

    Conclusion

    This amount of cooling covers at least three months in warm season and some time of day in the warm and humid climate of Qeshm and will play a reliable role in reducing electricity consumption.

    Keywords: Wind Tower, Phase Change Materials, Passive Cooling, Ventilation