فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 44، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مصطفی امانی، آنا ایرنه دل موناکو*، دینا ننچینی صفحات 1-26
    اهداف

    نظریه گوستاوو جووانونی در معماری، طراحی شهری و برنامه ریزی شهر ی به دلیل تاثیرات درخشانش بر کیفیت فیزیکی و افزایش هویت محله ها، و هدایت اقدام طراحی برای بهبود «کیفیت بافت های تاریخی» مشهور است. هدف از این تحقیق، تبیین نظر مردم و متخصصان درباره نظریه گوستاوو جووانونی است. فرضیه های پژوهش از کاربردی بودن آراء و اندیشه های گوستاوو جووانونی برای پاسخگویی به نیازهای بافت قدیمی و کهن شهر تاریخی تبریز حکایت دارند.

    روش ها

    پژوهش در آغاز کار به صورت توصیفی، آراء و اندیشه های گوستاوو جووانونی را در پنج محور شامل 1- محکم کاری، 2- دوباره چینی یا آناستیلوز، 3- آزادسازی، 4- تکمیل کردن و 5- نوآوری؛ مورد تحلیل قرار می دهد و سپس با استفاده از پرسشنامه نطرات مردم و متخصصان درباره آن سوال می شود. پژوهش از نظر نوع، کاربردی؛ و ترکیبی از روش های توصیفی و تحلیلی است.

    یافته ها

    پیمایش صورت گرفته از 385 نفر از شهروندان (تعداد پرسش شوندگان با فرمول کوکران انتخاب شده است) و 37 نفر از متخصصان (تعداد بر اساس گلوله برفی انتخاب شده است) نتایج قابل توجهی را نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش تاکید دارد اولویت های پنجگانه شناسایی شده از آراء و اندیشه های گوستاوو جووانونی، هم توسط مردم و هم توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفته است.  نکته قابل ملاحظه آن است که متخصصان بیش از مردم این اولویت ها را برای هدایت فرآیند مرمت شهری برای آینده بافت قدیمی و کهن شهر تاریخی تبریز مورد تاکید قرار می دهند.

    کلیدواژگان: مرمت علمی، نظریه معاصرسازی، میراث معاصر، مرمت شهری، تبریز، شهرهای تاریخی ایران
  • آرش قندچی، محمد بهزادپور*، میترا کلانتری صفحات 27-48
    اهداف

    پرسش از چیستی، چرایی و چگونگی سامانه اعتبار از ابتدای شکل گیری دانش معماری مورد توجه طراحان و اندیشمندان فلسفه طراحی بوده است. هدف اصلی پژوهش عبارت است از شناسایی دستگاه ادراکی مورد نظر علامه طباطبایی، تحلیل موقعیت و کارکردهای این سامانه و دستگاه ادراکی، به منظور تداوم بهبود عملکرد طراحان و معماران.

    ابزار و روش ها

    فرآیند ادراک توسط فلاسفه به شکلی جامع تر از سایر علوم مرتبط تبیین شده است. در این بین مسیله وجود و طریقه شکل گیری پیش فرض های بنیادین سامانه ادراکی مسیله مهم این پژوهش است. به عنوان یک تحقیق فلسفی بنیادین، از نظر در ماهیت پژوهش آمیخته کیفی و کمی، و در آن از روش توصیفی - اسنادی استفاده شده است. با توجه با ماهیت تحقیقات کیفی، برای تایید مدل تحقیق از راهبرد استدلال منطقی استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که فهم  پدیده ها و فرآیند تبدیل داشته های پیرامونی و درونی انسان، به دانش، مسیله ای به غایت چندوجهی و بسیار دامنه دار است. این که چه و چگونه می اندیشیم بیش از همه مورد توجه فلاسفه بوده است لیکن اغلب قریب به اتفاق صاحب نظران عرصه طراحی و معماری نیز به آن اقبال نشان داده اند.

    نتیجه گیری

    علامه طباطبایی در یک بیان فلسفی کاملا استدلالی وجود این زیرسامانه مهم را در دستگاه ذهن تایید و فرآیند تشکیل آن را تشریح نموده است. وی این بسته دانشی را سامانه اعتبار نام نهاده است و به عنوان یکی از زیر بخش های سامانه ادراک می شناسد.

    کلیدواژگان: فرآیند طراحی معماری، مبانی نظری، ادراک طراحانه، سامانه اعتبار علامه طباطبایی، فلسفه معماری، اثر معماری، معماری معاصر
  • مصطفی بهزادفر*، محبوبه مزارعی صفحات 49-72
    اهداف

    پیچیدگی مسایل شهری امروزه به حدی است که پژوهشگران و طراحان شهری کمتر می توانند بر روی همه موضوعات به طور همزمان تمرکز کرده و عواقب تصمیم ساز ی های متبلور در طراحی های خود را بر فضاهای شهری تبیین کنند. منطق نحو فضا که یکی از سازوکارهایی است که می تواند در فایق آمدن به این نوع مسایل یاری رساند، از نرم افزارهایی استفاده می کند که دقت بالایی در محاسبات ریاضی و ارایه نقشه های گرافیکی دارد. هدف از این پژوهش بررسی کیفیت های بعد فضا و تجربه عابرین پیاده در میدان رسالت تهران می باشد.

    روش ها

    در پژوهش حاضر، ضمن استفاده از نرم افزار DepthMap از طریق برداشت های میدانی و مصاحبه های صورت گرفته با ساکنین، کسبه و عابرین و مشاهده مشکلات موجود در دسترسی شهروندان به بخش های مختلف میدان، ضعف های تکنیکی نرم افزار مرتبط با منطق نحو فضا شناسایی شده و با شیوه منطقیSWOT نقاط قوت و ضعف آن به دست آمد.

    یافته ها

    پس از بررسی نتایج اولیه و مشاهده مغایرت های شیوه شناختی، برداشت میدانی تجدید شد تا الزامات تکمیلی معلوم شود. نتایج به دست آمده از دو زاویه قابل تامل است. اول؛ برآمدن آگاهی های تکمیلی برای اصلاح منطق نحو فضا، شیوه ریاضی شناخت و نرم افزار DepthMap و دوم؛ دستیابی به شناختی نسبتا جامع از میدان رسالت در مدار نمایانگر فضا.

    نتیجه گیری

    تجربه انسان از شهر می تواند با نتایج کمی به دست آمده متفاوت باشد. نتایج نهایی حاکی از آن است که محدوده جنوب و جنوب غربی میدان رسالت، دارای بهترین وضعیت همپیوندی و اتصال با سایر فضاهای شهری و به تبع آن بیشترین پتانسیل توسعه است.

    کلیدواژگان: بعد فضا، تکنیک نحو فضا، میدان رسالت تهران، ریاضیات پیشرفته، فناوری های نوین معماری و شهرسازی، شهر اسلامی، هندسه اسلامی
  • سمانه فروغیان، مهدی زندیه، حسین مدی*، فریبرز کریمی صفحات 73-92
    اهداف

    ریزگردها از جمله چالش های زیست محیطی، در مناطق خشک، بوده که باعث برهم زدن آسایش انسان می شوند. باد، اصلی ترین عامل حرکت ریزگردها است و الگوی حرکتی باد، در شهرها، از معماری شهرها و ساختمان ها اثر می پذیرد. وجود حفره در فرم، از اقدامات طراحی فرم است که بر بار باد و جریان ریزگردها اثر می گذارد. هدف این پژوهش بررسی مقایسه ای از توزیع ریزگردها در ساختمان بلند دارای حفره افقی، با متغییر تعداد و حجم حفره، می باشد.

    روش ها

    مطالعه عددی توسط دینامیک سیالات محاسباتی انجام شده است. در شبیه سازی از مدل آشفتگی کاامگا اس اس دی استفاده شده و تغییرات الگوی جریان باد و توزیع ریزگردها، ارزیابی می شود. به جهت ورود داده های نرم افزاری، شامل اندازه، نوع و مقدار ذرات و همچنین اعتبارسنجی نرم افزار، از روش نمونه برداری میدانی استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان می دهد هرچه تعداد حفره ها در حجم بیشتر و اندازه آن ها کوچک تر شوند، سرعت باد در داخل حفره ها کاهش یافته و از طرفی رفتار حرکتی باد و به طبق آن رفتار پراکنشی ذرات، یکنواخت تر می شوند. همچنین در این حفره ها غلظت ذرات معلق بیشتر و اندازه آن ها کوچک تر می شوند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد طراحی فرم با تعداد حفره بیشتر و حجم حفره کوچک تر، برای مقابله با پدیده ریزگردها و رسیدن به آسایش در محیط های داخلی، مناسب تر است. علاوه بر این، طراحی بازشوها در ارتفاعات بالاتر و عمق حفره ها، نرخ فرونشست ذرات ریزگرد را در فضاهای داخلی، کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: ریزگرد، معماری سرآمد، ساختمان بلند، فرم ساختمان، حفره افقی، فناوری های نوین معماری، جریان هوا، CFD
  • فرزانه صادقی، محمد لطیفی* صفحات 93-121
    اهداف

    هدف از پژوهش حاضر تجزیه و تحلیل پیکره بندی و سازمان دهی فضایی در پلان مدارس تاریخی معماری اسلامی و ایرانی و مقایسه آن با مدارس جدید در شاخص های همپیوندی، عمق (نفوذ فضایی)، ارتباط و دسترسی است.

    روش ها

    روش پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی با راهبرد استدلال منطقی است که در آن روش تحقیق شبیه سازی با کمک نرم افزار دپس مپ به کار گرفته شده است. به همین منظور مدارس چهارباغ، صدر بازار و صدر خواجو به عنوان بناهای تاریخی آموزشی با چینش و یکپارچگی زیاد و پیکره بندی یکسان و مدارس سعدی و ستاره صبح با سازمان دهی خطی به عنوان بناهای معاصر آموزشی انتخاب گردیده است.

    یافته ها

    در مدارس چهارباغ، صدر خواجو و صدر بازار، بیشترین نفوذ فضایی را دارند. عامل تفاوت در این مدارس نزدیک به یک می باشد که نشان از یکپارچگی فضایی زیاد و پیکره بندی یکسان دارد.همچنین می توان به ارتباط فضای باز و آموزشی اشاره کرد. حیاط، بیشترین دسترسی را دارد و قلب ارتباطی پیکره بندی است. بعد از آن ایوان ها و حجره ها از کمترین میزان دسترسی برخوردارند. در مدارس معاصر همپیوندی کمتر از مدارس سنتی است.بیشترین نفوذ فضایی در این مدارس؛ در ترکیب فضاهای ورودی، راهرو و کلاس دیده می شود.

    نتیجه گیری

    تحلیل سیر تاریخی مدارس از گذشته تا حال نشان دهنده تغییر عامل تفاوت و فاصله گرفتن از عدد یک می باشد که بیانگر تغییر در سازمان دهی، کاهش یکپارچگی فضایی و پیکره بندی غیریکسان می شود.

    کلیدواژگان: پیکره بندی فضایی، چیدمان فضا، مدارس تاریخی، مدارس معاصر، معماری ریاضی، نظریه معاصرسازی
  • سمیه پورباقر* صفحات 123-145
    اهداف

    فناوری های نوظهور به بخش مهمی از مفهوم و هویت معماری معاصر ایران و جهان تبدیل شده اند. الگوریتم های معماری به عنوان یک ابزار کاربردی بر طراحی های نوین تاثیر گذاشته و منجر به تولید محصولات با هویتی می شود که فرم شهر سنتی و مدرن را در هم می آمیزد. هدف پژوهش حاضر فرمول بندی مجدد شهر و بررسی میزان تاثیر الگوریتم های معماری بر ویژگی های بصری، شکلی و عملکردی بناها می باشد. دستیابی به هدف پژوهش مستلزم ایجاد چارچوبی نظری برای نقش فناوری های نوظهور و تعیین سطوح و مکانیسم های کاربردی آن برای تعیین مهم ترین شاخص های موثر بر شکل گیری هویت شهر جدید است و در بعد عملی سنجیده شده است.

    روش ها

    روش شناسی تحقیق برآیندی از روش های کمی و کیفی با رویکرد نظریه سازی و پیمایش اکتشافی نمونه هایی از پروژه هایی است که تحت تاثیر فناوری های نوظهور بوده اند. نتایج بر اساس تحلیل سه جانبه، طیف لیکرت و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تحلیل شده اند.

    یافته ها

    شاخص های اصلی مورد بررسی در پژوهش دارای نقشی موثر به میزان تاثیر 40 تا 100 درصد می باشند. نتایج عددی به دست آمده از تایید فرضیه های پژوهش حکایت دارد.

    نتیجه گیری

    پژوهش با بررسی ظرفیت فناوری های نوظهور در تعامل با هویت بومی؛ به نیازهای کشور به عنوان زمینه تحقق نظریه معماری سرآمد توجه کرده است. نتایج پژوهش بیانگر این مطلب است که فناوری های نوظهور ابزاری هستند که از طریق آن انسان هستی خود را می آفریند و هویت فردی و در نتیجه هویت شهر را متجلی می سازد.

    کلیدواژگان: میراث معاصر، معماری معاصر ایران، هویت بومی، هویت اسلامی ایرانی، چشم انداز سازی، آینده معماری، معماری آینده، فناوری های نوظهور، نظریه معماری سرآمد
  • رضا منصوری*، شقایق افراسیابیان صفحات 147-179
    اهداف

    شهر تهران به عنوان پایتخت ایران اسلامی، نیازمند برخورداری از هویت اسلامی ایرانی است. تهران در دوره مدرن سابقه ای قوی و ارزشمندی دارد، هرچند این قدمت تاریخی طولانی نیست. شکل گیری تهران جدید در کمتر از سه قرن قبل و تحولات چشمگیر آن در یکصد و پنجاه سال قبل، مشکلات فراوانی را برای آن ایجاد کرده است. مهمترین چالش شناسایی شده، ضرورت بازخوانی میراث معاصر تهران، با هدف الگویابی برای هویت شهری در معماری و شهرسازی آن است.

    روش ها

    پژوهش رویکردی کیفی دارد و از منظر روش شناختی، «فراتحلیل» شناخته می شود. تکنیک انجام پژوهش، تحلیل اسنادی است که از طریق آن پژوهش به بررسی و مداقه در ادبیات موضوع و اسناد بالادستی می پردازد. تکیه به «تمام پژوهی» و «اشباع نظری»، اعتبار ویژه ای به نتایج پژوهش داده است.

    یافته ها

    دستاوردهای پژوهش به مفاهیمی دهگانه اشاره دارد که بازشناسی هویت مدرن شهر تهران، و بازطراحی هویت اسلامی ایرانی شهر تهران از طریق آن ها ممکن است. مواردی چون 1- خیابان، 2- فضای باز شهری، 3- اماکن مذهبی، 4- هندسه شهر، 5- محله های شهری، 6- فضای بینابینی، 7- فضای فرهنگی در شهر، 8- سکونت، 9- میدان های شهری و 10- آموزش و فضاهای آموزشی.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش بر اهمیت «هویت بخشی شهری»، «مردمی سازی» و «هوشمندسازی» به عنوان ارکان سه گانه هویت اسلامی ایرانی در حوزه وظایف و ماموریت های سازمان زیباسازی شهر تهران تاکید دارد؛ موضوعی که برای تحقق تحقق چشم انداز «تهران؛ کلانشهر الگوی جهان اسلام» و ابعاد مختلف آن لازم و ضروری است.

    کلیدواژگان: نظریه معاصرسازی، معماری سرآمد، میراث معاصر، هویت اسلامی ایرانی شهر تهران، شهرداری تهران، سازمان زیباسازی شهر تهران، چشم اندازسازی
|
  • Mostafa Amani, Anna Irene Del Monaco*, Dina Nencini Pages 1-26
    Aims

    Gustavo Giovannoni theory in architecture, urban design and urban conservation is famous for its brilliant effects on the physical quality and increasing the identity of neighborhoods, and guiding the design action to improve the "quality of historical setting". The purpose of this research is to explain the opinion of people and experts about the theory of Gustav Giovannoni. The hypotheses of the research tell about the applicability of the opinions and thoughts of Gustav Giovannoni to respond to the needs of the old and ancient context of the historical city of Tabriz.

    Methods

    The research at the beginning of the work in a descriptive way, the opinions and thoughts of Gustavo Giovannoni in five axes including 1- solidification, 2- re-china or anastylosis, 3- liberation, 4- completion and 5- innovation; It is analyzed and then people and experts are asked about it using a questionnaire. research in terms of type, applied; And it is a combination of descriptive and analytical methods.

    Findings

    The survey of 385 citizens (the number of respondents was selected with Cochran formula) and 37 experts (the number was selected based on snowball) shows significant results.

    Conclusion

    The results of the research emphasize that the five priorities identified from the opinions and thoughts of Gustav Giovannoni have been approved by both people and experts. It is noteworthy that experts emphasize these priorities more than people to guide the urban restoration process for the future of the old and ancient fabric of the historical city of Tabriz.

    Keywords: Scientific conservation, contemporization theory, heritage, identity, value, authenticity, sense of place, historical cities of Iran
  • Arash Qandchi, Mohammad Behzadpour*, Mitra Kalantari Pages 27-48
    Aims

    The credit system is in the focal point of the attention of the design philosophy. The main purpose of the research is to identify the view point of the Allameh Tabatabai, for analyzing the functions of the credit system and perceptual device, in architectural design process. It is to improve the performance of designers and architects.

    Methods

    The process of perception has been explained by the philosophers in a more comprehensive way than other related sciences. Meanwhile, the problem of the existence and the way of formation of the basic assumptions of the perceptual system is the challenging problem of the research. The logical argumentation research paradigm, the descriptive-documentary methodology have been adopted with qualitative-quantitative research approaches to outline the the view point of the Allameh Tabatabai.

    Findings

    The findings of the research show that understanding the phenomena and the process of transforming human's peripheral and internal contents into knowledge is an extremely multifaceted and wide-ranging issue. What and how we think are among the desiners’ dellima toward architectural design process, but most of the experts in the field of design and architecture have also shown favor to the view point of the Allameh Tabatabai.

    Conclusion

    Allameh Tabatabai confirmed the existence of this important sub-system in the mental system and described the process of its formation in a completely argumentative philosophical statement. He named this knowledge package the “credit system” and recognizes it as one of the sub-sections of the perception system as a part of conceptual recognition system.

    Keywords: Architectural Design Process, Basic Studies, Designerly Perception, Credit System of Allameh Tabatabai, Architectural Philosophy, Architectural Monument, Contemporary Architecture
  • Mostafa Behzadfar*, Mahboobeh Mazarei Pages 49-72

    Aims :

    The complexity of today`s urban issues are such that researchers and urban designers can not manage to to focus on all topics simultaneously and explain the consequences of their decisions and their designs in urban spaces. Space syntax logic, which is one of the mechanisms that can help in overcoming these types of problems, uses software that has high accuracy in mathematical calculations and presentation of graphic maps. The purpose of this research is to investigate the qualities of the spatial dimension and the experience of pedestrians in Resalat Square, Tehran.

    Methodes:

     in this study, while using DepthMap software due to observations and interviews with residents, retailers and pedestrians and observing the problems of citizens' access to different parts of the square, the technical weaknesses of software related to space syntax logic were identified and the strengths and weaknesses were achieved through SWOT technique.

    Findings:

     After reviewing the preliminary results and observing the methodological contradictions, the field survey was renewed inorder to reveal the additional requirements. The results can be considered in two aspects. Firstly, raising additional awareness to refine space syntax logic, mathematical cognition, and DepthMap software, and secondly, achieving comprehensive cognition of Resalat Square in spatial structure.

    Conclusion :

    The human experience of the city can be different from the quantitative results obtained. The final results indicate that the south and southwest areas of Resalat Square have the best state of integration and connection with other urban spaces and consequently have the greatest potential for development.

    Keywords: spatial dimension, space syntax technique, Tehran Resalat Square, advanced mathematics, new technologies of architecture, planning, Islamic city, Islamic geometry
  • Samaneh Foroughian, Mahdi Zandieh, Hossein Medi*, Fariborz Karimi Pages 73-92
    Aims

    Fine dust is one of the environmental challenges in dry areas, which disturb human comfort. Wind is the main factor in the movement of fine dust, and the movement pattern of wind is affected by the architecture of cities. The presence of a hole in the form is one of the design which affects the wind load and the flow of fine dust. The purpose of this research is to compare the distribution of fine dust in a tall building with horizontal cavity, with variable number and volume of cavity.

    Methods

    Numerical study was done by CFD. K-omega-SSD turbulence model is used. In order to the software data (the size and type of particles), the field sampling method has been used.

    Findings

    The findings of the research show that as the number of holes increases in volume and their size decreases, the wind speed inside the holes decreases and on the other hand, the movement behavior of the wind and accordingly the dispersion behavior of the particles become more uniform. In these cavities, the concentration of suspended particles increases and their size becomes smaller.

    Conclusion

    The results show that the design of the form with more holes and smaller volume is more suitable to deal with the phenomenon of fine dust and to achieve comfort in indoor environments. In addition, the design of the openings at higher heights and the depth of the holes reduces the settling rate of fine dust particles in the interior spaces.

    Keywords: fine dust, highperformance architecture, tall building, building form, horizontal cavity, new technologies, air flow, CFD
  • Farzaneh Sadeghi, Mohammad Latifi* Pages 93-121
    Aims

    The purpose of the current research is to analyze the configuration and spatial organization in the plan of historical schools of Islamic-Iranian architecture and compare it with new schools in terms of interconnectedness, depth (spatial influence), connection and accessibility.

    Methods

    The research method is descriptive-analytical with logical argumentation and deductive reasoning, as well as simulation with the use of Depth-map software. As case studies, Chaharbagh, Sadr Bazar and Sadr Khajo schools have been selected as historical educational buildings with a high arrangement and integration and uniform configuration, and Saadi and Setare Sobh schools with linear organization have been selected as contemporary educational buildings.

    Findings

    In Chaharbagh, Sadr Khajo and Sadr Bazar schools, they have the most spatial influence. The factor of difference in these schools is close to one which shows high spatial integration and the same configuration. We can also mention the connection between open space and education. The yard has the most access and is the heart of the configuration. After that, porches and cells have the least amount of access. In contemporary schools, the connection is less than in traditional schools. It can be seen in the combination of entrance, corridor and classroom spaces.

    Conclusion

    The analysis of the plans and the outlines of the schools from the past to the present shows the changing factors have a great impact on the of difference and the distance from the case study one, which indicates change in organization, the reduction of spatial integration and uneven configuration.

    Keywords: Spatial configuration, space layout, historical schools, contemporary schools, mathematical architecture, contemporization theory
  • Somayeh Pourbagher* Pages 123-145
    Aims

    Emerging technology is a part of the international identity of contemporary architecture. Architectural algorithms as a practical tool have influenced modern designs. The aim of the research is to reformulate future architecture through examination of the visual, form and functional characteristics of buildings. Achieving the goal of the research requires creating a theoretical framework for the role of emerging technologies and determining the levels and mechanisms of their application to form the identity of highperformance architecture.

    Methods

    The research methodology is a combination of quantitative and qualitative methods with a theorization approach and exploratory survey of examples of projects that have been influenced by emerging technologies. The results have been analyzed based on three-way analysis, Likert scale and using SPSS statistical software.

    Findings

    The main indicators investigated in the research have an effective role with an impact rate of 40 to 100 percent. The obtained numerical results indicate the confirmation of research hypotheses and the necessity of a designerly approach to highperformance architecture.

    Conclusion

    The results of the research emphasize the capacity of emerging technologies in interaction with contextual identity. The results concluded in the significance of highlighting the Islamic Iranian identity of the country as a field for realizing the highperformance architecture theory. The conclusion of the research shows that a designerly approach to highperformance architecture is a prerequisite to interaction between context and emerging technologies. Islamic Iranian identity should be seen as a scene for visioning the future architecture and the architecture of the future.

    Keywords: modern heritage, contemporary architecture of Iran, Islamic Iranian identity, visioning, future architecture, architecture of future, emerging technologies, highperformance architecture theory
  • Reza Mansouri*, Shaghayegh Afrasiabian Pages 147-179
    Aims

    Tehran, as the capital of Islamic Iran, has a strong and valuable history in the modern period. The formation of new Tehran in less than three centuries ago and its dramatic changes in one and half century have created many problems for it. The most important identified challenge is the need to review Tehran's contemporary heritage, to materialize Islamic Iranian urban identity.

    Methods

    The research has a qualitative approach, which is known as "meta-analysis". The research technique is the analysis of documents through which the research examines the subject literature and upstream documents. Relying on "complete research" and "theoretical saturation" has given special validity to the research results.

    Findings

    The results of the research refer to ten concepts that are possible to recognize the modern identity of the city of Tehran, and redesign the Iranian Islamic identity of the city of Tehran through them. Things like 1- street, 2- urban open space, 3- religious places, 4- city geometry, 5- urban neighborhoods, 6- intermediate space, 7- cultural space in the city, 8- residence, 9- urban squares and 10- Education and educational spaces.

    Conclusion

    The results of the research emphasize the importance of "urban identification", "popularization" and "intelligence" as the three pillars of Iranian Islamic identity in the field of tasks and missions of Tehran City Beautification Organization; The issue that is needed to realize the vision of "Tehran; The metropolis is the model of the Islamic world" and its various dimensions are necessary and necessary.

    Keywords: contemporization theory, highperformance architecture, contemporary heritage, Iranian Islamic identity of Tehran, Tehran Municipality, Tehran City Beautification Organization, visioning