فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و یکم شماره 5 (امرداد 1399)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و یکم شماره 5 (امرداد 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • تهمینه پیروی، علی شالیزار*، سید سالار میر یعقوبی پور، خدیجه مقراضی صفحات 335-346
    پیش زمینه و هدف

    دوکسوروبیسین به صورت گسترده در درمان تومورهای توپر اندام ها و بدخیمی های خونی کاربرد دارد، ولی سمیت ایجادشده توسط آن کاربردش را محدود کرده است. هدف این مطالعه ارزیابی اثرات محافظتی لاکتوفرین در برابر سمیت دوکسوروبیسین بر روی گناد اصلی موش صحرایی است.

    مواد و روش کار

    24 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به چهار گروه تقسیم شدند. به گروه شاهد سرم فیزیولوژی به صورت داخل صفاقی و بعد خوراکی، به گروه دوم دوکسوروبیسین به صورت داخل صفاقی، به گروه سوم به صورت داخل صفاقی داروی دوکسوروبیسین و به صورت خوراکی لاکتوفرین چهار ساعت پس از تجویز دارو و به گروه چهارم لاکتوفرین به صورت خوراکی تجویز شد. تجویز به صورت هفتگی انجام پذیرفت. بعد از تشریح، بیضه حیوان بعد از پاساژ بافتی و رنگ آمیزی موردمطالعه قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین قطر لوله های اسپرم ساز بین گروه شاهد (28/0 ± 82/200 میکرومتر) و گروه دوکسوروبیسین (73/1 ± 28/114 میکرومتر) و بین گروه شاهد و گروه دوکسوروبیسین + لاکتوفرین (57/0 ± 10/178 میکرومتر) واجد تفاوت معنی داری ازنظر آماری می باشد (05/0P≤) و بین گروه لاکتوفرین (57/0± 32/200 میکرومتر) و گروه دوکسوروبیسین و گروه دوکسوروبیسین + لاکتوفرین نیز تفاوت معنی داری ازنظر آماری وجود دارد (05/0P≤).
    تفاوت میانگین ضخامت اپی تلیوم لوله های اسپرم ساز بین گروه شاهد (57/0 ± 80/58 میکرومتر) و گروه دوکسوروبیسین (47/3 ± 07/31 میکرومتر) و بین گروه شاهد و گروه دوکسوروبیسین + لاکتوفرین (57/0 ± 45/49 میکرومتر) ازنظر آماری معنی داری می باشد (05/0P≤). همچنین، بین گروه لاکتوفرین (00/1± 14/59 میکرومتر) و گروه های دوکسوروبیسین و گروه دوکسوروبیسین + لاکتوفرین ازنظر آماری تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0P≤). همچنین، تجویز هم زمان لاکتوفرین موجب افزایش قابل ملاحظه تعداد سلول های واجد واکنش مثبت نسبت به رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی PCNA و HSP70 در مقایسه با گروه دوکسوروبیسین گردید (05/0P≤).

    بحث و نتیجه گیری

    از لاکتوفرین می توان جهت کاهش عوارض جانبی دوکسوروبیسین بر روی اندام های تولیدمثلی مانند بیضه استفاده نمود.

    کلیدواژگان: لاکتوفرین، دوکسوروبیسین، گناد اصلی، موش صحرایی
  • مریم فرامرزپور*، علیرضا رستم زاده، ناصر قره باغی، عطا مهدخواه صفحات 347-353

    اکینوکوکوزیس در بسیاری از مناطق پرورش دهنده دام آندمیک می باشد. درگیری قلبی در بیماران مبتلا به کیست هیداتیک غیرمعمول است در اینجا ما یک مورد آقای 30 ساله چوپان اهل اشنویه در آذربایجان غربی را معرفی می کنیم که با همی پارزی در بخش جراحی اعصاب بیمارستان امام خمینی ارومیه بستری شده بودند و به علت یک کیست بزرگ در MRI مغزی کاندید جراحی اعصاب بودند. در نوار قلب بلوک شاخه چپ و در اکوی انجام شده یک کیست بزرگ در بطن چپ داشتند در مناطق آندمیک باید کیست هیداتیک در تشخیص افتراقی ضایعات کیستیک هتروژن قلبی مطرح باشد حتی اگر بررسی های سرولوژیک ازنظر کیست هیداتیک منفی باشند.این بیمار کاندید جراحی قلب شدند اما متاسفانه به دلیل محدودیت های موجود در این شهرستان ناچار به مرکز مجهزتر ارجاع شدند. بیمار در آن مرکز تحت بررسی و جراحی ضایعه کیستیک مغزی قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: کیست هیداتیک، بطن چپ، جراحی قلب
  • مریم درب امامیه*، لیلا سلطانی صفحات 354-363
    پیش زمینه و هدف

    اثرات ضد سرطانی لارو حشرات در طب سنتی بر سلول های سرطانی به اثبات رسیده است. شناسایی و استخراج ترکیبات ضد سرطان از لارو حشرات می تواند به کاهش مشکلات بیماران سرطانی کمک کند. هدف این مطالعه بررسی خواص ضد تکثیری و آپاپتوزی غلظت های مختلف عصاره ی آبی و اتانولی لارو حشره ی Tenebrio molitor بر سلول های سرطانی سینه (Mcf-7) است.
     

    مواد و روش کار

    لاروهای مورداستفاده در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه رازی، پرورش داده شدند. عصاره ی آبی و اتانولی آن ها استخراج شد. غلظت های µg/ml 20،40، 80 و 160 از این عصاره ها به محیط کشت سلول های سرطان سینه (MCF-7) اضافه شدند. گروه بدون عصاره به عنوان شاهد انتخاب شد. بعد از گذشت 24 ساعت، خاصیت ضد تکثیری با کمک آزمون MTT و آپاپتوز به وسیله رنگ آمیزی آکریدین نارنجی-اتیدیوم بروماید ارزیابی شد. داده های به دست آمده در نرم افزار SPSS آنالیز شدند. از مقایسه میانگین دانکن جهت مقایسات گروه های تیماری استفاده شد. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    افزودن غلظت های پایین (µg/ml 20 و 40) عصاره ی اتانولی به محیط کشت بیشترین سمیت را در مقایسه با عصاره ی آبی همین غلظت ها برجای گذاشته بود (p<0.05). بعلاوه غلظت µg/ml 40 در مقایسه با غلظت µg/ml 20 تاثیر معنی دار بیشتری داشت(p<0.05). درحالی که غلظت های بالا، خصوصا µg/ml 160، عصاره ی آبی و اتانولی سبب افزایش معنی دار تکثیر در مقایسه با گروه شاهد شد  (p>0.05). اثر مشابهی در بررسی آپاپتوز نیز مشاهده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد که عصاره ی اتانولی لارو در غلظت های پایین، تاثیر بهتری بر سمیت سلولی و آپاپتوز داشته و با افزایش غلظت بعد از µg/ml 40 این اثر از حالت خطی خارج شده و کاهش می یابد. بررسی خواص ضد سرطانی ترکیبات مختلف حاصل از حشرات، می تواند منجر به ساخته شدن داروهای جدید با عوارض جانبی کم تر گردد.

    کلیدواژگان: لاروسوسک زرد آرد، آپاپتوز، سمیت سلولی، سلول های سرطان سینه
  • یوسف نصیری باری، وهاب باباپور، عباس احمدی*، مرتضی زنده دل خیبری، قاسم اکبری صفحات 364-371
    پیش زمینه و هدف

    در این مطالعه تجربی، اثر هیپوتایورین بر لقاح و باروری داخل آزمایشگاهی اووسیت های حاصل از موش های مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک تجربی طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه تجربی، از موش های NMRI در سنین 6 تا 8 هفته استفاده شد. موش ها به دو گروه کنترل و PCOS تقسیم شدند. برای القاء PCOS تجربی، استرادیول والرات 100 میلی گرم بر کیلوگرم، به صورت داخل صفاقی تزریق شد. سپس برای تخمک گذاری ابتدا تزریق با 5/7 واحد PMSG در حجم 1/0 میلی لیتر و 48-46 ساعت بعد با تزریق 5/7 واحد hCG در حجم 1/0 میلی لیتر انجام شد. سرانجام، کورکومین 1/0، 1 و 10 میکرومولار به محیط کشت اووسیت های گروه PCOS اضافه شد و میزان رشد و توسعه جنینی در گروه های مختلف موردبررسی قرار گرفت (P<0/05).

    یافته ها

    اکثر رویان های متوقف شده دارای درصد بالایی از لیز و فراگمانتاسیون بوده و رویان های متوقف شده جزو تیپ I و II بودند. افزودن هیپوتایورین باعث کاهش میزان لیز و فراگمانتاسیون و کاهش درصد رویان های متوقف شده گردید. رویان های کم تر متوقف شده جزو تیپ III بودند (P<0/05). این بررسی نشان داد که µM 1 هیپوتایورین باعث افزایش درصد لقاح و µM 10 هیپوتایورین باعث افزایش درصد رویان های دوسلولی و هم چنین درصد بلاستوسیت ها را بیش تر افزایش داده اند (P<0/05).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد، افزودن غلظت های معین هیپوتایورین به عنوان ماده آنتی اکسیدانی، باعث بهبود و افزایش درصد لقاح و افزایش درصد رویان های دوسلولی می شود. هم چنین در افزایش درصد بلاستوسیست ها نیز می تواند مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: سندروم تخمدان پلی کیستیک، اووسیت، لقاح آزمایشگاهی، هیپوتائورین، موش
  • محمدرضا روحی*، سام الهیاری صفحات 372-380
    پیش زمینه و هدف

    در این پژوهش حد بحرانی خستگی عضلانی برای بیماران استفاده کننده از دستگاه های توان بخشی تحریک الکتریکی کاربردی به منظور راه رفتن بررسی گردید. این افراد کنترل عضلانی ارادی نداشته و برای راه رفتن باید توسط الکتریسیته به صورت مصنوعی تحریک شوند و به دلیل دارا نبودن هرگونه حس عضلانی، خستگی به موقع تشخیص داده نمی شود. با استفاده از این سیستم، با ایمنی بیشتری این کار انجام شده و روند آموزشی سرعت می یابد.

    مواد و روش کار

    در پژوهش زمان نزدیک شدن به حد بحرانی خستگی عضله ران افراد با ضایعه نخاعی موردبررسی قرارگرفته است، در آزمایشات عملی 16 بیمار پاراپلژیک به تفکیک 11 مرد و 5 زن در بازه سنی 53 -27 سال که دارای آسیب نخاعی در بازه مهره ای T4-T12 بودند به طور تصادفی انتخاب شدند. سیستمی طراحی شد که عضله ران را تحریک و از نتایج حاصله قبل از رسیدن به حد بحرانی خستگی آن را تشخیص داد.

    یافته ها

    با انطباق نمودارهای تحریکات الکتریکی اعمال شده به بیماران و نمودار الکترومایوگرام اصلاح شده در سیکل های تحریک عضله چهارسر، عضله ابتدا با اختلاف شیب بالاتری شروع به فعالیت می کند اما باگذشت 8-5 سیکل اختلاف به حداقل خود رسیده و در زمان نزدیک شدن به حد بحرانی خستگی دوباره اختلاف شیب شروع می شود، ولتاژ موردنیاز برای تحریک زنان 180 و مردان 225 ولت برای بالا آمدن ساق به اندازه 60 درجه بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج آزمایش ها پس از رسیدن MVIC عضله چهارسر به 80 درصد بوده و به طور متوسط پس از طی 290 سیکل معادل 232 متر طی مسافت رخ داده است. همچنین میان استفاده ی منظم از دستگاه و تاخیر در زمان بروز خستگی عضله رابطه معنی داری به دست آمد (0.001 P<) پس از تکرار آزمایش تمامی افراد طی مدت زمان بیشتری [به طور متوسط 11 درصد دیرتر] دچار خستگی شده اند.

    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی سطحی، ضایعه نخاعی، راه رفتن به کمک ابزار، خستگی
  • شیما جلالیان صداقتی، بهمن وحیدی* صفحات 381-397
    پیش زمینه و هدف

    زایمان زودرس یک فرآیند پیچیده و متاثر از چندین عامل است که در آن نارسایی گردن رحم نقش مهمی در برخی بیماران دارد. در بیشتر مدت بارداری، عملکرد مکانیکی مناسب دهانه رحم برای حفظ جنین در رحم لازم است. نرم شدگی پیش از موعد دهانه رحم و کوتاه شدن دهانه رحم دو دلیل عمده زایمان زودرس هستند. هدف این تحقیق بررسی اثر نرم شدن دهانه رحم و تغییر شکل کیسه آمونیوتیک بر عملکرد مکانیکی دهانه رحم در اثر محیط مکانیکی اندام است.

    مواد و روش کار

    مدل سازی سه بعدی رحم، دهانه رحم و غشاء جنین انسان باردار بر اساس تصویربرداری سه بعدی رزونانس مغناطیسی، برای تحلیل عملکرد مکانیکی رحم و دهانه رحم تحت بار فیزیولوژیکی بارداری انجام شده است. برای توصیف بافت کلاژنی رحم و دهانه رحم در این تحقیق از ماده سازنده کامپوزیت هایپرالاستیک، ماده زمینه نیوهوکین با فیبرهای با توزیع پیوسته تصادفی نیوهوکین، استفاده شده است. مقایسه تاثیرگذاری تغییر شکل دهانه رحم بر روی زایمان زودرس با استفاده از در نظر گرفتن دو نوع فیبر، باردار، نرم و تغییر شکل یافته، و غیرباردار، سفت و بدون تغییر شکل انجام پذیرفت. همچنین اثر هندسه کیسه آمونیوتیک با فرض دو هندسه متفاوت برای کیسه آمونیوتیک، تغییر شکل یافته و بدون تغییر شکل و سالم بررسی شده است. بررسی رفتار تغییر شکل بافت در اثر تنش ایجادشده، تغییرات هندسه اندام و اثرات متقابل فیزیکی رحم، گردن رحم و غشای جنین با به کارگیری روش اجزای محدود و هندسه خاص بیمار بر اساس تحقیقات آزمایشگاهی و عددی پیشین انجام شده است.

    یافته ها

    مقدار تنش به دست آمده در بخش جلویی دهانه داخلی گردن رحم در مدل پایه این تحقیق، بخشی که بیشترین تمرکز تنش و تغییر شکل در آن اتفاق می افتاد، مطابق پیش بینی مطالعات پیشین حدود kPa 5 می باشد. در سایر مدل ها تنش موثر کم تر از این مقدار و در کم ترین حالت kPa 3/5 است. میزان کرنش در مدل دهانه رحم با بافت کلاژنی نرم باردار و کیسه آمونیوتیک تغییر شکل یافته بیشتر از سایر مدل ها بود، دلیل این امر اتفاق افتادن هم زمان دو عامل ایجادکننده زایمان زودرس می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان می دهد که تغییرات هندسه کیسه آمونیوتیک باعث افزایش بار بر روی دهانه رحم شده که باعث شروع فرآیند مخروطی شدن می شود. فرآیند مخروطی شدن فرآیندی است که در طی آن اتساع پیدا کردن اولیه دهانه رحم باعث تولید سیگنال های شیمیایی توسط ماهیچه های صاف دهانه رحم برای اتساع بیشتر دهانه رحم و درنهایت نارسایی دهانه رحم می شود که یکی از مهم ترین عوامل ایجادکننده زایمان زودرس است.

    کلیدواژگان: بیومکانیک بارداری، نارسائی گردن رحم، زایمان زودرس، شبیه سازی محاسباتی
  • عباس شارقی بروجنی، خسرو جلالی دهکردی*، غلامرضا شریفی، فرزانه تقیان، زهره مظاهری صفحات 398-409
    پیش زمینه و هدف

    دیابت یکی از بیماری های مهم است که کیفیت زندگی افراد را به شدت کاهش می دهد و تخریبات نوروپاتی یا آسیب های عصبی ناشی از افزایش اکسیداسیون ناقص را به دنبال دارد. نانواوژنول یک مکمل گیاهی با خاصیت آنتی اکسیدانتی بالاست. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی همراه با مکمل دهی نانواوژنول بر فاکتورهای التهابی TNF-a و IL-1B و تغییرات هیستولوژیک ناحیه گانگلیون ریشه پشتی [1] (DRG) رت های دیابتی بود.

    مواد و روش کار

    25 سر رت نر نژاد ویستار 8 هفته ای، به 5 گروه: گروه کنترل سالم، گروه کنترل دیابتی، گروه دیابت+تمرین ورزشی، گروه دیابت+ نانواوژنول و گروه دیابت+تمرین ورزشی+ نانواوژنول تقسیم شدند. مدل دیابت با استفاده از استروپتوزوتوسین به صورت صفاقی به گروه های مربوطه، القا شد. مکمل نانو اوژنول نیز روزانه به موش های گروه های مربوطه به وسیله لوله از گلو به معده موش وارد شد. گروه های تمرینی نیز به مدت 8 هفته، 5 روز در هفته با سرعت 30 متر بر دقیقه به تمرین ورزشی پرداختند.

    یافته ها

    القای دیابت با استفاده از استرپتوزوتوسین[2] (STZ) سبب به هم ریختن انسجام بافتی و سلولی در ناحیه DRG شد. در بررسی تغییرات ژنی نیز مشخص شد که فاکتورهای التهابی TNF-a و IL-1B افزایش معنی داری در ناحیه DRG در گروه دیابت نسبت به گروه کنترل را نشان داده اند (p=0.001 برای هر دو متغیر). در بررسی مدالیته های درمانی نیز مشخص شد که تنها گروه دیابت+تمرین ورزشی+ نانواوژنول کاهش معنی داری را در TNF-a نسبت به گروه دیابت نشان داد (p=0.001).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد استفاده از مکمل نانواوژنول در کنار تمرین ورزشی در کنترل تخریبات عصبی دیابت با تنظیم منفی فاکتور التهابی TNF-a به ویژه در ناحیه DRG موثر باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، نانواوژنول، TNF-a، IL-1B، دیابت
  • ایران پورابولی، فهمیه فرزاد امیرابراهیمی* صفحات 410-422
    پیش زمینه و هدف

    سموم شیمیایی ازجمله تتراکلرید کربن (CCl4) موجب اختلال عملکرد کبد می شوند. دراین راستا، اثر محافظت کبدی آنتی اکسیدان ها در مطالعات پیشین تا حدودی مطالعه شده است. از آنجاییکه گیاهان ازجمله گونه های Nepeta از  منبع عمده آنتی اکسیدان ها هستند، مطالعه حاضر، با هدف بررسی اثر حفاظت کبدی عصاره هیدروالکلی Nepeta ispahanica در برابر آسیب حاد کبدی القاشده توسط ccl4 در موش های صحرایی نر انجام شد.

    مواد وروش کار

    در این مطالعه تجربی، دوزهای مختلف عصاره هیدروالکلی N.ispahanica و لگالون به موش های صحرایی نر به طور جداگانه خورانده شد و سپس آسیب حاد کبدی با تجویز خوراکی  CCl4در پارافین مایع القا گردید. سپس بررسی فعالیت آنزیم های کبدی و میزان لیپید پراکسیداسیون در بافت کبد و پلاسما و همچنین سنجش میزان فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و مقدارگلوتاتیون ((GSH در بافت کبد مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های مطالعه نشان داد که  تجویز 10روزه عصاره هیدروالکلی N.ispahanica با دوز mg/kg500 به طور معنی داری باعث کاهش فعالیت سرمی آنزیم های کبدی در مقایسه با گروه  CCl4شد (001/0P <). همچنین  MDAبافت را به طور معنی داری کاهش (01/0 P <) و میزان SOD، CAT  و GSH را افزایش داده (05/0  P <  ) و کبد را از آسیب های ناشی از  CCl4محافظت کرد.

    نتیجه گیری

    بر اساس داده های مطالعه حاضر عصاره هیدروالکلی N.ispahanica اثر حفاظت نسبی روی آسیب کبدی القاشده با  CCl4در موش های صحرایی نر داشته و این نقش احتمالا به دلیل وجود ترکیبات فنولی و فلاونوییدی موجود در آن است.

    کلیدواژگان: آسیب حاد کبدی، لیپید پراکسیداسیون، CCl4، Nepeta ispahanica
|
  • Tahmine Peirouvi, Ali Shalizar*, Seyyed Salar Mir Yaghoobipoor, Khadije Meghrazi Pages 335-346
    Background &  Aims

    Doxorubicin has been widely used to treat solid tumors and blood malignancies, but its toxicity has limited its application. The aim of the present study was to investigate the protective effects of lactoferrin against doxorubicin toxicity on the main gonad of rats.

    Materials & Methods

    24 Adult male Wistar rats were divided into four groups. Control group received physiological saline intraperitoneally and then orally, the second group received doxorubicin intraperitoneally, the third group received intraperitoneal doxorubicin, oral lactoferrin four hours after drug administration, and the fourth group received oral lactoferrin. The administration was performed weekly. After dissection, the testes of the animal were studied after tissue passage and staining.

    Results

    There was a statistically significant difference in mean diameter of seminiferous tubules between the control and doxorubicin groups and between the control and doxorubicin + lactoferrin groups (p≤0.05). There was also a statistically significant difference in mean diameter of seminiferous tubules between lactoferrin group and doxorubicin and doxorubicin + lactoferrin groups (p≤0.05). The mean difference between doxorubicin and doxorubicin + lactoferrin groups was also statistically significant (p≤0.05). There was a significant difference between the mean thickness of germinal epithelium between the control and doxorubicin groups and between the control and doxorubicin + lactoferrin groups (p≤0.05). There was also a statistically significant difference between lactoferrin group and doxorubicin and doxorubicin + lactoferrin groups (p≤0.05). Moreover, lactoferrin co-treatment led to a considerable increase of PCNA- and HSP70-positive cells compared to the doxorubicin-only group (p≤0.05).

    Conclusion

    Lactoferrin can be used to reduce the side effects of doxorubicin on reproductive organs such as the testis.

    Keywords: Lactoferrin, doxorubicin, main gonad, rat
  • Maryam Faramarzpour*, Alireza Rostamzade, Naser Gharebaghi, Ata Mahdkhah Pages 347-353

    Echinococcosis is endemic in many sheep-raising areas of the world. Cardiac involvement in patients with hydatid disease is uncommon (<2%). Here, we report a 30-year-old shepherd from Oshnavie, West Azarbaijan who was presented with right hemiparesis and admitted in neurosurgery ward of Imam Khomeini Hospital, Urmia, Iran because of a large cystic lesion in brain MRI. There was left bundle branch block in ECG and transthoracic echocardiogram revealed a large cyst in the left ventricle. In endemic areas, hydatid cyst should be considered in the differential diagnosis of heterogeneous echogenic lesions even if the serologic tests are negative. This patient was candidate for a cardiac surgery but unfortunately due to the limitations in this city, he was referred to a more equipped center. Patient underwent cardiac surgery in that center and the brain operation was performed a few weeks later.

    Keywords: Hydatid Cyst, Left Ventricle, Heart surgery
  • Maryam Darbemamieh*, Leila Soltani Pages 354-363
    Background & Aims

    The anti-cancer effects of insect larvae were demonstrated in cancer cells in traditional medicine. Identification and extraction of anticancer compounds from insects can reduce the problems of cancer patients. The aim of this study is to investigate the anti-proliferative and apoptotic properties of different concentrations of aqueous and ethanolic extracts of Tenebrio molitor larvae on breast cancer cells (Mcf-7).

    Material & Methods

    The larvae used in this study were reared at the research insect farm of Razi University. Larvae were frozen and then dried before starting pupation. Their aqueous and ethanolic extracts were derived. Concentrations of 20, 40, 80, and 160 μg/ml of each extract were added to the cell culture. The group without extract was considered as control. Anti-proliferative activity was evaluated by MTT assay and apoptosis by acridine orange-ethidium bromide staining.

    Results

    Application of ethanolic extract in low concentrations (20, 40 μg/ml) to the culture had the greatest cell cytotoxicity effect compared to aqueous extract with same concentration (p<0.05). In addition, the 40 μg/ml concentration of aqueous extract had a significant effect on cell cytotoxicity in comparison to the 20 μg/ml concentration (p<0.05). However, high concentrations, 120 μgr/ml of aqueous and ethanolic extracts, significantly increased the proliferation compared to the control (p>0.05). Similar results were observed in apoptosis assay.

    Conclusion

    In conclusion, larval ethanolic extract appeared to have a better effect on cytotoxicity and apoptosis of breast cancer cells in comparison to the aqueous extracts. Investigations for finding new and efficient natural anti-cancer extracts can improve our knowledge about natural-based medicines with fewer side effects.

    Keywords: yellow mealworm, apoptosis, cytotoxicity, breast cancer cells
  • Yousef Nasiri Bari, Vahab Babapuor, Abbas Ahmadi*, Morteza Zendehdel, Gasem Akbari Pages 364-371
    Back ground & Aims

    In this experimental study, the effect of hypotaurine on in vitro fertilization and fertility of oocytes from mice with experimental polycystic ovary syndrome was designed and performed.

    Materials & Method

    In this experimental study, NMRI mice aged 6 to 8 weeks were used. The mice were divided into two groups, control and experimental PCOS. For induction of experimental PCOS, Estradiol Valerate (100 mg/kg, IP) was injected. Then, for ovulation, the injection was performed first with 7.5 IU PMSG in the volume of 0.1 ml and 46-48 hours later with 7.5 IU hCG in the volume of 0.1 ml. Finally, 0/1, 1 and 10 μM curcumin were added to the culture medium of oocytes of PCOS group and development in different groups were evaluated (P <0.05).

    Results

    Most of the arrested embryos had a high percentage of lysis and fragmentation and the arrested embryos were type I and II. The addition of hypotaurin reduced the rate of lysis and fragmentation and decreased the percentage of arrested embryos. Lesser arrested embryos were type III (P <0.05). This study showed that 1 μM hypotaurin increased fertilization percentage and 10 μM hypotaurin increased the percentage of two-cell embryos and also increased the percentage of blastocytes (P <0.05).

    Conclusion

    The results showed that addition of certain concentrations of hypotaurin as an antioxidant, improved and increased the fertilization rate and the percentage of two-cell embryos. It can also be helpful in increasing the percentage of blastocysts.

    Keywords: Polycystic Ovary Syndrome, Oocyte, In Vitro Fertilization, Hypotaurin, Mice
  • Mohamad Reza Roohi*, Sam Allahyari Pages 372-380
    Background & Aims

    In this study, the critical limit of muscle fatigue was evaluated for patients who use Functional Neural Electrical Stimulation (FNES) rehabilitation devices for walking. These patients do not have voluntary muscle control and have to be artificially stimulated to walk and their fatigue is not recognized in time because of the lack of sensation in their muscles. With the help of this system, it is done more safely and its usage can speed up the training process.

    Materials & Methods

    In this study, the time of approaching the critical point of fatigue for Quadriceps muscles in patients with spinal cord injury was investigated. Patients having the injury level between T4-T12 were randomly selected. A system was designed to stimulate the Quadriceps muscle and identify the results before reaching critical fatigue.

    Results

    By adjusting the electrical stimulation diagrams and the modified electromyogram diagram in the early cycles of quadriceps muscle stimulation, the muscle initially started with a higher slope, but after 5–8 cycles, this difference reached its minimum. This slope difference begins again when approaching the fatigue phase. The voltage required to stimulate the female patients was 180 volts and the male patients needed 225 volts to raise their shins by 60 degrees.

    Conclusion

    The results of the experiments after the MVIC of quadriceps reached 80% averaged over 290 cycles equivalent to 232 m. There was also a significant relationship between regular use of the device and delay in the onset of muscle fatigue (p <0.001). After repeated testing, all subjects experienced fatigue after a longer period (11% on average).

    Keywords: Transcutaneous Electrical Stimulation, Spinal Cord Injury, Dependent Ambulation, Fatigue
  • Shima Jalalian Sedaghati, Bahman Vahidi* Pages 381-397
    Background & Aims

    Preterm labor is a complex process affected by several factors through which cervical failure plays a vital role in some patients. During the pregnancy, the proper cervical function is required to maintain the fetus in the uterus. Softness and shortness of the cervix are two main causes of preterm delivery.  The aim of this study was to investigate the effect of the cervical softening and deformation of amniotic sac on mechanical function of the cervix under the organ mechanical environment.

    Materials & Methods

    A 3D model of the uterus, cervix, and fetal membrane of a pregnant woman was built based on MR imaging in order to analyze the mechanical function of the uterus and cervix under physiological loading of pregnancy. In this study, to describe the collagenous tissue of the uterus and cervix, a hyperelastic composite material with a neo-Hookean ground substance assuming a continuous random fiber distribution was used. The effect of cervical remodeling on preterm delivery was studied using two types of fibers, pregnant, soft, and deformed, and non-pregnant, rigid and non-deformed. Also, the geometrical effects of amniotic sac have been studied by assuming two different geometries for amniotic sac which are deformed, and non-deformed. Behavior of tissue deformation resulted from stress, changes in the geometry of the organs and the interaction between the uterus, cervix and fetal membrane have been studied using finite element method and patient-specific geometry based on previous experimental and numerical investigations.

    Results

    The amount of stress obtained at the front part of the internal mouth of the cervix of the basic model, the part where the highest concentration of stress and deformation occurred, as predicted by previous studies is approximately 5 kPa. In other models, the effective stress is less than this value, and is at least equal to 5.3 kPa. The strain rate in the soft cervical model and the deformed amniotic sac was higher than other models because both causes of early delivery exist simultaneously.

    Conclusion

    The present model shows that changes in the geometry of amniotic sac increase the load on the cervix and initiates the funneling. Funneling is a process in which the initial dilation of the cervix causes the production of chemical signals by the cervix smooth muscle cells causing further cervical dilatation and ultimately cervical insufficiency, which is one of the most important causes of preterm labor.

    Keywords: Biomechanics of Pregnancy, Cervical Insufficiency, Preterm Birth, Computational Simulation
  • Abbas Shareghi Boroujeni, Khosro Jalali Dehkordi*, Gholamreza Sharifi, Farzaneh Taghian, Zohreh Mazaheri Pages 398-409
    Background & Aims

    The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of aerobic exercise with Nano eugenol supplementation on inflammatory factors of TNF-a and IL-1B and histological changes of dorsal root ganglion in diabetic rats.

    Materials & Methods

    25 Wistar 8-week-old male rats were divided into 5 groups: Normal control group, Diabetic control group (Model), Diabetic + exercise group (Model + Exe), Diabetic group + Nano vaginal (Model + Nano), and Diabetic + exercise training + nano eugenol (Model + Exe + Nano). The diabetes model was induced by peritoneal injection of streptozotocin to the respective groups. The eugenol supplement was also gavaged to the supplement groups. Exercise groups also exercised for 8 weeks, 5 days a week (30 m / min).

    Results

    Induction of diabetes using STZ led to destruction of the tissue and cell alignment in the DRG region. Gene changes also showed that TNF-a and IL-1B inflammatory factors showed a significant increase in the DRG region in the diabetic group compared to the control group (p = 0.001 for both variables). The study of therapeutic modalities also showed that only the diabetic + exercise + nanougenol group showed a significant decrease in TNF-a compared to the diabetic group (p = 0.001).

    Conclusion

    According to the results of the present study, it seems that the use of nanougenol supplementation along with exercise training may be effective in controlling the neurological damage of diabetes by negatively regulating the inflammatory factor TNF-a, especially in the DRG region.

    Keywords: Aerobic Exercise, Nano eugenol, TNF-a, IL-1B, Diabetes
  • Iran Pouraboli, Fahimeh Farzad Amir Ebrahimi* Pages 410-422
    Background & Aims

    Chemical toxins such as carbon tetrachloride (CCl4) cause liver dysfunction. In this regard, the hepatoprotective effect of antioxidants against these toxins has been studied previously. Since herbal agents, including Nepeta species, are the major source of antioxidants, the present study aimed to investigate the hepatoprotective effects of hydroalcoholic extract of Nepeta ispahanica (N. ispahanica) against acute liver injury induced by CCl4 in male rats.

    Materials & Methods

    In this experimental study, different doses of hydroalcoholic extract of N. ispahanica and Legalone were fed to male rats separately and then acute liver injury was induced by oral administration of CCl4 in liquid paraffin. Liver enzyme activity and lipid peroxidation in liver and plasma, as well as the activity of superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), and glutathione (GSH) in liver tissue, were evaluated.

    Results

    The findings indicated that the 10-day administration of hydroalcoholic extract of N.ispahanica at dose of 500 mg/kg significantly decreased the serum activity of liver enzymes compared to the CCl4 group and significantly decreased liver MDA and increased SOD, CAT, and GSH levels and protected the liver from CCl4 injury.

    Conclusion

    According to the presented findings, hydroalcoholic extract of N.ispahanica had a partial protection against CCl4-induced liver injury in male rats and this role is probably due to the presence of phenolic and flavonoid compounds.

    Keywords: Acute liver injury, Lipid peroxidation, Nepeta ispahanica, CCl4