فهرست مطالب

نشریه پرستاری کودکان
سال هفتم شماره 1 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شهرام نظرپوری*، عباس بهرام، معصومه قربانی مرزونی صفحات 1-11
    مقدمه

    هدف این مطالعه بررسی اثر مجزا و تعاملی شیوه های فرزند پروری والدین و ژنوتیپ ACE و ACTN3، بر رشد مهارت های حرکتی بنیادی کودکان بود.

    روش

    این پژوهش از نوع توصیفی- پس رویدادی است. جامعه آماری، شامل کودکان پسر 4 الی 6 ساله از شهر خرم آباد بودکه تعداد 50 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، شامل استفاده از PCR جهت تعیین ژنوتیپ و آزمون مهارت های حرکتی درشت اولریخ- ویرایش دوم بود. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دوطرفه، مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها:

     کودکان برخوردار از شیوه فرزندپروری مقتدرانه نسبت به کودکان برخوردار از شیوه آسان گیرانه و مستبدانه از مهارت های حرکتی جابجایی و کنترل شیء بهتری برخوردارند. کودکان حامل آلل D ACE، نسبت به کودکان حامل ژنوتیپ II و کودکان برخوردار از آلل R ACTN3، نسبت به کودکان حامل ژنوتیپ XX، از مهارت های حرکتی جابجایی، بهتری برخورداربودند. کودکان برخوردار از تعامل شیوه مقتدرانه+ژنوتیپ DD و شیوه مقتدرانه+ ژنوتیپ RR، نسبت به سایر تعاملات؛ از سطح رشدی بالاتری در اجرای مهارت های حرکتی برخورداربودند.

     نتیجه گیری:

     آموزش شیوه های مناسب فرزندپروری (مانند شیوه مقتدرانه)، به همراه مدنظر قراردادن متغیرهای ژنتیکی به همه والدین و مربیان توصیه می شود تا با آگاهی از شیوه های مطلوب فرزندپروری و اثرات متغیر های ژنتیکی، بتوانند زمینه ارتقاء رشد مطلوب مهارت های حرکتی کودکان را فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: فرزند پروری، ژن، مهارت های حرکتی، کودک
  • جمشید شهبازی، آناهیتا خدابخشی کولایی*، حسین داوودی، حسن حیدری صفحات 12-22
    مقدمه

    علت عمده گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف مواد مخدر عدم کنترل مهارت های هیجانی است. مطالعات گذشته نشان می دهند که دو الگوی درمانی شفقت به خود متمرکز بر ذهن آگاهی و دلبستگی محور به دلیل افزایش حس خودپذیری و توانایی بخشایش گری در افراد به ناراحتی هیجانی کمتری در آنها منجر می شود. پژوهش حاضر با هدف  مقایسه اثربخشی الگوی شفقت به خود متمرکز بر ذهن آگاهی و درمان دلبستگی محور بر احساس شرم نوجوانان پسر با گرایش به اعتیاد انجام شد.

    روش

    این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان پسر مقطع دبیرستان شهرستان ازنا که در سال 1398 مشغول به تحصیل بودند است. نمونه گیری به شیوه تصادفی خوشه ای انجام شد. در نهایت 45 دانش آموز برای پژوهش انتخاب شدند. سه گروه 15 نفره به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و دیگری در گروه کنترل گنجانده شدند. ابزار جمع آوری داده ها مقیاس آمادگی به اعتیاد وید و بوچر (1992) و پرسشنامه احساس شرم، کوهن، وولف، پنتر و اینسکو (2011) بودند. گروه آزمون  طی 8 و 6 جلسه به ترتیب تحت درمان شفقت به خود متمرکز بر ذهن آگاهی و درمان دلبستگی محور قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که بین اثربخشی  درمان شفقت به خود متمرکز بر ذهن آگاهی و درمان دلبستگی محور بر احساس شرم نوجوانان پسر با آمادگی به اعتیاد در گروه های آزمون و کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت (0/001>p، 41/38f=).

    نتیجه گیری

    درمان شفقت به خود متمرکز بر ذهن آگاهی و درمان دلبستگی محور می توانند در کاهش احساس شرم نوجوانان با گرایش به اعتیاد موثر باشند. این دو الگو می تواند به متخصصان سلامت روان کمک کند تا با آگاهی از اثربخشی این دو الگو در درمان و مشاوره خود از طریق آنها به کاهش احساس شرم نوجوانان کمک کنند.

    کلیدواژگان: شفقت به خود متمرکز بر ذهن آگاهی، درمان دلبستگی محور، احساس شرم، آمادگی به اعتیاد، نوجوانان پسر
  • سهیلا سلیمانی*، زهره فردوست صفحات 23-30
    مقدمه

    دنیای کودکان، دنیای فعالیت و عمل است و بازی درمانی می تواند به درون دنیای کودک پی ببرد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بازی درمانی با رویکرد کودک محور بر مشکلات درونی سازی شده کودکان است.

    روش

    روش پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی گروه های ناهمسان می باشد. جامعه آماری پژوهش، کودکان 6 ساله ای بودند که به دلیل مشکلات رفتاری به مرکز مشاوره مراجعه کردند و در ارزیابی توسط آزمون چک لیست رفتاری کودکان توسط درمانگر، دارای مشکلات درونی سازی شده تشخیص داده شده اند. از میان این افراد 24 کودک (12  نفر در گروه آزمایش و 12 نفر در گروه کنترل) به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش، چک لیست رفتاری کودکان آشنباخ بود.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد در گروه آزمایش، نمرات پس آزمون افسردگی، اضطراب، مشکلات جسمی و انزوا کاهش معناداری داشت. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که تفاوت نمرات پیش آزمون با هر دو آزمون پس آزمون و پیگیری  در سطح 0/01<p معنادار است.

    نتیجه گیری

    بنابر نتایج این پژوهش، بازی درمانی بر کودکان دارای مشکلات درونی شده تاثیرات مثبت و پایداری دارد و نظام شناختی و هیجانی آنها را بهبود می بخشد و موجب درک بهتر فرایند بروز هیجانات و حل مساله می شود.

    کلیدواژگان: بازی درمانی، رویکرد کودک محور، مشکلات رفتاری درونی سازی شده
  • عذرا محمدپناه اردکان*، فرزانه باکفایت، رویا شفیع زاده صفحات 31-40
    مقدمه

    کیفیت فرزندپروری یک عامل عمده ای در رشد و تکامل کودکان است در این میان خویشتن داری و پرورش آن در کودکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است به همین دلیل والدین به خصوص مادران باید در این زمینه آموزش ببینند. این مطالعه با هدف اثر بخشی آموزش فرزندپروری مثبت نگر در راستای شکل گیری خویشتن داری در فرزندان و تاثیر آن برخودکارآمدی مادران کودکان دبستانی صورت گرفته است.

    روش

    روش تحقیق نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. نمونه تحقیق شامل30 نفر از مادران کودکان دوره دبستانی (مدارس ابتدایی دوره دوم) استان یزد در سال تحصیلی 97-1396 است، که بر اساس ویژگی هایی چون سن و جنسیت همتا شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. هر دو گروه در مرحله پیش آزمون، پرسشنامه های خودکارآمدی والدگری و خودکنترلی ادراک شده کودکان را تکمیل کردند. اعضا گروه آزمایش به مدت 3 هفته، در جلسات برنامه آموزشی فرزندپروروی در راستای شکل گیری خویشتن داری با رویکرد روانشناسی مثبت نگر قرار گرفتند و در نهایت بعد از اجرای مداخله، هر دو پرسشنامه توسط دو گروه آزمایش و کنترل به عنوان پس آزمون اجرا گردید.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل کواریانس تک متغیری نشان می دهد که مقدار F (0/16= P، 2/44=27 و 1 F) برای اثر متغیر مستقل (گروه) بر نمره خویشتن داری به لحاظ آماری معنادار نبوده است. یعنی آموزش اصول فرزندپروری با رویکرد روانشناسی مثبت نگر، خویشتنداری فرزندان را بهبود نمی بخشد اما نتایج آزمون تحلیل کواریانس تک متغیری نشان می دهد که مقدار F (0/0002= P، 35/31=27 و 1 F) برای اثر متغیر مستقل (گروه) بر نمره خودکارآمدی والدگری والدین به لحاظ آماری معنادار بوده است.

    نتیجه گیری

    آموزش اصول فرزندپروری با رویکرد روانشناسی مثبت نگر، خودکارآمدی والدگری والدین کودکان دبستانی را بهبود می بخشد، بنابراین روانشناسی مثبت نگر روش بسیار موثری برای افزایش خودکارآمدی والد محسوب می شود و می توان آن را به کار برد.

    کلیدواژگان: فرزندپروری مثبت نگر، خویشتن داری، خودکارآمدی والدگری مادران
  • زینب راشکی، حمید حجتی* صفحات 41-49
    مقدمه

    تالاسمی یکی از شایعترین بیماری های مزمن می باشد و موجب اثرات نامطلوب زیادی بر زندگی کودک و والدین، خصوصا مادر می شود. از طرفی سازگاری مادر می تواند در مقابله با این مشکلات و توانایی برخورد با چالش ها کمک کند. یکی از الگوهای کاربردی در پرستاری الگوی سازگاری روی است. این مطالعه با هدف تاثیر الگوی سازگاری روی بر تاب آوری مادران کودکان تالاسمی انجام شد.

    روش

    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی در بیمارستان کودکان طالقانی گنبد، 54 مادر با کودک مبتلا به تالاسمی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و  به طور تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. آموزش بر اساس الگوی سازگاری روی در 8 جلسه طی دو ماه انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی و تاب آوری کونور دیویدسون جمع آوری گردید.

    یافته ها

    ازمون آماری قبل از مداخله در دو گروه مداخله و شاهد اختلاف معنی داری رانشان نداد (0/14=P) ولی بعد از مداخله در گروه آزمون اختلاف معنی داری را نشان داد (0/01>p). همچنین بعد حذف اثرپیش آزمون بین گروه آزمون و کنترل اختلاف معنی داری نشان داده شد (0/01> p)    

    نتیجه گیری

    آموزش بر اساس الگوی سازگاری روی بر تاب آوری مادران کودکان تالاسمی تاثیر مثبت دارد لذا توصیه می شود در برنامه های مراقبتی برای کودکان به نیاز های والدین نیز توجه شود. این امر سبب ارتقا تاب آوری مادر در برابر ناملایمات و بالطبع آن کودک خواهد شد. پیشنهاد می شود تاثیر این الگو بر کودکان نیز سنجیده شود.

    کلیدواژگان: تالاسمی، تاب آوری، الگوی سازگاری روی
  • آفریده تیکدری*، حکیمه کافی صفحات 50-61
    مقدمه

    در سال های اخیر پژوهشگران بر دانش آموزانی متمرکز شده اند که چالش هایی در یادگیری دروس دارند و این، بر روند تحصیل آنها تاثیر چشمگیری دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی تقویت حافظه فعال در بهبود عملکرد خواندن و ارتقاء ظرفیت حافظه فعال کودکان دارای اختلال در خواندن انجام شد.

    روش

    روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس- آزمون با گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان نارساخوان مقطع ابتدایی پایه سوم، چهارم و پنجم  شهر کرمان در سال تحصیلی 96-97 بود که از بین آن ها 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل جای دهی شدند. برای جمع آوری داده ها از ماتریس های پیش رونده ریون، آزمون رسمی خواندن و نارساخوانی نما و آزمون حافظه کاری وکسلر استفاده شد. برنامه تقویتی رایانه یار، طی 25 جلسه به گروه آزمایش آموزش داده شد، درحالی که گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد تفاوت معناداری بین نمرات حافظه فعال (0/05>p) و عملکرد خواندن (0/05>p) دو گروه پس از اعمال مداخله وجود دارد. میان حافظه فعال شنیداری و حافظه فعال دیداری گروه خواندن و تفاوت معنی داری وجود ندارد (0/05<p).

    نتیجه گیری

    آموزش و توجه به تقویت حافظه فعال در بهبود عملکرد خواندن کودکان و همچنین پیشبرد سطح حافظه ایشان نقش اساسی دارد.

    کلیدواژگان: حافظه فعال، نارساخوانی، برنامه تقویتی حافظه فعال
  • عاطفه بذرافشان، حمید حجتی* صفحات 62-69
    مقدمه

    کم توانی ذهنی کودکان یک عامل نگران کننده برای سازگاری می باشد که خانواده ها  با آن مواجه هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر بکارگیری تیوری Roy بر سازگاری اجتماعی مادران این کودکان اجرا گردیده است.

    روش

    مطالعه تجربی حاضر با طراحی پیش آزمون- پس آزمون و دو گروهی(آزمون و کنترل) بر روی 50 نفر از مادران کودکان کم توان ذهنی 14-6 شهرستان گنبدکاووس در سال 96 انجام گرفت. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام شد. دوگروه مداخله و کنترل پرسشنامه ی دموگرافیک و سازگاری Bell adjustment questionnaires را تکمیل نمودند.گروه مداخله8 جلسه آموزشی 45 دقیقه ای(بر اساس سازه های تیوری Roy) را گذراند. دو ماه بعد مجددا هر دو گروه به تکمیل پرسشنامه ها پرداختند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار میزان سازگاری در گروه آزمون قبل از مداخله 64/9±20/04 و بعد از مداخله 8/96 ±21/4 و گروه کنترل قبل از مداخله 9/12  ± 22/64و بعد از مداخله 7/79  ± 23/2 بود. آزمون تی مستقل بین دو گروه ، قبل از مداخله 0/55=P و بعد از مداخله 0/14=P اختلاف معنی داری را نشان نداد. آزمون تی زوج قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون0/48= P و گروه کنترل0/57=P اختلاف معنی داری را نشان نداد .آزمون کواریانس با حذف اثر پیش آزمون بین گروه آزمون و کنترل قبل و بعد از مداخله  اختلاف معنی داری را نشان نداد (0/16=P). با ضریب اتا  0/04 تنها4 0/0% مداخله بر سازگاری اجتماعی تاثیر داشت.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش آموزش بر اساس سازه های تیوری Roy بر مولفه های سازگاری اجتماعی مادران کودکان کم توان ذهنی تاثیر نداشت.

    کلیدواژگان: Roy، کم توان ذهنی، سازگاری اجتماعی
  • لیلا کلهر، زهره وفادار* صفحات 70-79
    مقدمه

    از آن جایی که که هر کشور دارای قوانین، فرهنگ، نیازها، فلسفه ها و ساختارهای بهداشت سلامت و شرایط اقتصادی خود است. توجه به نظام های آموزشی موفق در جهان، می تواند نشان دهنده نهادینه شدن یک نظام آموزشی موثر باشد. مقایسه نظام های آموزشی مختلف باعث ارتقای برنامه های آموزشی و در نتیجه خدمات درمانی شده،  همچنین باعث طراحی برنامه های درسی انعطاف پذیرتر و مبتنی بر نیاز جامعه می شود. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی  مقایسه تطبیقی برنامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد پرستاری کودکان دانشگاه  های علوم پزشکی ایران و دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا انجام شد.

    روش

    مطالعه توصیفی و تطبیقی حاضر در سال 1398 انجام شد. پس از جستجوی اینترنتی در ارتباط با برنامه درسی کارشناسی ارشد پرستاری کودکان در دانشگاه های معتبر جهان، دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا به دلیل برتری جهانی در این رشته انتخاب گردیده، سپس برنامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد پرستاری کودکان دانشگاه  های علوم پزشکی ایران و دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا با استقاده از الگوی Beredy  در چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه، مورد بررسی و تطبیق قرار گرفتند.

    یافته ها

    برنامه هر دو دانشگاه بر اساس اصول برنامه ریزی استراتژیک دارای ارزش ها، رسالت و چشم انداز است. در فلسفه دانشکده پرستاری پنسیلوانیا تفاوت های فرهنگی و قومیتی لحاظ شده است در حالی در ایران حرکت به سمت تعالی در آموزش، پژوهش و مسئولیت پذیری اجتماعی را معرفی کرده و به تفاوت های فرهنگی اشاره نشده است. نقش ها و وظایف حرفه ای در هر دو دانشکده تقریبا یکسان و متمرکز بر روی کودک و خانواده، پژوهش، آموزش و مدیریتی می باشند.

    نتیجه گیری

    در ایران با توجه به شرایط جامعه، نیازهای رشته و انتظارات فارغ التحصیلان، تغییر و بازنگری مداوم برنامه ضروری است؛ لذا، بر اساس تجارب کشورهای پیشرفته و نیازهای جامعه ایرانی،تلاش برای بهبود نقاط ضعف و  تقویت نقاط قوت توصیه می شود.

    کلیدواژگان: بررسی تطبیقی، برنامه درسی، پرستاری کودکان، مدل بردی
  • مریم فلاح مهرجردی*، محمد مهدی سالاری، معصومه برخورداری شریف آباد صفحات 80-86
    مقدمه

     والدین نه تنها در زمان بستری شدن کودک دجار اضطراب میشوند  بلکه ممکن است این احساس تا بعد از ترخیص کودک از بیمارستان نیزادامه یابد. هدف از انجام این مطالعه بررسی و مقایسه اضطراب والدین کودکان قبل از عمل جراحی بود.

    روش

    این مطالعه به صورت توصیفی-مقطعی در سال 1398 انجام شد. در این پژوهش 66 والد (پدر و مادر) کودکان قبل از عمل جراحی به صورت تصادفی وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه مشخصات فردی محقق ساخته و پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر بود که توسط افراد شرکت کننده شب قبل از عمل تکمیل گردید.

    یافته ها

    میانگین سنی ماداران 6/6±32 سال و پدرانشان 7/8±36/3 بود. اکثریت کودکان دختر (59/1درصد) و در مقطع پیش دبستانی بودند (57/6درصد) بودند . از نظر سابقه بستری در  بیمارستان، اکثر واحد های مورد پژوهش سابقه قبلی نداشتند. از نظر میانگین نمره اضطراب بین مادران و همسرانشان و در تمامی سطوح به جزء سطح اضطراب بسیار شدید اختلاف قابل توجهی وجود ندارد. و تنها 4/5 درصد پدران اضطراب بسیار شدیدی داشتند. همچنین از نظر سابقه بستری در بیمارستان بین والدین اختلاف معناداری وجود نداشت (P>0.05).

    نتیجه گیری

    آموزش گروهی یا انفرادی والدین در کنار کودکان شب قبل از عمل جراحی، حضور والدین در اتاق عمل قبل از القاء بیهوشی و بعد از عمل در اتاق ریکاوری تاثیر بسزایی در کاهش اضطراب والد-کودک بدنبال خواهد داشت.

    کلیدواژگان: اضطراب، اطفال، والدین، عمل جراحی
  • عسگر نوح پور، علی نقی اقدسی*، امیر پناه علی صفحات 87-97
    مقدمه

    در علوم رفتاری به طور عام و در روانشناسی به طور خاص یک توجه ویژه به اهمیت خودکارآمدی در موفقیت های افراد در حوزه های مختلف زندگی بویژه تحصیل وجود دارد. در راستای کمک به خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان می توان از راهبردهای کمک خواهی و حل مسئله  بهره برد.  هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه ی اثربخشی آموزش راهبردهای کمک خواهی و حل مسئله بر خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان استعدادهای درخشان بود.

    روش :

     روش پژوهش حاضرنیمه تجربی (پیش آزمون- پس آزمون) با استفاده از دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود. 72 نفر از دانش آموزان پایه دهم دبیرستان پسرانه (شهید مدنی) استعدادهای درخشان ناحیه 4 تبریز در سال تحصیلی 98-1397 به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب و سپس بصورت تصادفی در سه گروه آموزش راهبرد کمک خواهی، آموزش مهارت های حل مسئله و کنترل جایگزین شدند. برای گروه اول آموزش راهبردهای کمک خواهی (هفته ای یک جلسه یک ساعته)و برای گروه دوم آموزش مهارت های حل مسئله (هفته ای یک جلسه یک ساعته) اعمال شد و گروه کنترل آموزشی دریافت ننمود. همه آزمودنی ها قبل از آغاز آموزش و پس از آن، پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی برتولد (2005) را پر کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس تک متغیره استفاده شد.

    یافته ها:

    نتایج نشان داد که میانگین نمرات خودکارآمدی تحصیلی در گروه آموزش مهارت های حل مسئله نسبت به گروه آموزش راهبردهای کمک خواهی و در گروه آموزش راهبردهای کمک خواهی نسبت به گروه کنترل در پس آزمون افزایش یافته است (p<0/05).

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان داد که آموزش مهارت های حل مسئله در ارتقای خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان موثرتر از آموزش راهبردهای کمک خواهی است.

    کلیدواژگان: راهبردهای کمک خواهی، حل مسئله، خودکارآمدی تحصیلی، دانش آموزان
|
  • Shahram Nazarpouri*, Abbas Bahram, Masumeh Ghorbani Marzoni Pages 1-11
    Introduction

    The purpose of this study was to determine the individual and interaction influence of parenting styles and ACE and ACTN3 genotypes on children’s fundamental movement skills development.

    Method

    This study is a descriptive- retrospective. The population of this study included boy children of 4 to 6 years old in khoramabad city that number 50 of them was selected using cluster sampling method as study sample. Data collection tools included PCR for determination of genotypes and Ulrich’s gross motor development test II.A test of Tow-way analysis of Variance (ANOVA) was used for statistical data analysis.

    Results

    The result showed that children with authoritative parents compared to children with permissive and authoritarian parents gained better score on locomotion and objects control. Children of carrying ACE D allele were better children of carrying II genotype, and children of carrying ACTN-3 R allele than children of carrying XX genotype performed better on locomotors motor skill. Children with DD+ authoritative and RR+ authoritative had the higher level of motor skills.

    Conclusion

    education styles of proper parenting styles (such as authoritative style), along with the consideration of genetic variables, are recommended to all parents and trainers because awareness of favorable parenting styles and the effects of genetic variables, enable them to provide the context for promoting motor skills development in Children.

    Keywords: Parenting, gene, Motor skills, Child
  • Jamshid Shahbazi, Anahita Khodabakhshi Koolaee*, Hossein Davoodi, Hassan Heidari Pages 12-22
    Introduction

    The main cause of adolescents and young people unable to control their emotional skills. The past studies revealed that the two modles of self-compassion pattern focused on mindfulness and attachment-based therapy increseing the self-accptance and forgiveness in people. Therefore, having these psychological traits can be usful for reducing the negative emotion such as feeling shame in persons.  The purpose of this study was to compare the effect of two models of Self-compassion pattern focused on mindfulness and attachment-based therapy on shame in adolescent boys with addiction tendency.

    Method

    This was a quasi-experimental study with pre-test and post-test with control group in which self-awareness was based on mindfulness and attachment-based treatment as independent variables and feeling of shame as dependent variable. The statistical population of this study was all male high school students of Azna city by 2019. In this study, cluster random sampling was used.the participants were divied to the experimental and control groups. The data collection tools were the Addiction Preparedness Scale developed by Wade and Butcher (1992) and the Shame, Cohen, Wolf, Panther, and Inesco (2011) Emotion Questionnaire. Subjects in the experimental group underwent mindfulness-based self-awareness and attachment-based therapy during 8 and 6 sessions.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the self-efficacy of mindfulness-based compassion and attachment-based therapy on shame in adolescents with addiction readiness in experimental and control groups (p <0.001, f =41/38).

    Conclusion

    mindfulness-based self-compassion and attachment-based therapy can be effective in reducing shame in male adolescnts with addiction reasiness.

    Keywords: Mindfulness-Based Compassion, Attachment-Based Therapy, feeling Shame, Addiction Readiness
  • Soheila Soleimani*, Zohreh Fardoost Pages 23-30
    Introduction

    The world of children is the world of action and action, and play therapy can be realized within the world of the child. The purpose of the present study was to investigate the efficacy of child-centered play therapy on childrenchr('39')s internalized problems.

    Method

    The present study is a quasi-experimental study of heterogeneous groups. The statistical population of the study was 6-year-old children who referred to counseling center due to behavioral problems and were diagnosed with CBCL by a therapist. Of these, 16 children (8 in the experimental group and 8 in the control group) were selected by available sampling method. The research tool was the Childrenchr('39')s Child Behavioral Checklist in Acheschach.

    Results

    The results showed that there was a significant decrease in post-test scores of depression, anxiety, physical problems and isolation in the experimental group. The results of covariance analysis indicated that the difference between pre-test scores with both post-test and follow-up tests (P<0.01).

    Conclusion

    According to the results of this study, it seems that play therapy have positive and lasting effects on children with internal problems and improve their cognitive and emotional system and provide a better understanding of the process of developing emotions and problem solving.

    Keywords: Child-Oriented Approach, Internalized Behavioral Problems, Play Therapy
  • Azra Mohammadpanah Ardakan*, Farzaneh Bakefayat, Roya Shafiezade Pages 31-40
    Introduction

    Parenting is a major factor in the development of children, which is inappropriate alongside family conflicts and lacks of warm and positive relationship with parents a strong prediction to create and stay. Behavioral problems are in children. On the other hand, the issue of self-restraint in childbearing and raising it at an early age is very important that mothers should receive the necessary training and raise their children. In this research, self-efficacy of the mother refers to the beliefs and differences of a mother from her abilities to regulate and execute a series of child-rearing tasks. The purpose of this study was to determine the effectiveness of positive parenting education in the development of self-restraint in children and its effect on the effectiveness of mothers of primary school children.

    Method

    The quasi-experimental research is a pretest-posttest with control group The sample of the study consisted of 30 mothers of elementary school children (second grade elementary schools) in Yazd province in the academic year of 2017-2018, which were matched based on age and gender characteristics and were randomly assigned to experimental and control groups Both groups completed the parental self-efficacy and perceived self-control questionnaire in the pre-test. The members of the experimental group received a positive psychological approach for 3 weeks, 2 weeks each week and each session for 2 hours in the childchr('39')s educational program, and finally, after the intervention, both questionnaires were divided into two experimental and control groups Post-test was carried out.

    Results

    The results of single-variable covariance analysis showed that the F (F1, 27=2.44, P=0.16) for independent variable (group) effect on self-restraint score was not statistically significant. As a result, this research hypothesis is rejected. That is, teaching the principles of parenting with the positive psychological approach does not improve the restraint of the children, but the results of the single-variable covariance analysis show that the F (F1,27=35.31, P=0.000002) for the independent variable (group) effect on the score Self-efficacy of parental parenting has been statistically significant.

    Conclusion

    That is, the teaching of parenting principles with positive psychological approach improves the parenting self-efficacy of primary school children, therefore, positive psychology is a more effective method for increasing parent self-efficacy and can be used.

    Keywords: positive parenting, restraint, parenting self-efficacy of mothers
  • Zeinab Rashki, Hamid Hojjati* Pages 41-49
    Introduction

    Thalassemia is one of the most common chronic diseases and causes many adverse effects on the life of the child and parents, especially the mother. Additionally, maternal compatibility can help to cope with these problems and ability to deal with challenges. One of the practical patterns in nursing is Roy Adaption Model. The purpose of this study was to investigate the effect of Roy Adaption Model  on the resilience of mothers of children with thalassemia.

    Method

    In a clinical trial study at Taleghani Pediatric Hospital of Gonbadkavous, 54 mothers with children with thalassemia were selected by convenience sampling method and randomly assigned into two intervention and control groups. Training was conducted based on the ROY adaptation pattern in 8 sessions in two months. Data were gathered using a Demographic and Connor  Davidson Resiliency Questionnaire

    Results

    There was no significant difference between the two groups before  intervention (P = 0.14). There was a significant difference in test group before and after the intervention (p <0.01). also after elimination the pre-test effect There was a significant difference between the experimental and control groups (p <0.01).

    Conclusion

    education based on Roy Adaption Model  has a positive effect on the resilience of mothers of children with thalassemia, therefore it is recommended that attention be paid to the needs of parents in child care programs. This will increase the motherchr('39')s resilience to the disadvantages and, consequently, the child. It is suggested that the impact of this model on children is also assessed.

    Keywords: Thalassemia, Resilience, Roy Adaptation Model
  • Afarideh Tikderi*, Hakimeh Kafi Pages 50-61
    Introduction

    In recent years, researchers have focused on students who have challenges in learning, and these problems effect on their educational process. This study aimed to investigate the effect of working memory training programs on the improving reading performance and working memory capacity in children with dyslexia.

    Method

    The research method was quasi-experimental. In this regard 30 third, fourth and fifth grade students Kerman city available sampling in two experimental groups and control groups in the academia year 2016-2017. Tools used included, Raven Intelligence Scale, reading and dyslexic test and span subtest of the Wechsler memory scale. The experimental group received 25 sessions of 45 minutes working memory training program, then again one month after the test was taken from both groups. While the control group did not receive training in these areas.

    Results

    Data analysis using MANCOVA showed there are significant difference between the experimental group and the control group in terms of reading performance (p<0.05) and working memory (p<0.05).

    Conclusion

    working memory interventions such as learning reading basic skills can be an effective approach to improve reading learning disabilities.

    Keywords: working memory, reading disabilities, working memory training
  • Atefe Bazrafshan, Hamid Hojjati* Pages 62-69
    Introduction

    Childrenchr('39')s intellectual disability is a worrying factor for adaptation that families face in different societies. present study with the aim of determining the impact of the impact of Roy theory on social adjustment of mothers of these children.

    Method

    The present study was experimental design with pre-test and post-test design and two groups (case and control) on 50 mothers of Childrenchr('39')s intellectual disability 6-14 in Gonbad-Kavoos city in 96 years. Sampling was done randomly. The mothers were divided into two groups of intervention and control and completed the demographic and Bell( Bell adjustment questionnaires). The intervention group completed 8 training(based on the Roy theory) sessions of 45 minutes. Two months later, both groups completed the questionnaires again.

    Results

    The mean and standard deviation of  adaptation in the experimental group before intervention 20.44 ± 9.9 and 21.4 ± 8.96 after intervention, the control group before intervention was 22.64 ± 9.12 and after intervention 23.2 ± 7.79. Independent t-test between two groups, before intervention, P = 0.55 and after intervention, P = 0.14 showed no significant difference. T-test before and after intervention in the test group (P = 0/48) and control group (P = 0/57) did not show any significant difference. The covariance test with the elimination of the pre-test effect between the intervention and control groups before and after the intervention. Mean difference Did not show any significant difference (P = 0.16). With an Eta of 0.04, only %0.04 of the intervention affected.

    Conclusion

    IN the study,the training based on the Roy theory did not effect on Social adaptation of mothers of children with intellectual disability.

    Keywords: Roy, Intellectual disability, Social adaptation
  • Leila Kalhor, Zohreh Vafadar* Pages 70-79
    Introduction

    Since each country has its own laws, culture, needs, philosophies and structures of health and economic conditions. Paying attention to successful educational systems in the world can show the institutionalization of an effective educational system. Comparison of different educational systems promotes educational programs and as a result, medical services, and also makes the design of curricula more flexible and based on the needs of society. Therefore, the present study was conducted to evaluate the comparative comparison of the educational program of the Master of Pediatric Nursing course of Iran   and Pennsylvania Universities.

    Method

    This descriptive and comparative study was carried out in 2019. After searching the network on the master curriculum of   pediatric Nursing in well-known international universities, we selected Pennsylvania University of United states due to the global superiority in this field. Both curriculums were compared using Beredy’s four-stage model: description, interpretation, juxtaposition and comparison.

    Results

    The program of both universities has values, mission and vision based on the principles of strategic planning. In the philosophy of the Pennsylvania School of Nursing, cultural and ethnic differences have been taken into account, while in Iran, the movement towards excellence in education, research and social responsibility has been introduced and cultural differences have not been mentioned. The roles and responsibilities of both faculties are almost the same and focused on the child and the family, research, education and management.

    Conclusion

    In Iran, according to the conditions of the society, the needs of the field and the expectations of the graduates, it is necessary to constantly change and review the program; Therefore, based on the experiences of developed countries and the needs of Iranian society, efforts to improve weaknesses and strengthen strengths are recommended.

    Keywords: adaptive review, curriculum, pediatric nursing, Beredy model
  • Maryam Fallah Mehrjardi*, MohammadMehdi Salaree, Maasoumeh Barkhordari Sharifabad Pages 80-86
    Introduction

    Not only do parents become anxious when their child is admitted, but this feeling may continue after the child is discharged from the hospital. The aim of this study was to evaluate and compare the anxiety of parents of children before surgery.

    Method

    This descriptive cross-sectional study was performed in 2019. In this study, 66 parents (parents) of children were randomly enrolled in the study before surgery. Data collection tools were a researcher-made demographic questionnaire and Spielberger State-Trait Anxiety Inventory, which was completed by participants the night before the operation.

    Results

    The mean age of mothers was 32±6.6 years and their fathers were 36.3±7.8 years. The majority of children were girls (59.1%) and were in preschool (57.6%). In terms of hospitalization history, most of the studied units had no previous history. There is no significant difference in the mean score of anxiety between mothers and their spouses at all levels except the level of very severe anxiety. And only 4.5% of fathers had severe anxiety. Also, there was no significant difference between parents in terms of hospitalization history (P> 0.05).

    Conclusion

    Group or individual training of parents with children the night before surgery, the presence of parents in the operating room before induction of anesthesia and after surgery in the recovery room will have a significant effect on reducing parent-child anxiety

    Keywords: Anxiety, Children, Parents, Surgery
  • Asgar Noohpour, Ali Nagi Agdasi*, Amir Panahali Pages 87-97
    Introduction

    In psychology in particular, there is a particular attention to the importance of self-efficacy in the achievements of individuals in different areas of life, especially education. In order to help academic self-efficacy students can use help-seeking and Problem Solving Strategies. The purpose of this study was to Comparison the effectiveness of help-seeking and Problem Solving Strategies Training on academic self-efficacy of Talented Students.

    Methods

    An quasi-experimental design was conducted (pre-test, post-test) with two experimental and one control groups. 48 students of high school Tenth boychr('39')s students from regions 4 of Tabriz in 2018-2019 who were selected using Multi-stage cluster random sampling and assigned to 3 groups: 1- help-seeking Strategies training group 2- Problem-solving skills training group and 3- Control group. For the first group, the teaching of Help-seeking strategies (weekly one sessions one hour), for the second group, the training of Problem solving skills (weekly one sessions one hour) was applied and the control group did not receive any training. Prior and after the training, the subjects completed Bertoldchr('39')s self-efficacy questionnaire (2005). Univariate analysis of covariance (ANCOVA) was used to analyze the data.

    Results

    Results indicated that the average scores of academic self-efficacy were significantly decreased in Problem solving skills training group rather than Help-seeking strategies training group and in Help-seeking strategies group rather than control group, in post-test stage.

    Conclusion

    The results showed that Problem solving skills training is more effective in improving the academic self-efficacy of Talented Students than Help-seeking strategies training.

    Keywords: help-seeking strategies, Problem Solving, academic self-efficacy, students