فهرست مطالب

نشریه پژوهش های نوین در تصمیم گیری
سال پنجم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا رادفر*، داود خدادادیان، عباس طلوعی اشلقی صفحات 1-28

    افزایش آلودگی های زیست محیطی موجب گرم شدن کره زمین شده و سلامت انسان ها وحیوانات را تحت تاثیر قرار داده است. از این رو، بحث سبز بودن در مطالعات اخیر اهمیت ویژه ای یافته است. هدف از این پژوهش، ارایه ی یک مدل ریاضی چندهدفه سبز در یک شبکه زنجیره تامین چند سطحی و چند محصولی است که به کمینه سازی تاثیرات زیست محیطی و هزینه های کلی زنجیره تامین و به بیشینه سازی سطح رضایت مشتری می پردازد. از طرف دیگر، به دلیل نامشخص بودن سطح تقاضا در بازار، تقاضا دارای عدم اطمینان و به صورت سناریویی خواهد بود. با توجه به پیچیدگی مدل ریاضی پیشنهادی و سختی های حل مسئله با روش های دقیق در اندازه ی بزرگ، یک الگوریتم NSGA II طراحی شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، NSGA II پیشنهادی یک روش قابل اطمینان برای یافتن مرزهای پارتوی کارآمد در زمان قابل قبول محسوب می شود. بنابراین، می توان از آن برای حل مسایل بسیار بزرگ استفاده نمود. 

    کلیدواژگان: زنجیره تامین سبز، بهینه سازی چندهدفه، الگوریتم ژنتیک با مرتب سازی نا مغلوب، عدم قطعیت، لجستیک معکوس
  • مرتضی نظری، جعفر فتحعلی، نعمت الله تقی نژاد* صفحات 30-58

    در این مقاله به مسئله مکان یابی آرمانی با وزن‎های فازی و تحت تابع زیان نامتقارن لینکس پرداخته‎ایم تا توانسته باشیم مشخصه‎های بیشتری از دنیای واقعی را در مدل ارایه شده بررسی نماییم. هدف این مسئله تعیین مکان یک سرویس دهنده در شعاع آرمانی (فاصله دقیقا مشخصی) تا هر یک از نقاط تقاضا است. در حالت کلی، چنین جوابی همواره موجود نیست. بنابراین کمینه کردن تابع خطای حاصل از فاصله سرویس دهنده تا نقطه ایده آل مطلوب است. از آنجایی که در بسیاری از موقعیت‎های زندگی واقعی، خطای مثبت و خطای منفی با اندازه‎های یکسان، اغلب مفاهیم متفاوت اقتصادی و مادی دارند، بدین منظور برای اولین بار از تابع زیان نامتقارن لینکس استفاده شده است که بین خطاهای مثبت و منفی با فاصله یکسان تمایز قایل می‎باشد. این مسئله ابتدا در حالت قطعی مورد بررسی قرار گرفته. در این مقاله ابتدا در قالب یک قضیه نشان داده می شود که مسئله دارای جواب شدنی است و جواب بهینه مسئله در پوسته گسترش یافته مستطیلی نقاط تقاضا قرار دارد. در ادامه برای تعیین جواب بهینه مسیله، یک الگوریتم گرادیانی شبه-وایزفیلد ارایه شده و با بیان چند قضیه نشان داده می شود که این الگوریتم به جواب بهینه مسئله همگرا است. همچنین برای تایید صحت نتایج بدست آمده از این روش، جواب های بدست آمده را با الگوریتم فراابتکاری رقابت استعماری نیز مقایسه شده است. در پایان، برای اولین بار مسئله در حالت فازی مدل بندی ریاضی شده و جواب‎های آن به کمک الگوریتم ژنتیک سه هدفه با مدل قطعی در قالب یک مثال مقایسه و تحلیل شده است.

    کلیدواژگان: مکانیابی آرمانی فازی، تک وسیله‎ای، تابع زیان لینکس، فراابتکاری
  • راحله خاندوزی* صفحات 60-86

    اهمیت مکان یابی و استحکام سازی تسهیلات سلسله مراتبی در شرایط عملیات خرابکارانه، بسیاری از محققین را به اتخاذ تصمیمات مناسب ترغیب نموده است. در این مقاله، یک مدل برنامه ریزی دوسطحی معرفی شده که با در نظرگرفتن عملیات ممانعتی و از کارافتادگی تسهیلات سلسله مراتبی در دو سطح، استراتژی های مناسب جهت مکان یابی و استحکام سازی آنها انتخاب می نماید. با توجه به منابع مکان یابی موجود، تقاضای خدمات و بدترین سناریوی خرابی تسهیلات در هر دوسطح، تصمیمات تخصیص، مکان یابی و استحکام سازی تسهیلات موجود تعیین می شوند. برای نزدیکی بیشتر به واقعیت سیستم سلسله مراتبی از مفاهیم ظرفیت و بودجه استفاده شده است. هدف مدل کمینه سازی هزینه مکان یابی و فاصله خدمات رسانی بین نقاط تقاضا و تسهیلات در هر دو سطح است. در ادامه، چند نمونه عددی از مساله ارایه و با رویکردهای ترکیبی دوسطحی مبتنی بر الگوریتم های فراابتکاری ژنتیک و کوچ پرندگان برای مساله سطح اول و روش دقیق برای مساله سطح دوم ‎حل شده است.

    کلیدواژگان: شبکه سلسله مراتبی، مدل دو سطحی، استحکام سازی، ممانعت، الگوریتم ژنتیک
  • ملیحه رستمی، عادل آذر*، محمود دهقان نیری، حسین صفری صفحات 88-125

    بودجه ریزی بر مبنای عملکرد نوعی سیستم برنامه ریزی و ارزیابی است که بر رابطه اهداف و نتایج عملکر دی تاکید می نماید. در این نوع بودجه ریزی، بخش های مختلف بر اساس شاخص های عملکر دی در راستای اهداف راهبردی پاسخگو بوده و منابع نیز بر اساس اولویت و نتایج قابل اندازه گیری تخصیص داده می شوند. با توجه به نقش فزاینده این نوع بودجه ریزی در اقتصاد، بانک ها نیز به عنوان نهادهای مالی همانند سایر سازمان ها نیازمند بودجه ریزی منابع، ارزیابی عملکر د و سنجش میزان تحقق اهداف استراتژیک خود هستند. لذا پژوهش حاضر با هدف توسعه مدل پویای بودجه ریزی بر مبنای عملکرد با رویکرد کارت امتیازی متوازن به منظور ارزیابی همه جانبه و متوازن اثرات بودجه ای در یک بانک تجاری انجام شده است. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی با رویکرد شبیه سازی پویا و مبتنی بر دو مرحله اصلی پیاده سازی کارت امتیازی متوازن و شبیه سازی پویا در افق زمانی20 ساله از سال 1390 الی1410اجراشده است. نتایج ارایه کننده یک مدل پویا به عنوان مدل مالی بودجه ریزی بانکی باقابلیت اعمال هرگونه تغییر در نرخ های سپرده و تسهیلات، درآمدها و هزینه ها و سایر پارامترهای برون زا بر بانک به همراه شبیه سازی پیامدهای آن در افق زمانی و پیش بینی عملکرد متوازن است. لذا بر اساس مدل توسعه یافته، یک بانک می تواند بودجه بر مبنای عملکرد خود را مبتنی بر اهداف راهبردی تدوین و با اعمال تغییرات احتمالی و کنترل پیامدهای آن نسبت به تعدیل بودجه و مدیریت عملکرد خود اقدام کند.

    کلیدواژگان: بودجه ریزی بر مبنای عملکرد، کارت امتیازی متوازن، سیستم های پویا، شبیه سازی، صنعت بانکداری
  • آتوسا فروغ، کامبیز حیدرزاده*، حسین وظیفه دوست، روح الله زابلی صفحات 127-152
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی نقش جاندارپنداری برند بر تحریک تصور رابطه بازدید کنندگان با برند مراکز خرید و مال ها می باشد.

    روش

    مطالعه کیفی حاضر با هدف شناسایی متغیرهای مورد استفاده در جهت پاسخ گویی به سوالات پژوهش که مبتنی بر تجربه ها و رفتارهای زندگی روزمره افراد است، مراکز خرید و مال ها را بعنوان پدیده لحاظ کرده و با توجه به داشتن تجربه زیستی افراد با این پدیده، پارادایم پشتوانه پژوهش، پدیدارشناسی می باشد. آزمودنی ها از مراجعین حرفه ای این مراکز و با کمک روش گلوله برفی انتخاب گردیدند. داده ها با استفاده از 16 مصاحبه عمقی و نیمه ساختاریافته و تا رسیدن به اشباع داده گردآوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از تحلیل محتوا و در سه سطح کدگذاری باز، استخراج زیرمفاهیم و نهایتا بدست آوردن مفاهیم اصلی پژوهش و با کمک نرم افزار مکس کیو دی ای انجام شد.

    یافته ها و نتایج

    نتایج حاکی از آن است که در خصوص جاندارپنداری زنده برند مراکز خرید و مال ها، استفاده از افراد مشهور و در مورد جاندارپنداری غیر زنده نیز استفاده از شخصیت های کارتونی و از میان پنج بعد مرتبط با شخصیت برند، ابعاد کامل بودن و هیجان جهت برقراری رابطه بازدیدکنندگان با برند آنها مناسب تشخیص داده شد. محدودیت های پژوهش: کمبود پیشینه علمی در زمینه جاندارچنداری برند بالاخص در حوزه مراکز خرید و مال ها از مهمترین محدودیتهای این پژوهش می باشد.

    کلیدواژگان: جاندارپنداری برند، مراکز خرید و مالها، شخصیت برند، رابطه با برند
  • جلیل حیدری*، مصباح سیوندیان، امیرسالار ونکی صفحات 154-178

    روش های تصمیم گیری چندمعیاره به یکی از حوزه های کاربردی و پرطرفدار در سال های اخیر تبدیل شده است. در میان این روش ها، روش AHP به دلیل ویژگی های منحصربه فرد مورد توجه بسیاری از محققین قرارگرفته و در تحقیقات متعددی به کار گرفته شده است. این روش با فراهم آوردن امکان مقایسه زوجی میان گزینه ها با استفاده از عبارات زبانی، تصمیم گیری را برای تصمیم گیرنده تسهیل می کند. اما همین امر باعث بروز ناسازگاری در ماتریس تصمیم می شود. یکی از منشاهای ناسازگاری، استفاده از مقیاس از پیش تعیین شده برای تبدیل عبارات زبانی به مقادیر کمی است که به دلیل پیش زمینه فکری افراد و اطلاعات متفاوت آن ها نسبت به مسئله موجب بروز ناسازگاری می شود. از این رو هدف این پژوهش ارایه مقیاسی برای تبدیل عبارات زبانی با استفاده از گرانول سازی عبارات زبانی است؛ به-گونه ای که بیشترین تناسب را با نظرات خبره داشته باشد و ناسازگاری ماتریس تصمیم را کاهش دهد. ویژگی منحصر به فرد این روش این است که توزیع نقاط برش از قبل معلوم نیست و متناسب با نظرات خبره تعیین می شود. در ادامه به منظور بهینه سازی مدل ارایه شده از الگوریتم فراابتکاری بهینه سازی انبوه ذرات استفاده می شود که به منظور انتطباق آن با ویژگی های خاص مسئله تغییراتی در آن اعمال شده است. نتایج بدست آمده نشان دهنده عملکرد خوب چارچوب ارایه شده در کاهش ناسازگاری هستند.

    کلیدواژگان: گرانول سازی، عبارات زبانی، بهینه سازی، الگوریتم فراابتکاری، بهینه سازی اجتماع ذرات
  • الهه بیگدلی، محمدرضا معتدل* صفحات 180-208

    هدف این مقاله تبیین همسویی استراتژیک سیستم های اطلاعات و کسب وکار چابک در صنعت تلکام با استفاده از رویکرد ترکیبی سیستم خبره فازی و سیستم های پویا می باشد. در راستای توسعه مدل پویای همسویی از چهارچوب قابلیت های پویا، که یک چهارچوب نظری و مدیریتی تاثیرگذار در پژوهش های مدرن سیستم های اطلاعات و چابکی است، استفاده گردید. همسویی فناوری اطلاعات بعنوان گستره ای تعریف می شود که در آن اهداف و برنامه های فناوری اطلاعات از اهداف و برنامه های کسب و کار پشتیبانی کرده و توسط آنها پشتیبانی می شوند. پس از ارایه مدل مفهومی، تمامی عامل های موثر بر مدل با استفاده از تکنیک دلفی فازی استخراج شد و سپس متغیرها وارد مدلسازی سیستم خبره فازی گردیدند. نتایج نشان می دهد افزایش قابلیت های چابکی فناوری اطلاعات باعث افزایش قابلیت های چابکی کسب و کار شده که آن نیز به نوبه خود باعث افزایش چابکی استراتژی کسب و کار می شود. با ارتقای چابکی استراتژیک کسب و کار، استراتژی سیستم های اطلاعاتی سازمان نیز از چابکی و انعطاف پذیری بیشتری برخوردار می گردد. پس از طراحی سیستم خبره فازی جهت تعیین استراتژی های سیستم های اطلاعات همسو با استراتژی کسب و کار، مدلسازی دینامیکی با استفاده از توابع تبدیل در حوزه لاپلاس و معادلات فضای حالت انجام گرفت و رفتار پویای مدل در بعد زمان بررسی گردید و نتایج مدل سیستم خبره فازی در بعد زمان نیز مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: همسویی استراتژیک، سیستم پویای فازی، کسب و کار چابک، صنعت تلکام
  • منیره احمدی منش، احمد توکلی*، علیرضا پویا، اسدالله ایل بیگی زاده صفحات 210-231

    مدیران موجودی در پایگاه های انتقال خون همواره به دنبال ایجاد ذخیره کافی برای افزایش دسترسی به محصولات مختلف خونی و کاهش تلفات ناشی از به پایان رسیدن زمان انقضای خون می باشند.چرا که پاسخگویی به موقع، مناسب و به اندازه کافی تامین کنندگان آن به مصرف کنندگان بدلیل فسادپذیری خون، غیرقطعی بودن تقاضای خون و رابطه مستقیم وجود یا عدم وجود آن با حیات یک انسان، امری بسیار مهم و ضروری تلقی میگردد.لازمه این امر آگاهی کامل از تقاضای بیمارستان های تحت پوشش به عنوان مصرف کنندگان پایگاه و تصمیمگیری در مورد چگونگی برآوردن نیازهای آن ها به بهترین شکل ممکن با هدف حداقل کرن میزان کمبود و اتلافات موجود در شبکه می باشد. با توجه به اهمیت این موضوع، در مقاله حاضر سعی شده است با هدف کاهش هزینه اتلافات و کمبود خون، مدل بهینه نحوه پاسخگویی به تقاضای بیمارستانهای موجود در شبکه انتقال خون مشهد طراحی و پیادهسازی گردید. به عبارت دیگر مدل پیشنهادی تعیین می کند زمانی که پایگاه های انتقال خون از مصرفکنندگان خود سفارش دریافت می کنند با تو.جه به موجودی دردسترس چگونه به سفارشات پاسخ بهینه و مناسب بدهند که کمترین اتلافات و کمبودهای خونی را در پی داشته باشد. بمنظور اعتبارسنجی مدل پیشنهادی، از پارامترهای آماری همچون خطای نسبی مطلق میانگین، خطای مطلق میانگین، ثابت R^2 و میانگین مجذور خطا استفاده شده است.

    کلیدواژگان: شبیه ساز- شبکه عصبی، زنجیره تامین خون، مدیریت موجودی
|
  • Reza Radfar *, Davood Khodadadian, Abbas Toloee Eshlaghi Pages 1-28

    Increasing environmental pollution has caused global warming and consequently, it has endangered human health and animals. Hence, green concept has received much attention in recent studies. In this research, a multi-objective mathematical for a multi-level multi-product supply chain network is presented which aims to minimize the environmental impact and total costs of supply chain and maximize the customers' satisfaction level. On the other hand, due to the unspecified demands level, demand uncertainty has been considered in the problem with different scenarios. Regarding the complexity of the proposed mathematical model and difficulties in solving the problem with exact methods in large size, a NSGA II method has been proposed. Finally, the proposed NSGAII has shown as a reliable method to find efficient Pareto frontiers in a reasonable time. Therefore, it can be employed for solving large scale problems.

    Keywords: Green Supply Chain, Multi-objective optimization, Non-Dominated Sorting Genetic Algorithm, Uncertainty, reverse logistic
  • Morteza Nazari, Jafar Fathali, Nemat Allah Taghi-Nezhad * Pages 30-58

    In this paper, a fuzzy goal single facility location problem under to asymmetric Linex loss function is discussed. The aim of this paper is to determine the location of a facility center in the ideal radius to each of the demand points. In general, such a response is not always available. Therefore, minimizing the error function obtained from the distance of facility center to the ideal point is desirable. As, in many real-life situations, positive error and negative error of the same size often have different economic and material implications, a asymmetric Linex loss function is used for the first time where distinguishes between positive and negative errors with the same distance. In this paper, first, this problem is first investigated in a definite manner and by proving a theorem it is shown that the problem has a feasible solution and the optimal solution of the problem lies in the expanded rectangular shell of the demand points. In the following, To determine the optimal solution of the problem, a gradient quasi-Weisfield algorithm is presented, and by proposing some theorems, it is shown that this algorithm is convergent to the optimal solution of the problem. Also, to confirm the accuracy of the results obtained from this method, the obtained results are compared with the metaheuristic colonial competition algorithm. Finally, for the first time, the problem is modeled in fuzzy mathematical mode, and using a three-objective genetic algorithm its answers are compared and analyzed with a definite model.

    Keywords: Fuzzy Goal location, Single Facility, Linex Penalty Function, Meta-Heuristic
  • Raheleh Khanduzi * Pages 60-86

    The importance of locating and fortifying hierarchical facilities in the face of sabotage operations has encouraged many researchers to make appropriate decisions. In this paper, a bi-level programming model has been introduced, which, considering the interdiction operations and failure of hierarchical facilities at two levels, selects appropriate strategies to locate and fortify them. Depending on available location resources, service demand, and the worst-case scenario of facility failure at both levels, the decisions as to the allocation, location, and fortification of existing facilities are determined. The concepts of capacity and budget have been used to bring the hierarchical system closer to reality. The model aims at minimizing the location cost as well as service distance between demand points and facilities at both levels. In the following, a number of numerical examples of the problem have been presented and solved with two-level combined approaches based on genetic and particle swarm algorithms for the first level and the exact method for the second level problem.

    Keywords: Hierarchical network, Bi-level model, Fortification, Interdiction, genetic algorithm
  • Malihe Rostami, Adel Azar *, Mahmoud Dehghan Nayeri, Hossein Safari Pages 88-125

    Performance-based budgeting is a planning and measurement system that emphasizes the relationship between objectives and performance results. Through this budgeting, different sectors have been responsible for strategic objectives based on performance indicators, and resources are allocated based on priorities and measurable and results. Given the growing role of this type of budgeting in the economy, banks, as economic and financial institutions, like other organizations, need to budget resources, evaluate performance and measure the achievement of their strategic goals. Therefore, the present study aims to develop a dynamic model of performance-based budgeting with a balanced scorecard approach to the comprehensive and balanced evaluation of the environmental and budgetary effects of a commercial bank. This research is descriptive research with a dynamic simulation approach based on the two main steps of implementing a balanced scorecard and dynamic simulation on a 20-year time horizon from 2011 to 2031. The results provide a dynamic model as a financial model of bank budgeting with the ability to apply any changes in deposit rates and facilities, revenues and expenses, and other external parameters on the bank along with simulating its consequences in the time horizon and Predicting possible performance. Based on this, the bank can formulate its performance-based budget according to strategic objectives and adjust it's budget and performance management by applying possible changes and controlling its consequences.

    Keywords: Performance-based budgeting, balanced scorecard, system dynamics, Simulation, Banking Industry
  • Atoosa Forough, KAMBIZ HEIDARZADEH *, Hosein Vazifeh Dust, Rouhollah Zaboli Pages 127-152
    Purpose

    The aim of this study is to identify the role of brand Personification on stimulating the visitors' relationship with the brand of shopping Centers and malls.

    Methodology

    The present qualitative study aims to identify the variables used to answer research questions based on the experiences and behaviors of people's daily lives, consider shopping centers & malls as a phenomenon and considering the lived experience of people with this phenomenon, the research support paradigm is phenomenology. The informants were selected from the professional clients of these centers with the snowball method. Data were collected using 16 semi-structured & in-depth interviews until data saturation was achieved. Qualitative data analysis was performed using content analysis at three levels, including open coding, sub-concepts extraction, and finally the acquisition of main concepts (Themes) with the help of MAXQDE software. Finding &

    Conclusion

    The results indicate that in the case of living personification, the use of celebrities and in the case of non-living personification the use of cartoon characters and among the five dimensions of brand personality, completeness and excitement was related to establish visitors' relationship with brand of shopping centers and malls. Research limitations: Lack of scientific background in the field of brand personification, especially in the field of location such as shopping centers & malls is one of the most important limitations of this research.

    Keywords: Brand Personification, Shopping Centers & Malls, Brand Personality, Brand Relationship
  • Jalil Heidari *, Mesbah Sivandian, Amirsalar Vanaki Pages 154-178

    Multi-criteria decision making methods have been of the most popular and practical areas in recent years. Among these methods, the AHP method has been considered by many researchers due to its unique features and has been used in numerous studies. This method facilitates decision-making for the decision-maker by allowing pairwise comparison between alternatives using language expressions. But this feature causes inconsistency in the decision matrix. One of the sources of inconsistency is the use of a predetermined scale to convert linguistic variables into quantitative values due to the different intellectual background of experts and their information about the problem. Therefore, the purpose of this study is to provide a customized scale for converting linguistic variables using the granularization of linguistic variables, which is in line with expert opinions and reduces the inconsistency. The unique feature of this framework is that the distribution of cut-off points is not known in advance and is determined according to expert opinions. To optimize the proposed model, a particle swarm optimization metaheuristic algorithm is used, which is modified to adapt to the specific characteristics of the problem. The results show the good performance of the proposed framework in reducing incompatibility.

    Keywords: Granulation, linguistic information, Optimization, Meta-heuristic Algorithm, Particle Swarm Optimization (PSO)
  • Elaheh Bigdeli, Mohammadreza Motadel * Pages 180-208

    This paper aims to explain the strategic alignment of agile information systems and business in the telecom industry using a combined approach of fuzzy expert system and dynamic systems. In order to develop a dynamic model of alignment, the framework of dynamic capabilities, which is an effective theoretical and managerial framework in modern research of information systems and agility, was used. Information technology alignment is defined as the extent to which information technology goals and programs support and are supported by business goals and programs. After presenting the conceptual model, all the factors affecting the model were extracted using fuzzy Delphi technique and then the variables were entered into fuzzy expert system modeling. The results show that increasing the agility capabilities of information technology increases the agility capabilities of the business, which in turn increases the agility of the business strategy. As the strategic agility of the business improves, the strategy of the organization's information systems also becomes more agile and flexible. After designing the fuzzy expert system to determine the strategies of information systems in line with the business strategy, dynamic modeling was performed using Laplace transform functions and state space equations and the dynamic behavior of the model was investigated during the time which was also approved the results of fuzzy expert system.

    Keywords: Strategic Alignment, fuzzy dynamic system, agile business, telecom industry
  • Monireh Ahmadimanesh, Ahmad Tavakoli *, Alireza Pooya, Asadolah Ilbeigi Zade Pages 210-231

    Inventory managers at blood transfusion centers are always looking to create sufficient reserves to increase access to various blood products and reduce losses due to the expiration date of blood. Because timely, appropriate and sufficient response of its suppliers to consumers is considered very important and necessary due to the corruption of blood, the uncertainty of blood demand and the direct relationship of its presence or absence with human life. This requires full knowledge of the demand of the covered hospitals as base users and decision-making on how to meet their needs in the best possible way in order to minimize the shortages and losses in the network. Due to the importance of this issue, in this article, we have tried to design and implement an optimal model of how to respond to the demand of hospitals in the Mashhad blood transfusion network with the aim of reducing the cost of waste and blood shortages. In other words, the proposed model determines when the blood transfusion centers receive orders from their consumers, considering how to respond optimally to the orders, given the available inventory, which results in the least losses and blood shortages. Have. In order to validate the proposed model, statistical parameters such as mean relative absolute error, mean absolute error, constant R^2and mean square error were used.

    Keywords: simulation-neural network, Blood Supply Chain, inventory managemen