فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و هشتم شماره 8 (پیاپی 168، آبان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم اطاعت، زهره طباطبایی، سمانه معتمد جهرمی*، پونه یوسفی، صادق صدیق، سعید تاجیک صفحات 2889-2904
    مقدمه

    فشارخون بالا یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی در دنیا و کشورهای در حال توسعه من جمله ایران است و میزان شیوع بیماری فشارخون بالا در زنان ایرانی نسبت به مردان بیشتر می باشد. این مطالعه با هدف بررسی علل پیش بینی کننده فشارخون در زنان ایرانی انجام گرفت. این مطالعه به شیوه مروری روایتی انجام گردید و به منظور یافتن مطالعات و منابع مرتبط با موضوع در پایگاه هایGoogle Scholar ،SID،Pubmed ،Magiran ،Web of Science  وScopus  جستجو شد. در نهایت 49 مقاله واجد شرایط مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و بر اساس داده های به دست آمده متن حاصل عوامل پیش بینی کننده فشارخون بالا در زنان ایرانی، عوامل زمینه ساز چاقی (رژیم غذایی و ورزش)، عوامل روانی-اجتماعی (استرس، شغل و اعتیاد) و عوامل متاثر از سن را شامل شد.

    نتیجه گیری: 

    چاقی و بالابودن اندازه دور کمر نقش بیشتری را در فشارخون بالا در زنان ایرانی دارد. بعد از چاقی، به ترتیب سن و عوامل متاثر بر آن، عدم ورزش، استرس بالا، عوامل شغلی، تحصیلات، اعتیاد نیز می توانند در بروز فشارخون بالا تاثیرگذار باشند. در نتیجه می توان چنین پیش بینی نمود که با شناسایی عوامل خطرساز، ابتلا به فشارخون بالا در زنان ایرانی را می توان کاهش داد و برای تحقق این امر با آموزش علل و روش های پیشگیری از فشارخون بالا به زنان ایرانی و هم چنین غربالگری در جهت تشخیص و درمان به موقع اقدام نمود.

    کلیدواژگان: فشارخون، زنان، جنس، شیوع، مرور
  • فریده گورانلو*، طیبه زیوه صفحات 2905-2921
    مقدمه

    خونریزی زیاد به دلیل هیپولمی (hypolemia) منجر به مرگ فوری و زودرس می شود. در صورت انتقال مجروح به بیمارستان به دلیل ترومای (Trauma) ناشی از خونریزی، نیز در بیشتر مواقع فرد را در خطر مرگ قرار می دهد. روش های کنترل خونریزی شامل روش های مکانیکی، حرارتی، دارو درمانی و یا عوامل بند آورنده موضعی (Topical hemostats) می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثربخشی بندآورنده ها از سال (2019-2008) برای کاربرد آن ها در همه موارد اورژانسی خونریزی می باشد.در این مطالعه به جستجوی مقالات مرتبط در پایگاه های اطلاعاتی مانندMed Pub  و Scopus با استفاده از کلید واژه های بندآورنده های موضعی خون، تروما، اورژانس، خونریزی، بررسی سیستماتیک پرداخته شد. مقالات مربوطه گردآوری و بررسی شدند.در حال حاضر بندآورنده های موضعی (hemostatic) با استفاده از مکانیسم های مختلف از جمله تجمیع فاکتورهای انعقادی در یک نقطه، چسبندگی به بافت ها، فعال کردن آبشار انعقادی، می توانند در کنترل و کاهش خونریزی عمل کنند. تعدادی از این پانسمان ها مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا هستند.

    نتیجه گیری:

     استفاده از پانسمان های بندآورنده خونریزی یکی از مهم ترین پیشرفت های اخیر است. پانسمان های مبتنی بر مواد معدنی از نظر مکانیسم عمل در برابر دیگر محصولات بهتر هستند. با این حال، هنوز هم محصولی ایده آل و کامل شناخته نشده است. پژوهش در این رابطه باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: بندآورنده های موضعی خون، تروما، اورژانس، خونریزی، بررسی سیستماتیک
  • محسن برغمدی*، علی یادگار، محمد عبدالله پور درویشانی صفحات 2922-2933
    مقدمه

    اندازه گیری متغیرهای فشار کف پایی را می توان برای ارزیابی بارهایی که بدن انسان در فعالیت های عادی مانند پیاده روی یا وضعیت های پرتحرک تر مانند ورزش انجام می شود، مورد استفاده قرار داد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه متغیرهای فشار کف پایی در افراد نابینا و سالم با چشمان باز و بسته طی راه رفتن بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. نمونه آماری شامل13 مرد نابینا با میانگین سنی 3/28±29/05 سال و 17 مرد سالم با میانگین سن 1/31±24/22 سال انتخاب و به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرهای فشار کف پایی طی مرحله راه رفتن از دستگاه فوت اسکن RS Scan ساخت کشور بلژیک استفاده شد. داده های متغیرهای فشار کف پایی با فرکانس نمونه برداری 300 هرتز ثبت شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی زوجی برای مقایسه میانگین های درون گروهی و از آزمون تی مستقل برای مقایسه میانگین های بین گروهی با استفاده از نرم افزار آماری version 16  SPSS  استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد نیروی عمودی عکس العمل زمین در مرحله برخورد پاشنه با زمین در افراد نابینا در مقایسه با افراد سالم چشم بسته طی راه رفتن 45/89 درصد دیرتر به اوج می رسد (0/023>p). نیروی عمودی در افراد نابینا در مقایسه با افراد سالم چشم بسته 38/97 درصد دیرتر به اوج میانه اتکا می رسد (0/013>p). اوج نرخ بارگذاری عمودی در افراد نابینا در مقایسه با افراد سالم با چشمان بسته در طی مرحله راه رفتن 41/65 درصد کمتر بود (0/003>p).

    نتیجه گیری: 

    افراد نابینا مادرزادی در مقایسه با افراد سالم با چشمان بسته زمان اتکای کمتری دارا بودند، به نظر می رسد کاهش زمان اتکا در راه رفتن مربوط به تقویت سایر حواس باشد که نیاز به تحقیقات بیشتر است.

    کلیدواژگان: نابینایی، پا، تجزیه و تحلیل راه رفتن
  • شهرزاد زیرک حسن کیاده، آزاده غایی، جواد محمد نژاد آروق*، آرزو مشاک صفحات 2934-2950
    مقدمه

    در میان مواد حامل با قابلیت رهایش کنترل شده دارو، زروژل های سیلیکایی برای بارگذاری و رهایش ثابت دارو در دراز مدت، مورد توجه قرار گرفته اند. این زروژل ها از طریق تکنولوژی سل ژل و با استفاده از آغازگر سیلیکا سنتز می شوند. یکی از آغازگرهای رایج، تترا اورتوسیلیکات (TEOS) است.

    روش بررسی

    این مطالعه، یک مطالعه پایه ای تجربی است، که در آن خواص زروژل های سیلیکایی پس از افزودن کیتوسان به آن ها، شامل مورفولوژی، مساحت سطحی، توپوگرافی و رفتار مکانیکی بررسی شدند. سپس، درون زروژل های هیبرید کیتوسان- سیلیکا، داروی لیدوکایین هیدروکلراید بارگذاری شده و رفتار رهایش دارو از آن ها ارزیابی و با زروژل های سیلیکایی خالص مقایسه شد. هم چنین، پیوند کوالانسی بین زنجیره های کیتوسان و شبکه سیلیکا به کمک آزمون FTIR تایید شد و برای بررسی سمیت سلولی نمونه های نهایی، آزمون MTT انجام شد.

    نتایج

    منحنی رهایش زروژل های هیبریدی دو فازی بودند و نرخ رهایش تجمعی از آن ها تقریبا 71 درصد بود. حضور کیتوسان اثر رهایش انفجاری و نرخ رهایش را کاهش، اما مدت زمان دوره رهایش دارو را در مقایسه با زروژل سیلیکایی افزایش داده است. هم چنین ترکیب کیتوسان و TEOS ازدیاد طول کششی را افزایش داده و اندازه ابعاد تخلخل های زروژل های بر پایه TEOS را می کاهد.

    نتیجه گیری:

     این مطالعه برون تنی نشان داد که روش سل ژل برای به دام انداختن داروی لیدوکایین هیدروکلراید درون تخلخل های زروژل ها و رهایش کنترل شده آن، موثر است. هم چنین استفاده همزمان از کیتوسان و TEOS خواص مکانیکی فیلم های زیست سازگار حاصل را بهبود داد. بنابراین، این مطالعه نشان داد که استفاده از مواد آلی- غیرآلی به عنوان پوشش یا فیلم های نازک در کاربردهای زیست پزشکی همچون رهایش دارو مفید خواهد بود.

    کلیدواژگان: شبکه کیتوسان-سیلیکا، رهایش دارو، زخم پوش
  • حمیدرضا ریاسی، رضا شعبانیان، شیوا صالحی، سیاوش کافیان عطاری، فرود صالحی* صفحات 2951-2959
    مقدمه

    یکی از شایع ترین آنومالی های مادرزادی در کودکان، بیماری های مادرزادی قلبی می باشد که اثرات نامطلوبی را بر سلامت روان، عملکرد فیزیکی و اقتصادی خانواده دارد. این مطالعه به مقایسه بررسی کیفیت زندگی مادران دارای فرزند مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی قبل و بعد از عمل جراحی قلب می پردازد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی -تحلیلی و مقطعی بوده که کیفیت زندگی 60 مادر دارای کودک مبتلا به بیماری مراجعه کننده به بیمارستان ولی عصر بیرجند در سال 1396 را قبل و بعد از عمل جراحی قلب مورد بررسی قرار می دهد. پس از توجیه و کسب رضایت نامه کتبی آگاهانه از مادران، پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت بین آن ها (10 روز قبل از عمل جراحی و سه ماه بعد از عمل جراحی) توزیع و تکمیل گردید. پس از جمع آوری داده ها و ورود آن به نرم افزار version 16  SPSS تجزیه و تحلیل داده ها انجام شد. سطح معنی داری کلیه آزمون ها 5 درصد در نظر گرفته شد.

    نتایج

    میانگین نمره کیفیت زندگی قبل و سه ماه بعد از عمل به ترتیب 2/7±40/8 و 2/2±66/5 بود که به طور معنی داری کیفیت زندگی در بیماران افزایش یافته بود (0/001>p).

    نتیجه گیری:

     جراحی قلب در کودکان مبتلا به CHD می تواند نمره کلی کیفیت زندگی و تمام زیر مقیاس های کیفیت آنرا (سلامت جسمی، سلامت عاطفی و اجتماعی) را در مادران بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بیماری مادرزادی قلبی، مادران، جراحی قلب
  • محمدحسن دشتی خویدکی*، محمود کمالی زارچ، ناصر محمدی احمد ابادی، حیدر حسینی صفحات 2960-2970
    مقدمه

    عوامل مهم و متعددی نظیر وضعیت جسمی و روانی بر کیفیت زندگی تاثیرگذار است. از سویی استرس شغلی نیز یکی از عوامل اساسی در کاهش بهره وری در سازمان ها است. با توجه به تاثیرات مثبت فعالیت بدنی بر کیفیت زندگی، این مطالعه با هدف بررسی مقایسه کیفیت زندگی در بین کارگران فعال و غیرفعال (مطالعه موردی) انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مقطعی- مقایسه ای بود.190 نفر از کارگران پست های تولیدی کارخانه های کاشی و سیمان که شرایط حضور در مطالعه را داشتند براساس روش نمونه گیری در دسترس و به صورت کاملا داوطلبانه در مطالعه انتخاب شدند. از این تعداد، براساس پرسش نامه بک (Beck)، تعداد 88 نفر در گروه غیرفعال و 64 نفر در گروه فعال قرار گرفتند و از پرسش نامه کیفیت زندگی (36- SF) ویر و شربورن استفاده شد. از آزمونT مستقل برای مقایسه بین گروه ها و از نرم افزارSPSS version 16  برای تجزیه و تحلیل استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد، مولفه های جسمانی، روانی و کیفیت زندگی در گروه فعال کارگران کارخانه سیمان (0/012 = (0/000=p) (0/005p و کارگران کاشی (0/012=p) (0/005=p) (0/014=p) (p) در مقایسه با گروه غیرفعال معنی دار و بیشتر است ولی بین کارگران فعال و غیرفعال دو کارخانه کاشی و سیمان تفاوت معنی داری وجود ندارد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج این مطالعه بیانگر نقش مثبت ورزش و فعالیت بدنی بر کیفیت زندگی افراد شاغل در کارخانه سیمان و کاشی بود. به طور ساده تر به نظر می رسد فعالیت بدنی و  ورزش با کیفیت زندگی کارگران ارتباط داشته و ربطی به مکان کار ندارد.

    کلیدواژگان: کارگران، فعالیت بدنی، مولفه جسمانی، مولفه روانی، کیفیت زندگی
  • مجتبی دهستانی اردکانی* صفحات 2971-2981
    مقدمه

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر برنامه تمرینی هوازی بر کیفیت زندگی بیماران مرد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس به عنوان یک روش درمانی مکمل، انجام شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی می باشد که نمونه آماری آن60 نفر بودند که به صورت در دسترس از آسایشگاه سالمندان و معلولین کهریزک، که عضو انجمن ام. اس. ایران نیز بودند، انتخاب شدند و به صورت تصادفی گروه کنترل و آزمون تقسیم شدند. پس از یک جلسه آشناسازی بیماران گروه آزمون با اهداف و روش مداخله، 27 جلسه 60 دقیقه ای برنامه حرکتی منتخب هوازی طی 9هفته به مرحله اجرا درآمد. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک، فرم کوتاه کیفیت زندگی (8 -SF) و چک لیست های خودگزارش دهی بود. از آزمون های آماری توصیفی، تی مستقل و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر جهت تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS version 16 با سطح معناداری  p≤ 0/05استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج حاصل از مقایسه دو گروه با آزمون آماری T مستقل نشان داد که در نمره کل (48=df، 1/21=T، 0/23=p) و ابعاد کیفیت زندگی (جسمی: 48=df، 1/31=T، 0/19=p؛ روانی 48=df،0/96=T، 0/31=p) تفاوت معنادار بین گروه کنترل و آزمایش وجود ندارد. هم چنین نتایج تحلیل واریانس اندازه های مکرر نشان داد که بین گروه آزمایش و کنترل از نظر ابعاد کیفیت زندگی تفاوت معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری: 

    انجام تمرین هوازی که در این پژوهش به صورت یک برنامه حرکتی منتخب بود باعث ارتقاء سطح کیفیت زندگی بیماران مولتیپل اسکلروزیس شد، بنابراین این روش درمانی مکمل به عنوان یک روش موثر و مقرون به صرفه در هزینه و زمان و هم چنین داشتن قابلیت یادگیری و اجرای آسان به بیماران مولتیپل اسکلروزیس توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: برنامه تمرینی منتخب هوازی، کیفیت زندگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • مریم موسوی*، فرشاد غزالیان صفحات 2982-2992
    مقدمه

    بهبود تعادل در زندگی روزمره سالمندان به ویژه در کاهش خطر افتادن آن ها نقش مهمی ایفا می کند. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی در آب به همراه مکمل یاری شکلات تلخ بر تعادل سالمندان بود.

    روش بررسی

    در این پژوهش 38 سالمند با محدوده سنی 73-60 سال، به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. شرکت کنندگان گروه های تمرین مقاومتی در آب و تمرین مقاومتی در آب + شکلات تلخ، هشت هفته تمرین مقاومتی در آب انجام دادند. در این مدت گروه های شکلات تلخ و تمرین مقاومتی در آب + شکلات تلخ، هرروز 6 عدد شکلات تلخ 83%، 5 گرمی مصرف کردند وگروه کنترل هیچ گونه فعالیت ورزشی و مصرف مکمل نداشتند. برای ارزیابی تعادل ازتست لک لک (فلامینگو) استفاده شد. نتایج آزمون تحلیل کواریانس (ANOVA) نشان داد که بین چهار گروه تفاوت معنی داری آماری وجود دارد. ارزیابی داده ها با استفاده از نرم افزار Excel version 16  SPSS و سطح معنی داری (0/05≤p) انجام شد.

    نتایج

    میانگین های تعدیل شده پس از حذف اثر نمرات پیش آزمون نشان داد که گروه تمرین مقاومتی در آب نسبت به سه گروه دیگر دارای میانگین بالاتری است و ضعیف ترین نمرات متعلق به گروه کنترل می باشد. نتایج گروه های دیگر به ترتیب بیان شده است گروه تمرین 18/77 ، گروه شکلات 16/88، گروه ترکیبی (تمرین مقاومتی در آب+ شکلات تلخ) 17/24 و گروه کنترل 9/77. نتایج آزمون بنفرونی نشان داد، بین گروه تمرین مقاومتی در آب و گروه کنترل (0/006=p) تفاوت معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد هشت هفته تمرین مقاومتی در آب و مکمل یاری شکلات تلخ می تواند باعث بهبود تعادل و کیفیت زندگی سالمندان شود.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی درآب، شکلات تلخ، تعادل، سالمندان
|
  • Maryam Etaat, Zohre Tabatabaye, Samaneh Motamed Jahromi*, Poneh Yosefi, Sadegh Sedigh, Saeed Tajiki Pages 2889-2904
    Introduction

    hypertension is one of the most important health problems in the world and in developing countries, including Iran. The prevalence of hypertension among Iranian women is higher than men. This study aimed to investigate the predictive causes of hypertension among Iranian women.This study was a narrative review that was conducted by searching related studies and resources in databases of Google Scholar, SID, Pubmed, Magiran, Web of Science, and Scopus. Finally, 49 qualified articles were analyzed and the texts were reviewed. Based on the obtained data, the predictors of hypertension among Iranian women included the underlying factors of obesity (diet and exercise), psychosocial factors (stress, occupation and addiction) and age-related factors.

    Conclusion

     Obesity and increased waist size had a greater role in high blood pressure in Iranian women. After obesity, age and factors affecting them, lack of exercise, high stress, occupational factors, education, and addiction can also influence high blood pressure.As a result, it can be predicted that by identifying the risk factors, hypertension can be reduced among Iranian women; by teaching the causes and methods of preventing hypertension to the Iranian women as well as screening for timely diagnose and treatment, hypertension could be decreased among Iranian women.

    Keywords: Hypertension, Women, Gender, Prevalence, Review
  • Farideh Gouranlou*, Tayebeh Ziveh Pages 2905-2921
    Introduction

    High bleeding due to hypolemia may cause early death. If injured persons hospitalized due to trauma, they may more likely to die. Methods for bleeding control include mechanical, heat treatment, drug therapy, or topical hemostats. The purpose of this study was to evaluate the efficacy of hemorrhage and their usages in all emergency bleeding cases (in the years of 2008-2019).In this study, relevant articles were collected and reviewed using keywords, local bleeding, clotting, trauma, emergency, bleeding and systematic check. The relevant articles were collected and reviewed.Currently, hemostatic materials can be used to control and reduce bleeding using a variety of mechanisms, including integration coagulation factors at one point, adhesion to tissues, and activation of coagulation cascades and so on. Some of these dressings are approved by the US Food and Drug Administration.

    Conclusion

    The use of hemorrhagic bandages is one of the most important recent developments. Mineral-based hemorrhages are better than other products in terms of mechanism of action. However, it is still not an ideal product. Research in this area should be given more attention.

    Keywords: Local bleeding, Clotting, Trauma, Emergency, Bleeding, Systematic check
  • Mohsen Barghamadi*, Ali Yadegar, Mohammad Abdollahpour Darvishani Pages 2922-2933
    Introduction

    Measurement of foot pressure variables can be used to assess the loads to which the human body is subjected in normal activities, like walking, or in more demanding situations such as sports. The purpose of this study was to compare the foot pressure variables in blind and healthy individuals with open and closed eyes during walking.

    Methods

    The present study was a quasi-experimental and laboratory study with pretest-posttest design. The statistic samples included 13 blind men with the mean age of 29.05±3.28 years and 17 healthy men with the mean age of 24.22±1.31  years  participated in this study and were selected by available sampling method.. A foot scan (RS Scan International, Belgium) set was used for measuring planter pressure during walking. Variables data were recorded at a sampling frequency of 300 Hz. For data analysis, paired t-test was run to compare the means within the group; also, independent t-test run to compare the means between the groups using SPSS ver. 16 statistical software.

    Results

    The results showed that the peak reaction time of the ground reaction force during the heel contact phase was 45.89% higher than blind people compared to the normal participants (p<0.023). The time to peak of vertical force during mid stance in the blind people was 38.97% more than in normal people with closed eyes (p<0.013). The peak vertical loading rate in the blind people was 41.65% lower than normal participants with closed eyes while walking (p<0/003).

    Conclusion

    Congenital blind people have less stance time in comparison with the healthy people with closed eyes. Decreased walking stance time seems to be related to improved their other senses that requires further research.

    Keywords: Blindness, Foot, Gait Analysis
  • Shahrzad Zirak Hassan Kiadeh, Azadeh Ghaee, Javad Mohammadnejad Arough*, Arezou Mashak Pages 2934-2950
    Introduction

    Among various carrier materials capable of drug controlled-release, silica xerogels have been found to be noteworthy for loading and sustaining drug release. These silica xerogels were synthesized through sol-gel technology using Tetraethylortosilicate (TEOS) as a silica precursor.

    Methods

    This study was an experimental basic research, which aimed to characterize the effect of adding chitosan to silica xerogels on Morphology, surface area and topography as well as mechanical behavior of the hybrid films. Furthermore, the lidocaine hydrochloride was incorporated on to the hybrid chitosan-silica xerogels and drug release behavior of the hybrid xerogels was evaluated and compared with pure silica xerogels. In addition, the covalent bond between chitosan chains and silica network was verified by FTIR; MTT assay was performed to evaluate cytotoxicity of the final system.

    Results

    The release profile of hybrid xerogels showed biphasic mode of release and approximately 71 % accumulative release rate. Chitosan slightly decreased burst effect and release rate, but extended release period in comparison with silica xerogel. Moreover, blending of chitosan and TEOS enhanced tensile elongation and reduced the average pore size of TEOS-based xerogels.

    Conclusion

    In conclusion, this in vitro study showed that the sol–gel method is useful for entrapping lidocaine hydrochloride in the pores of xerogels and its controlled release. Likewise, blending of chitosan and TEOS improves tensile mechanical properties of resulted biocompatible films. Hence, the final organic-inorganic films are capable to be applied as a coating or thin films in biomedical applications.

    Keywords: Chitosan-silica network, Drug delivery, Wound dressing
  • HamidReza Riasi, Reza Shabanian, Shiva Salehi, Siavash Kafian Atary, Forod Salehi* Pages 2951-2959
    Introduction

    Congenital heart diseases (CHD) are the most common congenital anomalies in children that can adversely influence children and families mental health, physical performance, and family economic. The aim of present study was to compare the quality of life (QOL) in mothers with children with CHD before and after cardiac surgery in South Khorasan Province (East of Iran).

    Methods

    In this cross sectional study the QOL of 60 mothers with CHD children admitted in Vali-e Asr Hospital were evaluated before and after cardiac surgery in 2017. They were incorporated upon provision of informed consent. The Mac new Heart Disease Health -related quality of life Questionnaire scale was completed by the mothers 10 days before and three months after the surgery. The data were analyzed in SPSS software (version 22) using relative tests. p<0.05 was considered as significant difference.

    Results

    The results of the present study showed that the mean of QOL score were significantly increased from 40.8±2.7 in initial time to 66.50± 2.2 in 3 months after surgery (p<0.001).

    Conclusion

    Cardiac surgery in children with CHD could improve the overall QOL score and all of its subscales (physical health, emotional health and social health) of their parents.

    Keywords: Quality of life, Congenital heart disease, Mothers, Cardiac surgery
  • MohammadHassan. Dashty Khavidaki*, Mahmood Kamali Zarch, Naser Mohammadi Ahmadabadi, Haider Hosseini Pages 2960-2970
    Introduction

    Numerous important factors such as physical and mental condition affect the quality of life Job stress is one of the key factors in decreasing productivity in organizations. Given the positive effects of physical activity on quality of life, this study aimed to compare the quality of life between active and inactive workers (case study).

    Methods

    This study was a cross-sectional comparative study.190 tile and cement-manufacturing workers who were eligible for the study were selected completely voluntarily, based on a convenience sampling. Of these, according to Beck questionnaire, 88 were selected in inactive and 64 in active groups; Weir and Sherborn questionnaire was used for assessing the quality of life (SF-36). For analysis the data, independent T-test and SPSS 23 software were used for analysis (P≤0.05).

    Results

    The results showed that physical, psychological and quality of life components in the active group of cement factory workers were (p = 0.012) (p = 0.001) (p = 0.005) and tile workers (p = 0.012) (P = 0.005) (p = 0.014) was a significant and more compare to the inactive group, but there was no significant difference between active and inactive workers of the two tile and cement factories.

    Conclusion

    The results of this study showed the positive role of exercise and physical activity on the quality of life of people working in cement and tile factories. It seems easier physical activity and sports are related to the quality of life of workers and have nothing to do with the workplace.

    Keywords: Workers, Physical activity, Physical component, Psychological component, Quality of life
  • Mojtaba Dehestani Ardakani* Pages 2971-2981
    Introduction

    The purpose of this study was to determine the effect of aerobic exercise program on quality of life in multiple sclerosis men as a complementary therapeutic approach to multiple sclerosis.

    Methods

    This was a semi-experimental study. The statistical sample consisted of 60 people was selected by the available sampling method from Kahrizak Nursing Home where was also a member of the Iranian MS society. They were randomly divided into control and test groups. After an introductory session of the patients with the aims and intervention method in the experimental group, 27 sessions of 60 minutes of aerobic exercise program were performed in 9 weeks. Data collection tools consisted of a demographic questionnaire, a short quality of life (SF-8) questionnaire, and self-report checklist with a significant level of p≤0.05. Descriptive statistical tests, independent t-test and repeated measures analysis of variance were used for analysis using SPSS version 16 statistical software with a significance level of p≤0.05.

    Results

    The results showed that there was no significant different between the two groups in terms of the total score (df = 48 = T 21.1, p = 0.23) and dimensions of quality of life (Physical: df = 48, T = 1.31, p = 0.19; mental: df = 48, t = 0.96, p = 0.31) There was no significant difference between the control and experimental groups. The results of repeated measures analysis of variance showed that there was a significant difference between the experimental and control groups in terms of quality of life dimensions.

    Conclusion

    In general, aerobic exercise, which was chosen as an exercise program in this study, improves the quality of life of multiple sclerosis patients. Therefore, this complementary therapeutic approach is recommended as an effective and cost-effective method in cost and time, as well as the ability to learn and easy to administer to multiple sclerosis patients.

    Keywords: Aerobic exercise program, Quality of life, Multiple sclerosis
  • Maryam Mousavi*, Farshad Ghazalian Pages 2982-2992
    Introduction

    Improving balance in the daily lives of the elderly plays an important role, especially in reducing their risk of falling. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks water resistance training with dark chocolate supplementation on the balance of the elderly.

    Methods

    In this study, 38 elderly people with an age range of 73-60 years were randomly divided into four groups. Participants in groups, included water resistance training and water resistance training + dark chocolate, performed water resistance training for eight weeks. In this period, groups of dark chocolate and water resistance training + dark chocolate, consumed 6 pieces of dark chocolate 83%, 5 gr per day, and the control group did not have any training or supplementation. The stork test (flamingo) was used to assess balance. The results of covariance analysis (ANOVA) showed that there was a statistically significant difference between the four groups. Data were evaluated using Excel and SPSS-25 (p≤ 0.05).

    Results

    The adjusted means after eliminating the effect of pre-test scores showed that the water resistance-training group had a higher mean than the other three groups and the weakest scores belonged to the control group. The results of other groups were as followed: experimental group 18.77, chocolate group 16.88, combined group (water resistance training + dark chocolate) 17.24 and control group 9.77. The results of Benferoni test showed that there was a significant difference between the water resistance training group and the control group (p = 0.006).

    Conclusion

    According to the results of this study, it seems that eight weeks of water resistance training and dark chocolate supplementation can improve the balance and quality of life of the elderly.

    Keywords: Water resistance exercise, Bitter chocolate, Balance, Elderly