فهرست مطالب

نشریه باغ نظر
سال هفدهم شماره 89 (آبان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/05
  • تعداد عناوین: 6
|
  • معصومه یاوری کلور، سیمون آیوازیان*، فرهاد فخار تهرانی، اصغر ساعد سمیعی صفحات 5-18
    بیان مسئله

    معماری به عنوان بخشی از فرهنگ هر جامعه برخاسته از بستر اجتماعی و سیاسی آن جامعه است. در برخی مناطق جغرافیایی، یادمان های آرامگاهی شکل دهنده بخش مهمی از تمدن آن کشور محسوب می شود. در ایران نیز، با توجه به اهمیت این بناها به لحاظ مذهبی، با ظهور حکومت پهلوی، نوعی متفاوت از بناهای آرامگاهی و نگرشی نو به معماری بناهای یادمانی و آرامگاهی شکل گرفت. عمده ترین دلیل این تفاوت به بستر اجتماعی و سیاسی سال های 1300 تا 1357 بازمی گردد. شناخت این بستر و چگونگی ایجاد آن می تواند درک بهتری از نحوه شکل گیری یادمان های آرامگاهی ایران در این دوران را در پی داشته باشد.

    هدف پژوهش

    هدف از این پژوهش تبیین جریان های تاثیرگذار سیاسی و اجتماعی سال های 1300 تا 1357 بر روند شکل گیری یادمان های آرامگاهی ایران معاصر و بررسی چگونگی تاثیرگذاری این جریان هاست. به عبارت دیگر، در این پژوهش به این پرسش ها پاسخ داده می شود که اولا تحولات سیاسی و اجتماعی تاثیرگذار بر شکل گیری یادمان های آرامگاهی کدام اند، و ثانیا این تحولات به چه نحو بر روی این روند تاثیر گذاشته اند؟

    روش پژوهش

    ابتدا، پس از بررسی میدانی، نمونه هایی موردی انتخاب و سپس با ابزار مطالعات کتابخانه ای و بررسی اسناد به روش تاریخی-تفسیری، جریان های سیاسی و اجتماعی هم دوره این بناها بررسی می شوند؛ سرانجام، تاثیر این تحولات بر جامعه و چگونگی این اثرگذاری در هر دوره مورد تحلیل قرار می گیرد.

    نتیجه گیری

    بررسی اسناد موجود نشان می دهد که در دوره پهلوی اول تحولاتی همچون غرب گرایی، مذهب ستیزی، و سعی در ایجاد وحدت ملی، تاثیری بی واسطه تر بر روی این فرایند گذاشته و بر انتخاب آرامگاه ها، شکل و ساختار آن ها اثری مستقیم داشته اند. با تداوم این تحولات در دوره پهلوی دوم، این اثرگذاری بر روی معماری یادمان های آرامگاهی به واسطه بسترهای فرهنگی ایجادشده صورت گرفته است. همچنین طراحی این بناها، نسبت به دوره قبل، از رویکردهای شخصی معماران و تحولات هنری جامعه جهانی تاثیر بیشتری گرفته و این منجر به تغییر، هم در فرم و هم در جزییات، شده است. 

    کلیدواژگان: یادمان های آرامگاهی، معماری ایران معاصر، جریان های سیاسی و اجتماعی 1300 تا 1357، معماری آرامگاهی
  • زهرا پرتو، زهرا مسعودی امین* صفحات 19-32
    بیان مسئله

    تزیین، یکی از پایه های اصلی هنر معماری است. زیباسازی بنا به واسطه نقوش گیاهی در شیوه های مختلف هنری، پاسخی به نیاز انسان به طبیعت و حفظ آن در محیط بوده است. روستای حاجی آباد یکی از دهکده های هدف گردشگری ورامین است. این روستا در 25 کیلومتری شرق بافت تاریخی شهر ورامین، در دروازه کویر واقع شده است و عمارت هایی به قدمت 400 سال، مربوط به دوره زندیه و قاجار دارد. یکی از این بناها، خانه- قلعه بنی عامری است که در فهرست آثار ملی شهرستان ورامین به ثبت رسیده، ولی در معرض تخریب است. عدم سکونت، متروک ماندن و به تبع آن، عدم مراقبت و مرمت بنا، سبب تشدید آسیب های واردشده و تخریب یکی از برجک های این بنا شده است. به بیان مالک این بنا، ساختمان قدمت 250 ساله دارد و متعلق به دوره فتحعلی شاه قاجار است، که با الگویی منطبق بر معماری ایرانی- اسلامی (چهار ایوانی) ساخته شده است. تزیینات متنوع گچ بری این خانه-قلعه متشکل از نقوش گیاهی، حیوانی، هندسی و انسانی هستند.

    هدف پژوهش

    این پژوهش در پی بازخوانی هویت نقوش گچ بری به جای مانده در این عمارت است. لذا برای پاسخ به این سوال که نقوش گچ بری خانه- قلعه بنی عامری از نظر شکلی متاثر از کدام دوره تاریخی هستند، طبق مطالعات میدانی از روستای حاجی آباد ورامین، تزیینات گچ بری این عمارت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و با فرض اینکه نقوش گچ بری این بنا به لحاظ شکلی از دوره ساسانی تاثیر پذیرفته اند، با نمونه های نقوش تزیینی دوره ساسانی تطبیق داده شدند.

    روش تحقیق

    این پژوهش، که به لحاظ ماهیت، تاریخی است، به روش توصیفی-تحلیلی در تطبیق با نقوش برجامانده از هنر دوره ساسانی و با استفاده از اسناد کتابخانه ای و مشاهده ای انجام شده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به پیشینه قوی هنر و معماری در ورامین و بقایای آثاری که متعلق به دوره ساسانی است، و طبق بررسی های انجام شده و شناسایی نقوش استخراج شده از خانه-قلعه بنی عامری، نتایج حاصل نشانگر تشابه قابل توجه نقوش این خانه-قلعه با نقوش دوره ساسانی است. همچنین از منظر کیفیات بصری، عملکرد ظاهری، فن شناسی، محتوایی و معنای نمادین نقوش به تحلیل نگاره های این خانه پرداخته شد که موید بازنگری و تقلیدهایی از نگاره پردازی های دوره ساسانی بودند.

    کلیدواژگان: نقش، گچ بری، تزئین، دوره ساسانی، دوره قاجار، خانه بنی عامری، شهر ورامین
  • سعید حقیر*، لیلا تشکری، حمید رضا رضازاده، فریال احمدی صفحات 33-44
    بیان مسئله

    کالبد جداره خیابان های شهری از مهم ترین ابعاد طراحی تاثیرگذار بر زیبایی منظر شهری هستند. ازاین رو جداره های شهری ازجمله عناصر محیطی تاثیرگذار درزمینه ارتقای کیفیت های بصری زیبایی شناسی در فضاهای شهری محسوب می شوند. در این بین یکی از معضلات اصلی شهرها بحث افزایش موضعی دمای هوا به واسطه افزایش دی اکسید کربن است؛ این در حالی است که برنامه های مدیریت کنترل کیفی هوا عمدتا بر کنترل منابع تولید دی اکسید کربن متمرکز هستند. حرکت به سوی معماری و شهرسازی همساز با محیط زیست، تغییر استراتژی های طراحی و خلق راهکارهای نوین برای بازگرداندن تعادل به طبیعت، ضمن تامین نیازهای بشر امروزی سبب توسعه روزافزون کاربرد سیستم های سبز عمودی در سراسر دنیا شده است.

    هدف پژوهش

    هدف، ارایه راهکاری برای تلفیق زیست رآکتورهای حاوی ریزجلبک با نمای ساختمان است؛ به نحوی که ضمن حفظ هویت و یکپارچگی کلی سیمای آن، موجب جذب دی اکسید کربن موجود در هوا شود تا از افزایش دمای هوا بکاهد.

    روش پژوهش

    با توجه به بدیع و بین رشته ای بودن موضوع پژوهش، روش انجام این تحقیق مستلزم روشی ترکیبی است. این پژوهش به گونه توصیفی - تحلیلی و ازنظر ماهیت، در زمره پژوهش های کاربردی قرار دارد؛ لذا ابتدا با استفاده از منابع کتابخانه ای و استناد به متون علمی به روش کیفی، به معرفی و بررسی ریزجلبک ها به عنوان موجودات جاذب آلودگی هوا پرداخته است، سپس نمای خیابان انقلاب به عنوان یکی از گره های آلوده شهری برداشت شد. درنهایت با استخراج سطوح مناسب برای نصب زیست رآکتورهای حاوی ریزجلبک، نمای خیابان انقلاب مورد بازطراحی قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    استفاده از ریزجلبک ها به عنوان یکی از میکروارگانیسم های زنده با قابلیت جذب بالای دی اکسید کربن از هوا و تلفیق آنها با نماهای ساختمان در محفظه هایی به نام زیست رآکتور، باعث تبدیل این جداره ها به سطوح فتوسنتزکننده در جهت پاسخ به تغییرات گرمایی اقلیم، بهبود عملکرد حرارتی غیرفعال ساختمان، تبدیل یک ساختمان معمولی به یک ساختمان زنده و درنهایت جداره های ساختمان را به یک کارخانه تولید انرژی تبدیل می کند.

    کلیدواژگان: سیمای شهری، دی اکسید کربن، خیابان انقلاب تهران، نماهای زیستی، ریزجلبک
  • مژگان خاکبان، بهنام پدرام*، سید محمدامین امامی صفحات 45-54
    بیان مسئله

    امروزه جایگاه و ارزش های معماری و زیستگاه های بومی و حفاظت از آنها، بیش از پیش اهمیت یافته و به همین دلیل، ایده ایجاد موزه های فضای باز در حال گسترش است. با وجود تنوع موضوعی، این موزه ها در یک نقطه اشتراک دارند و آن، انتقال سازه ها از مکان اصلی به موزه است. در این پژوهش چگونگی حفاظت از ارزش های پنهانی چون اصالت، در هنگام انتقال از مکان اولیه به موزه فضای باز، به عنوان مسئله اصلی بیان شده است و پاسخ به این پرسش که از نظر اصول حفاظت معماری، واچینی و جابه جایی اجزای خانه ها از محل اصلی و دوباره چینی آن در فضای جدید و موزه، چه تغییراتی در اصالت اثر و محیط پیرامون آن به وجود می آورد، به عنوان سوال اصلی مطرح است.

    هدف پژوهش

    هدف پژوهش، بررسی اصالت اثر در موزه های فضای باز و تاثیر محیط پیرامون بر اصالت روح اثر است.

    روش پژوهش

    این مقاله به روش توصیفی- تحلیلی و با ابزار اسنادی و میدانی و تجربیات حاصل از پروژه موزه میراث روستایی گیلان انجام شده و با توجه به اهمیت موضوع، مقاله ای بنیادی- کاربردی است.

    نتیجه گیری

    دستاورد این پژوهش بیانگر آن است که اگرچه با جداسازی یک اثر معماری از اقلیم اصلی خود، اصالت روح اثر و محیط پیرامون آن مخدوش می شود، اما براساس جامع نگری برآمده از رویکرد نظریه اصالت وجود، تداوم حرکت وجودی یکپارچه اثر به سمت کمال تعقیب می شود و امکاناتی جهت حفظ و نجات کالبد اثر در مکانی دیگر و مجالی برای آشنایی مردم با معماری، آداب و رسوم و دانش نانوشته معماری و اطلاعات مادی و معنوی آن ایجاد می شود و بدین ترتیب تغییر مواد و مصالح و حتی تغییر کاربری و بستر مکانی اثر را توجیه می نماید.

    کلیدواژگان: موزه فضای باز، موزه میراث روستایی، جابه جایی سازه، اصالت اثر، اصالت محیط پیرامون
  • سمیرا عادلی، هادی ندیمی* صفحات 55-70
    بیان مسئله

    فرم، مفهومی بنیادین در گفتمان معماری است که متاثر از تحول اندیشه معماری دستخوش تحولات متعددی شده است. انباشت غیر نظام مند مفاهیم فرم در گفتمان معاصر، ابهام و پیچیدگی معنایی فرم را موجب شده است. از سوی دیگر عدم توجه به ماهیت پویای فرم و شناخت ناکافی از نیروهای موثر بر تحول آن، فرم را همچون مفهومی منجمد نمایان ساخته و کارایی آن را در پاسخگویی به مسایل امروز معماری با تردید همراه کرده است.

    اهداف پژوهش

    این مقاله درپی بنانهادن بستری نظری است که ضمن وضوح بخشی و ساماندهی بدین مفهوم گونه گون، پویایی مفهومی آن را نیز تضمین کند.

    روش پژوهش

    این پژوهش با استناد به رهیافت تبارشناسی فوکو به انجام رسیده است. نخست شرایط شکل گیری مفهوم فرم از مبدا پیدایش آن در اندیشه فلسفی بررسی شده، سپس با تکیه بر دستاوردهای حاصل به نظریه های جریان ساز معماری رجوع شده است. پس از کدگذاری و مقوله بندی، تحولات بنیادین مفهوم فرم و شرایط و پیامد تحول آنها تحلیل و نقدی از وضعیت امروز فرم ارایه شده است.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد تحول مفهوم فرم ریشه در تحول شناخت معماری از سه منظر هستی شناسی، زیبایی شناسی و معرفت شناسی دارد. در میان این نیروها، معرفت شناسی و تحلیل نحوه شناخت انسان مهمترین عامل تحول فرم از گفتمان پیشامدرن تا دوره معاصر بوده است. تحول شناخت معماری به شکل گیری شش مرز مفهومی فرم مشتمل بر جلوه، ایده، گونه، ساختار، معنا و قابلیت انجامیده است که هریک ناگزیر از اقتضایات شناختی، فهم معماری را به وجوه خاصی از آن محدود کرده اند. در چنین وضعیتی با طرح مفهوم «میدان فرم» تلاش شده ضمن ایجاد بستری برای ساماندهی مفاهیم فرم و تضمین و پویایی این مفهوم، متناسب با تحولات شناختی، دست یابی به فهمی جامع از معماری نیز تضمین شود.

    کلیدواژگان: فرم، شناخت معماری، مرز مفهومی، اندیشه فلسفی، میدان فرم
  • الناز عباسیان، محسن فیضی*، اصغر محمدمرادی صفحات 71-86
    بیان مسئله

    شهرهای امروز، با مولفه های کالبدی و فضایی خود ، بستر بهبود دهند ه علایم بیماری را در اجزایشان نهفته د ارند و معماری منظر به عنوان حلقه سلامت شهر، سلامت روان در شهر ها را ایجاد می نماید . با گسترش روز افزون علایم افسرد گی به خصوص در زنان شهر نشین، لزوم شناسایی روش های درمانی، میزان اثرگذاری هریک از مولفه های محیطی، یافتن الگویی مشترک در بستر شهر ها و مکان های مناسب شهری در وضع موجود به منظور بهره وری کامل از پتانسیل های نقاط شهری، به نفع زنان را، آشکار می کند . انتظار می رود با رشد بی سابقه بیماری های روان مانند افسرد گی، درکلان شهرهایی چون تهران، فضا های شهر برای ارتقای سلامت روان و کاهش علایم افسرد گی زنان آماد ه شود .

    هدف پژوهش

    تهران با د اشتن باغ هایی که امروزه به عنوان بخشی از فضا های عمومی شهر، در د سترس عموم هستند ، با داشتن فاکتور های سلامتی در خود ، به عنوان خرد اقلیم های سلامتی مطرح بود ه و می توانند به عنوان محیط بهبود د هنده طول درمان در کاهش علایم بیمارهای روان به خصوص افسرد گی زنان به کار روند . هدف، معرفی مولفه های معماری منظر در باغ ها به منظور سلامت زنان، برای استفاد ه از این گونه فضاها در بخش درمان به خصوص سلامت روان است.

    روش پژوهش

    به منظور پاسخگویی به پرسش های پژوهش، پژوهشگران به جمع آوری اسناد پژوهش های مربوط و جمع آوری نظر متخصصان روان درمان، روانپزشک و طراحان محیط زیست با روش مصاحبه و پرسشنامه پرد اختند وروابط د اد ه ها با آزمون ناپارامتری کروسکال والیس، مورد تحلیل قرارگرفت.

    نتیجه گیری

    هند سه منظم در مسیر های حرکتی و عناصر، تخصیص 3/ 1 مساحت به حضور آب و توجه به سلسله مراتب آن، تراکم گیاهی متوسط با کاشت صحیح به لحاظ ارتفاعی، گونه های متنوع، نورپرد ازی نزد یک به نورطبیعی روز، ساماند هی روشنایی عمومی و سایه های ایجاد شد ه، رنگ های زرد و سبز در آرایش منظم کف و مصالح طبیعی از جمله عناصر اصلی بهبود د هند ه فضا برای علایم افسرد گی زنان خواهد بود .

    کلیدواژگان: افسردگی، نظرات افسرد گی، زنان، نظرات متخصصان، مولفه های معماری منظر
|
  • Masoumeh Yavari Kolour, Simon Ayvazian *, Farhad Fakhar Tehrani, Asghar Saed Samie Pages 5-18
    Problem statement

    Architecture, which is an integral part of a culture, arises from social and political contexts of each society. Use of monumental tombs in some geographical regions forms an important part of the civilization of a country. Considering the religious significance of these buildings in Iran, after the advent of Pahlavi, a new insight into architecture of memorial and monumental tombs was formed, which is mainly due to social and political contexts of the years 1921 to 1978. Knowledge about this context, and the way it has been created, can provide a better appreciation of how memorial tombs have been formed in this period.

    Research objective

    This research aims to investigate the influence of political and social currents of 1921-1978 on the creation of contemporary monumental tombs of Iran.

    Research method

    In this research, first, case studies were selected after field visits. Then, through library studies and document analysis, the political and social currents of the period contemporary with these buildings were analyzed using a historical-interpretive methodology, and the influence of these developments on the society was studied. This research investigates what political and social currents influenced the creation of monumental tombs of 1921 to 1978, and how these currents influenced the architecture of monumental tombs.

    Conclusion

    Analysis of available documents demonstrates that social and political developments in the first Pahlavi era including westernism, anti-religionism and an attempt towards national unity had a direct influence on selection of people that were memorialized by the monuments as well as the structure and shape of the monuments. Also, as these developments continued in the second Pahlavi period, they influenced the architecture of monumental tombs through the cultural context formed as a result of the relevant developments. In addition, compared to the previous period, design of these buildings were more influenced by the architects’ personal approaches and global society’s developments in art, leading to a change in form and details.

    Keywords: monumental tombs, Iran’s contemporary architecture, political, social currents of 1921-1978, tomb architecture
  • Zahra Parto, Zahra Masoudi Amin * Pages 19-32
    Problem statement

    The decoration is one of the main foundations of architecture art. Ornamentation using plant motifs in different artistic ways has been a response to the human need for nature and its preservation in the environment. Hājiyābād Village in Varamin has been a tourism target. The village is located 25 kilometers east of the historical city of Varamin at the gate of the desert and has mansions dating back 400 years to the Zandieh and Qajar periods. One of these buildings is Bani-Ameri’s castle-like house which has been registered as the national monuments of Varamin. This monument is at the risk of being ruined. Lack of residence, abandonment, and lack of care and maintenance of the building have exacerbated the damage process and have destroyed one of the turrets. According to the owner of this building, this monument is 250 years old and belongs to the period of Fath Ali Shah Qajar and built based on Iranian-Islamic architecture (four-Ivans). The castle-like house is variously decorated by plant, animal, human, and geometric motifs.

    Research objective

    The purpose of the research was to re-examine the identity of the stucco motifs in this mansion. To answer this question that which historical period has influenced the shape of stucco motifs in Bani-Ameri’s castle-like house, we carried out a field study in Hājiyābād Village in Varamin and we analyzed the decorations of stucco motifs of this building. Based on this assumption that the shapes of stucco motifs of this building had been influenced by the works in Sassanid, we examined to see if Bani Ameri’motifs correspond with the decorative motifs of the Sassanid period.

    Research method

    This historical study is descriptive-analytical in nature. We gathered the data from documents and observations to examine the extent to which decorations match the Sassanid tradition.

    Conclusion

    With regard to the strong historical background of architecture in Varamin, the relics belonging to the Sassanid period, and based on the studies and careful examination of motifs in the house-castle of Bani Ameri, we found significant similarities between the motifs of this house with those of the Sassanid period. Analyzing visual qualities, form, architectural technology, content, and symbolic meaning of the designs as well as the paintings of this house confirmed that the influence of the motifs from the art in the Sassanid period.

    Keywords: Motifs, Stucco, Decoration, Sassanid Period, Qajar Period, Bani Ameri’s House, Varamin City
  • Saeed Haghir *, Leila Tashakori, Hamid Reza Rezazadeh, Ferial Ahmadi Pages 33-44
    Problem statement

    Walls along urban streets are one of the most prominent aspects of the architectural design affecting the aesthetics of urban landscapes. Hence, these walls are environmental elements capable of elevating the aesthetics and visual qualities of urban spaces. One of the main issues in big cities is the rise of local temperatures due to high concentrations of carbon dioxide. Meanwhile, quality control initiatives are mainly focused on the sources emitting carbon dioxide.Moving toward environmental architecture and urban design, adjusting the design strategies, and inventing new solutions to restore balance to nature while satisfying today’s human needs has resulted in the increasing development and use of vertical green systems throughout the world.

    Research objectives

    the objective is to provide a solution for integrating microalgae bioreactors with building façade to absorb carbon dioxide and to decrease the air temperature while preserving the identity and integrity of the building.

    Research method

    Considering the novel and multidisciplinary nature of this study, a compound methodology is required. This is a descriptive-analytic practical study. Hence, using bibliographic documents and scientific studies at first, microalgae are defined and examined for absorbing air pollution. Then, the façade of Enghelab Street is chosen as a polluted urban center. Finally, after identifying relevant surfaces for installing bioreactors, the façade of Enghelab Street is redesigned.

    Conclusion

    Using microalgae as alive microorganisms capable of absorbing carbon dioxide, and integrating them with building facades by bioreactors, converts these walls to photosynthetic surfaces. These surfaces respond to climate changes, improve the passive thermal performance of the building, transform an ordinary building into an alive building, and convert the walls into energy-producing factories.

    Keywords: Urban Design, Air pollution, Tehran Enghlab Street, Biological facade, microbiology
  • Mozhgan Khakban, Behnam Pedram *, Mohammad Amin Emami Pages 45-54
    Problem Statement

    Today, the status and values of architecture and indigenous habitats and their conservation have become increasingly important, and for this reason, the idea of creating open-air museums is expanding. Despite the variety of topics, these museums have one thing in common, and that is the transfer of structures from the original location to the museum. This study is concerned with the main problem as the manner of conserving hidden values such as authenticity when moving the piece from the original location to the open-air museum. Also, with what changes would be made in the authenticity of the work and the environment around it, in terms of principles of architectural conservation, by dismantling and transportation of house components from the original location and reconstructing them in the new space and the museum?

    Research objective

    The study aims to investigate the authenticity of the works in open-air museums and the impact of the surrounding environment on the authenticity of their spirit.

    Research method

    This article uses a descriptive-analytical method with documentary and field tools, and experiences obtained from the project of Guilan Rural Heritage Museum. Considering the importance of the subject, this is a fundamental-applied article.

    Conclusion

    The study found that although by separating an architectural work from its original climate and environment, the authenticity of the work’s spirit and the surrounding environment is distorted, but based on the comprehensive view of the theory of the authenticity of existence (Existentialism), the continuity of the integrated existential movement of the work towards perfection is still sought after. Also, the creation of facilities to preserve and save the body of the work in another place, providing the opportunity for people to get acquainted with architecture, customs and unwritten knowledge of architecture, and its material and spiritual information, thus justifies the change of materials and even the change of use and spatial context of the work.

    Keywords: Open-air museum, Rural heritage museum, Transportation of structure
  • Samira Adeli, Hadi Nadimi * Pages 55-70
    Problem statement

    Form is a fundamental concept in the discourse of architecture that has been affected by the evolutions of architectural thinking. The non-systematic accumulation of form concepts results in ambiguity in contemporary discourse. On the other side, disregarding the dynamic nature of form, and poor identification of the factors influencing its evolution, and its application domains have made form a frozen concept and have reduced its effectiveness in responding to today’s architectural issues.

    Research objectives

    this paper concentrates on clarifying and organizing the diverse concepts of the form. Besides a theoretical framework is provided to guarantee the conceptual dynamism of the form.

    Research method

    Present research is conducted based on Foucault’s genealogy approach. First, the original conditions of the first appearance of form in philosophical thinking are examined, then based on the results obtained, is referred to revolutionary theories of architecture. The fundamental evolutions of the concept of the form will be analyzed, and finally, a critique of today’s form status is provided.

    Conclusion

    According to the findings, the evolution of the concept of form is originated from the evolutions of philosophical knowledge of architecture from at least three perspectives: ontology, aesthetics, and epistemology. Among these factors, epistemological approaches have made the most substantial contribution to the evolutions of form, from pre-modern to the contemporary era. The evolution of philosophical knowledge of architecture has led to the formation of six conceptual limits of form, including appearance, idea, type, structure, meaning, and affordance. Each of these concepts has limited the architecture to specific aspects; however, introducing the concept of “form field” helps to gain a comprehensive understanding of architecture while providing a framework for organizing the form concepts. It also ensures the dynamics of this concept in line with the evolutions of philosophical knowledge of architecture.

    Keywords: form, Philosophical Knowledge of Architecture, conceptual limit, Philosophical Thinking, Form Field
  • Elnaz Abbasian, Mohsen Faizi *, Asghar Mohammad Moradi Pages 71-86
    Problem statement

    Current cities with their physical and spatial components have hidden the disease symptoms in their parts and the landscape architecture as the health cycle of cities creates mental health there. Rapid growth of depression symptoms, especially in women, has made it necessary to identify the therapeutic methods, the effectiveness level of landscape component, finding a common pattern in the urban context and proper urban areas in the current situation to fully utilize the potential of metropolitan areas in favor of women. It is expected that by ever-increasing growth of mental illnesses such as depression, in a metropolitan city like Tehran, it is required to conduct studies on mind, spaces in cities will be ready to improve mental health and reduce women `s depression.

    Research objective

    Tehran with gardens which are the main parts of city public places, welcome people , having health factors, are considered as health micro climates and can be applied as improving factors of environment in treatment duration to reduce mental illnesses specially women`s depression. The purpose is introducing the architecture landscape components in gardens for the aim of women`s health. to use such buildings in treatment space specially mental health.

    Research method

    To respond to the research queries, the researcher starts collecting the documents of relevant research and petitioning the psychoanalysts, psychiatrists and environment designers` views with the help of interview and questionnaire processed, data connections were analyzed with non-parametric Kruskal–Wallis test.  

    Conclusion

    The current study of regular geometry in motion routes and elements, allocating 1/ 3 of the area to water presence and considering its hierarchy, average plant density with accurate plantation in terms of height, variety of species, lighting similar to natural light, public lighting organizing and created shadows, green and yellow in a regular array of floor and natural material will be main elements to improve the space for women`s depression.

    Keywords: depression, Women, Experts` Opinions, landscape architecture components