فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال چهل و دوم شماره 4 (پیاپی 148، مهر و آبان 1399)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهل و دوم شماره 4 (پیاپی 148، مهر و آبان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/28
  • تعداد عناوین: 16
|
  • کریم آزالی علمداری*، هادی روحانی، زینب باقری صفحات 362-372
    زمینه

    به دلیل لحاظ نکردن تاثیر مزاحم شیفت پلاسما به عضلات فعال، اکثر نتایج موجود در مورد توزیع انواع زیر رده‌های لکوسیتی پس از جلسات ورزش متوالی در یک روز قطعیت ندارند. هدف این تحقیق بررسی تاثیر دو جلسه فعالیت بی‌هوازی صبح و بعد از ظهر بر تعداد زیر رده‌های لکوسیتی، عملکرد بی‌هوازی و مقدار لاکتات خون زنان ورزشکار با کنترل تاثیر مزاحم شیفت پلاسما بود.

    روش‌کار

    روش تحقیق از نوع تجربی بود که در آن 30 زن ورزشکار پس از اندازه‌گیری ترکیب بدنی به طور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل تقسیم گردیدند و گروه تجربی در دو جلسه (ساعت نه‌ صبح و سه ‌بعد از ظهر)، فعالیت بی‌هوازی (سه ‌بار اجرای آزمون رست متوالی) شرکت کردند. قبل و یک ‌ساعت پس از پایان هر جلسه، نمونه‌های خون جمع‌آوری، و تاثیر مزاحم شیفت پلاسما بر نتایج کنترل گردید.

    یافته‌ها

    هر جلسه منجر به افزایش تعداد کل لکوسیت‏ها و زیررده‌های مونوسیتی، لنفوسیتی و گرانولوسیتی و لاکتات خون گردید (P<0.05). روند افزایش کل لکوسیت‌ها و گرانولوسیت‌ها و در ساعات متعاقب جلسه صبح ادامه داشت، ولی در این فاصله تعداد مونوسیت‌ها و لاکتات به مقادیر طبیعی و تعداد لنفوسیت‌ها حتی به کمتر از مقادیر طبیعی رسید (P<0.05). در جلسه بعد از ظهر حداقل و میانگین توان بی‌هوازی کمتر از جلسه صبح بود (P<0.05).

    نتیجه‌گیری

    با این که حتی در زنان ورزشکار ورزیده نیز پس از حذف تاثیر مزاحم شیفت پلاسما، تاثیر دو جلسه تمرین بی‌هوازی شدید متوالی در صبح و بعد از ظهر در ایجاد لکوسیتوز و در ادامه لنفوسیتوپنی تایید گردید، ولی به دلیل کمبود شواهد مشابه و برخی محدودیت‌های روش‌شناختی، هنوز نیاز به بررسی‌های بیشتر باقی است.

    کلیدواژگان: بی هوازی، بازیافت، حجم پلاسما، لکوسیتوز، لکوپنی
  • معصومه اسدی، حسن متین همایی*، فرشاد غزالیان صفحات 373-380
    زمینه

    فعالیت بدنی و تمرینات ورزشی با کاهش عوامل خطرزا، نقش حفاظتی در برابر بیماری های قلبی- عروقی ایفا می‌کنند. شنا به عنوان یکی از بهترین فعالیت های هوازی و یک روش تمرینی برای جلوگیری و درمان بیماری‌های قلب توصیه گردیده است. بنابراین هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین شنا بر بیان ژن‌های ان- کادهرین، بتا-کاتنین و امرین در بطن چپ عضله قلبی موش‌های صحرایی نر ویستار می‌باشد.

    روش‌کار

    در این مطالعه تجربی، 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (8 هفته‌ای) با میانگین وزن (33±237 گرم) به صورت تصادفی در سه گروه کنترل (8)، کنترل 8 هفته‌ای (8) و تمرین شنا (8) قرار گرفتند. گروه تمرین در یک برنامه 8 هفته‌ای شنا (هر هفته 5 جلسه 30 دقیقه‌ای با شدت متوسط) شرکت کردند و گروه کنترل به زندگی معمول خود ادامه دادند. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، بافت قلب موش‌ها برداشت و بیان ژن‌های ان- کادهرین، بتا-کاتنین و امرین با استفاده از روش بررسی شد. داده‌ها، با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شد (P<0.05).

    یافته‌ها

    نتایج تحقیق نشان داد بیان ژن‌های ان-کادهرین و بتا-کاتنین در گروه تمرین شنا به طور معنی‌داری بیشتر از گروه کنترل بود، ولی بیان ژن امرین به طور معنی‌داری کمتر از گروه کنترل بود.

    نتیجه‌گیری

    بر اساس این یافته‌ها، به‌ نظر می‌رسد 8 هفته تمرین شنا با افزایش بتا-کاتنین و ان-کادهرین روش کارآمدی در بهبود ساختار و عملکرد سلول‌های عضله قلب باشد.

    کلیدواژگان: تمرین شنا، بتا-کاتنین، ان-کادهرین، امرین
  • مهدی امیرنیا، عفت خدائیانی، داود احمدی ملکی *، نیلوفر افشاری صفحات 381-385
    زمینه

    پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) یکی از مهم‌ترین مشتقات حاصل از خون است. در طول چند سال گذشته، استفاده از PRP به سمت زمینه های درمانی پزشکی در شرایطی همچون جوانسازی پوست و درمان زخم های مزمن و ریزش مو گرایش یافته است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر PRP در جلوگیری از ریزش موی آندروژنیک می باشد.

    روش‌کار

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده، بیمار مبتلا به ریزش موی آندروژنیک مراجعه‌کننده به درمانگاه پوست مرکز آموزشی درمانی سینا تبریز به صورت تصادفی وارد مطالعه گردیدند. تزریق اینترافولیکولار پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)، 1/0 میلی‌لیتر در هر سانتیمتر مربع برای هر بیمار 2 مرتبه در مناطق مشخص گردید اسکالپ در طول یک ماه انجام گردید. از معاینات بالینی و درموسکوپی برای ارزیابی بیماران مبتلا به آلوپسی آندروژنیک استفاده گردید. بیماران، قبل از شروع مداخله، 1 ماه، 3 ماه بعد از مداخله پیگیری شدند و با استفاده از نرم افزار آماری نسخه 22 آنالیز داده ها انجام گرفت.

    یافته‌ها

    در این مطالعه 20 بیمار (16 مرد و 4 زن) مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی بیماران 1/3±78/32 سال بود. افزایش قابل توجهی در میانگین تعداد موی در مناطق تحت درمان در ماه سوم در مقایسه با قبل از شروع مطالعه مشاهده گردید. میانگین تعداد موی در مناطق تحت درمان با افزایش متوسط 9/13 مو در پایان ماه اول و 6/33 مو در سانتیمتر مربع در پایان ماه سوم در منطقه تحت درمان نسبت به سطح پایه تغییر داشت (001/0=P).

    نتیجه‌گیری

    بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، PRP تاثیرات مثبتی در درمان بیماران مبتلا به ریزش موی آندروژنیک دارد.

    کلیدواژگان: پلاسمای غنی از پلاکت، ریزش موی آندروژنیک، PRP
  • مهیار پرباران، رضا حبیبی پور*، سارا رجائی صفحات 386-393
    زمینه

    تفاوت در نوع ایزوله بالینی ممکن است در فراوانی آنزیم‌های بتالاکتاماز وسیع الطیف (ESBLs) در برخی باکتری‌های گرم منفی موثر باشد. هدف از این مطالعه تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های بالینی مولد ESBL و تعیین ارتباط آنزیمی با نوع نمونه بالینی می‌باشد.

    روش‌کار

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، باکتری‌های اشریشیا‌کلی، سودوموناس آیروژینوزا، آسینتوباکتر بومانی، کلبسیلا پنومونیه و انتروباکترکلوآکه با استفاده از آزمون‌های بیوشیمیایی شناسایی شدند. برای تعیین سویه‌های ESBL از آزمون دیسک ترکیبی استفاده گردید. همچنین به منظور بررسی ارتباط بین متغیرها، از آزمون Chi-Square با دامنه معنی داری 5/0 ≤Pاستفاده شد.

    یافته‌ها

    از مجموع270 ایزوله گرم منفی جدا گردیده، 95 ایزوله 18/35 درصد تولید کننده آنزیم ESBL بودند. از این 95 ایزوله، 28 ایزوله 47/29درصد اشریشیا‌‌کلی، 22 ایزوله 15/23 درصد سودوموناس آیروژینوزا، 19 ایزوله 20 درصد آسینتوباکتر بومانی، 17 ایزوله 89/17درصد کلبسیلا پنومونیه و 9 ایزوله 3/33 درصد انتروباکتر‌کلوآکه بودند. ارتباط معنی‌داری بین حضور آنزیم ESBL با نوع نمونه بالینی مشاهده گردید، به طوری که ایزوله‌های دارای این آنزیم در نمونه‌های زخم و ادرار دارای بیشترین فراوانی بودند.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به مشاهده ارتباط بین نوع نمونه بالینی و فراوانی آنزیم ESBL در سویه‌های مقاوم، برخی عوامل محیطی و متغیرهای زمینه‌ای مانند نوع نمونه بالینی می‌توانند فراوانی آنزیم‌ ESBL را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: عفونت باکتریایی، عفونت انتروباکتریاسه، بتالاکتاماز، مقاومت دارویی
  • امیرعلی جعفرنژادگرو *، فرشاد قربانلو، قادر قانع صفحات 394-401
    زمینه

    کمردرد یک بیماری پیچیده است که بین مهره‌های کمری و مهره‌های خاجی اتفاق می افتد و تحت تاثیر عواملی است که اغلب در هنگام تلاش برای انجام یک عمل خاص یا یک برخورد ایجاد می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات استفاده طولانی مدت از بریس کمری بر روی طیف فرکانس فعالیت الکترومایوگرافی عضلات در سالمندان دچار کمر درد با پای پرونیت بود.

    روش‌کار

    این پژوهش از نوع نیمه تجربی بود. پانزده بیمار دچار کمر درد با پای پرونیت به عنوان گروه تجربی (سن: 7/2±3/68 سال) و 15 بیمار دارای کمردرد با پای پرونیت به عنوان گروه کنترل (سن: 9/3±0/69 سال) داوطلب شرکت در پژوهش شدند. بریس کمری مورد استفاده در این پژوهش از نوع Sacro Lumbar Support، مدل BB-OPPO 2065 و ساخت کشور تایوان بود. فعالیت الکتریکی عضلات تنه و اندام تحتانی با دستگاه الکترومایوگرافی طی فعالیت راه رفتن طی پیش و پس آزمون ثبت شد. تمامی تحلیل های آماری در نرم افزار SPSS و با آزمون تحلیل واریانس دوسویه در سطح معنی داری 05/0 انجام شد.

    یافته‌ها

    نتایج در گروه تجربی نشان داد میزان فرکانس الکتریکی عضله دوقلوی داخلی کاهش معنی داری را طی پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون داشت (P<0.002). همچنین در گروه تجربی دو عضله مورب خارجی(P<0.007) و راست شکمی (P<0.001) افزایش معنی داری را طی پس آزمون نسبت به پیش آزمون نشان دادند.

    نتیجه‌گیری

    یافته ها نشان داد که بریس کمری مورد استفاده قابلیت افزایش فعالیت عضلات شکم را در افراد دچار کمردرد با پای پرونیت دارد.

    کلیدواژگان: بریس کمری، بیماران کمردرد، پای پرونیت، الکترومایوگرافی
  • مژده خواجه لندی *، ربابه محمدی صفحات 402-409
    زمینه

    نقش آدیپوکین ها در تنظیمات متابولیکی و همچنین اختلالات مرتبط با چاقی شناخته شده است. از این رو، هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر دوازده هفته تمرینات پیلاتس بر سطوح سرمی برخی از آدیپوکین های زنان غیر فعال دارای اضافه وزن بود.

    روش‌کار

    بدین منظور در مطالعه نیمه تجربی حاضر، 24 زن دارای اضافه ‌وزن در دسترس با میانگین شاخص توده بدن 1/1±2/27 کیلوگرم بر مترمربع شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه: تمرین پیلاتس (12 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینی پیلاتس به مدت دوازده هفته (3 جلسه در هفته، 60 دقیقه در هر جلسه) به اجرا در آمد. در این مدت گروه کنترل هیچگونه فعالیت ورزشی نداشتند. نمونه خونی 48 ساعت قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه و بعد از 14-12 ساعت ناشتا، برای اندازه گیری سطوح سرمی ویسفاتین، کمرین و رزیستین گرفته شد. از آزمون آماری تی وابسته جهت بررسی تغییرات درون گروهی متغیرها و از آزمون تحلیل کوواریانس جهت بررسی تغییرات بین گروه های تحقیق استفاده گردید.

    یافته‌ها

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که پس از دوازده هفته تمرین پیلاتس میزان تغییرات سطوح ویسفاتین (P= 0.012)، کمرین (P=0.002) و رزیستین (P=0.005) در گروه تمرین، در مقایسه درون گروهی کاهش معناداری نسبت به قبل از تمرین داشتند، همچنین در مقایسه بین گروهی نیز میزان سطوح سرمی ویسفاتین (P=0.035) و کمرین (P=0.018) و رزیستین (P=0.045) نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشتند.

    نتیجه‌گیری

    بر اساس نتایج حاصل از تحقیق حاضر، می توان این گونه بیان کرد که فعالیت ورزشی پیلاتس یک عامل تحریکی برای تغییر سطوح آدیپوکین ها در زنان غیر فعال دارای اضافه وزن می باشد. لذا، احتمالا یکی از علل تغییرات فیزیولوژیک ناشی از فعالیت ورزشی تغییرات سطوح آدیپوکین ها می‌باشد.

    کلیدواژگان: پیلاتس، ویسفاتین، کمرین، رزیستین، اضافه وزن
  • سیدیزدان دخت غفاری، مسعود تربتی، حسین علیخواه * صفحات 410-416
    زمینه

    کنترل موثر درد بعد از جراحی، نه تنها به عنوان یک عامل رضایت بخش بیمار می باشد، بلکه میزان مورتالیته و موربیدیته همراه آن و طول مدت بستری در بیمارستان را نیز کاهش می دهد. مطالعه حاضر به بررسی اثر تسکین دردی شیاف دیکلوفناک سدیم قبل از عمل در کاهش استفاده از مخدرهای بعد از جراحی دیسک کمر در یک فضا پرداخته است.

    روش‌کار

    تعداد 84 بیمار دچار دیسکوپاتی مراجعه‌کننده به مرکز آموزشی درمانی شهدای تبریز با میانگین سنی 76/5 ± 74/51 سال در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سویه کور شرکت کردند. برای بیماران به طور تصادفی یک ساعت قبل از جراحی شیاف دیکلوفناک 100 میلیگرم یا پلاسبو از راه رکتال تجویز شده بود. بعد از اتمام جراحی بیماران به طور تصادفی در یکی از دو گروه «الف» (گروه دیکلوفناک) و «ب» (دارونما) قرار داده شدند. میزان تسکین درد بر اساس مقیاس آنالوگ بینایی و مقدار مورفین کلی تزریقی در طول 24 ساعت برای کاهش درد در دو گروه مقایسه شد.

    یافته‌ها

    در این مطالعه تفاوت آماری معنی‌داری از لحاظ میزان تسکین درد در دو گروه مورد مطالعه مشاهده نشد و درد در هر دو گروه به طور موثر کاهش یافت (P<0.05). در میزان مصرف کلی مورفین، ضعف، خستگی و خشکی مخاطات در دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود داشته است؛ بطوری که میزان مصرف کلی مورفین در گروهی که از شیاف دیکلوفناک استفاده شده بود، کمتر از گروه پلاسبو بوده است (P<0.05).

    نتیجه‌گیری

    استفاده از شیاف دیکلوفناک سدیم قبل از جراحی دیسک در یک فضا باعث کاهش دوز کلی مورفین مورد استفاده بعد از عمل جهت تسکین درد و کاهش برخی عوارض مورفین از جمله ضعف، خستگی و خشکی مخاطات می‌شود.

    کلیدواژگان: جراحی دیسک، دیکلوفناک سدیم، مورفین
  • نیکزاد شهیدی *، یلدا جباری مقدم، ویدا جعفری صفحات 417-424
    زمینه

    لنفوم، نیوپلاسمی بدخیم است که از توسعه کلنی سلول‌های لنفاتیک NK11 و T11 و B11منشا می‌‌گیرد و سومین بدخیمی شایع در ناحیه سر وگردن بعد از اسکوآموس سل کارسینوما و تومورهای غدد بزاقی است. لنفوم‌ها به دو گروه هوچکین و نان هوچکین تقسیم می‌شوند و دارای دو پیک سنی 20-30 سال و 60-70 سال می‌باشند. اولین علامت لنفوم در بیماران معمولا یک لنف ‌نود بدون درد و بزرگ شونده است. از سایر علایم می‌توان به کاهش وزن، تعریق شبانه، تب اشاره کرد. تشخیص بیماری براساس یافته‌های بالینی و بیوپسی می‌باشد. هدف پژوهش حاضر تعیین لنفوم‌ها در ناحیه سروگردن، بررسی فراوانی و مشخص نمودن انواع هیستوپاتولوژیک زیرگروه‌های لنفوم‌های سر وگردن و ارزیابی علایم بالینی و پروسه‌های تشخیصی در بیماران دچار لنفوم می‌باشد.

    روش‌کار

    این مطالعه از نوع مقطعی توصیفی و جامعه مورد مطالعه، 40 نمونه انسانی را شامل می‌شود. تعداد توده‌های گردنی بیوپسی شده از ناحیه سر و گردن 602 مورد بود. بیماران با لنفوم تشخیص داده شده 59 مورد بودند که 19 مورد به علت در دسترس نبودن پرونده و معیارهای خروج از مطالعه کنار گذاشته شدند. پرونده‌های بیماران از نظر سن، محل سکونت، جنس، تظاهرات بالینی، آزمایشات، پاراکلینیک و نتیجه پاتولوژی بررسی و ثبت شدند.

    یافته‌ها

    در این مطالعه لنفوم هوچکین با فراوانی 5/62% شایع‌تر از لنفوم نان‌هوچکین بود. بیشتر بیماران در بازه سنی 20-10سال قرار داشتند و میانگین سنی بیماران 72/24±6/35 بدست آمد. 5/82% بیماران با شکایت تورم گردنی به بیمارستان مراجعه داشتند. در لنفوم هوچکین نوع ندولار اسکلروزیس با 44% شایع‌ترین ساب‌تایپ بود و در لنفوم نان‌هوچکین با Diffuse large B cell36% بیشترین شیوع را به خود اختصاص داد.

    نتیجه‌گیری

    در بررسی‌های تشخیصی بیماران با شکایت تورم گردنی باید یکی از تشخیص‌های افتراقی، لنفوم در نظر گرفته شود. لازم است جنس مذکر و گروه‌های سنی 20-10 سال و 70-60 سال از این نظر بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.

    کلیدواژگان: لنفوم، گردن، لنف نود
  • پرویز صالح، محمد امین رضازاده ساعتلو *، مهسا ایرانی صفحات 425-432
    زمینه

    استافیلوکوک اوریوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) بیشترین پاتوژن مقاوم به ضدمیکروبی در بیمارستان‌ها شناخته شده است که ممکن است هم کادر درمان و هم بیماران را آلوده کند. همچنین شایع‌ترین محل کلونیزاسیون آن قسمت قدامی بینی و حلق است. به منظور پیشگیری و کنترل عفونت و تعیین نقش پرسنل درمانی بعنوان حاملین عفونت، این مطالعه با هدف تعیین میزان کلونیزاسیون بینی با MRSA در کادر درمانی بیمارستان‌های سینا و امام رضا تبریز در 1396 انجام شد.

    روش‌کار

    در این مطالعه مقطعی که به بررسی 400 نفر پرداخته است، از تمام کادر درمانی بیمارستان‌های سینا و امام رضا در سال 1396 که مایل به شرکت در این مطالعه بودند با وارد کردن سواپ سر پنبه‌ای استریل به ناحیه قدامی بینی نمونه‌گیری انجام شد. سپس بلافاصله در آزمایشگاه در محیط مانیتول سالت آگار و بلاد آگار به مدت 24 ساعت کشت داده شد و به مدت 48 تا 72 ساعت انکوبه گردید. جهت تعیین سویه‌های MRSA از روش دیسک سفوکسیتین در محیط کشت مولر هینتون آگار استفاده گردید. از روش های آماری توصیفی و آزمون Chi2 برای آنابیز آماری استفاده شد. مقادیر p-value کمتر از 05 /0 معنی‌دار تلقی شد.

    یافته‌ها

    55 درصد افراد (220 نفر) ناقل استافیلوکوکوس اوریوس بودند که میانگین سنی آنان 27/38±72/8 سال و 8/61 درصد آنها مرد بودند. در افراد ناقل فراوانی محل بخش خدمت افراد، بخش داخلی بود. و شایع‌ترین بیماری سیستمیک دیابت بود. 8/41 درصد سابقه بستری قبلی بیمارستانی و2/78 درصد مصرف آنتی‌بیوتیک داشتند. همچنین مقاومت به متی‌سیلین، در 7/32 درصد افراد مشاهده گردید.

    نتیجه‌گیری

    کنترل مرتب عوامل عفونی و استفاده به جا از آنتی‌بیوتیک می‌تواند در کنترل ناقلین و حتی موارد مقاوم به دارو (MRSA) موثر باشد.

    کلیدواژگان: استافیلوکوک اروئوس، متی سیلین، مقاومت دارویی، کادر درمان
  • حسن طالب، علی تبریزی، علی مندی، رحیم درگاهی، رضا حسن زاده* صفحات 433-439
    زمینه

    کلاب فوت تقریبا 1 در هر1000 تولد زنده اتفاق می‌افتد و یکی از شایعترین نقص‌های مادرزادی است. روش غیر جراحی برای درمان کلاب فوت ایدیوپاتیک توسط پونستی به عنوان یک روش ترجیحی شرح داده شده است. تنوتومی یکی از بخش‌های اصلی این روش است. هدف از این مطالعه ارزیابی فاکتورهای پیش بینی کننده تنوتومی در شروع درمان به روش پونستی است.

    روش‌کار

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی تمام بیماران مبتلا به کلاب فوت ایدیوپاتیک با سن زیر 6 ماه که از اول فروردین تا آخر اسفند ماه سال 1396 به درمانگاه ارتوپدی بیمارستان امام خمینی ارومیه مراجعه کرده بودند، و تحت درمان به روش پونستی قرار گرفتند وارد مطالعه شدند. از آزمون‌های آماری پارامتریک نظیر مجذور کای اسکور و t-test استفاده شد. سطح معنی داری برای کلیه آزمون ها زیر 05/0 بود.کلیه تحلیل‌ها با استفاده از نرم افزارآماری SPSS نسخه 21 صورت گرفت.

    یافته‌ها

    تنوتومی در 39 پا از مجموع 52 پا (75 درصد) انجام شد. از 22 پا با امتیاز پیرانی اولیه ≥5 یا بیشتر، 5/95 درصد موارد نیازمند تنوتومی بودند. از 11 پا با امتیاز اولیه ≤ 5/2، فقط در 2/18 درصد موارد تنوتومی انجام شد. بین نیاز به تنوتومی و شدت اولیه بیماری بر اساس سیستم امتیاز‌دهی پیرانی ارتباط معنی داری وجود داشت (P<0.001). بعد از برداشتن گچ آخر، بین دو گروه تنوتومی شده و نشده تفاوتی از نظر شدت بیماری وجود نداشت (P=0.789). بیمارانی که تحت تنوتومی قرار گرفتند، به گچ گیری بیشتری جهت اصلاح دفورمیتی نیاز نداشتند. در 34 پا گچ گیری در دوره نوزادی (30 ≥ روز) شروع شد. تنوتومی در 11 پا در این گروه سنی انجام نشد. بین نیاز به تنوتومی و سن در زمان شروع درمان ارتباط معنی داری وجود داشت (P=0.018).

    نتیجه‌گیری

    تنوتومی در تمام موارد لازم نیست. شدت دفورمیتی در زمان تظاهر بیماری، به ویژه میزان سفتی hindfoot و سن در زمان شروع درمان می‌تواند نیاز به تنوتومی را پیش بینی کند.

    کلیدواژگان: کلاب فوت، ایدیوپاتیک، آشیل، تنوتومی، گچ گیری، پونستی
  • ملیحه کدیور، فاطمه طهماسبی، محمدعلی زمانی، راضیه سنگسری * صفحات 440-446
    زمینه

    نوزادان مبتلا به بیماری‌های قلبی مادرزادی تابلوهای بالینی متفاوتی را بروز می‌دهند که طیف گسترده‌ای از علایم را دربر می‌گیرد. این امر تشخیص این دسته از بیماری‌ها را با دشواری مواجه می‌سازد. با درنظر گرفتن عواقب خطرناکی که به دنبال تشخیص دیرهنگام یا نابه‌جای این بیماران ظهور می‌کند، معرفی روش‌های جدید یا بهبودبخشی روش‌های مرسوم تشخیصی همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است. روش‌کار: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی که طی سال‌های 1396-1394 در مرکز طبی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد بر اساس معاینات فیزیکی یا وضعیت اشباع اکسیژن شریانی در هنگام بستری، 150 نوزاد تحت اکوکاردیوگرافی قرار گرفتند. پس از استخراج داده‌ها، از نرم‌افزار آماریSPSS نسخه 16 به منظور تحلیل نتایج استفاده گردید. یافته‌ها: بررسی یک یا بیش از یک علامت مثبت در معاینات بالینی برای تشخیص بیماری‌های قلبی مادرزادی از حساسیت 93% ، ارزش اخباری مثبت 82% و ارزش اخباری منفی 20% برخوردار بود. حساسیت سنجش درصد اشباع اکسیژن شریانی بلافاصله پس از پذیرش در بخش برای تشخیص بیماری‌های قلبی مادرزادی 92%، ویژگی 34%، ارزش اخباری مثبت 56% و ارزش اخباری منفی 25% بود. نتیجه‌گیری: تابلوهای بالینی شامل مواردی نظیر تاکی‌پنه، سیانوز، آریتمی، دیسترس تنفسی، سوفل قلبی یا سطح اشباع اکسیژن شریانی به دلیل حساسیت بالای خود، می‌توانند برای غربالگری بیماری‌های قلبی مادرزادی در نوزادان مورد استفاده قرار گیرند. در مقایسه‌ علایم بالینی، سیانوز و دیسترس تنفسی از ارزش بیشتری برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: اکوکاردیوگرافی، سوفل قلبی، بیماریهای قلبی مادرزادی، پالس اکسیمتری
  • مهسا محسن زاده*، فریبا آقایی، فرح نامنی صفحات 447-455
    زمینه

    افزایش بیان ژن SIRT1، سبب افزایش بیان PGC1-α می شود که بیان ناقل گلوکز GLUT4 در عضله اسکلتی را تحریک می کند. هدف، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین HIIT بر بیان ژن‌های PGC1-α و SIRT1 عضله نعلی در موش‌های صحرایی نر مبتلا به دیابت نوع 2 بود.

    روش‌کار

    در این مطالعه تجربی، 60 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با میانگین وزن20 ±250 گرم، پس از القا دیابت به وسیله تزریق نیکوتین آمید‌ استریپتوزوسین، به شکل تصادفی به 5 گروه و در هر گروه 12 سر شامل گروه‌های کنترل پایه، سالم بدون تمرین، سالم با تمرین، دیابت بدون تمرین، دیابت با تمرین، تقسیم شدند. گروه تجربی، تمرینات HIIT را به مدت 8 هفته و 5 روز در هفته با دویدن بر روی تردمیل اجرا کردند که از سرعت 16 به 38 متر بر دقیقه در هفته هشتم رسید. 24ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، موش‌های صحرایی به وسیله تزریق درون صفاقی کتامین و زایلازین بیهوش شدند و بافت عضله نعلی بلافاصله استخراج و میزان بیان ژن PGC1-α و SIRT1 با تکنیک Real time-PCR و با مقیاس سنجیده شد.

    یافته‌ها

    نشان داد میانگین شاخص PGC1-α و SIRT1 در بین دو گروه کنترل پایه و گروه دیابتی بدون تمرین با یکدیگر اختلاف معنی‌داری دارند. همچنین تمرین HIIT اثر معنی‌داری بر بیان ژن‌های PGC1-α و SIRT1 دارد.

    نتیجه‌گیری

    تمرین HIIT منجر به افزایش بیان PGC1-α و SIRT1 می‌گردد در نتیجه سبب افزایش بیان GLUT4 و حساسیت انسولینی می‌شود که در بهبود افراد مبتلا به دیابت نوع دو موثر است.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، بیان ژن، Sirtuin 1، Pgc 1-alpha، دیابت نوع دو
  • افشین مرادی، ثمینه کاکی، سید حسین کیایی، کیوان قدرتی، آرش باباخانیان* صفحات 456-465
    زمینه

    در این کار تحقیقاتی، ساخت و بهینه سازی عملکرد یک حسگر الکتروشیمیایی بر پایه اصلاح و لایه نشانی الکتروشیمیایی سطح الکترود قلم گرافیت عریان توسط نانو ذرات نقرهو پردنیزولون با استفاده از تکنیک ولتامتری چرخه ای نشان داده شده است.

    روش‌کار

    ولتاموگرام های متوالی چرخه ای در سرعت روبش های کم جهت تولید فیلم های پایدار و مقاوم بر سطح الکترود عریان قلم گرافیتی اعمال شدند. میکروسکوپ الکترونی روبشی جهت ماهیت شناسی سطح های اصلاح شده ی قلم گرافیت/ نانو نقره و قلم گرافیت/ نانو نقره/ پردنیزولون به کار گرفته شد. حسگر الکتروشیمیایی جدید با موفقیت جهت تخمین مقدار محتوی کافیین موجود در نمونه های آماده سازی شده مکمل های دارویی و نوشیدنی ها به کار برده شد.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد که این الکترود اصلاح شده، فعالیت الکتروکاتالیستی خوبی برای اکسیداسیون کافیین با پارامترهای الکتروشیمیایی کسب شده از قبیل ضریب انتقال الکترون برابر با 65/0، لگاریتم ثابت سرعت برابر با 39/3 (s-1) وغلظت لایه اکتیو سطح برابر با 4-10×4/3(میلی مول بر مجذور سانتیمتر مربع (را دارد. تحت شرایط آزمایشی بهینه شده، کافیین در محدوده غلظت 25تا 600 نانو مولار با حد تشخیص 17/8 نانو مولار توسط حسگر معرفی شده اندازه گیری گردید.

    نتیجه‌گیری

    این مطالعه بر روی ساخت و بهینه‌سازی سک الکترود اصلاح شده قلم گرافیتی جدید جهت اندازه‌گیری کافیین در نمونه های حقیقی حاوی آن تمرکز دارد. تکنیک ساده و مقرون به صرفه ی ترسیب الکتروشیمیایی جهت لایه نشانی نانو نقره و الکتروشیمیایی پردنیزولون به کار برده شد. این حسگر الکتروشیمیایی همچنین دارای مزایایی مانند پایداری بالا، تکرارپذیری رضایت‌بخش و حساسیت قابل قبول می‌باشد. بنابراین، این حسگر جدید می‌تواند جهت آنالیز نمونه های مکمل دارویی و نوشیدنی غیرالکلی (نوشابه) با صحت و دقت بالا در آنالیز پیشنهاد گردد.

    کلیدواژگان: الکترودهای اصلاح شده، الکترود قلم گرافیتی، ولتامتری، نانو ذرات نقره، پردنیزولون، کافئین
  • میر حسن میرحسن زاده کوه کمر *، ملیحه حدادنژاد، مهدی خالقی تازجی صفحات 466-475
    زمینه

    سندرم گیرافتادگی شانه از جمله شایع‌ترین اختلالات در والیبالیست‌هاست که با ایجاد تغییر در حس عمقی، ناهنماهنگی‌های عضلانی و الگوی حرکتی منجر به کاهش عملکرد ورزشکاران می‌شود. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات متمرکز کتف بر درد، حس عمقی، کینماتیک کتف و عملکرد اندام فوقانی مردان والیبالیست دچار سندرم گیرافتادگی شانه بود.

    روش‌کار

    جامعه آماری تحقیق حاضر را مردان والیبالیست دانشگاهی مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه آذربایجان‌غربی تشکیل دادند. از درون جامعه آماری 30 مرد والیبالیست دانشگاهی مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه به عنوان نمونه انتخاب شد و به صورت تصادفی در دو گروه تمرین (15=n) و گروه کنترل (15=n) گماشته شدند. گروه تمرین، هشت هفته تمرینات متمرکز کتف را سه جلسه در هفته به مدت 60 دقیقه انجام دادند. پیش آزمون و پس‌آزمون درد (پرسشنامه VAS)، حس عمقی (دستگاه داینامومتر ایزوکنتیک)، کینماتیک کتف (اینکلاینومتر) و عملکرد اندام فوقانی (سیکوییست) در دو گروه اندازه‌گیری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از تی زوجی و تی مستقل در سطح معناداری 05/0≥ pو نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.

    یافته‌ها

    نتایج تحقیق نشان داد که تمرینات به صورت معنی‌دار در گروه تمرین باعث کاهش درد (P≤0.001)، کاهش خطای بازسازی (P≤0.001)، افزایش چرخش بالایی کتف در زاویه 135 درجه (P≤0.001) و افزایش عملکرد اندام فوقانی (P≤0.001) شده است. اما افزایش چرخش بالایی کتف در زاویه 45، 90 و انتهای دامنه حرکتی در گروه تمرین از لحاظ آماری معنی‌دار نبود (p>0.05). همچنین تغییرات آماری معنی داری در گروه کنترل مشاهده نشد (p>0.05).

    نتیجه‌گیری

    با توجه به نتایج، به نظر می‌رسد هشت هفته تمرینات متمرکز کتف بر روی درد، حس عمقی، کینماتیک کتف و عملکرد اندام فوقانی والیبالیست‌های مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه اثر گذار می‌باشد، لذا می‌توان آن را بعنوان یک روش تمرینی مناسب برای والیبالیست‌های مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه مورد استفاده قرار داد.

    کلیدواژگان: کتف، سندرم گیرافتادگی شانه، تمرین، حس عمقی، کینماتیک
  • مسعود نادرپور، نیکزاد شهیدی*، فرهاد محمدی صفحات 476-482
    زمینه

    ترومای خارجی حنجره نادر است و شیوع آن در حدود 1 در 137000 بین بالغین می‌باشد. در جوامع در حال توسعه ترومای بلانت شایع‌تر از ترومای نافذ می‌باشد. ترومای بلانت می‌تواند به علت تصادفات وسایل نقلیه، آسیب‌های ورزشی و ناشی از دارآویختگی باشد. ترومای حنجره می‌تواند با طیفی از علایم و نشانه‌ها از ایست قلبی ریوی تا تغییر مختصر در کیفیت صدا تظاهر پیدا کند. شایع‌ترین تظاهر بالینی ترومای حنجره خشونت صدا می‌باشد. گرچه ترومای بلانت حنجره شیوع کمی دارد ولی از یک طرف به دلیل سر و کار داشتن با راه هوایی فوقانی و ایجاد انسداد حاد راه هوایی فوقانی و از طرفی دیگر به دلیل ایجاد عوارضی از جمله تنگی‌های حنجره در صورت عدم درمان مناسب، از اهمیت زیادی برخوردار است.

    روش‌کار

    در این مطالعه مقطعی- توصیفی 30 بیمار با ترومای بلانت حنجره وارد مطالعه شدند. نمونه مورد مطالعه شامل تمام بیماران با تشخیص ترومای حنجره که از فروردین 1386 لغایت اسفند 1395 در بخش گوش و حلق و بینی بستری شده بودند می باشد. داده‌ها با روش‌های آماری توصیفی و با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته‌ها

    تعداد 30 نفر بیمار شامل 27 (90%) نفر مرد و 3 (10%) نفر زن مورد مطالعه قرار گرفت. میانگین سنی بیماران 53/10± 13/36 سال بود. شایعترین علت تروما تصادفات رانندگی بود. شایع‌ترین علایم بالینی درد و تندرنس گردن بود. شایع‌ترین علامت رادیولوژیک آمفیزم زیر جلدی بود. شایع‌ترین علامت لارنگوسکوپیک تورم و هماتوم بود. شایع‌ترین درمان انجام گرفته درمان‌های حمایتی بود.

    نتیجه‌گیری

    هرگونه تاخیر در تشخیص و درمان به موقع می‌تواند تهدید کننده حیات باشد. بنابراین راه هوایی بیمار باید توسط فرد مجرب ارزیابی شده و اقدامات لازم به عمل آید. همچنین هرگونه تغییرات در علایم بیمار باید با دقت کنترل شده و اقدام درمانی در صورت نیاز انجام گیرد.

    کلیدواژگان: تروما، حنجره، راه هوایی
  • زهرا پناهی بلالمی، نحله زارعی فرد * صفحات 483-487

    واریاسیون در مبدا شریان ورتبرال یک ناهنجاری مادرزادی بوده که در زمان تکوین جنینی اتفاق می افتد. تاکنون گزارشاتی مبنی بر واریاسیون مبدا شریان ورتبرال و نحوه ورود آن به سوراخ عرضی داده شده است، هرچند اشاره به واریاسیون در مبدا شریان ورتبرال راست و نحوه ورود آن به سوراخ عرضی نادر است. با تشریح جسد یک مرد مشاهده گردید که در سمت راست دو شریان ورتبرال از بخش اول شریان ساب کلاوین جدا شده و مسیر متفاوتی را برای ورود به سوراخ عرضی دنبال می کنند. بدین صورت که یکی از شریان ها در مسیر طبیعی خود بالا رفته و وارد سوراخ عرضی مهره ششم گردنی می شود و شریان دیگر در مسیری غیرطبیعی به سمت بالا طی مسیر کرده و سپس در سطحی بالاتر وارد سوراخ عرضی مهره چهارم گردنی شده است. اطلاع از واریاسیون های مربوط به شریان ورتبرال، در جراحی های ناحیه ریشه گردن و آنژیوگرافی اهمیت دارد.

    کلیدواژگان: سوراخ عرضی، شریان ساب کلاوین، شریان ورتبرال، واریاسیون
|
  • Karim Azali Alamdari*, Hadi Rohani, Zeynab Bagheri Pages 362-372
    Background

    The majority of existing data concerning the leukocyte subsets distribution after daily consecutive exercise sessions are controversial because of the confounding effect of plasma shift into active muscles. The aim of this study was to investigate the Effects of the two consecutive anaerobic exercise sessions on leukocyte subsets distribution, blood lactate level and anaerobic power in female athletes with controlling the confounding effect from plasma shift.

    Methods

    This was an experimental study in which 30 subjects were randomized into experimental(EX) and control(Con) groups after body composition measurements and the Ex group experienced two anaerobic sessions (at 9.00 am and 15 pm),. Blood samples were taken before and after each session.

    Results

    Both session elevated blood leukocytes and their subpopulations (monocytes, lymphocytes and granulocytes) count as well as blood lactate levels (P<0.05). Following to the first session, the increasing trend in leukocyte and granulocytes count was continued, however; the monocytes count and blood lactate levels returned to baseline level, while lymphocytes count was reached to levels even lower than baseline values (P<0.05). The mean and min power in the second session were lower than the morning session (P<0.05).

    Conclusion

    Although the effects of two consecutive sessions to induce leukocytosis and a consequent lymphocytopenia in elite female athletes was verified even after controlling of the confounding effect of plasma shift, however; because of the lack of similar evidences and some of methodologic limitations, more researches still remains to be done.

    Keywords: Anaerobic, Recovery, Plasma Volume, Leukocytosis, Leukopenia
  • Masoumeh Asadi, Hasan Matin Homaee*, Farshad Ghazalian Pages 373-380
    Background

    Physical activity and exercise training plays a protective role against cardiovascular disease via reducing risk factors. Swimming as one of the best aerobic activity and exercise modality recommended for preventing and treatment of cardiovascular disease. On the other hand, exercise training could effects cardiac muscle protein structure. Therefore, the propose of this study was to investigate the effects of eight-week swimming training on N-cadherin, beta catenin and Emerin gene expression in left ventricle of cardiac muscle in male Wistar rat.

    Methods

    In this study, twenty four male Wistar rat (8-week old) with an average (weight 237±33 in gr) randomly divided to three groups: Control (n=8), 8- week control (n=8) and swimming training (n=8). Swimming group participated in a swimming training for 8- week (5 seasons per week of 30 minutes floating on the water with moderate intensity) and the control group continued their usual lives. Twenty four hours after the last training session, the heart tissue of rats were extracted and β-catenin, N-cadherin and Emerin gene expression evaluated by Real Time-PCR. Data were statistically analyzed by one-way ANOVA and post-hoc Tukey methods (P<0.05).

    Results

    The results of the study showed the expression of genes N-cadherin and beta catenin significantly higher in the swimming group than in the control group. However, Emerin gene expression in swimming group was significantly lower than in the control group.

    Conclusion

    According to these findings, it seems that eight-weeks of swimming training an effective way of improving the structure and function of the heart muscle cells by increasing beta catenin and N-cadherin.

    Keywords: Swimming training, Beta-catenin, N-cadherin, Emerin
  • Mehdi Amirnia, Effat Khodaeeiani, Davood Ahmadi*, Niloofar Afshari Pages 381-385
    Background

    Platelet-rich plasma (PRP) is one of the most important derivatives of blood. Over the past several years, the use of PRP has focused on the medical treatment in conditions such as skin rejuvenation and chronic ulcer treatment and hair loss. Also, PRP has been transmitted to the peripheral environment of the hair follicle through several intradermal injections to treat hair loss. The objective of this clinical trial was the evaluation of the effect of Platelet-Rich Plasma (PRP) in treatment of patients with androgenic alopecia.

    Methods

    In this randomized clinical trial, 20 patients with androgenic alopecia referring to dermatology clinic of Sina Hospital in Tabriz were assigned into the study. Interfollicular injections of Platelet-Rich Plasma (PRP), 0.1 ml/cm2 were performed 2 times in each patient in selected areas of the scalp at intervals of 30 days. The clinical manifestations and dermoscopy were used to evaluate the patients with androgenic alopecia. Before the intervention, 1 month, 3 months after the intervention were followed up, respectively.

    Results

    Twenty patients (16 males and 4 females) were examined. The mean age of the patients was 32.88 ± 1.3 and in range of 24 to 48 years. The results of this study showed a significant increase in the mean number of hair in treated areas in the third month compared with the beginning of the study. In the treated areas there was an average increase of 13.9 after first month and 33.6 hairs per cm2 after 3 months.

    Conclusion

    According to the results of this study, PRP has a positive effect on the treatment of patients with androgenic alopecia.

    Keywords: Platelet-Rich Plasma, Androgenic Alopecia, PRP
  • Mahyar Porbaran, Reza Habibipour*, Sarah Rajaei Pages 386-393
    Background

    Differences in clinical isolates may affect the frequency of Extended Spectrum Beta-Lactamase enzymes (ESBLs) in some gram-negative bacteria. The aim of this study was to pattern survey of Antibiotic resistance of clinical isolates of ESBL strains and determination of enzymatic relationship with clinical specimen type.

    Methods

    In this descriptive-analytic study, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter baumannii, Klebsiella pneumoniae and Enterobacter cloacae were identified by biochemical tests. Combination disk test was used to determine ESBL strains. Chi-square test with significant range of P<0.05 was used to examine the relationship between variables.

    Results

    Out of 270 isolated gram-negative isolates, 95 isolates was produced ESBL enzyme. Of the 95 isolates, 28 isolates (29.47%) were E. coli, 22 isolates (23.15%), P. aeruginosa, 19 isolates (20%), A. baumannii, 17 isolates (17.89%) of K. pneumoniae and 9 isolates (33.3%) were E. cloacae. There was a significant relationship between the presence of ESBL enzymes and the type of clinical specimen, so that isolates with this enzyme had the highest frequency in the wound and urine specimens.

    Conclusion

    Considering the relationship between type of clinical specimen and the frequency of ESBL enzyme in resistant strains, some environmental factors and underlying variables such as the type of clinical specimen can increase the abundance of ESBL enzymes.

    Keywords: Bacterial Infections, Enterobacteriaceae Infections, Beta-Lactamase, Drug Resistance
  • Amir Ali Jafarnezhadgero*, Farshad Ghorbanlou, Ghader Ghane Pages 394-401
    Background

    Low back pain occurs between the lumbar vertebrae and the sacral bone and is affected by factors that often occur when trying to perform a particular operation or during a collision. The purpose of this study was to investigate the effects of long-term wearing of lumbar brace on the electromyography frequency spectrum of trunk and lower limbs in low back pain older adults with pronated feet during walking.

    Methods

    This research was of a semi-experimental type. Fifteen patients with low back pain and pronated feet were selected as an experimental group (age: 68.3 ± 2.7 years) and Fifteen patients with low back pain and pronated feet were selected as a control group (age: 69.0 ± 3.9 years).The lumbar brace used in this research was Sacro Lumbar Support, BB-OPPO 2065 model, Taiwans. The electrical activity of the lower limb and trunk muscles were recorded by the electromyography system during walking in both pre and post-test. All statistical analysis was done on SPSS software by two way ANOVA analyses test at significant level of 0.05.

    Results

    The findings in the experimental group demonstrated that the frequency content of the gastrocnemius medialis muscle during post-test was significantly lower than that during the pre-test (P=0.002). Also, two external oblique (P=0.007) and rectus abdominus (P<0.001) muscles showed a significant increase in their frequency content during post-test than that in the test pre-test.

    Conclusion

    Results demonstrated that using of lumbar brace can increase abdominal muscle activity in patients with low back pain and pronated feet.

    Keywords: Lumbar brace, Low back pain, Pronated feet, Electromyography
  • Mozhdeh Khajehlandi*, Robabeh Mohammadi Pages 402-409
    Background

    The role of adipokines has been recognized in metabolic settings and obesity-related disorders. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of 12-weeks of Pilates training on serum levels of some adipokines in inactive women with overweight.

    Methods

    Twenty four accessible healthy overweight women with average BMI of 27.2 ± 1.1 kg/m2 participated in this quasi-experimental study. They randomly divided into two groups: exercise group (n=12) and control group (n=12). Pilates exercise training was performed during 12-weeks (3 sessions per week, 60 min per session). During this period, the control group did not have any exercise activities. Blood samples were taken in two steps 48 hours before and 48 hours after the last session and after 12-14 hours of fasting to measure serum levels of visfatin, chemerin and resistin levels. The dependent t-test was used to examine the within-group changes and covariance analysis was used to examine the changes in between-group changes.

    Results

    The results of this study showed that after 12-weeks of Pilates exercise training, visfatin (P= 0.012), chemerin (P=0.002) and resistin changes (P=0.005) in the training group had a significant decrease in post-test compared to the pre-test, as well as there was a significant decrease in serum visfatin levels (P = 0.035), chermerin (P = 0.018) and resistin (P=0.045) in the exercise group compared to the control group.

    Conclusion

    Based on the results of this study, Pilates exercise training is a stimulus factor for adipokines levels changes in inactive women with overweight. It is probably one of the causes of physiological changes is the activity of adipokines levels.

    Keywords: Pilates, Visfatin, Chemerin, Resistin, Overweight
  • Yazdan DokhtGhafari, Masoud Torbati, Hossein Alikhah* Pages 410-416
    Background

    Inadequate pain management after lumbar disc surgery may result in increasing morbidity and duration of hospital stay. This study aimed to evaluate the efficacy of analgesic effect of diclofenac sodium in reducing the total dose of morphine after lumbar disc surgery.

    Methods

    This study was conducted in Shohada Teaching Hospital. Eighty-four patients with mean age of 51.74 ± 5.76 years were included in this double blinded clinical trial study. Patients were premeditated with diclofenac sodium supposition or placebo before surgery. After surgery, patients randomly assigned to 1 of 2 treatment groups: group A: diclofenac sodium supposition and group B: placebo. Visual analog scale and morphine consumption were recorded at 6 hours intervals up to 24 hours.

    Results

    The base line mean pain relief and nausea and urinary retention were not statistically significant between groups (P>0.05). Weakness and fatigue, dry mouth and total morphine dose were statistically different (P<0.05).

    Conclusion

    Premedication with diclofenac sodium supposition in the patients underwent lumbar disc surgery, can reduce total dose of morphine consumption after lumbar disc surgery and some adverse effect of morphine such as dry mouth, weakness and fatigue.

    Keywords: Lumbar Disc Surgery, Diclofenac Sodium, Morphine
  • Nikzad Shahidi*, Yalda Jabbari Mogaddam, Vida Jafari Pages 417-424
    Background

    Head and neck cancer is the sixth most common malignancy worldwide. Neoplastic lymphoma is a malignant origin of colonization of B cell, T cell and NK cell. It is the third most common malignancy in the head and neck area after squamous cell carcinoma and salivary gland tumors. Lymphoma is divided into Non Hodgkin's lymphoma (NHL) and Hodgkin lymphoma (HL) groups. They have two peak ages of 20-30 and 70-60 years. The first symptom of lymphoma in patients is usually a painless, enlarging lymph node. Then we can mention weight loss, night sweats, fever. Diagnosis is based on clinical findings and biopsy.The aim of this study was to determine the frequency and histopathologic subtypes of the head and neck lymphomas and to evaluate the clinical symptoms and diagnostic processes in patients with lymphoma diagnosed in ENT department of East Azerbaijan University of Medical Sciences.

    Methods

    The study population has 40 samples. There were 602 seropositive biopsies and 59 patients with diagnosed lymphoma, 19 of which were excluded due to lack of records and exclusion criteria.Patients' records were reviewed for age, sex, clinical presentation, laboratory tests, Paraclinic and pathologic outcome.

    Results

    The Hodgkin's lymphoma was 62.5% more common than non Hodgkin's lymphoma. Most patients were in the age range of 10-20 years. Mean age of patients was 35.6 ±24 24.72. 82.5% of patients referred to the hospital with complaints of neck swelling.The most prevalent subtype of Hodgkin's lymphoma was nodular sclerosis (44%) and the most prevalent subtype of non Hodgkin's was diffuse large B cell 36%.

    Conclusion

    lymphoma should be considered as one of the differential diagnoses of cervical swelling in the diagnostic and therapeutic studies of patients. Also, males and age groups of 10-20 years and 60-70 years should be considered important.

    Keywords: Lymphoma, Neck, Lymph node
  • Parviz Saleh, Mohammadamin Rezazadeh-Saatlou *, Mahsa Irani Pages 425-432
    Background

    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) is known to be the most resistant pathogen in hospitals, which can infect both the health workers and patients. The most common site for colonization is the anterior part of the nose and throat. In order to prevent and control the infection and the role of medical personnel as a carrier for transmitting infection, the aim of this study was to determine the amount of nasal colonization with MRSA in the medical staff of Sina and Imam Reza Hospital in Tabriz.

    Methods

    The present cross-sectional study evaluated 400 participants. From the entire medical staff of Sina and imam Reza hospitals in 2017 who were willing to participate in this study. Sterile swabs inserted in to the anterior region of the nose. Then swabs were immediately cultured in a laboratory in mannitol salt agar blood agar for 24 hours and incubated for 48 to 72 hours, to determine the MRSA strains, Cefoxitin disc method was used in Muller Hinton Agar culture media. Descriptive statistical methods and Chi2 test was used for statistical analyses. P value less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    55% of the health care workers (220) were carriers of Staphylococcus aureus, mean age was 38.27 ± 8.72 years and 61.8% were male. Internal ward health care workers were common Staphylococcus aureus carriers and diabetes was the most common systemic disease. Out of 37.8% had a history of previous hospital admission and 87.2% had antibiotic use. Also, methicillin resistance was observed in out of 32.7% of subjects.

    Conclusion

    Constant control of infectious agents and the use of Proper antibiotics can be effective in controlling carriers and even drug-resistant cases.

    Keywords: Staphylococcus Aureus, Methicillin, Drug Resistance, Health Care Worker
  • Hassan Taleb, Ali Tabrizi, Ali Mandi, Rahim Dargahi, Reza Hassanzadeh* Pages 433-439
    Background

    Clubfoot occurs in approximately 1 in 1000 live births and is one of the most congenital birth defects. The Non operative technique for the treatment of idiopathic club foot is described by Ponesti as a popular method. Tenotomy is on integral step of this method. The purpose of this study was to evaluation of predictive factors for tonotomy at the initiation of the Ponesti treatment.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, all patients with idiopathic clubfoot under the age of 6 months who had referred to the orthopedic clinic of Imam Khomeini Hospital in Urmia from April 1 to March 2017, and were treated by pontic method, were included in the study. Parametric statistical tests such as chi-square and t-test were used. The significance level for all tests was below 0.05. All analyzes were performed using SPSS software version 21.

    Results

    Tenotomies were performed in 39 feet of 52 feet (75%). Of 22 feet with initial Pirani scores ≥ 5.0, 95.5% required a tonotomy. Of 11 feet with an initial scores≤2.5, only 18.2% required a tenotomy. There was a significant difference between the need for tenotomy and severity of the deformity at onset of treatment (P<0.001). Removal of the last cast, there was no significant difference between those that did and did not have a tenotomy (P=0.789). Those that underwent tenotomy did not require more casts. Casting began in the newborn period (≤ 30days) on 34 feet. Tenotomy was not needed in 11 feet. There was a significant difference between the need for tonotomy and age at beginning of treatment (P=0.018).

    Conclusion

    Tenotomy is not required in all cases. Severity of the deformity at presentation, especially hindfoot contracture and age at the beginning of treatment can predict the need for tenotomy

    Keywords: Clubfoot, Idiopathic, Achilles, Tenotomy, Casting, Ponseti
  • Maliheh Kadivar, Fateme Tahmasbi, Mohammad Ali Zamani, Razieh Sangsari* Pages 440-446
    Background

    Infants born with congenital heart disease (CHD) typically present different clinical manifestations which make this condition hard to diagnose. Considering serious complications arising from misdiagnosis, inventing new methods and/or improving traditional diagnostic approaches has always been a research objective.

    Methods

    In this cross-sectional analysis, which took place in Children's Medical Center in Tehran, 150 infants admitted to an intensive care unit were evaluated based on echocardiographic findings from 2015 to 2017. Echocardiography was done due to abnormalities in physical examination and/or oxygen saturation level.

    Results

    The sensitivity of clinical study value was 82% and the negative predictive value was 20%. The sensitivity of arterial oxygen saturation immediately after admission to the neonatal intensive care was 92%, the specificity was 34%, positive predictive value was 56% and negative predictive value was 25%.

    Conclusion

    In terms of high sensitivity, clinical symptom including tachypnea, cyanosis, arrhythmias, respiratory distress, cardiac murmur, or arterial oxygen saturation level in newborns may be useful for screening CHD. Among the clinical manifestations, cyanosis and respiratory distress are more valuable.

    Keywords: Echocardiography, Heart Murmur, Congenital heart disease, Pulse Oximetry
  • Mahsa Mohsenzadeh*, Fariba Aghaei, Farah Nameni Pages 447-455
    Background

    High expression of SIRT1 genes increases the expression of PGC1-α, which stimulates expression of GLUT4 glucose carrier in skeletal muscle. The aim of the present study was to investigate the effect of 8- week of HIIT training on the expression of SIRT1 and PGC1-α in male rats with type 2 diabetes.

    Methods

    The research method was experimental. sixty male Wistar rats, with average weight of 250 ± 20 g, after induction of diabetes by injection of Nicotinic Amide- Streptozotocin, were randomly divided into 5 groups: Base-line control (n=12), HIIT Control (n=12), HIIT (n=12), Diabetic Control (n=12), HIIT Diabetic (n=12). The training groups performed the HIIT on a treadmill for 8- week and 5 days a week, which speeded from 16 meters per minute to the end of the eighth week to 38 meters per minute. Twenty four hours after the last training session, the rats were anesthetized. Then, soleus muscle tissue was immediately extracted, and the level of SIRT1 and PGC1-α gene expression was measured by Real Time-PCR and scale .

    Results

    Statistical analysis of two-way ANOVA showed that the mean PGC1-α and SIRT1 indices were significantly different between the two control groups and the untrained diabetic group. Also, HIIT exercise had a significant effect on PGC1-α and SIRT1 genes (P<0.05).

    Conclusion

    HIIT exercises lead to increased expression of GLUT4 and, consequently, insulin sensitivity. So, diabetic patients seem to have improved their health and muscle levels by employing HIIT training for at least 8- week in order to increase SIRT1 and PGC1-α.

    Keywords: High intensity interval training, Gene expression, Sirtuin 1, PGC 1-alpha, Diabetes mellitus type 2
  • Afshin Moradi, Samineh Kaki, Seyed Hossein Kiaee, Keyvan Ghodrati, Arash Babakhanian* Pages 456-465
    Background

    In this research work, constructing and optimizing the applicability of a new electrochemical sensor based on modifying bare graphite pencil electrode with Ag Nano particles and prednisolone drug using cyclic voltammetry (CV) technique has been presented.

    Methods

    The successive voltammogrames at low scan rates were applied on the surface of bare pencil graphite electrode to produce durable and stable films. Scanning electron microscopy was used to characterize the modified surfaces of PGE/AgNPs and PGE/AgNPs/ Prednisolone. The new electrochemical sensor was successfully utilized to estimate caffeine contents in pretreated drug supplements and drinking samples.

    Results

    The results revealed that this modified electrode has a good electro catalytic activity to oxidation of caffeine with obtained parameters of α = 0.65, log Ks =3.39 and Γ =3.4×10-4. Under the optimized conditions, Caffeine was determined over the concentration of 25-600 nmoLL-1 with limit of detection of 8.17 nmoLL-1.

    Conclusion

    This study focused on constructing and optimizing a new modified pencil graphite electrode to determine caffeine in its real samples. The simple, fast and cost effective electrodeposition technique was used to deposit AgNPs and Prednisolone. This electrochemical sensor also has some advantages such as high stability, desirable repeatability and acceptable sensitivity. So, this new sensor can be recommended for analyzing drug supplements and soft drinking samples with high accuracy and precision in analysis.

    Keywords: Modified Electrodes, Pencil Graphite Electrode, Voltammetry, Ag Nano Particles, Prednisolone, Caffeine
  • Mirhassan Mirhassanzadeh Kuhkamar*, Malihe Hadadnezhad, Mehdi Khaleghi Tazji Pages 466-475
    Background

    Shoulder impingement syndrome is one of the most common disorders in volleyball players, which can lead to a decrease in athletes' performance by altering their proprioception, muscles imbalances and movement patterns. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks' focused scapular training on pain, proprioception, scapular kinematics and upper extremity performance in volleyball men with shoulder impingement syndrome.

    Methods

    In this study 30 male volleyball players with shoulder impingement syndrome was selected from statistical population as a sample and randomly divided into two groups of training (N=15) and control (N=15). The training group performed eight weeks of focused scapular training for 60 minutes in three sessions per week. Pre-test and post-test of pain, proprioception, scapular kinematics and upper extremity performance were measured in two groups.

    Results

    The results showed that training significantly reduced pain (P≤0.001), reduced error of regeneration (P≤0.001), increased scapular upward rotation in 135 degrees (P≤0.001), and increased upper extremity performance (P≤0.001). There was no statistically significant increase in scapular upward rotation at 45, 90 and end of range of motion in the training group (p>0.05). No statistically significant changes were observed in the control group (p>0.05).

    Conclusion

    It seems that eight weeks of scapular focused training had an effect on the pain, proprioception, scapular kinematics, upper extremity performance of volleyball players with shoulder impingement syndrome.So it can be used as an appropriate training method in volleyball players with shoulder impingement syndrome.

    Keywords: Scapular, Shoulder Impingement Syndrome, Exercise, Proprioception, Kinematics
  • Masoud Naderpoor, Nikzad Shahidi*, Farhad Mohammadi Pages 476-482
    Background

    External laryngeal trauma is rare. It has a population incidence of 1 in 137,000 in adults. In developing countries blunt trauma is more common than penetrating trauma. Blunt trauma may occur due to accidents, sports injuries or hanging. Laryngeal trauma manifests as a spectrum of symptoms and signs ranging from cardiopulmonary arrest to subtle changes in voice quality. The most common presenting feature of laryngeal trauma is hoarseness, followed by dysphagia and pain. Although blunt laryngeal trauma is rare, but it can be life threatening. So, its early and proper management will remarkably affect the immediate probability of patient’s survival and their long term quality of life.

    Methods

    In this cross-sectional and descriptive study, medical records of 30 patients with blunt laryngeal trauma, who were admitted in ENT ward of Imam Reza hospital over a 10-year period, were evaluated.

    Results

    30 patients, including 27 (90%) males and 3 (10%) women were studied. Mean age of patients was 36.13±10.53 years. The most common cause of blunt laryngeal trauma was vehicle accidents. The most common presenting symptoms were neck pain and tenderness. Subcutaneous emphysema was the most common radiological finding. The most common laryngoscope findings were swelling and hematoma of true vocal cords. Treatment modalities were supportive therapy performed on 26(86.7%) patients, tracheotomy on 3(10%) patients and open surgery on 1(3.3%) patients. Also 2 (6.7%) patients required intubation.

    Conclusion

    In most patients suffering from mild trauma, conservative therapy is mostly administered. Any delay in early and proper diagnosis and treatment may be life threatening. So in such situations the patient's airway should be evaluated by skillful experts and emergency procedures have to be applied. Also any changes in patient's signs should be monitored frequently and the required diagnostic and therapeutic procedures must be applied.

    Keywords: Larynx, Trauma, Airway
  • Zahra Panahi Balalami, Nehleh Zareifard* Pages 483-487

    Variations of the vertebral artery origin are congenital abnormalities that occur during embryonic development. The vertebral artery origins from the superior part of the first part of the subclavian artery and it provides the main blood supply of the posterior cranial fossa structures. Several variations in the vertebral artery origin and its entry to the transverse foramen have been reported in advance. However, mention to the variation of the right vertebral artery origin and its entrance to the transverse foramen is rare. By describing dissection of an old man cadaver, two vertebral arteries were observed which were arised from the first part of the subclavian artery at the right side, and they follow a different direction to enter the transverse foramen. One of the arteries rises in its natural direction and enters into the transverse foramen of C6, and the other arteries take an abnormal direction upwards and then enter the higher level surface into the transverse foramen of C4. It is necessary to mention, the artery on the left was in its normal state. Regarding neck root surgery, knowing these variations reduces arterial injury during surgery and angiography.

    Keywords: Vertebral Artery, Subclavian Artery, Transverse Foramen, Variation