فهرست مطالب

مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا - سال بیست و نهم شماره 1 (پیاپی 77، زمستان 1399)

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال بیست و نهم شماره 1 (پیاپی 77، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا سلطانی شال*، زهرا احمدپور ترکی، مائده عباس تبار بزرودی صفحات 1-13
    مقدمه

    پرستاران با تنیدگی های بسیاری مانند مشکلات چرخه استراحت-کار، مسئولیت پذیری بیش ازحد، نداشتن تعطیلات و تجربیات رنج آور بیماران مواجه هستند؛ از این رو تاب آوری می تواند به آنها کمک کند تا مقابله کارآمد و متناسبی با این عوامل تنیدگی زا داشته باشند. با این حال، مقیاس کاربردی و مختصری که برای ارزیابی تاب آوری شخصی پرستاران کارایی داشته باشد، در ایران تدوین نشده است؛ بنابراین هدف مطالعه حاضر ارزیابی ویژگی های روان سنجی مقیاس چندبعدی تاب آوری شخصی پرستاران در بین پرستاران است.

    روش کار

    در این مطالعه روش شناسی که در سال 1397 در بیمارستان های شهر آمل انجام شد، 120 پرستار شاغل به روش نمونه گیری آسان وارد مطالعه شدند و مقیاس چندبعدی تاب آوری شخصی پرستاران را تکمیل کردند. این مقیاس 40 پرسش دارد. ویژگی های روان سنجی نیز به کمک روایی صوری، روایی محتوایی، روایی هم زمان، روایی سازه بررسی شد. تحلیل داده ها نیز به کمک نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.
    یافته ها

    روایی صوری و محتوایی را پنج روان شناس تایید کردند. شاخص KMO و کرویت بارتلت نشان می دهد که ماتریس هم بستگی به منظور تحلیل عاملی مناسب است. تحلیل عامل با تحلیل مولفه اصلی یک عامل را با میزان تبیین 55/21 درصد واریانس کل استخراج کرده است. همسانی درونی نیز به کمک آلفای کرونباخ 0/86 به دست آمد. تغییری در تعداد مولفه ها یا ابعاد و سوالات مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش نشان می دهد مقیاس چندبعدی تاب آوری شخصی پرستاران ویژگی های روان سنجی مناسبی دارد و شاخص غربالگری روایی و پایایی در سنجش تاب آوری روان شناختی پرستاران است. این شاخص می تواند ارزیابی بهزیستی را به روشی مختصر و کاربردی در پرستاران تسهیل کند.

    کلیدواژگان: مقیاس چندبعدی تاب آوری شخصی پرستاران، روایی، پایایی
  • کبری مسعودی، اعظم علوی* صفحات 14-22
    مقدمه

     سطح هوش هیجانی بالاتر موجب عملکرد فردی بهتر می شود. تصمیم گیری بالینی به عنوان انتخاب بهترین راه حل برای رفع مشکلات بیماران، فاکتوری حیاتی در عملکرد بالینی پرستاران است؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط هوش هیجانی پرستاران و تصمیم گیری بالینی انجام شده است.

    روش کار

     پژوهش حاضر، مطالعه توصیفی هم بستگی است. 269 پرستار شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر شهرکرد به شکل نمونه گیری تصادفی طبقه ای در سال 1397 انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد هوش هیجانی  Shering و پرسشنامه تصمیم گیری بالینی Lauri بود. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون های آمار توصیفی و استنباطی و در نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد، بین هوش هیجانی و تصمیم گیری بالینی هم بستگی مثبت و معنی داری وجود دارد (0/273 =r و 0/001)

    نتیجه گیری

    با توجه به وجود ارتباط میان هوش هیجانی و تصمیم گیری بالینی، اهمیت هوش هیجانی در پرستاران مشخص شده است؛ بنابراین مدیران بیمارستان ها باید راهکارهای جدید برای تقویت هوش هیجانی ارایه دهند تا به دنبال آن توانایی تصمیم گیری بالینی به عنوان نقطه تلاقی دانش تیوری و عملی حرفه پرستاری ارتقا یابد.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، تصمیم گیری بالینی، پرستاران
  • محمد مهدی صحرایی، مهدی مولوی وردنجانی، علیرضا سلطانیان، مهناز خطیبان* صفحات 23-34
    مقدمه

     کارکنان فوریت پزشکی که در خط مقدم ارایه مراقبت های سلامت هستند، با استرس های شغلی فراوانی روبه رو می شوند. این امر پیامدهای روانی، جسمی، رفتاری و سازمانی را برای آنها به دنبال دارد که از جمله آنها می توان به اختلالات اسکلتی- عضلانی اشاره کرد. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط آسیب های عضلانی- اسکلتی و بار استرس در کارکنان فوریت های پزشکی استان همدان انجام شده است.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی- هم بستگی که در سال 1398 انجام شده است، از میان کارکنان فوریت پزشکی همدان، 76 نفر (40 درصد) از پایگاه های شهری و 114 نفر (60 درصد) از پایگاه های جاده ای به کمک نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند و در پژوهش شرکت کردند. ابزار گرداوری اطلاعات شامل پرسشنامه های آسیب های عضلانی- اسکلتی نوردیک و بار استرس شغلی بود. داده ها نیز با نرم افزار SPSS نسخه 23، آمار توصیفی، آزمون t مستقل و ضریب هم بستگی اسپیرمن تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی افراد 34/05 سال (8/11±) و سابقه کار آنها 42/123 (84/22±) ماه بود. همچنین بیشتر آنها (77 درصد) متاهل، (57/3 درصد) دارای مدرک کارشناسی و (46/9 درصد) استخدام رسمی بودند. بار استرس کارکنان (161/23±) 503/03 از 1050 نمره ممکن بود. کارکنانی که به دلیل شغل خود، اختلال عضلانی-اسکلتی داشتند، نسبت به سایر افراد بار استرس بیشتری گزارش کرده بودند؛ اما این تفاوت معنی دار نبود (0/05<P). بار استرسی افرادی که اختلالات عضلانی-اسکلتی در ناحیه گردن داشتند، بیشتر از دیگران بود (0/05>P). بین نوع استخدام، سابقه کاری و نوع ورزش کارکنان رابطه معنی دار آماری با اختلالات اسکلتی- عضلانی وجود داشت (0/05<P).

    نتیجه گیری

    با وجود افزایش آسیب های اسکلتی-عضلانی با افزایش نمره استرس، میان این دو متغیر رابطه معنی دار آماری وجود نداشت و تنها بین اختلالات عضلانی- اسکلتی در ناحیه گردن با استرس ارتباط وجود داشت. با تعدیل و حذف عوامل استرس زا در کارکنان فوریت به کمک برگزاری کارگاه های اصول ارگونومی و همچنین اصول کاهش استرس می توان در کاهش اختلالات جسمی کارکنان فوریت تاثیرگذار بود.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، آسیب اسکلتی-عضلانی، رضایت شغلی، فوریت پزشکی
  • فایزه غلامی شیلسر، محمد اسماعیل پور*، عاطفه بشرخواه صفحات 35-44
    مقدمه

    محرومیت از فعالیت های اجتماعی سبب افزایش احساس تنهایی در سالمندان می شود. در این میان، خاطره گویی، به عنوان یادآوری رویدادها، احساسات و تفکرات گذشته، از جمله مداخلات پرستاری است که می تواند در سرای سالمندان استفاده شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان اثر خاطره گویی بر تنهایی در سالمندان مقیم آسایشگاه های استان گیلان انجام شده است.

    روش کار

    در یک مطالعه نیمه تجربی، 32 نفر از سالمندان دارای معیار ورود، در دو گروه مداخله و شاهد به طور تصادفی تقسیم شدند. هر دو گروه در مرحله پیش آزمون، پرسشنامه استاندارد تنهایی سالمندان را تکمیل و نمره تنهایی را دریافت کردند. گروه مداخله دو بار در هفته، طی 8 جلسه و هر جلسه به مدت 1- 1/5 ساعت در برنامه خاطره گویی گروهی شرکت کردند.

    یافته ها

    براساس نتایج، نمره احساس تنهایی در دو گروه سالمندان قبل از مداخله اختلاف معنی داری نداشت. بعد از مداخله نیز میانگین نمره احساس تنهایی در گروه خاطره گویی گروهی به طور معنی داری (0/0001=P) کمتر از گروه شاهد ملاحظه شد.

    نتیجه گیری

    خاطره گویی گروهی به عنوان روشی پویا و تعاملی می تواند سبب کاهش افسردگی در سالمندان شود. در این روش، سالمند شرکت فعال دارد و روابط اجتماعی او در گروه تقویت می شود. هر سالمند با تعریف خاطرات خود و صحبت کردن در گروه اعتمادبه نفس پیدا می کند و گاهی با احساس شادی و گاهی با احساس غم به تخلیه احساسات می پردازد. این روش در مراکز مراقبت از بیماران مزمن و سرای سالمندان به عنوان روشی ارزان و غیردارویی قابل اجراست. از سوی دیگر، آموزش این روش به خانواده ها برای توسعه سلامت روان جامعه و کمک به بهبود حال سالمند توصیه می شود.

    کلیدواژگان: خاطره گویی، احساس تنهایی، سالمند، پرستاری
  • الهه رادمان، منیره رضایی*، اسفندیار بالجانی صفحات 45-52
    مقدمه

    مراقبت های تسکینی برای ارتقای کیفیت زندگی بیماران مزمن، اهمیت بسیاری دارد. در این میان، ارایه شیوه های آموزش مراقبت تسکینی به پرستاران یکی از راه های مهم در توسعه و تکامل این گونه مراقبت هاست. هدف این مطالعه، تعیین تاثیر مشاوره معنوی و امیددرمانی بر خودکارآمدی مراقبت های تسکینی دانشجویان پرستاری بود.

    روش کار

    این مطالعه از نوع تجربی بود. جامعه آماری دانشجویان پرستاری سال آخر دانشگاه آزاد ارومیه را شامل می شد. نمونه گیری به صورت سرشماری صورت گرفت. نمونه ها نیز شامل 61 دانشجوی سال آخر پرستاری بودند که از روی فهرست کامل دانشجویان به دست آمد و سپس به دو گروه مداخله (30 نفر) و کنترل (31 نفر) تقسیم شدند. ابزار گرداوری داده ها پرسشنامه دوقسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه خودکارآمدی عملکرد بالینی بود. گروه مداخله به مدت 9 جلسه آموزش امیددرمانی و مشاوره معنوی دریافت کرد، ولی گروه مداخله آموزشی دریافت نکرد. نتایج مداخله بعد از 9 جلسه با همان پرسشنامه، مجدد ارزیابی شد.

    یافته ها

    آزمون t گروه های مستقل نشان می دهد، میانگین امتیازات کلی خودکارآمدی بالینی دانشجویان پرستاری قبل از اجرای آموزش مشاوره معنوی و امیددرمانی، اختلاف معنی داری نداشت (>0/05P)؛ در حالی میانگین امتیازات کلی خودکارآمدی عملکرد بالینی بین گروه مداخله و کنترل بعد از اجرای برنامه آموزش مشاوره معنوی و امیددرمانی، اختلاف معنی داری داشت (0/02=P، 6/63=t).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج این مطالعه می توان گفت مشاوره معنوی و امیددرمانی در خودکارآمدی مراقبت های تسکینی دانشجویان پرستاری موثر است و می تواند در زمینه آموزش محتوای مراقبت های تسکینی و پرستاری الگو مدار از بیماران صعب العلاج استفاده شود. آنچه از مطالعات انجام شده در ایران مشخص می شود، بیانگر این واقعیت است که در حال حاضر مشکل اصلی سیستم پرستاری درباره مراقبت تسکینی از مبتلایان به بیماران صعب العلاج این است که این نوع از مراقبت دارای چارچوب واضحی برای پرستاران نیست و به طور جدی در متن برنامه آموزشی رسمی قرار ندارد.

    کلیدواژگان: مشاوره معنوی، امید درمانی، مراقبت تسکینی، دانشجوی پرستاری، خودکارآمدی
  • اشرف زارعی ابوالخیر، مریم الله دادیان*، شمیلا مشرف، هتاو قاسمی تهرانی صفحات 53-60
    مقدمه

    ناباروری سبب اختلال در روابط جنسی و عاطفی، ترس از جدایی، احساس انزوا و افسردگی در افراد نابارور می شود و در نتیجه تاثیرات نامطلوبی بر رضایت زناشویی و کیفیت زندگی دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره شناختی-رفتاری بر رضایت زناشویی و کیفیت زندگی زنان نابارور از طریق آموزش مجازی انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی با رویکرد یک گروه مداخله و یک کنترل است که در سال 1397 با مشارکت 60 زن نابارور در اصفهان انجام شد. گروه مداخله از طریق فضای مجازی (واتساپ) آموزش و مشاوره شناختی-رفتاری را به صورت ویس دریافت کردند. بدین منظور نمونه ها طی 5 هفته، 5 ویس 30 دقیقه ای آموزشی و مشاوره ای دریافت می کردند. سوالات نیز از طریق پیام و تماس پاسخ داده می شد. متغیر رضایت زناشویی و کیفیت زندگی قبل و بعد از مداخله سنجیده شد. داده ها با آزمون t زوجی، کوواریانس و با SPSS نسخه 20 تجزیه شدند.

    یافته ها

    اجرای مداخله سبب تغییر معنی دار در میزان رضایت زناشویی زنان نابارور در مقایسه با گروه کنترل نبوده است (0/187=P)، اما سبب تغییری معنی دار در کیفیت زندگی زنان نابارور در مقایسه با گروه کنترل بوده است (0/001>P).

    نتیجه گیری

    هرچند آموزش و مشاوره مجازی سبب ایجاد تغییری معنی دار در میزان رضایت زناشویی زنان نابارور در مقایسه با گروه کنترل نشده، میانگین امتیاز رضایت زناشویی بعد از مداخله در مقایسه با قبل مداخله در آزمودنی های گروه مداخله افزایش داشته است. مداخله سبب تغییری معنی دار در میزان کیفیت زندگی زنان نابارور در مقایسه با گروه کنترل شده است؛ بنابراین به نظر می رسد آموزش و مشاوره مجازی در ارتقای سلامت زنان نابارور مفید است.

    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، کیفیت زندگی، آموزش مجازی، مشاوره شناختی، ناباروری
  • یحیی زارعی نودئی، محمدرضا شیخی، زهرا حسین خانی، محمدعلی سلیمانی* صفحات 61-71
    مقدمه

     دیسترس اخلاقی یکی از معضلات اخلاقی و پیچیده برای پرستاران شاغل در بخش های ویژه است. عملکرد شغلی مطلوب پرستار، ضامن کیفیت خدمات درمانی ارایه شده به بیماران و عامل مهمی در تسریع روند درمان و بهبودی بیماران است. بر این اساس مطالعه حاضر به منظور بررسی نقش پیشگویی کننده عملکرد شغلی بر دیسترس اخلاقی پرستاران انجام شده است.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-مقطعی است. 256 نفر از پرستاران شاغل در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های خصوصی و دولتی استان قزوین (از دی تا اسفند 1397) به روش نمونه گیری دردسترس در مطالعه شرکت کردند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی، دیسترس اخلاقی اصلاح شده (Moral Distress Scale-Revised) و عملکرد شغلی شش بعدی (Six Dimension Scale of Nursing Performance) استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری نیز با استفاده از آزمون مدل رگرسیون خطی در نرم افزار کامپیوتری SPSS نسخه 22 صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان می دهد، میانگین امتیاز دیسترس اخلاقی پرستاران 55/63 ± 117/37 است. در مدل رگرسیون خطی چندمتغیره تنها بعد آموزشی عملکرد شغلی در هر دو حوزه دفعات (26/37- β=،0/001=P) و کیفیت (15/76- β =، 0/025=P) ارتباط معنی داری با دیسترس اخلاقی داشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، بعد آموزشی عملکرد شغلی عامل پیشگویی کننده برای دیسترس اخلاقی است؛ بنابراین با اقداماتی از قبیل استفاده از پرستاران دارای سابقه آموزشی تخصصی در بخش های ویژه، توجه خاص به آموزش مسایل اخلاقی در مراکز آموزشی درمانی و برگزاری دوره های بازآموزی برای پرستاران می توان در کاهش دیسترس اخلاقی در محیط های بالینی موثر بود.

    کلیدواژگان: عملکرد شغلی، دیسترس اخلاقی، پرستاری
  • محمدرضا شیخی، محمد مرادی بگلویی*، مسعود غیاثوند صفحات 72-80
    مقدمه

    افسردگی شایع ترین پیامد روان شناختی در بیماران مبتلا به آسیب های نخاعی است؛ از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر میزان افسردگی بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی انجام شده است.

    روش کار

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده است. 40 بیمار مبتلا به ضایعه نخاعی در مرکز توان بخشی حدیث شهر قزوین در سال 1398-1397، به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و سپس به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. روش حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد در پنج جلسه به مدت 90 دقیقه برای گروه آزمون انجام شد. گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی و افسردگی بک ویرایش دوم انجام شد. میزان افسردگی بیماران قبل، یک، سه و شش ماه بعد از اجرای مداخله اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 و آزمون های آماری t مستقل، t زوجی، کای اسکویر و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان می دهد، میانگین میزان افسردگی در گروه آزمون و کنترل، قبل از مداخله، به ترتیب 10/4 ± 31/4 و 6/3 ± 30/5 بود که با آزمون (0/3=t،0/7=P) اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد و یک ماه پس از مداخله در گروه آزمون به 5/7 ± 22/1 و کنترل 6/6 ± 30/3 رسید که با عنایت به آزمون (4/1=t، 0/001<P) اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده شد. این نتایج در سه و شش ماه بعد از مداخله درمانی نیز تداوم داشت (4/05-=t، 0/001<P).

    نتیجه گیری

    روش درمانی حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد به عنوان روش غیردارویی در کاهش علایم افسردگی بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی توصیه می شود. نتایج حاصل از این پژوهش موید آن است که روش EMDR بر درمان و کاهش نمرات افسردگی بیماران دارای ضایعه نخاعی که علایم افسردگی موثر است. این نتایج در سه و شش ماه بعد از مداخله درمانی نیز تداوم دارد و می توان از آن به عنوان روشی غیردارویی، مکمل و اثربخش در درمان افسردگی بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: افسردگی، ضایعه نخاعی، حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد
|
  • Reza Soltani Shal*, Zahra Ahmadpour, Maede Abbastabar Bozrudi Pages 1-13
    Background and Aims

    Nurses face too much stressors as work-rest cycle problems, overload responsibility, lack of vacation time and painful experiences of patients; therefore, resiliency can help them to appropriate and efficient cope with these stressors. But, there is no brief and practical scale to assess psychological resiliency among nurses in Iran. So, the aim of the present study was to evaluate the psychometric properties of the multidimensional measure of nurses’ personal resilience.

    Methods

    In this methodological study, 120 nurses from Amol’s hospitals were studied using a convenience sampling method who filled the multidimensional measure of nurses’ personal resilience. The multidimensional measure of nurses’ personal resilience is composed of 40 items. The psychometric properties were examined through the Nominal validity, Content Validity, Concurrent validity, Construct validity. The data was analyzed by SPSS 22.

    Results

    Nomianl and content validity were approved by five psychologists. The KMO index and Bartlettchr('39')s test of sphericity indicated that correlation matrices were suitable for factor analysis. Factor analysis with Principal Component Analysis extracted one factor with 55.21% total variance. Internal consistency was confirmed by a Cronbach’s alpha of 0.86 and there was no change in number of components or dimensions and questions.

    Conclusion

    This study showed that the multidimensional measure of nurses’ personal resilience had appropriate psychometric properties and is a valid and reliable screening index to measure psychological resiliency of nurses. This index could facilitate the assessing of Well-Being in brief and practical way among nurses.

    Keywords: The multidimensional measure of nurses’ personal resilience, validity, reliability ‎
  • Kobra Masoudi, Azam Alavi* Pages 14-22
    Introduction

    Higher levels of emotional intelligence have been associated with better personal practice. Clinical decision-making, as the best solution for patientschr('39') problems, is a crucial factor in clinical practice. The aim of this study was to determine the relationship between nurseschr('39') emotional intelligence and clinical decision making.

    Methods

    This study is a correlation-descriptive study. A total of 269 nurses working in the hospitals affiliated with Shahrekord University of Medical Sciences were selected using a random stratified sampling in 2018. The data collection tools were standard questionnaires of Shearing emotional intelligence and Laurie clinical decision-making questionnaire. Statistical analysis was done using descriptive and analytical statistics, by SPSS 16

    Results

    The results of this study showed that there was a significant positive correlation between emotional intelligence and clinical decision-making (r=0.273, P>0.001). Average total score of emotional intelligence in nurses was 110.56 that was good ang higher than the mean of the questionnaire. Average total score of clinical decision-making in nurses has been 67.18. According to the questionnaire interpretation, clinical decision-making of the units under study was intuitive.

    Conclusion

     With regard to the relationship between emotional intelligence and clinical decision-making, the importance of emotional intelligence in nurses is determined. Therefore, hospital managers need to provide new ways to enhance nurseschr('39') emotional intelligence, thereby enhancing the ability of clinical decision-making as the vital point between theoretical and practical knowledge of the nursing profession.

    Keywords: Emotional intelligence, Clinical decision-making, Nurses
  • Mohamad Mehdi Sahraei, Mehdi Molavi Verdanjani, Alireza Soltanian, Mahnaz Khatiban* Pages 23-34
    Purpose and Importance of Research

    Emergency medical staff who are at the forefront of health care delivery face many occupational stresses that have psychological, physical, behavioral, and organizational consequences for them, including musculoskeletal disorders. The purpose of this study was to investigate the correlation between musculoskeletal injuries and stress load tolerance among medical emergency staffs in Hamedan province.

    Materials and Method

    In this descriptive-correlational study, conducted in 2019, 76 (40%) of urban and 114 (60%) of employees of road bases were selected from among emergency medical staff of Hamadan, Iran. Data were collected using Nordic Musculoskeletal Injury Questionnaire and Occupational Stress Questionnaire. Data were analyzed by SPSS 23 using descriptive statistics, t-test and Spearman correlation coefficient.

    Results

    The mean age of the participants was 34.05 (± 8.11) years and the work experience was 123.42 (±84.22) months. The majority (77%) were married, 57.3% had undergraduate degrees and 46.9% had formal employment. Employee stress burden was 503.3 (161.23%) out of 1050 points. Persons who had musculoskeletal disorder due to their job had reported more stress than others; hoever, this difference was not significant (P<0.05). People with musculoskeletal disorders in neck reported higher stress load (P<0.05) than others which was not significant. There was a significant relationship between type of employment, work experience, and type of exercise with musculoskeletal disorders (P<0.05).

    Conclusion

    There was a significant relationship only between stress and musculoskeletal damage. By modifying and eliminating stressors in emergency personnel’s routines, by holding workshops on ergonomic principles as well as stress reduction principles, it is possible to reduce the physical disorders of emergency personnel.

    Keywords: Occupational Stress, Musculoskeletal Injury, Medical Emergency
  • Faiza Gholami Shilsar, Mohammad Ismailpoor*, Atefeh Basharkhah Pages 35-44
    Introduction

    Deprivation of social activities increases the feeling of loneliness among older adults. Reminiscence as the recall of past events, feelings, and thoughts, is one of the nursing interventions in nursing homes. This study aimed to determine the influence of group reminiscence on loneliness of older adults those living in hospitals affiliated with Guilan University of Medical Sciences in 2019.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 32 older who met the inclusion criteria were randomly selected and entered in two groups, intervention and control group. Both groups completed a standard questionnaire as pre-test. After that, intervention group participated in a reminiscence protocol. The schedule was carried out twice a week, eight times and each season last 1 to 1.5 hours.

    Results

    There was no significant difference in loneliness between the intervention and control groups before the intervention. Loneliness (P=0.0001) was significantly lower in the reminiscence group compared with the control group.

    Conclusion

    As a dynamic and interactive method, group-based memory recalling can reduce the feeling of loneliness in the elderly.

    Keywords: Reminiscence, Loneliness, Elderly, Nursing
  • Elahe Radman, Monireh Rezaee*, Esfandyar Baljani Pages 45-52
    Introduction

    Palliative care is of great importance for improving the quality of life of chronic patients and providing palliative care education to nurses is one of the important ways in the development of such care. The purpose of this study was to determine the effect of spiritual counseling and hope therapy on self-efficacy of palliative care of nursing students.

    Methods

    This was an experimental study. The statistical population consisted of senior nursing students of Urmia Azad University, Urmia, Iran. The samples were selected from the complete list of students using census sampling and then divided into intervention and control groups. Data were collected using a two-part questionnaire including demographic information and clinical practice self-efficacy questionnaire. The intervention group received 9 sessions of training on hope and spiritual counseling but the intervention group did not receive training. The intervention results were re-gathered after 9 sessions using the same questionnaire.

    Results

    Independent-sample t-test showed that the mean scores of overall clinical self-efficacy scores of nursing students before spiritual counseling and hope therapy were not significantly different (P>0.05), while the same test showed that there was a significant difference between the mean scores of clinical self-efficacy between intervention and control groups after spiritual counseling and hope therapy program (t=63.6, P=0.02).

    Conclusion

    The results of this study showed that spiritual counseling and hope therapy training is effective on self-efficacy of palliative care of nursing students and can be used in palliative care teaching and pattern-based nursing care for a variety of patients.

    Keywords: Spiritual counseling, Hope therapy, Palliative care, Nursing student, Self-efficacy
  • Ashraf Zarei Abolkheir, Maryam Allahdadian*, Shamila Mosharraf, Hatav Ghasemi Tehrani Pages 53-60
    Introduction

    Infertility interferes with sexual and emotional relationships, fears of separation, feelings of isolation and depression in infertile people, and as a result has adverse effects on marital satisfaction and Quality of life. The aim of this study was to determine the effect of cognitive-behavioral counseling on marital satisfaction and Quality of life of infertile women through virtual education in Isfahan.

    Method

    The present study is a Clinical trial study with the approach of an intervention group and a control that was conducted in 2018 with the participation of 60 infertile women in Isfahan. Samples were selected by available method. The intervention group received training and cognitive-behavioral counseling via WhatsApp. In this way, the samples received 30 minutes of training and counseling in 5 weeks, and their questions were answered via text message or call. The two variables of marital satisfaction and quality of life were assessed before and after the intervention. Data were analyzed by paired t-test and Covariance using SPSS 20.

    Results

    Based on the results, the intervention did not cause a significant change in the marital satisfaction of infertile women compared with the control group (P=0.187). Based on the results, the intervention has caused a significant increase in the quality of life of infertile women compared with the control group (P<0.001).

    Conclusion

    Although virtual education did not significantly change the marital satisfaction of infertile women compared with the control group, the average score of marital satisfaction after the intervention increased compared to the previous intervention in the subjects of the intervention group. Also, intervention through virtual education has caused a significant change in the quality of life of infertile women compared with the control group, so it seems that virtual education and counseling is useful in promoting the health of infertile women.

    Keywords: Marital satisfaction, Quality of life, Virtual Education, Cognitive-Behavioral Counseling, Infertility
  • Yahya Zarei Nodee, Mohammad Reza Sheikhi, Zahra Hosseinkhani, Mohammad Ali Soleimani* Pages 61-71
    Background

    Moral distress is one of the most complex ethical problems for nurses working in Intensive Care Units. Desired job performance of the nurse guarantees the quality of health care provided to patients and is an important factor in accelerating the process of treatment and recovery of patients. This study was conducted to investigate the predictive factors of job performance in nurseschr('39') moral distress.

    Materials and Methods

    This is a descriptive cross-sectional study, in which 256 nurses working in ICU wards of private and public hospitals of Qazvin province (from January to March 2019) were selected through convenience sampling method. Demographic characteristics questionnaire, Six Dimension Scale of Nursing Performance and Modified Moral Distress Scale-Revised were used for data collection. Statistical analysis was performed using linear regression model test in SPSS 22.

    Results

    The results showed that the mean score of nurseschr('39') moral distress was 171.37±55.63. In the multivariate linear regression model, only educational dimension of job performance in both frequency (β=-26.37, P=0.001) and quality (β =-76.15, P=0.025) correlated significantly with moral distress.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, the educational dimension of job performance is a predictive factor for moral distress. Therefore, steps can be taken to reduce moral distress in clinical settings, such as the use of nurses with specialized training in Intensive Care Units, paying special attention to teaching ethical issues in nursing centers and holding retraining courses for nurses.

    Keywords: Job performance, Moral distress, Nursing
  • Mohammad Reza Sheikhi, Mohammad Moradibaglooei*, Masoud Ghiasvand Pages 72-80
    Introduction

    Depression is the most common psychological consequences of spinal cord injury. The purpose of this study was to determine the effect of eye movement desensitization and reprocess (EMDR) on depression in patients with spinal cord injury.

    Methods

    In this clinical trial study, 40 patients with Spinal cord injury (SCI) who were treated at Hadith Rehabilitation Center of Qazvin in 2018-2019 were selected by random sampling and randomly divided into two groups. The methods of eye movements and reprocessing were performed for experimental group in five sessions of 90 minutes. The research instruments included demographic characteristics form and Beck’s depression inventories that were completed by patients in both groups. Depression was measured before, one, three and six months after the intervention. Data were analyzed using SPSS 23, by descriptive and inferential statistics proportional to the data. The data was analyzed with, Chi-square, independent t-test, Paired t-test and ANOVA.

    Results

    The results of this study showed that before intervention the mean depression score was not significantly different between the control and experimental groups (31.4 ±10.4), (30.5 ±6.3((P=0.7, t=-0.3). After intervention, the experimental group had a significant increase in the mean score of depression compared with the control group (22.3±7.7), (30.3±6.6) (P<0.001, t=-4.1. (The mean depression score in the experimental group showed statistically significant differences three and six months after the intervention (P=0.001, t=-4.05).

    Conclusion

    Considering that EMDR, as a non- pharmacological intervention, reduced depression in patients with spinal cord injury.

    Keywords: Eye movement desensitization, reprocessing, Depression, Spinal cord injuries