فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های سلامت محور
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 19، زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هیوا میرزایی، نسرین شعربافچی زاده*، فرشاد حمیدی، کیوان رحمانی، مرجان دارابی، اکرم عزتی فرد صفحات 343-353
    مقدمه

    گسترش تسهیلات بهداشتی و درمانی موجب افزایش تولید پسماندهای پزشکی، خطر افزایش آلودگی محیط زیست و بالا رفتن هزینه های مدیریت پسماند شده است بنابراین در این شرایط اهمیت مدیریت بهتر پسماندهای بیمارستانی دوچندان است. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت مدیریت پسماند بیمارستان های منتخب شهر اصفهان انجام گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی بود که به شیوه مقطعی انجام شد. در این مطالعه، داده های مربوط به 14 بیمارستان دانشگاهی و یک بیمارستان خصوصی با استفاده از چک لیست سازمان حفاظت محیط زیست گردآوری گردید. آماره های توصیفی میانگین و درصد محاسبه شدند.

    یافته ها: 

    میانگین پسماندهای پزشکی تولیدشده 28 /379 کیلوگرم در روز به ازای هر بیمارستان بود. همچنین کمترین و بیشترین میزان انطباق با سوالات استاندارد به ترتیب مربوط به واحد امحاء پسماند با 98 درصد و بارگیری پسماند 100 درصد بود. بیمارستان های مورد مطالعه در زمینه های حجم و نوع زباله های تولیدی و فرآیند مدیریت پسماند دارای عملکرد خوبی بودند.

    بحث و نتیجه گیری:

     در بیمارستان های بزرگ تفکیک از مبدا پسماند ها، ضرورت بیشتری دارد. اجرایی نمودن دستورالعمل ها، روش های اجرایی و خط مشی های مربوط به مدیریت پسماند امری حیاتی بوده و بایستی بیمارستان ها حرکت از تیوری به عمل را با جدیت دنبال کرده تا شاهد ثمره آن در کاهش حجم پسماندهای پزشکی و کاهش هزینه ها باشیم.

    کلیدواژگان: مدیریت پسماند، بیمارستان دانشگاهی، بیمارستان خصوصی، پسماند پزشکی
  • عظیمه گل محمد، فربد عبادی فرد آذر*، علی ابوترابی صفحات 355-367
    مقدمه

    کشور ما با افزایش هزینه های درمان و تنگناهای تامین هزینه روبه رو است. دلیل این مسیله، بحران افزایش هزینه دارو، تجهیزات پزشکی، نیروی انسانی ماهر می باشد. واحد فیزیوتراپی جزء کانون های هزینه است و سهم زیادی از هزینه های بیمارستان را به خود اختصاص می دهد. مدیران و سیاست گذاران هم برای تصمیم گیری در خصوص کاهش هزینه ها و هم برای افزایش کارایی باید به کانون های هزینه ها توجه خاصی داشته باشند.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع ارزیابی اقتصادی و گذشته نگر بود که در سال 1397 و بر اساس هزینه یابی بر مبنای فعالیت انجام گرفت. داده های مورد نظر با مراجعه به واحد فیزیوتراپی، کارگزینی، امور مالی، تجهیزات پزشکی و انبار جمع آوری شد. برای محاسبه بهای تمام شده خدمات فیزیوتراپی هزینه حقوق و دستمزد پرسنل شاغل در واحدها، مواد مصرفی، استهلاک ساختمان و تجهیزات و انرژی به صورت جزیی و دقیق برآورد شد.

    یافته ها: 

    کل هزینه های سالیانه واحد فیزیوتراپی مبلغ 8،415،722،668 ریال و زیان سالیانه واحد مذکور مبلغ 1،287،632،108 ریال محاسبه شد. بیشترین هزینه مربوط به کارکنان فیزیوتراپی بود که 82 درصد از کل هزینه ها را به خود اختصاص داد. هزینه های سربار با 8/1 درصد و استهلاک تجهیزات پزشکی در رتبه های بعدی قرار داشتند.

    بحث و نتیجه گیری: 

    با توجه به زیان واحد فیزیوتراپی یکی از گزینه های پیشنهادی، برون سپاری واحد است. راه اندازی شیفت عصر و پرداخت به شیوه کارانه به دلیل بالا بودن هزینه کارکنان و استخدام مسیول فنی غیرهیات علمی با دستمزد کمتر می تواند در کاهش هزینه متوسط واحد موثر واقع شوند.

    کلیدواژگان: هزینه یابی برمبنای فعالیت، تعرفه، فیزیوتراپی، بیمارستان آموزشی، هزینه سربار
  • نوشین حسین خانی، بهنام طالبی* صفحات 369-382
    مقدمه

    مراقبان بهداشتی در مدارس مروج سلامت، نقش تعیین کننده ای در اثربخشی این مدارس در ارتقاء سلامت دانش آموزان دارند. هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی نقش سواد سلامت مراقبان بهداشت در کیفیت زندگی آنان در مدارس مروج سلامت نواحی آموزش و پرورش تبریز بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که در سال 1398 در 175 مدرسه مروج سلامت در شهر تبریز انجام شد. تعداد 120 نفر از مراقبان بهداشتی مدارس مروج سلامت در نواحی پنجگانه آموزش وپرورش به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای وارد مطالعه شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه سواد سلامت پژوهشکده علوم و بهداشت جهاد دانشگاهی و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بود. برای تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری استفاده گردید و داده ها در نرم افزار Smart PLS وارد شدند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد کیفیت زندگی و کلیه ابعاد آن شامل سلامت جسمی، عاطفی، محیط و اجتماعی بر اساس کلیه ابعاد سواد سلامت قابل پیش بینی بود.

    بحث و نتیجه گیری:

     ارتقاء سواد سلامت مراقبان بهداشتی مدارس از طریق دوره های آموزش تخصصی، همایش ها، مسابقات علمی و بازدیدهای میدانی از مدارس موفق دنیا می تواند ارتقاء کیفیت زندگی آنان را به دنبال داشته باشد.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، کیفیت زندگی، ابعاد سلامت، ابعاد کیفیت زندگی، مراقبان سلامت، مدارس مروج سلامت
  • مینا دانایی، بهشید گروسی*، صدیقه زنگی آبادی صفحات 383-393
    مقدمه

    امروزه بسیاری از بیماران با اختلالات اضطراب، افسردگی و جسمانی سازی، به کلینیک های سرپایی مراجعه می کنند. این اختلالات، هزینه های زیادی را بر سیستم سلامت تحمیل می کنند. مطالعه حاضر به بررسی ارتباط بین افسردگی و اضطراب با اختلالات جسمانی سازی در بیماران سرپایی پرداخت.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی در سال 1397 بر روی 400 نفر از بیماران بالای 18 سال مراجعه کننده به کلینیک منتخب در شهر کرمان که به روش نمونه گیری آسان انتخاب شده بودند؛ انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه های اضطراب و افسردگی بیمارستانی و پرسشنامه سلامت جسمی گردآوری شدند. از آزمون های آماری رگرسیون لجستیک برای تحلیل داده ها استفاده شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 وارد شدند.

    یافته ها: 

    38/8 درصد از بیماران سرپایی دارای اختلال جسمانی سازی، 73/5 درصد آنان دچار اضطراب و 61/2 درصد آنان افسردگی داشتند. افسردگی با احتمال ابتلاء بیماران به اختلال جسمانی سازی ارتباط داشت به این شکل که با افزایش یک واحد در نمره افسردگی، 1/12 برابر احتمال اختلال جسمانی سازی افزایش می یافت.

    بحث و نتیجه گیری: 

    آموزش پزشکان جهت تشخیص به موقع و درمان اختلالات روحی-روانی به ویژه افسردگی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش بار بیماری های جسمی و روحی-روانی داشته باشد.

    کلیدواژگان: اختلالات جسمانی سازی، افسردگی، اضطراب، بیماران سرپایی، کلینیک
  • الهام دهشیری پاریزی، ملیکه بهشتی فر* صفحات 395-409
    مقدمه

    عدم سلامت روانی به عنوان یکی از موضوعات مورد توجه سازمان ها، می تواند اثرات مخربی برای افراد و سازمان به همراه داشته باشد. طبق مطالعات، نامریی بودن و ارتباط گریزی کارکنان می تواند اثر منفی بر سلامت روانی داشته باشد. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر کارکنان نامریی بر سلامت روانی با توجه به نقش میانجی ارتباط گریزی در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بود.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر، مطالعه ای توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال 1398 بر روی 276 نفر از کارکنان ستادی دانشگاه که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند، انجام شد. جمع آوری داده ها از طریق سه پرسشنامه انجام شد. برای تحلیل آماری، از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای SPSS نسخه 23 و Amos نسخه 20 استفاده شد.

    یافته ها:

     میانگین امتیاز کل متغیر کارکنان نامریی 2/22، سلامت روانی 3/55 و ارتباط گریزی 2/47 به دست آمد. متغیر کارکنان نامریی بر سلامت روانی (ضریب مسیر 0/100- و 0/117=P) تاثیر نداشتند اما متغیر کارکنان نامریی بر ارتباط گریزی (ضریب مسیر 0/743 و 0/100= P) تاثیر مستقیم داشتند. همچنین، ارتباط گریزی بر سلامت روانی (ضریب مسیر 0/881- و 0/100=P) تاثیر معکوس داشت.

    بحث و نتیجه گیری: 

    مدیران دانشگاه برای ارتقای سلامت روانی، باید ارتباطات موثر بین کارکنان را در محیط کار مورد توجه قرار دهند. همچنین، برای کاهش کارکنان نامریی، مدیران باید برای این افراد ارزش قایل شده و آن ها را در محیط کار نایده نگیرند و از تجربه آن ها در امور مختلف استفاده نموده و قدردان زحمات آن ها باشند.

    کلیدواژگان: کارکنان نامرئی، سلامت روانی، ارتباط گریزی، کارکنان ستادی
  • عزیز رضاپور، جلال عربلو، وحید علی پور*، سمیرا علی پور صفحات 411-422
    مقدمه

    سالمندی و نیاز به مراقبت های سلامتی بیشتر در سالمندان، هزینه های زیادی را به همراه داشته است. این مطالعه با توجه به اهمیت پدیده سالخوردگی جمعیت و افزایش طول عمر طی دهه های اخیر، به مرور نظام مند مطالعات انجام شده در زمینه هزینه های سالمندی پرداخت.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع مطالعات مرور نظام مند بود. در این مطالعه با استفاده از جستجوی نظام مند مقالات و متون علمی منتشرشده در زمینه تاثیر سالمندی بر هزینه های سلامت در فاصله سال های 2000 تا 2017 با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی PubMed Google Scholar, Science-Direct, Scopus, Ovid Medline استخراج شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعات نشان داد که سالمندی می تواند با افزایش مصرف مراقبت های بلندمدت و مراقبت در منزل، موجب افزایش این هزینه ها و با کاهش مصرف مراقبت های حاد بیمارستانی باعث کاهش این نوع هزینه ها شود. بر اساس نتایج، متوسط هزینه های سلامت سالمندان در مطالعات بررسی شده 48101 دلار سال 2015 آمریکا بود. همچنین، متوسط هزینه های خدمات بستری و متوسط هزینه های بلندمدت و مراقبت در منزل به ترتیب با 19003 دلار و 12583 دلار بیشترین مقدار را داشتند.

    بحث و نتیجه گیری: 

    با توجه به هزینه های بالای بستری در سالمندان می بایست تدابیری جهت کاهش موارد بستری مانند ایجاد مراکز نگهداری روزانه و مراقبت در منزل به جای بستری در بیمارستان تا حد ممکن در برنامه سلامت سالمندان گنجانده شود.

    کلیدواژگان: سالمندی، سالمندان، هزینه های سلامت، هزینه های بیمارستانی، مرور نظام مند
  • مرجان آروانه، زینب طولابی*، پری شجاعیان صفحات 423-434
    مقدمه

    در بازار رقابتی خدمات پزشکی، ارایه خدمات با کیفیت و ایجاد یک رابطه قوی که وفاداری بیماران را شکل می دهد، به عنوان عامل کلیدی در به دست آوردن سهم بازار محسوب می شود. از این رو پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان تاثیر عوامل محیطی بر میزان رضایتمندی، احساسات و نیت رفتاری در بیماران بستری انجام گردید.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی بود که به صورت مقطعی در نیمه اول سال 1398 انجام شد. 210 بیمار بستری در بیمارستان دولتی منتخب شهر شیراز با روش نمونه گیری تصادفی ساده، وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. داده ها در نرم افزارهای SPSS نسخه 22 و Smart PLS نسخه 3 وارد شدند. به منظور آزمون فرضیه ها از تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری استفاده گردید.

    یافته ها: 

    عوامل محیطی بر نیت رفتاری، احساسات و رضایتمندی بیماران بستری به ترتیب با ضریب مسیر 0/377، 0/654 و 0/590 تاثیر داشت. رضایتمندی با ضریب مسیر  0/548 و احساسات با ضریب مسیر 0/001 بر نیت رفتاری تاثیر داشت. همچنین نقش میانجی احساسات و رضایتمندی در تاثیر عوامل محیطی بر نیت رفتاری بیماران بستری تایید شد.

    بحث و نتیجه گیری:

     بیمارستان باید به تامین و تقویت شاخص های محیطی و بهبود فضای فیزیکی توجه کند و آن ها در اولویت برنامه های آینده قرار دهد همچنین، بخش مجزایی از هزینه های سالانه بیمارستانی را به این امر اختصاص دهد.

    کلیدواژگان: عوامل محیطی، احساسات، رضایتمندی، نیت رفتاری، بیمار، بیماران بستری
  • عباس دانش کهن، سعاد محفوظ پور، محمد پالش، بابک فضلی اوچ حصار، فراست فضلی اوچ حصار* صفحات 435-449
    مقدمه

    از دیدگاه سازمان جهانی بهداشت، ایمنی بیمار یک موضوع جدی سلامت عمومی، یکی از ابعاد مهم کیفیت مراقبت های سلامت و نیز یک پیش نیاز حیاتی پوشش همگانی سلامت می باشد. هدف از این مطالعه بررسی ادراکات پرستاران از فرهنگ ایمنی بیمار، موانع گزارش دهی خطاهای پزشکی و ارتباط بین آن ها بود.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در 6 بیمارستان دولتی در شهر تهران و بر روی 420 پرستار که با استفاده از نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شده بودند؛ انجام شد. از پرسشنامه استاندارد پیمایش بیمارستانی فرهنگ ایمنی بیمار و پرسشنامه محقق ساخته موانع درک شده گزارش دهی خطا استفاده شد. داده ها با استفاده آزمون های آماری همبستگی، تی تست، آنالیز واریانس و رگرسیون چند متغیره با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    میانگین فرهنگ ایمنی بیمار 52/01 و میانگین امتیاز موانع گزارش دهی خطا 3/13 بود. انتظارات و اقدامات مدیریت بیشترین میانگین 69/8 و پاسخ غیرتنبیهی به خطا کمترین میانگین 23/6 را در بین ابعاد فرهنگ ایمنی بیمار داشتند. ترس از پیامدهای گزارش دهی خطا، مهم ترین مانع درک شده گزارش دهی خطا بود (3/37). بین فرهنگ ایمنی و موانع درک شده گزارش دهی خطا همبستگی معنی دار منفی وجود داشت ( 10/00 >P).

    بحث و نتیجه گیری: 

    راه اندازی سیستم گزارش دهی بی نام و حمایت مدیران از گزارش دهی خطا و ارایه بازخورد مثبت به پرستاران از گام های ضروری بهبود گزارش دهی خطا می باشد.

    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی بیمار، گزارش دهی خطا، خطای پزشکی، بیمارستان آموزشی
|
  • Hiwa Mirzaii, Nasrin Shaarbafchi Zadeh*, Farshad Hamidi, Keivan Rahmani, Marjan Darabi, Akram Ezatifard Pages 343-353
    Background & Objectives

    The development of various health care facilities has increased the production of medical wastes, which has contributed to environmental pollution and dramatic increase in waste management costs; therefore, the efficient management of hospital waste is of paramount importance. This study aimed to investigate the waste management status of selected hospitals in Isfahan.

    Methods

    This study was cross-sectional and descriptive. In this study, using the checklist provided by Environmental Protection Agency, the data of 14 university hospitals and 1 private hospital were collected. The validity and reliability of the checklist were assessed. Descriptive statistics such as mean and percentage of compliance with the standard were calculated.

    Results

    The average medical waste generated was 379.28 kg / day for each hospital. Moreover, the lowest and highest rates of compliance with standard questions were observed in waste disposal unit (98%) and waste loading (100%), respectively. The studied hospitals performed well in terms of volume and type of waste produced and waste management process.

    Conclusion

    In large hospitals, at-source waste separation is more necessary. Implementing waste management guidelines, procedures, and policies is also crucial, and hospitals need to follow the move from theory to practice to reduce the amount of medical waste and reduce costs.

    Keywords: Waste Management, University Hospital, Private Hospital, Medical Waste
  • Azimeh Golmohammad, Farbod Ebadifardazar*, Ali Abutorabi Pages 355-367
    Background & Objectives

    Our country is facing increasing costs of treatment and funding shortages. The reason for this crisis is the increase in the cost of medicine, medical equipment, and skilled manpower. The physiotherapy unit is one of the cost centers and accounts for a large share of hospital costs. Managers and policymakers must pay special attention to cost centers in order to make decisions about reducing costs and increasing efficiency.

    Methods

    The present study was a retrospective economic evaluation that was conducted in 2018 based on activity-based costing. The data were collected by referring to the Physiotherapy, Employment, Finance, Medical Equipment and Warehouse Units. To calculate the cost of physiotherapy services, the salaries of staff working in the units as well as the cost of the consumables, depreciation of buildings and equipment and energy were estimated in detail.

    Results

    The total annual costs of the physiotherapy unit amounted to 8415722668 rials and the annual loss of the mentioned unit amounted to 1287632108 rials. The highest costs were for physiotherapists, accounting for 82% of the total costs, overhead costs, accounting for 8.1%, and depreciation of medical equipment.

    Conclusion

    According to the losses imposed on physiotherapy unit, one of the suggested options is unit outsourcing. Running evening shifts, paying fee-for-service due to high personnel costs, and hiring a non-faculty technical manager with a lower salary can be effective in reducing the average unit cost.

    Keywords: Activity-Based Costing, Tariff, Physiotherapy, Teaching Hospital, Overhead Cost
  • Nooshin Hosseinkhani, Behnam Talebi* Pages 369-382
    Background & Objectives

    School Health Nurses in health-promoting schools have a decisive role in the effectiveness of these schools in promoting studentschr('39') health. The main purpose of the present study was to investigate the role of health literacy of health care providers in their quality of life in health-promoting schools of Tabriz education districts.

    Methods

    The present study was a descriptive-analytical one conducted in 175 health-promoting schools in Tabriz in 2019. A total of 120 school health nurses in health-promoting schools of five education districts were selected using stratified random sampling. Data were collected using the Health Literacy Questionnaire of Iranian Institute for Health Sciences Research and the World Health Organizationchr('39')s Quality of Life Questionnaire. Structural equation modeling was used to analyze data through Smart PLS software.

    Results

    The results showed that quality of life with all its dimensions including physical health, emotional health, environmental health and social health are predictable based on all dimensions of health literacy.

    Conclusion

    Improving the health literacy of school health nurses through specialized training courses, conferences, scientific competitions and field visits to successful schools around the world can improve the quality of their lives.

    Keywords: Health Literacy, Quality of Life, Health Dimensions, Quality of Life Dimensions, Health Care Providers, Health-Promoting Schools
  • Mina Danaei, Behshid Garrusi*, Sedigheh Zangiabadi Pages 383-393
    Background & Objectives

    Nowadays, many patients refer to outpatient clinics due to anxiety, depression, and somatization disorders. These disorders have catastrophic costs for the health care system. The present study examined the relationship between depression, anxiety, and somatization in outpatients.

    Methods

    This descriptive-analytical study was conducted in 2018 on 400 patients over 18 years old who referred to a selected clinic in Kerman and were selected using a convenience sampling method. Data were collected using the Hospital Anxiety and Depression Scale as well as Physical Health Questionnaire. Logistic regression statistical tests were used to analyze the data. Data were entered into SPSS statistical software version 20.

    Results

    The results of this study indicated that 38.8% of outpatients had a somatization disorder, 73.5% had anxiety and 61.2% had depression. Depression was associated with an increased risk of somatization in such a way that a one-unit increase in the depression score increased the risk of somatization 1.12 times.

    Conclusion

    Training physicians to timely diagnose and treat mental disorders, especially depression has a significant impact on reducing the burden of physical and mental illnesses.

    Keywords: Somatization Disorders, Depression, Anxiety, Outpatients, Clinic
  • Elham Dehshiri Parizy, Malikeh Beheshtifar* Pages 395-409
    Background & Objectives

    Lack of mental health as a special concern of the organizations could have distressing effects on individuals and organizations. Studies show that employee invisibility and communication apprehension could have a negative effect on mental health. The objective of this research was to investigate the effect of invisible employees on mental health based on the mediating role of communication apprehension in Rafsanjan University of Medical Sciences.

    Methods

    This descriptive-analytical study was conducted based on a cross-sectional design in 2019 on 276 university staff who were selected by stratified random sampling. Data were collected through three questionnaires. For statistical analysis, structural equation modeling as well as SPSS software (version 23) and Amos (version 20) were used.

    Results

    The total mean scores of invisible employees, mental health, and communication apprehension variables were 2.22, 3.55, and 2.47, respectively. The invisible employees variable had no effect on mental health (path coefficient = -0.100, P =0.117), however, it had a direct effect on communication apprehension (path coefficient = 0.743, P =0.001). Moreover, communication apprehension had a negative effect on mental health (path coefficient = -0.881, P =0.001).

    Conclusion

    To promote mental health, university managers must consider effective communication between employees in the workplace. Furthermore, in order to reduce invisible employees, managers must value them, not ignore them in the workplace, use their experience in various tasks, and appreciate their efforts.

    Keywords: Invisible Employees, Mental Health, Communication, Apprehension staff
  • Aziz Rezapour, Jalal Arabloo, Vahid Alipour*, Samira Alipour Pages 411-422
    Background & Objectives

    Aging and the need for more health care in the elderly population have incurred large expenditures. Based on the importance of the aging population phenomenon and the increase in lifetime in recent decades, this study aimed to systematically review the studies on costs of elderly health care.

    Methods

    In this systematic review, the articles published in PubMed, Google Scholar, Science Direct, Scopus, and Ovid Medline databases from 2000 to 2017 were derived using a systematic search strategy.

    Results

    The results of the reviewed studies showed that by increasing the consumption of long-term care and home care, the costs would increase and by reducing the consumption of acute hospital care, such costs would decrease. Based on the results, the average cost of elderly health care in the reviewed studies was 48101 US dollars in 2015. Moreover, the highest average costs were for inpatient services (19003US dollars) and long-term care and home care (12583US dollars).  

    Conclusion

    Considering the high costs of hospitalization of the elderly, measures like establishment of day care centers and home care instead of hospitalization should be taken into consideration in the elderly health care programs to reduce the number of hospitalizations.

    Keywords: Aging, the Elderly, Health Costs, Hospital Costs, Systematic Review
  • Marjan Arvaneh, Zeinab Toulabi*, Pary Shojaeian Pages 423-434
    Background & Objectives

    In the competitive market of medical services, providing quality services and building a strong relationship that shapes patient loyalty is a key factor in gaining market share. Therefore, the present study was conducted to determine the effect of environmental factors on the level of satisfaction, emotions, and behavioral intentions in hospitalized patients.

    Methods

    The present study was a descriptive-analytical cross-sectional one conducted in the first half of 2019. A total of 210 patients admitted to selected public hospitals in Shiraz were included in the study by simple random sampling. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. Data were entered into SPSS software (version 22) and Smart pls (version 3). Confirmatory factor analysis and structural equations were used to test the hypotheses.

    Results

    Environmental factors had an effect on behavioral intentions, emotions, and satisfaction of hospitalized patients with path coefficients of 0.377, 0.654, and 0.590, respectively. Satisfaction with a path coefficient of 0.548 and emotions with a path coefficient of 0.001 had an effect on behavioral intentions. Moreover, it was proved that emotions and satisfaction had a mediating role in the impact of environmental factors on the behavioral intentions of hospitalized patients.

    Conclusion

    The hospital should pay attention to providing and strengthening environmental indicators and improving the physical space and it should prioritize these factors in its future plans. Also, allocate a separate part of the annual hospital costs to this matter.

    Keywords: Environmental factors, Emotions, Satisfaction, Behavioral Intention, Patient, Hospitalized patients
  • Abbas Daneshkohan, Soad Mahfoozpour, Mohammad Palesh, Babak Fazli Ouchhesar, Farasat Fazli Ouchhesar* Pages 435-449
    Background & Objectives

    According to World Health Organization, patient safety is a serious public health issue, an important aspect of the quality of health care, and a vital prerequisite for universal health coverage. The objective of this study was to investigate nurseschr('39') perceptions of patient safety culture (PSC), barriers to medical error reporting, as well as the relationship between the two.

    Methods

    This descriptive-analytical study was conducted in six public hospitals in Tehran on 420 nurses who were selected using multistage sampling. The Hospital Survey on Patient Safety Culture (HSOPSC) and a researcher-made questionnaire on barriers to medical error reporting were utilized. Data were analyzed using correlation tests, t-test, analysis of variance (ANOVA), and multivariate regression analysis using SPSS software (version 20).

    Results

    The mean score of patient safety culture was 52.01 and the mean score of barriers to error reporting was 3.13. Manager expectations and actions had the highest mean score (69.8) and non-punitive response to errors had the lowest mean score (23.6) among the dimensions of patient safety culture. Fear of the consequences of reporting an error was the most important perceived barrier to error reporting (3.37). There was a significant negative correlation between safety culture and perceived barriers to error reporting (P<0.001).

    Conclusion

    Setting up an anonymous reporting system as well as increasing managerschr('39') support for error reporting and providing positive feedback to nurses are essential steps to improve error reporting.

    Keywords: Patient Safety Culture, Error Reporting, Medical Error, Teaching Hospital