فهرست مطالب

نشریه امنیت ملی
پیاپی 21 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسن شیرازی، حسین عصاریان نژاد، اسکندر صفری* صفحات 9-33

    این پژوهش با هدف بازنگری ماموریت دانشکده امنیت ملی بر اساس نیازسنجی سطوح راهبردی انجام شده و از نوع کاربردی و توسعه ای است. این مقاله با استفاده از نظرات 144 نفر از خبرگان و مسیولین حوزه امنیت به روش آمیخته (کمی و کیفی) تدوین گردیده و داده های گردآوری شده نیز با استفاده از آمار توصیفی و آزمون رتبه بندی فریدمن و تحلیل عاملی تحلیل شده است. نتایج تحقیق بیانگر این موضوع است که در ماموریت فعلی دانشکده امنیت ملی، به سه محور پرداخته شده اما در بازنگری ماموریت پیشنهادی که با رویکرد آینده نگری و بر اساس تهدیدات و آسیب پذیری های حوزه های امنیتی و مطالبات اسناد بالادستی احصاء گردیده، دو محور اساسی با عنوان: "1. ارتقاء توان تحلیل، مدیریت و سیاست گذاری در اهداف و اولویت ها در نهادها و موضوعات امنیتی سازمان های لشکری و کشوری و 2. تامین نیازهای مدیریت امنیتی در نهادها و موضوعات امنیتی در سطوح راهبردی" موجب تمایز ماموریت دانشکده امنیت ملی در وضعیت مطلوب در مقایسه با وضعیت موجود گردیده است. این ادعا با سطح اطمینان 93/0 تایید گردیده و می تواند مبنای برنامه ریزی دانشکده امنیت ملی در وضعیت مطلوب قرار گیرد. بنابراین محورهای ماموریت دانشکده امنیت ملی در نظام آموزشی روزآمد عبارت اند از: "تامین نیازهای مدیریت امنیتی در نهادها و موضوعات امنیتی در سطوح راهبردی کشوری؛ ارتقاء توان تحلیل، مدیریت و سیاست گزاری در اهداف و اولویت ها در نهادها و موضوعات امنیتی در سازمان های لشکری و کشوری؛ پیشبرد مرزهای دانش در ابعاد نظری و کاربردی بر اساس مبانی دینی و ارزشی در حوزه های اطلاعاتی و امنیتی؛ تربیت و آماده سازی محققان و مدرسان تحقیقاتی و آموزشی در حوزه های اطلاعاتی و امنیتی؛ آموزش فرماندهان و مدیران سطوح راهبردی در حوزه های اطلاعاتی و امنیتی".

    کلیدواژگان: مدیریت امنیتی، دانشکده امنیت ملی، روزآمد، نیازسنجی، سطوح راهبردی
  • سید احمد خاتمی، عباس چهاردولی، محمدعلی عابدی پور* صفحات 35-63

    علیرغم گذشت بیش سه دهه از پیروزی انقلاب باوجود پیشرفت های مختلف در عرصه های گوناگون ولی در حوزه ارایه مدل راهبردی رهبری ولایت فقیه عملکرد درخور توجهی مشاهده نمی شود. این ضعف به دلیل پایین بودن کارایی عملکردها، فقدان رویکرد مناسب و ورود افراد غیرمتخصص در این حوزه است. این پژوهش درصدد آن است که مدل راهبردی رهبری ولایت مطلقه فقیه را با تاکید بر دکترین، اهداف و سیاست های امام خمینی (رحمت الله علیه) و مقام معظم رهبری، با استفاده از روش تحقیق داده بنیاد ارایه نماید مدل راهبردی رهبری ولایت مطلقه فقیه بر اساس رهبری های امامین انقلاب اسلامی با تاکید بر سه محور دکترین، اهداف و سیاست ها، می تواند اقدامی در جهت رفع و اصلاح دغدغه ها و کمبودها در این حوزه باشد. از یافته های تحقیق آن است که گفتمان الهی حضرت امام (رحمت الله علیه) و مقام معظم رهبری در حوزه رهبری، ریشه در آموزه ها و مبانی معرفتی انبیا و اولیاء سلف دارد و اساس آن را می توان در توحید محوری، آخرت گرایی و اصل عدالت دانست.در این تحقیق در حوزه دکترین مولفه هایی چون: توحید محوری، عدالت گرایی، آخرت-گرایی، جامع نگری اسلام،... و در عرصه اهداف مولفه هایی چون: رساندن جامعه به سعادت و کمال، حرکت نظام در جهت الگوی حکومت علوی، اقامه عدل، اصل تربیت و فضیلت، و...در محور سیاست ها مولفه هایی مانند: قانون محوری، نفی سکولاریسم، ضرورت برخورداری فقیه از بینش سیاسی-اجتماعی و قدرت تشخیص مصلحت جامعه، مردم سالاری دینی و... استخراج گردید.

    کلیدواژگان: ولایت فقیه، رهبری، دکترین، سیاست ها، اهداف
  • علی محمد احمدوند*، اکبر رضازاده صفحات 65-84

    در عصر ارتباطات و اطلاعات و فضای مجازی، جهان به سمتی پیش می رود که دنیای مجازی به موازات دنیای واقعی و حتی بیشتر از آن خود را به زندگی بشر تحمیل کرده است. یکی از عرصه های این فضا که دربرگیرنده تولید، واردات، صادرات و سایر تعاملات بین المللی بوده و متکی به شبکه های جهانی است، حوزه اقتصاد است. تهدیدات دشمن بعد از استقرار نظام مقدس ج. ا. ا در ابعاد مختلف و در حوزه های گوناگون خواه در شرایط واقعی و عینی و خواه در فضای سایبری از یک روند تصاعدی برخوردار بوده و بالطبع بخش های اقتصادی به ویژه نظام پولی و بانکی کشور به جهت اهمیت و جایگاه خاص آن، با تهدیدات مضاعف دشمن روبرو بوده است. از این رو، می بایست تمهیدات و بسترهای لازم و مناسب آن اندیشیده و به مرحله اجرا درآید، لذا محقق در این تحقیق به دنبال احصاء تهدیدات سایبری حوزه اقتصاد، ملاحظات اساسی و کارکردهای دفاعی آن با رویکرد نظام پولی و بانکی است تا بتوان با تدوین الگوی طرح راهبردی دفاع سایبری در جهت تامین منافع و امنیت ملی با عنایت به اصول و ارزش های حاکم، چشم انداز، ماموریت، عوامل داخلی و خارجی موثر بر آن عمل نماید. این تحقیق از نوع کاربردی - توسعه ای بوده و از روش ترکیبی با استفاده از روش های کمی و کیفی، روش دلفی جهت جمع آوری اطلاعات از نخبگان در حوزه سایبری و روش اکتشافی در مراجعه به اسناد و مدارک بهره برداری گردیده است. جامعه آماری این تحقیق، تعدادی از مدیران بانکی و پولی کشور و تعدادی از اساتید تخصصی و صاحب نظر دانشگاه عالی دفاع ملی مرتبط با موضوع می باشند که با حجم محدود 40 نفر به عنوان جامعه خبرگی به صورت هدفمند اجرا شده است. یافته های تحقیق حاکی است شاخص شبکه های بومی و امن به عنوان باارزش ترین اصول، وابستگی به سامانه های بانکی بین المللی به عنوان اساسی ترین چالش، خرابکاری سیستم های نرم افزاری، سخت افزاری و داده ها به عنوان مهم ترین تهدید، افزایش قابلیت های دفاعی نظام سایبری اقتصادی کشور به عنوان اصلی ترین راهبرد، استفاده از تحریم های دشمن برای تقویت اقتصاد و تولید داخلی به عنوان بهترین فرصت، وابستگی علمی سایبری در حوزه اقتصاد به خارج از کشور به عنوان مهم ترین ضعف و بالاخره توسعه به کارگیری نرم افزارهای بومی در برخی زیرساخت های اقتصادی کشور به عنوان برترین قوت می باشند.

    کلیدواژگان: فضای سایبری، تهدیدات حوزه اقتصاد، الگوی طرح راهبردی، دفاع سایبری
  • احمد عابدی، محمدحسن دهقان، سورنا کیانی* صفحات 85-109

    اکثر کشورهای جهان و به تبع آن ها جمهوری اسلامی ایران به دنبال ارتقاء سطح روحیه کارکنان نیروهای مسلح خود در انجام ماموریت های واگذاری هستند تا بتوانند با تکیه بر توان رزمی غیر فیزیکی که روحیه رزمندگان از اهم عوامل موثر بر آن است، اختلافات موجود در سطوح توان رزمی فیزیکی خود را حتی المقدور، متعادل سازند. بنابراین هدف اصلی مقاله حاضر، تبیین الگوی ارتقاء روحیه مجاهدان عرصه جهاد فی سبیل الله از منظر قرآن کریم است. چون این مقاله به دنبال کشف حقایق مرتبط با ارتقاء سطح روحیه مجاهدان فی سبیل الله از بطن آیات قرآن کریم است، بنابراین دارای روش داده بنیاد و ازآنجاکه با استفاده از یافته های قرآنی درصدد ارایه الگوی ارتقاء سطح روحیه مجاهدان عرصه جهاد فی سبیل است، از نوع کاربردی محسوب می شود. جامعه آماری تحقیق؛ مشتمل بر آیات نورانی و تفاسیر نمونه و راهنما قرآن کریم و همچنین بیست نفر از خبرگان علوم و معارف قرآنی و دفاعی می باشند که به روش هدفمند انتخاب شده اند. روش های گردآوری داده ها میدانی و کتابخانه ای است و ابزار جمع آوری اطلاعات از خبرگان، پرسشنامه است. بر مبنای یافته های این مقاله و با توجه به محاسبه میانگین داده های پرسشنامه که عدد 57/4 (در حد خیلی زیاد) است؛ می توان گفت که 91% جامعه نمونه (اکثریت مطلق) مقوله های به دست آمده را در سطح خیلی زیاد بر الگوی ارتقاء روحیه مجاهدان عرصه جهاد فی سبیل الله از منظر قرآن کریم تاثیرگذار می دانند.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، الگو، روحیه، مجاهد، جهاد
  • جواد جهانشیری*، محسن مرادیان صفحات 111-146

    گسترش و پیشرفت پرشتاب فناوری اطلاعات و ارتباطات چهره متفاوتی به دهه های پایانی قرن بیستم و آغاز قرن 21 در سراسر جهان داده به نحوی که زیرساخت های حیاتی کشوها وابستگی فراوانی به این فناوری پیدا نموده است؛ لذا فناوری اطلاعات و ارتباطات را باید یکی از مهم ترین پدیده های عصر حاضر دانست که بر ابعاد اقتصادی، سیاسی، علمی و فناورانه، فرهنگی، اجتماعی، دفاعی و نظامی، امنیتی و... تاثیر گذاشته است. در این تحقیق بر آن شدیم تا نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در استحکام ساخت درونی قدرت ملی نظام جمهوری اسلامی ایران را مورد بررسی قرار دهیم لذا با بیان مقدمه به ضرورت و اهمیت پژوهش پرداخته و با اتکا به مبانی نظری فرضیه های این تحقیق با اقتباس از نظریه های معتبر طرح گردید. تحقیق حاضر ازنظر نوع (هدف) کاربردی و از لحاظ جمع آوری اطلاعات در زمره تحقیقات پیمایشی (میدانی) جای می گیرد. جامعه آماری پژوهش را تعداد 72 نفر از اساتید، کارشناسان و متخصصین حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات که اشراف مناسب بر قدرت ملی و اهداف جمهوری اسلامی ایران دارند را به صورت هدفمند انتخاب و تشکیل داده است. ابزار گردآوری پرسشنامه ای محقق ساخته متناسب با موضوع و فرضیه های اصلی و فرعی برمبنای طیف لیکرت تنظیم و پس از تایید نهایی در ادامه با کمک نرم افزار SPSS روایی و پایایی بررسی که نتیجه 92/0= α به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل فرضیه ها از آزمون T تک نمونه ای بهره گیری شد و نتیجه این که ابعاد فنی، محتوایی و امنیتی فناوری اطلاعات و ارتباطات در استحکام درونی قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران نقش موثر دارد.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، استحکام درونی، قدرت ملی، جمهوری اسلامی ایران
  • سید عبدالرحیم موسوی، محمد احدی* صفحات 147-183

    مدیریت در هر سازمانی عنصری تعیین کننده است و این نقش در نیروهای مسلح که عموما فرماندهی جایگزین آن می شود، اهمیت مضاعفی می یابد. مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، فرماندهی را محور اصلی نیروهای مسلح می دانند و بر لزوم استحکام آن تاکید می فرمایند و معتقدند فرماندهی دارای جوهر رهبری است. در این تحقیق که با هدف ارایه الگوی راهبردی فرماندهی و مدیریت در نیروهای مسلح بر اساس گفتمان ولایت فقیه به روش آمیخته انجام شده، روش تحقیق داده بنیاد به عنوان روش غالب هست و طی آن سه بعد «اهداف، دکترین و سیاست ها» به عنوان ارکان جهت ساز از گفتمان ولایت فقیه به روش تحلیل گفتمان احصا گردیده است. جامعه آماری این تحقیق، در روش کتابخانه ای کلیه اسناد و مدارک بالادستی و مرتبط با اندیشه ها، آراء، نظرات، رهنمودها و تدابیر ولایت فقیه در زمینه فرماندهی و مدیریت در نیروهای مسلح است که به صورت تمام شمار انتخاب شده اند و در روش میدانی خبرگان این حوزه به تعداد 200 نفر برآورد گردیده که 120 نفر از آن ها به روش هدفمند غیر نسبتی در دسترس به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. بر اساس یافته های تحقیق، معنویت محوری قضیه اصلی در الگوی فرماندهی و مدیریت در نیروهای مسلح ج.ا.ا به شمار می رود که آن را از الگوی سایر کشورها متمایز می سازد. دال مرکزی در این الگو، «مکتبی بودن و محوریت ایمان و معنویت، فداکاری و شهادت طلبی» و لحظه ها شامل «حفظ نظام و انقلاب، حفظ تمامیت ارضی» بوده و «مدیریت و رهبری مقتدر، قاطعیت و اقتدار، نظم و انضباط و قانونمندی، عدالت محوری، شناخت و بصیرت» نیز مفصل بندی گفتمان را تشکیل داده و مهم ترین مقوله ها در رتبه بندی آن ها به شمار می روند.

    کلیدواژگان: الگو، فرماندهی و مدیریت، گفتمان ولایت فقیه، نیروهای مسلح
  • الله مراد سیف، جعفر حسن پور صفحات 185-221

    در دنیای امروز که روند فزاینده تعاملات و ارتباطات گسترده بین جوامع امری اجتناب ناپذیر است، مناطق آزاد تجاری نقش رابط و حلقه اتصال بین اقتصاد داخلی و اقتصاد فرامرزی را ایفاء می نمایند تا هر یک از نهادها و بازیگران اقتصادی داخلی و خارجی ضمن بهره گیری از ظرفیت های بالقوه و بالفعل یکدیگر، به اهداف موردنظر خود دست یابند. این مناطق در صورت کارآمد بودن به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور عمل خواهند کرد. در مقابل، انحراف از اهداف و کارکردهای اصولی موجب می گردد این مناطق با تسهیل و گسترش واردات و سوق دادن سرمایه گذاری های خارجی به سمت کالاهای مصرفی عامل هزینه ساز برای اقتصاد ملی به شمار آیند. فقدان «استخراج و استنباط ارکان جهت ساز اداره امور مناطق آزاد (شامل دکترین، اهداف و سیاست ها) از گفتمان ولایت فقیه» مساله ای بود که پژوهشگر را به انجام این تحقیق واداشت. برای دستیابی به هدف اصلی پژوهش و پاسخ گویی به سیوال اصلی آن، مبنی بر این که «ارکان جهت ساز الگوی راهبردی اداره امور مناطق آزاد بر اساس گفتمان ولایت فقیه کدام است؟» از روش تحقیق ترکیبی بهره گرفته شد. در گردآوری داده های تحقیق از روش مطالعات اسنادی و ابزار مصاحبه و در تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار «MAX-QDR» و روش های تحلیل محتوا و تحلیل گفتمان استفاده گردید. در نهایت پژوهش به این نتیجه رسید که دکترین پیشنهادی برای مناطق آزاد دکترین اقتصاد مقاومتی شامل اصول «استقلال و اقتدار اقتصادی»، «مردمی کردن اقتصاد» و «پیشرفت همه جانبه و پیشرفت اقتصادی»، اهداف شامل «انتقال فناوری های پیشرفته»، «گسترش و تسهیل تولید»، «صادرات کالا و خدمات» و «تامین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج» و سیاست ها شامل «ارتقای سطح امنیت اقتصادی»، «درون زا نمودن و ارتقای ظرفیت های مناطق آزاد»، «ایجاد شرایط مطلوب و مناسب» و «برون نگری و جذب سرمایه» می باشد.

    کلیدواژگان: مناطق آزاد، اداره امور، دکترین، اهداف سیاست ها
|
  • Hasan Shirazi, Hossein Assarianneghad, Skandar Safari * Pages 9-33

    This study aimed to review the mission of national security for security managers based on needs assessments conducted strategic levels, And the development of applied research and the opinions of experts and officials, 144 of security by using the mixed method (quantity and quality) developed And collected data using descriptive statistics and Friedman ranking test and factor analysis were analyzed. The results indicate that the current mission of national security, the three discussed. But the review mission recommended that a forward-looking approach based on threats and vulnerabilities, security domains and demands has been recognized documents, Two fundamental axes as: "1. Promote the analysis, management and policy objectives and priorities on security institutions and civil and military agencies as well as 2. requirements for security management in institutions and security issues at a strategic level "caused the distinction of national security mission sent in a favorable situation compared to the status quo And with a confidence level 93/0 was approved, and can be a basis of national security planning is in good condition. So the mission of national security issues in the education system are updated Of "the needs of security management in institutions and security issues at strategic level; improving the ability to analyze, manage and policy makers in the institutional goals and priorities and security issues in civil and military organizations; Advancing the frontiers of knowledge in theoretical and applied aspects based on religious principles and values in the areas of security and intelligence; Training and preparation of research and teaching in the fields of intelligence and security researchers and teachers, education leaders and managers at strategic levels in the areas of security and intelligence ".

  • Seyyed Ahmad Khatami, Abbas Chahardoli, MohammadAli Abedipoor * Pages 35-63

    Despite over three decades of the revolution despite advances in various fields but in the field of strategic model of leadership does not see the supreme leader remarkable performance. This weakness due to low efficiency, lack of proper approach and arrival of lay people in the field. The study asserts that the leadership strategy with emphasis on the doctrine of absolute clerical rule, objectives and policies of Imam (peace be upon him) and the Supreme Leader, using survey data provide the foundation for strategic leadership model based on absolute clerical rule Amamyn the leaderships of the Islamic Revolution emphasis on the three pillars of doctrine, objectives and policies, can take action to eliminate and modify the concerns and deficiencies in this field. In this research in the area of doctrine components such as: central monotheism, justice, life-oriented, holistic Islam ... and in components such as purpose to bring society to prosperity and perfection, moving in the direction of the Alawite government, saying justice , originally bred and virtuous, and in the core of the policy factors such as: central law, rejection of secularism, political and social insight and judgment are required jurist of the good of society, and religious democracy ..... was extracted.

  • Ali Mohammad Ahmadvand *, Akbar Rezazadah Pages 65-84

    In the age of communication and information and cyberspace, the world is moving in a direction parallel to the real world and the virtual world even more than it has imposed on human life. One of the areas of the space, which includes production, import, export and other international interactions and relies on a global network, the economic sphere. Enemy threats after the establishment of the Islamic Republic of Iran in different sizes and in different areas, whether in cyberspace or in real terms and the objective of a progressive process had And therefore monetary system and banking sectors, particularly special due to its importance, the enemy has faced a double threat. Therefore, measures must be appropriate and necessary grounds to think and to enforce it, They therefore recognized research cyber threats to the economy, basic considerations and functions of the monetary and banking system is its defensive approach In order to develop a strategic plan pattern cyber defense and national security interests with regard to the principles and the values, vision, mission, internal and external factors affecting its function. This applied research - development was And a hybrid approach, using qualitative and quantitative techniques, the Delphi method to gather information from experts in the field of cyber and heuristic been in operation refer to the documentation. The population of this research, a number of executives of banks, monetary and number of specialized professors and experts of the Supreme National Defense University are related to the topic With a size of about 40 people as communities of practice to purposefully implemented. The findings suggest that local networks and secure as a valuable indicator of attachment to international banking systems as a fundamental challenge, sabotage systems, software, hardware and data as the most important threat, cyber military defense capabilities of the country as the main strategy, the use of sanctions enemy.

  • Ahmad Abedi, MohammadHasan Dehghan, Sorena Kiani * Pages 85-109

    Most countries in the world, and by extension the Islamic Republic of Iran seeks to raise the level of employee morale in the armed forces missions are assignment So that they can be Tkyhbr non-physical combat soldiers' morale is the most important influencing factors, differences in power levels of your physical combat as possible, a balanced formation. The aim of this paper is to explain the pattern of the residents of the area of promoting the spirit of jihad in Allah's Quran. Since this article to uncover the truth for the sake of God from the heart associated with the promotion of the spirit of the residents of the Holy Quran, So has since data and using the results of the Quran Foundation seeks to provide the residents of the area of promoting the spirit of jihad is, is applied. The study which included verses and interpretations role model and guide the Holy Quran and Quranic sciences and defense are twenty experts who are chosen method. Library and field data collection methods and data collection experts, questionnaire. Based on the findings of this paper and calculated according to the number 57/4 means of a questionnaire (in much too high); We can say that 91% of the sample (absolute majority) categories of high level achieved in the promotion of the spirit of jihad in Allah of the Qur'an influential residents of the area know.

  • Javad Jahanshiri *, Mohsen Moradian Pages 111-146

    The rapid development of information and communication technology in the last decades of the twentieth century and the beginning of a different face of the 21st century worldwide Bhnhvykh frequency dependence of this technology has gained critical infrastructure drawers; Therefore, information and communication technology should be one of the most important phenomena of our time is that the economic, political, scientific and technological, cultural, social, defense, security, etc. affected. In the study, we investigate the role of ICT in strengthening internal structure of national power to examine the Islamic Republic of Iran Therefore, with the introduction of the necessity and importance of research and relying on the theoretical foundations of the study hypotheses were designed based on the valid theories. Study of type (target) applied, and the gathering of information among research survey-fit. The study sample of 72 professors, experts and specialists in the field of information and communication technology The nobility of national power and the Islamic Republic of Iran have the right to choose and set up purposefully. Collection tools and hypotheses fit the theme and sub questionnaire based on the Likert spectrum And after the final approval to proceed with the SPSS software to evaluate the reliability and validity of the result 92/0 = α, respectively. One sample T-test were used to analyze the assumptions and results of the technical aspects, content and security information and communication technology in solidarity within the Islamic Republic of Iran will contribute to national power.

  • Seyyed Abdorrahim Moosavi, Mohammad Ahadi * Pages 147-183

    The decisive element in any organization's management and the role of the armed forces who generally command is replaced, become more important. Ayatollah Khamenei, the commander of the main axis of the armed forces, and they insisted on the necessity of strength and believe it has the essence of leadership is leadership. construction of clerical discourse, discourse analysis has been reckon. In this study, which aims to provide strategic model of command and control in the armed forces has been mixed method based on Velayat-e Faqih discourse, The method is grounded as the dominant method in which three "objectives, doctrines and policies" as pillars for the construction of discourse, discourse analysis reckon been the supreme leader. The population of this research, the library of all documents related upstream and ideas, views, opinions, guidelines and measures in the field of leadership and management in the armed forces supreme leader is considered for all elected and in the field by experts in the field, estimated to number 200 .120 of them are available as samples were selected using purposive sampling Ghyrnsbty. Based on the findings, spirituality pivotal issue in the pattern of command and control in the armed forces of the Islamic Republic of Iran is that it distinguishes of other countries. The central evidence in this pattern, "the school and the centrality of faith and spirituality, sacrifice and martyrdom" and moments of "protecting the revolution, preserving the integrity" and "management and strong leadership, decisiveness and authority, discipline and laws , justice, understanding and insight "is also formed articulation of the discourse and the categories they are in the ranking.

  • Allahmorad Seif, Jafar Hasan Poor Pages 185-221

    In today's world the process of increasing interaction and communication between communities are inevitable, Free trade zones liaison and link between the domestic economy and play a cross-border economy To each of the institutions and domestic and foreign economic actors while taking advantage of the potential and actual capacities each other, to achieve their desired goals. The areas in case of effectiveness will act as an engine of growth for the economy. In contrast, the deviation from the purpose and functions of the principal causes these areas to facilitate and expand imports and pushing foreign investment in the consumer goods maker operating costs to be considered for the national economy. The lack of "free zones derived elements for building Affairs (including doctrine, targets and policies) from the discourse of velayat-e faqih" issue that led researchers to do research. To achieve its original aim and answer the main question, that "elements of building strategic model for the administration of the free zones on the basis of dialogue which is the supreme leader?" Combination of research methods were used. In the study, documentary and interview data collection and data analysis software «MAX-QDR» and methods of content analysis and discourse analysis was used. The study concluded that the proposed doctrine doctrine of resistance to free zones include the principles of "independence and economic sovereignty," "popular economy" and "all-round development and economic development", the objectives include "the transfer of advanced technologies ',' Open and facilitate production, "" exports of goods and services "and" essential needs and financial resources from abroad "and policies of" promoting the economic security, '' endogenous capacities and promoting the free zones, "" create favorable conditions "and" outward-looking and fundraising "is.