فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال چهاردهم شماره 6 (آذر و دی 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد سعیدی، فاطمه مهرانفر، شقایق امیدی، فاطمه زهرا احسانی، امید پژند* صفحات 512-542

    ایدز نوعی توصیف از اختلال عملکرد سیستم ایمنی است که در اثر عفونت ویروس HIV ایجاد می شود. HIV مسیول مرگ بیش از بیست و پنج میلیون نفر از زمان کشف جهانی است و سالانه بسیاری از افراد به ویروسHIV مبتلا می شوند. به دلیل پیچیدگی ساختاری ویروس و عدم وجود واکسن چشمگیرHIV، داروهای ضد ویروسی و اسیدهای نوکلییک درمانی مانند siRNA برای پیشگیری از HIV بررسی و ارزیابی شده اند. استفاده از درمان ضد ویروسی کیفیت و امید به زندگی را برای افراد آلوده به میزان قابل توجهی بهبود داده است، اما در کنار ظرفیت انطباق با ویروس، از موفقیت بیشتر جلوگیری کرده است. رویکردهای فناوری نانو تاثیر مثبتی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها داشته است. نانوذرات و مواد مختلفی برای بهبود داروهای ضد ویروسی برای پیشگیری و درمان ایدز مورد بررسی قرار گرفته است که اثرات مثبتی در بهبود این بیماری داشته است. برخی از نانوذرات مورد بحث در این مقاله شامل لیپوزوم ها، دندریمرها، نانوذرات طلا، نانوذرات پلیمری، نانوالیاف ها، نانوذرات نقره، نانوکریستال های دارویی می باشد. در این مطالعه ساختار و خصوصیات هر یک از نانوذرات ذکر شده و عملکرد آنها در پیشگیری و درمان HIV  بررسی شده است. در این مقاله به بررسی رویکردهای فناوری نانو، استفاده از نانوذرات در درمان و پیشگیری از HIV پرداخته شد.

    کلیدواژگان: ایدز، نانوذرات، ژن درمانی، پیشگیری، تحویل دارویی
  • محمد درویشی، مجید نوری، محمدرضا ناظر، سعید سلیمان میگونی، مژگان فروتن* صفحات 543-565

    آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) را به عنوان اصلی ترین کارسینوجن سرطان معده انسان در نظر گرفته است. عفونت حاصل از H. pylori دلیل اصلی بیماری ورم معده مزمن، زخم معده، زخم دوازدهه، آدنوکارسینومای معده و لنفوم بافت لنفوییدی است. علاوه بر این شواهد رو به رشد نشان می دهد که H. pylori با دخالت در بسیاری از فرایندهای بیولوژیکی، بروز بسیاری از بیماری های خارج گوارشی را تعیین و یا تحت تاثیر قرار می دهد. نقش H. pylori در کمبود ویتامین B12، آنمی فقر آهن (IDA)، پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایمنی (ITP) قبلا شناخته شده است. شواهد تازه نشان می دهد که H. pylori ممکن است در افزایش ابتلا به بیماری های سندرم حاد کرنوری، مقاومت به انسولین، بیماری های عصبی و دیگر اختلالات که قبلا با شرایط دیگر در ارتباط بود، موثر باشد. مکانیسمهای متعددی برای عمل H. pylori از جمله القای التهاب مزمن با درجه پایین و وقوع مکانیسم های تقلید مولکولی در نظر گرفته شده است.در این مقاله مروری در مورد مهم ترین بیماری های مرتبط با عفونت H. pylori (بخصوص بیماری های خارج گوارشی) و نقش H. pylori در این بیماری ها بحث شده است.

    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، بیماری های گوارشی، بیماری های خارج گوارشی، فاکتورهای بیماری زایی
  • وحید روحی، رویا سفرکار*، ساناز حبیبی صفحات 566-583
    زمینه و اهداف

    اسینتوباکتربومانی، کوکوباسیل گرم منفی غیرتخمیری است که مقاومت بالایی به ترکیبات ضد میکروبی نشان می دهد. تشکیل بیوفیلم یکی از ویژگی های مهم بسیاری از گونه های اسینتوباکتر است که منجر به مقاومت بالا به آنتی بیوتیک ها می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی توانایی تشکیل بیوفیلم و تعیین فراوانی ژن bap و blaOXA-51  در جدایه های بالینی اسینتوباکتر بومانی است.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 98، تعداد 165 ایزوله از بیمارستان های شهر تهران جمع آوری وآزمایشات تاییدی به منظور شناسایی باکتری انجام  شد. بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها با روش انتشار دیسک در مقابل10 آنتی بیوتیک و همچنین توانایی تولید بیوفیلم به روش میکروتیترپلیت و لوله ای بررسی شد. سپس با روش های مولکولی، ژن های blaOXA-51 و bap شناسایی شدند و میزان فراوانی آن ها بررسی گردید.

    یافته ها: 

    در این مطالعه از بین 165 ایزوله بررسی شده 73 ایزوله به عنوان اسینتوباکتر بومانی تایید شد. از بین 73 ایزوله بیشترین مقاومت دارویی متعلق به ایمی پنم (94/52درصد) بود. ژن های  blaOXA-51  و bap به ترتیب در 100و 42/53 درصد ایزوله ها ردیابی شدند. همچنین با استفاده از روش میکروتیترپلیت 8 (10/95درصد) ایزوله و با استفاده از روش لوله ای 7 (9/58درصد) ایزوله ها، توانایی تشکیل بیوفیلم قوی را داشتند.

    نتیجه گیری: 

    نتایج به دست آمده نشان داد که مطابق با مطالعات دیگر،تشکیل بیوفیلم در ایزوله اسینتوباکتر بومانی با حضور ژن bap  همراه است.

    کلیدواژگان: اسینتو باکتر بومانی، بیوفیلم، bap
  • کیوان جمشیدی*، افشین زاهدی، علیرضا صیداوی، محمدرضا پورقاسمی صفحات 584-595
    زمینه و اهداف

    نماتود Dictyocaulus viviparus عامل برونشیت شدید در حیوانات شیری بوده و به عنوان مسیول بروز ضررهای اقتصادی قابل توجه در این نوع دام شناخته شده است. مطالعه حاضر  به منظور  تعیین میزان وقوع آلودگی به کرم ریوی گاوها (D. viviparous)، انگل شدیدا اندمیک، در گاو و گاومیش در استان گیلان به اجرا در آمده است.

    مواد و روش کار

    نمونه مدفوع متعلق به 212 راس گاو و 189 راس گاومیش با استفاده از تکنیک Baermann مورد آزمایش قرار گرفت. پس از کشتار دام ها در کشتارگاه، ریه متعلق به تمام گاوها و گاومیش ها جدا، نمونه برداری و  به منظور  مشاهده حضور انگل D. viviparus در ریه به دقت مورد مطالعه قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    به طور کلی تفاوت غیر معنی داری در میزان شیوع آلودگی به انگل D. viviparus، در نمونه های مدفوع گاوها (22/64%) و گاومیش ها (26/32%) مشاهده شد. در مطالعه ماکروسکپی، در بافت های ریوی آسیب دیده و بیمار متعلق به 5 راس گاو و 5 راس گاومیش، علایم پنومونی شدید، ضایعات ندولار و پرخونی مشاهده شد. در مطالعات میکروسکپی (هیستوپاتولوژیک) برونشیولیت لنفوسیتیک و ایوزینوفیلیک چند کانونی به همراه دیواره های عریض بین آلویولی در ریه های آلوده به D. viviparus مشاهده شد.

    نتیجه گیری: 

    میزان شیوع و آلودگی به این انگل در بین گاو و گاومیش به ترتیب 22/64% و 26/32% بود اما تفاوت بین این دو گونه دامی معنی دار نبود. در مجموع میزان شیوع دیکتیوکایولوزیس در بین حیوانات جوان در هر دو گونه دامی بیشتر بود.

    کلیدواژگان: گاومیش، گاو، نماتود، دیکتیوکائولوس ویوی پاروس، ریه، پاتولوژی
  • هاله الوندی، اشرف السادات حاتمیان زارمی*، بهمن ابراهیمی حسین زاده، زهرا بیگم مختاری حسینی صفحات 596-611
    زمینه و اهداف

    یکی از قارچ های دارویی که از دیرباز در طب سنتی مورد استفاده بوده است، قارچ بازیدیومیست فومس فومنتاریوس است که پراکندگی گسترده ای در ایران دارد. پلی ساکاریدها به عنوان یکی از متابولیت های این قارچ خواص ضد التهابی، ضد دیابتی، ضد باکتریایی، آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی دارند.

    مواد و روش کار

    بهینه سازی متغیرهای مستقل غلظتMgSO4.7H2O ، مقدار pH، عصاره مخمر و درصد مایه تلقیح به منظور افزایش تولید زیست توده و پلی ساکارید قارچ فومس فومنتاریوس با استفاده از روش تاگوچی مورد بررسی قرار گرفت. سپس خواص زیستی پلی ساکارید این قارچ شامل فعالیت ضدباکتریایی با روش شمارش کلنی باکتری، فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از رادیکال آزاد DPPH و اثر ضدتکثیری روی 5 رده سلول های سرطانی MKN-45، AGS، A549، KYSE-30 و 5637 با استفاده از تست MTS بررسی شد.

    یافته ها: 

    غلظت MgSO4.7H2O و pH اولیه تاثیر معنی داری (0/05>P) بر تولید پلی ساکارید قارچ فومس فومنتاریوس دارد و در شرایط بهینه تولید پلی ساکارید این قارچ به g/L 5/410 می رسد. پلی ساکارید این قارچ رشد باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیا کلی را به ترتیب 50% و 25% مهار می کند. فعالیت آنتی اکسیدانی این پلی ساکارید در تست DPPH، %16/11 است. بررسی اثر ضدتکثیری این پلی ساکارید روی سلول های سرطانی متفاوت است (KYSE-30> A549 5637 > AGS> MKN-45). این اثر با افزایش غلظت افزایش می یابد. در تیمار رده سلولی KYSE-30 با µg/mL 200 پلی ساکارید، زندمانی سلول ها پس از 72 ساعت به 40% می رسد.

    نتیجه گیری: 

    بهینه سازی محیط کشت قارچ دارویی فومس فومنتاریوس سبب افزایش تولید پلی ساکارید تا g/L 0/410  می شود. بهینه سازی سبب افزایش فعالیت زیستی پلی ساکارید می شود. فعالیت ضدباکتریایی علیه استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیا کلی به 50% و 25% می رسد. فعالیت آنتی اکسیدانی پلی ساکارید %16/11 است و زندمانی سلول های سرطانی KYSE-30 پس 72 ساعت به 40% می رسد.

    کلیدواژگان: فومس فومنتاریوس، بهینه سازی، تاگوچی، ضدباکتریایی، آنتی اکسیدانی، ضدسرطانی
  • علی عبدالحسین الجنابی، علی الجنابی* صفحات 612-617
    سابقه و هدف

    درماتوفیت ها از علل عمده عفونت های پوستی در انسان و حیوانات هستند که بیشتر با فرآیند غیرجنسی تولید مثل می شوند. این نوع تولید مثل در بسیاری از قارچهای رشته ای معمولا توسط ژن های brlA ،abaA و wetA تنظیم می شود. وجود این ژنها در درماتوفیتها بررسی شد.

    مواد و روش ها

    ژن های کندیشن با استفاده از brlA ،abaA و wetA در هفت سویه درماتوفیت با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) تعیین شدند.

    یافته ها: 

    نشان داده شد که همه سویه های Microsporum canis و یک سویه Microsporum ferrugineum MH383043 دارای هر سه ژن تایید کننده خاص هستند که در سایر سویه ها وجود نداشت، به جز Trichophyton interdigitale که فقط ژن abaA داشت.

    نتیجه گیری

    محتوای درماتوفیت های ژن های brlA ،abaA و wetA متغیر و وابسته به سویه است. فرض بر این است که روند کندیشن در اکثر درماتوفیت ها تحت کنترل ژن های دیگری است که در این مطالعه شامل نمی شوند.

  • احمدرضا شهنیانی، زهرا بم زاده*، فهیمه محمودنیا، لیلا روحی صفحات 618-642
    زمینه و اهداف

    سرطان از شایع ترین عوامل مرگ و میر انسانی است. در نتیجه ضرورت یافتن ترکیبات جدید با منشا طبیعی از باکتری های بومی احساس می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سیتوتوکسیک ترکیبات تولیدی باکتری گرم مثبت خاکزی بر میزان آپوپتوز سلول های سرطان پروستات (PC-3) انجام شد.

    مواد و روش کار

    تعداد 70 نمونه خاک از مناطق مختلف استان چهارمحال و بختیاری (ایران)  در بهار سال 1398جمع آوری شدند و روی محیط های نوترینت آگار و تریپتی سوی آگار کشت داده شدند. به دنبال شناسایی سویه های گرم مثبت، بهترین سویه از لحاظ فعالیت ضدمیکروبی با استفاده از سکانس ژن  16S rRNAشناسایی شد. سپس برای بررسی فعالیت سیتوتوکسیک، رده سلولی PC-3 در غلظت های مختلف سوپرناتانت سویه انتخابی در مدت زمان های انتخابی تیمار شد و سپس میزان توان زیستی و آپوپتوز توسط تست MTS و آنکسین بررسی شد.

    یافته ها: 

    از70 نمونه خاک 467 باکتری گرم مثبت جداسازی شد که 9 سویه از آن ها توانایی تولید ترکیبات ضدمیکروبی را داشتند. از بین آن ها سویه  Bacillus licheniformisکه ترکیبات ضدمیکروبی بهتری تولید می کرد، برای بررسی میزان توان زیستی و آپوپتوزیس روی رده سلول های PC-3 انتخاب شد. تست MTS با انکوباسیون 24، 48 و 72 ساعته سلول ها با تیمار نشان داد که میزان توان زیستی وابسته به دوز است و با افزایش غلظت، میزان توان زیستی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار نشان دادند (0/05<P). میزان القاء آپوپتوز در سلول های PC-3 با افزایش غلظت سوپرناتانت به صورت وابسته به دوز و زمان به طور معنی داری افزایش می یابد (0/05<P). بیشترین تاثیر سوپرناتانت مربوط به غلظت20 میلی گرم/میلی لیتر در زمان 72 ساعت پس از تیمار سلول ها بود.

    نتیجه گیری:

     با استفاده از ترکیبات به دست آمده از باکتری های گرم مثبت خاکزی می توان به درمان سلول های سرطان پروستات پرداخت.

    کلیدواژگان: خاک، Bacillus licheniformis، سرطان پروستات، MTS، آپوپتوز
  • زهرا سادات خادمی سید بنادکی، رسول مدنی*، پرویز پاکزاد، فریبا گلچین فر، تارا امامی صفحات 643-659
    زمینه و اهداف

    ویروس آنفلوانزا، بیماری عفونی جدی آنفلوانزای مرغی (طیور) را ایجاد می کند که این ویروس متعلق به خانواده ارتومیکیسوویریده نوع A است. سنتز RNA ویروسی A با توجه به میان کنش نوکلیوپروتئین (NP) با پلیمراز ویروسی صورت می گیرد. در مطالعه حاضر، ایمنوژنسیتی نوکلیوپروتئین ویروس آنفلوانزای مرغی بررسی شد.

    مواد و روش کار

    نمونه ویروسی آنفلوانزی مرغی سویه N2H9 A/Chicken/Iran/259/2014/ انتخاب گردید. به منظور انجام الکتروفورز و خالص سازی نوکلیوپروتئین، غلظت پروتئین نمونه ها مشخص شد. الکتروفورز SDS-PAGE و Native-PAGE بر روی ژل پلی آکریل آمید انجام گرفت و تفاوت بین باند ژل در دو روش ارزیابی شد. خالص سازی نوکلیوپروتئین ویروس با روش الکتروالوشن صورت گرفت و نوکلیوپروتئین خالص شده با استفاده از روش الایزا برای به دست آوردن تیترهای آنتی بادی تولیدشده ارزیابی گردید. برای تایید نهایی از آزمون اوچترلونی و وسترن بلات استفاده شد.

    یافته ها:

     با تعیین وزن مولکولی هر یک از پلی پپتیدها ، وزن مولکولی پروتئین های H9N2 بین 30 تا 140 کیلو دالتون و وزن مولکولی نوکلیوپروتئین 60 کیلو دالتون بود. نوکلوپروتئین با روش الکتروالوشن خالص شد. اوچترلونی نشان داد که در رقت های سرم خام، 1:4 و 1:2، خطوط رسوبی بین سرم و آنتی ژن NP ایجاد شده است. NP-الایزا تشخیص سرولوژی سریع را در رقت 1:20 امکان پذیر کرد. در نهایت، با آزمون وسترن بلات، باند 60 کیلو دالتونی نوکلیوپروتئین تایید شد.

    نتیجه گیری: 

    نوکلیوپروتئین خالص شده با روش الکترولوشن  قابلیت تحریک سیستم ایمنی را دارد که می توان از آن جهت ساخت کیت های تشخیصی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزا، آنفلوانزای مرغی، نوکلئوپروتئین، وسترن بلات
|
  • Mohammad Saeedi, Fatemeh Mehranfar, Shaghayegh Omidi Omidi, Fatemeh Zahra Ehsani, Omid Pajand Pajand* Pages 512-542

    Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS) is a descriptive type of immune system dysfunction disorder which is caused by HIV infection. Since its discovery, HIV has been responsible for the death of more than 25 million people worldwide, and many people are infected with HIV each year. Because of the structural complexity of the virus and the lack of a promising vaccine, several antiviral drugs, and nucleic acid therapies such as siRNA have been studied and evaluated for the HIV prevention. The antiviral treatments have considerably improved the quality and hope of life for the infected people, but along with the capacity to adapt to the virus, it has prevented further success. Nanotechnology approaches have had a positive impact on the prevention and treatment of different diseases. Various nanoparticles and substances have been evaluated for the antiviral drugs improvement for the prophylaxis and treatment of AIDS. Some nanoparticles which have been discussed in this article include liposomes, dendrimers, gold nanoparticles, polymeric nanoparticles, nanofibers, silver nanoparticles, and drug nanocrystals. In this review study, the nanotechnology approaches, the structure and properties of nanoparticles and their function in the prophylaxis and treatment of HIV were discussed.

    Keywords: HIV, Nanoparticles, Gene therapy, Prophylaxis, Drug delivery
  • Mohammad Darvishi, Majid Noori, MohammadReza Nazer, Saeed Soleiman Meigooni, Mojgan Forootan* Pages 543-565

    Helicobacter pylori (H. pylori) has been identified as the major agent in human gastric cancer by the International Agency for Research on Cancer (IARC). Infection caused by H. pylori plays a leading role in many disorders including duodenal and gastric ulcer, chronic gastritis, lymphoid tissue lymphoma, and gastric adenocarcinoma. In addition, growing evidence suggests that H. pylori interferes with many biological processes, causing or affecting the incidence of several extra-gastrointestinal disorders. The bacteria are known to cause iron deficiency anemia (IDA), vitamin B12 deficiency, and immune thrombocytopenic purpura (ITP). Latest studies suggest that H. pylori may contribute in many disorders such as insulin resistance, acute coronary syndrome, neurological diseases among others, which previously was attributed to other factors and conditions. There are several mechanisms proposed for H. pylori inducing low-grade chronic inflammation and the incidence of molecular imitation mechanisms. This present study discusses the most critical diseases related with the role of H. pylori and related infection (especially extra-gastrointestinal diseases) in these diseases.

    Keywords: Helicobacter pylori, Gastrointestinal diseases, Extragastric diseases, Pathogenic factors
  • Vahid Rouhi, Roya Safarkar*, Sanaz Habibi Pages 566-583
    Background

     Acinetobacter baumannii is a non-fermentative gram-negative coccobacill that has high level of resistance to antimicrobial agents. Biofilm formation is an important feature of most clinical isolates of Acinetobacter spp, this led to higher resistance to antibiotics. The current study aimed to assess the ability of biofilm production and to determine the frequency of bap gene in clinical isolates of Acinetobacter baumannii.

     Materials & Methods

     This descriptive cross-sectional study was performed on 165 strains collected from hospitals of Tehran in 2019 and confirmatory tests were performed to identify the bacteria.  The antibiotic resistance pattern of the isolates was determined by disk diffusion method against 10 antibiotics and also the ability of biofilm production was evaluated by microtiter plate method (MPT) and tube method (TM). Subsequently Molecular assays of blaOXA-51 and bap genes identification and its frequency were investigated.

    Results

     In this study, among 165 isolates examined, 73 isolates were confirmed as Acinetobacter baumannii. Among 73 strains studied the most antibiotic resistance was imipenem (94.52%). blaOXA-51 and bap genes were detected in 100% and 53.42% of isolates. Also, 8 isolates (10.95%) by MTP and 7 isolates (9.58%) by the TM method were able to form strong biofilm.

    Conclusion

      The results obtained showed that in consistent with other researches, biofilm formation in Acinetobacter baumannii isolates was associated with present of bap gene.

    Keywords: Acinetobacter baumannii, biofilm, bap
  • Keivan Jamshidi*, Afshin Zahedi, Alireza Seidavi, Mohammadreza Poorghasemi Pages 584-595
    Background

     Dictyocaulus viviparus nematode is the cause of severe bronchitis in dairy animals which lead to significant economic losses in the industry of this type of livestock. The present study aimed to determine the incidence of D. viviparous, a highly endemic parasite in cattle and water buffaloes in Guilan province, Iran.

    Materials & Methods

    Stool samples from 212 cows and 189 buffaloes were tested using the Baermann technique. After slaughtering the animals, the lungs of all cows and buffaloes were isolated, sampled and carefully studied to determine D. viviparus in the lungs.

    Results

     In general, there was a significant difference in the prevalence of D. viviparus in the fecal samples of cows (22.64%) and buffaloes (26.32%). Macroscopic study revealed symptoms of severe pneumonia, nodular lesions, and hyperemia in lung tissues of 5 cows and 5 buffaloes. Microscopic (histopathological) studies showed lymphocytic bronchiolitis and multifocal eosinophilic with wide interalveolar walls in lungs infected with D. viviparus.

    Conclusion

      The prevalence of this parasite among cattle and buffaloes were 22.64% and 26.32%, respectively; but the difference between these two animal species was not significant. Overall, the prevalence of D. viviparus was higher among young animals in both species.

    Keywords: Water Buffalo, Cattle, Nematode, Dictyocaulus viviparus, Lung, Pathology
  • Hale Alvandi, Ashrafalsadat Hatamian Zarmi*, Bahman Ebrahimi Hosseinzadeh, Zahra Beagom Mokhtari Hosseini Pages 596-611
    Background

     One of the medicinal fungi that has been used in traditional medicine for a long time is the Basidiomycete fungus Fomes fomentarius, which is widely distributed in Iran. Polysaccharides as one of the metabolites of this fungus have anti-inflammatory, anti-diabetic, antibacterial, antioxidant, and anti-cancer properties.

     Materials & Methods

       Optimization of independent variables of MgSO4.7H2O concentration, initial pH, yeast extract, and inoculum percentage to increase biomass and polysaccharide production of F. fomentarius was investigated using the Taguchi method. Then, the biological properties of the produced polysaccharide including antibacterial activity was investigated by bacterial colony counting method, antioxidant activity using DPPH free radical, and antiproliferative effect on 5 cancer cell lines MKN-45, AGS, A549, KYSE-30 and 5637 using MTS test.

    Results

       The concentration of MgSO4.7H2O and initial pH had a significant effect (P<0.05) on the production of F. fomentarius polysaccharide and in optimal conditions polysaccharide production reaches 5.410 g/L. The polysaccharide of this fungus inhibits the growth of Staphylococcus aureus and Escherichia coli bacteria by 50% and 25%, respectively. The antioxidant activity of this polysaccharide in the DPPH test is 16.11%. The antiproliferative effect of this polysaccharide on cancer cells is different (KYSE-30> A549 5637> AGS> MKN-45). This effect increases with increasing concentration. In KYSE-30 cell line treatment with 200 g/mL polysaccharide, cell viability reaches 40% after 72 hours.

    Conclusion

      Optimizing the culture medium of the medicinal fungus Fomes fomentarius increases the production of polysaccharides up to 5.410 g/L. Optimization increases the biological activity of polysaccharides. Antibacterial activity against Staphylococcus aureus and Escherichia coli is 50% and 25%, respectively. The antioxidant activity of polysaccharides is 16.11% and the viability of KYSE-30 cancer cells reaches 40% after 72 hours.

    Keywords: Fomes fomentarius, Optimization, Taguchi, Antibacterial, Antioxidant, Anticancer
  • Ali Abdul Hussein AL Janabi, Ali AL Janabi* Pages 612-617
    Background

     Dermatophytes are common causes of cutaneous infections in humans and animals, which mostly reproduce by an asexual process. Such types of reproduction in many filamentous fungi are usually regulated by brlA, abaA, and wetA genes. The presence of these genes in dermatophytes was investigated.

     Materials & Methods

    Conidiation genes represented by brlA, abaA, and wetA were determined in seven strains of dermatophytes using a polymerase chain reaction (PCR) method.

    Results

      All strains of Microsporum canis and one strain of Microsporum ferrugineum (MH383043) were shown to have all three specific conidiation genes, which were absent in other strains, except for Trichophyton interdigitale which had only the abaA gene.

    Conclusion

      Dermatophytes content of brlA, abaA, and wetA genes is variable and strain-dependent. The conidiation process in most dermatophytes is assumed to be under the control of other genes not included in this study.

    Keywords: Dermatophytes, brlA, abaA, wetA, Conidiation
  • Ahmadreza Shahniani, Zahra Bamzadeh*, Fahimeh Mahmoudnia, Leila Rouhi Pages 618-642
    Background

     Cancer is one of the most common causes of death in humans. Therefore, there is a need for new cytotoxic compounds from natural sources such as native bacteria. The current study aimed at investigating the cytotoxic effects of compounds obtained from gram-positive terricolous bacteria on the apoptosis of cells in prostate cancer (PC-3).

     Materials & Methods

       A total of 70 soil samples were obtained from various locations in Chaharmahal & Bakhtiari province (Iran, Spring 2020) and were cultured on Nutrient agar and Trypticase soy agar. After identification of gram-positive species, the best species in regards to microbial activity was identified using 16S rRNA gene sequencing. Then, in order to investigate the cytotoxic activity, PC-3 cell line was treated in different concentrations of the supernatant from the selected species for different durations while viability and apoptosis were determined using MTS and Annexin tests.

    Results

       A total of 467 gram-positive bacteria were extracted from 70 soil samples, among which 9 species had antimicrobial capabilities. Among these selected species, Bacillus licheniformis which had the best antimicrobial compounds, was selected for further investigation of its viability and apoptosis effects on PC-3 cell line. The MTS with incubation time of 24, 48 and 72 hours of the treated cells indicated that the viability is dependent on the dosage an increase in the concentration can result in significant decrease in the viability compared to the control group (P<0.05). The amount of apoptosis induction in PC-3 cells also significantly increased with increase in supernatant concentration dependent on dosage and time (P<0.05). The largest effect was observed at supernatant concentration of 20 mg/mL at 72 hours after cell treatment.

    Conclusion

       Using compounds obtained from gram positive terricolous bacteria can help in treatment of prostate cancer cells.

    Keywords: Soil, Bacillus licheniformis, Prostate Cancer, MTS, Apoptosis
  • Zahra Sadat Khademi Sayed Bonadaki, Rasool Madani*, Parviz Pakzad, Fariba Golchinfar, Tara Emami Pages 643-659
    Background

     Influenza viruses cause Avian Influenza (AI) is a serious infectious disease belonging to type A Orthomyxovirus. A viral RNA synthesis is due to an interaction of the nucleoprotein (NP) with the viral polymerase. In the present study, we have evaluated the immunogenicity of avian influenza virus nucleoprotein.

     Materials & Methods

       An Influenza Virus N9H2 subtype A/Chicken Iran/259/2014 was selected. In order to perform electrophoresis and purification of nucleoprotein, the protein concentration of the samples was determined. SDS-PAGE and Native-PAGE electrophoresis on polyacrylamide gel were done and differences in gel bands in two methods were compared. Purification of the virus nucleoprotein performed by electroelution method and purified nucleoprotein were assayed by ELISA to obtain the produced antibody titers. Ouchterlony and western blot tests were used for final approval.

    Results

       By determining the molecular weight of each polypeptides, the molecular weights of H9N2 proteins were ranged from 30 to 140kDa and the molecular weight of the nucleoprotein was 60kDa. The nucleoprotein was purified by electroelution method. Ouchterlony showed that in serum dilution of 1:2 and 1:4, the sediment lines were formed between the serum and the NP antigen. The NP-ELISA enables rapid serological diagnosis in 1:20. Finally, the western blot test confirmed the 60kDa nucleoprotein band.

    Conclusion

      The nucleoprotein which was purified by electroelution retained its antigenic property and it could be applied in diagnostic kits.

    Keywords: Influenza virus, Avian influenza, Nucleoprotein, Western blot