فهرست مطالب

فصلنامه تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی
پیاپی 40 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشته رحمتی، شیرین جلیلی * صفحات 9-24
    سابقه و هدف

    شیوع بالای بیماری کووید-19 که از اواخر دسامبر سال 2019 از ووهان چین شروع به پخش شدن کرده است، باعث افزایش شدید آمار مرگ ومیر جهانی شده است، به طوری که که شاهد یک پنومونی جهانی ناشی از ابتلا افراد به این ویروس هستیم که منجر به بروز یک معضل بزرگ بهداشتی در جهان شده است. ازاین رو ضرورت پیشگیری زودهنگام آن از طریق تشخیص صحیح و به موقع این بیماری، به منظور کنترل آن به خصوص در بیماران خاص و جلوگیری از شیوع مجدد آن بسیار الزامی است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، براساس نتایج تحقیقات منتشرشده در پایگاه های ISI, Wiley, Science direct, PubMed, Scopus  و... از ژانویه  تا جولای 2020، روش های تشخیصی که بر پایه ویژگی های ساختاری (تکنیک های سرولوژیکی از جمله کیت های الایزا) و تظاهرات بالینی کووید-19 (سیتی اسکن ریه) به منظور تشخیص صحیح و به موقع این بیماری در حال استفاده می باشند موردبررسی قرارگرفته است.

    یافته ها

    کووید-19 به علت داشتن دوره نهفتگی 2 تا 14روزه، شباهت علایم آن با سرماخوردگی و توانایی انتقال بالای آن بین افراد مختلف شیوع شدیدی در سراسر جهان پیداکرده است و در حال حاضر به عنوان یک معضل بزرگ بهداشتی قلمداد می شود. از این رو بکارگیری روش های تشخیصی مناسب و کارآمد یکی از مهم ترین گزینه های کنترل این بیماری است. نتایج حاصل از پژوهش های منتشرشده نشان می دهد که کیت ها و روش های تشخیصی کووید- 19 که بر پایه تکنیک های سرولوژیکی، مولکولی و تکنیک سی تی اسکن طراحی شده اند از متداول ترین روش های تشخیصی در سراسر جهان محسوب می شوند. هرچند که این روش ها در بعضی از شرایط دارای نتایج مثبت و منفی کاذبی هستند. در این میان نتایج کاذب حاصل از روش های سی تی اسکن نسبت به سایر روش ها کم تر گزارش شده است.

    نتیجه گیری

    توصیه می شود که جهت تشخیص صحیح و به موقع این بیماری به خصوص

    کلیدواژگان: کووید-19، تشخیص، سرولوژی، مولکولی، سی تی اسکن
  • مونا مختارنژاد، محمود پوریوسف میاندوآب*، شهرام آرمیده صفحات 25-36
    سابقه و هدف

    به دلیل مقاومت باکتری های بیماری زا به آنتی بیوتیک های رایج و اثرهای مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها روی ارگان های بدن محققین در پی یافتن عوامل ضد میکروبی با منشاء گیاهی، ارگانیک و عوامل فیزیکی، به عنوان داروهای جایگزین هستند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی روغن هسته انگور ازونه روی باکتری استافیلوکوکوس اوریوس و سودوموناس آیروژینوزا است.

    مواد و روش ها

    روغن هسته انگور به وسیله سوکسله استخراج و ازونه گردید، سپس قدرت تاثیر روغن هسته انگور ازونه با استفاده از شاخص های اندازه قطر هاله مهاری و حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی روی باکتری استافیلوکوکوس اوریوس و سودوموناس آیروژینوزا با استفاده از روش تجزیه واریانس آنوا ارزیابی و تعیین گردید.

    یافته ها: 

    مقایسه اندازه قطر هاله مهاری رشد به وسیله تیمارهای مختلف نشان داد روغن ازونه و آب ازونه دارای مهارکنندگی بالایی هستند (05/0P<). کدورت و شفافیت حاصل از روغن ازونه در چاهک های میکروپلیت و میزان حداقل غلظت مهارکنندگی (128/0 میلی گرم بر میلی لیتر) و حداقل غلظت کشندگی (غیرموثر) روی باکتری ها را نشان داد.

    نتیجه گیری:

     طبق نتایج به دست آمده روغن هسته انگور ازونه را می توان به عنوان جایگزینی طبیعی برای کنترل این پاتوژن ها به ویژه استافیلوکوکوس اوریوس به کار برد.

    کلیدواژگان: روغن هسته انگور ازونه، ازون، حداقل غلظت مهارکنندگی، حداقل غلظت کشندگی
  • عالیه صفامنش، شهربانو عریان، رامش احمدی*، کاظم پریور صفحات 37-50
    سابقه و هدف

    توانایی ترشح انسولین از سلول های بتای جزایر لانگرهانس از یک سو و سرکوب فاکتورهای افزایش دهنده غلظت های سرمی گلوکز از سوی دیگر؛ در بیماران مبتلا به اختلالات متابولیسمی از جمله دیابت اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات هارمین با آگونیست گرلین (به عنوان سرکوبگر ترشح انسولین) بر ترشح انسولین و c - پپتید در رده سلولی PANC-1و غلظت گلوکز داخل سلولی در رده سلولی HT1080 بوده است. 

    مواد و روش ها

    جهت انجام این کار رده های سلولی از مرکز ذخایر ژنتیک ایران خریداری و پس از پاساژ سلولی و آماده سازی، تحت تیمار با دوزهای هارمین  0/01، 0/1، 1، 10 و 100 میکروگرم بر میلی لیتر و آگونیست گرلین با دوزهای0/05، 0/5، 5، 50 و 500 میکروگرم بر میلی لیتر قرار گرفتند و ضمن انجام تست MTT، میزان ترشح انسولین و c - پپتید به روش الایزا سنجیده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هارمین به طور وابسته به دوز منجر به افزایش ترشح انسولین و c - پپتید و نیز افزایش غلظت گلوکز داخل سلولی شده است و اثرات آن برعکس آگونیست گرلین بوده است.

    نتیجه گیری

    آنالوگ های هارمین می توانند نویدبخش درمانی منحصر به فرد برای دیابت انسانی بوده و احتمالا به عنوان مهارکنندگان آگونیست گرلین مطرح باشند.

    کلیدواژگان: هارمین، انسولین، c - پپتید، آگونیست گرلین، رده سلولی PANC-1، رده سلولی HT1080
  • مائده شیرازی، رامش منجمی *، کهین شاهانی پور صفحات 51-64
    سابقه و هدف

    دیابت قندی یکی از شایع ترین بیماری های دستگاه غدد درون ریز بدن محسوب می شود. این بیماری به دلیل عدم جذب سلولی قند خون ایجاد می شود و با تغییرهای مشخصی در متابولیسم درون سلولی در بافت ها از جمله کبد و پانکراس همراه است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره آبی و هیدروالکلی بوقناق (Eryngium billardieri) بر میزان غلظت گلوکز، انسولین، مالون دی آلدیید و هم چنین بررسی هیستوپاتولوژی بافت کبد و پانکراس در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین است.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق 35 رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به 5 دسته 7 تایی شامل گروه سالم، کنترل دیابتی، تیمار با عصاره الکلی بوقناق 6/1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، تیمار با عصاره آبی بوقناق 6/1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، تیمار با متفورمین 6/1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، تقسیم شدند. رت های سالم پس از دو هفته تیمار با غذای معمولی با تزریق 60 میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن استرپتوزوتوسین دیابتی شده و سپس به مدت 2 هفته پودر بوقناق و متفورمین به صورت روزانه از طریق گاواژ دریافت کردند. قبل از القای دیابت و در انتهای مدت آزمایش از تمامی حیوانات نمونه خونی تهیه و با روش آنزیمی میزان غلظت گلوکز، انسولین و مالون دی آلدیید خون بررسی شد.داده ها توسط نرم افزار spss و با استفاده از آزمون های فردمن، کروس کال والیس و ویلکاکسون و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان دهنده افزایش معنادار میزان غلظت گلوکز در رت های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین نسبت به سایر گروه ها است (05/0<P). گیاه بوقناق باعث افزایش گلوکز و انسولین نسبت به گروه کنترل دیابتی شده است. بررسی های بافت شناسی نشان دهنده تاثیر مثبت عصاره گیاه بر کاهش التهاب کبد رت های دیابتی و محافظت سلول های پانکراس از آسیب اکسیداتیو است. 

    نتیجه گیری

    براساس نتایج حاصل از این مطالعه گیاه بوقناق باعث کاهش گلوکز نشده است ولی به احتمال در درمان دیابت موثر باشد. هم چنین عصاره الکلی گیاه بوقناق با کاهش مالون دی آلدیید و بهبود مسیر آنتی اکسیدانی سلول ها اثر ضددیابتی خود را القا نمود که کاهش میزان MDA به عنوان شاخص اکسیداتیو، با متفورمین اختلاف معنی داری نداشت.

    کلیدواژگان: دیابت، استرپتوزوتوسین، بوقناق، پانکراس، کبد
  • محمدجواد دهقان عصمت آبادی*، محمود براتی، محمدعلی یعقوبی مقدم صفحات 65-76
    سابقه و هدف

    باکتری های بورخولدریا مالیی و سودومالیی (Burkholderia mallei and pseudomallei species) جزو عوامل بیماری زای خطرناک انسانی محسوب می شوند. تشخیص برپایه کشت برای این باکتری، هزینه بر و زمان بر و از طرف دیگر کار با این باکتری بسیار خطرناک بوده و همچنین امکان دسترسی به این باکتری و حتی ژنوم آن بسیار مشکل می باشد. هدف از انجام این مطالعه طراحی و سنتز کنترل مثبتی ایمن و کارآمد برای تشخیص باکتری بورخولدریا می باشد.

    مواد و روش ها

    در ابتدا، یک سازه شبیه ساز که، حاوی ژن های مرجع و اختصاصی باکتری بورخولدریا مالیی و سودومالیی می باشد و در دیگر گونه های خانواده مشاهده نمیشود ساخته شد و سپس کارایی عملیاتی سازه طراحی شده، با استفاده از روشPCR Real-Time کمی (با استفاده از رنگ SYBER Green) و کیفی(با استفاده از پروب TaqMan)، مورد ارزیابی قرار گرفت. درنهایت محصولات تکثیری PCR Real-Time با استفاده از منحنی ذوب و الکتروفورز مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    میزان حداقل و حداکثر حساسیت به ترتیب 1/0پیکو گرم و 10 نانوگرم بر روی سازه طراحی شده در مطالعه حاضر، حاصل شد.

    نتیجه گیری

    این سازه شبیه ساز میتواند به عنوان کنترل مثبت مناسبی، جهت تشخیص عامل بورخولدریا مورد استفاده قرار گیرد و همچنین می تواند در آینده باعث پیشرفت هرچه بیشتر کیت های تشخیصی جدید در این حوزه بشود.

    کلیدواژگان: پاتوژن ها، بورخولدریا، Real Time PCR، کلونینگ، SYBER Green
  • امیر آراسته، هانیه شیرقاسمی آلالان*، سیده نگار موسوی جولندان، سعید ویسی، رضا باغبان خسرو آبادی، سیده نرگس نعیمی صفحات 77-90
    سابقه و هدف

    امروزه دیابت یکی از مشکلات جدی در سلامت جوامع است. هم چنین، نظریه های درمانی برای بیماری های عمومی کبد مثل سیروز، کبد چرب و هپاتیت مزمن مسئله ساز هستند. تاثیر کم داروها در بسیاری از بیماران، نیاز به بررسی و یافتن راه های دیگر درمانی را اجتناب ناپذیر ساخته است. پژوهش حاضر به بررسی اثر ضددیابتی و محافظت کبدی شربت کامبوچا در موش های نر نژاد ویستار پرداخته است.

    مواد و روش ها

    ترکیبات شربت کامبوچای تازه پس از 7 روز تخمیر با کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی و فعالیت آنتی اکسیدانی آن با روش DPPH بررسی شد. موش ها به پنج گروه تقسیم شده و گروه های آزمون برای بررسی اثرات ضد دیابتی و محافظت کبدی به ترتیب برای 14 و 32 روز، شربت کامبوچا را روزانه به صورت خوراکی با دوزهای 2 و 4 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم از وزن حیوان دریافت کردند. میزان قند خون با گلوکومتر و فعالیت آنزیم های کبدی با کیت های شرکت پارس آزمون اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون آماریStudentchr('39')s T-Test  و ANOVA و با استفاده از نرم افزارSPSS  ویرایش 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    شربت کامبوچا با 66/12 درصد گلوکورونیک اسید و 57/4 درصد اتانول خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. بیش ترین خاصیت آنتی اکسیدانی به میزان 58/89 درصد گزارش شد که این میزان همان درصد رادیکالهای آزاد احیاشده توسط عصاره است. قندخون در گروه های آزمون اول و دوم (mg/dl 160 و 112)، نسبت به گروه کنترل منفی (mg/dl 436) کاهش معناداری نشان داد. فعالیت آنزیم های کبدی نیز در گروه های آزمون اول و دوم، نسبت به گروه کنترل منفی کاهش معناداری نشان داد.

    نتیجه گیری

    شربت کامبوچا با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا، اثرات مفیدی در مدیریت بیماری دیابت و حفظ سلامت سلول های کبدی در برابر ترکیبات سمی دارد.

    کلیدواژگان: دیابت، محافظت کبدی، شربت کامبوچا، استرپتوزوتوسین
  • رحمان جعفری هفشجانی، فرشید غیبی حاجیور، سجاد نیک خواه * صفحات 91-102
    سابقه و هدف

    امروزه تحقیقات نشان داده است که گیاهان دارویی نسبت به داورهای صنعتی و شیمیایی عوارض جانبی کمتر دارند. از سویی بررسی ها حاکی از نقش مهم ژن Hnf1a در بیماری دیابت است، بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تاثیر سیلی مارین بر قند خون و بیان ژن Hnf1a در رت های نر ویستار دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می باشد.

    روش بررسی

    42 سر رت نر به صورت تصادفی انتخاب شدند و به 7 گروه شش تایی تقسیم شدند، رت های دیابتی با ماده استرپتوزوتوزسین (دوز 50 میلی گرم بر هر کیلوگرم وزن رت) دیابتی شدند و به سه گروه از آن ها دوزهای 50، 100 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم سیلیمارین داده شد و قند خون ناشتای آن ها سنجیده شد و پس از پایان دوره رت ها با داروی بی هوش و تشریح شدند. مقداری از بافت پانکراس جدا سازی و برای بررسی بیان ژن Hnf1a به روش Real Time RT PCR استفاده شد.

    یافته ها

    بررسی Hnf1alpha در دوز 150 میلی گرم بر کیلو گرم در رت های دریافت کننده سیلی مارین کاهش چشم گیری در بیان ژن Hnf1alpha مشاهده شد و به عنوان دوز موثر معرفی شد (05/0P-Value<) و همچنین میزان قند خون به 100 میلی گرم بر دسی لیتر رسید و باتوجه به این که مصرف سیلی مارین  در کشور رایج نمی باشد، می توان در تحقیقات آینده اهمیت بیشتری  به اثرات سیلی مارین  داده شود و به عنوان یه داروی موثر در نظر گرفته شود.

    نتیجه گیری

    با بررسی نتایج بدست آمده از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که سیلی مارین باعث کاهش قند خون در بیماری دیابت می شود و و در صورت تایید در مطالعات گسترده می تواند به عنوان یک هدف درمانی در بیماری دیابت مطرح باشد.

    کلیدواژگان: Hnf1a، سیلی مارین، رت، استرپتوزوتوسین
  • الهام سیاسی، احمد ال یاسین* صفحات 103-113

    سابقه و هدف:

    در روند اسپرماتوژنز پستانداران، پروتئین های پروتامین با اتصال به DNA  سر اسپرم، جایگزین هیستون ها شده و سبب بلوغ اسپرم می شوند. تغییر در ژن های کد کننده پروتامین ها منجر به آسیب DNA اسپرم و در نتیجه ایجاد ناباروری در مردان می گردد. بنابراین هدف این تحقیق بررسی ارتباط دو پلی مورفیسم rs737008 در ژن PRM1 و rs4780356 در ژن PRM2  با ایجاد ازواسپرمی و الیگواسپرمی در مردان نابارور ادیوپاتیک ایرانی بود.

    مواد و روش ها:

     از نمونه خون 96 مرد نابارور ادیوپاتیک که ازواسپرم و اولیگو اسپرم بودند و 100 نفر گروه کنترل، استخراج DNA انجام گرفت. حضور دو پلی مورفیسم مورد مطالعه با روش PCR-RFLP بررسی شد .سپس نتایج با روش Sequencing تایید شدند.

    یافته ها:

    فراوانی الل موتان A از پلی مورفیسم rs737008 در ژن PRM1 در مقایسه بین گروه بیمار با  گروه کنترل متفاوت بود ولی با آنالیز آماری اختلاف معنی دار بین حضور این پلی مورفیسم بین گروه بیمار و کنترل مشاهده نشد (P>0/05[M1] ).  با ژنوتایپینگ حضور پلی مورفیسم rs4780356 در ژن PRM2 ، در هیچ یک از گروه بیمار و کنترل مشاهده نشد.

    نتیجه گیری:

    یافته های این تحقیق مشخص نمود که ارتباطی بین حضور دو پلی مورفیسم rs737008 در ژن PRM1 و rs4780356 در ژن PRM2 با ایجاد ازواسپرمی و اولیگواسپرمی و در نتیجه ناباروری ادیوپاتیک جمعیت مردان ایرانی، وجود ندارد. مطالعات بیشتر نیاز است تا نقش این دو پلی مورفیسم با  ایجاد ناباروری ادیوپاتیک در مردان ایرانی مشخص گردد.

    کلیدواژگان: ناباروری مردان، پلی مورفیسم، ژن های PRM1 و، IAU science.، PRM2، PCR-RFLP
|
  • Freshteh Rahmati, Shirin JalilI* Pages 9-24
    Aim and Background

    The high prevalence of Covid-19, which has been spreading from Wuhan, China since late December 2019, has led to a sharp rise in global mortality, so that we are witnessing a global viral pneumonia, which has led to a major health problem in the world. Therefore, in order to control the prevalence of this disease, it is necessary to early prevention of virus infection through proper and timely diagnosis of this disease, especially in certain patients and asymptomatic patients and also to prevent its recurrence.

    Material and Methods

     In this study, according to the results of research published in ISI, Wiley, Science direct, PubMed, Scopus, etc. from January to July 2020, diagnostic methods based on the structural features (Serological techniques including ELISA kits) and clinical manifestations (Lung CT scan) of covid-19 have been used for accurate and timely diagnosis of this disease.

    Results

    Due to its 2 to 14-day incubation period, the similarity of its symptoms to the common cold, and its high transmission capacity among different people, Covid 19 has become very prevalent around the world and it is currently considered a major health problem. Therefore, using appropriate and efficient diagnostic methods is one of the most important options for controlling this disease. The results of published research show that the covid 19 diagnostic kits and methods, which are based on serological, molecular and CT scan techniques, are among the most common diagnostic methods in the world. However, in some cases, these methods have false positive and negative results. Among them, false results from CT scans have been reported less than other methods.

    Conclusion

    It is recommended to diagnose this disease correctly and in a timely manner especially in asymptomatic people, diagnostic testing should be performed using several diagnostic methods and different patient samples.

    Keywords: Covid-19, Diagnostic, Serological, Molecular, CT scan
  • Mona Mokhtarnejad, Mahmoud Pooryousef Miandoab, Shahram Armeideh* Pages 25-36
    Aim and Background

    Due to the increasing resistance of pathogenic bacteria to common and newborn antibiotics, and effects of indiscriminate use of antibiotics on some organs of the body. Researchers are trying to find alternative drugs with plants, organic and physical sources.
    The aim of this study was to evaluate the antibacterial effect of ozonated grape seed oil on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa.

    Material and Methods

    Grape seed oil by Soxhlet was extracted and ozonated, then the effect of ozonated grape seed oil using inhibitory growth diameter size and minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration indices on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa using analysis of variance (ANOVA) was evaluated and determined.

    Results

    Comparison of the diameter of the growth inhibitory zone with different treatments indicated that ozonated oil and ozonated water had high inhibitory effects (P<0.05). The turbidity and clarity of ozone oil in microplate wells showed that the minimum inhibitory concentration (0.128 mg. ml-1) and the minimum bactericidal concentration (ineffective) on bacteria

    Conclusion

    According to the obtained results, grape seed oil can be used as an effective natural substitute for controlling these pathogens, especially S. aureus with proper safety.

    Keywords: Ozonated grape seed oil, Ozone, MIC, MBC
  • Alieh Safamanesh, Shahrbanoo Oryan, Ramesh Ahmadi*, Kazem Parivar Pages 37-50
    Aim and Background

    The ability to secrete insulin from the islets of Langerhans on the one hand and suppress the factors that increase serum glucose concentrations on the other; It is very important in patients with metabolic disorders such as diabetes. The aim of this study was to compare the effects of harmine with ghrelin agonist (as a suppressor of insulin secretion) on insulin secretion and c-peptide in PANC-1 cell line and intracellular glucose concentration in HT1080 cell line.

    Materials and Methods

    To do this, cell lines were purchased from the Iranian Genetic Resources Center and after cell passage and preparation, were treated with doses of 0/01, 0/1, 1, 10 and 100 μg /ml harmin and ghrelin agonists with doses of 0/05, 0/5, 5, 50 and 500 μg / ml. While performing MTT test, insulin secretion and c-peptide were measured by ELISA.

    Results

    The results showed that harmine dose-dependently increased insulin and c-peptide secretion as well as increased intracellular glucose and had the opposite effect of ghrelin agonist.

    Conclusion

    Harmine analogues could be a unique therapeutic promise for human diabetes and possibly serve as inhibitors of ghrelin agonists.

    Keywords: Harmine, insulin, c-peptide, ghrelin agonist, PANC-1 cell line, HT1080 cell line
  • Maedeh Shirazi, Ramesh Monajemi, Kahin Shahanipoor* Pages 51-64
    Aim and Background

    Diabetes mellitus is one of the most common diseases of the endocrine system. The disease is caused by a lack of cellular absorption of blood sugar and is associated with certain changes in intracellular metabolism in tissues including the liver and pancreas. The aim of this study was to evaluate the effect of aqueous and hydroalcoholic extract of borage on the concentration of glucose, insulin, malondialdehyde and also the histopathology of liver and pancreatic tissue in streptozotocin-induced diabetic rats.

    Material and Methods

    In this study, 35 male Wistar rats were randomly divided into 5 groups of 8, including healthy group, diabetic control, treatment with boonaq alcoholic extract 1.6 g/kg, treatment with boqnaq aqueous extract 1.6 g/kg, metformin treatment 1.6 g/kg were divided. Healthy rats became diabetic after two weeks of treatment with normal food by injection of 60 mg/kg streptozotocin and then received borage powder and metformin daily by gavage for 2 weeks. Before induction of diabetes and at the end of the experiment, blood samples were taken from all animals and the concentration of glucose, insulin and malondialdehyde in the blood was analyzed by enzymatic method. Cal Wallis and Wilcoxon and analysis of variance were analyzed.

    Results

    The results showed a significant increase in glucose concentration in streptozotocin-induced diabetic rats compared to other groups (p<0.05). Bougainvillea plant significantly increased glucose and insulin compared to the diabetic control group. Histological studies show a positive effect of plant extract on reducing liver inflammation in diabetic rats and protecting pancreatic cells from oxidative damage.

    Conclusion

    According to the results of this study, borage has not reduced glucose but may be effective in treating diabetes. Also, the alcoholic extract of borage plant induced its anti-diabetic effect by reducing malondialdehyde and improving the antioxidant pathway of cells. The reduction of MDA as an oxidative index was not significantly different from metformin.

    Keywords: Diabetes, Streptozotocin, Bougainvillea, Pancreas, Liver
  • MohammadJavad Dehghan Esmatabadi*, Mahmood Barati, MohammadAli Yaghobi Moghaddam Pages 65-76

    Aim & Background:

     the genus Burkholderia (mallei and pseudomallei species) are classified as dangerous human pathogens. Diagnosing cultures for this bacterium is costly and time consuming and on the other hand it is very dangerous to work with and it is very difficult to access this bacterium. the porpose of this research Design and production of a genetically simulant construct for the detection of  B. pseudomaleii

    Material & Methods

    initially, a simulant construct containing the reference and specific genes of the mallei and pseudomallei species was not observed in other species of the family, and then the operational efficiency of the designed construct was quantified using Real-Time Quantitative PCR. Quality (SYBER Green) and qualitative (using TaqMan probe) were evaluated. Finally, Real-Time PCR amplification products were analyzed by melting curve and electrophoresis.

    Results

    the minimum and maximum sensitivity were 0.1 pg and 10 ng on the constructs designed in the present study, was obtained.

    Conclusion

    This simulat can be used as a positive control for the detection of the Burkholderia agent and can further enhance the development of new diagnostic kits in the field.

    Keywords: pathogens, Burkholderia, Real Time PCR, cloning, SYBR Green
  • Amir Arasteh, Hanieh Shirghasemi Alalan*, Seyedeh Negar Mousavi Jolandan, Saeed Veisi, Reza Baghban Khosro Abadi, Seyedeh Narges Naeemi Pages 77-90
    Aim and Background

    Diabetes is one of the most serious health problems in todaychr('39')s society. Also, therapeutic theories are problematic for general liver diseases such as cirrhosis, fatty liver and chronic hepatitis. Low effect of drugs in many patients has made it inevitable to examine and find other treatments. Current study, examines the anti-diabetic and liver protective effects of Kombucha syrup in vistar male rats.

    Materials and Methods

    The composition of fresh Kombucha syrup was evaluated after 7 days of fermentation with GC–MS and its anti–oxidant activity by DPPH method. The mice were divided into five groups and in order to investigation of anti-diabetic and liver protective effects, test groups obtained daily 2 and 4 ml/kg of Kombucha syrup orally for 14 and 32 days, respectively. Blood sugar levels by glucometer and liver enzymes were measured by parsazmoon company kits. The results were analyzed using Studentchr('39')s T-Test and ANOVA using SPSS software version 22.

    Results

    Kombucha syrup with 12.66% glucuronic acid and 4.57% ethanol has anti–oxidant properties. The highest anti–oxidant property was reported at 89.58%. Blood sugar levels in first and second test groups (160 and 112 mg/dl) showed a significant decrease compared to the negative control group (436 mg/dl). The activity of liver enzymes in the first and second test groups also showed a significant decrease compared to the negative control group.

    Conclusion

    Kombucha syrup, with its high anti–oxidant properties, has beneficial effects in managing diabetes and maintaining the health of liver cells against toxic compounds.

    Keywords: Diabetes, liver protective, Kombucha syrup, streptozotocin
  • Rahman Jafari Hafshejani, Farshid Gheibi Hajivar, Sajad NikkhaH* Pages 91-102
    Aim and Background

    Today, research has shown that medicinal plants have fewer side effects than industrial and chemical judges. On the other hand, studies indicate the important role of Hnf1a gene in diabetes, so the aim of this study was to investigate the effect of silymarin on blood sugar and expression of Hnf1a gene in male Wistar rats diabetic with streptozoto.

    Material and methods

     42 male rats were randomly selected and divided into seven groups. Sixty diabetic rats with diabetic streptozotocin have been measured and their fasting blood glucose was measured. After the end of the period, the rats were anesthetized with the drug. A portion of the pancreatic tissue was isolated and used to evaluate the expression of Hnf1a gene using Real Time RT PCR..

    Results

    Evaluation of Hnf1alpha at a dose of 150 mg / kg in silymarin-receiving rats showed a significant decrease in Hnf1alpha gene expression and was introduced as an effective dose (P-Value <0.05) due to the use of silymarin in the country. It is not common, in future research, more importance can be given to the effects of silymarin and it can be considered as an effective drug.

    Conclusion

    Based on the results of this study, it can be concluded that silymarin reduces blood sugar in diabetes and, if confirmed in extensive studies, can be considered as a therapeutic target in diabetes.

    Keywords: Hnf1a, Silymarin, Rat, Streptozotocin
  • Elham Siasi, Ahmad Aleyasin* Pages 103-113
    Aim and Background

    Histones are replaced by protamines to package sperm head DNA during mammalian spermatogenesis. Protamine genes variation cause sperm DNA damage and is affect infertility in men. Therefore this study aim was investigation on association of two rs737008 in PRM1 gene and rs4780356 in PRM2 gene polymorphisms with azoospermia and oligospermia in Iranian idiopathic infertile men.

    Materials and Methods

    DNA extraction from blood samples of 96 idiopathic infertile men with azoospermia and oligospermia and 100 normal control men. Prevalance of two studied polymorphisms was identified by restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP). Then results were confirmed with sequencing

    Results

    A mutant allele frequency of rs737008 in PRM1 gene polymorphism was difference in patient and control groups but statistical analysis showed no significant association between this polymorphism prevalance among case and control groups (P>0.05). By genotyping shown no existent rs4780356 in PRM2 gene polymorphism in anyone of case and control groups.

    Conclusion

    This study finding indicated there was not association with prevalence of two rs737008 in PRM1 gene and rs4780356 in PRM2 gene polymorphisms with oligospermia and azospermia and idiopatic male infertility in Iranian population. More studies need to demonstrate the role of these two polymorphisms with idiopathic infertility in Iranian men.

    Keywords: Male infertility, SNP, PRM1, PRM2 genes, PCR-RFLP., IAU science