فهرست مطالب

Future of Medical Education Journal - Volume:10 Issue: 4, Dec 2020

Future of Medical Education Journal
Volume:10 Issue: 4, Dec 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/10/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحات 3-7
    زمینه و هدف

    سبک یادگیری یک روش منحصر به فرد جهت کسب دانش و مهارت است که از راه مطالعه و تجربه بدست می آید. سبک یادگیری یکی از عوامل بسیار موثر در یادگیری است و یادگیری مهمترین هدف سیستم آموزشی است. لذا هدف از این تحقیق بررسی سبک یادگیری دانشجویان دندانپزشکی عمومی زاهدان در سال 1399- 1398 بود .

    روش

    پژوهش حاضر، مطالعه مقطعی تحلیلی – توصیفی بود. جامعه مورد مطالعه کلیه دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بودند که به روش سرشماری وارد طرح شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه وارک بود و برای تجزیه و تحلیل آماری نتایج از نرم افزار spss23 و تست های square chi و ANOVA استفاده شد. 05.0<p معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    82 درصد دانشجویان دارای روش تک سبکی بودند و روش شنیداری با فراوانی 32/43 درصد روش ترجیحی دانشجویان بود . در میان روش های چند سبکی نیز روش دو سبکی شنیداری و خواندنی- نوشتنی با فراوانی 82/6 درصد رایج ترین روش چند سبکی دانشجویان بود. نتایج آمااری هیچ رابطه معنی داری را بین متغیرهای آزمون و سبک یادگیری نشان نداد(05.0≥p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق روش تک سبکی رایج ترین سبک یادگیری بود. ضمنا در خصوص نوع سبک یادگیری، سبک شنیداری بیشترین سبک ترجیحی بود. در متغیرهای مورد بررسی، حتی مقطع تحصیلی در سبک ترجیحی یادگیری تاثیر نداشت و در همه گروه ها سبک یادگیری ترجیحی، شنیداری بود.

    کلیدواژگان: سبک یادگیری، پرسشنامه وارک، دانشجویان دندانپزشکی
  • صفحات 8-14
    زمینه و هدف

    مدل سروکوال یک مدل برای ارزیابی کیفیت و مقایسه بین ادراکات و انتظارات گیرندگان خدمت و شناسایی شکاف ایجاد شده است. شناسایی شکاف ممکن است بینش ارزشمندی برای بهبود خدمات ایجاد کند. دانشجویان گیرندگان اصلی خدمت در سازمانهای آموزشی هستند. بنابراین این مطالعه با هدف ارزیابی خدمات آموزشی از دیدگاه دانشجویان مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با استفاده از مدل سروکوال انجام شده است.

    روش

    این مطالعه یک مطالعه توصیفی-تحلیلی است که در سال 1397 انجام شده است. شرکت کنندگان در مطالعه 85 دانشجوی مقاطع مختلف رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی بودند. از پرسشنامه سروکوال شامل ابعاد همدلی، ملموسات، قابلیت اطمینان، پاسخگویی و تضمین برای جمع آوری داده استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های تی تست ، آنوا و همبستگی پیرسون و اسپیرمن استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین ادراکات و انتظارات کلی به ترتیب 8/0 ±02/3 و 73/0±78/3 بود. در کلیه ابعاد خدمات آموزشی شکاف منفی وجود داشت (76 / 0 = -میانگین). بیشترین شکاف منفی در بعد اطمینان (05/1= - میانگین) وجود داشت و ابعاد پاسخگویی، همدلی، قابلیت اطمینان و ملموسات در رده های بعدی قرار داشتند. بین انتظارات دانشجویان و سطح تحصیالت همبستگی معنی داری مشاهده شد 05/0˂p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه، انتظارات دانشجویان براساس نتایج باالتر از ادراک آنها و بنابراین کیفیت خدمت بر اساس مدل سروکوال نامناسب بود. در نتیجه ضروریست برای بهبود کیفیت در تمامی ابعاد به ویژه بعد تضمین برنامه ریزی شود.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمت، کیفیت آموزش، مدل سروکوال، شکاف خدمت، آموزش، دانشجوی مدیریت خدمات سالمت
  • صفحات 15-19
    زمینه و هدف

    تعیین جایگاه سر جنین یک عامل مهم در تعیین پیشرفت زایمان است. این مطالعه توافق و ارتباط بین اساتید و رزیدنت های زنان و زایمان در تعیین ایستگاه سر جنین بر اساس معاینه واژینال هنگام زایمان را بررسی می کند.

    روش

    در این مطالعه مقطعی ، زنان باردار با حاملگی ترم و تظاهرات سفالیک که در مرحله فعال زایمان قرار دارند، بطور همزمان توسط رزیدنت ها و اساتید زنان و زایمان معاینه واژینال شدند. یافته های معاینه آنها در مورد جایگاه سر جنین ، اتساع و نرم شدگی دهانه رحم توسط اساتید و رزیدنت ها ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و استفاده از آزمون های همبستگی اسپیرمن و ضریب همبستگی Intraclass بین نتایج به دست آمده توسط دو گروه معاینه کننده (رزیدنت ها و اساتید) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که توافق بین اساتید و رزیدنت های زنان و زایمان برای اتساع دهانه رحم ، نرم شدگی دهانه رحم و ایستگاه سر جنین به ترتیب 88/0 ، 9/0 و 67/0(001/0 >P)است. همبستگی بین اساتید و رزیدنت های زنان و زایمان برای تعیین اتساع دهانه رحم ، نرم شدگی دهانه رحم و ایستگاه سر جنین به .ترتیب 0/52 و 0/79 ، 0/77  بود(P >0/001).

    نتیجه گیری

    توافق و همبستگی اساتید و رزیدنت های زنان و زایمان در مورد تعیین جایگاه سر جنین کمتر از حد نسبت به اتساع و نرم شدگی دهانه رحم می باشد. با توجه به اهمیت تعیین دقیق جایگاه سر جنین در مرحله اول زایمان ، باید از رویکردی جدید (وسیله جدید اختراع شده برای جایگاه سر جنین) جهت تعیین جایگاه سر جنین استفاده شود.

  • صفحات 20-24
    زمینه و هدف

    این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه آگاهی و اطلاعات دانشجویان پزشکی مرحله بالینی و پیش بالینی در خصوص انواع روش های انتقال بیماری ایدز، نکات کمتر توجه شده ی این بیماری و منابع اطلاعاتی که معموال جهت کسب اطلاعات در مورد این بیماری، از آن استفاده می کنند انجام گردید.

    روش

    این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی روی 220 دانشجوی پزشکی در مرحله بالینی و پیش بالینی با روش نمونه گیری تصادفی خوشه بندی شده در سال 95-1394 و در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. ابزار مورد استفاده در این مطالعه، از پرسشنامه سازمان جهانی بهداشت که جهت ارزیابی دانش، آگاهی و عملکرد ایدز ایجاد شده است، استخراج گردید.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان 97/2+31/22 سال بود. اکثریت شرکت کنندگان، 130(7/65)%خانم و 154(4/77 درصد(مجرد بودند. تفاوت آماری معناداری در اطلاعات کلی در مورد بیماری و آگاهی در مورد انواع روش های انتقال ایدز، بین دانشجویان بالینی (11/22±66/1)و پیش بالینی (08/22±70/1) وجود نداشت. بیشتر دانشجویان بیان کردند که اصلی ترین منبع اطلاعاتی آنها در مورد بیماری ایدز در درجه اول کتابها (82/32 درصد)، سپس گروه های دوستان (82/32 درصد) و در نهایت تلویزیون (29/29 درصد) می باشد. در مورد اطلاعات مورد نیاز، دانشجویان در درجه اول نیاز به اطلاعات درمانی 9/59 درصد را ذکر کرده بودند سپس اطلاعاتی در خصوص پیشگیری از بیماری (42/42 درصد) و در نهایت اطلاعاتی در رابطه با انواع روش های انتقال بیماری (89/39 درصد) نیاز داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دانشجویان پزشکی اطلاعات کلی نسبتا خوبی در مورد بیماری ایدز دارند ولی در مورد روش های انتقال بیماری به میزان قابل توجهی دچار تصور و درک غلط هستند. این مساله با توجه به جایگاه دانشجویان پزشکی نیاز به توجه بیشتر و اصالح کوریکولوم آموزشی آنها در مورد بیماری دارد.

    کلیدواژگان: دانش، ایدز، دانشجوی پزشکی
  • صفحات 25-31
    زمینه و هدف

    ادغام به عنوان یک استراتژی مهم در آموزش پزشکی پذیرفته شده است. پیامد نهایی این فرآیند منوط به نحوه سازماندهی موضوعات مختلف در کنار یکدیگر میباشد. تلفیق موضوعات درسی (حوزه های محتوایی) که اغلب به صورت مجزا از یکدیگر در برنامه های آموزشی گنجانده میشود با هدف ارتباط دادن و در هم آمیختن محتوای برنامه درسی به منظور انسجام تجارب یادگیری فراگیران از جمله رسالتهای بازنگری آموزش پزشکی محسوب میگردد.

    روش

    این پژوهش کاربردی و از نوع مطالعات مقطعی (Sectional-Cross) است. جامعه آماری آن شامل 602 دانشجوی مرحله علوم پایه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد میباشد. با عنایت به نمونه گیری به روش سرشماری، دانشجویان ورودی نیمسال دوم سال تحصیلی 1396 شامل 150 نفر که در برنامه آموزشی ریفورم شده در قالب کورس شرکت داشته اند و دانشجویان ورودی نیمسال دوم سال تحصیلی 1395 شامل 130 نفر که در برنامه آموزشی متداول و به شیوه ترمی حضور داشته اند از نظر پیامدهای یادگیری و تعداد دانشجویان آسیبپذیر مورد مقایسه قرار گرفتند. فرضیه های پژوهش با استفاده از آزمونهای t مستقل و کای دو با استفاده از SPSS بررسی شد.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از آن بود که با 95 درصد اطمینان یادگیری دانشجویانی که در برنامه آموزشی ریفورم شده در قالب کورس شرکت داشتند بیشتر از دانشجویانی است که در برنامه آموزشی متداول به صورت ترمی حضور داشته اند. میانگین پیامدهای یادگیری به ترتیب برای گروه برنامه آموزشی متداول به شیوه ترمی و برنامه آموزشی ریفورم شده در قالب کورس و 14/10±2/62 ،تشریح علوم موضوع برای 16/76±2/80 و 14/30±3/28 از است عبارت موضوع برای 15/44±2/85 و 14/35±3/13 و فیزیولوژی موضوع برای 15/13±2/93 بیوشیمی که طی تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده به دست آمده است. ؛ با این حال، تفاوت معناداری در تعداد دانشجویان آسیب پذیر در دو گروه مورد مطالعه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    بازنگری مرحله علوم پایه برنامه آموزشی مقطع دکترای حرفه ای پزشکی عمومی در دانشکده پزشکی و استفاده از برنامه آموزشی در قالب کورس در آموزش پزشکی میتواند موجب ارتقای پیشرفت تحصیلی دانشجویان گردد.

    کلیدواژگان: برنامه آموزشی، آموزش پزشکی، دانشجوی پزشکی، بازنگری
  • صفحات 32-41
    زمینه و هدف

    طراحی مدلی مبتنی بر ماندگاری سرمایه انسانی با رویکرد حمایت سازمانی، یکی از مسایل راهبردی کارکنان دانشگاه است. لذا هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر و طراحی مدل جهت ماندگاری سرمایه انسانی با رویکرد حمایت سازمانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر از بعد هدف، در دسته تحقیقات توسعه ای – کاربردی قرار دارد و به روش دلفی در سال 1398 – 1397 انجام شد. تعداد 32 نفر صاحب نظر، شامل متخصصان و اعضای هییت علمی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد با روش نمونه گیری هدفمندانتخاب شدند. در ابتدا ابعاد و مولفه های مرتبط با ماندگاری سرمایه انسانی و حمایت سازمانی از طریق مرور گسترده پایگاه های اطالعاتی و پیشینه تحقیق، استخراج گردید. سپس با تشکیل چند جلسه در سه دور، ابعاد و مولفه ها بر اساس اتفاق نظر تدوین شد.

    یافته ها

    مدل مناسب برای ماندگاری سرمایه انسانی با رویکرد حمایت سازمانی، با 8 بعد و 53 مولفه نهایی شد. این عوامل شامل فردی، سازمانی، انگیزشی- شغلی، محیطی، فعالیت های سازمانی، ویژگی های شغلی، عدالت سازمانی و تنش های شغلی هستند. آمار حاصل از ضریب توافق برای عوامل شناسایی شده، برای مرحله دوم تکنیک دلفی 78/0 و مرحله سوم دلفی 86/0 بدست آمد که حاکی از اتفاق قوی و قابل قبول اعضای پانل در رابطه با عوامل مدل مفهومی تحقیق می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های حاصل از اجرای سه مرحله تکنیک دلفی، عوامل موثر شناسایی شده برای ماندگاری سرمایه انسانی با رویکرد حمایت سازمانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، عوامل هشت گانه مذکور می باشد که با تبیین وضعیت موجود آنها می توان گام موثری در این دانشگاه عظیم کشور برداشت و از نتایج آن برای سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز بهره مند شد.

    کلیدواژگان: حمایت سازمانی، تکنیک دلفی، دانشگاه، تحقیقات کیفی، سرمایه انسانی
  • صفحات 42-45
    زمینه و هدف

    همه گیری کووید 19یک بحران بزرگ بهداشتی است که منجر به تعطیلی در بسیاری از کشورها می شود. بسیاری از کشورها مدارس، کالج ها و دانشگاه هایشان را در سراسر جهان تعطیل کرده اند. رایانه ها و تلفن های هوشمند فضای یادگیری و آموزش را به طرز چشمگیری تغییر داده است. آموزش از راه دور روش یادگیری است که در آن معلم و دانش آموزان در یک مکان فیزیکی حضور ندارند.

    روش

    مطالعه حاضر برای مقایسه دیدگاه های روش آموزش از راه دور با آموزش سنتی در دانشجویان پزشکی سال سوم MBBS هند انجام شد. اطالعات با استفاده از پرسشنامه 270 دانشجوی دانشگاه پزشکی که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند ، از طریق پرسشنامه از پیش ساخته و معتبر جمع آوری شد. داده ها با آمار توصیفی پایه تجزیه و تحلیل شده و بصورت درصد ارایه شده است.

    یافته ها

    در مطالعه حاضر 62.89 درصد دانشجویان پزشکی معتقدند که تدریس سنتی در کلاس موثرتر است. فقط 37.10 ٪دانشجویان پزشکی احساس کردند که آموزش از راه دور بهتر از کلاسهای سنتی است. بدون شرکت در کلاسها ، 44.34 ٪دانش آموزان قادر به درک موضوع بودند. با استفاده از آموزش از راه دور و بدون شرکت در کلاسها ، فقط 66.36 ٪از دانش آموزان قادر به درک موضوع بودند.

    نتیجه گیری

    از این مطالعه نتیجه می گیریم که آموزش کلاس های سنتی بهتر از آموزش از راه دور است. در دوره تعطیلی ناشی از کووید9ا نیاز به ایجاد روش ها و آموزش های جدید برای بهبود روش های آموزش از راه دور داریم.

    کلیدواژگان: آموزش سنتی در کلاس، آموزش از راه دور، آموزش الکترونیکی
  • صفحات 46-50
    زمینه و هدف

    هدف این تحقیق سازماندهی مواد آموزشی علوم پایه پزشکی با ادغام دروس آناتومی و فیزیولوژی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد.

    روش

    این پژوهش توصیفی- مقطعی است که طی آن به بررسی نظر اساتید و دانشجویان مرحله علوم پایه ورودی بهمن 96و مهرماه 97 دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به ارایه دروس آناتومی و فیزیولوژی در قالب ارگان سیستم و ادغام پرداخته شده است. تعداد 241 نفر از دانشجویان به روش نمونه گیری تصادفی ساده که دروس خود را به صورت ادغام گذرانده اند انتخاب گردیده اند. ابزار مورد مطالعه پرسشنامه محقق ساخته می باشد که برای روایی از روایی صوری استفاده گردیده است.

    یافته ها

    میانگین نتایج نظرسنجی اساتید از تدریس به صورت ادغام یافته ها حاکی از آن است که طبق آزمون عالمت که مربوط به آمار ناپارامتریک می باشد، میانه 893/2 با انحراف استاندارد 52/0 بدست آمده است که نتایج نظرات اساتید به طور معناداری از نمره میانه باالتر می باشد. همچنین طبق نتایج نظر دانشجویان عدد آماره ی تی 287/5 بدست آمده است و سطح معنی داری کمتر از 05/0 می باشد.

    نتیجه گیری

    در مجموع با توجه به نظرسنجی انجام شده از استادان و دانشجویان علوم پزشکی مشهد می توان گفت که میزان رضایت آنها از ادغام دروس علوم پایه از علوم تشریح و فیزلوژی در سطح باالتر از متوسط قرار دارد.

    کلیدواژگان: ادغام دروس، دانشگاه علوم پزشکی، آناتومی، فیزیولوژی
|
  • Marieh Honarmand *, Ghazal Koochaknejad, Alireza Hajihosseini Pages 3-7
    Background

    A learning style is a unique way of acquiring knowledge and skills obtained through study and experience. It is one of the most effective factors in learning, as well as the most important goal of an educational system. This study aimed to analyze the learning style of Zahedan general dentistry students in 2019-2020.

    Methods

    In this descriptive-analytical cross-sectional study, the research population included all dentistry students of Zahedan University of Medical Sciences who were selected by using the enumeration method. The VARK Questionnaire was employed to collect data and the results were then analyzed through the chi-square and ANOVA test in SPSS 23. (P < 0.05 was considered significant)

    Results

    Eighty-two percent of the students were unimodal learners and the aural style with a frequency of %43.32 was the preferred method among participants. Regarding the multimodal approaches, aural-read/write style with a frequency of %6.8 was the most common method. The results showed no significant relationships between the test variables and the learning style (p ≥0.05).

    Conclusion

    According to the results of the present research, the unimodal style was the most common learning style. In addition, the aural style was the most preferred learning style. None of the studied variables, even the educational stage, had any effects on the preferred learning style. Finally, the aural style was identified as the preferred learning style in all groups.

    Keywords: Learning Style, VARK Questionnaire, Dentistry students
  • Masumeh Gholizadeh, Fariba Valizadeh, Rahim Khodayari-Zarnaq, Ali Janati, Yalda Mousazadeh * Pages 8-14
    Background

    Service quality (SERVQUAL) is a model that measure the quality by comparing expectations and perceptions of recipients of services to identify gaps. Identifying the gap may provide valuable insight for service improving. The students are the main recipients of services in educational organizations. So, this study was conducted to assess the educational services from the perspective of students of Health Services management at Tabriz University of Medical Sciences by the SERVQUAL model.

    Methods

    This descriptive-analytical study was conducted in 2018.  The participants were 85 students of various levels of Health Services management. The SERVQUAL questionnaire including dimensions of empathy, tangibles, reliability, responsiveness and, assurance was used to data collection. Descriptive analysis and T-test, ANOVA and correlation (Pearson and Spearman) tests were used to the data analysis.

    Results

    The overall mean perceptions and expectations were 3.02 ± 0.5 8 and 3.78 ± 0.73 respectively. There was a negative gap in all dimensions of educational services (mean= -0.76). The greatest negative gap was in the dimension of assurance (-1.05). The other variables were ranked in this order, Responsiveness, Empathy and Reliability and Tangibles.  A statistically significant correlation was observed between the students’ expectations and educational level (P < 0.05).

    Conclusion

    Students’ expectations were higher than their perception based on results and quality of education based on SERVQUAL model was inappropriate. It is necessary to plan for improving the quality of education in all dimensions particularly in assurance domain.

    Keywords: Quality of Services, quality of education, SERVQUAL Model, Service Gap, Education, Health services management student
  • Farideh Akhlaghi *, Fereshteh Bazmi, Mona Najaf Najafi Pages 15-19
    Background

    Determination of fetal head station is an important factor during labor progress. This study evaluated the agreement and correlation between professors and residents of obstetrics and gynecology in the determination of fetal head station based on a vaginal examination during labor. 

    Methods

    In this cross-sectional study, term pregnant women with cephalic presentation in an active phase of labor underwent vaginal examinations simultaneously by residents and professors of obstetrics and gynecology. Their examination findings regarding a fetal head station, cervical dilation and effacement were recorded both by professors and the residents. Data were analyzed by SPSS version 16 using Spearman’s correlation and Intraclass Correlation Coefficient tests between results obtained by two groups of assessors (residents and professors).

    Results

    Our data analysis showed that the agreement between obstetricians and residents for cervical dilatation, cervical effacement, and a fetal head station was 0.88, 0.9 and 0.67 respectively (p <0.001). The correlation between obstetricians and residents for determination of cervical dilatation, cervical effacement and, a fetal head station was 0.77, 0.79 and 0.52, respectively (p <0.001).

    Conclusions

    The agreement and correlation between professors and residents in obstetrics and gynecology about the determination of fetal head station are lower than those for cervical dilatation and effacement. Because of the importance of accurate determination of fetal head station in the first stage of labor, a new approach (new invented device for determine fetal head station) should be developed to for determining of fetal station.

    Keywords: Fetal station, Labor, Obstetric, vaginal examinations
  • Maliheh Dadgarmoghaddam, Shabnam Niroumand * Pages 20-24
    Background

    The study was investigated the basic and transmission information of medical students towards HIV/AIDS in clinical and preclinical courses, their informational needs and the source of information they usually use for getting information.

    Methods

    This descriptive analytical study was carried out on 220 medical students in preclinical and clinical course, using a stratified random sampling method in 2015-2016. The study instrument was extracted from a WHO questionnaire.

    Results

    The mean age of the subjects was 22.31+2.97 years. Most of them were female 130 (65.7%) and 154 (77.4%) were single. There is no statistically significant difference in basic and transmission information between preclinical and clinical students (22.11+1.66 vs 22.08+1.70, p value=0.91). The most of the students reported that books (85.85%) were their main source of getting information about HIV/AIDS, followed by friendship organizations (32.82%) and then television (29.29%). Most students reported they need more treatment information (59.59%), as well as information on prevention (42.42%) and modes of transmission (39.89%).

    Conclusion

    The present study showed that medical students are knowledgeable about HIV/AIDS but there are some considerable misconception in their basic and transmission knowledge that require more attention and revising in the HIV educational curricula.

    Keywords: Knowledge, Medical student, Aids
  • Seyed Isaac Hashemy, Haniye Mastour * Pages 25-31
    Background

    Integration is accepted as an important strategy in medical education and its final results depend on organizing different topics. In this method, the subjects (based on content) which are often included separately in a curriculum, are integrated in order to link and combine the content of the curriculum to create a cohesive learning experience. Development of this method is among the objectives of the medical education reform.

    Methods

    The present applied cross-sectional study was performed on a statistical population (n=602) consisting of general medicine students of Mashhad University of Medical Sciences at the level of basic sciences. The participants were selected using the census sampling method and included 150 and 130 students who were admitted in February 2017 (the reformed curriculum) and in February 2016 (the conventional curriculum), respectively. The curriculums were compared in terms of learning outcomes and the number of vulnerable students. Moreover, the research hypotheses were tested using the independent t-test and chi-square test in SPSS software (version 22).

    Results

    Based on the findings, with 95% confidence, the learning outcomes of the students who followed the reformed curriculum were better than those of the students who followed the conventional curriculum. According to the analysis of the collected data, the mean learning outcomes for the conventional and the reformed curriculum groups were 14.30±3.28 and 16.76±2.80 for the subject of anatomy, 14.10±2.62 and 15.13±2.93 for the subject of physiology, and 14.35±3.13 and 15.44±2.85 for the subject of biochemistry. However, no significant difference was observed in the number of vulnerable students in two groups.

    Conclusion

    Based on the findings, basic sciences curriculum reform in medical education can improve the academic achievement of the general medicine students.

    Keywords: Curriculum, Medical education, Medical student, Reform
  • Mahshid Mojtahedi, Nazia Sadat Naseri *, Farideh Hashemian Nejad, Fatemeh Heshmati Nabavi Pages 32-41
    Background

    Designing a model based on human capital retention with an organizational support approach is one strategic issue for university staff. Therefore, the aim of this study is to identify the effective components to design a model for human capital retention with an organizational support approach in Mashhad University of Medical Sciences.

    Methods

    The present study is in the category of developmental-applied research and was conducted by Delphi method in 2018-2019. A total of 32 experts, including specialists and faculty members of Mashhad University of Medical Sciences were selected by purposive sampling method. At first, the dimensions and components related to the retention of human capital and organizational support were obtained through extensive review of databases and research background. Then through several sessions, the dimensions and components were codified in three rounds based on the consensus of the members.

    Results

    The suitable model for the human capital retention with an organizational support approach was finalized with 8 dimensions and 53 components. These factors included personal, organizational, job-motivational, environmental, organizational activities, job properties, organizational justice, and job stress dimensions. Results of Cohen's Kappa Coefficient for identified factors was 0.78 for the second phase of Delphi technique and 0.86 for the third phase of Delphi, which indicates a strong and acceptable agreement of panel members in relation to the factors of the conceptual model of research.

    Conclusion

    According to the findings of the implementation of three stages of Delphi technique, the effective factors identified for the human capital retention with an organizational support approach in Mashhad University of Medical Sciences are eight factors which were mentioned above, and through explaining their current status, an effective step can be considered in this prominent university in Iran, and also its results can be used for other medical universities in the country.

    Keywords: organizational support, Delphi technique, University, Qualitative research, Human Capital
  • Pallavi Badhe *, Yuvaraj Badhe, Krishnakant Patil Pages 42-45
    Background

    The COVID-19 pandemic is a major health crisis leading to lockdown in many countries. Many countries have closed schools, colleges and universities all over the world. Computers and smart phones have remarkably changed the learning and teaching environment. The distance learning is the learning method where teacher and students are not present at the same place.

    Methods

    The present study was conducted to compare the views of distance learning technique with traditional classroom teaching in 3rd MBBS medical college students. Data were collected by pre-structured and validated questionnaire from 270 medical college students who were selected through random sampling method. Data were analyzed with basic descriptive statistics and the percentage has been used.

    Results

    In our study we found that 89. 62% of medical students believe traditional classroom teaching is more effective. Only 10.37% of medical students felt distance learning is better than traditional classroom teaching. Without attending classes, 34.44% students were able to understand the topic. Using distance learning without attending classes, only 36.66% students were able to understand the topic.

    Conclusion

    From our study results we conclude that traditional classroom teaching is better than distance learning. In the COVID-19 lockdown period we need to develop new methodologies and pedagogy to improve distance learning methods.

    Keywords: traditional classroom teaching, Distance learning, E-learning
  • Atena Gerivani, Tooraj Sadeghi *, Hossein Karimi Moonaghi, Ahmad Zendedel Pages 46-50
    Background

    The aim of this study is to organize the educational materials of basic medical sciences by integrating anatomy and physiology courses in Mashhad University of Medical Sciences.

    Methods

    This is a descriptive cross-sectional study focusing on the views of professors and students of the basic medical sciences in February 2018 and September 2018 in Mashhad University of Medical Sciences, on the presentation of anatomy and physiology courses in the form of system organ and integration. 241 students, who passed their lessons as Integrated, were selected by simple random sampling method. The study instrument was a researcher-made questionnaire that its face validity has been used for validity.

    Results

    The average of the professors' opinions about integrated teaching indicated that according to the sign test, which is related to non-parametric statistics, the median of 2.893 with a standard deviation of 0.52 was obtained, so the results of the professors' views were significantly higher than the median score. Also, according to the results of students, the statistical number of T was 5.287 and the significance level was assigned less than 0.05.

    Conclusion

    Overall, according to opinions of professors and students of Mashhad University of Medical Sciences, it can be said that their satisfaction with the integration of basic medical sciences lessons in anatomy and physiology is above average.

    Keywords: Integrative medicine, Academic Medical Centers, Anatomy, Physiology