فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و یکم شماره 9 (آذر 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید نظارتی زاده*، ناصر نصیری، نسرین نصیری، حسن ممتاز صفحات 643-649

    ویروس دیستمپر از جنس موروبیلی ویروس ها (خانواده پارامیکسو ویروس ها) بوده که عامل بیماری مسری میان سگ سانان است. این ویروس پس ازآنتقال، دستگاه تنفسی، گوارشی و سیستم عصبی را درگیر می کند. در این مطالعه یک مورد آلودگی و درگیری انسان با ویروس دستمپر گزارش شده است.فردی 31 ساله با علایم بالینی همچون بیماری دیستمپر در سگ سانان موردبررسی قرار گرفت که پس ازآنجام آزمایش سرولوژی بر روی بزاق، با نمونه گیری از خون فرد و استخراج RNA و سنتز cDNA آزمایشات PCR و تعیین توالی بر روی نمونه حاصل انجام گردید. با مثبت شدن آزمایش سرولوژی بر روی بزاق فرد و نیز انجام PCR بر روی cDNA نمونه خون کامل بیمار و تعیین توالی ژنتیکی، نتایج دال بر رد تداخل ویروسی در آزمایش ها و صحت تشخیص ویروس دیستمپر به عنوان عامل بیماری برای اولین بار در انسان بود. طی نتایج حاصل از این مطالعه، آلودگی و درگیری انسان با ویروس دیستمپر محرز گردیده و الزام تدابیر پیشگیری از ابتلا انسان به این ویروس همچون واکسیناسیون اختصاصی علیه ویروس دیستمپر و مقابله با ویروس در جامعه حیوانات خانگی و وحشی و ضرورت رسیدگی ویژه به این امر بر کسی پوشیده نخواهد بود.

    کلیدواژگان: انسان، ویروس دیستمپر، ژنوم ویروس
  • نوشین امینی، عبدالحسین شیروی، ناصر میرازی*، ویدا حجتی، رقیه عباسعلی پورکبیرره صفحات 650-657
    پیش زمینه و هدف

    هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات حفاظتی عصاره میوه گیاه تمشک بر سطوح سرمی LH، FSH و تستوسترون و تعداد و درصد تحرک اسپرم در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می باشد.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه تجربی، تعداد 50 سر موش های صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد و به پنج گروه تقسیم شدند: (کنترل)، دیابتی (DM، 55 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، داخل صفاقی) و تیمارها (DM + تیمار با دوزهای 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره میوه گیاه تمشک). در پایان آزمایشات سطح سرمی هورمون های LH، FSH و تستوسترون و همچنین تعداد و درصد تحرک اسپرم تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها:

     سطوح سرمی LH و FSH در گروه DM افزایش معنی داری نسبت به دیگر گروه ها نشان داد (P<0.05). پس از تیمار با عصاره میوه تمشک، سطوح سرمی LH و FSH به شکل معنی داری نسبت به گروه DM کاهش پیدا کرد (P<0.05). سطح سرمی تستوسترون و تعداد و درصد تحرک اسپرم در گروه DM کاهش معنی داری پیدا کرد (P<0.05). استفاده از عصاره میوه تمشک موجب افزایش معنی دار تستوسترون و تعداد اسپرم و بالا رفتن تحرک آن ها در گروه های تیمار نسبت به گروه DM شد (P<0.05).

    نتیجه گیری: 

    عصاره میوه تمشک با افزایش ترشح هورمون تستوسترون و بهبود اسپرماتوژنز در موش های صحرایی مبتلا به دیابت با STZ، منجر به بهبود عملکرد محور هیپوفیز-گناد می شود.

    کلیدواژگان: عصاره تمشک، اسپرماتوژنز، دیابت، موش صحرایی
  • زهرا رضوی روحانی، سید علی رضوی روحانی، محمدحسین رازقی نژاد* صفحات 658-666
    پیش زمینه و هدف

    اساس هر درمان موفق در علوم پزشکی منوط به تشخیص دقیق می باشد. در تشخیص و طرح درمان ارتودنسی نیز اهمیت زیادی به ارزیابی رابطه ساژیتالی فکین داده می شود و در این خصوص روش های گوناگونی وجود دارد. هدف از این تحقیق، بررسی قدرت تشخیصی زاویه بتا در تشخیص رابطه ساژیتالی فکین می باشد.

    مواد و روش کار

    در این بررسی مقطعی- تحلیلی، به کمک معاینه بالینی و در نظر گرفتن نیمرخ صورت، اکلوژن دندانی و بررسی شاخص های ویژه سفالومتری جانبی قبل از درمان 112 بیمار (36 نفر مذکر و 76 فرد مونث) با میانگین سنی 3±8/14 سال که با روش نمونه گیری غیر احتمالی آسان انتخاب گردیدند، 35 بیمار در گروه کلاس یک، 41 بیمار کلاس دو و 36 بیمار کلاس سه قرار گرفتند. سپس مطابق با روش Baik زاویه بتا برای آن ها به روش دستی ترسیم شد و میانگین، انحراف معیار زاویه بتا در سه گروه مال اکلوژنی و حساسیت و ویژگی آن با استفاده از آزمون های آماری ANOVA، Wilkschr('39')lambda و آنالیز Discriminant محاسبه شد.

    یافته ها: 

    بر اساس نتایج حاصله از آنالیز داده ها، مقدار میانگین زاویه بتا در سه گروه کلاس I، II و III به ترتیب 8/2± 5/32،4 ±9/25 و 8/3 ± 3/40 درجه می باشد، این میانگین در سه گروه تفاوت معنی داری را نشان می دهد (p=o). نقطه تبادل زاویه بتا در تفکیک گروه کلاس I از II،29 درجه و کلاس I از III،36 درجه می باشد، لذا مقادیر کم تر از 29 نشانگر الگوی کلاس دو استخوانی و مقادیر بالاتر از 36 الگوی کلاس سه را نشان می دهند. بر اساس این نتایج، زاویه بتا در افتراق گروه کلاس I از کلاس II حساسیت 74درصد و ویژگی 5/88 درصد و کلاس I از کلاس III حساسیت 88 درصد و ویژگی 91 درصد را نشان می دهد.

    نتیجه گیری:

     زاویه بتا به تنهایی به میزان  6/78 درصد تعلق هر بیمار به هرکدام از الگوهای اسکلتی کلاس I،II یا III را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: رابطه قدامی- خلفی فکین، زاویه بتا، سفالومتری
  • محبوبه کاظمی دره بیدی، مقصود پیری*، محمدعلی آذربایجانی صفحات 667-679
    پیش زمینه و هدف

    اشتباهات رایج تغذیه ای باعث التهاب و تخریب هومیوستاز سلول های قلبی می شود. ازجمله مسیرهایی که سبب القای التهاب و تخریب بازسازی پروتئین های قلبی می شود کمپلکس اینفلامازوم می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تغییرات اینفلامازوم NLRP1، PI3k، آپوپتوزیس و هیستوپاتولوژیک بافت قلب به دنبال فعالیت بدنی هوازی و مکمل یاری اکتاپامین در موش های صحرایی نر مسموم شده با روغن چند بار حرارت دیده عمیق (DFO) بود.

    مواد و روش کار:

     30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (300 تا 350 گرم) به طور تصادفی به 5 گروه (n=6): کنترل، روغن حرارت دیده عمیق، روغن حرارت دیده عمیق + تمرین هوازی، روغن حرارت دیده عمیق + مکمل اکتاپامین (Sup) و روغن حرارت دیده عمیق + تمرین هوازی + مکمل اکتاپامین تقسیم شدند. در طول دوره پژوهش DFO به صورت خوراکی (گاواژ، 10 ml/kg) مدت 4 هفته به موش های صحرایی مربوط خورانده شد (صبح). دوز مورداستفاده اکتاپامین mol/kg 81 به صورت تزریق درون صفاقی IP و حل شده با نرمال سالین 9درصد بود که 2 ساعت بعد از انجام تمرین ورزشی به گروه های مکمل تزریق می شد. موش های صحرایی گروه تمرینی نیز به تمرین تریدمیل با شدت متوسط در هفته ی اول 50% vo2max و در هفته ی آخر به 65% vo2max پرداختند. تغییرات بیان ژنی NLRP1 و بیان پروتئینی PI3k با روش RT Pcr و IHC انجام شد. همچنین برای بررسی آپوپتوز از روش تانل استفاده شد.

    یافته ها: 

    مصرف DFO افزایش معنی داری در تخریبات بافتی (P=0.001) و رسوب کلاژن (p=0.001) به بافت قلب ایجاد کرد. همچنین گاواژ DFO به مدت 4 هفته در نمونه موش صحرایی، باعث افزایش معنی داری در تخریبات بافتی، افزایش mRNA اینفلامازوم NLRP1 و سلول های آپوپتوزی (p=0.001) و همچنین کاهش معنی دار در بیان پروتئین PI3K می شود (p=0.001). در بررسی تغییرات بافتی نیز مشخص شد که گروه های روغن حرارت دیده عمیق + مکمل اکتاپامین و روغن حرارت دیده عمیق + تمرین هوازی + مکمل اکتاپامین کاهش معنی دار در رسوب کلاژن نشان دادند (p<0.05). همچنین مداخلات درمانی مقادیر mRNA NLRP1 و سلول های درمانی را کاهش و بیان پروتئین PI3K را افزایش دادند که بیشترین این تغییرات مربوط به گروه روغن حرارت دیده عمیق + تمرین هوازی + مکمل اکتاپامین بود (p<0.05).

    بحث و نتیجه گیری: 

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مصرف اکتاپامین همراه با تمرین ورزشی هوازی به مدت 4 هفته قادر به کنترل کمپلکس اینفلامازوم (کاهش mRNA NLRP1) و به دنبال آن کاهش آپوپتوز و بهبود ظرفیت احیای سلول های قلبی (بیان پروتئین PI3K) در مدل اختلالات تغذیه ای ناشی از DFO است. لذا می توان بیان کرد که مکمل یاری اکتاپامین با تمرین ورزشی می تواند تاثیرات حفاظت قلب در شرایط تغذیه غیرهوشمندانه داشته باشد.

    کلیدواژگان: کمپلکس اینفلامازوم، فعالیت بدنی هوازی، روغن حرارت دیده عمیق، قلب، آپوپتوزیس
  • فرزاد عیسی زاده، اکبر عبدی سرای* صفحات 680-689
    پیش زمینه و هدف

    PET یک روش تصویربرداری بسیار مفید و مناسب در پزشکی هسته ای می باشد. در این روش از پوزیترون های با انرژی خاص برای تصویربرداری استفاده می شود. عناصر موجود در گروه لانتانیدها برای واپاشی پوزیترون های با انرژی مشخص برای استفاده در PET  مناسب هستند. پراسیودیمیوم 139 با نیمه ی عمر 5/4 ساعت، یکی از عناصر مفید گروه لانتانیدها است که در PET قابل استفاده می باشد. در این مطالعه واکنش 140Ce(p,2n)139Pr برای تولید رادیوداروی پراسیودیمیوم-139 ، توسط کد TALYS با چهار مدل متفاوت و همچنین توسط کد مونت کارلوی GEANT4 شبیه سازی شد. هدف از این شبیه سازی، محاسبه ی سطح مقطع واکنش و بهره ی تولید پراسیودیمیوم-139 در هدف سریوم-140 پرتودهی شده با پروتون می باشد.

    مواد و روش کار

    مقادیر سطح مقطع و بهره ی تولید پراسیودیمیوم-139 از طریق واکنش 140Ce(p,2n)139Pr  با استفاده از کدهای TALYS و GEANT4 محاسبه و تغییرات برد پرتابه پروتون در هدف سریوم-140 با استفاده از کدهای SRIM و GEANT4 شبیه سازی شد.

    یافته ها

    تغییرات برد پروتون با استفاده از کدهای SRIM و GEANT4 در هدف سریوم-140 به ازای انرژی های مختلف پروتون های فرودی نشان داده شده است. برد پروتون در سریوم-140 در انرژی  MeV5/22 به ترتیب 1610 و 5/1637 میکرومتر محاسبه شد. سپس مقادیر سطح مقطع شبیه سازی شده با استفاده از کدهای TALYS و GEANT4 به ازای انرژی های مختلف پروتون های فرودی با داده های تجربی مقایسه شده اند. در انرژی  MeV5/22، سطح مقطع پراسیودیمیوم-139 در واکنش 140Ce(p,2n)139Pr بیشترین مقدار را دارد. مقادیر سطح مقطع به دست آمده در این انرژی با استفاده از این دو کد به ترتیب 7/1150 و 4/1350 میلی بارن است. مقدار بهره ی تولید در ضخامت ضخیم از هدف سریوم-140 به ازای انرژی های مختلف پروتون محاسبه شد. همچنین مقدار بهره ی تولید در انرژی  MeV22 با استفاده از این کدها به ترتیب 1/1832 وMBqµA-1h-1  83/1782 محاسبه شد.

    بحث و نتیجه گیری

    مقایسه ی نتایج حاصل از شبیه سازی برای تولید رادیوداروی پراسیودیمیوم-139 از طریق واکنش 140Ce(p,2n)139Pr با استفاده از کد TALYS و روش مونت کارلوی GEANT4 و SRIM نشان می دهد که توافق خوبی با داده های تجربی دارند. همچنین می توان بدون صرف وقت و هزینه ی زیاد و مواد آزمایشگاهی و قبل از تولید رادیودارو، واکنش موردنظر را با استفاده از این کدها شبیه سازی نمود و مقادیر بهره ی تولید و بازه مناسب انرژی را برای تولید رادیودارو پیش بینی کرد.

    کلیدواژگان: پراسئودیمیوم-139، کد GEANT4، کد TALYS، سطح مقطع، بهره ی تولید، شتاب دهنده
  • سلیمان انصاری کلاچاهی، فهیمه ادیب صابر*، علیرضا علمیه صفحات 690-699
    زمینه و هدف

    ناهنجاری های سیستم ایمنی از جمله التهاب ، افزایش خود ایمنی و بیان تکراری واسطه های محلول از جمله سایتوکین ها در بیماران مبتلا به اوتیسم مشاهده شده است. هدف مطالعه حاضر، مقایسه تاثیر مکمل یاری ویتامین D و / یا برنامه تمرین در آب بر سطح سرمی سایتوکین های التهابی از جمله IL-1β و IL-1RA و رفتارهای کلیشه ای کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم بود .

    مواد و روش ها

    چهل کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (14-14 ساله) به کار گرفته شدند و به گروه های تمرین در آب (10 نفر) ، مکمل یاری ویتامین D (10 نفر) ، مکمل یاری + تمرین در آب (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. شرکت کنندگان در گروه تمرین در آب به مدت 10 هفته / 2 جلسه در هفته / 60 دقیقه فعالیت های مبتنی بر آب را انجام دادند ، در حالی که شرکت کنندگان در گروه مکمل یاری به صورت خوراکی 50،000 IU ویتامین D3 در روز دریافت کردند و گروه ترکیبی هم ورزش و هم مکمل یاری را دریافت کردند ، و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ما سطح سرمی IL-1β  و IL-1RA  شرکت کنندگان و نمرات رفتارهای کلیشه ای را در ابتدا و انتهای 10 هفته ارزیابی کردیم.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هر سه رویکرد مداخله ای باعث بهبود علایم رفتاری و سطح سرمی IL-1β می شوند. جالب اینکه ، تنها مداخله ترکیبی می تواند IL-1RA را به میزان قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد.

    نتیجه گیری

    نتیجه می گیریم که هر دو ورزش مبتنی بر آب و مکمل یاری ویتامین D می توانند منجر به بهبود معنی داری در سطح سایتوکین سرمی و مشکلات رفتاری در کودکان مبتلا به اوتیسم شوند.

    کلیدواژگان: اوتیسم، IL-1β، IL-1RA، تمرین در آب، مکمل یاری ویتامین D
  • امیر نسیم فر، ابراهیم صادقی*، نیلی بهرامی، احد قضاوی صفحات 700-711
    پیش زمینه و هدف

    عفونت های مرتبط با مراقبت های بهداشتی یک مشکل اساسی برای ایمنی بیماران است و پیشگیری از آن باید اولویت اول برای موسسات باشد. بهداشت دست موثرترین روش برای کاهش عفونت بیمارستانی است.

    مواد و روش ها:

     در یک مطالعه توصیفی 296 نفر دانشجویان پزشکی در مقاطع مختلف در بخش های مختلف بیمارستان های دانشگاهی شهر ارومیه مطالعه شدند. چک لیست شستشوی دست ها و پرسشنامه بهداشت دست را تکمیل کردند. در انتها اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS25 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد 48 درصد مذکر و 52 درصد مونث با میانگین سنی 9/2 ± 5/24 سال می باشند. بیشترین تعداد شرکت کنندگان از شرکت کنندگان از بیمارستان امام خمینی (ره) 5/35 درصد کمترین تعداد 8/5 درصد از بیمارستان رازی می باشند. شرکت کنندگان /34 درصد اکسترن، 6/44 درصد انترن و 6/20 درصد رزیدنت می باشند. میانگین میزان آگاهی رعایت اصول بهداشت دست 47 درصد، کمترین میزان آگاهی 31 درصد و بیشترین میزان آگاهی 69 درصد می باشد. میانگین میزان نگرش رعایت اصول بهداشت دست در بین دانشجویان پزشکی 31 درصد (در حد ضعیف)، کمترین میزان نگرش 22 درصد (ضعیف) و بیشترین میزان نگرش 58 درصد (خوب) می باشد. میانگین میزان عملکرد اصول تمرین بهداشت دست 39 درصد (در حد ضعیف)، کمترین میزان 22 درصد (ضعیف) و بیشترین میزان 51 درصد (خوب) می باشد. میانگین میزان عملکرد اصول تمرین بهداشت دست در بین دانشجویان پزشکی مونث 26 درصد و در بین دانشجویان مذکر 23 درصد (قابل قبول) است. میانگین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد رعایت اصول بهداشت دست در بین دانشجویان دوره اکسترنی به ترتیب (51 درصد، 40 درصد و 35 درصد)، دوره انترنی (45 درصد، 28 درصد و 17 درصد) و دوره رزیدنتی (47 درصد،38 درصد و 25 درصد) است. به طورکلی میانگین میزان عملکرد اصول بهداشت دست در بین دانشجویان در بخش ICU، 48 درصد و در بین دانشجویان در بخش جراحی 40 درصد و در بخش داخلی 27 درصد است.

    نتیجه گیری:

     با توجه به میزان پایین آگاهی و نگرش دانشجویان و ضرورت بهداشت دست در پیشگیری از عفونت و لزوم رعایت آن توسط کلیه کادر درمانی و اهمیت سلامت و بهداشت بیمار در طول دوره بستری، برگزاری کلاس های آموزشی ضمن در زمینه بهداشت دست جهت بهبود و ارتقا بهداشت دست ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، بهداشت دست، دانشجویان پزشکی
  • مهسا بهنمون*، حمید سیبی صفحات 712-716
    مقدمه

    اهمیت بالینی موج T معکوس در لید avl در تشخیص بیماری عروق کرونری نامشخص است.بنابراین ما بر آن شدیم تا ارتباط بین موج T معکوس در لید avl را با شدت و محل درگیری عروق کرونری در آنژیوگرافی الکتیو ارزیابی کنیم.

    متد و روش ها

    نوار قلب 167 بیمار که تحت آنژیوگرافی عروق کرونر الکتیو قرار گرفتند مورد ارزیابی قرار گرفت.تمام بیماران آنژین مزمن و پایدار قفسه صدری داشتند. بیماران با موج T معکوس ثانویه از مطالعه خارج شدند(67مورد). تفسیر نوار قلب و یافته های آنژیوگرافی توسط متخصصین قلب مجرب صورت گرفت. 50 بیمار با موج T معکوس ایزوله در نوار قلب و 50 بیمار با نوار قلب نرمال در گروه کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند.

    نتایج

    از 100 بیمار مورد مطالعه ، 53 بیمار مرد و 47 بیمار زن بودند. میانگین سنی بیماران 63.77 بود. ارتباط معنی داری بین شدت درگیری در شریان نزولی قدامی (LAD)و موج T معکوس در لید avl مشاهده شد(p value<0.0001). حساسیت و اختصاصیت موج T معکوس در لید avl در تشخیص تنگی مهم شریان LAD، به ترتیب 88 و 65 درصد بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس این مطالعه، ارتباط معنی داری بین وجود موج T معکوس در لید avl با انسداد مهم LAD بخصوص در قسمت میانی شریان با حساسیت و اختصاصیت نسبتا بالا مشاهده شد.

    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، نوار قلب، موج T معکوس، لید avl
|
  • Saeed Nezaratizade*, Naser Nasiri, Nasrin Nasiri, Hassan Momtaz Pages 643-649

    Distemper virus is a Morbillivirus (in the family Paramyxoviridae) that can cause contagious disease in dogs. The virus affects the respiratory, digestive, and nervous systems after transmission. In this study, we reported a case of human infection and involvement with the Distemper virus.A 31-year-old man was diagnosed with clinical signs of Distemper in dogs. After serologic tests on saliva, blood samples were taken and RNA was extracted and cDNA synthesis was performed by PCR, and Sequencing was performed on the sample. The results of serological tests on individual saliva and PCR on cDNA from the whole blood sample of the patient and genetic sequencing revealed the results of rejection of viral interference in the tests and accuracy of Distemper virus detection. As the first cause of the disease was in humans. The results of this study revealed human infection and involvement with Distemper virus and the necessity of preventive measures such as specific vaccination against the Distemper virus in the wild and domestic animal community.

    Keywords: Human, Distemper Virus, Genome of virus
  • Nooshin Amini, Abdolhossein Shiravi, Naser Mirazi*, Vida Hojati, Roghayeh Abbasalipourkabir Pages 650-657
    Background & Aims

    The aim of this study was to evaluate the protective effects of raspberry fruit extract (Rubus fruticosus L.) on LH, FSH, testosterone serum levels, and number and percentage of sperm motility in male diabetic rats induced with streptozotocin.

    Materials & Methods

    In this experimental study, 50 Wistar male rats were used and divided into five groups: (control), diabetic (STZ,55mg/kg, i.p), and treatment groups (DM + raspberry fruit extract: 50, 100, 200 mg/kg/day, 4 weeks). At the end of experiments, the LH, FSH and testosterone serum levels and the number and percentage of sperm motility were examined. The data were statistically analyzed by ANOVA test.

    Results

    The LH and FSH serum levels increased significantly in DM group compared with other groups (p<0.05). After treatment with raspberry fruit extract, the LH and FSH serum levels decreased significantly compared with DM group (p<0.05). The testosterone serum level and the number and percentage of sperm motility decreased significantly in the DM group (p<0.05). The use of raspberry fruit extract significantly increased testosterone serum level and the number and percentage of sperm motility in treatment groups (p<0.05).

    Conclusion

    Our results showed that raspberry fruit extract increased testosterone hormone in DM rats, and also improved spermatogenesis and ameliorating pituitary-gonadal axis function.

    Keywords: Raspberry extract, Spermatogenesis, Diabetes, Rat
  • Zahra Razavi Rouhani, Seyyed Ali Razavi Rouhani, MohammadHossein Razeghinejad* Pages 658-666
    Background & Aims

    A successful treatment in the field of medical sciences depends on an accurate diagnosis. In orthodontic diagnosis and treatment planning also analyzing the sagittal jaw base relationship is important. Various methods have been suggested for this. This study aimed to investigate the accuracy of beta angle in sagittal jaw base relationship diagnosis.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional analytical study, by clinical examination and consideration of facial profile, dental occlusion and evaluation of the pre-treatment special lateral cephalometric indices, a total of 112 patients (36 male and 76 female) with mean age of 14.8 ± 3 years were selected by simple non-random sampling (35 patients in class I, 41 in class II and 36 in class III group). Then, the beta angle was hand traced by the Baikchr('39')s method. Also, mean and standard deviation of the beta angle in three malocclusion groups were calculated and their sensitivity and specificity were measured by the ANOVA, Wilkschr('39') lambda, and Discriminant analysis tests.

    Results

    According to data analysis, the mean of beta angle in the three groups mentioned above (class I, II, III) is 32.5 ± 2.8, 25.9 ± 4 and 40.3 ± 3.8, respectively and there are significant differences (p=0) in three groups. The cutoff point in differentiating class I from II is 29 degrees and for the class I from III is 36. In other words, the values less than 29 showed skeletal class II pattern and the values higher than 36 indicated class III pattern. According to these results, the sensitivity and specificity in differentiating class I from class II are 74% and 88.5% while the sensitivity and specificity in differentiating class I from class III are 88% and 91%, respectively.

    Conclusion

    Beta angle by itself shows each patientchr('39')s belonging to skeletal class I, II or III groups to amount of 78.6%.

    Keywords: Sagittal jaw relationship, β angle, Cephalometry
  • Mahboubeh Kazemi Dareh Bidi, Maghsoud Peeri*, MohamadAli Azarbayjani Pages 667-679
    Background & Aims

    Common nutritional mistakes cause inflammation and homeostasis disruption in heart cells. Inflammasome complex is one of the pathways that induces inflammation and degradation of cardiac protein regeneration. The aim of the present study was to investigate changes in NLRP1inflammasome, PI3k, apoptosis, and histopathology of heart tissue following aerobic physical activity and octopamine supplementation in male rats poisoned with deep-fried oil (DFO).

    Materials & Methods

    30 Wistar male rats (300 to 350 g) were randomly divided into 5 groups (n = 6): control, deep-fried oil, deep-fried oil + aerobic exercise, deep-fried oil + octopamine supplement (Sup), and deep-fried oil + aerobic exercise + octopamine. During the study, DFO was orally administered to the rats (gavage 10 ml/kg) for 4 weeks (morning). The dose of octopamine was 81 mol/kg (Intraperitoneal injection) and dissolved in 9% normal saline. It was injected into supplement groups 2 hours after the exercise program. The rats in the training group also exercised at a moderate intensity at 50% vo2max in the first week and 65% vo2max in the last week. Changes in NLRP1 gene expression and PI3k protein expression were performed by RT Pcr and IHC. The tunnel assay was also used to evaluate apoptotic cells.

    Results

    Consumption of DFO caused a significant increase in tissue damage (p = 0.001) and collagen deposition (p = 0.001) to heart tissue. Also, DFO gavage for 4 weeks in rat model increased tissue damage, mRNA NLRP1 inflammasome, and apoptotic cells (p = 0.001) and also significantly decreased protein expression of PI3K (p = 0.001). Examination of tissue changes also revealed that deep-fried oil + octopamine and deep-fried oil + aerobic exercise + octopamine groups showed a significant decrease in collagen deposition (p<0.05). Therapeutic interventions also reduced the levels of mRNA NLRP1 and Apoptosis cell and increased protein expression of PI3K. Most of these changes were related to the deep-fried oil + aerobic exercise + octopamine group (p<0.05).

    Conclusion

    The results of the present study showed that taking octopamine with aerobic exercise for 4 weeks can control the inflammasome complex (reduction of NLRP1 mRNA) followed by reduction of apoptosis and improvement of cardiac cell regeneration capacity (PI3K protein expression) in the model of nutritional disorders induced by DFO. Therefore, it can be concluded that octopamine supplementation with exercise can have a cardiac protection effect in non-smart nutritional conditions.

    Keywords: Inflammasome complex, aerobic physical activity, deep-fried oil, heart, apoptosis
  • Farzad Isazadeh, Akbar Abdi Saray* Pages 680-689
    Background & Aim

    PET is a very useful and suitable imaging method in nuclear medicine. This method uses positrons with a special energy for imaging. The elements of the lanthanide are suitable for the decay of positrons with a specific energy for use in PET. Praseodymium-139 with a half-life of 4.5 hours is one of the useful elements in the group of lanthanides that can be used in PET. In this study, the 140Ce (p,2n)139Pr reaction to produce the useful radiopharmaceutical Praseodymium-139 was simulated by the TALYS code with four different models and also by the GEANT4 Monte Carlo code. The purpose of this simulation is to calculate the cross-sectional area of the reaction and the production efficiency of praseodymium-139 in the proton irradiated cerium-140 target.

    Materials & Methods

    The values of cross-section and production yield of Praseodymium-139 have been obtained through 140Ce(p,2n)139Pr reaction using TALYS and GEANT4 codes and the proton projectile range changes in the cerium-140 target were simulated using SRIM and GEANT4 codes.

    Results

    Proton range changes are shown using the SRIM and GEANT4 codes in the Cerium-140 target for different energies of the entrance protons. The range of protons in cerium-140 at 22 MeV energy was calculated to be 1610 and 1637.5 micrometers, respectively. Then the cross-sectional values simulated using TALYS and GEANT4 codes for different energies of the entrance protons were compared with the experimental data. At the energy of 5.22 MeV, the cross section of Praseodymium-139 has the maximum amount in the reaction 140Ce(p,2n)139Pr. The thickness of the production thickness was calculated from the target of cerium-140 for different proton energies. The cross-sectional values obtained in this energy using these two codes are 1150.7 and 1350.4 bar, respectively. Also, the amount of product yield in the energy of 22 MeV was calculated using these codes, 1832.1 and 1782.83 MBqµA-1h-1, respectively.

    Discussion and conclusion

    Comparison of the simulation results for the product of praseodymium-139 radiopharmaceuticals through the 140Ce(p,2n)139Pr  reaction using the TALYS code and the GEANT4 and SRIM Monte Carlo methods show that they are in good agreement with the experimental data. It is also possible to simulate the desired reaction using these codes without spending a lot of time and money and laboratory materials and before the production of radiopharmaceuticals, and to predict the values of production efficiency and the appropriate range of energy for the production of radiopharmaceuticals.

    Keywords: Praseodymium-139, GEANT4 code, TALYS code, cross section, production efficiency, accelerator
  • Soleyman Ansari Kolachahi, Fahimeh Adibsaber*, Alireza Elmieh Pages 690-699
    Background & Aims

    Immune system abnormalities such as inflammation, increased autoimmunity and the skewed expression of soluble mediators, including cytokines have been observed in autistic patients. The present study aimed to compare the effects of vitamin D supplementation and/or aquatic exercise training on the serum level of inflammatory cytokines, including IL-1β and IL-1RA, and stereotypic behaviors (S.B) of children with autism spectrum disorders (ASD). 

    Materials & Methods

    We recruited 40 children with ASD (aged 6-14) and divided them into the aquatic exercise (n = 10), vitamin D supplementary (n=10), aquatic +supplementation (n=10), and control (n=10) groups. Participants in the aquatic exercise group performed water-based activities for 10 weeks/2 sessions per week/60 min, while the participants of the supplementary group orally received 50,000 IU vitamin D3/ day, and the combined group received both exercise and supplementation, control group did not get any intervention. We evaluated the participants’ serum levels of IL-1β, IL-1RA and S.B scores at baseline and the end of the treatment.

    Results

    Results revealed that all three interventional approaches improved behavioral symptoms and IL-1β serum level; interestingly, only the combined intervention could significantly affect IL-1RA.

    Conclusions

    We concluded that both aqua-based exercise and vitamin D supplements could lead to significant improvement in serum cytokine levels and behavioral problems in children with ASD.

    Keywords: Autism, IL-1β, IL-1RA, Aquatic Exercise, Vitamin D Supplements
  • Amir Nasimfar, Ebrahim Sadeghi*, Nili Bahrami, Ahad Ghazavi Pages 700-711
    Background & Aims

    Health care-associated infections (HCAIs) are a major patient safety concern, and consequently prevention should be a top priority for institutions. Hand hygiene is the most effective way to reduce nosocomial infections.

    Materials & Methods

    296 medical students in different wards of university hospitals in Urmia participated in this descriptive study. They completed a hand wash checklist and a hand hygiene questionnaire. Finally, the obtained data were analyzed using SPSS25 software.

    Results

    The results showed that 48% were male and 52% were female with an average age of 24.5 ± 2.9 years. Most of the participants were recruited from Imam Khomeini Hospital (%35) while only%5/8 of the participants were recruited from Razi Hospital. 34.7% of the participants were extern, 44.6% were intern and 20.6% were resident. The average level of awareness of hand hygiene was 47%, the minimum level of awareness was 31% and the maximum level of awareness was 69%. The average attitude toward hand hygiene principles among medical students was 31% (weak), the lowest attitude was 22% (weak) and the highest attitude was 58% (good). The average performance of hand hygiene practice principles was 39% (weak), the lowest was 22% (weak) and the highest was 51% (good). The average level of awareness of hand hygiene principles among female and male medical students were 50% and 44%, respectively. The average attitude among female medical students was 40% and average attitude among male medical students was 26%. The average performance of the principles of manual health practice among female and male medical students were 26% and 23% (acceptable), respectively. The average level of awareness, attitude, and performance of hand hygiene principles among students of external course, internship, and residency were 51%, 40% and 35%; 45%, 28% and 17%,; and 47%, 38% and 25%, respectively. In general, the average performance of hand hygiene principles among students in the ICU, surgical department and internal medicine department were 48%, 40%, and 27%, respectively.

    Conclusion

    Due to low-level attitude and knowledge of medical students regarding hand hygiene and the necessity of hand hygiene in preventing infection, as well as the importance of patient health during the hospitalization period, it is essential to hold in-service training classes in the field of hand hygiene to improve and promote hand hygiene.

    Keywords: Knowledge Attitude, Practice, Hand Hygiene, Medical Students
  • Mahsa Behnemoon*, Hamid Sibi Pages 712-716
    Background & Aims

    The clinical value of T wave inversion (TWI) in the lead aVL in diagnosing coronary artery disease (CAD) remains unclear. Hence, we aim to evaluate the association between TWI in the aVL lead and the severity and location of coronary artery stenosis in elective coronary angiography.

    Material and Method

    Electrocardiograms (ECGs) of 167 consecutive patients undergoing elective coronary angiography were analyzed. All patients had chronic stable angina. Patients with secondary T wave inversion had been excluded (67 patients). Detailed ECG and coronary angiographic findings were interpreted by experienced cardiologists. A total of 50 patients with isolated T wave inversion in the aVL lead (without other ECG abnormalities) and 50 control subjects with normal electrocardiogram were studied.

    Results

    Of the 100 enrolled subjects, 54 were males and 47 were females and the mean age in this study was 63.77±9.2 years old (range 44-81). There was a significant relationship between the severity of stenosis in the LAD artery and TWI in the aVL lead (P<0.0001). The sensitivity and specificity of TWI in the aVL lead for LAD artery stenosis were 74% and 65%, respectively.

    Conclusion

    According to our study, TWI in the aVL lead exhibits a meaningful correlation with LAD artery stenosis, which is mostly associated with the stenosis of the middle portion of the artery, with relatively high sensitivity and specificity.

    Keywords: Coronary artery diseases, ECG, T wave inversion, aVL lead