فهرست مطالب

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهل و دوم شماره 5 (پیاپی 149، آذر و دی 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/30
  • تعداد عناوین: 14
|
  • فاطمه خاکی خطیبی* صفحات 494-500
    زمینه

    بیماری عروق کرونر (CAD) علت بزرگی از مرگ‌ومیر انسان‌ها درکشورهای پیشرفته است. عوامل خطر بسیاری مانند افزایش فشار خون ، افزایش چربی‌های خون، دیابت، سن، جنس، چاقی، کشیدن سیگار و سابقه فامیلی در ایجاد CAD نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی غلظت اسید سیالیک توتال (TSA) و پروفایل لیپید با تعداد گرفتگی رگ در بیماران CAD غیر سیگاری و دیابتی است تا بتوان با اندازه‌گیری این پارامترها کمک موثری در جهت تشخیص و پیشگیری برای افراد سالم مستعد به CAD و نیز کنترل درمان بیماران مبتلا انجام داد.

    روش کار

    در این مطالعه 200 نفر شامل 160 نفر به عنوان گروه بیمار و 40 نفر به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. تمام افراد بیمار غیرسیگاری و دیابتیک بودند. بیماران بر اساس نتایج آنژیوگرافی به 4 گروه تقسیم شدند، بیماران با آنژیوگرافی نرمال (Non-CAD) (n=40) ، بیماران با گرفتگی یک رگ (n=40) ، بیماران با گرفتگی دو رگ (n=40) و بیماران با گرفتگی سه رگ (n=40). گروه شاهد نیز از افرادی انتخاب شدند که هیچگونه سابقه بیماری CAD و دیگر بیماری‌ها را نداشتند. پروفایل لیپیدی با روش های استاندارد و سطح سرمی اسید سیالیک توتال با روش الایزا اندازه گیری شد.

    یافته ها

    اختلاف معنی‌داری بین دو گروه در سن و جنس وجود نداشت اما در سابقه فامیلی اختلاف، معنی‌دار بود (5 0/0>P). در سطح سرمی گلوکز گروه بیمار و گروه شاهد اختلاف معنی‌داری دیده شد (5 0/0>P). همچنین سطوح سرمی hs-CRP در دو گروه بیمار و شاهد طبیعی بود. سطح سرمی کلسترول، تری‌گلیسیرید و LDL در گروه بیمار به طور معنی‌داری بالاتر از گروه شاهد بود (5 0/0>P)، اما سطح سرمی HDL برخلاف این بود. همچنین سطح سرمی اسیدسیالیک توتال (TSA) نیز در گروه بیمار به طور معنی‌داری بالاتر از گروه شاهد بود (5 0/0>P).

    نتیجه گیری

    سطح سرمی اسید سیالیک توتال در بیماران عروق کرونر قلبی غیرسیگاری و دیابتی افزایش معنی‌داری در مقایسه با گروه شاهد دارد. به نظر می رسد متغیرهای بیوشیمیایی ذکرشده، در ایجاد و پیشرفت تصلب شرایین و CAD سهم بسزایی دارند که با اندازه گیری به موقع این متغیرها در افراد سالم احتمالا بتوان کمک موثری در جلوگیری و پیشرفت CAD و نیز کنترل درمان بیماران مبتلا انجام داد.

    کلیدواژگان: اسید سیالیک توتال، بیماری عروق کرونر، لیپید پروفایل، غیرسیگاری، دیابت، تعداد گرفتگی رگ
  • محمدفرزاد ملک زاده *، محمد گلپرور صفحات 501-510
    زمینه

    دیابت ملیتوس نوع 2 نوعی بیماری مزمن متابولیک است که به عنوان شایع‌ترین نوع دیابت شناخته شده و با هایپرگلایسمی، مقاومت به انسولین و ناکارآیی نسبی انسولین ارتباط دارد. ایزوفلوران و پروپوفول دو داروی پر کاربرد در بیهوشی هستند که اثرات مختلف بر سیستم‌های گوناگون بدن دارند، با این حال بررسی‌های محدودی در ارتباط با اثرات این دو دارو بر میزان قندخون در بیماران دیابتی انجام شده است. هدف این مطالعه مقایسه اثرات استفاده از پروپوفول و ایزوفلوران بر سطح قندخون بیماران مبتلا به دیابت تیپ دو و کاندید انجام اعمال جراحی است.

    روش‌کار: 

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی بوده و بر روی گروهی از بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس نوع 2 که کاندید انجام جراحی‌های الکتیو بوده‌اند انجام می‌شود. شرکت‌کنندگان به روش نمونه‌گیری غیر احتمالی آسان و بر اساس ترتیب مراجعه انتخاب شده و پس از ارزیابی معیارهای ورود و خروج، به مطالعه وارد شدند. ابتدا اطلاعات دموگرافیک بیماران ثبت شده و سپس به صورت تصادفی در دو گروه تحت دریافت ایزوفلوران و پروپوفول جای گرفتند. قبل از عمل و نیز طی بیهوشی، هر 15 دقیقه علایم حیاتی بیماران ثبت گردید و همچنین پیش از جراحی و یک ساعت پس از شروع داروی نگهدارنده بیهوشی، سطح گلوکز خون بیماران با گلوکومتر اندازه‌ گیری گردید.

    یافته‌ها: 

    تفاوت معنی‌داری میان میانگین سطح قند خون قبل از عمل جراحی در هیچ یک از گروه‌های مطالعه دیده نشد. همچنین، اختلاف میانگین سطح قندخون در دو گروه ایزوفلوران و پروپوفول بدون تفاوت معنی‌دار بود (P< 0.05). مقایسه سطح قندخون قبل از عمل و در دقیقه 60 از شروع عمل در هر گروه نشان داد در گروه ایزوفلوران، سطح قندخون در دقیقه 60 از شروع عمل نسبت به قبل اختلاف معنی‌دار پیدا نکرده (P= 0.3) ولی در گروه پروپوفول، سطح قندخون در دقیقه 60 شروع از عمل، به طور معنادار کاهش پیدا کرده است (P= 0.014).

    نتیجه‌گیری: 

    نگهداری بیهوشی بوسیله انفوزیون پروپوفول در مقایسه با استفاده استنشاقی از ایزوفلوران در حین عمل می‌تواند منجر به کاهش میزان قندخون یک ساعت پس از شروع عمل نسبت به قبل از عمل ‌گردد.

    کلیدواژگان: قندخون، ایزوفلوران، پروپوفول، داروهای بیهوشی
  • اکرم آمقانی *، وحید ساری صراف، علیرضا استاد رحیمی، ناصر آقامحمدزاده صفحات 511-519
    زمینه

    جهت کاهش مشکلات سلامتی مربوط به چاقی، محدودیت دریافت کالری همراه با فعالیت‌بدنی، توصیه گردیده است. یافته‌ها افزایش مقادیر PYY3-36 را، در پاسخ به فعالیت‌های شدید نشان داده‌اند. این مطالعه به بررسی روش ورزش درمانی جهت کنترل اشتها و کاهش وزن زنان چاق یا مبتلا به اضافه وزن می‌پردازد.

    روش کار

    مطالعه از نوع نیمه‌تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، دو گروهی(کنترل-تمرین) بود. جامعه‌ مطالعه، زنان دارای اضافه وزن یا مبتلا به چاقی شهرستان تبریز با بازه‌ 20-34 سال و نمایه توده بدن 27-34 کیلوگرم/مترمربع بود. 13 زن به صورت تصادفی در دو گروه هشت هفته تمرین هوازی (7 نفر) و کنترل (6 نفر) قرار گرفتند. اندازه‌گیری‌ شاخص‌های وزن، دورکمر، دور لگن، نیمرخ لیپیدی، کورتیزول و PYY3-36 در دو مرحله‌ قبل و بعد هشت هفته فعالیت انجام یافت.

    یافته‌ها: 

    میانگین شاخص‌ها در قبل از شروع دوره در گروه کنترل و آزمایش تفاوت معنی‌داری نداشتند(P>0.05). در گروه کنترل میانگین شاخص‌ها در بعد از دوره تمرین نسبت به قبل از آن تغییر معنی‌داری نداشت (P>0.05). نتایج آزمون t حاکی است که کاهش مقادیر نمایه توده بدن، نسبت دور کمر به باسن، PYY3-36، تری‌گلیسیرید، کلسترول و LDL در بعد از تمرین نسبت به قبل از تمرین در گروه آزمایش بطور معنی‌داری بیشتر از گروه کنترل بود (P>0.05).

    نتیجه گیری

    انجام تمرینات هوازی با شدت80 درصد ضربان قلب ذخیره، روی شاخص‌های تن‌سنجی و تعدیل نیمرخ لیپیدی موثر بوده و گام موثری جهت دستکاری مقادیر اشتها می‌باشد. همچنین، تغییر مقادیر کورتیزول هم‌راستا با تغییر هورمون PYY3-36 نبوده و احتمالا جهت اثرپذیری، نیازمند دوره‌ تمرینی طولانی‌تر می‌باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، PYY3-36، کورتیزول، نیمرخ لیپیدی، چاق، اضافه وزن
  • صابر فولادی، حسن فرسی*، سجاد محمدزاده صفحات 520-528
    زمینه

    تجزیه و تحلیل آسیب شناختی نقش مهمی را در تشخیص، پیش‌بینی و برنامه‌ریزی درمانی برای سرطان ایفا می کند. با استفاده از آسیب‌شناسی دیجیتال، یعنی اسکن و ذخیره دیجیتال بخش های بافت بیمار، در حال حاضر می‌توان ابزارهایی برای تجزیه و تحلیل خودکار این تصاویر پیچیده ایجاد کرد. پزشکان با استفاده از سیستم تشخیص کامپیوتری از یک دستیار هوشمند برای تشخیص دقیق بهره می‌گیرند. این سیستم ها مزایای گسترده ای در بهبود اثر بخشی درمان را دارا می باشند.

    روش‌کار: 

    در این پژوهش از طبقه بندی کننده شبکه عصبی عمیق به کمک فریمورک تنسورفلو و بهره گیری از کتابخانه کراس استفاده شده است. تصاویر ورودی در ابتدا از یک فیلتر پایین گذر به منظور کاهش اثرات نویزی عبور داده می شوند. سپس تصاویر پیش پردازش شده به یک شبکه عصبی کانولوشن وارد می شوند.

    یافته‌ها: 

    نتایج پژوهش تفاوت معنی‌داری در مقادیر دقت بین روش‌های مختلف با روش پیشنهادی را آشکار می‌نماید که در بعضی از موارد نشان دهنده افزایش بیش از 4/18 درصد در دقت تشخیص گردیده است. از دیگر مزایای روش پیشنهادی فراهم آوردن حساسیت بالا در تصاویر هیستوپاتولوژی می‌باشد که بین 12تا 18 درصد افزایش را در مقایسه با سایر پژوهش‌ها نشان می‌دهد. علت این برتری استخراج ویژگی‌های سطح بالا توسط شبکه های عصبی کانولوشن بوده که با کاهش اندازه بردار ویژگی همراه می باشد.

    نتیجه‌گیری: 

    نتایج حاصل نشان دهنده دقت 6/98 درصد برای تصاویر سرطان پوست و دقت 1/96 درصد برای تصاویر هیستوپاتولوژی سرطان سینه است که در مقایسه با نتایج سایر پژوهش‌ها سیستم پیشنهادی نتایج امیدوار کننده‌ای را ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: سرطان سینه، سرطان پوست، شبکه عصبی کانولوشن، تقسیم بندی هسته
  • سید مهرداد کسایی، مینو محمودی، رسول شریفی *، فرهاد سلیمانی صفحات 529-536
    زمینه

    از عوامل مرتبط با سرطان، بروز استرس نیتروزاتیو و افزایش بیان برخی از ماتریکس متالوپروتیینازها (MMP) است. سیلیبینین تاثیر ضد توموری دارد، بنابراین مطالعه حاضر به ارزیابی شاخص استرس نیتروزاتیو (NO) و بیان ماتریکس متالوپروتییناز-9 (MMP-9) در مدل حیوانی سرطان پستان می‌پردازد.

    روش‌کار: 

    در این مطالعه 48 سر موش نژاد بالب سی، به 6 گروه 8 تایی شاهد (سالم، سرطانی و سالم دریافت کننده دوز 20 میلیگرمی سیلیبینین) و تیمار تقسیم شدند. گروه تیمار، موش‌های سرطانی دریافت کننده دوز 20 میلیگرمی سیلیبینین، دوز 40 میلیگرمی سیلیبینین و دوز 80 میلیگرمی سیلیبینین به مدت سه هفته بودند. برای ایجاد سرطان از رده سلولی 4T1 استفاده شد. پس از اخذ نمونه‌های توموری پستان و سرم، میزان نیتریک اکسید (NO) با استفاده از کیت الایزا و بیان ماتریکس متالوپروتییناز-9 (MMP-9) با استفاده از Real-time PCR ارزیابی شدند. داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه، کروسکال والیس و آزمون تی آنالیز شدند (p <0.05).

    یافته‌ها:

     نتایج نشان داد که مصرف سیلیبینین در دوزmg 80 منجر به کاهش معنادار سطح NO در سرم موش‌های سرطانی (42 /15±88/170 میکرومول بر میلی‌لیتر) در مقایسه با گروه سرطانی بدون تیمار (19/21±38/190 میکرومول بر میلی‌لیتر) گردید (05/0=p). سیلیبینین در هر سه دوز منجر به کاهش بیان بدون تفاوت آماری MMP-9 در مقایسه با گروه سرطانی بدون تیمار شد.

    نتیجه‌گیری: 

    مصرف سیلیبینین منجر به بهبود استرس نیتروزاتیو در موش‌های با سرطان پستان شد.

    کلیدواژگان: سیلیبینین، استرس نیتروزاتیو، MMP-9، سرطان پستان
  • رویا صالحی، رویا ولیزاده، اکرم فرزندی، عفت علیزاده * صفحات 537-546
    زمینه

    هدف از این کار پژوهشی تعیین اثر نانوذرات تیتانیوم کربید بر نشانگرهای بیانی بنیادینگی و پیری سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق شده از مغز استخوان موش می‌باشد.

    روش ‌کار: 

    پس از استخراج سلول‌های بنیادی مغز استخوان، مارکرهای آنها به کمک فلوسایتومتری مطالعه شد. آزمون سمیتMTT برای سلول‌های بنیادی مغز استخوان موش کشت شده در مجاورت تیتانیوم کربید انجام شد. سپس چرخه سلولی به کمک فلوسایتومتری، تشکیل کلنی به کمک تست بررسی تشکیل کلنی و پیری از طریق رنگ‌آمیزی بتاگالاکتوزیداز پس از مجاورت دادن سلول‌ها با تیتانیوم کربید انجام شد. در نهایت بیان ژن‌های بنیادینگی Nanog, OCT4 به کمک QRT-PCR مطالعه شد.

    یافته‌ها: 

    سلول‌های بنیادی مغز استخوان موش به خوبی استخراج و به شکل دوکی بودند. مطالعه مارکرهای سطحی با کمک تکنیک فلوسایتومتری، هویت سلول‌های بنیادی این مطالعه را مورد تایید قرارداد (مارکرهای سطح سلول 45CD ،44CD،90CD،11CD). نتایج آزمون MTT نشان داد که تیتانیوم کربید در کوتاه‌مدت سمیت نشان نمی‌دهد اما در مدت زمان 3 و 6 روز پس از انکوباسیون سلول‌های مغز استخوان موش با دوزهای 1/0 الی 1 میلی‌مولار، سمیت وابسته به دوز و زمان نشان داد (p<0.05). همچنین نتایج چرخه سلولی نشان داد که نسبت به گروه کنترل، سلول‌های بیشتری وارد فاز G0/G1 شده و جمعیت سلول‌ها در فاز S کاهش نشان می‌دهند. نتایج تشکیل کلونی نشان داد که سلول‌های در معرض تیتانیوم کربید نسبت به گروه کنترل کلونی‌های با اندازه کوچک‌تری تشکیل می‌دهند. همچنین رنگ‌آمیزی بتاگالاکتوزیداز نشان داد که درسلول‌های در معرض تیتانیوم کربید تعداد سلول‌های بیشتری رنگ‌آمیزی مثبت نشان می‌دهند. نتایجqPCR همچنین نشان دهنده کاهش بیان ژن‌های بنیادینگی شاملNanog ،4- OCTنسبت به کنترل بود. سلول‌های بنیادی مغز استخوان جزو سلول‌هایی هستند که به احتمال زیاد در معرض مواد ایمپلنت‌ها و مواد‌ آزاد شده از آنها قرار می‌گیرند، بنابراین مطالعه اثر این مواد در طولانی‌مدت بروی بنیادینگی و پیری سلول‌های بنیادی مغز استخوان می‌تواند برای مدیریت خطرات احتمالی این مواد مفید باشد. در این مطالعه اثر تیتانیوم کربید بر سلول‌های بنیادی موش مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج این مطالعه با مطالعات قبلی که روی مشتقات دیگر تیتانیوم انجام شده است سازگار و نزدیک بود.

    نتیجه‌گیری:

     با توجه به یافته‌های این تحقیق تیتانیوم کربید به عنوان یک ماده مورد استفاده در ایمپلنت در طولانی مدت می‌تواند اثرات منفی بر زنده مانی سلول‌های بنیادی مغز استخوان رت و بنیادینگی آنها داشته همچنین پیری درآنها را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: سالخوردگی بیولوژیکی، سلول های بنیادی مزانشیمی، تیتانیوم کربید، ایمپلنت، بنیادینگی
  • نگار مهتدی، پرویز صالح، زین العابدین خدایی* صفحات 547-555
    زمینه

    سپسیس که پاسخ التهابی منتشر به عفونت شدید می‌باشد، از عوامل مهم مرگ‌ومیر در بیماران بستری می‌باشد. در پی استقرار عفونت، مراحل سپسیس، سپسیس شدید یا سندرم سپسیس و در نهایت شوک سپتیک ممکن است دیده شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان مرگ‌ومیر کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت در بیماران دچار سپسیس شدید و شوک سپتیک در مراکز با مقاومت آنتی‌بیوتیکی پایین می‌باشد.

    روش‌کار: 

    در این مطالعه بررسی مقطعی، از تمامی بیماران نمونه کشت خون و نمونه خون محیطی جهت انجام آزمایش‌های پاراکلینیکی تهیه شد. ارزیابی شدت سپسیس شدید و شوک سپتیک توسط معیارهای بالینی آپاچه 2 (APACHE II) و سوفا (SOFA) انجام شد. عوامل خطر سپسیس و عوامل اولیه ایجاد سپسیس مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته‌ها:

     از 100 بیمار مورد مطالعه، 55 درصد سپسیس شدید و 45 درصد شوک سپتیک داشتند. به طور معنی‌داری مقادیر سوفا 24 ساعته و سوفا 96 ساعته در بیماران مبتلا به شوک سپتیک بالاتر می‌باشد. در یافته‌های بالینی بیماران، بیشترین فراوانی علت اولیه سپسیس مربوط به عفونت‌های شکمی با فراوانی 42 درصد بود. نتیجه کشت خون در 53 درصد بیماران مثبت تایید شده بود. شایع‌ترین پاتوژن ایزوله شده مربوط به اشریشیا کولای با فراوانی 66 درصد بود. مرگ‌ومیر کوتاه مدت برابر 29 درصد و مرگ‌ومیر طولانی‌مدت برابر 2/28 درصد بود.

    نتیجه‌گیری:

     عوامل خطر اصلی تاثیرگذار در مرگ‌ومیر بیماران مبتلا به سپسیس شدید و شوک سپتیک مربوط به سن، بیماری‌های قلبی عروقی، فشارخون بالا، ضعف سیستم ایمنی و معیار سوفا بود.

    کلیدواژگان: مرگ ومیر، سپسیس شدید، شوک سپتیک، مقاومت آنتی بیوتیکی، عوامل خطر
  • مصطفی آرمان فر *، افشار جعفری، امیر شکیب صفحات 556-563
    زمینه

    بروز آسیب‌های سلولی در بافت‌های مختلف بدن و پاسخ التهابی طی رقابت‌های ورزشی شدید مانند رقابت دو نیمه‌استقامت، امری بدیهی است. بنابراین هدف تحقیق حاضر تعیین تاثیر دریافت یک روزه (حاد) و 14 روزه کوآنزیم Q10 بر برخی شاخص‌های ضدالتهابی، التهابی و آسیب عضلانی و کبدی مردان دونده نخبه پس از رقابت دوی 3000 متر بود.

    روش‌‌کار‌:

     در مطالعه‌ نیمه‌تجربی حاضر، 18 مرد دونده میان‌مسافت (سن 24-19 سال، درصد چربی 9-7% و اکسیژن مصرفی بیشینه 58-62 میلی‌لیتر/کیلوگرم/دقیقه) به صورت تصادفی و دوسویه‌کور در دو گروه نه نفری همگن کوآنزیمQ10 یا شبه‌دارو (5 میلی‌گرم/کیلوگرم/وزن بدن/روز) جایگزین شدند. همه‌ آزمودنی‌ها پس از یک و 14 روز مصرف کوآنزیم Q10 یا شبه‌دارو در یک پروتکل وزرشی شبه‌رقابتی (دویدن 3000 متر) شرکت کردند. تعداد لکوسیت‌ها، اینترلوکین-10 (IL-10)، اسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) هر دو گروه قبل و 24 ساعت بعد از دو وهله رقابت دو 3000 متری در ابتدا و انتهای دو هفته مکمل‌سازی اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تحلیل واریانس مکرر، تعقیبی بونفرونی و تی مستقل بررسی شد (p<0.05).

    یافته‌ها: 

    مکمل‌سازی کوتاه مدت کوآنزیم Q10 ، افزایش ناشی از ورزش AST و ALT و تعداد لکوسیت‌ها پس از رقابت دو 3000 متر را به طور معنی‌داری کاهش داد. با این حال، مکمل‌سازی حاد تاثیر معنی‌داری بر هیچ یک از شاخص‌ها نداشت. همچنین، مکمل‌سازی کوتاه مدت تاثیر معنی‌داری بر غلظت استراحتی و پاسخ ناشی از ورزش IL-10 نداشت.

    نتیجه‌گیری: 

    مکمل‌سازی کوتاه‌ مدت کوآنزیم Q10 می‌تواند موجب کاهش غلظت و پاسخ نشانگرهای التهابی، آسیب کبدی و عضلانی به فعالیت ورزشی رقابتی و وامانده‌ساز گردد.

    کلیدواژگان: دونده نیمه استقامتی، کوآنزیم Q10، لکوسیتوز، التهاب، آسیب سلولی
  • مسعود آزادبخت *، علی داوودی، هادی اسماعیلی، محمد آزادبخت صفحات 564-571
    زمینه

    مان انذروت از گیاه sarcocola Astragalus که نوعی گون متعلق به خانواده Fabaceae میباشد و به وفور در فارس، کرمان، بلوچستان و هرمزگان رویش دارد، تهیه میگردد. از آنجایی که بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کنترل کیفی (QC) هر ترکیبی منجر به اعتباربخشی و استانداردسازی آن ترکیب جهت کاربردهای بالینی میشود، الزم است دستورالعملهای کنترل کیفی مرتبط با سازمان بهداشت جهانی (WHO (برای انذروت که دارای اندیکاسیونهای متواتر در طب سنتی بوده است، انجام پذیرد.

    روش کار

    مان انذروت پس از تهیه از شرکت داروسازی نیاک گرگان توسط یک متخصص سیستماتیک شناسایی و نام علمی دقیق آن تعیین گردید. مطابق دستورالعمل WHO ، به بررسیهای فیزیک وشیمیایی و فارماکوگنوزی انذروت پرداخته شد.

    یافته ها

    انذروت، یک مان بسیارتلخ، ترد و شکننده و در حالت خشک فاقد چسبندگی بوده که زیر میکروسکوپ بصورت دانه های برنجی شکل مجزا از هم دیده میشود. درصد رطوبت، ترکیبات خارجی، سوکروز، خاکستر تام و خاکستر محلول در آب برای انذروت به ترتیب 42/0±42/2 ،4/0±8/4 ، 02/0±00/24 ،2/0±08/0 و 22/0 ±0/4 گزارش گردید. این مان فاقد اندیس تورم با کفکنندگی تقریبا باالیی بود و 24 %در آب و کمتر از 20 %در اتانول 09 %محلولیت داشت. میزان سرب، جیوه و کادمیوم به ترتیب 0009/0 ،0004/0 و 0002/0 بر حسب ppm سنجیده و میزان فالونویید تام آن 92/28 میکروگرم بر میلیلیتر برحسب استاندارد کویرستین در طول موج 222 نانومتر گزارش گردید.

    نتیجه گیری

    مان انذروت ایران با داشتن خصوصیات متنوع درمانی از قبیل سرماخوردگی، کوفتگی و بستن استخوان شکسته در طب سنتی میتواند ایده نوینی برای تولید و یا توسعه محصوالت دارویی باشد.

    کلیدواژگان: مان، انذروت، خصوصیات فیزیکوشیمیایی، سازمان بهداشت جهانی
  • حسن پوررضی، عباس صادقی *، داوود توانگر صفحات 572-580
    زمینه

    استفاده از مکمل HMB با رویکرد کاهش پروتیولیز و افزایش توده عضلانی از شیوع بالایی در بین ورزشکاران برخوردار است. لذا، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مکمل‌یاری کوتاه مدت بتا هیدروکسی بتا متیل بوتیرات (HMB) بر کورتیزول و تستوسترون سرمی مردان کشتی‌گیر، متعاقب یک فعالیت ورزشی وامانده‌ساز انجام شد.

    روش ‌کار: 

    16 مرد کشتی‌گیر به صورت تصادفی در دو گروه مکمل HMB (40 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن؛ 8 نفر) و دارونما (8 نفر) جایگزین شدند. هر دو گروه، پس از دو هفته مکمل‌یاری، یک فعالیت ورزشی را تا سرحد واماندگی اجرا کردند. نمونه‌گیری خونی برای اندازه‌گیری کورتیزول و تستوسترون سرمی قبل از شروع مکمل‌یاری (حالت پایه)، قبل از شروع فعالیت وامانده‌ساز، بلافاصله، یک ساعت و 24 ساعت بعد از اتمام فعالیت ورزشی وامانده‌ساز انجام شد. داده‌های حاصل شده توسط آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر و تی مستقل، تجزیه و تحلیل شدند (05/0<p).

    یافته‌ها:

     نتایج نشان داد تفاوت معنی‌داری بین دو گروه مکمل و دارونما در رابطه با کورتیزول سرمی حالت استراحت (قبل از اجرای فعالیت ورزشی) و متعاقب اجرای فعالیت وامانده‌ساز (بلافاصله، یک ساعت و 24 ساعت بعد) وجود ندارد (05/0<P). با این حال، تفاوت معنی‌‌داری بین دو گروه مکمل HMB و دارونما در مورد تستوسترون سرمی و نسبت تستوسترون به کورتیزول حالت استراحت (قبل از اجرای فعالیت ورزشی) و متعاقب اجرای فعالیت ورزشی وامانده‌ساز مشاهده شد (05/0<p).

    نتیجه‌گیری: 

    در کل، می‌توان عنوان کرد که مکمل‌دهی کوتاه‌مدت HMB بر کورتیزول سرمی مردان کشتی‌گیر، قبل و متعاقب یک فعالیت ورزشی وامانده‌ساز تاثیری ندارد اما می‌تواند موجب افزایش قابل توجه تستوسترون سرمی در قبل و متعاقب یک فعالیت ورزشی وامانده‌ساز گردد

    کلیدواژگان: بتا هیدروکسی بتا متیل بوتیرات، تستوسترون، کورتیزول، فعالیت ورزشی واماندهساز، مردان کشتیگیر
  • فرهاد غالمی، جبار بشیری *، پژمان زاهدی صفحات 581-590
    زمینه

    چاقی عامل خطر بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری های متابولیک، قلبی‌عروقی و نیز از مهم‌ترین عوامل زمینه‌ساز اختلالات و بیماری‌های کبدی است. مطالعات نشان می‌دهند که تعدیل سبک زندگی مانند تغییر در سطح فعالیت بدنی و تغذیه سالم می‌تواند در بهبود عملکرد کبد مفید باشد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر همزمان تمرینات هوازی و مصرف مکمل سیر بر سطوح سرمی آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز(ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) مردان چاق بود.

    روش کار

    در یک کارآزمایی بالینی، 40 مرد چاق با شاخص توده بدنی بیشتر از 30 کیلوگرم بر مترمربع به طور تصادفی در چهار گروه تمرین با مکمل، مکمل، تمرین با دارونما و دارونما قرار گرفتند. گروه دارونما و سیر هر روز به مدت هشت هفته، به ترتیب دو عدد کپسول حاوی 500 میلی گرم نشاسته و پودر سیر (هر کپسول حاوی 500 میلی‌گرم) مصرف کردند. گروه‌های تمرین علاوه بر مصرف مکمل سیر یا دارونما به مدت هشت هفته به اجرای تمرینات هوازی 70-50 درصد ضربان قلب بیشینه، 40-20 دقیقه، 3 جلسه در هفته) روی نوارگردان پرداختند. اندازه‌گیری‌های مربوط به نمونه‌گیری خونی در ابتدا و 48 ساعت پس از آخرین جلسه به صورت ناشتا انجام شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی ‌وابسته، تحلیل ‌واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی توکی، در سطح معنی‌داری (05/0 >P) تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که سطوح ALT و AST پس از هشت هفته تمرین و مصرف مکمل سیر به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. همچنین، تفاوت معنی‌داری بین گروه‌های تجربی و دارونما از لحاظ تغییرات ALT و AST مشاهده شد.

    نتیجه‌گیری: 

    می توان نتیجه گرفت که تمرینات هوازی و مصرف سیر به طور مستقل می‌تواند آمینوترانسفرازهای سرمی را کاهش دهد. با این‌حال، مصرف سیر تاثیر مضاعفی بر تاثیرات تمرین هوازی ندارد.

    کلیدواژگان: تمرین، سیر، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، چاقی
  • ندا خالدی*، شقایق عباسی، حسین عسکری صفحات 591-600
    زمینه

    افراد دیابتی دچار اختالالت زیادی از جمله آسیب نورونی در هیپوکامپ میشوند و BDNF یک عامل موثر در این زمینه است. این عامل در هیپوکامپ بیشترین تاثیر را میگذارد همچنین α-TNF یک عامل التهابی است که در دیابت افزایش مییابد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر 6 هفته تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن عامل نوروتروفیک مشتق از مغز)BDNF)در هیپوکامپ و میزان سرمی α-TNF موشهای صحرایی نر ویستار بود.

    روش کار

    برای این مطالعه، تعداد 84 سر موش صحرایی نر ویستار  8 هفتهای  با وزن 01±051 گرم در 8 گروه موشهای دیابتی (12=n ،(دیابت تمرین (12=n) کنترل (12=n) و کنترل تمرین (12=n)دسته بندی شدند. جهت القا دیابت از روش تزریق صفاقی محلول STZ  05 میلیگرم بر کیلوگرم(استفاده گردید. بعد از یک هفته آشناسازی با محیط و تمرین، پروتکل تمرین تناوبی شدید شامل 3 روز تمرین در هفته به مدت 6 هفته با شدت 51 تا 001 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی انجام شد. 48 ساعت بعد از اتمام تمرین، آزمون عملکردی گرفته شده و 84 ساعت بعد از آزمون عملکردی، حیوانات تشریح شدند. درنهایت بیان ژن BDNF با استفاده از تکنیک PCR Time Real مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    با توجه به نتایج بدست آمده مشخص شد که تمرین تناوبی شدید بیان ژن BDNF را افزایش و بیان پروتئین α-TNF را کاهش دادهاست. همچنین افزایش وزن هیپوکامپ همراه با افزایش بیان ژن BDNF در گروه دیابت تمرین تناوبی شدید، مشاهده شده است.

    نتیجه گیری

    تمرین میتواند از تحلیل بافت هیپوکامپ و همچنین از آسیب به حافظه که بر اثر دیابت اتفاق می افتد جلوگیری کند، همچنین تمرین تناوبی شدید بر حفظ میزان آمادگی جسمانی افراد دیابتی موثر است، بنابراین تمرین تناوبی شدید برای بهبود در شرایط جسمی و زندگی افراد دیابتی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، α-TNF، عامل نوروتروفیک مشتق شده از مغز، زمان رسیدن به واماندگی
  • محمدرضا علیوند، افشار جعفری*، ژاله پاشایی صفحات 601-609
    زمینه

    اخیرا microRNA ها به‌عنوان تنظیم‌کننده‌های اپی‌ژنتیک متابولیسم چربی معرفی شده‌اند که بیان آن‌ها تحت شرایط چاقی مختل می‌شود که در این بین miR-33b از اهمیت خاصی برخوردار است. ازاین‌رو، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر دو نوع تمرین تناوبی سرعتی (HIIT) به‌تنهایی و همراه با تمرین مقاومتی (ترکیبی CHRT) بر بیان miR-33b در زنان میانسال مبتلا به اضافه‌وزن/چاقی انجام شد.

    روش کار

    24 زن میانسال مبتلا به اضافه‌وزن/چاقی به‌مدت 8 هفته (5 روز/هفته) در دو گروه همگن (12 نفری) تمرین HIIT به‌تنهایی و ترکیبی CHRT (3 روز HIIT و 2 روز تمرین مقاومتی) شرکت کردند. تمرین HIIT شامل وهله‌های دویدن به‌صورت پنج تکرار چهار دقیقه‌ای با توان هوازی بیشینه 80 تا 85% و دو دقیقه استراحت فعال با توان هوازی بیشینه 60% بین تکرارها بود و برنامه تمرین مقاومتی نیز به‌صورت دایره‌ای و با %80-75 1-RM انجام شد. بیان miR-33b طی 48 ساعت قبل و بعد از دوره تمرین، به‌روش Real-time PCR ارزیابی شد.

    یافته‌ها: 

    میزان بیان miR-33bدر هر دو گروه افزایش یافت اما تنها در گروه CHRT معنی‌دار بود (02/6 برابر، p=0.002) ؛ با این وجود، تفاوت بین miR-33b میان دو گروه معنی‌دار نبود.

    نتیجه‌گیری:

     با توجه به اثر معنی‌دار تمرین CHRT بر بیان miR-33b به عنوان شاخص اپی‌ژنتیک متابولیسم چربی، می‌توان از تمرینات CHRT به‌عنوان روش درمان غیردارویی برای درمان برخی از اختلالات متابولیکی مرتبط با چاقی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اضافه وزن، چاقی، تمرین تناوبی سرعتی، تمرین ترکیبی، 33-miR، سلولهای تکه ستهای خون محیطی
  • فرزاد ایلخچوئی، احمد سپرهم، علی رستمی* صفحات 610-614

    پارگی دیواره آزاد بطن چپ یک عارضه بالقوه کشنده سکته قلبی است. تشخیص سریع این عارضه از اهمیت بالینی باالیی برخوردار میباشد. بیمار آقای 45 سالهای بود با سابقه فشارخون باال که با عالیم درد سینه و افت فشارخون در اورژانس پذیرش شد. با توجه به تغییرات نواری مطابق با سکته قلبی، بیمار جهت انجام آنژیوپالستی اولیه به بخش آنژیوگرافی انتقال یافت. ارزیابی اولیه اکوکاردیوگرافی شواهدی به نفع عارضه مکانیکی ناشی از سکته قلبی را نشان نداد. شرایط بالینی بیمار بعد از انجام آنژیوپالستی اولیه بهبودی نیافت. در حین انجام آنژیوپالستی اولیه مشاهده اثر شیردوشی (Milking) در عروق کرونری، شک به عوارض مکانیکی بالقوه سکته قلبی را ایجاد کرد. ارزیابی مجدد با اکوکاردیوگرافی پارگی دیواره آزاد بطن چپ را نشان داد. مشاهده اثر شیردوشی در آنژیوگرافی میتواند ناشی از عوارض مکانیکی سکته قلبی باشد.

    کلیدواژگان: پارگی دیواره آزاد بطن، سکته قلبی، آنژیوگرافی
|
  • Fatemeh Khaki Khatibi Pages 494-500
    Background

    Coronary Artery Disease (CAD) is a major cause of mortality in most countries. Many risk factors such as high blood pressure, hyperlipidemia, diabetes, age, sex, obesity, smoking, and family history play a role in CAD. The aim of this study was to evaluate the concentration of Total Sialic Acid (TSA) and Lipid Profiles (LP) with the Severity of the Vessel in patients with non-smoker and diabetic CAD, so that by measuring these parameters, effective help for diagnosis and prevention for healthy people Prone to CAD, and also control the treatment of patients.

    Methods

    In this study, 200 individual including 160 patient and 40 control group were considered. All patient groups were non-smokers and diabetic. Patients were divided into 4 groups according to the results of angiography: Patients with Normal angiography (n = 40) with one eclipse (n = 40), patients with double stenosis (n = 40) and patients with eclipse Three vessels (n = 40). The control group was chosen from people who had no history of CAD and other diseases. The lipid profile was measured by standard methods and serum total sialic acid was measured by ELISA method.

    Results

    There was no significant difference between the two groups in age and sex, but there was a significant difference in family history (p<0.05). There was a significant difference in serum glucose level between the patient and the control group (p<0.05), Also hs-CRP serum levels were normal in two patient and control groups. Serum levels of cholesterol, triglyceride and LDL in patient group were significantly higher than that of the control group but HDL serum level was adverse (p <0.05), Also TSA serum level in the patient group was significantly higher than the control group (p<0.05).

    Conclusion

    Serum Total Sialic Acid level in non-smoker and diabetic CAD patients has a significant increase compared to the control group. It seems that the above biochemical parameters contribute significantly to the development and progression of atherosclerosis and CAD, by which timely measurements of these parameters in healthy individual probably can be helpful in preventing and improving CAD and controlling the treatment of patients.

    Keywords: Total Sialic Acid, Coronary Artery Disease, Profile Lipid, Non-Smoker, Diabetes, Severity of the Vessel
  • MohammadFarzad Malekzadeh*, Mohammad Golparvar Pages 501-510
    Background

    Type 2 diabetes mellitus is a chronic metabolic disease, known as the most common type of diabetes and is associated with hyperglycemia, insulin resistance, and insulin-dependent infertility. Isoflurane and Propofol are two commonly used drugs in anesthetics that have different effects on various systems in the body; however, limited studies have been done on the impact of these two medications on the blood glucose level in diabetic patients. The purpose of this study is to compare the effects of Propofol and Isoflurane on the blood glucose levels in patients with type 2 diabetes mellitus who are surgical candidates.

    Methods

    This clinical trial study was conducted on a group of patients with type 2 diabetes mellitus who were candidates for elective surgery. Participants were selected based on the order of referral using convenience sampling method and entered the study after evaluating inclusion and exclusion criteria. First, patients' demographic data were recorded and then they were randomly divided into two groups to receive Isoflurane and Propofol. The vital signs of the patients were recorded before and during anesthesia every 15 minutes. Blood glucose levels were measured by the glucose meter before surgery and one hour after the start of the anesthetic maintenance.

    Results

    There was no significant difference between the mean blood glucose level before surgery and at the end of recovery in any of the study groups. Moreover, the mean of blood glucose level before the surgery and at the end of recovery and the difference in the mean of blood glucose level in both groups of Isoflurane and Propofol in different time intervals were not significantly different (P< 0.05). Comparison of blood glucose level before and after surgery in each group showed that there was no significant difference in the level of glucose before and after the surgical operation in the Isoflurane group (P= 0.3), but in the Propofol group, the level of blood glucose had decreased significantly after the surgical operation (P= 0.014).

    Conclusion

    Maintenance of anesthesia with Propofol in comparison with the inhaled Isoflurane during the surgical operation can lead to a reduction in the blood glucose levels after the surgery compared to the preoperative state.

    Keywords: Blood sugar, Isoflurane, Propofol, Anesthetics
  • Vahid Sari Sarraf, Akram Ameghani *, Alireza Ostadrahimi, Naser Aghamohammadzadeh Pages 511-519
    Background

    Limited energy intake with physical activity is effective to reduce health problems associated with obesity. It has been shown that PYY3-36 level increased after intense exercise. This study investigated effect of exercise therapy on appetite suppression and weight loss among obese and/or overweight women.

    Methods

    There was a quasi-experimental with a pretest-posttest design, two groups (control-exercise) study. Study population was overweight or obese women with 20-34 years old and body mass index 27-34 kg/m2. 13 women were randomly assigned in 2 groups (exercise group with 8 weeks of aerobic exercise training (n=7) and control group (n=6)). Weight, waist circumference, hip circumference, lipid profile, cortisol and PYY3-36 were measured at baseline and end of the study.

    Results

    In baseline of study, there was no significant difference across the groups in factors mean (P>0.05).In control group, after 8 weeks, there was no significant difference in variables.(P>0.05) However, In exercise group significant decrease was observed in BMI, WHR, PYY3-36, TG, CHOLESTROL(TC) and LDL, compared to control group (P<0.05).

    Conclusion

    Aerobic exercise within the 80% of heart rate reserve is beneficial in lipid profile, appetite management and modified anthropometric factors. These studies demonstrate that a cortisol change is not along with PYY3-36 changes. We suggest the longer exercise training for this purpose.

    Keywords: Aerobic Training, PYY3-36, Cortisol, Lipid Profile, Obesity, Overweight
  • Saber Fooladi, Hassan Farsi*, Sajad Mohamadzadeh Pages 520-528
    Background

    Pathological analysis plays an important role in the diagnosis, prediction and planning of cancer treatment. Using digital pathology, ie, scanning and storing digital parts of patient tissue, tools for analyzing these complex images now can be developed. Doctors use a computer diagnostic system from an intelligent assistant to accurately diagnose. These systems have great benefits in improving treatment efficacy.

    Methods

    In this study, the deep neural network classifier has been used with the help of the Tensor Flow framework and the use of the Keras-library. Input images are initially transmitted from a low pass filter to reduce noise effects. The pre-processed images are then imported into a convolutional neural network.

    Results

    The results of the research reveal a significant difference in the accuracy values between different methods with the proposed method, which in some cases indicates an increase of more than 14.18% in the accuracy of the diagnosis. Another advantage of the proposed method is to provide high sensitivity to histopathologic images, which shows an increase of 12 to 18 percent compared to other studies. The reason for this is the excellence of extracting high-level features through convolutional neural network, which is accompanied by a reduction in the size of the feature vector.

    Conclusion

    The results showed a accuracy of %98.6 for skin lesions and %96.1 accuracy for breast cancer histopathologic findings, which offers promising results compared to the results of other studies.

    Keywords: Breast Cancer, Skin Cancer, Convolutional Neural Network, Nuclei Segmentation
  • Farhad Soleimani, Rasoul Sharifi*, Minoo Mahmoodi, Seyed Mehrdad Kassaee Pages 529-536
    Background

    Among the factors associated with cancer are the nitrosative stress and increased expression of some Matrix Metalloproteinase (MMP). Silibinin has an anti-tumor effect, therefore, the present study evaluates the effects of slibinin on nitrosative stress indices and Matrix Metalloproteinase -9 (MMP-9) expression in the animal models of breast cancer.

    Methods

    In this study, 48 Balb/c mice were divided into 6 groups (each group contains 8 mouse): healthy ( control and cancer ) and treatment groups: treatment groups included cancerous mice which receiving 20 mg, 40 mg and 80 mg of silibinin for 3 weeks. In order to induce cancer, 4T1 cell line was used. After enrolling serum and breast tumor samples, NO level and MMP-9 expression in breast tumor biopsy were evaluated. Data were analyzed using one-way ANOVA, Kruskal-Wallis and T-test (p <0.05).

    Results

    The results revealed that the use 80 mg of silibinin resulted in significantly decreased in NO level in cancerous mice(170.88±15.42μM/ml) compared with untreated cancerous mice(190.38±21.19 μM/ml) (p=0.05). Furthermore, the use of three dose of silibinin led to a non-significant reduction of MMP-9 in the treatment group compared to untreated cancerous mice.

    Conclusion

    Silibinin treatment has been shown to improve nitrosative stress in breast cancer mice.

    Keywords: Silibinin, Nitrosative Stress, Matrix Metalloproteinase, Breast Cancer
  • *Roya Salehi, Roya Valizadeh, Akram Farzandi, Effat Alizadeh Pages 537-546
    Background

    The aim of the present study was to determine the effect of Titanium carbide nanoparticles on stemness and senescence markers of mouse bone marrow derived mesenchymal stem cells.

    Methods

    After isolation of mesenchymal stem cells from mouse’s bone marrow, their surface markers were studied using flowcytometry. MTT assay, cell cycle analysis; colony forming assay, and senescent beta galactosidase staining were performed for cells treated with titanium carbide nanoparticles. Then, the expression of OCT-4 and Nanog genes were studied by qRT-PCR in titanium carbide treated mouse’s bone marrow mesenchymal stem cells (mBMSCs).

    Results

    All mBMSCs showed spindle shaped morphology. Their identity was confirmed by flow cytometry of stained cells for CD11b, CD90, CD45, and CD44 markers. The MTT assay results showed that titanium carbide effect is time-dependent and no cytotoxic effects were observed in short treatment times. But toxic effects were observed after 72 or 144 hours of post treatment with doses range from 0.1 to 1 mM (P<0.05). Besides, cell cycle study detected more cell populations in G0/G1 and less percentage in S phase. The colony forming assay in treated cells exhibited smaller size of colonies. The beta galactosidase staining of treated cells demonstrated more positive cells (more aged cells). Finally, qRT-PCR showed significant down regulation of OCT-4 and Nanog (p<0.05).

    Conclusion

    Titanium carbide as an implant material could affect the viability, stemness and senescence of mBMSCs in negative manner.

    Keywords: Mesenchymal Stem Cells, Titanium Carbide, Implant, Stemness, Senescence
  • Parviz Saleh, Zeinolabedin Khodaie*, Negar Mohtadi Pages 547-555
    Background

    Sepsis, which is a common inflammatory response to severe infection, is one of the major causes of mortality in hospitalized patients. Sepsis, severe sepsis or sepsis syndrome, and eventually septic shock, may be seen in the development of infection. The aim of this study was to evaluate the short-term and long-term mortality in patients with severe sepsis and septic shock in centers with low antibiotic resistance.

    Methods

    In this cross-sectional study, blood culture samples and peripheral blood samples were taken from all patients for para-clinical tests. The severity of severe sepsis and septic shock was assessed by the APACHE II and SOFA clinical criteria. Sepsis risk factors and primary causes of sepsis were recorded.

    Results

    From 100 patients, 55% had severe sepsis and 45% had septic shock. SOFA24h and SOFA96h scores were significantly higher in patients with septic shock. The most common primary cause of sepsis was related to abdominal infections with a frequency of 42%. The frequency of confirmed positive blood culture was 53%. The most commonly isolated pathogen was E.coli with a frequency of 66%. Short-term mortality was 29% and longterm mortality was 28.2%.

    Conclusion

    The main risk factors affecting the mortality of patients were age-related septic shock, cardiovascular disease; hypertension, immunosuppression, and SOFA score.

    Keywords: Mortality, Severe Sepsis, Septic Shock, Antibiotic Resistance, Risk Factor
  • Mostafa Armanfar*, Afshar Jafari, Amir Shakib Pages 556-563
    Background

    Occurrence of cellular damage in various tissues of the body and inflammatory response is evident during intense sporting competitions, such as half-endurance running racing. Therefore, the aim of this study was to determining the effect of acute and 14-day Coenzyme Q10 supplementation on inflammatory, anti-inflammatory, muscle and hepatic damage indicators response in elite male runners.

    Methods

    In quasi-experimental study, eighteen elite male middle-distance runners (aged 20.45±2.48 years, and body fat 7.4 ±1.63 % and VO2max 60.85 ± 3.96) in a randomized and double-blind design were allocated in two equal groups: supplement group (n=9, Coenzyme Q10: 5 mg/kg/day) and placebo group (n=9, Dextrose: 5 mg/kg/day). Before and after supplementation acute and 14-day period, all subjects were participated in a training like running a competitive 3000 meters. Leukocyte count, serum Alanine Aminotransferase (ALT) and Aspartate Aminotransferase (AST) and interleukin-10 (IL-10) concentration were analyzed before and after two like competitive running 3000 meters and supplementation protocols. Data were analyzed by repeated measure ANOVA, Bonferroni and independent t test, with a <0.05 significance level.

    Results

    The short-term coenzyme Q10 supplementation attenuated the exercise-induced increase in response of ALT and AST and Leukocyte count (p<0.05). However, acute supplementation had no significant effect on any of the parameters. Also, short-term supplementation had no significant effect on baseline and exercise-induced response of IL-10.

    Conclusion

    Based on the results, Short-term supplementation of coenzyme Q10 may reduce markers of liver damage and muscle response to competitive and exhaustive exercise.

    Keywords: Semi-Endurance, Runners, Coenzyme Q10, Leukocytosis, Inflammation, Cellular Damage
  • Hadi Esmaeeli, Ali Davoodi, Masoud Azadbakht, Mohammad Azadbakht* Pages 564-571
    Background

    Anzaroot is a manna produced from Astragalus sarcocola Dymock (Family Leguminosae) that is widely distributed in Fars, Kerman, Baluchestan and Hormozgan in Iran. Since the study of the physicochemical properties and quality control (QC) of herbal materials results in the validation and standardization for clinical uses, in accordance with World Health Organization (WHO) guidelines, it is necessary to carry out for Anzaroot which has indication in traditional medicine.

    Methods

    Anzaroot was identified and determinated scientific name by a systematic specialist after purchasing from Niak pharmaceutical co. in gorgan. Physicochemical and pharmacognostical properties of Anzaroot have been determinated According to the WHO guidlines.

    Results

    Anzaroot is a very bitter, crisp and fragile manna and non-stick in dry state, which is seen as separate binary grains under the microscope. The moisture content, foreign matter, sucrose content, total ash and watersoluble ash were reported 5.25 ± 0.2, 2.8 ± 0.2, 12.09 ± 0.04, 9.8 ± 0.5 and 2.9±0.15, respectively. It has significant foaming index, 72% Solublity in water and less than 50% in 96% ethanol and not swelling index. The levels of lead, mercury and cadmium were 0.0006, 0.0002 and 0.0007 ppm and total flavonoid content was reported 18.61 μg/ml with respect to standard Quercetin at 415 nm.

    Conclusion

    This study can be a novel idea for the discovery or development of pharmaceutical products based on Anzaroot of Iran and its diverse therapeutic properties, such as the common cold, contusion, and bone fracture in traditional medicine.

    Keywords: Manna Anzaroot, Astragalus Sarcocola, Physicochemical Properties, World Health Organization
  • Davoud Tavangar, Abbas Sadegi*, Hassan Pourrazi Pages 572-580
    Background

    The use of HMB supplement is prevalence among athletes to reduce proteolysis and increase muscle mass. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of short-term beta-hydroxy-betamethylbutyrate (HMB) supplementation on serum cortisol and testosterone levels in wrestling men following an exhaustive exercise.

    Methods

    Sixteen male wrestlers were randomly divided into two groups including: HMB supplementation (40 mg/kg body weight; n=8) and placebo (n=8). Both groups, after two weeks of supplementation, performed an exhaustive exercise. Blood was obtained before supplementation (Base), before exhaustive exercise, immediately after exhaustive exercise, one hour and 24 hours’ after exhaustive exercise. Circulating concentrations of cortisol and testosterone were assayed.

    Results

    The results of this study indicated that there was no significant difference between the two groups at serum cortisol levels of resting state (before exhaustive exercise) and after exhaustive exercise (immediately, one hour and 24 hours later) (p<0.05). However, there was significant difference between the HMB and placebo groups at serum testosterone levels and testosterone/cortisol of resting state (before exhaustive exercise) and after exhaustive exercise (p<0.05).

    Conclusion

    In general, short-term beta-hydroxy beta-methyl butyrate (HMB) supplementation does not affect the serum cortisol in male wrestlers before and after an exhausting exercise. However, HMB supplementation can lead to a significant increase in serum testosterone and T/C before and after an exhausting exercise.

    Keywords: Beta-hydroxy-beta-methylbutyrate, Cortisol, Testosterone, Exhaustive Exercise, Male Wrestlers
  • Pejhman Zahedi, Jabbar Bashiri*, Farhad Gholami Pages 581-590
    Background

    Obesity is a risk factor for several diseases including metabolic and cardiovascular diseases and is underlying cause of liver diseases. Researches indicate that life style modification via changes in physical activity levels and healthy diet can be beneficial for liver function. The aim of this study was to investigate the effects of aerobic training and garlic supplementation on serum levels of ALT and AST.

    Methods

    In a clinical trial, forty obese men (BMI>30 kg/m2 ) were randomly assigned into four groups (10 per each) including 1- Exercise+Sepplement (ES) 2- Supplement (S) 3- Exercise+Placebo (EP) and 4- Placebo (P). The subjects received garlic capsule two times per day (each capsule contained 500 mg garlic powder) or placebo (starch) over a period of eight weeks. The subjects in exercise groups performed a supervised progressive aerobic training (3 times a week, %50-%70 HRmax, 20-40 mins) at the same time. Before and after the experimental period body composition analysis was performed and blood samples were taken in a fasting state. Data were analyzed using paired t-test, One-Way ANOVA and Tukey’s post hoc tests at the significance level of P<0.05.

    Results

    The results showed that ALT and AST levels were decreased following 8-week aerobic training (P<0.05). Garlic supplementation also decreased serum levels of aminotransferases (P<0.05). Inter-group differences were seen between exercise groups and placebo (P<0.05).

    Conclusion

    It can be concluded that aerobic training and garlic supplementation can decreases serum aminotransferases levels; however, garlic supplementation has no additional effect on the effects of exercise.

    Keywords: Exercise, Garlic, Alanine Aminotransferase, Aspartate Aminotransferase, Obesity
  • Shaqhayegh Abbasi, Neda Khaledi*, Hossein Askari Pages 591-600
    Background

    Diabetics have many disabilities, including neuronal damege hippocampus, and BDNF is an effective factor in this field. This factor has the most impact on the hippocampus, also TNF-α is an inflammatory factor that increases in diabetes, the purpose of this study was to investigate the effect of 6 weeks of High Intensity interval training on the gene expression of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) in the hippocampus of male Wistar rats.

    Methods

    For this study, 48 male Wistar rats (4 weeks old) with 150± 10 g weight were categorized in 4 groups of: diabetic rats (n= 12), exercise diabetic (n= 12), control (n= 12) and exercise control (n= 12). For induction of diabetes, peritoneal injection of STZ solution (50 mg/kg) was used. After a week of familiarization with the environment and practice, high Intensity interval training protocol consisted of 3 days of training per week for 6 weeks with 50% to 110% of maximum oxygen consumption was performed. 24 hours after the completion of the exercise, the functional test was taken and the animals were autopsy 48 hours after the functional test. Finally, BDNF gene expression was evaluated using Real Time PCR technique.

    Results

    Regarding the results, it was found that the high Intensity interval training intensified the expression of the BDNF gene and decreased the expression of the TNF-α protein. also The weight gain of the hippocampus has been observed along with increased expression of BDNF gene in the diabetic high Intensity interval training group.

    Conclusion

    Exercise can help prevent hippocampus tissue loss, and also prevent memory damage that caused by diabetes. Also, high Intensity interval training are effective in maintaining the physical fitness of diabetics, therefore high Intensity interval training are recommended for improvement in the physical condition and life of diabetics.

    Keywords: High Intensity Interval Training, TNF-α, Brain-Drieved Neurotrophic Factor, Time To Exhaustion
  • Zhaleh Pashaei, Afshar Jafari*, MohammadReza Alivand Pages 601-609
    Background

    The expression of microRNAs as epigenetic regulators of lipid metabolism pathways disrupt in obese condition, in this regard miR-33b has particular importance. Therefore, the present study was conducted to determine the effect of eight-week high- intensity interval training (HIIT) alone and combined with resistance training (CHRT) on miR-33b expression in overweight/ obese middle-aged women.

    Methods

    Twenty-four middle-aged overweight/obese women participated in two homogeneous HIIT (5 days/week, n=12) and CHRT (3 day/week HIIT with 2 day/week resistance training, n=12) groups for eight-week. The HIIT protocol consisted of alternating bouts of high-intensity exercise at 80%–85% of VO2max with active breaks at 60% of VO2max and resistance training protocol conducted to circuit-weight training with 75-80% of 1- RM. MiR-33b expression levels were measured by real time- PCR 48h before and after the training protocols.

    Results

    The miR-33b expression levels were increased in both groups but was significant only in the CHRT group (6.02 fold, p=0.002). However, there was no significant difference between miR-33b expression levels in two groups.

    Conclusion

    According to significant effect of CHRT on miR-33b expression as epigenetic lipid metabolism indicator, CHRT protocol can be considered as a non-pharmacological method for treatment of metabolic disorders associated with obesity.

    Keywords: Overweight, Obesity, High-Intensity Interval Training, Combined Training, Mir-33b, PBMCs
  • Ahmad Separham, Ali Rostami*, Farzad Ilkhchooyi Pages 610-614

    Left ventricular free wall rupture is a potentially fatal complication of myocardial infarction. The prompt diagnosis of this condition is of high clinical importance. The patient, a 45-year-old man, with a history of hypertension and symptoms of chest pain and shock status, was admitted in the emergency department. Due to electrocardiographic changes consistent with myocardial infarction, he was transferred to cath lab for primary angioplasty (PCI). The initial echocardiographic assessment did not indicate any evidence of mechanical complication of myocardial infarction. Clinical condition of the patient did not improve after primary PCI. During the primary PCI, diagnosis of milking effect in the coronary arteries engendered suspicion of potential mechanical complications of myocardial infarction. Re-evaluation by echocardiography revealed left ventricular free wall rupture. Observing milking effect in angiography can be a result of mechanical complications of myocardial infarction.

    Keywords: Ventricular Free Wall Rupture, Myocardial Infarction, Angiography