فهرست مطالب

مطالعات آموزشی و آموزشگاهی - پیاپی 24 (پاییز 1399)

فصلنامه مطالعات آموزشی و آموزشگاهی
پیاپی 24 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/06
  • تعداد عناوین: 11
|
  • وحید منظری توکلی، منیره کریمی* صفحات 7-22
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش گروهی طرحواره های شناختی بر سازگاری اجتماعی دانش آموزان ناسازگار دختر دبیرستانی شهر کرمان انجام گرفت. طرح این پژوهش آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل همه دانش آموزان دختر دبیرستانی دوره دوم شهر کرمان بود. به روش تصادفی 30 دانش آموز از بین دانش آموزانی که براساس نظر مشاوران مدرسه ناسازگاری مکرر در مدرسه داشتند، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل هر یک، 15 نفر تقسیم شدند. هر دو گروه در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون به مقیاس سازگاری اجتماعی کالیفرنیا پاسخ دادند. پس از انتخاب نمونه، برای گروه آزمایش طرحواره های شناختی به شیوه گروهی به مدت 10 جلسه دوساعتی به صورت هفتگی اجرا شد و گروه کنترل در این مدت مداخله ای دریافت نکردند. داده ها با روش های آماری نظیر میانگین، انحراف استاندارد و تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد آموزش گروهی طرحواره های شناختی بر سازگاری اجتماعی دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر کرمان در سطح اطمینان 99 درصد تاثیر دارد. براساس نتایج، آموزش تکنیک های طرحواره های شناختی به دانش آموزان و دانشجویان می تواند گام موثری در بهبود سلامت روانی و جسمانی آنان داشته باشد.
    کلیدواژگان: دانش آموزان ناسازگار، سازگاری اجتماعی، طرحواره های شناختی
  • حسین خنیفر، عاطفه غفرانی* صفحات 23-47
    هدف پژوهش حاضر سنجش صلاحیت دیجیتال دانشجومعلمان با نگاهی به تحول دیجیتال در فرایند یاددهی- یادگیری، با روش توصیفی- پیمایشی و کمی بود. جامعه آماری همه 1870 دانشجومعلم دانشگاه فرهنگیان قم در سال تحصیلی 99-1398 تشکیل دادند. حجم نمونه براساس جدول مورگان 318 نفر تعیین شد که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند. داده ها با ابزار پرسشنامه جمع آوری شدند که براساس پژوهش باند و همکاران (2018) تنظیم شده بود. تجزیه و تحلیل داده ها برای هدف اصلی پژوهش با آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) انجام گرفت و برای دستیابی به اطلاعات دقیق تر با آزمون یو من ویتنی تاثیر جنسیت بر صلاحیت دیجیتال بررسی شد. نتایج پژوهش نشان داد از دیدگاه دانشجومعلمان کامپیوترها و موتورهای جست وجو بیشترین سودمندی و موک ها و نرم افزارهای مدیریت منابع کمترین سودمندی را در فرایند یاددهی- یادگیری دارند. تعداد شایان توجهی از دانشجومعلمان با برخی ابزارهای مورد سوال آشنایی ندارند. دانشجومعلمان بیشترین میزان مهارت خود را در به کارگیری پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی و کمترین میزان مهارت خود را در کاربست نرم افزارهای آماری و نرم افزارهای مدیریت منابع اعلام کرده اند. در پایان، راهکارهایی برای ارتقای صلاحیت دیجیتال معلمان آینده پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: تحول دیجیتال، دانشجومعلمان، صلاحیت دیجیتال، فرایند یاددهی- یادگیری
  • نادر سلسبیلی* صفحات 49-74
    مطالعه حاضر بخشی از ارزشیابی دوره ای برنامه درسی فارسی دوره اول ابتدایی از برنامه درسی قصد شده تا اجراشده و سپس، برنامه درسی کسب شده است. هدف این مطالعه در پی شناخت روند آموزش خط تحریری، آسیب های احتمالی کاربرد آن است و اینکه مهم ترین عوامل به وجودآورنده آن کدامند، ماهیت پژوهش در زمینه آموزش خط تحریری در چارچوب طرح ارزشیابی دوره ای برنامه درسی فارسی دوره اول ابتدایی تعریف شده، و ارزشیابی انجام شده از نوع کاربردی است. ارزشیابی دوره ای روندی ارزشیابانه را از برنامه درسی قصدشده تا برنامه درسی کسب شده می پیماید و مهم ‍ترین کاستی ها و نقاط ضعف و قوت را بین این برنامه های درسی در پایه های اول تا سوم دوره ابتدایی مشخص می کند. در مراحل مختلف برای گرداوری داده ها از ابزارهای مختلفی چون کاربرگ معلمان گزارشگر، مشاهده، مصاحبه، نگرش سنج و آزمون استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد اکثر کودکان در به کارگیری خط تحریری به مرور دچار مشکل می شوند و نوعی دوگانگی با خط نسخ ایجاد می کند. خط تحریری شیب دار است، نیاز به الگو دهی و تمرین قابل توجه خارج از کلاس دارد، در حد توان کودک نیست و شروع استفاده از خط تحریری از پایه های بالاتر از اول باشد. در برنامه درسی تدوین شده فارسی دوره ابتدایی و همخوانی با آن در برنامه درسی اجراشده از نظر آموزش دستخط و الگوگیری خط تحریری، کاستی شایان توجهی وجود دارد. موقعیت های مناسب آموزش خط تحریری ایجاد نمی شود و دانش آموزان به سمت خوانا نویسی و زیبانویسی نمی توانند هدایت شوند. اکثر معلمان د ربه کارگیری و الگودادن خط تحریری تسلط کافی ندارند. طراحی الگوی راهنما و برگزاری دوره های کامل آموزشی خط تحریری برای همه معلمان دوره اول ابتدایی بسیار حیاتی است.
    کلیدواژگان: ارزشیابی دوره ای، آسیب های دستخط، آموزش خط تحریری، برنامه درسه فارسی دوره ابتدایی
  • شهرام مهرآور گیگلو*، حسین مولائی علی آباد، کامران مالکپور لپری صفحات 75-103

    هدف پژوهش حاضر بررسی مولفه های دانشگاه پایدار در دانشگاه علامه طباطبایی و ارایه راهکارهایی به منظور بهبود آن بود. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بود، جامعه آماری همه اعضای هییت علمی و دانشجویان دکتری دانشگاه علامه طباطبایی به تعداد 2906 نفر بود، که از این تعداد با فرمول کوکران 340 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها نیز پرسشنامه دانشگاه پایدار ملکی نیا (1393) با آلفای کرونباخ 92/0 به کار گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز متناسب با پرسش های پژوهش آزمون فریدمن، تحلیل عاملی تاییدی، تی تک نمونه ای و تی مستقل اجرا شد. نتایج نشان داد وضعیت موجود دانشگاه علامه طباطبایی از نظر اعضای هییت علمی در مولفه های نظام آموزش و پژوهش پایدار در وضع مطلوب، نظام مدیریتی پایدار در وضع نسبتا مطلوب و در مولفه های نظام محیط زیست پایدار، شفافیت صورت مالی و خدمات تخصصی پایدار در وضعیت نامطلوبی قرار دارد. همچنین، وضعیت موجود دانشگاه علامه طباطبایی، از نظر دانشجویان دکتری در بعد آموزش پایدار در وضعیت مطلوب و در ابعاد، مدیریت پایدار، خدمات تخصصی پایدار و شفافیت صورت مالی در وضعیت نسبتا مطلوب و در ابعاد، پژوهش پایدار و مدیریت زیست محیطی در وضعیت نامطلوب قرار دارد. همچنین، یافته ها نشان داد بین دانشجویان و اعضای هییت علمی از نظر ابعاد نظام آموزش پایدار، نظام پژوهش پایدار، نظام مدیریتی پایدار و نظام محیط زیست پایدار تفاوت وجود دارد و در دو زمینه دیگر یعنی شفافیت صورت مالی و خدمات تخصصی پایدار تفاوتی مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، پایداری، دانشگاه پایدار
  • مریم زندکریمی*، بهیه پرورش، عزت الله قدم پور صفحات 105-130

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رهبری کاریزماتیک بر اشتیاق شغلی با نقش میانجی فرح بخشی در شغل بین دبیران شهر کرمانشاه انجام گرفت. پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است و جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دبیران دوره متوسطه دوم در سال تحصیلی 1397 به تعداد 2845 نفر تشکیل داد. نمونه آماری 338 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری طبقه ای با حجم متناسب انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه رهبری کاریزماتیک کانگر و کانگو (1994)، اشتیاق شغلی اسکافلی و همکاران (2002) و فرح بخشی در شغل مک دویل (2005) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها به روش مدل سازی معادلات ساختاری انجام گرفت. نتایج پژوهش حاکی از آن است که رهبری کاریزماتیک به صورت مستقیم بر اشتیاق شغلی (585/0=β) و فرح بخشی در شغل (845/0=β) تاثیرگذار است. فرح بخشی در شغل به صورت مستقیم بر اشتیاق شغلی (310/0=β) تاثیرگذار است. همچنین، تاثیر رهبری کاریزماتیک بر اشتیاق شغلی توسط متغیر میانجی، فرح بخشی به طور غیر مستقیم (260/0=β) تایید شد.

    کلیدواژگان: اشتیاق شغلی، رهبری کاریزماتیک (نفوذآرمانی)، فرح بخشی در شغل
  • مریم نادری*، طیبه ماهروزاده، سید مهدی سجادی، پروین صمدی صفحات 131-159

    هدف پژوهش، بررسی وضعیت هویت ایرانی- اسلامی دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان و ارایه الگویی برای آن است. طرح پژوهش حاضر آمیخته است. ابزار پژوهش در بخش کمی، پرسشنامه محقق‏ساخته است که روایی محتوایی آن توسط صاحبنظران و ضریب نسبی CVR، تایید شد. پایایی با آلفای کرونباخ، برابر با 91/0 به دست آمد. جامعه آماری دانشجومعلمان شهر تهران به تعداد 2833 نفر بودند که با روش نمونه‏ گیری طبقه‏ای 348 نفر به پرسشنامه هویت ایرانی- اسلامی پاسخ دادند. در تحلیل آماری داده ‏ها آزمون تی تک‏نمونه‎ای به کار گرفته شد. یافته ‏ها حاکی از آن بود که گویه‎‏های جاگرفته در مبانی فلسفی، در هفت گویه که دربردارنده مولفه ‏های تعلق به میهن، آثار ملی، لباس ملی، خودکفایی و اخلاقیات است، ضعف‏هایی در دانشجومعلمان وجود دارد. در روش سنتزپژوهی، جامعه آماری شامل همه مقالات علمی معتبر در زمینه هویت ایرانی-اسلامی بوده که با توجه به جست وجوی مرتب در پایگاه‏ های اطلاعاتی، براساس شاخص‏های مورد نظر، 1075 مقاله شناسایی و در نهایت براساس معیارهای خروج تعداد 225 پژوهش برای تحلیل نهایی انتخاب شد. برای فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز، کاربرگ طراحی شده توسط پژوهشگران به کار گرفته شد. برای تحلیل یافته ‏ها از الگوی شش مرحله‏ای سنتزپژوهی روبرتس با روش‏های کدگذاری باز استفاده شد. طبق یافته ‏ها از پرسش اول پژوهش؛ الگوی هویت ایرانی- اسلامی مشتمل بر مبانی، اصول و روش براساس ابعاد سه‏گانه انسان‏شناختی، معرفت‏شناختی و ارزش‏شناختی ارایه شد.

    کلیدواژگان: دانشجومعلم، مبانی فلسفی، هویت ایرانی- اسلامی، هویت
  • امیر اقایی*، رشید ذوالفقاری زعفرانی، نرگس حسن مرادی صفحات 161-193
    یکی از مهم ترین محورهای پیشرفت، توسعه پایدار و احتراز از سکون علم و جمود فکری هر کشور، پژوهش است. بر این اساس، اولین گام برای سامان بخشی پژوهش در جامعه، تبیین و به دست آوردن درک درست از تعریف و جایگاه پژوهش، توانمندی ها و نیز نهادینه کردن پژوهش ها و نظام آن با اولویت دانشگاه ها است. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی مفهومی نظام جامع تحقیقات دانشگاه فرهنگیان به دنبال شناسایی، درک و تفسیر نظام مدیریتی دانشگاه و خبرگان پژوهش در تربیت معلم از نظام جامع تحقیقات در دانشگاه فرهنگیان با رویکرد پژوهش های کیفی پدیدارشناسانه بوده است. 22 نفر از مدیران استانی، 6 نفر از مدیران ستاد و 2 صاحب نظر، به روش هدفمند از نوع بیشینه تغییرات انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها ابزار مصاحبه نیمه ساختارمند به کار گرفته شد. تحلیل داده ها با نرم افزار Maxqda انجام گرفت. پس از فرایند کدگذاری‏ها، بررسی روایی (درگیری طولانی مدت و مشاهده مداوم، سه سویه سازی در منابع داده ها و تایید به وسیله افراد مورد مطالعه) و پایایی (بین کدگذاران) ابزار انجام گرفت. میزان پایایی کدگذاری مجدد 91/0 به دست آمد. در فرایند اجرای پژوهش، برای شناسایی مقوله‏ها، مولفه‏ها و ابعاد نظام تحقیقات تحلیل مضمون انجام گرفت که در نهایت پس از بررسی و تحلیل متن مصاحبه ها و متون نظری، 117 مقوله، 25 مولفه اصلی و 6 بعد به عنوان زیرساخت های اصلی«الگوی مفهومی نظام جامع تحقیقات دانشگاه فرهنگیان شناسایی شد.
    کلیدواژگان: پژوهش، دانشگاه فرهنگیان، نظام جامع تحقیقات
  • مهین نادری*، سید ابراهیم میرشاه جعفری، بی بی عشرت زمانی، محمد نیکخواه صفحات 195-221
    هدف پژوهش حاضر تحلیل SWOT در اجرای اقدام پژوهی از دیدگاه معلمان مجری استان چهارمحال بختیاری بود. روش پژوهش ترکیبی و جامعه پژوهش متشکل از معلمان، مدیران، متخصصان رشته علوم تربیتی و مجریان اقدام پژوهی بود. نمونه بخش کیفی 20 نفر از متخصصان رشته علوم تربیتی بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند و با تعداد 20 نفر اشباع اطلاعات حاصل شد. در بخش کمی نیز از جامعه 60 نفری، 50 نفر براساس جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند، ابزار پژوهش در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته شامل 36 گویه بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات در بخش کیفی، از تحلیل محتوا و در بخش کمی روش های  آماری توصیفی و استنباطی به کار گرفته شد. یافته های پژوهش در بخش قوت ها شامل فراهم کردن زمینه های لازم برای شناسایی و حل مستمر مشکلات آموزشی و تربیتی ایجاد باور و انگیزه در معلمان نسبت به تلاش برای حل پیوسته مشکلات و مسایل؛ ضعف ها شامل، عدم ارتقا و توسعه دانش حرفه ای معلمان، به اشتراک گذاری تجارب به عنوان یک روش یاددهی - یادگیری تنها به خاطر ارایه به جشنواره؛ فرصت ها شامل دگرگونی جایگاه مدرسه به فضایی دانش آموزمحور فراهم کردن محیط و زمینه یادگیری معلمان از ایده و دانش یکدیگر و تهدیدها شامل کمبود مدرسان توانمند برای استفاده در دوره های آموزشی است.
    کلیدواژگان: اقدام پژوهی، تهدیدها، ضعف ها، فرصت ها، قوت ها
  • رقیه سامی*، موسی پیری، بهنام طالبی صفحات 223-251
    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدلی برای توانمندسازی معلمان دوره ابتدایی مبتنی بر رویکرد درس پژوهی انجام گرفته است. روش پژوهش از نوع کیفی بوده که در آن با تحلیل محتوای کیفی، داده های حاصل از متن اسناد بالادستی و شیوه نامه های آموزش و پرورش، نتایج پژوهش های داخل و خارج کشور و متن مصاحبه با 13 نفر از مشارکت کنندگان تحلیل شد. فرایند نمونه گیری به شیوه هدفمند بوده است. اعتباریابی مدل در طول فرایند پژوهش و مطابق با شیوه های مطرح در پژوهش کیفی، از جمله سه سوسازی داده، بازنگری تحلیل ها زیر نظر سایر پژوهشگران و مشارکت کنندگان، به کارگیری یادداشت های میدانی پژوهشگر و رسیدن به اشباع داده ها تامین شده است. در تحلیل نهایی 235 مفهوم اولیه استخراج شد. درون مایه های اصلی استخراج شده از تحلیل داده ها نشان داد که عناصر اصلی مدل شامل فلسفه و چرایی توانمندسازی، هدف ها، سطوح، موانع، عوامل تسهیل کننده، پیامدها و نتایج توانمندسازی مبتنی بر رویکرد درس پژوهی برای معلمان دوره ابتدایی است. نتایج نشان داد مدل تدوین شده متناسب با نظام آموزشی متمرکز کنونی از جنبه علمی می تواند زمینه ساز پژوهش های دیگر در حوزه توسعه حرفه ای معلمان و توانمندی آنان باشد و نیز از جنبه عملی می تواند مورد استفاده سیاست گذاران آموزشی، مدیران، معلمان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، درس پژوهی، دوره ابتدایی، معلمان
  • روح انگیز کریمی*، عبدالرحیم نوه ابراهیم، اکبر حسن پور، نعمت الله موسی پور صفحات 253-284
    پژوهش حاضر به منظور طراحی الگوی ارزیابی عملکرد اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان انجام گرفت. پژوهش با رویکرد آمیخته اکتشافی اجرا شد. مشارکت کنندگان در بخش کیفی 13 نفر از مدرسان و اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان و سایر دانشگاه های مرتبط با حوزه تربیت معلم بودند که با روش هدفمند انتخاب شدند. نمونه آماری در بخش کمی 260 نفر از مدرسان تربیت معلم بودند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه های نیمه ساختاریافته، و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود. تحلیل داده های بخش کیفی با روش تحلیل محتوا و در بخش کمی تحلیل عاملی تاییدی با نرم افزار Smart PLS برای اعتبارسنجی الگوی پژوهش انجام گرفت. با تحلیل محتوای مصاحبه ها، چهار مولفه دانش حرفه ای، مهارت حرفه ای، اخلاق حرفه ای و ویژگی های شخصیتی برای ارزیابی عملکرد استادان دانشگاه فرهنگیان شناسایی شد. همچنین، یافته های تحلیل عاملی تاییدی نشان داد همه گویه های دانش حرفه ای، مهارت حرفه ای، اخلاق حرفه ای و ویژگی های شخصیتی، به جز گویه قدرت نقد و تحلیل در دانش حرفه ای و صراحت در گفتار و رفتار در ویژگی های شخصیتی، واریانس نمرات مولفه های شناسایی شده را به خوبی تبیین می کنند. بنابراین، می توان گفت مولفه های چهارگانه شناسایی شده برای ارزیابی عملکرد اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان مناسب اند.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، اعضای هیئت علمی، دانشگاه فرهنگیان، عملکرد
  • فاطمه نارنجی ثانی*، سید رسول حسینی، سمیه اسدی، احمد کیخا صفحات 285-304
    هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی ویژگی های کارآفرینانه دانشجویان شاغل به تحصیل در بستر الکترونیکی به منظور طراحی نیم رخ کارآفرین و ارایه راهکارهایی برای پرورش و تقویت آن بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از منظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری همه دانشجویان موسسه آموزش عالی الکترونیکی مهر البرز، به عنوان اولین موسسه ای که خدمات خود را در بستر الکترونیک ارایه می دهد، بود. حجم نمونه براساس فرمول کوکران، 221 نفر در نظر گرفته شد که از دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی (در مقطع کارشناسی ارشد)، انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد ویژگی های شخصیتی کارآفرینان ایرانی کردناییج و همکاران (1386) به کار گرفته شد. یافته ها نشان داد دانشجویان در ویژگی های ریسک پذیری با 64 درصد، کانون کنترل درونی با82 درصد، نیاز به موفقیت با 73 درصد، عمل گرایی با 73 درصد، چالش طلبی با 64 درصد و شخصیت کلی کارآفرینی 64 درصد در سطح بالاتر از متوسط قرار دارند، اما در ویژگی های سلامت فکری، تحمل ابهام و رویاپردازی پایین تر از حد متوسط ارزیابی شدند. بنابراین، توانمندسازی قابلیت کارآفرینی اعضای هییت علمی و دانشجویان از طریق برنامه های حمایتی مثل فرصت های مطالعاتی و دوره های کارآموزی در بخش صنعت و برگزاری برگزاری کارگاه های آموزشی برای تقویت ویژگی سلاست فکری، تحمل ابهام و رویاپردازی دانشجویان از یک سو و ایجاد شبکه های ارتباطی بین دانشگاه و صنعت از سوی دیگر در دستور کار قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، آموزش عالی، دانشجویان، ویژگی های کارآفرینی، یادگیری الکترونیکی
|
  • Vahid Manzari Tavakoli, Moneereh Karimi * Pages 7-22
    This study examined the effectiveness of group cognitive schemas training on social adjustment of female high school incompatible students in Kerman. Design study was quasi-experimental with random assignment is pre- and post-test. The study population consisted of all female high school students in the academic has the second period of Kerman. Pre-test and post-test in both groups in California have responded to the scale of social adjustment. Data using descriptive statistics such as frequency, percentage, mean and standard deviation and inferential statistical methods such as analysis of covariance was analyzed. The results showed that cognitive schemas training effected on social adjustment of female high school students in Kerman (p < 0.01). The results of this study showed that training of cognitive schemas techniques to students can be an effective step in improving their mental and physical health.
    Keywords: Cognitive schemas, Incompatible students, Social adjustment
  • Hossien Khanifar, Atefeh Ghofrani * Pages 23-47
    The purpose of this study was to assess digital competence of student-teachers on the the digital transformation in teaching-learning-process by descriptive-quantitative method. statistical population consisted of all 1870 student-teachers of University of Student-Teachers in Qom in the academic year of2019-2020.Sample size was 318students based on Morgan table and stratified random sampling was proportional to size. Data were collected using a questionnaire that was adjusted based on Bond et al. (2018) research. Data analysis was performed with the descriptive statistics (mean and standard-deviation)for the main purpose of the study(Digital-Competency of Student-teachers) and in order to obtain more accurate information at the end, with the effect of gender on digital competence was investigated by inferential statistics(Mann-Whitney U Test).The research results showed that from the students' point of view, computers and search engines are the most useful and moocs and resource management software are the least useful in the teaching-learning process. A significant number of teachers are not familiar with some of the tools in question. Students have reported the highest level of skills in the use of chat applications and social networks and the least skills in the application of statistical software and resource management software. At the end, solutions were proposed to enhance the digital competency of future teachers.
    Keywords: digital competence, Digital transformation, Student-Teachers, Teaching-learning process
  • Nader Salsabili * Pages 49-74
    This study which is part of cyclical evaluation of Farsi language arts curriculum in first cycle of primary school, from the intended curriculum to attained curriculum, seeks to recognize the process injuries and the students’ practices and teachers’ instruction shortcomings and strengths in Tahriri handwriting in above mentioned curriculum stages. The nature of research is defined in the framework of cyclical evaluation and the evaluation model stems from goal-oriented and management-oriented models of educational evaluation. In different stages to gather the needed data, different tools, including teachers’ reports, classroom observations, attitude test and questionnaire, and some interview with teachers have been used. The findings indicate that the majority of primary students, passing time, are confronted with lacks and difficulties in applying Tahriri handwriting in their manuscripts. Tahriri handwriting needs modeling and a great deal of practice and learning situations in classroom. That is much more than the potentiality of fist cycle of primary school pupils. Among the research suggestions is developing a manual of instructional guidelines of Tahriri handwriting to primary school students, one-on-one, by teachers.
    Keywords: Farsi language arts curriculum, First cycle of primary school, Handwriting instruction, Tahriri handwriting injuries
  • Shahram Mehravar *, Hosein Molaei Aliabad, Kamran Malekpour Lepari Pages 75-103

    The purpose of this study was to investigate the components of a sustainable university in Allameh Tabatabai University and to provide solutions to improve it. The research method was descriptive-survey. The statistical population of all faculty members and doctoral students of Allameh Tabatabai University was 2906 people, of which 340 people were selected by Cochran's formula by simple random method. For data collection, the questionnaire of Sustainable Property Universitymalekinia (2014) with Cronbach's alpha of 0.92 was used. For data analysis, confirmatory factor analysis, one-sample t-test and independent t-test were performed in accordance with the research questions of Friedman test. The results showed that the current situation of Allameh Tabatabai University in terms of sustainable education and research system components in a favorable situation, sustainable management system in a relatively favorable situation and in the components of a sustainable environment system, financial transparency and sustainable specialized services in an unfavorable situation has it. Also, the current situation of Allameh Tabatabai University, in the view of doctoral students in terms of sustainable education in good condition and in dimensions, sustainable management, sustainable specialized services and financial transparency in relatively good condition and in dimensions, sustainable research and environmental management in unfavorable situation contract. Also, the findings showed that there is a difference between students and faculty members in terms of dimensions of sustainable education system, sustainable research system, sustainable management system and sustainable environment system and no difference was observed in the other two areas, financial transparency and sustainable specialized services.

    Keywords: Higher education, Sustainability, Sustainable University
  • Maryam Zandkarimi *, Baheh Parvaresh, Ezatollah Ghadampour Pages 105-130

    This study aimed to investigate the impact charismatic Leadership onwork engagement with role fun at work of the mediator. This research any sortstudy is descriptive correlational study sample is included all teachers tow medium year 1397 Kermanshah city has established a number of 2845 people. The statistical sample of 338 people is the sample using the method stratified proportional size selected. For data collection questionnaires charismatic Leadership Bass and Avolio (1994), work engagement Schaufeli, Gonzalez-Roma, Salanova&Bakker (2002) and fun at work Mcdowell (2005) was used. For the analysis of structural equation modeling using statistical software was used at Partial least squres.The results show that charismatic Leadership directly (β= 0.585) is impacton work engagement,charismatic Leadership directly (β= 0.845) is impacton fun at work, fun at work directly (β=0.310))is impacton work engagement. And the effect of charismatic leadership on work engagement with the mediating role of fun at work was directly explained (β = 0.585) and indirectly (β = 0.260).

    Keywords: Charismatic Leadership, Fun at work, Work Engagement
  • Maryam Naderi *, Tayebeh Mahroozadeh, Mahdi Sajadi, Parvin Samadi Pages 131-159

    The aim of study is Evaluation of the Iranian-Islamic identity Farhangian University student-teachers and provide a template for it. The research design is of a mixed type with the quantitative approach a survey on the status of Iranian-Islamic identity in a student-teacher and the qualitative approach provide a model for the Iranian-Islamic identity.The instrument is a researcher-developed questionnaire, the validity of which was verified by the experts and CVR and the reliability of which was 0.91 through Cronbach alpha.The statistical population of male and female student-teachers in Tehran comprised 2833, the sample of which (i.e.348 participants)was chosen through stratification to respond the questionnaire.One-sample t-test was employed to analyze the data.The findings revealed thatthere exist pitfalls in seven components: belonging to Iran, national heritage, national dress, self-sufficiency and moral ethics. In the method of synthesis, the statistical society consisted of all valid scientific articles in the field of Iranian-Islamic identity. According to systematic search in databases, 1075 articles were identified based on the indexes and, based on the exit criteria, 225 researches The final analysis was selected. To provide the required information, a worksheet designed by the researcher was used. To analyze the findings, a six-stage Roberts synthesis model was used using open coding methods. According to the findings The first question, the Iranian-Islamic identity model, whichincluding fundamentals, principles and method Based on the three philosophical fundamentals: anthropology, epistemology and value-recognition were presented.

    Keywords: Identity, Iranian-Islamic identity, Philosophical fundamentals, Student-Teachers
  • Amir Aghaei *, Rashid Zolfaghari Zaferani, Narges Hassan Mordi Pages 161-193
    This inquiry aimed at designing a relevant conceptual model of the comprehensive research system of Farhangian University through understanding and interpreting of the university management system and research specialists in the field of teacher education with a qualitative phenomenological approach. To this end, participants comprised of 22 provincial managers, 6 headquarters managers, and 2 experts who were purposefully selected via variation sampling approach to capture the heterogeneity and breadth of knowledge available in the reference population. A semi-structured open-ended interview questions - was employed so as to collect more insightful data. This inquiry benefited from “Maxqda” for analyzing phase. Subsequent to the long-term coding process and to promote the trustworthiness (validity) of the present study, multi-method strategies such as triangulation, member check, peer review examination, audit trial, and maximum variation approaches were also utilized. Interceders’ agreement also shown 0.91 which guaranteed that healthy coding decisions were made on coding. In the process of conducting the research, to identify the categories, components and dimensions of the research system, content analysis was performed. Finally, after reviewing and analyzing the text of interviews and theoretical texts, "117 categories, 25 main components and 6 dimensions" as infrastructure The main "conceptual model of the comprehensive university research system" was identified and the model was designed.
    Keywords: Comprehensive research system, Research, Farhangian University
  • Mahin Naderi *, Seyd Ebraheim Meirsha Jafari, Bi Bi Eshrat Zamani, Mohmad Neikkhah Pages 195-221
    The present study was aimed to analyze the implementation of action research from the executing teachers’ viewpoints in Chaharmahal and Bakhtiari Province via SWOT. To do so, a mixed-methods research was employed. The statistical population consisted of teachers, principals, specialists in the field of education and action research executives. The sample of the qualitative section consisted of 20 education experts selected via a purposive sampling method. Accordingly, data saturation was achieved. In the quantitative section with a 60-member population, 50 participants were selected via Morgan's table and stratified random sampling method. The research instrument was semi-structured interviewing in the qualitative section, and a36-item researcher-made questionnaire in the quantitative section. The content analysis technique was used to analyze the data collected in the qualitative section, and descriptive and inferential statistical methods and software such as AMOS and SPSS were used in a quantitative section. The research Findings in the Strengths dimension include providing the necessary grounds for identifying and continuously solving educational and training problems, creating trust and motivation in teachers to solve problems continuously; in the Weaknesses dimension, findings include not promoting and developing teachers' professional knowledge, sharing experiences as a teaching-learning method just to present to the festival; in the Opportunities dimension, they include transforming school environments into a student-centered ones, providing an environment for teachers to learn from each other's ideas and knowledge; and finally in the Threats dimension, they include lacking in capable teachers to use in training courses.
    Keywords: Action research, Opportunities, Strengths, Threats, weaknesses
  • Rogaie Sami *, Moosa Piri, Behnam Talebi Pages 223-251
    The present study aimed at modelling for empowerment of primary school teachers based on lesson study approach. The research method was qualitative in which , the obtained data from the upper-hand documents, ministry of education’s bylaws, internal and foreign research results, and the texts of interviews with the participants (n=13), were analyzed in a qualitative research method through inductive content analysis. The sampling process was purposeful. Validation of the model has been rendered through the process of the research according to the common methods in a qualitative research, such as triangulation, revision of the analyses with the assistance of the participants and other researchers, the researcher’s use of her own field notes, and reaching to data saturation. In the Final analysis, 235 preliminary concepts were extracted. The main motifs extracted from the data analysis revealed that the main elements of the model included:  philosophy of empowerment, aims, levels, obstacles, facilitators, consequences, and the results of empowerment based on the lesson study approach for primary school teachers. The results indicated that the framed model in line with the current concentrated educational system could pave the ground, scientificall , for future researches in the area of teachers' professional development and their empowerment, and practically, it could be employed by educational policy-makers, managers, and teachers.
    Keywords: Empowerment, Lesson Study, primary school, Teachers
  • Roohangiz Karimi *, Abdorahim Navehebrahim, Akbar Hassanpoor, Nematollah Mousapour Pages 253-284
    The present study was conducted to design a model of performance appraisal for faculty members in Farhangian University. The study adopted exploratory sequential mixed method. In the qualitative part, the participants were 13 faculty members selected through purposive sampling method. In the quantitative part, the study sample comprised 260 teacher educators selected by stratified random sampling. The data was collected through semi-structured interviews and self-administrated questionnaire. Content analysis method by use of Smart PLS software was applied to validate the conceptual model. The findings showed four main dimensions namely Professional knowledge, Professional skills, Professional ethics and personality traitas instruments to appraise faculty members’ performance. The confirmatory factor analysis also showed that all items of the identified dimensions, except for the critique and analysis power in professional knowledge and blunt and direct in speech and behavior in personality traitas, had good variance explanation for each identified dimension’ scores. The results of the second-order confirmatory factor analysis showed that the four identified components have a sufficient factor load to predict the faculty members’ performance appraisal in Farhangian University.
    Keywords: Faculty Members, Farhangian University, Performance appraisal, Performance
  • Fatemeh Narenji Thani *, Seyed Rasoul Hosseini, Somaye Asadi, Ahmad Keykha Pages 285-304
    The aim of this study is to evaluate the entrepreneurial characteristics of students within the context of e-learning to design an entrepreneurial profile and also to provide programs to strengthen it. The current research, in terms of objective, is applied and also a descriptive investigation. The statistical population of this study is composed of all students from the Mehralborz Institute of Higher Education as the first electronic institution in Iran which delivered all educational services electronically who have been selected to estimate the sample size by using the Cochran formula, 221 of them in different fields of study (master's level). The standard Kordnaij et al.‘s questionnaire on the personality characteristics of Iranian entrepreneurs was used to collect data and the sample was analyzed using SPSS software and a t-sample test. Findings show that students in the characteristics of risk-taking with (64) percent, internal control center with (82) percent, need for success with (73) percent, pragmatism with (73) percent, challenge-solving with (64) percent and overall entrepreneurial personality (64) % are above average (positive) but were rated below average in mental health, ambiguity tolerance, and dreaming characteristics. Therefore, it is necessary to empower the entrepreneurial ability of faculty members and students through support programs such as study opportunities and internships in the industry and holding workshops to strengthen the intellectual capacity, tolerate ambiguity and students' dreaming on the one hand, and create communication networks between the university and industry, on the other hand, should be on the agenda.
    Keywords: E-learning, Entrepreneurial Characteristics, evaluation, Higher education, Students