فهرست مطالب

مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مینا تقی پور، نرگس پاچناری، حسین عزیزی، محسن ناصری، سعید سمنانیان* صفحات 1-18

    اعتیاد به مواد مخدر یک بیماری مزمن و عود کننده با ماهیت پیچیده زیستی، روانی و اجتماعی است که شامل سه مرحله مصرف مواد، محرومیت یا ترک مواد و بازگشت مجدد به سوء مصرف مواد می باشد. بازگشت مجدد به سوء مصرف مواد مانع اصلی درمان اعتیاد است. میزان بازگشت افراد در طول یک سال ترک به طور متوسط بین 40 تا 60 درصد برآورد شده است و علی رغم تحقیقات گسترده پیش بالینی و بالینی، شیب بازگشت به سوءمصرف مواد مخدر طی نیم قرن اخیر بدون تغییر مانده است. از طرفی دیگر اغلب مطالعات در حوزه اعتیاد بر روی مدل های حیوانی آزمایشگاهی انجام شده که نتایج آن ها به طور کاربردی قابل ترجمه به مطالعات بالینی نمی باشند، از این رو به نظر می رسد علت عدم درمان قطعی انواع روش های درمانی این بیماری شاید به این خاطر باشد که مکانیسم های دقیق درگیر بازگشت به سوءمصرف به خوبی مورد مطالعه و کاوش قرار نگرفته و مطالعات پیش بالینی آن گونه که باید قابل تعمیم به شرایط بالینی نبوده است. بنابراین با توجه به اهمیت شناخت پدیده بازگشت به سوءمصرف مواد، در این مقاله مروری قصد داریم با نگاه فیزیولوژیکی از جنبه های مختلف از جمله معرفی مدل های حیوانی، مکانیسم های سلولی- مولکولی، عوامل مستعدکننده، معرفی بیومارکرها، رویکردهای درمانی شیمیایی، الکتریکی، شناختی رفتاری و طب سنتی ایرانی این پدیده را مورد بررسی قرار دهیم تا با درک هر چه بهتر این پدیده تحقیقات در حوزه درمان اعتیاد هدفمند و کاربردی تر از گذشته مورد ارزیابی و انجام قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اعتیاد، بازگشت مجدد به سوءمصرف مواد، رویکردهای درمانی اعتیاد، مدل حیوانی ترجیح مکان شرطی شده، مدل حیوانی خود تجویزی
  • سارا سبوئی، سید محمد احمدی سلیمانی، حسین عزیزی* صفحات 19-27
    زمینه و هدف

    نوجوانی یک مقطع زمانی حساس رشد مغزی در نظرگرفته می شود که تغییرات ماندگار مغزی می تواند در آن رخ دهد. شواهدی وجود دارد که نشان دهنده افزایش چشمگیر سوء مصرف اوپیات ها در میان نوجوانان در سال های اخیر است. با وجود مطالعات زیادی که در زمینه اثرات مصرف داروهای مخدر انجام شده است، اثرات بلند مدت نوروبیولوژیک و رفتاری مواجهه با اوپیات ها در نوجوانی که به عنوان دوران حساس بلوغ سیستم عصبی درنظرگرفته می شود، به میزان زیادی ناشناخته باقی مانده است. در این مطالعه به بررسی مواجهه مزمن با مورفین در دوران نوجوانی و اثرات بلندمدت آن بر علایم فیزیکی و بیزاری محرومیت از مورفین القایی با نالوکسان در موش های صحرایی وابسته به مورفین در طی بزرگسالی می پردازیم.

    روش ها

    در این مطالعه به موش های صحرایی نر نوجوان (31 روزه) دوز افزایشی 2/5 میلی گرم/کیلوگرم مورفین (25-2/5 میلی گرم/کیلوگرم) به صورت زیر جلدی روزی دو بار به فاصله هر 12 ساعت یکبار به مدت ده روز تزریق شد. سپس در دوران بزرگسالی موش های صحرایی (60 روزه) آزمون رفتاری بیزاری مکان شرطی شده به دنبال ایجاد وابستگی در آن ها جهت بررسی جنبه های انگیزشی منفی سندرم محرومیت از مورفین القا شده با نالوکسان انجام گردید. همچنین در همین حیوانات پس از تزریق نالوکسان علایم رفتاری سندرم محرومیت از مورفین ثبت و بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مواجهه ی مزمن موش صحرایی نر با مورفین در نوجوانی به طور معنی داری سبب افزایش علایم فیزیکی و بیزاری ناشی از محرومیت مورفین (القایی با نالوکسون) در همین موش ها در بزرگسالی می شود.

    نتیجه گیری

    مواجهه مزمن با مورفین در نوجوانی که دوره مهمی در تکامل مغز محسوب می شود، می تواند سبب بروز تغییرات ماندگار رفتاری و نوروبیولوژیکی در سیستم عصبی گردد که موجب تغییر در روند محرومیت از مورفین در بزرگسالی شود.

    کلیدواژگان: بیزاری مکان شرطی شده، سندرم محرومیت از مورفین، موش صحرایی، نوجوانی
  • فاطمه مهسا کارآموزیان، غلامرضا شریفی سیرچی، مونا سلیمی*، عزیز فومن اجیرلو صفحات 28-38
    زمینه و هدف

    از آنجا که فرآورده های استخراج شده از گیاهان دارویی نقش مهمی در درمان سرطان دارند، این مطالعه با هدف بررسی اثر سمیت عصاره های برگ تیمار شده بادرشبی با القاء کننده های مختلف بر روی چهار رده سلول سرطانی انجام شد.

    روش ها

    پس از دو سال کشت بادرشبی در کرمان، محلول پاشی برگی با اسید سالیسیلیک و اسید بتا آمینوبوتیریک یک ماه قبل از برداشت در غلظت  0، 0/5 و 1 میلی مولار  انجام شد. سپس اثر سمیت سلولی هر عصاره در دو غلظت 0/25 و 0/125 میلی گرم بر میلی لیتر بر روی 4 رده سلول سرطانی در 5 تکرار با روش MTT ارزیابی شد. . 103 × 3-5  سلول در پلیت های 96 خانه ای کشت شدند و درصد سمیت سلولی پس از 72 ساعت محاسبه گردید.

    یافته ها

    از میان چهار رده سلول سرطانی انسانی، سلول های سرطان کبد و پستان بیشترین حساسیت را نسبت به عصاره های تام برگ تیمار شده بادرشبی بسته به تیمار انجام شده با مقادیر مختلف القاء کننده های اسید سالیسیلیک و اسید بتا آمینوبوتیریک در هر دو غلظت  0/25 و 0/125 میلی گرم بر میلی لیتر پس از گذشت 72 ساعت نشان دادند. نتایج نشان داد که کمترین حساسیت در برابر عصاره ها در هر دو غلظت، متعلق به سلول های سرطان کولون می باشد. کاربرد هر دو القاء کننده اسید سالیسیلیک و اسید بتا آمینوبوتیریک در شرایط رشد گیاه باعث افزایش درصد سمیت سلولی بر روی رده Hep-G2 شد، در حالی که بر روی ردهHT-29  اثر قابل ملاحظه ای نداشت.

    نتیجه گیری

    عصاره های تیمار شده بادرشبی در غلظت بالا، سمیت سلولی قابل توجهی بر روی سلول های سرطانی کبد و پستان از خود نشان دادند. البته، مطالعات بیشتری نیاز است تا اجزای تشکیل دهنده عصاره جدا و اثرات آن ها مشخص شوند.

    کلیدواژگان: القاءکننده، بادرشبی، سرطان، سمیت سلولی
  • خدیجه فریدون فرا، امیرعباس منظمی*، زهره رحیمی، مهرعلی رحیمی صفحات 39-48
    زمینه و هدف

    نقش پروتئین های بتاکلوتو و فاکتوررشد فیبروبلاست 21 در شرایط دیابت نوع دو و کبد چرب غیرالکلی به خوبی تبیین شده است اما تحقیقات محدودی درخصوص اثر تمرین مقاومتی بر بیان این پروتئین ها در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین آثار هشت هفته تمرین مقاومتی بر بیان پروتئین های بتاکلوتو و فاکتور رشد فیبروبلاست 21 در زنان دیابتی مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه 30 زن دیابتی (سن 8 ± 48  سال، قد 2 ± 158سانتی متر ، وزن 8 ± 76 کیلوگرم) دارای کبد چرب غیرالکلی درجه دو و سه شرکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه 15 نفره کنترل و تمرین تقسیم شدند. گروه تمرین، تمرینات مقاومتی عضلات بالاتنه و  پایین تنه را  به صورت سه ست (70-50  درصد یک تکرار بیشینه، 16-10 عضلات پا و سینه و از تکنیک الایزا جهت اندازه گیری سطح سرمی بتاکلوتو و فاکتوررشد فیبروبلاست 21 استفاده شد. داده ها با آنالیز واریانس دو طرفه با اندازه گیری مکرر و سطح معناداری 0/05 > p آنالیز شدند.

    یافته ها

    در گروه کنترل به غیر از انسولین و پروتئین بتاکلوتو، بقیه متغیر ها تفاوت معناداری در پیش و پس آزمون نداشتند(0/05 > p) اما در گروه تمرین تفاوت متغیرهای وزن، ترکیب بدن، نسبت دورکمر به دور ران، انسولین ،گلوکز، بتاکلوتو و  فاکتور رشد فیبروبلاست 21 معنادار بود (0/05 > p). مقایسه گروه کنترل و تمرین نشان داد که در گروه تمرین بطور معناداری (0/05 > p) سطح سرمی بتاکلوتو افزایش و فاکتور رشد فیبروبلاست 21 کاهش یافته بود.

    نتیجه گیری

    تمرین مقاومتی در بهبود عدم تعادل ایجاد شده در سطح سرمی بتاکلوتو و فاکتور رشد فیبروبلاست 21 در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 دارای کبد چرب موثر است.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، دیابت نوع دو، کبد چرب غیرالکلی، مقاومت به انسولین
  • افسانه آستین چپ، امیرعباس منظمی*، زهره رحیمی، مهرعلی رحیمی صفحات 49-58
    زمینه و هدف

    نقش پروتئین های بتاکلوتو و فاکتور رشد فیبروبلاست 21 در شرایط دیابت نوع 2 و کبد چرب غیرالکلی به خوبی تبیین شده است اما تحقیقات محدودی درخصوص اثر تمرین استقامتی با شدت متوسط بر بیان این پروتئین ها در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین آثار 8 هفته تمرین استقامتی بر بیان این دو پروتئین در زنان دیابتی مبتلا به کبد چرب غیرالکلی اجرا شد.

    روش ها

    30 زن دیابتی (سن 7 ± 53 سال ، قد 4 ± 158 سانتی متر، وزن 9 ± 75 کیلوگرم) دارای کبد چرب غیرالکلی درجه دو و سه در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه 15 نفره کنترل و تمرین تقسیم شدند. تمرینات گروه تمرین به صورت دویدن در هر بار به مدت 30-45 دقیقه و شدت 70-60% ضربان قلب ذخیره و سه جلسه در هر هفته و طی هشت هفته اجرا شد. گروه کنترل هیچ برنامه تمرینی انجام ندادند. جهت اندازه گیری حداکثر اکسیژن مصرفی از آزمون پیاده روی راکپورت و از تکنیک الایزا جهت اندازه گیری سطح سرمی  بتاکلوتو و فاکتور رشد فیبروبلاست 21 استفاده شد. از آنالیز واریانس دوطرفه با اندازه گیری مکرر جهت تعیین معنی داری تفاوت ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که در گروه کنترل، در مقایسه درون گروهی به غیر از پروتئین بتاکلوتو در بقیه متغیر ها تفاوت معناداری مشاهده نشد اما در گروه تمرین این تفاوت ها در متغیرهای وزن، ترکیب بدن، نسبت دورکمر به دور لگن، انسولین ،گلوکز، بتاکلوتو و فاکتور رشد فیبروبلاست 21 معنادار بودند (0/05> p). همچنین در مقایسه بین گروهی پروتئین های بتا کلوتو و فاکتور رشد فیبروبلاست 21 در گروه های کنترل و تمرین با هم تفاوت معنادار (0/05 > p) داشتند.

    نتیجه گیری

    تمرین استقامتی از نوع دویدن با شدت متوسط در بهبود عدم تعادل ایجاد شده در سطح سرمی بتا کلوتو و فاکتور رشد فیبروبلاست 21 در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 دارای کبد چرب موثر است.

    کلیدواژگان: بتا کلوتو، تمرین استقامتی، دیابت نوع دو، فاکتور رشد فیبروبلاست 21، مقاومت به انسولین
  • مریم پورصادق فرد، مهدی کریمیان، مجتبی نی داوودی، مسعود حقانی، مهناز بیات* صفحات 59-66
    زمینه و هدف

    سندرم تونل کارپال شایعترین نوروپاتی عصب مدیان است. شواهدی وجود دارد که استاتین ها ممکن است اثراتی غیر از کاهش کلسترول برای محافظت از اعصاب داشته باشند. این مقاله به بررسی تاثیر روزوواستاتین بر علایم بالینی در بیماران با سندرم تونل کارپال می پردازد.

    روش ها

    در این مطالعه مداخله ای، 50 بیمار با سندرم تونل کارپال خفیف تا متوسط با رضایت آگاهانه در دو گروه درمان و کنترل شرکت کردند. روزانه به مدت یک ماه قرص های روزوواستاتین 20 میلی گرم به گروه درمان و دارونما به گروه کنترل داده شد. مطالعه انتقال عصب  بر روی انگشت سوم همه بیماران توسط دو متخصص مغز و اعصاب انجام شد. از مقیاس آنالوگ بصری  برای ارزیابی اثر کاهش دهنده درد استفاده شد. به منظور بررسی شدت درگیری عصب میانی بر اساس متد الکترودیاگنوزیس، از اندازه گیری تاخیر هدایت عصب حسی و حرکتی عصب میانی استفاده شد. شدت علایم و وضعیت عملکرد بیماران نیز توسط پرسشنامه بوستون ارزیابی شد.

    یافته ها

    نمره درد بیماران در گروه درمان بعد از مداخله  2/69 ± 3/91 کاهش معنی داری نسبت به قبل از مداخله 3/2 ± 5/8 نشان داد (0/025 = p)  ولی از نظر شدت علایم و وضعیت عملکرد تفاوت معنی داری وجود نداشت.  

    نتیجه گیری

    روزوواستاتین می تواند در کاهش درد همراه با سندرم تونل کارپال موثر باشد. ما بر این باوریم که این کاهش درد می تواند تاثیر قابل قبولی بر کیفیت زندگی بیماران داشته باشد و مشکلات آن ها را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: الکترو دیاگنوزیس، روزوواستاتین، سندرم تونل کارپ، نوروپاتی عصب مدیان
  • بهروز عبدلی، فاطمه حافظی، نصور احمدی* صفحات 67-75
    زمینه و هدف

    هدف از این تحقیق، تاثیر تمرین ‌هوازی بر تثبیت حافظه فضایی و شاخص پروتئین کرب در بافت هیپوکامپ موش های صحرایی‌ جوان محروم از خواب بود.

    روش‌ ها: 

    40 موش صحرایی 4 هفته‌ای سالم نر از نژاد ویستار به روش تصادفی به چهار گروه بدون فعالیت‌بدنی-خواب طبیعی (کنترل)؛ بدون فعالیت‌بدنی-محروم از خواب (بی‌خوابی)؛ فعالیت‌بدنی-خواب طبیعی (فعالیت‌بدنی) و فعالیت‌بدنی-محروم از خواب (فعالیت‌بدنی و بی‌خوابی) تقسیم شدند. فعالیت بدنی شامل 4 هفته تمرین هوازی با استفاده از دویدن روی تردمیل بود. در تمرین هوازی موش ها هفته اول و دوم، به مدت 5 روز در 2 بخش 15 دقیقه‌ای با سرعت 10 متر بر دقیقه و هفته سوم در 3 بخش 15 دقیقه‌ای با سرعت 15 متر بر دقیقه و در هفته چهارم در 4 بخش 15 دقیقه‌ای با سرعت 15 متر بر دقیقه روی تردمیل با شیب صفر درجه می‌دویدند. پس از پایان پروتکل تمرین هوازی، مرحله اکتساب حافظه در ماز آبی موریس انجام شد. سپس، جهت القای بی خوابی حیوانات به مدت 24 ساعت در داخل سکوی چندگانه اصلاح شده قرار گرفتند. آزمون تثبیت حافظه فضایی، پس از 24 ساعت بی‌خوابی انجام شد. برای اندازه‌گیری شاخص کرب در هیپوکامپ از تکنیک وسترن بلات استفاده شد.

    یافته ‌ها: 

    فعالیت بدنی باعث بهبود اکتساب و تثبیت حافظه فضایی و بی‌خوابی باعث تخریب تثبیت حافظه فضایی در موش‌ها شد (0/05 ˂ p ). فعالیت بدنی باعث پیشگیری از تخریب تثبیت حافظه فضایی ناشی از کم‌خوابی شد. هم‌چنین، یافته‌ها نشان داد که فعالیت بدنی باعث افزایش بیان پروتئین کرب شد اما بی‌خوابی تاثیر معنی‌داری بر میزان بیان پروتئین کرب نداشت. با وجود این، تاثیر فعالیت‌بدنی بر میزان بیان پروتئین کرب در موش های دارای بی‌خوابی معنی‌دار بود (0/05 ˂ p ).

    نتیجه ‌گیری: 

    به‌نظر می‌رسد تمرین هوازی بر روی تردمیل قادر به پیشگیری از اثرات مخرب بی‌خوابی بر تثبیت حافظه فضایی موش های صحرایی‌ می‌ باشد.

    کلیدواژگان: تردمیل، خواب، ورزش، یادگیری
  • محسن جعفری* صفحات 76-81

    هدف این مطالعه تاثیر دو نوع تمرین تناوبی شدید (HIT) و تداومی کم شدت (LIT) بر بیان ژن های پروتئین انتقال فسفولیپید (PLTP)، پروتئین انتقال استر کلستریل (CETP) و پروتئین آلفای متصل به افزاینده CCAAT (C/EBPα) پس از سیزده هفته تغذیه موش ها با رژیم غذایی پرچرب (HFD) بود. موش های صحرایی نر ویستار پس از 13 هفته دریافت HFD به سه گروه کنترل، تمرین HIT و تمرین LIT تقسیم شدند. تمرینات به مدت دوازده هفته (پنج روز در هفته) انجام شدند. پس از تمرینات میزان بیان ژن های PLTP و C/EBPα در گروه HIT بیشتر از گروه های LIT و کنترل بود (0/05 p ≤) ولی بین گروه های کنترل و LIT تفاوتی مشاهده نشد (0/05 p >). همچنین میزان بیان ژن CETP در گروه HIT بیشتر از گروه های LIT و کنترل و در گروه LIT بیشتر از گروه کنترل بود (0/05 p ≤). بنابراین در موشها، تمرینات HIT در افزایش بیان ژن های PLTP، CETP و C/EBPα موثرتر از تمریناتLIT هستند.

    کلیدواژگان: نفارکتوس میوکارد، تمرین استقامتی، تمرین تناوبی شدید، کلسترول
|
  • Mina Taghipour, Narges Pachenari, Hossein Azizi, Mohsen Naseri, Saeed Semnanian* Pages 1-18

    Drug addiction is a chronic disease with biological, psychological and social consequences that includes three stages of drug use, withdrawal and relapse. The relapse is considered as the main obstacle to the treatment of addiction. In spite of extensive researches on neurobiological mechanisms of relapse using a variety of chemical and electrical methods, the rate of relapse to drug use is 40–60 percent within a year after the cessation of treatment and it has remained unchanged for the half a century ago. On the other hand, most studies in the field of addiction have been performed on laboratory animal models that results cannot be translated into clinical studies precisely, however, most available treatments are still relatively ineffective, because little information is available on the molecular and cellular underlying mechanisms of relapse. Therefore, given the importance of recognizing of relapse, in this review article we evaluate physiologically this phenomenon from various aspects, including the animal models, cellular-molecular mechanisms, predisposing factors, biomarkers, chemical, electrical, cognitive behavioral and Iranian traditional medicine treatment approaches, in the hope that researches on addiction treatment should be evaluated more purposefully than before.

    Keywords: Relapse, Addiction treatment approaches, Conditional place preference, Self-administration
  • Sara Sabuee, Seyed Mohammad Ahmadi Soleimani, Hosein Azizi* Pages 19-27
    Background and aims

    Adolescence is considered as a critical developmental period during which long-lasting changes occur in the brain. Accumulating evidence support the growing non-medical use of morphine during adolescence. However, the long-term neurobiological and behavioral effects of opiate exposure during this stage are still remained largely unexplored. The present study examined the long term effects of adolescent morphine exposure on withdrawal signs and the negative motivational aspects of morphine withdrawal syndrome induced by naloxone in adult morphine dependent rats.

    Methods

    Adolescent male Wistar rats (30 days old) were administered increasing doses of morphine (from 2.5 to 25 mg/kg, s.c.) every 12 h, for 10days. Control rats received saline with the same protocol. Thereafter, during adulthood (65 days old), they were rendered dependent on morphine and tested for opioid withdrawal-induced conditioned place aversion to investigate the negative motivational aspects of withdrawal syndrome induced by naloxone.

    Results

    Results showed that adolescent morphine treatment significantly increases the expression of morphine withdrawal signs and potentiates naloxone-induced conditioned place aversion in adult morphine dependent rats.

    Conclusion

    It can be concluded that chronic morphine treatment during adolescence in rats causes prolonged behavioral (and most probably neurobiological) changes in the central nervous system, which results in alteration of morphine withdrawal in adulthood.

    Keywords: Conditioned place aversion, Morphine withdrawal syndrome, Rat, Adolescence
  • Fatemeh Mahsa Karamoozian, Gholam Reza Sharifi Sirchi, Mona Salimi*, Aziz Fouman Ajirlou Pages 28-38
    Background and aims

    Since products extracting from medicinal plants play an important role in the treatment of cancer, this study was performed to investigate the cytotoxicity effects of the total extracts obtained from the leaves of Dracocephalum moldavica (L.) treated with different elicitors on four human cancer cell lines.

    Methods

    Following cultivating the Dracocephalum moldavica in Kerman for two years, foliar spraying was carried out using salicylic acid and beta-aminobutyric acid at 0, 0.5 and 1 mM concentrations one month before harvesting. Then, the cytotoxic effect of each extract at two concentrations; 0.25 and 0.125 mg/ml was evaluated towards four human cancer cell lines at 5 replications using MTT assay. 3-5 × 103 number of the cells were seeded in 96-well plates and the percentage of cytotoxicity was determined after 72 h of incubation.

    Results

    Among the four cancer cell lines, liver and breast cancer cells demonstrated the most sensitivity against the total extracts obtaining from the treated leaves of D.moldavica depending on the type treatment with different amounts of salicylic acid and beta-aminobutyric acid elicitors at two concentrations; 0.25 and 0.125 mg/ml after 72 hours of incubation. Results also showed that the lowest sensitivity to the extracts belonged to the colorectal carcinoma cells at two concentrations. Usage of both salicylic acid and beta-aminobutyric acid as elicitors in the process of plant growth increased the percentage of cytotoxicity on Hep-G2 cell line, while it had no remarkable effect on HT-29 cells.

    Conclusion

    Total extracts obtaining from the treated leaves of D. moldavica at a high concentration displayed a considerable cytotoxicity towards human breast and hepatocellular carcinomas. Indeed, further studies are needed to separate the constituents of the extracts and investigate their effects.

    Keywords: Elicitor, Dracocephalum moldavica, Cancer, Cytotoxicity
  • Khadijeh Fereidoonfar, Amirabbas Monazzami*, Zohreh Razimi, Mehrali Rahimi Pages 39-48
    Background and aims

    Research on the effects of resistance training on fibroblast growth factor 21 (FGF21) and βKlotho protein expression in patient with nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) is limited. We aimed to determine effects of eight weeks resistance training on serum level of βKlotho and FGF21 in diabetic women with NAFLD.

    Methods

    Thirty diabetic women (age 53 ± 7, height 158±4, weight 75 ± 9) with NAFLD participated in this study Subjects were randomly divided into two groups of control (n = 15) and exercise (n = 15). The training group performed resistance training of upper and lower body muscles in 3 sets of 50% - 70% of one repetition and 10-16 repeat in each session and three sessions per week for eight weeks. The control group did not perform any exercise program. Leg and chest muscle strength was measured by one repetition maximum (1RM) test. Serum level of βklotho and FGF21were measured by ELISA technique. Two-way ANOVA test with repeated measures with p < 0.05 was used to determine the significant differences.

    Results

    Except for βKlotho and insulin serum levels, none of the other variables of the control group showed significant difference in pre and post training. However, in the training group, weight, fat percent, body mass index, Waist to hip ratio, insulin, glucose, βKlotho and FGF21 levels were significantly changed after training (p < 0.05). A significant difference was observed between control and training groups in βKlotho and FGF21 levels (p < 0.05).

    Conclusion

    Resistance training could improve imbalance of FGF21 and βKlotho protein expression in women with type 2 diabetes and NAFLD.

    Keywords: Resistance training, type 2 Diabetes, non-alcoholic fatty liver disease, Insulin resistance
  • Afsaneh Astinchap, Amirabbas Monazzami*, Zohreh Rahimi, Mehrali Rahimi Pages 49-58
    Background and aims

    Research on the effects of endurance training on fibroblast growth factor 21 (FGF21) and βKlotho protein expression in patient with nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) is limited. We aimed to determine effects of eight weeks endurance training with moderate intensity on FGF21 and βKlotho protein expression in diabetic women with NAFLD.

    Methods

    Thirty diabetic women (age 53 ± 7, height 158 ± 4, weight 75 ± 9) with NAFLD participated in this study Subjects were randomly divided into two groups of control (n = 15) and exercise (n = 15). The training was performed by running in each session for 30-45 min with 60-70% of the heart rate reserve and three sessions per week for eight weeks. Control group did not perform any exercise program. Rockport walking test and ELISA technique were used to measure VO2max and βKlotho and FGF21 protein expression, respectively. Two-way ANOVA test with repeated measures and p < 0.05 was used to determine the significant differences.

    Results

    Except for βKlotho serum level, none of the other variables of the control group showed significant difference in pre and post training. However, in the training group, weight, fat percent, body mass index, Waist to hip ratio, insulin, glucose, βKlotho and FGF21 levels were significantly changed after training (p < 0.05). A significant difference was observed between control and training groups in βKlotho and FGF21 levels (p < 0.05).

    Conclusion

    Endurance training could improve imbalance of FGF21 and βKlotho protein expression in women with type 2 diabetes and NAFLD.

    Keywords: βKlotho, Endurance training, Type 2 diabetes, Fibroblast growth factor 21, Insulin resistance
  • Maryam Poursadeghfard, Mehdi Karimian, Mojtaba Neydavoodi, Masoud Haghani, Mahnaz Bayat* Pages 59-66
    Background and aims

    Carpal Tunnel Syndrome (CTS) is the most common neuropathy of the median nerve. There is enough empirical evidence to show that statins may have neuroprotective effect other than cholesterol reduction. In this research we investigated the effect of rosuvastatin on the clinical symptoms in patients with mild to moderate CTS.

    Methods

    In this interventional study, 50 patients with mild to moderate CTS participated in both treatment and control groups. Rosuvastatin 20 mg and placebo were administered daily to the treatment and control group respectively. The Nerve conduction study was performed on the third finger of all patients by two neurologists. The Visual Analogue is an acceptable scale to measure the amount of pain that a patient feels. Based on the electrodiagnosis method the neuropathy of the median nerve evaluated by measurements of the sensory and motor nerve conduction delay. The severity of symptoms and performance status of patients were also assessed by the Boston questionnaire.

    Results

    The pain index in the treatment group after intervention was 3.91 ± 2.69 that showed a significant decrease (p = 0.025) compare to before intervention (5.8 ± 3.2), but there was no significant difference in terms of symptom severity and functional status before and after the intervention.

    Conclusion

    Rosuvastatin can be effective especially in reducing the pain associated with CTS. We believe this positive effect can have a marked effect on the patients' quality of life and reduce the pain-associated problems.

    Keywords: Electrodiagnosis, Rosuvastatin, Carpal tunnel syndrome, Median nerve neuropathy
  • Behrouz Abdoli, Fatemeh Hafezi, Nassour Ahmadi * Pages 67-75
    Background and aims

    The aim of the present study was to investigate the effect of aerobic training on consolidation of spatial memory and CREB protein index in the hippocampal tissue of sleep deprived young rats.

    Methods

    Forty Wistar young male rats were randomly assigned to four groups: sedentary/normal sleep control group (Cr), sedentary/sleep deprived (Sd), physical activity/normal sleep (Ph/Ns) and physical activity/ sleep deprived (Ph/Sd). Physical activity was included four weeks aerobic training by running on treadmill. Rats performed aerobic training 5 days/week for 4 weeks by running on a treadmill with a zero-degree slope. In the first and second weeks rats ran for 2 sets of 15 min with speed of 10 m/min. In the third week, 3 sets of 15 min with speed of 15 m/min was performed. In the fourth week, 4 sets of 15 min with speed of 15 m/min was done. After aerobic training, the memory acquisition was asesseded by Morris water maze. Then, sleep deprivation was induced in rats of Sd and Ph/Sd groups for 24 h by a multiple platform device. The spatial memory consolidation was tested 24 h after sleep deprivation. Western blot technique was used to measure the CERB protein index in the hippocampus.

    Results

    Aerobic training improved acquisition and consolidation of spatial memory while sleep deprivation destroyed the spatial memory (p ˂ 0.05). However, aerobic training prevented the destruction of spatial memory consolidation induced by sleep deprivation. Aerobic training also increased expression of CERB but sleep deprivation had no significant effect on the expression of CERB. However, the effect of aerobic training on the expression of CERB in the sleep deprived rats was significant (p < 0.05).

    Conclusion

    It seems that aerobic training on treadmill is able to prevent the adverse effects of sleep deprivation on the spatial memory consolidation in rats.

    Keywords: It seems that aerobic training on treadmill is able to prevent the adverse effects of sleep deprivation on the spatial memory consolidation in rats
  • Mohsen Jafari* Pages 76-81

    Effect of high intensity interval training (HIT) and low intensity continuous training was examined on Phospholipid Transfer Protein (PLTP), Cholesteryl Ester Transfer Protein (CETP) and CCAAT-enhancer-binding proteins (CEBP/α) genes expression after 13 weeks high fat diet (HFD) in rats. Male Wistar rats were assigned in three groups including control, HIT and LIT after 13 weeks high fat diet (HFD). Trainings were performed for 12 weeks (5 days per week). PLTP and C/EBPα genes expression in HIT group was found higher than LIT and control groups (p ≤ 0.05) but no difference was observed between LIT and control groups (p > 0.05). CETP gene expression in HIT group was higher than LIT and control groups, and in LIT group was higher than control group (p ≤ 0.05). Thus, HIT trainings are more effective than LIT trainings in elevation of PLTP, CETP and CEBP/α genes expression in rats.

    Keywords: Myocardial Infarction, Endurance Training, High-Intensity Interval Training, Cholesterol