فهرست مطالب

علوم پزشکی صدرا - سال هشتم شماره 4 (پاییز 1399)

مجله علوم پزشکی صدرا
سال هشتم شماره 4 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا ذوقی پایدار*، معصومه آذیش، مهردخت مزده، علی اکبر رضایی، علیرضا ترابی صفحات 321-334
    مقدمه

    درد یک تجربه ی ذهنی است و چون دارای مولفه های شناختی و هیجانی بوده، می تواند تحت تاثیر متغیرهای شخصیتی و روانشناختی قرار بگیرد که در ایجاد و یا بدتر کردن عامل اولیه درد نقش دارند. هدف پژوهش حاضر پیش بینی شدت دردهای عضلانی مزمن بر اساس تیپ شخصیتی، سخت رویی و حمایت اجتماعی ادراک شده است.

    روش ها

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل 121 نفر از زنان متاهل مبتلابه درد عضلانی مزمن می باشند که به بیمارستان سینا،  کلینیک امام خمینی (ره)، کلینیک مباشر، کلینیک مهدیه، کلینیک خصوصی برخی از پزشکان در شهر همدان مراجعه کردند می باشند و توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب مورد تشخیص قرار گرفتند و با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های میزان درد مزمن، تیپ شخصیتی C ، تیپ شخصیتی D، سخت رویی و حمایت اجتماعی ادراک شده، مورداستفاده قرار گرفت. داده ها با روش های رگرسیون و همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج رگرسیون نشان داد سخت رویی (231/0- =Beta، 011/0p=) و حمایت اجتماعی ادراک شده (194/0-=Beta، 031/0p=) نقش معناداری در پیش بینی میزان درد عضلانی مزمن زنان متاهل دارند. نتایج همبستگی نیز نشان داد که تیپ های شخصیتی، سخت رویی و حمایت اجتماعی ادراک شده با میزان درد عضلانی مزمن زنان متاهل رابطه معناداری دارند (05/0<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش می توان به این نتیجه دست یافت که شدت دردهای عضلانی مزمن بر اساس تیپ شخصیتی، سخت رویی و حمایت اجتماعی قابل پیش بینی است. بنابراین پیشنهاد می شود در کنار درمان های دارویی برای کاهش درد، عوامل روان شناختی و حمایت های روانشناختی نیز در بیماران مبتلا به درد عضلانی مزمن مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: درد عضلانی مزمن، تیپ شخصیتی، سخت رویی، حمایت اجتماعی ادراک شده
  • قاسم صالح پور*، زهرا صحرائیان جهرمی، آرش عقیقی صفحات 335-346
    مقدمه

    بستری شدن یکی از پیامدهای بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) می باشد که می تواند اثرات مختلفی را برکیفیت زندگی بیماران نهند. از این رو، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات پیامدهای حاصله از دوره بستری بر ابعاد فیزیکی و روانی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به MS می باشد.

    روش ها

    در یک پژوهش مقطعی، 162 بیمار مبتلا به MS (در سه گروه فاقد بستری، 2-1 بار بستری و 3 ≤ بار بستری) توسط نمونه گیری پیاپی انتخاب و با استفاده از سیاهه متغیرهای بالینی و جمعیت شناختی و پرسشنامه زمینه یابی سلامت (SF-36) مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) و آزمون تعقیبی حداقل تفاوت معنادار فیشر (LSD) تحلیل شدند.

    یافته ها

    تحلیل ها نشان داد که اثرات دوره بستری بر سرزندگی، سلامت روانی و مجموع مولفه روانی کیفیت زندگی معنی دار است (05/0 > P). پیگیری تفاوت بین میانگین ها در گروه های بستری حاکی از آن بود که در کلیه متغیرهای معنی دار شناسایی شده، بیماران با 3 ≤ بار بستری از نمرات میانگین پایین تری برخوردار بودند (05/0 > P). در این میان، تفاوت معنی داری بین گروه های مختلف بستری از نظر ابعاد فیزیکی کیفیت زندگی مشاهده نشد (05/0 < P).

    نتیجه گیری

    پیامدهای حاصله از بستری در MS منجر به کاهش ابعاد روان شناختی کیفیت زندگی بیماران می گردد و اثرات آن در بیماران با فراوانی بستری بیشتر برجسته است.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، بستری، کیفیت زندگی
  • اسما توکلی، امین فریدی عباس آباد*، سجاد خسروی صفحات 347-354
    مقدمه

    مدیریت تجهیزات پزشکی از نظر اقتصادی و مدیریتی از اهمیت و توجه خاصی برخوردار است و عدم توجه به آن مدیران بیمارستان ها را با چالش های جدی روبرو خواهد کرد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی در بیمارستان پاستور بم انجام پذیرفت.

    روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی بود که به صورت مقطعی انجام پذیرفت. محیط انجام این پژوهش بیمارستان پاستور بم می باشد. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش چک لیست استاندارد ارزیابی نگهداشت تجهیزات پزشکی بود. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با امار توصیفی و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و  تحلیل  قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش در بررسی وضعیت مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی به صورت کلی نشان می دهد، واحد تجهیزات پزشکی بیمارستان پاستور بم نسبت به حداکثر نمره (100نمره) نمره ی 71 را کسب کرده است و به صورت کلی وضعیت واحد خوب تلقی می شود.

    نتیجه گیری

    به منظور بهبود عملکرد واحد تجهیزات پزشکی، مسیولین بیمارستان باید فضای فیزیکی مناسبی را برای این بخش در نظر بگیرند و کمبود نیروی انسانی متخصص این واحد را جبران نمایند و با برگزاری دوره های آموزشی، آموزش های لازم در ارتباط با مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی و اهمیت آن، برای کلیه پرسنل خود برگزار نمایند.

    کلیدواژگان: تجهیزات پزشکی، بیمارستان، مدیریت نگهداشت
  • منیره عسگری نژاد*، نرگس عرسین، الهام قبادی آزاد صفحات 355-366
    مقدمه

    استفاده پرستاران از فناوری اطلاعات می تواند به کاهش خطا و افزایش بهره وری در ارایه مراقبت از بیمار کمک کند که این امر مزایای مهمی برای فرد و سازمان می باشند. هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط ویژگیهای سیستم های اطلاعاتی پرستاری با رضایت از سیستم های اطلاعاتی و عملکرد شغلی پرستاران بود.

    روش ها

    تحقیق حاضر از نظر هدف ، کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات، توصیفی - پیمایشی است. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد بوده که 349 نفر از پرستاران شاغل در  مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران به آن پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون معادلات ساختاری و نرم افزار پی ال اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از آن است که سودمندی (18/0=β) ،  سهولت استفاده (12/0=β)، اعتماد دریافتی (08/0=β) ، کیفیت سیستم اطلاعاتی (19/0=β)  ، کیفیت خدمات (15/0=β) و  کیفیت امنیت اطلاعات (41/0=β) با رضایت پرستاران رابطه مستقیم و معناداری داشتند اما کیفیت اطلاعات با رضایت پرستاران رابطه معناداری نداشت (05/0 <p). رضایت پرستاران از سیستم اطلاعاتی با عملکرد پرستاران رابطه مستقیم و معناداری داشت (14/0=β).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که ادراک پرستاران از قابلیت اجرایی سیستم اطلاعاتی (سهولت استفاده، سودمندی استفاده و اعتماد دریافتی) همچنین قابلیت فنی سیستم اطلاعاتی (کیفیت سیستم، کیفیت خدمات و کیفیت امنیت اطلاعات) بر رضایت آنها در استفاده از سیستم اطلاعاتی تاثیرگذاراست. همچنین رضایت پرستاران در استفاده از سیستم اطلاعاتی می تواند بر عملکرد شغلی آنها اثرگذار باشد.

    کلیدواژگان: سیستم اطلاعاتی پرستاری، رضایت، عملکرد شغلی، پرستاران
  • دیبا نوروزی، شهرام اکبری*، شقایق وحدت، سمیه حسام صفحات 367-380
    مقدمه

    طراحی و ساخت بیمارستان ها با استفاده از رویکرد سبز منجر به کاهش مصرف انرژی و انتشار کربن، بهبود کیفیت هوا در محیط داخلی و محیط زیست می شود. هدف از مطالعه حاضر اولویت بندی معیارهای الگوی استقرار بیمارستان سبز در استان فارس است.

    روش ها

    در این مطالعه شامل، شناسایی معیارها به روش سیستماتیک، دسته بندی معیاری های استقرار بیمارستان سبز، توافق بر مهمترین معیارهای موثر بر استقرار بیمارستان سبز با استفاده از روش دلفی، ‏ تعداد 30 نفر از متخصصین و خبرگان بیمارستان در حوزه مورد مطالعه در دو مرحله دلفی و نمونه گیری با استفاده از روش گلوله برفی انجام گردید. و سپس با استفاده از دی متل به اولویت بندی و به ارتباط متغیرها پرداخته شده است.

    یافته ها

    معیارهای  بیمارستان سبز در مرحله مرور سیستماتیک 72 معیار از 21  الگوی رایج در دنیا به دست آمد که در استان فارس34 معیار  در 13 بعد از نظر خبرگان انتخاب شدند. مهمترین بعدهای از نظر خبرگان در استان فارس بعدهای مدیریت، مصارف آب، بهداشت درمان می باشند. بعد مدیریت دارای بالاترین وزن، بیشترین تاثیرگذاری و تاثیر پذیری در 13 بعد بیمارستان سبز نشانگر اهمیت نقش مدیران در اجرایی کردن بیمارستان سبز است.

    نتیجه گیری

      بیمارستانهای سبز بر صنعت بهداشت و درمان و مردم اثر گذار هستند در این راستا نقش راهبردی مدیران در بیمارستان های امروزی محیط زیست را تحت تاثیر قرار میدهد و ضمن افزایش هزینه ها در افزایش بیماری جامعه تاثیرگذار است. همچنین استفاده از روش های نوین وخلاقیت در استقرار معیارهای بیمارستانی سبز  ارزشمند است.

    کلیدواژگان: الویت بندی، معیار، استقرار، بیمارستان سبز، استان فارس، مدیریت خدمات بهداشتی، اولویت های سلامتی، ارائه خدمات بهداشتی
  • نجمه اخلاقی اردکانی، داود محبی کلهری*، عبدالرضا صمیمی، رضا کاراژیان صفحات 381-396
    مقدمه

    یکی از دلایل اصلی عفونت های ادراری استفاده از کاتترهای ادراری می باشد. باگذشت زمان و استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک های شیمیایی باکتری ها نسبت به درمان شیمیایی مقاوم شده اند؛ بنابراین بیشترین چالش بیمارستان ها جلوگیری از عفونت ادراری و جایگزین مناسب برای آنتی بیوتیک های شیمیایی می باشد. محققان بر روی گیاهان دارویی به عنوان جایگزین مناسب برای آنتی بیوتیک های شیمیایی پرداخته اند.

    روش ها

    در این پژوهش از عصاره گیاهی چای سبز و کاکوتی به عنوان عامل آنتی باکتریال برای آنتی باکتریال و آنتی بیوفیلم کردن کاتتر لاتکس پوشش داده شده با سیلیکون با روش تلقیح استفاده شده است. تست های دیسک دیفیوژن، نفوذ در براث، زاویه تماس، FE-SEM، AFM، ATR-FTIR، تست کشش انجام شد.

    یافته ها

    بعد از تلقیح تست دیسک دیفیوژن بر روی باکتری های اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اوریوس عامل عفونت ادراری انجام شد و خاصیت آنتی باکتریال کاتتر تایید شد. نتایج حاصل از تست نفوذ در براث طی مدت 21 روز (P≤0.0001) نشان دهنده کاهش باکتری ها طی گذر زمان بوده است. تست زاویه تماس افزایش خاصیت هیدروفیلیکی کاتتر ها بعد از اصلاح نشان داد (P≤0.0002). تست مکانیکی نشان دهنده افزایش مدول یانگ می باشد. تست SEM نشان کاهش چسبندگی باکتری بر سطح کاتتر است. تست AFM نشان از افزایش زبری بعد از اصلاح داد. وجود عصاره درون کاتترها به ATR-FTIR تایید شد.

    نتیجه گیری

    از نتایج حاصل می توان گفت گیاهان دارویی می تواند عامل مناسب برای تلقیح کاتترهای ادراری و کاهش عفونت ادراری در بیمارستان ها باشد توانایی از بین بردن باکتری ها را دارد. عصاره های گیاهی می توانند عامل مناسبی برای جایگزینی آنتی بیوتیک های شیمیایی باشند. همچنین عصاره ها خاصیت آب دوستی سطح را افزایش داده و مانع چسبندگی باکتری و خاصیت ضد بیوفیلیمی می باشد.

    کلیدواژگان: گیاهان دارویی، عامل آنتی باکتریال، عفونت ادراری، باکتری، کاتتر
  • حمید بهمنیاری*، افلاطون امیری، زهرا شکوه، امین نیک پور، مهدی محمد باقری صفحات 397-418
    مقدمه

    مدیریت منابع انسانی سبز مسیول ایجاد آگاهی ، اطلاع رسانی و تعامل میان کارکنان سازمان در خصوص محیط و عوامل محیطی است و با سیاستگذاری و خط مشی های سبز ، موجبات ایجاد مسئولیت اجتماعی در بین آنها شده و بگونه ای آنها را هدایت می نماید که به وظایف و تعهداتشان در قبال محیط عمل نمایند. هدف این پژوهش طراحی و تبیین مدل مدیریت منابع انسانی سبز با تاکید بر مسئولیت پذیری اجتماعی است.

    روش ها

     این پژوهش از نظر هدف کاربردی ، از بعد ماهیت و روش ، توصیفی پیمایشی و جز پژوهشهای ترکیبی (کیفی و کمی) می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر از دو گروه تشکیل شده است. گروه اول شامل خبرگان آشنا با مدیریت منابع انسانی سبز است که مقدار آن نامشخص می باشد و در سطح کشور پراکنده اند و نحوه انتخاب آن به صورت گزینشی است و برای تحقق در بخش تدوین و طراحی مدل از نظر آنها استفاده شده است.گروه دوم شامل کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز می باشد که تعداد نمونه 291 نفر بر اساس فرمول کوکران می باشد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه ساختاریافته مدیریت منابع انسانی سبز براساس پرسشنامه جابور (2010) و پرسشنامه مسئولیت اجتماعی کارول(1991) و همچنین مصاحبه حضوری می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش ها و آزمون های آماری در دو سطح توصیفی و استنباطی نظیر آزمون همگنی داده ها،شاخص اندازه اثر،شاخص عامل تورم واریانس، آزمون مدل یابی معادلات ساختاری و از نرم افزارهای pls و spss استفاده شده است.

    یافته ها

     نتایج تحقیق نشان می دهد که مدیریت منابع انسانی سبز با مسئولیت اجتماعی دارای رابطه مثبت و معناداری می باشد . میزان این تاثیر با توجه به ضریب رگرسیون در حالت استاندارد 0/230، 0/371، 0/211 و 0/306 می باشد . همچنین بررسی شاخص های برازش مدل حاکی از آن است که مدل نهایی، برازش نسبتا مناسبی با داده های پژوهش و مدل مفهومی آن دارد.

    نتیجه گیری

    همچنین نتایج تحقیق نشان داد که به منظور سنجش میزان آگاهی داوطلبین استخدام می بایست از سیوالات زیست محیطی در مصاحبه استخدامی استفاده شود. همچنین یافته های پژوهش نشان می دهد بهتر است آزمون های جذب و استخدامی به صورت الکترونیکی انجام شود.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی سبز، توسعه پایدار، سازمان سبز، مسئولیت اجتماعی، منابع طبیعی
  • علی صحراییان، فاطمه ادریسی* صفحات 419-428
    مقدمه

    فرسودگی شغلی محصول استرس طولانی در محیط کار است و این سندرم زمانی آشکار می شود که توانایی های فرد برای تقاضاهای محیط کار کافی نباشد. که این سندرم در مشاغل یاری رسان به مردم مانند پزشکان بیشتر است. در این مطالعه سعی بر آن است که به بررسی ارتباط خشم و فرسودگی شغلی در بین دانشجویان اینترن دانشکده پزشکی پرداخته شود.

    روش ها

    این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی به روش مقطعی می باشد. پرسشنامه های فرسودگی شغلی، خشم چند بعدی و خصوصیات دموگرافیک توسط 90نفر از اینترن های دانشکده علوم پزشکی شیراز پر شدند. داده ها از طریق نرم افزار اس پی اس اس مورد آنالیز قرار گرفت و از طریق آزمون همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه ارتباط خشم و فرسودگی شغلی در فاکتورهای جنسیت (مردان)، محل زندگی سکونت در خوابگاه، وضعیت تاهل (مجرد) معنادار شده است. هم چنین خشم انگیختگی با 3 بعد فرسودگی شغلی و خشم به طور کلی و نگرش خصمانه با بعد خستگی عاطفی در ارتباط است.

    نتیجه گیری

    نتایج ما نشان داد که خشم و فرسودگی شغلی با هم در ارتباط است. لازم است سازمان بهداشت و درمان در جهت پیشگیری از این مقوله مهم برآید.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، پرخاشگری، خشم، پزشکان
  • اسماعیل سلطانی، حسین بقایی فرد* صفحات 429-442
    مقدمه

    با توجه به گسترش روزافزون استفاده از اینترنت مخصوصا در میان دانشجویان، پیامدهای ناشی از اینترنت  نیازمند توجه بیشتر مسیولان می باشد. بنابراین این پژوهش با هدف ارتباط بین اعتیاد به اینترنت با علایم اضطراب درتعاملات اجتماعی و سبک های مقابله با استرس در بین دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیرازدر سال 1397 انجام گرفته است.

    روش ها

    در یک مطالعه مقطعی و تحلیلی، به بررسی ارتباط بین اعتیاد به اینترنت با علایم اضطراب درتعاملات اجتماعی و سبک های مقابله با استرس در بین دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر روی 120نفر از دانشجویان پزشکی پرداخته شد. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت یانگ و مقیاس اضطراب تعامل اجتماعی (SIAS) و پرسشنامه مقابله ای بلینگز و موس انجام شد، پس از جمع آوری داده ها، اطلاعات  به نرم افزار SPSS ورژن 21 وارد شدند. در سطح توصیفی با استفاده از مشخصه آماری میانگین، انحراف معیار و در سطح استنباطی جهت تحلیل و تبیین داده ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.

    یافته ها

    از بین 120دانشجو مورد بررسی در این پژوهش 3/43 درصد مونث و 7/56 درصد مذکر بوده که 8/30 درصد مقطع علوم پایه و 2/19 درصد مقطع فیزیوپاتولوژی و50 درصد مقطع بالینی بودند. ضمنا تحلیل یافته رابطه مستقیم بین اعتیاد به اینترنت با علایم اضطراب در تعاملات اجتماعی (p =0/001) و رابطه مستقیم بین اعتیاد به اینترنت با سبک های مقابله با استرس (p =0/001) رانشان دادند. همچنین رابطه مستقیم بین اعتیاد به اینترنت با علایم اضطراب در تعاملات اجتماعی و سبک های مقابله با استرس بر حسب جنسیت در هر دو گروه (p =0/001)، و رابطه مستقیم بین اعتیاد به اینترنت با علایم اضطراب در تعاملات اجتماعی و سبک های مقابله با استرس بر حسب مقطع تحصیلی می باشد.

    نتیجه گیری

    بر اساس مطالعات مختلف و همچنین یافته های بدست آمده در این مطالعه در خصوص اعتیاد به اینترنت در دانشجویان پزشکی شیراز، اعتیاد اینترنتی با علایم اضطراب در تعاملات اجتماعی و سبک های مقابله با استرس رابطه مستقیم دارند بنابراین لازم است به منظورکاهش پیامدهای روانشناختی استفاده سوء ازاینترنت تدابیر پایه ای لازم اندیشیده شود.

    کلیدواژگان: اعتیاد اینترنتی، اضطراب، تعاملات اجتماعی، استرس، سبک های مقابله
|
  • Mohammad Reza Zoghipaidar *, Masome Azish, Mehrdokt Mazdeh, Ali Akbar Rezaei, Ali Reza Torabi Pages 321-334
    Introduction

    Pain is a mental experience, and because it has cognitive and emotional components, it can be influenced by personality and psychological variables that play a role in creating or worsening of its primary cause. This study aimed to predict the chronic muscular pain in terms of personality type, hardiness, and perceived social support.

    Methods

    This research was a descriptive correlational study. The sample included female married patients (N=121) with chronic muscular pain referred to the following medical centers: Sina Hospital, Imam Khomeini Clinical Center, Mobasher Clinical Center, Mahdieh Clinical Center, and certain healthcare centers privately owned by the physicians in the city of Hamedan, Iran. Patients’ diagnosis had been made by a neuro surgeon, and for this study, subjects were selected using convenience sampling method.To collect the data, chronic pain assessment questionnaire, type C and type D personality questionnaires, and hardiness scale questionnaire were used. The data were analyzed using a multivariate liner regression analysis.

    Results

    Regression results showed that hardiness (Beta = -0.231, p = 0.011) and perceived social support (Beta = -0.194, p = 0.031) play a negative and significant role in predicting chronic muscle pain in married women. With regard to our findings, there was a significant relationship between female married patients’ hardiness, personality traits of types C and D as well as perceived social support and chronic muscular pain (p<0.05).

    Conclusion

    According to the results of this study, it can be concluded that the severity of chronic muscle pain can be predicted based on hardiness and social support. Therefore, in addition to pharmacological treatments to reduce the pain, psychological factors and support in patients with chronic muscular pain should be taken into consideration.

    Keywords: chronic muscular pain, Personality Type, Hardiness, Perceived social support
  • Ghasem Sahehpour *, Zahra Sahraeian Jahromi, Arash Aghighi Pages 335-346
    Introduction

    Hospitalization is one of the outcomes of multiple sclerosis (MS) that can have different effects on the quality of life of patients. Therefore, the aim of the present study was to evaluate the consequences of hospitalization on physical and mental dimensions of quality of life in patients with MS.

    Methods

    In a cross-sectional study, 162 patients with MS (in three groups: non- hospitalization, 1-2 times of hospitalization, and ≥ 3 times of hospitalization) were selected by consecutive sampling and they were examined using clinical and demographic variables inventory and the Health Survey questionnaire (SF-36). The data were analyzed by multivariate analysis of variance (MANOVA), and post hoc test of Fisher least significant difference (LSD).

    Results

    The analyses showed that the effects of hospitalization were significant in vitality, mental health, and mental component summary (P < 0.05). Following the difference between means in hospitalization groups showed that patients with ≥ 3 times of hospitalization in all identified significant variables have lower mean scores (P < 0.05). In the meantime, significant differences were not observed between different groups of hospitalization in terms of physical dimensions of quality of life (P > 0.05).

    Conclusions

    The consequences of hospitalization in MS patients leads to reduced psychological dimensions of quality of life in such patients and its effects in patients with high hospitalization rate is significant/noticeable.

    Keywords: Hospitalization, Multiple Sclerosis, Quality of life
  • Asma Tavakoli, Amin Faridy Abasabad *, Sajad Khosravi Pages 347-354
    Introduction

    Management of medical equipment is of great economic and managerial importance. Without paying attention to it, the managers of the hospitals will face serious challenges. The present study was conducted with the aim of evaluating/assessing the maintenance management of medical equipment at Pasteur Hospital in Bam.

    Method

    The present study was a descriptive cross-sectional study. The study was conducted at Pasteur Bam Hospital. The instrument for collecting data/data collection instrument in this study was the standard checklist for the evaluation of medical equipment maintenance. After collecting the data, they were analyzed by descriptive statistics and SPSS software.

    Results

    The findings of the research on the status of maintenance of medical equipment management in general show that the Medical Equipment Unit of Bam Pasteur Hospital has gained a score of 71 out of the maximum score (100 points) and is generally considered to be a good unit .

    Conclusion

    In order to improve the performance of the Medical Equipment Unit, hospital officials should consider an appropriate physical space for this department and compensate for the shortage of specialist staff. Also, by holding training courses, hospital officials should train their personnel regarding equipment maintenance management of medical equipment and its significance.

    Keywords: hospital, Maintenance Management, Medical Equipment
  • Monireh Askarinejad *, Narges Arsin, Elham Ghobadi Azad Pages 355-366
    Introduction

    Nurses’ use of IT can help reduce errors and increase productivity in providing patient care.  This has some important benefits for both the individual and the organization. The aim of this study is to investigate the relationship between the characteristics of the nursing information system with satisfaction with the information systems and the job performance of nurses.

    Method

    The present study is a practical, descriptive-survey one in terms of its objective and data collection, respectively. The data collection instrument was a standard questionnaire to which 349 working nurses at health centers of Tehran University of Medical Sciences responded.  Data were analyzed using structural equation test and PLS software.

    Results

    The results suggest that there is a significant correlation between the perceived usefulness of information system (β=0.18), perceived ease of use (β=0.12), perceived trust (β=0.08), information system quality (β=0.19), service quality (β=0.15), information security quality (β=0.41) and nurses’ satisfaction; however, the information quality did not have a significant relationship with nurses’ satisfaction (p≥ 0.05). The nurses’ satisfaction with the information system had a direct and significant relationship with their performance (β=0.14).

    Conclusion

    The results showed that the nurses’ perception of NIS performability (perceived usefulness, perceived ease of use, perceived trust) as well as the technological capability of NIS achieving success (system quality, service quality, information security quality) affects their satisfaction in using the information system. Also, nurses’ satisfaction in using the information system can also affect their job performance.

    Keywords: Job Performance, Nursing information system, Nurses, Satisfaction
  • Diba Noroozi, Shahram Akbari *, Shaghayegh Vahdat, Somayeh Hesam Pages 367-380
    Introduction

    Designing and constructing hospitals using green approach leads to the reduction of energy consumption and carbon emissions, and improvement of indoor air quality and the environment. The purpose of the present study is to prioritize the criteria for green hospital deployment model in Fars province.

    Methods

    This studywhich included identifying criteria systematically, categorizing criteria for green hospital deployment, and agreeing on the most important criteria affecting green hospital deployment using Delphi method was conducted with 30 hospital experts in the field under study in two stages of Delphi and sampling using snowball method. Priority and relevance of variables have been discussed using dimethyl.

    Results

    In the systematic review phase, the criteria for green hospital were 72 criteria out of 21 common patterns/models in the world. In Fars province, experts selected 34 criteria from 13 dimensions. Based on experts’ view, the most important dimensions in Fars province are management, water consumption, health care and treatment. Management dimension having the highest weight and being the most influential among the 13 dimensions of green hospital indicates the significance of managers' role in executing green hospitals.

    Conclusion

    Green hospitals have an impact on healthcare industry and people. In this regard, the strategic role of managers in today's hospitals affects the environment while increasing costs in increasing the disease burden. It is also important to use modern methods and creativity in establishing green hospital standards.

    Keywords: Criteria, Deployment, Fars province, Green Hospital, Prioritization, Health Services Administration, Health Priorities, Delivery of health care
  • Najme Akhlaghi-Ardekani, Davod Mohebbi-Kalhori *, Abdolreza Samimi, Reza Karazhyan Pages 381-396
    Introduction

    One of the main causes of urinary infections is the use of urinary catheters. Over time, the overuse of chemical antibiotics has made urinary bacteria become resistant to chemical antibiotic treatments. Therefore, the major challenge in hospitals is preventing urinary infection and finding a suitable replacement for chemical antibiotics.  In recent years, researchers have been studying the use of herbal medicines to replace antibiotics.

    Methods

    In this study, green tea and ziziphora herbal extracts have been used as antibacterial agents for making silicone coated latex Foley catheters antibacterial and antibiofilm agents with inoculation. Various tests such as disc diffusion, broth penetration, contact angle, FE-SEM, AFM, ATR-FTIR, and elasticity were performed.

    Results

    After inoculation, disc diffusion test was performed on Staphylococcus aureus and Escherichia coli, urinary infection agents, and the antibacterial property of the silicone coated latex catheters was verified. In the penetration broth test, the herbal antibacterial catheters could eliminate the bacteria after 21 days (P˂0.0001). The contact angle test showed an increase in the hydrophilic property of the modified catheter (p˂0.0002). The mechanical test suggests an increase in Young module. SEM test indicates a decrease in bacteria adherence to the catheter surface. AFM test shows an increase in the roughness of the surface after impregnation. The presence of extracts in catheters was verified by ATR-FTIR.

    Conclusion

    It can be said from the obtained results that medicinal herbs can be appropriate agents for the inoculation of urinary catheters and the reduction of urinary infections in hospitals. In fact, modified catheters with herbal extracts could eliminate all bacteria. In addition, herbal extracts could be a good replacement for chemical antibiotics. Finally, herbal extracts could increase surface hydrophilicity,   prevent bacteria adherence, and they have antibiofilm properties.

    Keywords: Antibacterial Agent, Foley catheters, Herbal extract, Infectious bacteria, Urinary Tract Infection
  • Hamid Bahmanyari *, Aflatoon Amiri, Zahra Shokoh, Amin Nikpour, Mehdi Mohammad Bagheri Pages 397-418
    Introduction

    Green human resource management (HRM) is responsible for increasing awareness and informing and establishing interaction between an organization’s staff regarding the environment and environmental factors. In addition, with the use of green policies, green HRM leads to social responsibility among the staff, in a way that they are guided toward adhering to their responsibilities to the environment. This study aimed to design and explain a green HRM model with an emphasis to social responsibilities. 

    Methods

    This is an applied research in terms of goal and a mixed method study (qualitative and quantitative) and descriptive-survey in terms of nature and methodology. The statistical population included two groups of experts familiarized with green HRM (with an uncertain number); they scattered across the country and were entered into the study via selective sampling to design and explain the research model as the first group. The second group included 291 headquarters staff of Shiraz University of Medical Sciences selected by simple sampling based on the Cochran’s formula. Data were collected using a structured questionnaire of green HRM based on Jabbour’s scale (2010) and the Carroll social responsibility questionnaire (1991). Moreover, in-person interviews were conducted to design the model. To analyse the data, statistical methods and tests were used in two descriptive and inferential levels such as data homogeneity test, effect size index, variance inflation index, and structural equation modelling test; SPSS and PLS software was used for this study.

    Results

    In this study, there was a positive, significant relationship between green HRM and social responsibility. In addition, the value of this impact was estimated at 0.230, 0.371, 0.211, and 0.306 based on the regression coefficient in the standard state. Moreover, the evaluation of the fit indices was indicative of the relatively suitable fit for the research data and the conceptual model.

    Conclusion

     According to the results of the study, environmental questions must be included in the recruitment interviews to assess job applicants’ knowledge level in this area. It is also suggested that the recruitment exams are better to be carried out electronically.

    Keywords: Green Human Resource Management, Sustainable Development, Green Organization, Social Responsibility, Natural Resources
  • Ali Sahraeian, Fatemeh Edrisi * Pages 419-428
    Introduction

    Burnout is the product of prolonged stress in the workplace and this syndrome is revealed when individual's abilities are not enough to cope with demands of the workplace. Therefore, this syndrome is very common among people with careers involving helping others like medical doctors. Therefore, in this research, we evaluated the relationship between burnout and aggression.

    Methods

    The present study aimed to investigate the correlation of aggression and burnout among medical interns of Shiraz University of Medical Sciences.
    This is a cross-sectional study, and the burnout, multidimensional anger, and demographic questionnaires were filled out by 90 medical interns. The results were analyzed using SPSS 2016 and Pearson correlation test.

    Results

    The results revealed a positive significant correlation between aggression and burnout especially regarding medical intern’s sex (male), residency (dormitory), and marital status (single). In addition, anger arousal was correlated with three dimensions of burnout and anger in general, and hostile attitude was correlated with emotional exhaustion.

    Conclusions

    The present study indicated that anger is correlated with burnout, so healthcare organizations should prevent the personnel from experiencing burnout.

    Keywords: Burnout, Aggression, Anger, Physician
  • Esmail Soltani, Hossein Baghaie Fard * Pages 429-442
    Introduction

    Considering the increasing use of the Internet, especially among students, the Internet-related consequences require more attention from practitioners. Therefore, this research was conducted to determine the relationship between Internet addiction and anxiety symptoms in social interactions and coping styles among medical students of Shiraz University of Medical Sciences in 1397.

    Methods

    In this descriptive-analytic study, 120 medical students studying at Shiraz University of Medical Sciences were selected. Data were collected using Young's Internet addiction inventory, Blingess and Mouse coping questionnaire, and social interaction anxiety scale (SIAS). Data were collected using SPSS version 21 statistic software package. At the descriptive level, the mean and standard deviation, and at the inferential level, Pearson correlation coefficient were used for analyzing and explaining the data.

    Results

    Among 120 medical students studied in this research, 43.3% were female and 56.7% were male; 30.8% of them were at basic sciences level, 19.2% at physiopathology, and 50% at clinical. The findings of this study showed that there is a relationship between Internet addiction and anxiety symptoms in social interactions as well as between Internet addiction and stress coping styles. In addition, there was a direct relationship between Internet addiction and anxiety symptoms in social interactions and stress coping styles based on students’ gender and their educational level.

    Conclusion

    According to the various studies as well as the findings of this study, there is a direct relationship between students’ Internet addiction and anxiety symptoms in social interactions and coping styles. Therefore, in order to reduce the psychological consequences of Internet abuse, basic measures should be taken.

    Keywords: Internet addiction, Anxiety, Social Interactions, Stress, Coping styles