فهرست مطالب

نشریه توسعه پرستاری در سلامت
سال یازدهم شماره 32 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا کریمی جوهنی*، فریدون کریمی جوهنی، آرش محمودزاده میاندوآب، یاسمن احمدی نسب، نسرین تیموری زاده صفحات 1-8
    زمینه و هدف

    در دسامبر 2019 میلادی انتشار یک بیماری ویروسی در شهر ووهان چین گزارش شد. بیماری کووید -19 یک بیماری حاد تنفسی می باشد که تاثیرات مختلفی به جا می گذارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر بیماری کووید-19 بر سلامت عمومی افراد مبتلا در شهر تبریز انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی - تحلیلی می باشد که در سال 1399 در شهر تبریز از بین 92 نفر مبتلا به بیماری کووید-19 به صورت نمونه گیری غیرتصادفی انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات دو پرسشنامه که اولین پرسشنامه در بردارنده مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه دوم، پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ می باشد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 24 و آماره های درصد، میانگین، انحراف معیار، ماکزیمم و مینیمم استفاده شد.

    یافته ها

    از بین 92 نفر مبتلا در این پژوهش، 65 نفر (7/70 %) مرد و 27 نفر (3/29 %) زن بودند. یافته های پژوهش نشان داد که بیماری کووید-19، باعث کاهش سلامت عمومی و علایم جسمانی (30/46±0/12)، کاهش کیفیت خواب، افزایش اضطراب (17/50±0/9) و افزایش میزان افسردگی (19/80±0/8) می شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج اثر بیماری کووید-19 بر سلامت عمومی و وضعیت جسمانی و عملکرد اجتماعی ، امید است مسیولین برنامه هایی برای بهبود وضعیت سلامت عمومی و جسمانی داشته باشند.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس، کووید-19، سلامت عمومی
  • طاهره یعقوبی، هدایت جعفری، فرشته عراقیان مجرد* صفحات 9-16
    مقدمه

    سلامت معنوی، هسته مرکزی سلامتی در انسان است. دعا موجب کاهش اضطراب و ارتقای معنویت گردیده و روش مناسبی برای سازگاری با بیماری می باشد. متاسفانه سلامت معنوی کمتر توسط پرستاران در ارایه مراقبت توجه می شود. از آنجایی که مطالعات مختلفی در زمینه تاثیر دعا بر سلامت معنوی بیماران مختلف انجام شده است، این مطالعه با هدف جمع بندی و مرور  تاثیر دعا بر سلامت معنوی بیماران انجام شده است.

    روش کار

    مطالعه مروری مفهومی حاضر در سال 1399 انجام شد. برای بدست اوردن مقالات منتخب جهت ورود به تحلیل، پایگاه های داخلیSID, MAGIRAN, GOOGLE SCHOLAR  با ترکیبی از کلید واژه های  دعا، سلامت معنوی از سال 1380 تا 1399 جستجو شدند. ملاک های ورود در این پژوهش شامل مقالاتی بودند که به دعا و  سلامت معنوی پرداخته و زبان فارسی و اصیل پژوهشی بودند. ملاک های خروج نیز شامل مقالاتی بودند که متن کامل آن ها در دسترس نبود.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که پنج مطالعه توصیفی و دو مطالعه نیمه تجربی در زمینه دعا بر روی سلامت معنوی بیماران انجام گردیده است. به طور کلی پژوهش های انجام شده در خصوص تاثیر دعا بر سلامت معنوی بیماری های مزمنی مانند سرطان، همودیالیز، نارسایی مزمن قلبی و بیماری عروق مغزی بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

    دعا به عنوان یک عامل مهم در سلامت معنوی بیماران مزمن مطرح است. از آنجایی که که پرستاران به عنوان یک گروه حرفه ای در طول بستری و اقامت بیمار در بیمارستان بیمار را همراهی می نمایند می توانند با حمایت های پرستاری و رفع نیاز معنوی موجبات افزایش سلامت معنوی و عمومی بیماران شوند.

    کلیدواژگان: دعا، سلامت معنوی، مطالعه مروری
  • سیما جنتی، مژگان منتظریان*، عزیز کسانی، سوسن کیانمنش صفحات 17-24
    زمینه و هدف

    زایمان یکی از مهم ترین وقایع دوران باروری است. زایمان دوران گذار به مادر بودن است و دارای تاثیرات جسمی و احساسی خاص خود است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه  توصیفی-مقطعی بود که در آن جامعه مورد مطالعه را کلیه زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه مامایی بیمارستان گنجویان شهر دزفول تشکیل می داد که در یک بازه زمانی 8 ماهه از اردیبهشت 98 تا دی98  جهت خدمات مامایی و زایمان به بیمارستان گنجویان  مراجعه کردند و معیارهای ورود به مطالعه را داشتند. به منظور گردآوری داده ها  از یک پرسشنامه سه بخشی استفاده شد که از طریق مصاحبه تکمیل  گردید. به منظور ارزیابی تفاوت میانگین، از آزمون t و کای دو  و برای تعیین همبستگی بین متغیرهای پیوسته از آزمون پیرسون استفاده  شد.

    نتایج

    در این تحقیق میانگین ترس 83/5±66/36 بود. این مطالعه نشان داد که در خصوص ترس از زایمان 7/9 درصد ترس کم، 3/68 درصدترس متوسط و 22 درصد ترس شدید داشتند. در ضمن بین جنس نوزاد و میزان ترس اختلاف معنادار آماری یافت شد به طوری که میانگین ترس در مادران دارای فرزند دختر بیشتر بود (66/37 در مقابل 79/35). بیشترین ترس مادران ترس از درد زایمان و ترس از طولانی بودن مدت زایمان گزارش شد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به بالا بودن میزان ترس از زایمان لزوم بازنگری جدی در نحوه برگزاری کلاس های آموزشی به گونه ای که زوجین هر دو با هم امکان استفاده از کلاسها را داشته باشند از برنامه های پیشنهادی است که می تواند پیامد خوبی در درازمدت داشته باشد.

    کلیدواژگان: زنان باردار، ترس، زایمان
  • مهران نقی بیرانوند*، سیده فاطمه موسوی صفحات 25-35
    مقدمه و هدف

    اضطراب در دانشجویان پرستاری می تواند سلامتی را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از زمینه های عمده بیماری ها، احساس پوچی و تزلزل روحی می باشد که ناشی از فقدان سلامت معنوی در افراد است. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط سلامت معنوی با اضطراب در دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد بود. 

    مواد و روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی بود که در آن 210 نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد به روش سرشماری شرکت کردند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد سلامت معنوی پولوتزین و الیسون و پرسشنامه استاندارد اضطراب اشپیل برگر بود. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS-23 و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (ANOVA ، t مستقل و پیرسون) استفاده شد. سطح معنی دار 05/0 در نظر گرفته شد. 

    یافته ها

    از کل دانشجویان پرستاری مورد پژوهش 136نفر (76/64%) مونث و 153 نفر (85/72%) مجرد بودند. 5/60% دانشجویانمورد پژوهش اضطراب متوسط به بالا داشتند. تمامی دانشجویان پرستاری سلامت معنوی در حد متوسط داشتند. ارتباط آماری منفی معناداری بین سلامت معنوی و وجودی با اضطراب کل وجود داشت (05/0>P) و  بین سلامت مذهبی و اضطراب  ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت (05/0<P).

    نتیجه گیری

    افراد با سلامت معنوی و سلامت وجودی مطلوب می توانند اضطراب خود را کنترل نمایند. پیشنهاد می شود در آموزش نظری و بالینی دانشجویان پرستاری به مقوله سلامت معنوی و ابعاد آن به عنوان یکی از ابعاد مهم سلامتی توجه بیشتری شود و در جهت بهبود سلامت معنوی و بعد مذهبی آن تلاش هایی بیش از پیش صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: سلامتی، سلامت معنوی، اضطراب، دانشجویان پرستاری
  • ابوالفضل ستوده، حسین رحمانی انارکی، زهرا سبزی* صفحات 36-43
    مقدمه و هدف

     با توجه به اهمیت تاب آوری در تحمل شرایط دشوار، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاب آوری و ارتباط آن با برخی عوامل فردی حرفه‎ای پرستاران شاغل در بخش مراقبت ویژه بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال 1399 طراحی شد.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه مقطعی به صورت سرشماری بر روی 243 نفر از پرستاران شاغل در بخش مراقبت ویژه ICU)) بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گلستان سال 1399انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از فرم مشخصات فردی - حرفه‎ای، پرسشنامه روا و پایای تاب آوری کونور و دیویدسون استفاده شده است. داده ها وارد spss نسخه 18 شد. با توجه به عدم توزیع نرمال داده ها از ازمون همبستگی اسپیرمن، آزمون های آماری یو من ویتنی و کروسکال والیس، استفاده شد. سطح معنی دار 05/0<p  در نظر گرفته شد.

    یافته ها :

     نشان داد که میانگین و انحراف معیار سنی پرستاران شرکت کننده 37/6 64.30± سال بوده است. میانگین و انحراف معیار نمره تاب آوری پرستاران 80/14 ± 24/63 می باشد و تاب آوری پرستاران در سطح نسبتا بالا بوده است. میانگین نمره تاب آوری فقط با وضعیت تاهل ارتباط آماری معنادار وجود داشت (004/0 = (p-value .

    نتیجه گیری: 

    با توجه به تاب آوری نسبتا بالا در پرستاران شاغل در بخشICU  و ارتباط آن با متغیر فردی وضعیت تاهل ، لذا برنامه هایی در جهت حفظ و ارتقا تاب آوری در بخش ویزه با در نظر گرفتن عوامل فردی حایز اهمیت می باشد.

    کلیدواژگان: تاب آوری، پرستاری، بخش مراقبت ویژه
  • شهره کلاگری، زهرا سبزی، محبوبه بروجردی، الهام حصاری* صفحات 44-53
    پیش زمینه و هدف

    شایعترین مشکل در دوران سالمندی دردهای مزمن غیر بدخیم مانند استیوآرتریت، پوکیاستخوان، اختلالات عروقی شایع می باشد که چنانچه به درستی درمان و مدیریت نشود می تواند الگوی زندگی سالمندان را تحت تاثیر قرار دهد. این مطالعه با هدف بررسی الگوی زندگی با درد مزمن در سالمندان مراجعه کننده به مرکز جامع سالمندی میرداماد گرگان و ارتباط آن با برخی از عوامل دموگرافیک انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 104 سالمند مبتلا به دردهای مزمن غیر بدخیم مراجعه کننده به مرکز جامع سالمندی میرداماد گرگان (استان گلستان-ایران) انجام شد. جمع آوری داده ها با پرسشنامه استاندارد جمعیت شناختی و الگوی زندگی با درد مزمن انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS16 و آزمون های آماری فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار و کای اسکوار در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در بین عوامل جمعیت شناختی تنها متغیر وضعیت اقتصادی با الگوی زندگی با درد مزمن تفاوت معنی دار آماری داشت (001/0⹀P). بیشترین میانگین الگوی زندگی با درد مزمن به حیطه اجتماعی اختصاص داشت و الگوی زندگی با درد مزمن در زنان سالمند در سطح مطلوب بود.

    بحث و نتیجه گیری

    کیفیت زندگی سالمندان تابع عوامل مختلفی می باشد. برنامه ریزی برای ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان و آگاهی دادن به آنها در خصوص فواید اصلاح رفتاری، برای داشتن الگوی مناسب زندگی ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: سالمند، درد مزمن، الگوی زندگی
  • فاطمه دلفانی* صفحات 54-62
    زمینه و هدف

    اضطراب درد یک مشکل اساسی پس از آسیب سوختگی است. داروها، اضطراب درد بیماران سوختگی را به طور کامل کاهش نمی دهند و با عوارض جانبی از جمله یبوست، انسفالوپاتی، مشکلات تنفسی و... همراه هستند. بنابراین مداخلات غیردارویی از جمله آرام‌سازی عضلانی همراه با اقدامات دارویی برای کاهش اضطراب درد بیماران سوختگی مورد نیاز است. هدف از این مطالعه، مقایسه تاثیر آرام‌سازی عضلانی و تجسم ذهنی بر اضطراب درد بیماران دچار زخم درجه دو سوختگی است.

    روش ها

    این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی بر روی 135 بیمار سوختگی بود که به دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل تقسیم شدند. اضطراب درد گروه کنترل در روزهای اول و دوم سوختگی، قبل و بعد از پانسمان، همراه با اقدامات روتین بخش، بدون هیچ گونه مداخله ای اندازه گیری شد. پس از ترخیص بیماران گروه کنترل، به بیماران بخش مردان 1، روش آرام سازی بنسون و به بیماران بخش مردان 2، روش تجسم ذهنی آموزش داده شد و اضطراب درد بیماران اندازه گیری گردید، سپس میانگین اضطراب درد هر سه گروه مقایسه شد.

    یافته ها

    بین میانگین اضطراب درد قبل و بعد از پانسمان روز اول سوختگی و میانگین اضطراب درد قبل از پانسمان روز دوم سوختگی، تفاوت معنی داری در هر سه گروه وجود نداشت (P>0.05)، تفاوت معنی داری بین میانگین اضطراب درد بعد از پانسمان در روز دوم سوختگی وجود داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    بین میانگین اضطراب درد دو گروه آزمایش و گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت. تاثیر تجسم ذهنی بیشتر از آرام‌سازی عضلانی بود.

    کلیدواژگان: آرام سازی عضلانی، تجسم، سوختگی، اضطراب، درد
  • اکرم سادات نبوی، سپیده قره شیخلو، نسرین سرابی، سعید فروغی، سید احمد موسوی* صفحات 63-77
    مقدمه

    یکی از اهداف مدیران در نظام سلامت، بهبود عملکرد کارکنان و کیفیت خدماتی که به مراجعین ارایه می شود و بعضی از عوامل می تواند این خدمات را بهبود ببخشد، در این میان میزان استرس و کیفیت زندگی کاری پرستاران از عوامل مهم تاثیرگذار بر کیفیت خدمات، مطرح می باشند.

    روش کار

    در این مطالعه 350 نفر از پرسنل پرستاری بیمارستان گنجویان دزفول انتخاب شدند. ابزار اصلی از دو پرسشنامه استرس شغلی و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری پرستاران تشکیل شده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 و با کمک آمار توصیفی شامل: فراوانی، میانگین و انحراف معیار و آمار تحلیلی شامل: آزمون های t مستقل و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در مجموع 350 پرستار در مطالعه حاضر، میانگین سنی آنها 15.56±41.62 سال (دامنه=63-20 سال) به دست آمد. میانگین استرس شغلی در مطالعه حاضر 8.98±131.34 به دست آمد. از 350 پرستاری که پرسشنامه را پر کردند، 57 نفر سطح استرس کم و 22 نفر استرس شدید را تجربه می کردند. استرس متوسط در 271 نفر یا 77.42% از پرستاران مشاهده شد. میانگین بعد فیزیکی کیفیت زندگی در پرستاران 9،04±49.17 و میانگین بعد روانی کیفیت زندگی 69.68±40.7 به دست آمد. همچنین همبستگی معنی دار آماری بین دو بعد فیزیکی کیفیت زندگی در پرستاران (32.0 r=) و روانی کیفیت زندگی (55.0 r=) با استرس شغلی در پرستاران دیده شد(01.0 p=).

    بحث و نتیجه گیری

    استرس شغلی از عوامل تاثیرگذار در کیفیت زندگی کاری و سلامتی پرستاران می باشد که نیازمند بررسی بیشتر در خصوص تعیین دیگر عوامل تاثیرگذار و زمینه سازی در ایجاد تغییر در کیفیت زندگی کاری پرستاران می باشد.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی، کیفیت زندگی کاری، پرستاران
|
  • Reza Karimi johani*, Ferydoun Karimi Johani, Arash Mahmoudzadeh Miandoab, Yasman Ahmadi Nasab, Nasrin Teymourizadeh Pages 1-8
    Background and purpose

     In December 2019, the release of a viral disease reported in Wuhan, China. Covid-19 is an acute respiratory disease that can have different effects. Therefore, this study carried out to observe the impacts of the Covid-19 on the general health of infected people in Tabriz city.

    Materials and Methods

    The present study is a descriptive-analytical study that was conducted in 1399 in Tabriz among 92 people with Covid-19 disease by non-random sampling. The data collection tool is two questionnaires. The first questionnaire contains demographic characteristics and the second questionnaire is Goldberg General Health Questionnaire. In order to analyze the data, SPSS software version 24 and the statistics of percentage, mean, standard deviation, maximum and minimum were used.

    Findings

    Among 92 patients in this study, 65 (70.7%) were male and 27 (29.3%) were female. Findings from 92 patients showed that Covid-19 disease reduced general health and physical symptoms (12.46±0.30), decreased sleep quality and increased anxiety (9.50±0.17) and increased Depression rate (8.80±0.19).

    Conclusion

    Given the effects of Covid-19 disease on general health, physical condition and social functioning, it is hoped that authorities will have plans to improve general and physical health.

    Keywords: Coronavirus, Covid-19, General health
  • Fereshteh Araghian Mojarad *, Hedayat Jafary, Tahereh Yaghoubi Pages 9-16
    Introduction

    Spiritual health is the core of... Prayer reduces anxiety and promotes spirituality and is a good way to adapt to illness. Unfortunately, spiritual health is less considered by nurses in providing care. Since various studies have been conducted on the effect of prayer on the spiritual health of different patients. The aim of this study was to summarize and review the effect of prayer on patientschr('39') spiritual health.

    method

    The present conceptual review study was conducted in 1399. To obtain selected articles for analysis, internal databases of SID, MAGIRAN, GOOGLE SCHOLAR with a combination of keywords prayer, spiritual health from 2001 to 1399 were searched. Inclusion criteria in this study included articles that dealt with prayer and spiritual health, articles in Persian and original research. Exclusion criteria also included articles whose full text was not available.

    findings

    The results showed that five descriptive studies and two quasi-experimental studies in the field of prayer on patientschr('39') spiritual health have been performed. In general, research has been done on the effect of prayer on the spiritual health of chronic diseases such as cancer, hemodialysis, chronic heart failure and cerebrovascular disease.

    Discussion and Conclusion

    Prayer is considered as an important factor in the spiritual health of chronic patients. Since nurses, as a professional group, accompany the patient during the patientchr('39')s hospitalization and stay in the hospital, the nurses increase the spiritual and general health of the patients by providing nursing support and meeting the spiritual need.

    Keywords: Prayer, Spiritual Health, Review Study
  • sima janati, Mojgan montazeriyan, Aziz kassani, Susan Kianmanesh Pages 17-24
    Background and Aim

    Childbirth is one of the most important events of the reproductive period. Childbirth is a period of transition to motherhood and has its own physical and emotional effects.

    Materials and Methods

    This study was a descriptive cross-sectional study in which the study population consisted of all pregnant women referred to the midwifery clinic of Ganjavian Hospital in Dezful in a period of 8 months from May 1998 to December 1998 for midwifery services And delivery were referred to Ganjavian Hospital and met the inclusion criteria. In order to collect data, a three-part questionnaire was used, which was completed through interviews. In order to evaluate the mean difference, t-test and chi-square were used and to determine the correlation between continuous variables, Pearson test was used.

    Results

    In this study, the mean fear was 36.66 83 5.83. This study showed that 9.7% had low fear, 68.3% had moderate fear and 22% had severe fear about the fear of childbirth. There was a statistically significant difference so that the average fear was higher in mothers with daughters (37.66 vs. 35.79). The highest fear of mothers was fear of labor pain and fear of long delivery time.

    Discussion and Conclusion

    Due to the high level of fear of childbirth, the need for a serious review of how to hold training classes so that both couples can use the classes together is one of the proposed programs that can have good results in the long run.

    Keywords: Fear, Vaginal delivery, pregnant women
  • Mehran Naghibeiranvand *, Seyedeh Fatemeh Mousavi Pages 25-35
    Introduction & Purpose

    Anxiety in nursing students can affect health. One of the main areas of illness is the feeling of emptiness, futility and mental instability that results from the lack of spiritual health in people. The aim of this study was to determine the relationship between spiritual health and anxiety in nursing students of Islamic Azad University, Khorramabad Branch.

    Materials and Methods

    The present study was a descriptive correlational study in which 210 nursing students of Islamic Azad University Khorramabad Branch participated by census method. The data collection tools were the demographic questionnaire, the standard spiritual health questionnaire of Polutzin and Ellison, and the standard Spielberger Anxiety Questionnaire.SPSS23 software and descriptive and inferential statistical tests (ANOVA, independent t and Pearson) were used to analyze the data. Significant level was considered 0.05.

    Results

    Of the total nursing students, 136 (64.76%) were female and 153 (72.85%) were single. 60.5% of nursing students had moderate to high anxiety. All nursing students had moderate spiritual health. There was a statistically significant negative relationship between spiritual and existential health with total anxiety (P <0.05). There was no statistically significant relationship between religious health and anxiety (P <0.05).

    Conclusion

    People with good spiritual health can control their anxiety. It is suggested that in theoretical and clinical education of nursing students, more attention be paid to the category of spiritual health and its dimensions as one of the important dimensions of health, and more efforts be made to improve its spiritual health and religious dimension.

    Keywords: Health, Spiritual health, Anxiety, Nursing Students
  • Abolfazl sotudeh, hossein Rahmani Anarki, zahra sabzi* Pages 36-43
    Background & Aim

    considering the importance of resilience in enduring difficult conditions, the present study was designed to determine resilience and its relationship with some individual professional factors of nurses working in the intensive care unit of hospitals affiliated to Golestan University of Medical Sciences in2020.

    Materials and Methods

    This is a cross-sectional study. A census was conducted on 243 nurses working in the intensive care unit (ICU) of hospitals affiliated to Golestan University of Medical Sciences in 2020.In order to collect data, personal-professional profile form, valid and reliable Connor and Davidson questionnaire. Data entered into SPSS version 18. Due to the lack of normal distribution of data, Spearman correlation test and U Mann-Whitney and Kruskal-Wallis statistical tests were used. Significant level was considered P <0.05.

    Result

    The mean and standard deviation of age was (30.64 ±6.37). The mean and standard deviation of nurses 'resilience score was (63.24 ± 14.80). The mean resilience score was only statistically significantly related to marital status (P-value =0.004)

    Conclusion

    Due to the relatively high resilience of nurses working in the ICU and its relationship with the individual variable of marital status, so programs to maintain and improve resilience in the visa department by considering individual factors are important.

    Keywords: Resilience, Nursing, Intensive care unit
  • elham hesari*, shohre kolagari, zahra sabzi, mahbobeh Brojerdi Pages 44-53
    Background & Aims

    The most common problem in old age is chronic non-malignant pain, if not treated and managed properly, it can affect the lifestyle of the elderly. The aim of this study was to investigate the lifestyle pattern with chronic pain in the elderly referred to Mirdamad Gorgan Comprehensive Aging Center and its relationship with some demographic factors.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 104 elderly patients with chronic non-malignant pain referred to Mirdamad Gorgan Comprehensive Nursing Center (Golestan Province-Iran). Data were collected using a Standard demographic questionnaire and a lifestyle model with chronic pain. Data were analyzed using SPSS16 software and statistical tests of frequency, percentage, mean, standard deviation and Chi-square at the significance level of 0.05.

    Results

    Among demographic factors, only the variable of economic status with the pattern of life with chronic pain was statistically significant (P ⹀ 0.001). The highest mean of chronic pain pattern was in the social sphere and the chronic pain pattern in elderly women was at the desired level.

    Discussion and Conclusion

    The quality of life of the elderly depends on various factors. Planning to improve the quality of life of the elderly and informing them about the benefits of behavioral correction is essential to having a proper life pattern.

    Keywords: Elderly, Chronic pain, Life pattern
  • fatemeh.delfani* Pages 54-62
    Background and Aim

    Pain anxiety is a major problem after burn injury. Medications do not completely reduce the pain anxiety of burn patients and are associated with side effects such as constipation, encephalopathy, respiratory problems, etc. Therefore, non-pharmacological interventions such as muscle relaxation along with pharmacological measures are needed to reduce pain anxiety in burn patients. The aim of this study was to compare the effect of muscle relaxation and mental imagery on pain anxiety in patients with second degree burn wounds.

    Methods

    This study was a clinical trial on 135 burn patients who were divided into two experimental groups and one control group. Pain anxiety in the control group was measured on the first and second days of the burn, before and after dressing, along with routine ward procedures, without any intervention. After discharge of patients in the control group, patients in the male ward 1, Benson relaxation method and patients in the male ward 2, the method of mental imagery were trained and patients' pain anxiety was measured, then the mean pain anxiety of all three groups was compared.

    Results

    There was no significant difference between the mean pain anxiety before and after dressing the first day of the burn and the mean pain anxiety before dressing the second day of the burn (P> 0.05), there was a significant difference between the mean pain anxiety after dressing on the second day of the burn.

    Conclusion

    There was a significant difference between the mean of pain anxiety in the experimental and control groups. The effect of mental imagery was greater than that of muscle relaxation.

    Keywords: Muscle relaxation, Imagery, Burn, Anxiety, Pain
  • Akram Sadat Nabavi, Sepideh Gareh Sheyklo, Nasrin Sarabi, Saeid Forughi, Ahmad Moosavi* Pages 63-77
    Introduction

    One of the goals of managers in the health system is to improve staff performance and the quality of services provided to clients. Many factors can improve these services, including the amount of stress and quality of work-life of nurses are important factors affecting the quality of services are important.

    Methods

    In this study, 350 nursing staff of Ganjavian Hospital in Dezful were selected. The main data collection tool consists of two parts: nurses 'job stress questionnaire and nurses' quality of life questionnaire and the data using SPSS 24 software with the help of descriptive statistics including: frequency, mean and standard deviation and analytical statistics Including: Independent t-test and analysis of variance were analyzed.

    Findings

    A total of 350 nurses in the present study had a mean age of 41.62 ± 15.56 years (range = 20-63 years). The mean of job stress in the present study was 131.34 ± 8.98. Of the 350 nurses who completed the questionnaire, 57 experienced low-stress levels, and 22 experienced severe stress. Moderate stress was observed in 271 patients or 77.42% of nurses. The mean physical dimension of quality of life (PCS) in nurses was 49.17 ± 9.04. the mean psychological dimension of quality of life (MCS) was 40.69 ±7.68. Also, a statistically significant correlation was observed between PCS (r = 0.32) and MCS (r = 0.55) with job stress in nurses (p = 0.01). Discussion and

    Conclusion

    Job stress is one of the factors affecting the quality of work-life and health of nurses, which requires further study to determine other influential factors and pave the way for changes in the quality of work-life of nurses.

    Keywords: Job stress, Health-related quality of life, Quality of work life, Nurses