فهرست مطالب

توسعه پرستاری در سلامت - سال چهاردهم شماره 44 (بهار و تابستان 1402)

نشریه توسعه پرستاری در سلامت
سال چهاردهم شماره 44 (بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهره فرامرزیان، محمدرفیع بذرافشان*، هاجر حق شناس صفحات 1-3
  • علی مرادی، اکرم ثناگو، مریم ابوالقاضی، کریم آق آرکاکلی، لیلا مهستی جویباری* صفحات 4-10
    زمینه و هدف

    عوارض گوارشی بعد از جراحی قلب باز شیوع کم دارد اما می تواند منجر به جراحی مجدد در دوره بعد از عمل شود. هدف از این مطالعه گزارش یک مورد نادر اتساع روده، بزوار بعد از عمل CABG می باشد.

    گزارش مورد: 

    بیمار خانمی 76 ساله با شکایت درد قفسه سینه، تنگی نفس و تعریق به اورژانس بیمارستان مراجعه کرد. طی گزارش آنژیوگرافی عروق قلبی دچار انسداد شده بود. عمل CABG برای وی انجام شد. بیمار بعد از عمل دچار عارضه تهوع و استفراغ شد و توانایی بلع خود را از دست داد. بدنبال تداوم شرایط بیمار، پس از انجام CT SCAN  تشخیص انسداد روده بعلت بزوار داده شد. بعد از جراحی باز شکمی توده خارج و بیمار با بهبودی از بیمارستان مرخص شد.

    نتیجه‎ گیری: 

    بر اساس یافته های گزارش یک مورد بزوار بعد از عمل جراحی قلب باز، کادر درمان باید احتمال عوارض گوارشی بخصوص انسداد روده را در بیمارانی که تهوع، استفراغ مکرر و عدم بلع دارند بدهند. بنابراین پس از جراحی‎های قلب جهت اطمینان از تشخیص زود هنگام و اتخاذ درمان مناسب برای جلوگیری از عوارض بیشتر و پیامدهای نامطلوب به اهمیت بروز بزوار توجه نمایند.

    کلیدواژگان: عوارض بعد از عمل، اتساع روده، بزوار، CABG، گزارش مورد
  • زهرا طالبی، زهرا نژادحسینی، حسین نصیری، اکرم ثناگو، لیلا مهستی جویباری* صفحات 11-19
    زمینه و هدف

    مشغولیت تحصیلی که از آن به عنوان مشغولیت دانشجویی، زمان یادگیری تحصیلی و یا درگیری تحصیلی نیز یاد می شود، به عنوان شاخص مهمی در کیفیت آموزش عالی شناخته شده است، هدف از این مطالعه بررسی مشغولیت تحصیلی در دانشجویان پرستاری و ارتباط آن با برخی عوامل دیگر است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی و مقطعی روی 183 دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال 1397 انجام شد. دانشجویان پرستاری به روش در دسترس و آسان وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه مشغولیت تحصیلی دارای سه حیطه شناختی، هیجانی و رفتاری جمع آوری شد. داده ها با نرم افزار SPSS 18و آماره های توصیفی و استنباطی شامل آزمون من ویتنی و کروسکال والیس، همبستگی، در سطح معنی داری 05/0>P تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی مشارکت کنندگان 21 سال بود. میانگین مشغولیت تحصیلی دانشجویان پرستاری در کل 96/70 ± 81/366 بود که در سطح متوسط قرار داشت. بین مشغولیت تحصیلی و سن ارتباط آماری معنادار نبود (183/0=P)، بین مشغولیت تحصیلی و معدل نیز ارتباط آماری معنادار نبود (196/0=P)، اما ارتباط معنی داری بین قومیت (031/0=P) و بومی بودن با مشغولیت تحصیلی نشان داده شد (001/0=P).

    نتیجه گیری

    مشغولیت تحصیلی دانشجویان پرستاری در سطح متوسط بود و با افزایش مشغولیت تحصیلی نیز میزان معدل افزایش یافت. توصیه می شود دانشجویان پرستاری در فعالیت های دانشجو محور در حیطه های یادگیری شناختی، هیجانی و رفتاری به کارگیری شوند و اساتید پرستاری نیز منسجم و همسو با استراتژی های یادگیری گام بردارند.

    کلیدواژگان: آموزش، مشغولیت تحصیلی، دانشجوی پرستاری
  • سیده زهرا موسوی*، شهربانو گلی، ناهید بلبل حقیقی صفحات 20-29
    زمینه و هدف

    براساس دیدگاه روانشناسی مثبت گرا، تجربه های روانشناسی منفی در دوران بارداری می تواند با ضد خود، یعنی تجربه ی شادکامی قابل توجیه باشد. به طوری که داشتن تجربه‎ی شادی می تواند راه را برای تجربه‎های منفی و ترس‎های بی‎دلیل مسدود نماید و  مادر باردار نظام ایمنی سالم تر و خلاقیت و تصمیمات عاقلانه‎ای را نشان دهد. براین اساس پژوهشی با هدف تعیین میزان شادکامی و میزان تمایل زنان باردار به زایمان طبیعی و عوامل موثر بر آن در سال 1400، طراحی شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی بر روی 312 نفر از زنان باردار شهرستان کردکوی در سال 1400 انجام شده است. نمونه گیری به صورت تمام شماری بوده است. روش جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ی شادکامی آکسفورد بوده است و تمایل به نوع زایمان نیز با یک پرسش دو گزینه ای سنجیده شده است.

    یافته ها

    طبق نتایج مطالعه ی حاضر تمایل به زایمان سزارین در زنان باردار 3/59 می باشد که با سطح تحصیلات ارتباط معکوس و با سابقه ی اختلال روان ارتباط مستقیم داشته است. میانگین و انحراف معیار نمره کل شادکامی در این مطالعه ، 74/7 ± 57/43 بود. با توجه به نمره ی کسب شده می توان نشان داد که سطح شادکامی زنان بهنجار می باشد. عوامل موثر بر شادکامی در این مطالعه سن، سابقه ی اختلال روان و تحصیلات می باشند و متغیرهای سقط و شغل با شادکامی زنان باردار ارتباط معناداری نداشتند. (001/0˂P)

    نتیجه‎ گیری: 

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر و میزان تمایل به زایمان سزارین در زنان باردار نیاز است مدیران حوزه ی سلامت تلاش های در راستای افزایش میزان تمایل به زایمان طبیعی انجام دهند.

    کلیدواژگان: شادکامی، تمایل به زایمان سزارین، زنان باردار
  • سیمین طهماسبی*، لیلا صادق مقدم صفحات 30-40
    زمینه و هدف

    پرستاری یکی ازمشاغل پراسترس بوده و مطالعات نشان می دهد سخت رویی که قابلیت فرا گرفتن دارد، می تواند در کنترل استرس و حفظ و تامین سلامت عمومی اثرگذار باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثر بخشی آموزش سخت رویی بر سلامت پرستاران عمومی شاغل در بیمارستان های سطح شهرکرد صورت گرفت.

     مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمهتجربی با دو گروه مداخله وکنترل (57 نفر) می‎باشند.  پس از جورکردن دو گروه مداخله و کنترل، سپس آموزش به پرستاران گروه مداخله درخصوص مفهوم سخت رویی و تاثیر آن در مقابله با تنش، وضعیت سلامت عمومی و سخت رویی پرستاران قبل و بعد از آموزش اندازه‎گیری شد. جهت جمع‎آوری اطلاعات از ابزار گرد آوری اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سنجش سلامت عمومی (28 سوال) و سخت‎رویی (50 سوال) در قالب سه مولفه چالش، تعهد و کنترل استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  ورژن22   با استفاده از آزمون های تی مستقل، من ویتنی و تی زوجی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    بین میانگین نمره سخت رویی گروه مداخله با گروه کنترل آزمون تی مستقل تفاوت معنی دار نشان می دهد (0001/0p=). و همچنین آزمون مان ویتنی در نمرات میانگین سلامت عمومی اختلاف قبل و بعد از آموزش را در دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی دار را نشان می دهد (004/0p=).  

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج کاربرد آموزش سخترویی در بهبود شخصیت سخت رویی و ارتقاء سلامت عمومی پرسنل پرستاری تایید و تبیین می گردد.

    کلیدواژگان: سخت رویی، سلامت عمومی، پرستار، آموزش
  • فرخنده نیستانی، مهرنوش سهراب، زهرا کاشی، رضا علی محمدپور، سمانه فرنیا*، مایده باقری صفحات 41-50
    زمینه و هدف

    شیوع دیابت رو به افزایش است و عوارض حاد و مزمن آن، می تواند منجر به افزایش ناتوانی و مرگ و میر مبتلایان گردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط سبک های دلبستگی با کنترل قندخون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی - تحلیلی بود که 240 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به کلینیک‎های غدد دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1398 با روش نمونه گیری در دسترس بررسی شدند. افراد مبتلا به اختلالات روانپزشکی بر اساس پرسشنامه SCL-90-R، کنار گذاشته شدند. از پرسشنامه کولینز برای ارزیابی سبک‎های دلبستگی استفاده شد. اطلاعات مربوط به کنترل بیماری شامل قندخون ناشتا، قند دو ساعت بعد از غذا، هموگلوبین گلیکوزیله، وجود عوارض بینایی، عصبی و کلیوی از پرونده پزشکی بیماران استخراج گردید. داده‎ها از طریق SPSS نسخه 22 و با استفاده از آزمون های تحلیلی و توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی) و آمار استنباطی (پیرسون، رگرسیون گام به گام)  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج ماتریس همبستگی نشان داده است که هیچ کدام از سبک های دلبستگی با کنترل قندخون رابطه معنادار ندارند (05/0P>).

    نتیجه گیری

    با توجه به این نکته که افراد مبتلا به اختلالات روانپزشکی از این مطالعه کنار گذاشته شدند، پیشنهاد می گردد، پژوهش های آتی، به بررسی این جمعیت نیز بپردازد.

    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، دیابت نوع دو، هموگلوبین گلیکوزیله، قندخون
  • مریم مومنی اوریمی، مریم مهدی‎زاده شهری*، لیدا نیک فرید، آرش قنبریان، ناهید ناصری صفحات 51-60
    زمینه و هدف

    یکی از مهمترین دغدغه های مرتبط با کودکان مبتلا به سرطان توجه ویژه به افزایش کیفیت زندگی می‎باشد که از مهمترین روش های ارتقای آن، مراقبت تسکینی می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی موانع اجرای مراقبت تسکینی در بخش های انکولوژی کودکان از دیدگاه پرستاران و پزشکان شاغل در بخش های انکولوژی کودکان انجام شد.

    مواد و روش ها

    نمونه های این مطالعه ی توصیفی شامل؛ کلیه پرستاران و پزشکان شاغل در بخش های انکولوژی کودکان بیمارستان های منتخب دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران بود که به روش تمام شماری از ابتدای مهرماه 1399 تا آبان ماه 1399 انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ی مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه ی پژوهشگر ساخته ی موانع مراقبت تسکینی با 31 گویه بود و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بر اساس یافته ها؛ عدم وجود مشاور مراقبت تسکینی (38%)، عدم وجود بخش مجزا (38%)، کمبود پرسنل (27%)، تمایل خانواده به درمان های نگهدارنده ی زندگی (24%) و ناراحتی والدین از به جلو انداختن مرگ (24%) در اجرای مراقبت تسکینی ممانعت ایجاد می کند.

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر، عوامل سازمانی و مدیریتی و نیز عوامل مرتبط با نقص دانش خانواده که مستقیما با آموزش و حمایت آنها از سوی کارکنان درمانی قابل حل است، به عنوان موانع اجرای مراقبت تسکینی در بخش های انکولوژی کودکان از دیدگاه پزشکان و پرستاران شاغل در این بخش ها شناخته شد. بنابراین، به نظر می رسد این امر نیاز به برنامه ریزی در سطوح بالای مدیریتی دارد.

    کلیدواژگان: مراقبت تسکینی، نئوپلاسم، کودکان، سرطان
  • معصومه فلاحی چماچار، سید بابک رضوی* صفحات 61-71
    زمینه و هدف

    مالتیپل اسکلروزیس یک بیماری مزمن پیشرونده است که ابتلا به آن با هیجانات منفی، آشفتگی و کاهش توانمندی‎های فرد همراه است. این مطالعه با هدف بررسی نقش ذهن‎آگاهی در تحمل آشفتگی، بدتنظیمی هیجان و شفقت به خود در بیماران مبتلا به  مالتیپل اسکلروزیس انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-همبستگی به بررسی بیماران مبتلا به ام اس در استان گیلان در سال 1401 پرداخته است. 240 نفر بیمار مبتلا به ام اس به کمک نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه ذهن‎آگاهی (2006)، پرسشنامه شفقت به خود نف (2003)، پرسشنامه تحمل پریشانی هیجانی سیمونز و گاهر (2005) و پرسشنامه بدتنظیمی هیجان تورنتو (1994) می‎باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده‎ها از آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.

    یافته ها

    براساس یافته‎های این مطالعه ذهن‎آگاهی با تحمل آشفتگی (67/0=r) و شفقت به خود (79/0=r) رابطه آماری معنادار مستقیم و با بدتنظیمی هیجانی (50/0-=r) رابطه معکوس معنادار دارد (001/0≥P). همچنین به ترتیب ذهن‎آگاهی، تحمل آشفتگی و بدتنظیمی هیجانی در شفقت به خود در بیماران مبتلا به ام اس بیشترین نقش بیش‎بینی‎کننده را دارند (050/0≥P).

    نتیجه‎ گیری: 

    به نظر می رسد ذهن آگاهی می تواند باعث بهبود تحمل آشفتگی، شفقت به خود و کاهش بدتنظیمی هیجانی در بیماران مالتیپل اسکلروزیس شود. پیشنهاد می‎شود برنامه های آموزش ذهن آگاهی در فرآیند مراقبت از این بیماران گنجانده شود.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، تحمل آشفتگی، بدتنظیمی هیجان، شفقت به خود، مالتیپل اسکلروزیس
|
  • Ali moradi, Akram sanagoo, maryam abolghazi, karim aqerkakli, Leila Jouybari * Pages 4-10
    Background and Objectives

    Gastrointestinal complications after open heart surgery are rare, but can lead to re-surgery in the postoperative period. The purpose of this study is to report a rare case of intestinal dilatation due to bezouar after CABG.                                                                    

    Case report:

     A 76-year-old female patient came to the emergency department of the hospital with complaints of chest pain, shortness of breath and sweating. During the angiography report, the heart vessels were blocked. CABG was performed for him. After the operation,  the patient suffered from nausea and vomiting and lost the ability to swallow. Following the continuation of the patient's condition, after CT SCAN, intestinal obstruction was diagnosed as a cause. After open abdominal surgery, the mass was removed and the patient was discharged from the hospital with recovery.  

    Conclusion

    Based on the findings of a case report of bezoar after open heart surgery, the treatment staff should consider the possibility of gastrointestinal complications, especially intestinal obstruction in patients who have nausea, frequent vomiting and inability to swallow. Therefore, after heart surgeries, to ensure early diagnosis and appropriate treatment to prevent further complications and adverse outcomes, pay attention to the importance of the event.

    Keywords: postoperative complications, intestinal dilatation, bezoar, CABG, case report
  • Zahra Talebi, Zahra Nejadhosseini, Hosseine Nsiri, Akram Sanagoo, Leila Jouybari * Pages 11-19
    Background and Objectives

    Academic engagement, which is also referred to as student engagement, academic learning time, or academic engagement, is known as an important indicator of high-quality education. The purpose of this study is to investigate academic engagement in nursing students and its relationship to some other factors.

    Materials and Objectives

    This descriptive and cross-sectional study was conducted on 183 nursing students at Golestan University of Medical Sciences in 2018. Nursing students were enrolled in the study using convenience sampling. The data were collected using the Academic Engagement Questionnaire in three cognitive, emotional, and behavioral domains. The data were analyzed using SPSS 18 and descriptive and inferential statistics, including Mann-Whitney, Kruskal-Wallis and correlation tests, with significance level of p<0.05.

    Results

    The mean age of the participants was 21 years. According to the study results, the mean academic engagement of nursing students was 366.81 ± 70.96, which was at an average level. There was no significant correlation between academic engagement and age (p= 0.183) or academic performance (p= 0.196), but a significant correlation was found between ethnicity (p= 0.031) and being native with academic engagement (p= 0.001).

    Conclusions

    The academic engagement of nursing students was at an average level, and an increase in academic engagement was associated with an increase in academic performance. It is essential for nursing students to engage in student-centered activities in the cognitive, emotional, and behavioral domains of learning, and for nursing educators to use coherent and learner-centered teaching strategies.

    Keywords: Education, Academic Engagement, Nursing Student
  • Z Mousavi *, Sh Goli, N Bolbolhaghighi Pages 20-29
    Background and Objectives

    According to the positivie psychology perspective, negative psychological experiences during pregnancy can be justified by their counterpart, ie the experience of happiness will reduce negative experiences and unreasonable fears of pregnant women and improve their immune system, creativity and decision making ability. The aim of this study was to determine the level of happiness and desire of pregnant women for natural childbirth and the factors affecting on it during the year 2021.

    Materials and Methods

    This descriptive study was performed on 312 pregnant women in Kordkoy in 2021. Sampling was total counting. The data collection method was the Oxford Happiness Questionnaire and the propensity to the type of child birth was measured by a two-choice question.

    Results

    According to the results of the current study, the tendency of cesarean delivery among pregnant women is 59.3 which has an inverse relationship with the level of education and a direct relationship with a history of mental disorder. The mean and standard deviation of the total happiness score in this study was 43.57 ± 7.74. According to the obtained score, the level of happiness of women seems to be normal. Factors affecting happiness were age, history of mental disorder and education, while variables of abortion and job were not significantly associated with happiness in pregnant women. (P˂0.001)

    Conclusions

    According to the results of the present study and the level of desire for cesarean delivery in pregnant women, it is necessary for health managers to make efforts to increase the level of desire for natural delivery.

    Keywords: happiness, desire for cesarean delivery, pregnant women
  • Thamasbi Simin *, Sadegh Moghadam Leila Pages 30-40
    Background and Objectives

    Nursing is one of the most stressful professions and studies show that hardiness that can be learned is an effective method in controlling stress and maintaining general health.  The aim is assessing the effectiveness of hardiness training on the general health of nurses working in Shahrekord hospitals.

    Materials and Methods

    The present research is a quasi-experimental study with two intervention and control groups (57 people). After matching intervention and control groups, nurses were trained about hardiness and its effect in dealing with tension, the general health status and hardiness of the nurses were measured before and after the training. Data was collected by demographic information and Goldberg generall health questionnaire (GHQ) (28 items) hardiness(50items) with three dimensions, challenge, commitment and control. Data was analyzed by using independent T test, Mann Whitney and pair T test in SPSS version22.

    Results

    Independent t-test shows a significant difference between the average score of the intervention group and the control group (p=0.0001). Also, the Mann-Whitney test shows a significant difference in the mean scores of general health before and after training in the intervention and control groups (p=0.004).

    Conclusion

    According to the results, the application of hardiness behavior training in improving the hard character and improving the general health of nursing staffs are confirmed and explained.

    Keywords: Hardiness, General Health, Nurse, Training
  • Farkhondeh Neyestani, Mehrnoush Sohrab, Zahra Kashi, Reza Ali Mohammadpour, Samane Farnia*, Maedeh Bagheri Pages 41-50
    Background and Objectives

    The prevalence of Diabetes Mellitus is increasing, and its acute and chronic complications can increase disability and mortality of patients. The present study was conducted to investigate the relationship between attachment styles and blood sugar control in patients with type 2 diabetes.

    Materials and Methods

    The present study was cross-sectional (descriptive analytical type) study which 240 people with type 2 diabetes referring to the endocrinology clinics of Mazandaran University of Medical Sciences in 2018 were evaluated in the study using convenience sampling. Subjects with psychiatric disorders based on the SCL90-R, were excluded. Collins's Adult Attachment Scale Revised was used to evaluate attachment styles. Information related to disease control, including fasting blood sugar, 2hpp (postprandial), glycosylated hemoglobin, and the presence of retinopathy, neuropathy, and nephropathy, were extracted from the patients' medical records. The data were analyzed through SPSS version 22 and using the analytical and descriptive tests (mean, standard deviation, frequency) and inferential statistics (Pearson, stepwise regression).

    Results

    The results of the correlation matrix have shown that neither of the attachment styles had a significant relationship with glycemic control(P>0.05).

    Conclusion

    Considering that people with psychiatric disorders were excluded from this study, suggested that future researches should investigate this population as well.

    Keywords: Attachment Styles, Type 2 Diabetes, Glycosylated Hemoglobin, Blood Glucose
  • Maryam Momeny Ourimi, Maryam Mahdizadeh-Shahri*, Dr Lida Nikfarid, Dr Arash Ghanbarian, Nahid Naseri Pages 51-60
    Background and Objectives

    One of the most important concerns related to children with cancer is to pay special attention to increasing the quality of life, which is one of the most important ways to improve it, palliative care. The present study was conducted with the aim of investigating the barriers to implementing palliative care in pediatric oncology departments from the perspective of nurses and doctors working in pediatric oncology departments.

    Materials and Methods

    The population of this descriptive study include; All the nurses and doctors working in the pediatric oncology departments of selected hospitals of medical sciences universities in Tehran, which was carried out by the full enumeration method. The data collection tool was a questionnaire of demographic characteristics and a researcher-made questionnaire of palliative care obstacles. The data were analyzed using descriptive statistics and one-way ANOVA and t-test.

    Results

    According to the findings; Lack of a palliative care consultant (38%), lack of a separate department (38%), lack of staff (27%), family's desire for life-sustaining treatments (24%) and parents' discomfort with delaying death (24%) It hinders the implementation of palliative care.

    Conclusion

    In the present study, organizational and managerial factors as well as factors related to the family's lack of knowledge, which can be solved directly with their training and support from medical staff, as obstacles to the implementation of palliative care in pediatric oncology departments from the perspective of doctors and nurses working in this Sections were identified. Therefore, this seems to require planning at the top management levels.

    Keywords: Palliative care, Cancer, pediatric, neoplasm
  • Masoumeh Fallahi Chemechar, Seyed Babak Razavi* Pages 61-71
    Background and Objectives

    Multiple sclerosis is a progressive chronic disease, which is associated with negative emotions, confusion, and a decrease in a person's abilities.This study was conducted with the aim of investigating the role of mindfulness in tolerance of disturbance, emotional dysregulation and self-compassion in patients with multiple sclerosis.

    Materials and Methods

    This descriptive-correlational study investigated patients with MS in Gilan province in 2022. 240 MS patients were included in this study using convenience sampling. Research tools include Mindfulness Questionnaire (2006), self-compassion Questionnaire (2003), Simmons and Gaher Emotional Distress Tolerance Questionnaire (2005) and Toronto Emotion Dysregulation Questionnaire (1994). To analyze the data, descriptive statistics, Pearson's correlation test and step-by-step regression were used in SPSS software version 22.

    Results

    Based on the findings of this study, mindfulness has a statistically significant direct relationship with disturbance tolerance (r=0.67) and self-compassion (r=0.79) and a significant inverse relationship with emotional dysregulation (r=-0.50) (P≥0.01). Also, mindfulness, disturbance tolerance and emotional dysregulation have the most predictive role in self-compassion in patients with MS (P≥0.05).

    Conclusion

    It seems that mindfulness can improve disturbance tolerance, self-compassion and reduce emotional dysregulation in multiple sclerosis patients. It is suggested to include mindfulness training programs in the process of caring for these patients.

    Keywords: mindfulness, distress tolerance, emotion dysregulation, self-compassion, multiple sclerosis