فهرست مطالب

نشریه بهداشت کار و ارتقای سلامت
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 15، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدجواد جعفری*، رحمان بهمنی، مصطفی پویاکیان، یاسر خورشیدی بهزادی، سهیلا خداکریم صفحات 301-314
    مقدمه

    هر ساله حوادث بسیار زیادی در صنایع فرآیندی نظیر نفت، گاز و پتروشیمی اتفاق می افتد. صنایع فرآیندی اغلب با مواد شیمیایی پرخطر و واحدهای عملیاتی تحت شرایط دما و فشار بالا نظیر راکتورها و مخازن ذخیره سازی سروکار دارند. هدف از انجام این مطالعه مدلسازی حوادث ناشی از پارگی کامل مخزن (انفجارو آتش سوزی) و مشخص کردن شدت پیامدهای ناشی از این حوادث می باشد.

    روش کار

    روش انجام این مطالعه براساس روش ارزیابی ریسک کمی (QRA) در فرآیندهای شیمیایی، نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع حمل و نقلی بکار گرفته شد. ابتدا فرآیند مرتبط با مخزن ذخیره سازی مونومر وینیل کلراید بطور کامل شناسایی شد. در مرحله بعد، سناریوها و خطرات محتمل با روش FTA شناسایی و تعیین شدو برای مدل سازی پیامدها از نرم افزار تخصصی PHAST Risk 7.11 استفاده شد.

    یافته ها:

     بکاری گیری روش پیشنهادی نشان داد که خطرناکترین پیامدهای واحد ذخیره سازی وینیل کلراید شامل آتش ناگهانی و انفجار می باشد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از آتش ناگهانی مربوط به سناریو دوم (شب تابستان) با شعاع تحت تاثیر 346متر می باشد که احتمال مرگ و میر در این فاصله بین صفر تا یک در نظر گرفته شده است. در مورد انفجار کامل مخزن شعاع تحت تاثیر مربوط به موج انفجار 1 بار 79 متر برآورد گردید که احتمال مرگ و میر در این فاصله بین 0 تا 99 درصد در نظر گرفته شد.

       نتیجه گیری: 

    هرگونه نشتی وپارگی احتمالی از مخازن مونومر وینیل کلراید ممکن است منجر به پیامدهای فاجعه باری گردد. فرآیند ذخیره سازی مونومر وینیل کلراید دارای سطح ریسک بالایی است که قابل تحمل نمی باشد. برای کاهش ریسک باید پارامترهای شدت پیامد و احتمال وقوع و یا میزان مواجهه را کم کرد. بدین منظور استفاده از مخازن کوچکتر، تعدیل متغیرهای عملیاتی (ظرفیت، فشار، دما و غیره) و کاهش سطح مواجهه در پروژه های جدید مشابه قویا توصیه می شود.

    کلیدواژگان: مدل سازی PHAST، وینیل کلراید، ایمنی فرایند، FTA
  • علی پهنابی*، سلاله رمضانی، احسان محمدی، ابراهیم نصیری صفحات 315-326
    مقدمه

    بیماری های شغلی پوستی و به طور مشخص، درماتیت تماسی دست از شایع ترین بیماری های شغلی در میان کارکنان بهداشتی است. تکنولوژیست های جراحی به دلیل تماس با مواد آلرژی زا و محرک مستعد به ابتلای درماتیت تماسی دست هستند لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع درماتیت تماسی شغلی دست تکنولوژیست های جراحی و عوامل تاثیرگذار بر آن در مراکز آموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد.

    روش بررسی

    جمعیت آماری این مطالعه توصیفی تحلیلی شامل 125 نفر تکنولوژیست جراحی شاغل در بیمارستان های مراکز آموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بودند که به صورت سرشماری در نظر گرفته شدند و سپس با توجه به معیار ورود و حذف از مطالعه 97 نفر از نمونه ها بررسی شدند. ابزار سنجش و جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه استاندارد خود گزارشی ناراحتی های پوستی شغلی نوردیک (NOSQ-2002) و مصاحبه حضوری انجام شد. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار spss23 در سطح معنی داری 05/0انجام شد.

    یافته ها:

     68 درصد تکنولوژیست های مورد بررسی زن و 7/57 درصد افراد بیشتر از 37 سال سن داشتند. نتایج مطالعه، شیوع درماتیت دست را 45/4 درصد (44 نفر) نشان داد. بیشترین میزان شیوع درماتیت در ناحیه پشت دست ها (24/7 درصد) و لای انگشتان (17/5درصد) گزارش شد. ارتباط میان ابتلای تکنولوژیست های اتاق عمل به درماتیت تماسی شغلی دست بر حسب جنسیت (0/002=p)، سابقه کاری (0/028=p) و تعداد دفعات شست و شوی دست (0/021=p) معنا دار بوده است. همچنین سابقه اگزما و آلرژی (0/001 P ≤) به طور معناداری برافزایش درماتیت تماسی دست موثر بودند.

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج بدست آمده شیوع درماتیت تماسی دست در میان تکنولوژیست های جراحی بالا است. بنابراین باید برنامه ریزی جهت اقدامات پیشگیرانه و کنترل وضعیت فعلی در اولویت برنامه های مدیران بیمارستان قرار بگیرد. همچنین توصیه می شود مطالعات بیشتر در زمینه ی درماتیت های آلرژیک صورت گیرد.

    کلیدواژگان: درماتیت، اگزما، ضد عفونی کننده دست، شست و شوی دست
  • فریده گلبابایی، فریبا احدیان، سمیه فرهنگ، علیرضا صدیقی، ساره شاکریان* صفحات 327-336
    مقدمه

    امروزه توسعه سطح بازرسی محیط کاربه عنوان شاخص میزان رشد اقتصادی و اجتماعی یک کشور شناسایی می شود. به همین دلیل نیاز است تا در جهت انجام یک بازرسی موثر، بازرسان به سطحی از صلاحیت ها، دانش حرفه ای و مهارت ها دست پیدا کنند. بنابراین، آموزش بازرسان باید این نیازهای خاص را برآورده سازد.

    روش کار

    مطالعه حاضر، مقطعی از نوع نیاز سنجی اموزشی بوده که برروی 80 نفر از بازرسان بهداشت حرفه ای انجام گردید. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه نگرشی و آزمون دانشی در حیطه های مختلف عوامل زیان اور محیطی بر اساس حیطه های فرم بازرسی مصوب وزارت بهداشت می باشد. پایایی و روایی محتوایی و صوری ابزار توسط روش های کمی(الفای کرونباخ و کورد ریچارد سون) و کیفی (دلفی)توسط افراد خبره در هر حیطه  مورد ارزیابی و تایید قرار گرفت.

    یافته ها:

     میزان نگرش بازرسان بهداشت حرفه ای با نمره کل 669/4  در حد مطلوب  قرار داشت. وضعیت دانشی دراستانه 70درصد، در تمامی حیطه ها بیانگر اگاهی پایین و در بعضی موارد خیلی پایین می باشد. یافته هادرتعیین اولویت های اموزشی، حیطه عوامل شیمیایی با میانگین رتبه 121/4  و کمترین درصد پاسخگویی صحیح در اولویت اول آموزشی  و صدا و ارتعاش با میانگین رتبه 325/1 در اولویت هفتم آموزشی  محاسبه گردید، ارگونومی، استرس حرارتی ، بیولوژیک، پرتو، روشنایی در رتبه دوم تا رتبه ششم قرارگرفتند.

    نتیجه گیری

      با توجه به سطح پایین میزان دانش نمونه پژوهش، اموزش این افراد به عنوان بازرس با توجه به توانمندیهای ویژه ای که دردنیا برای این قشر در ابعاد مختلف تعریف می گردد از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. و نیازمند برنامه ریزی آموزشی مستمر براساس مطالعات نیاز سنجی می باشد.

    کلیدواژگان: نیازسنجی، آموزش، بازرسان بهداشت حرفه ای
  • مهدیه راستی مهر، مهشید بهرامی، علی کریمی، رضا پوربابکی* صفحات 337-350
    مقدمه

    از ضروری ترین مراحل برای بهبود سطح ایمنی در واحد های موجود یا در حال طراحی ارزیابی پیامد خطرات حریق و انفجار می باشد. هدف از این مقاله بررسی مدل  انتشار گاز طبیعی فشرده و محدوده گسترش آسیب افراد و تجهیزات در اطراف این جایگاه است. در این مطالعه، به بررسی اینکه آیا فواصل ایمن این جایگاه نسبت به محیط اطرافش رعایت شده است یا خیر پرداخته شده است.

    روش بررسی

    در این مقاله، مدلسازی پیامدهای آتش و انفجار در جایگاه سوخت CNG واقع در استان اصفهان با استفاده از نرم افزار ALOHA انجام شد. در این مطالعه به 6 سناریو پرداخته شد و تنها سناریوهایی شبیه ساری شدند که دارای شاخص ریسک نامطلوب و غیر قلبل قبول بودند.در این مدل سناریوهای مختلف ناشی از ایجاد سوراخ با قطر0/03 متر و شکاف با طول 0/2 و عرض 0/01 متر رو ی مخزن تحت فشار مورد بررسی قرار گرفت

    یافته ها

    مشاهده گردید محدوده ابر بخار سمی تا فاصله 55 متری در غلظت ppm 65000 قرار دارد و در صورت ایجاد شکاف، این محدوده در این غلظت تا فاصله66 متری افزایش پیدا میکند. محدوده ابر بخار قابل اشتعال برای سوراخ تا فاصله89 متری می باشد ولی برای شکاف تا فاصله107 متری است. هم چنین میزان تشعشع حرارتی ناشی از آتش فورانی تا فاصله 25 متری برای سوراخ ایجاد شده kw/sqm 10می باشد اما برای شکاف تا فاصله35 متری میزان تشعشع حرارتی kw/sqm10 می باشد.

    نتیجه گیری

      خطرناک ترین سناریو با توجه به نمودارهای خروجی، تابش حرارتی Jet fire فورانی می باشد که علاوه بر جایگاه CNG، منطقه پارکینگ شهرداری را درگیر می کند؛ ضمنا تابش حرارتی ناشی از شکاف نسبت به سوراخ محدوده بیشتری را درگیر می کند. از جمله راهکارهای موثر جهت جلوگیری از تلفات جانی و مالی، اقدامات کنترلی پیشگیری کننده و همچنین انتخاب کردن طراحی مناسب حین تاسیس جایگاه و ادغام ایمنی برای پرسنل، تجهیزات و متعلقات است که به کمک آن می توان انواع ریسک فاکتورهای مربوطه را شناسایی و پیشگیری  کرد.

    کلیدواژگان: جایگاه سوخت CNG، متان، مدلسازی پیامد، نرم افزارALOHA
  • هادی علیمرادی، روح الله فلاح مدواری، مهسا نظری، رضا جعفری ندوشن، محمدجواد زارع سخویدی*، علیرضا آجدانی صفحات 337-351
    مقدمه

    یکی از عوامل زیان آوری که افراد شاغل در این صنایع به طورجدی با آن مواجه دارند صدای بالاتر از حد مجاز است. در صنعت فولاد گستره وسیعی از تجهیزات و ماشین آلات در فرآیند تولید مورداستفاده قرار می گیرند که از منابع صدای آزاردهنده محسوب می گردند. صدا دارای اثرات زیان بار فوری و تاخیری در روند تمرکز، توجه، افزایش فشارخون و... است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر سروصدا در دو محدوده متفاوت در دو گروه شاهد و مورد با دسته بندی مجاز (بین dB60 تا dB85) و غیرمجاز (بالاتر از dB85) در صنایع فولادی دارای سروصدا است.

    روش بررسی: 

    این مطالعه به صورت مقطعی و در صنایع فولادی اصفهان روی 300 نفر از کارگران انجام پذیرفت. ارزیابی محیطی صدا به منظور تعیین توزیع تراز فشار صوت بر اساس استاندارد ISO 9612 در واحدهای تولیدی شرکت انجام شد. در این روش با استفاده از 3 پارامتر تعداد افراد در معرض، زمان مواجهه و فاکتور وزنی متناظر با تراز فشار صوت با رعایت زمان 30 دقیقه محاسبه شد. جهت پیش بینی وضعیت روانی افراد از پرسش نامه DASS-42 و هارمون جونز (DARQ) جهت اندازه گیری شدت حالات خلقی و میزان برانگیختگی استفاده گردید. تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ver22) صورت گرفت.

    یافته ها:

     بر اساس یافته های پژوهش عامل سن بر روی افسردگی، عامل وضعیت تاهل بر روی اضطراب و عامل نوبت کاری بر روی میزان استرس و ناهماهنگی شناختی کارکنان اثرگذاری معناداری نشان داد. میانگین متغیر استرس در گروه مورد به طور معناداری بیشتر از گروه شاهد بود (p<0.001) که این موضوع نشان دهنده ی اثرگذاری تراز شدت صوت بر روی افزایش میزان استرس و ناهماهنگی شناختی کارگران در محیط پرسروصدا است. با افزایش مواجهه با صدا، استرس این افراد کاهش یافت (p<0.05).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به ارتباط مثبت و معنادار بین تراز شدت صوت و استرس و ناهماهنگی شناختی کارگران در گروه مورد لازم است اقدامات پیشگیرانه موثر جهت جلوگیری از آسیب های روانی و حفظ سلامت کارگران در این صنعت صورت گیرد. به منظور کاهش صدا، تعدادی راهکارهای قابل اجرا پیشنهادشده که شامل برنامه ریزی فضایی، انتخاب مصالح مناسب، کنترل آلودگی صوتی مربوط به خارج از ساختمان، کنترل آلودگی صوتی مربوط به داخل ساختمان و آموزش است.

    کلیدواژگان: برانگیختگی شناختی، ناهماهنگی شناختی، اضطراب، افسردگی، استرس، ISO 9612
  • عبدالرضا گرزین*، ماندانا صادقی صفحات 367-378
    هدف

    یکی از روش های قطعی درکاهش حوادث شغلی در میان کارگران ارتقاء فرهنگ ایمنی آنان  می باشد. با توجه به اینکه شرکت داروسازی ابوریحان از شرکت های نمونه و برگزیده کشور در امر داروسازی می باشد؛ با استناد بر شواهد و مدارک مستند و همچنین جمع آوری اطلاعات از منابع معتبر، در زمینه بررسی فرهنگ ایمنی کارکنان تحقیق ذیل به عمل آمد.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی و جامعه آماری شامل تمامی کارکنان(400نفر) می باشد. گروه نمونه این تحقیق شامل 135 نفر بود و از کل جامعه آماری به طورتصادفی انتخاب گردید. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود و اطلاعات مورد نظر از طریق تکمیل پرسشنامه های اطلاعات فردی- شغلی، فرهنگ ایمنی بدست آمد. ضریب اعتبار و روایی پرسشنامه فرهنگ ایمنی توسط چند تن از متخصصان تایید گردید. روش های آماری بکارگرفته شده عبارتند از:  آمارتوصیفی (جهت نمایش جداول فراوانی و درصد) و آمار استنباطی.

    یافته ها

    یافته های این تحقیق نشان داد فرهنگ ایمنی در کارکنان شرکت، بالاتر از حد متوسط بوده و بین متغیر فرهنگ ایمنی با محل فعالیت و میانگین حقوق رابطه معنادار (α=0/05) وجود دارد اما بین فرهنگ ایمنی با جنسیت، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، سابقه کار، عنوان شغلی، آموزش و سن رابطه معناداری از نظر آماری مشاهده نمی شود. همچنین جدول تحلیل واریانس نتایج ضریب تعیین رگرسیون تاثیر متغیر های جمعیت شناختی را تایید می کند.

    نتیجه گیری

    توان پیش بینی سطح فرهنگ ایمنی از طریق جنسیت، وضعیت تاهل، آموزش، تحصیلات، سابقه کار، عنوان شغلی، محل فعالیت و سن وجود دارد.

    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی، کارکنان، شرکت داروسازی ابوریحان
  • الهام سلورزی، نسرین اسدی* صفحات 379-392
    مقدمه

    ارزیابی صحیح توانایی کار شاغلین از نقطه نظر اقتصادی برای کارفرمایان حایز اهمیت است و تقویت آن از راه های افزایش بهره وری منابع انسانی می باشد. این مطالعه با هدف بررسی رابطه استرس شغلی و توانایی انجام کار در پرستاران بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع  توصیفی- تحلیلی و مقطعی بود. افراد مورد مطالعه 250 پرستار با حداقل یک سال سابقه کار بودند که از هر 8 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز با روش طبقه بندی با تخصیص متناسب انتخاب شدند. ابعاد استرس شغلی بوسیله پرسشنامه (JCQ) و توانایی انجام کار توسط شاخص (WAI) تعیین شدند. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی،  Mann-Whitney U، آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و Kruskal -Wallis توسط نرم افزار20  SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    ارتباط معنی دار و مستقیم بین توانایی انجام کار و اختیار تصمیم گیری (0/011, p-value= 0/161 r=) و بار فیزیکی ایزومتریک (0/32, p-value= 0/1361 r=) مشاهده گردید. در مقابل رابطه معنی دار و معکوس بین توانایی انجام کار و نیازهای روانشناختی شغل (0/005, p-value= 0/177- r =) دیده شد. بین شاخص توانایی انجام کار با سایر ابعاد استرس شغلی اختلاف معنی داری مشاهده نشد.   

    نتیجه گیری:

     در اغلب پرستاران سطح استرس شغلی متوسط رو به بالا و توانایی شغلی متوسط بدست آمد. با این وجود به منظور کاهش استرس شغلی و افزایش توانایی کار آنها می بایست آزادی تصمیم گیری  و حمایت اجتماعی افزایش و فشارهای فیزیکی و روانشناختی تعدیل و امنیت شغلی ارتقاء یابد.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، شاخص توانایی انجام کار، پرستاران
  • نیره نعیمی قصابیان، شکوفه رضا پور، راضیه رضایی، عادل سپهر، مرضیه عرفانی فرد، پروین سپهر* صفحات 393-399
    مقدمه

    یکی از راهکارهای ایجاد ایمنی در محیط کار نیاز به  ایجاد فرهنگ ایمنی می باشد بدین منظور به بررسی و  ارتقا فرهنگ ایمنی با کمک تکنیک E4 صنعت فولاد اسفراین پرداخته شده است.

    روش کار

    مطالعه بصورت  توصیفی-تحلیلی و مداخله ای بوده که به بررسی  ارزیابی فرهنگ ایمنی با استفاده از پرسش نامه استاندارد HSEپرداخته شده است. سپس به ارتقا فرهنگ  4ایمنی با کمک از تکنیکE استفاده گردید. سپس با استفاده از آماره های آماری و نرم افزارهایSPSS16 وExcel2010 مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است.

    یافته ها

    نتایج حاصله از میانگین نمره فرهنگ ایمنی قبل از انجام مداخلات  (10/17±326)  بوده است که بعد از مداخله 15.8±395 شده است. انجام آزمون آماری تی تست زوجی نشان داد مداخلات جهت بهبود فرهنگ ایمنی موثر بوده است (0/0001=).  نتایج نشان داد که تکنیک 4E از عوامل تاثیر گذار بر بهبود فرهنگ ایمنی می باشد.

    بحث ونتیجه گیری:

     در مجموع یافته های این مطالعه نشان داد یکی از ارکان اصلی و مهم در ارتقای فرهنگ ایمنی، مبحث آموزشی آموزشی مداخلات فنی و مشارکتی نیز مورد بررسی می باشد که می تواند سبب افزایش دانش و مهارت و نگرش مثبت افراد به ایمنی و مسایل ایمنی سازمان گردد.

    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی، تکنیک4E، صنعت فولاد
|
  • MohammadJavad Jafari*, Rahman Bahmani, Mostafa Pouyakian, Yaser Khorshidibehzadi, Soheila Khodakarim Pages 301-314
    Introduction

    Each year, many accidents occur in processing industries such as oil, gas, and petrochemicals. Processing industries mostly work with hazardous chemicals and units in high temperature and high-pressure conditions like reactors and storage tanks. The study aimed to model the consequences of a complete tank rapture (explosion and fire) and specify the intensity caused by the events.

    Materials and methods

    The applied method in this study was based on the Quantitative Risk Assessment method. This method is used for risk assessment in chemical, petroleum, gas, and petrochemical processes and transport industries. Initially, the process associated with the monomer vinyl-chloride storage tank was identified. At the next stage, the scenarios and probable hazards were identified and defined and the PHAST Risk 7.11 was run for modeling the consequences.

    Results

    The most dangerous consequences of vinyl-chloride storage tanks include sudden fire and explosion in a complete tank rapture. In a full tank-explosion, the radiation of the explosion wave was once recorded as 79 meters with the death probability of 99 percent.

    Conclusion

    Each explosion or probable rapture in monomer vinyl-chloride tanks may cause terrible consequences. The vinyl-chloride monomer storage process is a high-risk process that is not tolerable. To reduce the risk, the consequence intensity, the consequence probability, and the exposure amount should be reduced. To this end, it is highly recommended to use smaller tanks, modify operational variables (capacity, pressure, temperature, etc.), and reduce the level of exposure in similar projects.

    Keywords: PHAST Modeling, Safety Process, Vinyl-chloride, FTA
  • Ali Pahnabi* Pages 315-326
    Introduction

    Occupational skin diseases and hand contact dermatitis specifically are among the most common occupational diseases among the healthcare workers. Since surgical technologists have contact with allergens and irritant substances are more susceptible to hand contact dermatitis. Thus, the aim of this study was to evaluate the prevalence of occupational hand contact dermatitis and effective factors among surgical technologists in five educational centers affiliated to Mazandaran University of Medical Sciences.

    methods

    The present cross-sectional study was conducted over 125 surgical technologists working in the hospitals affiliated with Mazandaran University of Medical Sciences who were selected via census sampling. Later, 97 participants who met the inclusion criteria were investigated. Data were collected by Nordic Occupational Skin questionnaire (NOSQ-2002) through interview and analyzed by SPSS software version 23.

    Results

    The findings indicated that 68% of the examined technologists were female and 57.7% were over 37 years old. The prevalence of hand dermatitis was 45.4% (44 people). The highest prevalence was observed at the back of hands (24.7%) and between fingers (17.5%).  Contact hand dermatitis had a significant correlation with the participants’ gender (p = 0.002), work experience (p = 0.028), and frequency of hand washes (p = 0.021). Moreover, having a history of eczema and allergy (P-Value≤ 0.01) was significantly effective in increasing hand contact dermatitis.

    Conclusion

    The prevalence of hand contact dermatitis is high among surgical technologists. Therefore, hospital managers are required to plan for preventive measures and control the current situation. Furthermore, future researchers are recommended to carry out more studies on allergic dermatitis.

    Keywords: Dermatitis, Eczema, Hand disinfection, Hand washing
  • Farideh Golbabaei, Fariba Ahadian, Somayie Farhang, Alireza Sedigh, Sareh Shakerian* Pages 327-336
    Introduction

    Today, improvement of a labor inspectorate is an indicator of a countrychr('39')s economic and social growth development. So, inspectors need to perform a level of competence, professional knowledge, and skills. Training should meet these particular needs.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted to assess the educational priorities over 80 occupational health inspectors in Tehran province. The study tools included an attitude questionnaire and a knowledge test in occupational health based on the instructions provided by Ministry of Health inspection. The reliability and validity of these tools were evaluated and confirmed by quantitative and qualitative (Delphi) methods by experts in each field.

    Results

    The attitude of inspectors was in the desirable range (total score of 4.669). Knowledge status was low in all fields (in the 70% threshold) and very low in some cases. Regarding the educational priorities, chemical agents with an average of 4.121 and the lowest percentage of correct response were placed at the first priority of education. The sound and vibration with an average of 1.325 were laced at the seventh priority of education. Moreover, ergonomics, thermal stress, biological, and radiation were placed from the second to sixth levels of priority.

    Conclusion

    Due to the low knowledge level of the studied participants and their abilities, these workers should be trained as inspectors in the realm of sound. To this end, continuous educational planning is required based on needs assessment studies.

    Keywords: Needs Assessment, Education, Health Inspectors
  • Mahdieh Rastimehr, Mahshid Bahrami, Ali Karimi, Reza Pourbabaki* Pages 337-350
    Introduction

    Assessment of the consequences of hazards such as fire and explosion is one of the most urgent and important steps to improve the level of safety in the current stations and those that are in the design process. The purpose of this study was to review the model of CNG Compressed Natural Gas releases and the range of damages to individuals and equipment. Moreover, we examined the observance of  safe distance of this station to its surroundings.

    Materials and Methods

    In this study, modeling the effects of fire and explosion on the CNG fuel station in Isfahan province was performed using ALOHA software. In this model, six scenarios were designed to create a hole with a diameter of 0.03m and a gap of 0.2m and width of 0.2 m in a pressure vessel.

    Results

    It was observed that the toxic atmosphere was within the distance of 55 meters at a concentration of 65000 ppm. In the case of a gap, the toxic vapor cloud range could increase to 66 meters. The flammable superpower range was 89meters for the hole but 107 meters for the gap. The thermal radiation from the jet fire to the distance of 25meters was 10 kw/sqm for the hole, but the thermal radiation was 10 kw/sqm for the gap to 35meters.

    Conclusion

    The most dangerous scenario was the Jet Fire, which involved not only the  CNG station, but also the municipal parking area. Furthermore,  the thermal radiation produced by the gap was greater than the hole with regard to the involved range.

    Keywords: CNG fuel, Methane, Outcome modeling, ALOHA software
  • Hadi Alimoradi, Mahsa Nazari* Pages 337-351
    Introduction

    Loud noise is one of the harmful factors that affects industry workers seriously. In the steel industry, a wide range of equipment and machinery are used in the production processes, which are considered as the sources of annoying noise. Sound has immediate and delayed harmful effects on the process of concentration and increases blood pressure. The aim of this study was to investigate the effect of noise in two different ranges in the control and case groups within the authorized (between 60 to 85 dB) and unauthorized (above 85 dB) categories in the steel industry.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted among 300 workers in Isfahan Steel Industries. Environmental sound assessment was performed to determine the distribution of sound pressure level according to the ISO 9612 standard in the companychr('39')s production units. In this method, the number of exposed people, the exposure time, and the weight factor corresponding to the sound pressure level were calculated in 30 minutes. The DASS-42 and Harmon Jones (DARQ) questionnaires were used to predict the mental state of the participants and to measure the severity of mood swings and arousal. The collected data were analyzed using SPSS statistical software (ver22).

    Results

    Based on the findings, age had a significant effect on depression, marital status had a significant effect on anxiety, and work shift had a significant effect on the level of stress and cognitive dissonance of employees. The stress mean was significantly higher in the case group (14.40 ± 1.66) than the control group (p <0.001). This indicates the effect of sound intensity level on the increase of stress and cognitive dissonance of workers in a noisy environment. With increasing exposure to sound, the participants’ stress decreased (p <0.05).

    Conclusion

    Considering the positive and significant relationship of noise level with stress and cognitive inconsistency of workers in the case group, it is necessary to take effective preventive measures to prevent psychological harm and maintain the workerschr('39') health in this industry. In order to reduce noise, a number of applicable solutions have been proposed including spatial planning, selection of suitable materials, control of noise pollution related to outdoor construction, control of noise pollution related to indoor construction, and training.

    Keywords: Cognitive arousal, Cognitive dissonance, Anxiety, Depression, Stress, ISO 9612
  • Abdolreza Gorzin*, Mandana Sadeghi Pages 367-378
    Background and objective

    One of the definitive ways to reduce occupational accidents among workers is to promote their safety culture. Aboureihan Pharmaceutical Company is one of the leading companies in the field of pharmacy in Iran. Based on the documentary evidences as well as information collected from credible sources, the following research was carried out to investigate the safety culture of the staff.

    Materials and Methods

    This descriptive survey was carried out among all employees (400 people) of Aboureihan Pharmaceutical Company. The study sample consisted of 135 people selected randomly from the whole statistical population. The participants’ information was obtained by the completion of demographic and safety information questionnaires. The validity and reliability coefficients of the safety culture questionnaire were confirmed by several experts. The applied statistical methods include descriptive statistics (to show frequency tables and percentages) and inferential statistics.

    Results

    Findings showed that the safety culture in was above the average level among the company employees and the safety culture variable had a significant relationship with the place of work and average salary (α = 0.05). However, safety culture had no relationship with gender, marital status, level of education, work experience, job title, education, and age. Furthermore, the analysis of variance confirms the results of regression coefficient of determination of impact of demographic variables.

    Conclusion

    It can be predicted that the level of safety culture can be predicted by gender, marital status, education, education, work experience, job title, place of work, and age.

    Keywords: Safety Culture, Staff, Aboureihan Pharmaceutical Company
  • Elham SALVARZI, Nasrin ASADI* Pages 379-392
    Introduction

    Proper assessment of the employees’ ability to work from an economic point of view is important for employers since it is one of the ways to increase human resource productivity. The purpose of this study was to investigate the relationship between job stress and ability to work in nurses of hospitals affiliated to Ahwaz University of Medical Sciences.

    Methods

    The present study was analytic and cross-sectional. The participants were 250 nurses with at least one year of work experience selected from all 8 hospitals affiliated to Ahwaz University of Medical Sciences using proportional sampling method. The dimensions of job stress and work ability were measured through the JCQ and WAI Questionnaires. For data analysis, descriptive statistics, Mann-Whitney U, Spearman correlation coefficient , and Kruskal-Wallis were used by SPSS20.   

    Results

     Work ability had a significant and direct correlation with and the decision making authority ( r= 0.161, p-value = 0.011) and physical isometric load (r= 0.136, p-value = 0.032). In contrast, a significant and inverse relationship was found between job ability and psychological needs (r=-0.177, p-value =0.005). No significant difference was observed between the ability to work and other dimensions of occupational stres.

    Conclusion

    In most nurses, moderate to high levels of job stress and moderate levels of  job ability were observed. To reduce their job stress and increase their ability to work, free decision making and social support should be increased, physical and psychological stresses should be adjusted, and job security should be enhanced.

    Keywords: Job Stress, Work Ability Index, Nureses
  • Nayera NAIMI GHASABIYAN, Shokoofeh REZAPOUR, M arzie ERFAN FARD, Razieh REZAEE, Adel SEPHER, Parvin SEPEHR * Pages 393-399
    Introduction

    One of the ways to promote safety in the workplace is creating the safety culture. To this end, safety culture has been studied and promoted with the help of 4E technique in Esfarayen steel industry.

    Methods

    This is a descriptive-analytical and interventional study  that evaluated safety culture using the HSE standard questionnaire and then promoted the safety culture with the help of 4 E technique. The results were then studied and compared using the statistical statistics by SPSS16 and Excel2010 software.

    Results

    The mean score of safety culture was 326±10.17 before and 395±15.8 after the intervention. Pair t-test showed that the interventions were effective in improving the safety culture (p = 0/0001). The findings showed that 4E technique is one of the effective factors in improving the safety culture.

    Conclusion

    The findings showed that the educational issue of technical and participatory interventions is among the main and important pillars in promoting the safety culture. As a result, the participants’ knowledge, skills, and positive attitudes to safety and safety issues of the organization increased.

    Keywords: Safety culture, E 4 Technique, Steel industry