فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال پانزدهم شماره 1 (بهمن و اسفند 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پویا پرویزی، میلاد جلیلیان*، هانا پرویزی، سارا امیری، حمیدرضا محمددوست صفحات 1-17

    کروناویروس جدید 2019 نوع دیگری از کروناویروس های شناخته شده از جمله کروناویروس سارس (SARS-CoV-1) و کروناویروس مرس MERS-CoV است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) نام این ویروس را SARS-CoV-2 و بیماری را به طور رسمی کروناویروس 2019 مشخص و نام گذاری کرده است(به اختصار COVID-19). اولین مورد ابتلا به COVID-19 در دسامبر 2019 و در شهر ووهان چین گزارش شده است. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که این بیماری از حیوان به انسان انتقال می یابد و سرعت انتقال بیماری از انسان به انسان به سرعت در حال افزایش است. در حال حاضر مهمترین عوامل در پیشگیری و کنترل شیوع این بیماری تشخیص درست و مناسب، مراقبت های بهداشتی و اقدامات کنترلی هستند. با توجه به اینکه تشخیص و درمان به موقع بیماری اهمیت زیادی دارد، به کارگیری مواد نانومقیاس برای ساخت حسگرها و سیستم دارورسانی می تواند کمک به سزایی برای محققان محسوب شود. ما در این مقاله به دنبال بیان و توضیح اثرات شیوع این بیماری در سراسر جهان و در نظر گرفتن جنبه های مختلف SARS-CoV-2 هستیم.

    کلیدواژگان: COVID-19، گسترش سریع، مطالعات اپیدمیولوژیک، اقدامات کنترلی، مواد نانومقیاس
  • رویا سادات قادری، منیره کاظمی، سامان سلیمان پور* صفحات 18-45

    بحران مقاومت به آنتی بیوتیک ها در باکتری ها یکی از مهم ترین موضوعات در بهداشت عمومی جهانی است که می بایست تحقیقات و بررسی های جدیدی در سراسر جهان برای توسعه ترکیبات ضد میکروبی موثرتر انجام گیرد. نانوذرات ازجمله عواملی هستند که برای هدف قرار دادن باکتری ها به عنوان جایگزینی برای آنتی بیوتیک ها بسیار مورد توجه قرار گرفته اند و در درمان عفونت های باکتریایی سودمند هستند. در این مطالعه مروری روایتی به مزایای استفاده از نانوذرات در مقابل باکتری ها پرداخته شده است. نانوذرات به دلیل ویژگی های منحصر به فرد آن ها نسبت به فرم توده قابلیت بالایی برای استفاده به عنوان ناقل و ادجوانت دارند و همچنین توانایی تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با باکتری ها با استفاده از چندین مکانیسم به صورت هم زمان را دارا هستند. امروزه تعدادی دارو مبتنی بر نانوذرات برای استفاده به صورت بالینی به عنوان جایگزینی برای آنتی بیوتیک ها طراحی و قابل استفاده شده اند. علیرغم ویژه به نانوذرات هنوز مکانیسم های ضد باکتریایی آن ها به خوبی به اثبات نرسیده است. اما تعدادی از مکانیسم های ضدباکتریایی موردپذیرش قرار گرفته است؛ مانند مکانیسم های اکسیدکننده و عملکرد نانوذرات به واسطه یون های فلزی محلول که به تفضیل مورد بحث قرار گرفت. علاوه بر این مشکلات استفاده از نانوذرات در درمان عفونت های میکروبی و کاربرد نانوذرات به عنوان عوامل ضد باکتریایی نیز به اختصار توضیح داده شد. همچنین عواملی که در تاثیرات ضد باکتریایی نانو ذرات نقش دارند شامل اندازه، بار، پتانسیل زتا، مورفولوژی سطح و ساختار کریستال بررسی شد. محدودیت های تحقیقات انجام شده نیز مطرح شد.

    کلیدواژگان: نانوذرات، فعالیت ضدمیکروبی، مقاومت میکروبی، آنتی بیوتیک
  • فاطمه حبیبی نوا، محمدرضا ذوالفقاری*، صالحه صبوری شهر بابک، محسن زرگر، محمد سلیمانی صفحات 46-66
    زمینه و اهداف

     هدف از مطالعه حاضر، غربالگری و جداسازی باکتریوفاژهای لیتیک، علیه نمونه های بالینی جدا شده از سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک کلبسیلا پنومونیه (vB_Kp1 ، vB_Kp2)  و انتروباکتر آیروژنز (vB_Ea1)  از فاضلاب است.

    مواد و روش کار

    کلبسیلا پنومونیه و انتروباکترآیروژنز از نمونه های بالینی از ژانویه تا سپتامبر 2018 در سه بیمارستان آمل (مازندران، ایران) جداسازی و شناسایی شدند. روش انتشار از دیسک(کربی-بایر) برای تعیین الگوی مقاومت ایزوله ها نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف استفاده شد. سویه های با مقاومت چند دارویی نسبت به آنتی بیوتیک های تست شده، برای بررسی اثر فاژ های ایزوله، انتخاب شدند. برای جداسازی باکتریوفاژها، نمونه برداری از فاضلاب های شهری و بیمارستانی انجام شد. پلاک ها حضور باکتریوفاژها را تایید کرد. پس از غنی سازی باکتریوفاژهای ایزوله و رنگ آمیزی، موروفولوژی باکتریوفاژها با میکروسکوپ الکترونی گذاره (TEM)  مشخص گردید تست های شناسایی فاژها شامل محدوده میزبانی و مراحل رشد انجام شد. 

    یافته ها

    بررسی تصاویر TEM نشان داد که فاژها دارای کپسید بیست وجهی و دم بلند منقبض شونده بوده و از خانواده مایوویریده می باشند. فاژها 14 سویه (56 درصد) از 25 سویه باکتری را لیز کردند. منحنی رشد یک مرحله ای، اندازه انفجاری بزرگ و زمان تاخیری کوتاه، برای فاژها نشان داد. 

    نتیجه گیری

    تشکیل پلاک های شفاف، قدرت لیزکنندگی بالای فاژها را نشان می دهد. بنابراین پتانسیل خوبی برای آنالیز بیشتر، برای استفاده بالینی بعنوان عامل درمانی در آینده دارند.

    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، انتروباکتر آئروژنز، فاژ درمانی، عفونت مقاوم به چند دارو
  • مطهره سادات حیدریان، اشرف السادات حاتمیان زارمی*، قاسم عموعابدینی، بهمن ابراهیمی حسین زاده، هاله الوندی، علی دریاب، امیر صالحی صفحات 67-84
    زمینه و اهداف

     قارچ دارویی گنودرما لوسیدوم در طب سنتی کاربردهای فراوانی دارد. با این حال، استفاده از این قارچ ارزشمند به دلیل تولید پایین متابولیت های ثانویه آن محدود شده است. در مطالعات بسیاری به بهینه سازی تولید گنودرما لوسیدوم و گنودریک اسید (GA) پرداخته شده است. اما در این مطالعات بستر نظارتی مناسبی استفاده نشده است. مطالعه پایش در زمان واقعی می تواند برای یافتن اطلاعات بیشتر از طریق کشت و ارزیابی تولید متابولیت ثانویه مفید باشد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه، برای اندازه گیری آنلاین فعالیت تنفسی گنودرما لوسیدوم در راکتورهای کوچک مقیاس، از فلاسک های شیکر هوادهی (AF) با محیط کشت های مختلف استفاده شد. سپس، اثر چهار متغیر تشکیل زیست توده، GA، قند باقی مانده و بیان ژن در روزهای مختلف بر  فرآیند رشد گنودرما لوسیدوم مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها: 

    بررسی آنلاین رشد سلولی نشان داد، GA در مرحله دوم رشد به عنوان متابولیتی تقریبا وابسته به رشد شروع به سنتز می کند. شرایط بهینه برای تولید زیست توده و GA، g/L 35 گلوکز در حضور ویتامین و KH2PO4 است. در طول تخمیرYO2/GA  و Y O2/X به ترتیب میزان مصرف اکسیژن در تولید GA و تشکیل زیست توده بوده و متغیرهای بسیار مهمی برای افزایش مقیاس تولید هستند.

    نتیجه گیری:

     این استراتژی نظارتی می تواند برای مطالعات آینده مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: گنودرما لوسیدوم، پایش، سینتیک رشد، نرخ انتقال اکسیژن، بیوراکتور مینتیاتوری
  • نینا شمشاد، لیلا روزبه نصیرایی*، رضا مجیدزاده هروی صفحات 85-106
    زمینه و هدف

    کومه یکی از محصولات لبنی تخمیری سنتی از فرآورده های شیر گوسفند است که از دیرباز به صورت سنتی در روستاهای اطراف منطقه نایین در کیسه های پوستی از نوع پوست گوسفند تولید می شود. هدف از انجام این تحقیق، جداسازی باکتری های لاکتوباسیل از محصول لبنی سنتی نایین و بررسی ویژگی های عملکردی و سلامتی بخش این باکتری ها به عنوان پروبیوتیک بود.

    مواد و روش ها:

     از محیط کشت MRS Agar برای جداسازی اولیه باکتری ها استفاده شد. بعد از انجام تست کاتالاز، رنگ آمیزی گرم و بررسی میکروسکوپی در نهایت تعداد پانزده کلنی باسیلی شکل، گرم مثبت و کاتالاز منفی، جداسازی و آزمون های مقاومت به اسید، صفرا و شیره معده و روده، برای بررسی خواص پروبیوتیکی آن ها انجام شد. جدایه های باکتریایی با خواص پروبیوتیکی مطلوب برای بررسی خواص سلامتی بخش پروبیوتیک ها، با آزمون های فعالیت ضدمیکروبی و مقاومت آنتی بیوتیکی بررسی شدند. سپس، هفت جدایه باکتریایی انتخاب شد و قابلیت آن ها در کاهش کلسترول و هیدرولیز نمک های صفراوی سنجش شد. جدایه های انتخاب شده برای تشخیص سویه تعیین توالی شدند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که در بررسی مقاومت به شرایط اسیدی، شش جدایه از 15 جدایه باکتریایی، مقاومت خوبی در 5/2pH= نشان دادند. 60% جدایه ها به نمک صفراوی حساسیت داشتند. جدایه های لاکتوباسیلوس شناسایی شده، از مقاومت آنتی بیوتیکی بالایی برخوردار بوده و فعالیت ضدمیکروبی خوبی علیه باکتری های بیماری زا نشان دادند. جدایه های باکتریایی مورد نظر، قادر به کاهش 70% کلسترول محیطی بودند.

    نتیجه گیری:

     این تحقیق نشان داد که کومه دارای پتانسیل زیادی برای جداسازی جدایه های پروبیوتیکی است و احتمالا مصرف خوراکی جدایه های لاکتوباسیلی به عنوان مکمل میکروبی دارای اثرات سلامتی بخش است.

    کلیدواژگان: پروبیوتیک، کومه، لاکتوباسیل، محصول لبنی
  • منصوره قدس زاده، سهیلا مرادی بیدهندی*، فاطمه اشرفی صفحات 107-120
    زمینه و اهداف

    بیان اکثر ژن های بیماری زایی در باکتری سودوموناس آیروژینوزا به وسیله سیستم ژنی به نام سیستمQuorum sensing  (QS) کنترل و تنظیم می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی Quorum quenching عصاره سیر در پیشگیری از بیان ژن های دخیل در کروم سنسینگ سودوموناس آیروژینوزا بوده است.

    مواد و روش کار:

     در این مطالعه، 12 سویه سودوموناس آیروژینوزا از زخم بیماران مبتلا به سوختگی جمع آوری گردید و سپس بر روی محیط های اختصاصی کشت داده شد و با تست های افتراقی تایید گردید. سپس آزمون PCR برای ردیابی ژن های las I  و  las R انجام گرفت. در نهایت میزان بیان ژن lasI در حضور عصاره سیر و آنتی بیوتیک توبرامایسین بوسیله Real Time -PCR بررسی شد و ماده موثره سیر به روش HPLC بررسی گردید.

    یافته ها:

     در بررسی12 سویه پس از کشت روی محیط های اختصاصی و افتراقی نشان داد که هر 12 سویه سودوموناس آیروژینوزا است. نتایج PCR نشان داد که در این بررسی تمام سویه ها دارای ژن های  las Iو lasR به میزان 100% هستند. نتایج Real Time - PCR هم نشان داد که عصاره سیر توانایی کاهش بیان ژن lasI در سودوموناس آیروژینوزا را دارد. همچنین مشخص شد که آنتی بیوتیک توبرامایسین نیز توانایی بیشتری برای کاهش بیان این ژن نسبت به عصاره سیر دارد.

    نتیجه گیری: 

    این بررسی نشان داد که عصاره سیر می تواند بیان ژن las I را در سویه های جداشده از سودوموناس آیروژینوزا کاهش دهد و شاید بتوان از مواد موثره این عصاره در درمان عفونت ها به عنوان جایگزین درمان آنتی بیوتیکی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، عصاره سیر، توبرامایسین، کروم سنسینگ
  • یاسر نوظهور*، قادر جلیل زاده امین صفحات 121-129
    زمینه و هدف

     آنتریت باکتریایی در بره های نوزاد رخ می دهد که از دید اقتصادی یک بیماری مهم بوده و می تواند باعث واگیری و مرگ و میر بالا در بره ها گردد، بنابراین، درمان ضد باکتری به صورت اورژانسی ضروری است. گیاه پنیرک به دلیل دارا بودن خواص دارویی، جایگاه مهمی در درمان های طب سنتی دارد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی عصاره گیاه پنیرک علیه باکتری های پاتوژن جداشده از مدفوع اسهالی بره ها هدف گذاری شده است.

    مواد و روش کار:

     فعالیت ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی پنیرک با استفاده از آزمون های انتشار در آگار و روش رقیق کردن در محیط مایع، حداقل غلظت باکتری کشی و حداقل غلظت مهارکنندگی روی جدایه های سالمونلا انتریکا، اشریشیاکلی و سویه های استاندارد سالمونلا انتریکا 1709-CIP104115 اشریشیاکلی  PTCC1270بررسی و داده ها تجزیه و تحلیل آماری شدند.

    یافته ها و بحث: 

    نتایج حاصل نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتری کشی عصاره در مورد اشریشیاکلی به ترتیب  25/21 و 56/11 میلی گرم بر میلی‎لیتر بود و حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتری کشی عصاره بر سالمونلا انتریکا00/80 و 00/42 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتیجه گیری نهایی این پژوهش نشان داد که پنیرک دارای خواص ضد باکتریایی است و می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای تولید داروی های جدید ضد باکتریایی با طیف اثر گسترده مورد استفاده قرارگیرد.

    کلیدواژگان: گوسفند، سالمونلا انتریکا، اشریشیاکلی، ضد باکتریایی، عصاره های گیاهی
  • فروغ مختاری، اعظم مختاری*، محمدرضا محزونیه، سمیه شاهرخ شهرکی، سمیه قیصربیگی صفحات 130-139
    زمینه و اهداف

     اشرشیا کلی به عنوان یکی از مهم ترین و شایع ترین پاتوژن ها و میکروارگانیسم های فلور نرمال روده انسان و حیوانات مطرح است. یکی از سروتایپ های مهم  اشرشیا کلی انتروهموراژیک O157:H7 است. به دلیل مصرف بیش از حد و خودسرانه آنتی ‎بیوتیک ها، مقاومت های دارویی چندگانه در مورد این ارگانیسم ها افزایش یافته است. مشکل اصلی در درمان عفونت های ناشی از اشرشیا کلی وابسته بودن درمان آن به تجویز تعداد زیادی از آنتی بیوتیک های رایج و نیز مقاوم بودن تعدادی از سویه ها به آنتی بیوتیک است. فاژدرمانی، استفاده از فاژها با اهداف درمانی برای از بین بردن عفونت های باکتریایی است و در اولین گام جداسازی و شناسایی باکتریوفاژهای موثر بر باکتری مورد نظر ضروری است. مطالعه حاضر با هدف جداسازی فاژ موثر بر  اشرشیا کلی O157:H7 انجام شد.

    مواد و روش کار: 

    در این مطالعه پس از اخذ نمونه فاضلاب، باکتریوفاژها به طریق فیلتراسیون و غنی سازی در یک کشت شبانه اشرشیا کلی O157:H7 جدا شدند. حضور باکتریوفاژ با استفاده از مشاهده پلاک در آگار دولایه تشخیص داده شد.

    یافته ها و بحث: 

    نتایج مشاهده با میکروسکوپ الکترونی حضور باکتریوفاژهایی با مشخصات ظاهری خانواده های سیستوویریده، مایوویریده و پودوویریده را نشان داد. در مطالعه حاضر، باوجودی که متاسفانه به دلیل کمبود بودجه تیتراسیون فاژها و مطالعه مولکولی انجام نشده است، ما با استفاده از مشاهدات تشکیل پلاک، فعالیت ضدباکتریایی فاژهای جدا شده را مشاهده کردیم و وجود فاژهای متعلق به خانواده های Cystoviridae ، Myoviridae و Podoviridae توسط میکروسکوپ TEM تایید شد. بنابراین فاژ موثر در برابر O157: H7 با موفقیت شناسایی، جداسازی و خالص شد.

    کلیدواژگان: اشرشیا کلی، باکتریوفاژ، O157:H7، درمان
|
  • Pooya Parvizi, Milad Jalilian*, Hana Parvizi, Sara Amiri, Hamidreza Mohammad Doust Pages 1-17

    The 2019 novel coronavirus is another type of known coronaviruses; SARS-CoV-1 and MERS-CoV. The World Health Organization (WHO) has named the virus SARS-CoV-2 and its disease as coronavirus disease 2019 (abbreviated COVID-19). The first case of COVID-19 was reported in December 2019 in Wuhan, China. The epidemiological studies have shown that the disease is transmitted from animal to human, and the spread of the disease from person to person is rapidly expanding. Currently, the most important factor in preventing and controlling the spread of the disease is proper recognition, health care, and control measures. Given the importance of early detection and timely treatment of the disease, the use of nanoscale materials for the production of sensors and drug delivery system can be of great assistance to the researchers. In this context, we aimed to explain the effects of the prevalence of the disease worldwide and consider the different aspects of SARS-CoV-2.

    Keywords: COVID-19, Rapidly expanding, Epidemiological studies, Control measures, Nanoscale materials​​​​​​​
  • Roya Saddat Ghaderi, Monireh Kazemi, Saman Soleimanpour* Pages 18-45

    The crisis of antibiotic resistance in bacteria is one of the most important concerns of World Health Organization (WHO), which requires further global research and studies in order to develop more effective antimicrobial compounds. Nanoparticles as an alternative to antibiotics have been widely used to target bacteria and they are useful in the treatment of bacterial infections. In this narrative review study, the advantages of using nanoparticles against bacteria are discussed. Due to their unique properties compared to the bulk form, nanoparticles have a high potential to be used as carriers and adjuvants with the ability to strengthen the immune system and fight bacteria using several mechanisms simultaneously. Recently, a number of nanoparticle-based drugs have been designed and used for clinical use as an alternative to antibiotics. Despite special attention to nanoparticles, their antibacterial mechanisms are not very well known. However, in this study, we have examined in detail a number of accepted antibacterial mechanisms such as oxidative stress induced by ROS and the function of nanoparticles for releasing soluble metal ions. Further over, we also examined important factors affecting the antibacterial properties of nanoparticles, including size, charge, zeta potential, and surface morphology will be investigated too. The limitations of the research will also be discussed.

    Keywords: Nanoparticles, Antimicrobial activity, Microbial resistance, Antibiotic
  • Fatemeh Habibinava, MohammadReza Zolfaghari*, Salehe Sabouri Shahrbabak, Mohsen Zargar, Mohammad Soleimani Pages 46-66
    Background

    the aim of this study was the isolation of phages able to lyse some strains of MDR-K. pneumoniae (named vB_Kp1 and vB_Kp2) and E. aerogenes (named vB_Ea1) from swages.

    Materials and Methods

    Different Klebsiella pneumoniae and Enterobacter aerogenesis strains isolated from clinical specimens (January to September 2018) in three Hospitals in Amol, (Mazandaran, Iran). Kirby Bauer’s disc diffusion method was used for determination of resistance profiles of these isolates using different antibiotics. The resistant strains to multi tested antibiotics (MDR) were selected to investigate the effect of isolated phages from wastewater and hospital sewage. Presence of phage investigated by plaque formation and after enriching and concentrating the isolated bacteriophages and staining the samples, a transmitting electron microscope (TEM) was used to observe the morphology of the bacteriophages. Phage identification tests including host range and One-step growth were performed.

    Results

     TEM analysis revealed that tree phages have an icosahedral capsid and long contractile tail. Therefore, they are a member of the Myoviridae family. Phages were able to lyse 14 (56%) of the 25 strains of multidrug-resistant bacteria isolated. The one-step growth curve showed large burst sizes and short latent times.

    Conclusions

    The formation of clear plaques shows the high lyse power of phages, so they have good potential for further analysis for clinical use as a therapeutic agent in the future.

    Keywords: Klebsiella pneumoniae, Enterobacter aerogenes, Phage therapy, Multidrug-resistant infection
  • Motaharehsadat Heydarian, Ashrafalsadat Hatamian Zarmi*, Ghassem Amoabediny, Bahman Ebrahimi Hosseinzadeh, Hale Alvandi, Ali Doryab, Amir Salehi Pages 67-84
    Background and Aim

    Ganoderma lucidum is a traditional medicinal mushroom that has many therapeutic applications. However, the application of this beneficial fungus has been limited due to its secondary metabolite’s low production. Many investigations have been carried out to improve the production of G. lucidum as well as Ganoderic Acid (GA); however, prior studies suffer from the lack of sufficient monitoring platform. A real-time monitoring study could be useful to find more information through cultivation and evaluating secondary metabolite production.

    Materials and Methods

    In the current study, aerated shaken flasks (AF) with different culture mediums were used for online measurement of the respiration activity of G. lucidum in small scale bioreactors. Then, to find more information through G. lucidum growth, four factors, including biomass formation, GA, residual sugar, and gene expression were evaluated on different days.

    Results

    Online monitoring of cell proliferation demonstrated that GA starts to synthesize in the second growth phase as a partially growth-associated metabolite. High maximum biomass and GA production were obtained at an initial glucose concentration of 35 g/L with vitamin and KH2PO4. During fermentation, the YO2/GA and Y O2/X the rate of oxygen consumption rate per GA production and biomass formation, respectively, were introduced as beneficial parameters to scale-up the process.

    Conclusions

    A novel monitoring strategy was suggested which can be beneficial for future investigations.

    Keywords: Ganoderma lucidum, Monitoring, Growth kinetics, Oxygen transfer rate, Miniaturized bioreactor
  • Nina Shemshad, Leila Roozbeh Nasiraie*, Reza Majidzadeh Heravi Pages 85-106
    Background and Aim

    Koome as one of the traditional fermented dairy products of ovine milk has long been produced in rural areas around Naein, Iran in sheepskin bags. The present study aimed to isolate Lactobacillus bacteria from the traditional dairy products of Naein and to evaluate the functional characteristics and health of these bacteria as probiotics.      

    Materials and Methods

    For the initial isolation of bacteria, de Man, Rogosa, and Sharpe (MRS) agar was used. A total of 15 bacilliform, gram-positive, and catalase-negative colonies were isolated from the culture, and resistance to acid, bile, gastric juice, and intestinal juice was assessed to investigate probiotic characteristics. Bacterial isolates with favorable probiotic characteristics were tested for antimicrobial activity and antibiotic resistance to assess the effect of probiotics on health. Afterwards, seven bacterial isolates were selected and their ability for reducing cholesterol and hydrolyzing bile salts was evaluated. Moreover, the selected isolates were sequenced to identify the strain.    

    Results

    Our findings demonstrated that six of 15 bacterial isolates had a suitable resistance in pH=2.5. In addition, 60% of the isolates were sensitive to bile salts. The identified Lactobacillus isolates had a high antibiotic resistance and were shown to have a favorable antimicrobial activity against pathogenic bacteria. Furthermore, the selected bacterial isolate could reduce 70% of environmental cholesterol.    

    Conclusion

    According to the results of the present study, koome is highly potential for isolating probiotic isolates and the nutritional consumption of Lactobacillus isolates s microbial supplement might have positive effects on health.

    Keywords: Diary products, Koome, Lactobacillus, Probiotic
  • Mansoureh Ghods Zadeh, Soheila Moradi Bidhendi*, Fatemeh Ashrafi Pages 107-120
    Background

    The expression of most genes involved in pathogenesis in Pseudomonas aeruginosa is controlled and regulated by a gene system called quorum sensing (QS). The purpose of this study was to investigate the quorum quenching of garlic extract in preventing the expression of genes involved in QS system of P. aeruginosa.

    Methods

    In the present cross-sectional study, 12 P. aeruginosa strains were collected from burn wounds, cultured on special media and then confirmed by differential tests. The PCR test was performed to detect the lasI and lasR genes. The expression level of lasI gene was assessed in the presence of garlic extract and tobramycin antibiotic by real-time PCR, and the active ingredient of garlic extract was analyzed by HPLC.

    Results

    Examination of 12 strains cultured on special and differential media showed that all 12 strains were P. aeruginosa. The PCR results indicated that all strains had 100% lasI and lasR genes. The real-time PCR results also revealed that the garlic extract was able to reduce the expression level of lasI gene in P. aeruginosa. It was found that tobramycin has a greater ability to reduce the expression level of this gene compared with garlic extract.

    Conclusion

    This study showed that the garlic extract could reduce the expression of lasI gene in P. aeruginosa isolates, and that the active ingredients of this extract could be used to treat infections as an alternative to antibiotic therapy.

    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Garlic extract, Tobramycin, Quorum Sensing
  • Yaser Nozohour*, Ghader Jalilzadeh Pages 121-129
    Background and Aim

     Bacterial enteritis occurred in neonatal lambs, is an economically important disease that can cause high morbidity and mortality in lambs, therefore, emergency antibacterial treatment is necessary. Malva sylvestris L. plays an important role in traditional remedies for medicinal properties. The present study aimed to evaluate the antibacterial activity of M. sylvestris on bacterial pathogens isolated from the stool of diarrhetic lamb.

    Materials and Methods

     The antibacterial activities of M. sylvestris hydroalcoholic extract (MSHE) were evaluated by agar diffusion and microbroth dilution methods against isolates of Salmonella enterica (n=10), Escherichia coli (n=10) and standard strains S. enterica PTCC 1709-CIP104115, E. coli PTCC1270.

    Results & Conclusion

     The results of plant extract efficiency against clinically isolated reported as Minimum Inhibitory Concentration (MIC) test and Minimum Bactericidal Concentration (MIC) test toward E. coli (MIC: 11.56±0.0 mg×mL-1 and MBC: 21.25±0.0 mg×mL-1) S. enterica (MIC: 42.50±0.0 mg×mL-1 and MBC: 80.00±0.0 mg×mL-1). The conclusions of this study indicated that M. sylvestris revealed antibacterial properties and this plant could be a good candidate for the generation of new wide spectrum antibacterial agents.

    Keywords: Sheep, Salmonella enterica, Escherichia coli, Anti-Bacterial agents, Plant extracts
  • Forough Mokhtari, Azam Mokhtari*, Mohammadreza Mahzounieh, Somayeh Shahrokh Shahraki, Somayeh Gheisarbegi Pages 130-139
    Background and Aim

    Escherichia coli is an important pathogen and microorganism of the normal intestinal flora of humans and animals. One of the important serotypes of E. coli is O157: H7. Because of the excessive and arbitrary use of antibiotics, multiple drug resistance has increased against these organisms. The main problem in treating infections caused by E. coli is its dependence on the administration of a large number of common antibiotics and the resistance of some strains to antibiotics. Phage therapy refers to the therapeutic use of phages to eliminate bacterial infections. In the first step, it is necessary to separate and identify bacteriophages that affect the target bacteria. Therefore, the present study was performed to isolate the phage that was effective on enterohemorrhagic E. coli isolates.

    Materials and Methods

    In this study, after collection of sewage samples, bacteriophages were isolated by filtration and enrichment in an enterohemorrhagic E. coli overnight culture. The presence of bacteriophage was detected by plaque observation in a double layer agar and confirmed by TEM electron microscopy.

    Results &  Conclusion

    The results of the observation with electron microscopy revealed the presence of bacteriophage with the appearance of the Cystoviridae, Myoviridae and Podoviridae families. Unfortunately, although the titration of phages and molecular study were not performed in the current study due to the lack of budget, we found antibacterial activity of isolated phages using plaque formation observation, and the presence of phages belonging to Cystoviridae, Myoviridae and Podoviridae families was confirmed by TEM microscopy. Therefore, the effective phage against O157: H7 was successfully identified, isolated, and purified.

    Keywords: Escherichia coli, bacteriophage, enterohaemorrhagic, treatment