فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال چهل و دوم شماره 6 (پیاپی 150، بهمن و اسفند 1399)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهل و دوم شماره 6 (پیاپی 150، بهمن و اسفند 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/20
  • تعداد عناوین: 20
|
  • نیلوفر افشاری، مهدی امیرنیا*، داود احمدی، سعید کاشفی، وحیده آقامحمدی صفحات 621-626
    زمینه

    افزایش تولید کراتین فولیکول، افزایش تولید سبوم و تکثیر پروپیونی باکتریوم آکنه از عوامل موثر در ایجاد آکنه ولگاریس هستند. آنتی بیوتیک‌ها، درمان اصلی مرسوم آکنه ولگاریس هستند که مقاومت به آنتی بیوتیک‌ها مشکل اصلی آنها است. یکی از درمان‌های جدید با تاثیر سریع که استفاده از آن رو به افزایش است، (Intense Pulsed Light, IPL)است.

    روش کار

    نمونه مطالعه از بین بیماران با آکنه انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و شاهد تقسیم شدند. به گروه شاهد آزیترومایسین 250 میلی‌گرم خوراکی به تنهایی و گروه مداخله آزیترومایسین 250 میلی گرم خوراکی همراه IPL تجویز شد. بازه درمانی 3 ماه بود که IPL به صورت هفتگی برای بیماران گروه کنترل به مدت 5 هفته انجام شد. معیار بهبودی کاهش تعداد ضایعات بود. بعد از 5 هفته درمان و 12 هفته پیگیری، علایم عینی و عملکردی و عوارض احتمالی از طرف پزشک معالج و بیماران ارزیابی شد. بعد از این مدت اطلاعات بیماران از روی پرسشنامه‌هایی که برای آن‌ها به‌طور جداگانه پر شده بود، جمع آوری و با نرم افزار SPSS نسخه 24 آنالیز شدند.

    یافته ها

    از لحاظ میزان بهبود، در گروه اول 4 نفر بهبود متوسط، 9 نفر بهبود نسبتا کامل و 7 نفر بهبودی کامل داشتند. در مقابل بیماران گروه دوم 10 نفر بهبود متوسط، 7 نفر بهبود نسبتا کامل و 3 نفر بهبودی کامل داشتند. بر اساس آزمون های آماری مقایسه دو گروه از لحاظ میزان بهبودی معنی‌دار بود (p<0/05). بطوری‌که میزان بهبودی بیماران گروه اول از گروه دوم بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    استفاده‌ی از لیزر IPL به همراه درمان آنتی بیوتیکی در مقایسه با درمان کلاسیک آکنه نه تنها درمان موثرتری برای آکنه ولگاریس متوسط تا شدید است بلکه یک فاکتور تسریع کننده درمان مرسوم نیز است.

    کلیدواژگان: آکنه ولگاریس، IPL، آزیترومایسین
  • ماندانا رفیعی، مریم شعاران*، سودا حبیب زاده، ربابه قرقره چی صفحات 627-633
    زمینه

    هیپرتانسیون پورت به افزایش پاتولوژیک فشار پورت یا اختلاف گرادیان فشار بین ورید پورت و وناکاوای تحتانی گفته می‌شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین اتیولوژی و پروگنوز هیپرتانسیون پورت در کودکان شمال غرب ایران در طی 10 سال است.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی مقطعی 73 کودک زیر 18 سال با تشخیص هیپرتانسیون پورت که طی دوره 10 ساله در بخش گوارش بیمارستان کودکان تبریز بستری شده بودند، بررسی شدند. مشخصات دموگرافیک این کودکان بررسی شده و بیماران از نظر علت زمینه‌ای با توجه به یافته‌های شرح حال و معاینه، بیوپسی کبد، سونوگرافی شکم و داپلر سونوگرافی کبد ارزیابی شدند.

    یافته‌ها: شایع ترین علت هیپرتانسیون پورت مربوط به سیروز کریپتوژنیک با فراوانی 21 مورد (8/28 درصد) بود. از کل بیماران 7/84 درصد، درمان موفق داشته و بدون عارضه ترخیص شدند. هفت مورد (7/9 درصد) مرگ مشاهده شد، 2 بیمار تحت تعبیه شنت پورتوسیستمیک و 2 بیمار تحت پیوند کبد قرار گرفتند. برای 35 بیمار اسکلروتراپی انجام شد. از این گروه بیماران، 28 مورد (80 درصد) با پاسخ درمانی خوب ترخیص شده، 4 مورد (42/11 درصد) فوت شدند، 2 بیمار جهت تعبیه شنت پورتوسیستمیک و 1نفر برای پیوند کبد ارجاع شدند.

    نتیجه‌گیری: علل منجر به هیپرتانسیون پورت از نظر بیماری زمینه ای و پیش آگهی تنوع بسیار داشته و بررسی دقیق علت هیپرتانسیون پورت برای انتخاب بهترین روش درمانی با اهمیت است. تشخیص زودهنگام بیماری کمک شایانی به پاسخ درمانی و کاهش عوارض خواهد کرد.

    کلیدواژگان: هیپرتانسیون پورت، سیروز، اسپلنومگالی، خونریزی گوارشی، کودکان
  • ژینوس بیات ماکو، پوران کریمی، نگار مهتدی* صفحات 635-641
    زمینه

    اینترلوکین 8 در انواع التهاب مننژ به ویژه مننژیت حاد باکتریال افزایش یافته و در افتراق بین انواع مننژیت اهمیت دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی سطح اینترلوکین 8 مایع مغزی نخاعی در مننژیت حاد باکتریال بالغین است.

    روش کار

    تمامی بیماران بزرگسال با علایم تب، سردرد، سفتی گردن و اختلال هوشیاری با تشخیص احتمالی مننژیت بستری شدند. از کلیه افراد مشکوک به مننژیت، پونکسیون لومبار از فضای بین مهره ای سوم و چهارم توسط پزشک متخصص به عمل آمد. برای تعیین سطح هوشیاری، GCS بیماران تعیین و مایع مغزی نخاعی جهت آنالیزهای شمارش سلولی، دیفراسیون، قند مایع CSF، پروتئین مایع CSF، LDH یا لاکتات دهیدروژناز، سطح اینترلوکین 8 و کشت به آزمایشگاه ارسال شد.

    یافته ها

    میانگین ± انحراف معیار میزان پروتئین اینترلوکین 8 در بیماران مبتلا به مننژیت آسپتیک برابر Pg/ml 57/48 ± 17/296 و در گروه بیماران مبتلا به مننژیت سپتیک برابر Pg/ml 55/526 ± 96/1088 بود. بین دو گروه مورد مطالعه در مقادیر اینترلوکین 8 از لحاظ آماری تفاوت معنی داری مشاهده شد (p = 0.009). میزان Cut off برای تشخیص موارد مثبت مننژیت باکتریال با حساسیت 92 درصد و اختصاصیت 1/83 درصد برابر Pg/ml 6/297 بود.

    نتیجه گیری

    اینترلوکین 8 حساسیت و اختصاصیت بالایی در تشخیص موارد مثبت مننژیت باکتریال از مننژیت آسپتیک داشته و در کنار سنجش پروتئین مایع مغزی نخاعی می تواند شاخص مناسبی برای افتراق مننژیت باکتریال از مننژیت آسپتیک باشد.

    کلیدواژگان: اینترلوکین 8، مایع مغزی نخاعی، مننژیت حاد باکتریال، مننژیت آسپتیک
  • نیکزاد شهیدی*، هنگامه مالکی صفحات 642-648
    زمینه

    شیوع کارسینومای نازوفارنکس در مناطق مختلف دنیا متفاوت است. شیوع این بیماری در آمریکا حدود 0.5 در 1000 است در حالی که در چین تا 20 در 100هزار گزارش می‌شود. علت این اختلاف بروز می‌تواند تاثیر عواملی نظیر تغذیه، عوامل محیطی و عوامل ارثی به خصوص در مناطق آندمیک بیماری باشد. این بیماری در مردان شایع‌تر از زنان بوده و پیک سنی آن دهه ششم زندگی است. با توجه به نبود مطالعه‌ای جامع جهت بررسی اپیدمیوژیک، علایم بالینی و یافته‌های رادیولوژیک کانسرهای نازوفارنکس، مطالعه حاضر با هدف بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک 10 ساله و نیز علایم بالینی و یافته‌های رادیولوژیک این بیماری انجام شد.

    روش‌کار:

    این پژوهش یک مطالعه مقطعی– توصیفی است. روش نمونه‌گیری به صورت بررسی پرونده‌های تمام بیماران بستری شده با تشخیص کانسر نازوفارنکس در بخش گوش، حلق و بینی از سال 1383 لغایت 1393 بود. برای هر بیمار چک لیست جمع‌آوری اطلاعات تکمیل شد. نحوه ارزیابی کانسر در بیمارانی که در بخش‌های دیگر بستری شده‌اند مشابه بقیه بیماران بود، چرا که تمام بیماران تحت مشاوره با بخش گوش، حلق و بینی قرار می‌گیرند. در این مطالعه 32 بیمار با تشخیص کانسر نازوفارنکس بررسی شدند. متغیرهای بررسی شده شامل سن، جنس، عوامل خطر، یافته‌های بالینی، یافته‌های رادیولوژیک شامل اروزیون‌های استخوانی سمت تومور و میزان گسترش آن بود. داده‌های به دست آمده از مطالعه با روش‌های آماری توصیفی (فراوانی- درصد- میانگین و انحراف معیار) و با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 16 بررسی و تجزیه تحلیل آماری شد.

    یافته‌ها:

    در مطالعه حاضر تعداد 32 بیمار بررسی شد که از این تعداد 26 مورد مرد (%81) و 6 مورد زن (%19) بودند. میانگین سنی بیماران 28.5 سال بود. 19 مورد شغل آزاد (%60)، 4 مورد کشاورز (%12)، 3 مورد کارمند (%9) و 6 مورد خانه‌دار (%19) بودند. 20 مورد مصرف کننده سیگار (%62)، 4 مورد مصرف کننده الکل (%12) بودند. %66 بیماران دچار توده گردنی و %56 گرفتگی بینی داشتند. شایع‌ترین محل درگیری سمت راست (%37) و سپس سمت چپ (%28) بود. در 8 مورد اروزیون قاعده جمجمه (%25) و در 14 مورد گسترش به سینوس‌های پارانازال و حفره اوربیت (%44) وجود داشت.

    نتیجه‌گیری:

    حضور علایم بالینی مانند توده گردنی و گرفتگی بینی و سردرد بویژه در افراد سیگاری می‌تواند مطرح کننده کانسر نازوفارنکس باشد. انجام اندوسکوپی بینی و نازوفارنکس و بیوپسی از ضایعه احتمالی جهت تشخیص صحیح و شروع درمان ضروری است.

    کلیدواژگان: نازوفارنکس، کانسر، سینوسهای پارانازال
  • مهدیه قلی زاده، محمدحسین قلی زاده*، حسین قیومی زاده، مصطفی دانائیان صفحات 649-658
    زمینه

    تصویربرداری رادیوگرافی سریع‌ترین و آسان‌ترین راه برای کمک به پزشک برای نمایش و ارزیابی استخوان‌های شکسته و یا آسیب مهره‌ای و مفاصل است. این مقاله یک روش بهبود تصاویر رادیوگرافی پزشکی ارایه می‌کند که بر اساس استفاده از گشتاورهای سیگنال آماری دریافتی است.

    روش کار

    در این مقاله تصویر نویزدار به‌صورت یک سیگنال آماری در نظر گرفته می شود و با استفاده از گشتاورهای کسری نویز کاهش می‌یابد. روش گشتاورهای کسری، ازیک‌طرف دارای سرعتی شبیه روش گشتاور است، و از طرف دیگر محدودیت های موجود درروش گشتاور که گاهی منجر به نتایج با دقت ضعیف می شود را برطرف می نماید. روش پیشنهادی درنهایت روی تصاویر رادیوگرافی (CT) بررسی می‌شود.

    یافته‌ها:

    اطلاعات به‌دست‌آمده از گشتاورهای کسری سیگنال دریافتی، معیاری برای تخمین پارامترهای نویز و سطوح خاکستری تصویر اصلی است. یکی از محدودیت های روش پیشنهادی این است که تصویر باید چندین مرتبه ارسال شود، چراکه در بحث های آماری، تنها با یک نمونه، امکان تصمیم گیری وجود ندارد. میزان خطای روش حذف نویز پیشنهادی برحسب تعداد دفعات ارسال تصویر اصلی، با 3=n، 6=n، 9=n و 14=n به ترتیب در حدود 009/0، 0009/0، 0002/0و 0001/0 است.

    نتیجه‌گیری:

    نتایج شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهند که روش ارایه ‌شده، از بیشتر روش‌های مطرح حذف نویز، چه از لحاظ تخمین در نسبت سیگنال به نویزهای پایین و چه از لحاظ کیفیت تصویر کارایی بالاتری دارد و در بازیابی ظرایف و جزییات تصویر از مطرح‌ترین روش‌های موجود حذف نویز قوی‌تر است. اگرچه در این روش به چندین بار ارسال عکس نیاز ‌داریم، اما حتی با تعداد ارسال بسیار کم نیز نتایج مناسبی حاصل می شود. بنابراین، این روش ازنظر عملی کاملا معقول بوده و سیستم را از حالت بلادرنگ خارج نمی کند. بدیهی است که هر چه تعداد ارسال تصویر درروش پیشنهادی بیشتر باشد، خطای کمتری رخ می دهد.

    کلیدواژگان: تصاویر رادیوگرافی، حذف نویز، روش گشتاور، گشتاورهای کسری
  • مهناز صادقی شبستری، پریسا سیاه سنگی *، ماندانا رفیعی، مریم حسین پور سرمدی، پریناز حبیبی صفحات 659-666
    زمینه

    شیر گاو یکی از اولین غذاهایی است که وارد رژیم غذایی کودک شده و آلرژی به آن شایع‌ترین آلرژی غذایی در سال اول عمر است. هدف از این پژوهش بررسی آلرژی به شیر گاو بر اساس یافته‌‌های بالینی با استفاده از پرسشنامهCOMISS است.

    روش‌کار:

    در یک بررسی مقطعی و توصیفی، 100 شیرخوار کمتر از 6 ماه مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک و علایم بالینی بر اساس پرسشنامه COMISS تکمیل شد. داده‌ها با روش Square chi- و T-test تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها:

    در این بررسی، 100 شیرخوار (51 پسر و 49 دختر) با میانگین سنی 4/1 ± 5/3 ماه مطالعه شدند. تغذیه این شیرخواران در 61% درصد از موارد با شیرمادر، 9% درصد با شیر گاو و30% درصد با استفاده از هر دو شیر بود. بر اساس معیار کلی پرسشنامه حاضر COMISS ، 65% از شیرخواران نمره 0- 5، 27% نمره 6-11 و 8% نیز نمره 12 و بیشتر را کسب کردند و لذا احتمال آلرژی به شیر گاو با این پرسشنامه در 8% از شیرخواران وجود داشت. فراوانی آلرژی به شیرگاو با نوع تغذیه رابطه معناداری (p <0.001) داشت. همچنین آلرژی به شیرگاو با شاخص‌های رشدی نیز رابطه معناداری دارد.

    نتیجه‌گیری:

    استفاده از روش‌های غیرتهاجمی نظیر پرسشنامه COMISS جهت تشخیص و درمان می‌تواند کمک کننده باشد و همچنین، تغذیه با شیر مادر می‌تواند فراوانی آلرژی به شیر گاو را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: آلرژی به شیر گاو، شیر مادر، نشانه های بالینی، شیرخواران
  • نجمه مهردادی، محمدرضا دیهیم*، آزاده حکمت صفحات 667-676
    زمینه

    استرس اکسیداتیو یکی از دلایل مهم آسیب ذخیره گلبول قرمز است که می تواند سبب کاهش عملکرد گلبول قرمز در طول ذخیره سازی آن در بانک خون گردد. در این مطالعه به تاثیر ان – استیل سیستیین (NAC) به عنوان ترکیب آنتی اکسیدان، بر آسیب اکسیداتیو و متابولیسم گلبول قرمز در طول مدت نگهداری این فرآورده خونی پرداخته می شود..

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 10عدد کیسه خون حاوی گلبول قرمز متراکم تهیه شده در مرکز نوآوری سازمان انتقال خون ایران، بصورت تصادفی ساده انتخاب گردید و به تاثیر NAC بر متغیرهای آسیب اکسیداتیو، متغیرهای متابولیسم و تاثیر آن بر متغیرهای هماتولوژیک گلبول قرمز در طول مدت نگهداری فرآورده گلبول قرمز پرداخته شد. نتایج بدست آمده بین دو گروه گلبول قرمز تیمار با NAC و گروه فاقد NAC (گروه کنترل) با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد آنالیز قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه مشاهده شد که غلظت لاکتات و فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز(LDH) در گروه دارای NAC به مراتب کمتر از گروه شاهد بود. همچنین غلظت مالون دی آلدیید (MDA) به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدها در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد در طول مدت نگهداری گلبول قرمز، افزایش کمتری داشت. ظرفیت آنتی اکسیدانی نیز در گلبول های قرمز تیمار با NAC به مراتب بیشتر از گروه شاهد بود، بخصوص در روز 28 نگهداری گلبول قرمز (P <0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج بدست آمده نشان داد که شاید NAC بتواند با حفظ ظرفیت آنتی اکسیدانی گلبول قرمز سبب کاهش آسیب اکسیداتیو در گلبول‌های قرمز در طول مدت ذخیره سازی آن شده و بدین ترتیب در آینده بتوان از آن در جهت افزایش بقا و حفظ کیفیت گلبول های قرمز در طول مدت نگهداری استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آسیب اکسیداتیو گلبول قرمز، آسیب ذخیره گلبول قرمز، نگهداری گلبول قرمز در بانک خون، ان-استیل - سیستیین
  • مهدی امیرنیا، محمد رنجکش، میر احد موسوی* صفحات 677-683
    زمینه

    هر چند بسیاری از زگیل‌ها با درمان های معمول بهبود می‌یابند، ولی موارد مقاوم از معضلات شایع هستند. بلیومایسین از جمله داروهایی است که برای موارد مقاوم استفاده می‌شود. هدف از این پژوهش مقایسه اثر ترکیبی کرایوتراپی و تزریق داخل ضایعه بلیومایسین با کرایوتراپی در درمان زگیل مقاوم است.

    روش کار

    شصت بیمار با زگیل مقاوم به درمان انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه 30 نفره A و B قرار داده شدند. در هر گروه سه جلسه کرایو طی هفته‌های 0، 3 و 6 در صورت وجود ضایعات قابل مشاهده انجام شد. در گروه B علاوه بر کرایوتراپی در هفته صفر و در صورت وجود ضایعه قابل مشاهده طی هفته 3 نیز تزریق داخل ضایعه بلیومایسین mg/ml1 انجام شد. نتایج درمانی و عوارض احتمالی در هفته‌های 3 و 6 بررسی شد.

    یافته‌ها:

    میزان پاسخ به درمان از نظر پزشک به صورت ضعیف، متوسط و خوب تعریف شد که این میزان بعد از سه هفته درمان در گروه A به ترتیب 7/16، 3/53 و10 درصد و درگروه B به ترتیب 7/16، 50 و3/33 درصد بود. میزان پاسخ بعد از 6 هفته به درمان در گروه A به ترتیب 3/33، 40 و 7/26 درصد و درگروه B نیز به ترتیب 7/6، 40 و 3/53 درصد بدست آمد.

    نتیجه‌گیری:

    درمان ترکیبی کرایوتراپی وتزریق داخل ضایعه بلیومایسین نسبت به کرایوتراپی روش موثرتری برای درمان زگیل مقاوم است.

    کلیدواژگان: کرایوتراپی، بلیومایسین، زگیل
  • مهرنوش موسوی اقدس، نیکزاد شهیدی*، شهین عبدالهی فخیم صفحات 684-691
    زمینه

    آپنه انسدادی خواب یک اختلال شایع در کودکان است و باعث افزایش خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی می‌شود. پروتئین واکنش‌دهندهC ‏ (CRP) و سرعت سدیمان اریتروسیت (ESR) به عنوان فاکتور پیش‌التهابی در وقوع بیماری‌های قلبی‌عروقی مطرح هستند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین سطح CRP و ESR در کودکان با هایپرتروفی لوزه‌ها قبل و بعد از انجام آدنوتونسیلکتومی است.

    روش‌کار:

    تمام بیمارانی که در گروه سنی 4-10 سال کاندید آدنوتانسیلکتومی بدلیل اختلال انسدادی حین خواب بودند وارد مطالعه شدند. نوع مطالعه مقطعی- نیمه تجربی است. سطح CRP و ESR قبل و بعد از انجام آدنوتونسیلکتومی اندازه‌گیری و رضایت از والدین کودکان جهت نمونه‌گیری خون گرفته شد. داده‌ها وارد برنامه SPSS نسخه 19 شده و تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها:

    384 بیمار وارد مطالعه شدند و همگی تحت جراحی آدنوتونسیکلتومی قرار گرفتند. متوسط سنی بیماران 7/6 سال بود. سطح ‏CRP در 91 مورد (7/23%) کاهش، در286 مورد (5/74%) بدون تغییر و در 7 مورد (8/1%) افزایش ‏یافته بود. بین سطح CRP و ESR قبل و بعد از عمل جراحی تفاوت معنی‌دار حاصل شد. میزان سطح این فاکتورها بعد از انجام آدنوتونسیکلتومی به مقدار قابل توجهی کاهش یافت(P < 0.05).

    نتیجه‌گیری:

    افزایش فاکتورهای التهابی مزمن مانند CRP می‌تواند پیش‌بینی‌کننده وقوع بیماری‌های قلبی‌عروقی در آینده باشد. همچنین در کودکان با هایپرتروفی لوزه‌ها سطح فاکتورهای التهابی مزمن افزایش می‌یابد و می‌توان با انجام جراحی آدنوتونسیلکتومی در زمان مناسب از افزایش این فاکتورها و وقوع بیماری‌های قلبی‌عروقی در آینده جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: ESR، CRP، آدنوتانسیلکتومی
  • فاطمه مرالی*، علی کاظمی، فرید فرحانی صفحات 692-700
    زمینه

    فضانوردان و افرادی که در شرایط کم جاذبه هستند، با چالش‌های عصبی مواجه‌اند، از طرفی تمرین تناوبی شدید عاملی موثر در تقویت دستگاه عصبی معرفی شده است. از این رو هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شش هفته تمرین تناوبی شدید در شرایط میکروگراویتی بر پروتئین پایه‌ میلین تخریب شده مغزی (dgen-MBP) موش‌های صحرایی نر سالم است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع بنیادی است، که 30 سر موش صحرایی نر با میانگین وزن 7/5±2/189گرم، به شکل تصادفی به 5 گروه کنترل پایه (6 سر)، تعلیق (6 سر)، کنترلHIIT (6 سر)، HIIT (6 سر) و تعلیق HIIT(6 سر)، تقسیم شدند. گروه‌های تمرین، HIIT را روی تردمیل اجرا می‌کردند که زمان فعالیت 30 ثانیه با سرعت 29 متر بر دقیقه و زمان استراحت 1دقیقه با سرعت 13 متر بر دقیقه تا بروز خستگی انجام می‌شد. موش‌های صحرایی 48 ساعت بعد ازآخرین جلسه‌ تمرینی، تحت شرایط بیهوشی کشته شدند و برای ارزیابی داده‌های مربوط به dgen-MBP از کیت الایزا استفاده شد. همچنین از آزمون تحلیل واریانس یک‌طرفه (One-way ANOVA) برای مقایسه بین گروهی و از آزمون تعقیبی بونفرونی برای مقایسه گروه‌ کنترل پایه و دیگر گروه‌ها استفاده شد.

    یافته‌ها:

    نتایج تحلیل واریانس یک‌طرفه معنی‌داری بین گروهی در متغیرهای آزمون عملکردی و dgen-MBP را نشان داد (P≤0.05). که در این بین گروهHIIT بالاترین میزان پیشرفت را متغیر آزمون عملکردی (5/38 متر بر دقیقه) و در گروه تعلیق HIITنیز بیشترین میزان مربوط به dgen-MBP(5/21 نانوگرم بر میلی‌لیتر) را نسبت به گروه کنترل پایه نشان دادند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج و با احتیاط کامل می‌توان به افرادی که در شرایط میکروگرویتی هستند پیشنهاد کرد که با تمرین HIIT در مدت زمان حداقل 6 هفته، می‌توانند به‌دلیل افزایش میزان dgen-MBP، سطح سلامتی و عصبی خود را افزایش داده، همچنین زمان رسیدن به خستگی را بیشتر کنند.

    کلیدواژگان: پروتئین پایه میلین تخریب شده (dgen-MBP)، تمرین تناوبی با شدت بالا، میکروگروایتی شبیه سازی شده، آزمون عملکردی
  • امیر خسروی* صفحات 701-712
    زمینه

    نسترن کوهی سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی مثل کاروتنوییدها، فلاونوییدها،و ویتامین Cبوده که قادر به مقابله با اثرات مخرب استرس اکسیداتیو ناشی از ورزش های وامانده ساز است. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر همزمان هشت هفته تمرین هوازی و عصاره هیدروالکلی میوه نسترن کوهی بر برخی آنزیم های کبدی سرم و مالون دی آلدیید کبد موش های ویستار متعاقب یک وهله فعالیت وامانده ساز هوازی انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش نر نژاد ویستار به‌صورت تصادفی به چهار گروه مساوی، دارونما (بدون تمرین+ 2 میلی لیتر آب مقطر) ، مکمل (بدون تمرین+ 100 میلی‌گرم عصاره هیدروالکلی نسترن کوهی + 2 میلی‌لیتر آب مقطر)، تمرین (8 هفته تمرین استقامتی + 2 میلی‌لیتر آب مقطر)، ترکیبی (8 هفته تمرین استقامتی + 100 میلی‌گرم عصاره هیدروالکلی نسترن کوهی + 2 میلی‌لیتر آب مقطر) تقسیم شدند. در پایان تحقیق نیمی از موش‌ها بلافاصله پیش و نیمی‌دیگر بلافاصله پس از وامانده شدن روی نوار گردان، جراحی شدند. آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز سرمی و مالون دی آلدیید بافت کبد به ترتیب با روش های الایزا و تیوباربیتوریک اسید سنجیده شدند. داده‌ها با روش آماری تحلیل واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی توکی، در سطح معناداری (P<0.05) تجزیه ‌و تحلیل شدند.

    یافته‌ها:

    مقادیر آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز سرمی و مالون دی آلدیید بافت کبد تمامی گروه ها بجز گروه ترکیبی متعاقب وامانده‌سازی افزایش معنی داری نشان دادند (P<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج حاصل نشان داد تمرین هوازی به همراه مصرف عصاره هیدروالکلی نسترن کوهی از افزایش مالون دی آلدیید بافت کبد و آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز سرمی متعاقب یک وهله فعالیت وامانده ساز جلوگیری می‌کند.

    کلیدواژگان: فعالیت وامانده ساز هوازی، آنزیم های کبدی، عصاره میوه نسترن کوهی، مالون دی آلدیید
  • فرناز سیفی اسگ شهر*، الهه ممشلی، امیرعلی جعفرنژادگرو، ماهرخ دهقانی، محسن کتانچی، سید مجید علوی مهر صفحات 713-721
    زمینه

    تمرین راه رفتن الاستیکی یک روش جدید برای بهبود الاستیسیته راه رفتن و تغییر الگوی توزیع فشار کف پایی است. هدف از این پژوهش بررسی تغییرات الگوی توزیع فشار کف پایی حین راه رفتن در زنان مبتلا به کمردرد متعاقب هشت هفته راه رفتن الاستیکی بود.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی است. نمونه شامل 20 زن دارای عارضه کمردرد بود. آزمودنی ها به دو گروه کنترل (تعداد: 11) و تجربی (تعداد: 9) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت هشت هفته تمرین راه رفتن الاستیکی را سه بار در هفته انجام دادند و گروه کنترل هیچ گونه تمرینی را انجام ندادند. متغیرهای فشار کف پایی شامل اوج نیروی عمودی عکس العمل زمین، زمان رسیدن به این اوج، نرخ بارگذاری، اوج متغیرهای فشار کف پایی در نواحی ده گانه پا، اوج نیروهای وارده بر نواحی ده گانه پا و جابجایی مرکز فشار در دو راستای داخلی-خارجی (copx) و قدامی-خلفی (copy) بود. مقادیر فشار کف پایی طی پیش آزمون و پس آزمون توسط دستگاه فوت اسکن (نرخ نمونه برداری 300 هرتز) ثبت شد. از آزمون آماری آنالیز واریانس دو سویه جهت تحلیل آماری داده ها استفاده شد. سطح معناداری برابر P < 0.05 بود.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که طی پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون در گروه تجربی اوج نیروی عمودی عکس العمل زمین (مولفه FzMS) کوچکتر است (P = 0.002). علاوه بر این، یافته ها نشان داد که اثر عامل گروه بر متغیر اوج فشار کف پایی ناحیه میانه پا معنادار است (P = 0.011). نتایج هیچ اختلاف معنی داری را در ارتباط با اثر عامل گروه، زمان و اثر تعاملی گروه و زمان بر اوج نیروی عمودی، زمان رسیدن به اوج، جابجایی مرکز فشار، نرخ بارگذاری عمودی و زمان اتکای راه رفتن نشان نداد (P > 0.05).

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که تمرینات راه رفتن الاستیکی روی مدت زمان اتکا اثر معنی داری ندارد. همچنین تمرینات الاستیکی راه‌رفتن در گروه تجربی، میزان اوج نیروی عمودی عکس العمل زمین (مولفه (FzMS طی پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون را کاهش داد که می تواند الگوی راه رفتن را اصلاح و از مزمن شدن کمردرد جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: الگوی توزیع فشار کف پایی، راه رفتن الاستیکی، فاشیای پشتی-کمری، کمردرد
  • کمال الدین حسن زاده*، بهزاد لطفی، بهروز شکوهی، علی صفرعلیزاده صفحات 722-729
    زمینه

    سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان (بعد از پوست) و دومین سرطان کشنده (بعد از کانسر ریه) است. نقش بیوپسی ترانس رکتال در تشخیص کانسرهای پروستات شناخته شده و با توجه به اینکه جواب پاتولوژی پروستات به صورت اولیه نشان‌دهنده پیش‌آگهی بیماری داخل پروستات است لذا هرگونه خطایی در تعیین یافته‌های بیوپسی ترانس رکتال ممکن است منجر به انتخاب روش درمانی اشتباه شود. با توجه به اینکه پاتولوژی در بیوپسی ترانس رکتال و نمونه نهایی رادیکال پروستاتکنومی در مواردی با هم متفاوت است لذا بررسی ارتباطی این پاتولوژی‌ها اهمیت دارد.

    روش‌کار:

    مطالعه به صورت بررسی مقطعی (cross sectional) بود. تمام بیماران مبتلا به سرطان پروستات که به مدت 8 سال از سال 89 تا 97 در بیمارستان سینا تبریز توسط یک جراح اوروانکولوژیست تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار گرفته بودند و اسلایدهای نمونه‌های بیوپسی سوزنی قبل از عمل و پاتولوژی رادیکال پروستاتکتومی بعد از عمل آنها در دسترس بود و توسط یک پاتولوژیست گزارش شده بودند، مطالعه شدند. از تعداد 122 نفر که عمل شده بودند، 65 نفر معیارهای ورود را داشتند که وارد مطالعه شدند و نمونه‌های بیوپسی سوزنی و رادیکال پروستاتکتومی هر بیمار مقایسه شد.

    یافته‌ها:

    برای این بیماران نمره‌بندی گلیسون روی نمونه‌های بیوپسی سوزنی و رادیکال پروستاتکتومی انجام شد. فراوان‌ترین نمره گلیسون بدست آمده از نمونه‌های بیوپسی سوزنی نمره گلیسون 6 (5/41 درصد) و رادیکال پروستاتکتومی نمره گلیسون 6 (40 درصد) بدست آمد. کم‌ترین فراوانی نمره گلیسون نمونه‌های بیوپسی ترانس رکتال، 10 (1/3 درصد) و رادیکال پروستاتکتومی، 8 (8/4 درصد) و 4 (6/4 درصد) بود. به طور کلی به 6/24 درصد از نمونه‌های رادیکال پروستاتکتومی هم نمره مشابه تعلق گرفت، در حالی که 1/63 درصد از نمونه‌های بیوپسی ترانس رکتال بیش گزارش‌دهی و 3/12 درصد از نمونه‌های بیوپسی ترانس رکتال کم گزارش‌دهی داشتند. با گروه‌بندی نمونه‌ها به سه درجه هیستوپاتولوژیک این ارتباط به صورت 5/41 درصد یکسانی نمرات و 2/49 درصد بیش گزارش‌دهی و 2/9 درصد کم گزارش‌دهی هماهنگ‌تر شد. شایع‌ترین درجه هیستوپاتولوژی در بیوپسی ترانس رکتال درجه بد 49 درصد و رادیکال پروستاتکتومی درجه متوسط 40 درصد بود. حدود 43 درصد از سرطان‌های با تمایز بد در نمونه‌های جراحی در همان درجه باقی ماندند و بیشترین میزان کم گزارش‌دهی در گروه با تمایز خوب (6/6 درصد) مشاهده شد. بیشترین میزان هم‌خوانی نمونه‌های بیوپسی ترانس رکتال با نمونه‌های رادیکال پروستاتکتومی در نمره گلیسون 6 و کمترین میزان هم‌خوانی در نمره ‌4 و ‌8 وجود داشت.

    نتیجه‌گیری:

    می‌توان گفت بیشترین میزان هم‌خوانی در گروه بد بود که نشان دهنده قدرت بالای پیشگویی مثبت نمونه‌های بیوپسی در این درجه تمایزی است. مطالعه حاضر نشان می‌دهد که حجم پروستات کوچکتر و PSA (Prostate Specific Antigen) قبل از جراحی بالا ممکن است پیش‌بینی کننده ارتقا نمره گلیسون بعد از رادیکال پروستاتکتومی باشد.

    کلیدواژگان: کارسینوم پروستات، گلیسون اسکور، ترانس رکتال بیوپسی، رادیکال پروستاتکتومی، PSA
  • امیر عطاءاله هیرادفر*، سید غلامرضا نورآذر صفحات 730-736
    زمینه

    تالاسمی یک بیماری خونی مزمن است که به دلیل وسعت و عمق عوارض ناشی از آن همواره مورد توجه بوده و مدیریت صحیح پیامدهای بالینی آن در سطوح مختلف پیشگیری اهمیت ویژه دارد. با توجه به احتمال بالای ایجاد عوارض روانی و اهمیت آنها بخصوص در کودکان، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع اختلالات روانی در کودکان کمتر از 15 سال مبتلا به تالاسمی ماژور و اینترمدیا مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز در سال 93 انجام شده است.

    روش کار

    در این مطالعه، 60 بیمار تالاسمی ماژور و اینترمدیا به صورت تمام شماری انتخاب شدند. داده‌ها با پرسشنامه استاندارد K-SADS گردآوری شدند. داده‌ها برای بررسی میزان شیوع انواع اختلالات روانی و ارتباط اختلالات روانی با ویژگی های دموگرافیک آنالیز شدند و از نرم افزارSPSS نسخه 22 برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.

    یافته ها

    میزان فراوانی اختلال افسردگی حدود 18% ، فوبی اجتماعی 20%، بی اختیاری ادراری 5% ، ODDحدود 37% و Conduct disorder حدود 10% است. همچنین مشخص شد که اختلالات روانی با سن و میزان تحصیلات بیماران ارتباط دارد.

    نتیجه گیری

    مطالعه ما نشان داد که حدود %80 از بیماران، به‌صورت کلی اختلالات روانی دارند. باتوجه به نتایج بدست آمده و شیوع بالای اختلالات روانی در این کودکان، به اقدامات تشخیصی و درمانی روانپزشکی نیاز است.

    کلیدواژگان: تالاسمی ماژور و اینتر مدیا، اختلالات روانی، افسردگی، کودکان
  • ابراهیم باقری، سید محمد مرندی*، ناظم قاسمی، زینب رضایی صفحات 737-744
    زمینه

    مولتیپل اسکلروزیس، نوعی بیماری تخریب کننده میلین است، که فعالیت بدنی می تواند در بهبود آن موثر باشد. بنابراین، در مطالعه حاضر، اثرتمرین شنا بر سلول های الیگودندروسیتی و بافت میلین در مغز موش های مدل کاپریزون بیماری MS بررسی می شود.

    روش کار

    از رنگ آمیزی لوکسال فست بلو برای ارزیابی میزان تراکم میلین استفاده شد. نتایج از طریق نرم افزار Image j و One Way ANOVA تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    براساس نتایج، میانگین درصد سلول های نابالغ و بالغ الیگودندروسیتی و تراکم میلین در گروه شنا+کاپریزون در مقایسه با گروه کاپریزون به صورت معناداری بیشتر است (p≤0.05).

    نتیجه گیری

    در نتیجه، شنا کردن تخریب سلول های الیگودندروسیتی و میلین توسط کاپریزون را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: جسم پینه ای، سلول های الیگودندروسیت، شنا کردن، کاپریزون، مولتیپل اسکلروزیس، میلین
  • ژاله پاشایی، افشار جعفری*، محمدرضا علیوند صفحات 745-755
    زمینه

    مولتیپل اسکلروزیس، نوعی بیماری تخریب کننده میلین است، که فعالیت بدنی می تواند در بهبود آن موثر باشد. بنابراین، در مطالعه حاضر، اثرتمرین شنا بر سلول های الیگودندروسیتی و بافت میلین در مغز موش های مدل کاپریزون بیماری MS بررسی می شود.

    روش کار

    از رنگ آمیزی لوکسال فست بلو برای ارزیابی میزان تراکم میلین استفاده شد. نتایج از طریق نرم افزار Image j و One Way ANOVA تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    براساس نتایج، میانگین درصد سلول های نابالغ و بالغ الیگودندروسیتی و تراکم میلین در گروه شنا+کاپریزون در مقایسه با گروه کاپریزون به صورت معناداری بیشتر است (p≤0.05).

    نتیجه گیری

    در نتیجه، شنا کردن تخریب سلول های الیگودندروسیتی و میلین توسط کاپریزون را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: جسم پینه ای، سلول های الیگودندروسیت، شنا کردن، کاپریزون، مولتیپل اسکلروزیس، میلین
  • آیدین ولی زاده اورنج*، عارفه مختاری ملک آبادی، امیرعلی جعفرنژادگرو صفحات 756-763
    زمینه

    راه رفتن یکی از فعالیت های روزانه رایج است. با آغاز دوران میانسالی، ضعف عضلات اندام تحتانی منجر به کاهش توانایی راه رفتن می شود. استفاده از کفی ها باعث کاهش بار وارده بر اندام ها و حمایت از مفاصل طی راه رفتن می شود. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر آنی انواع کفی بر طیف فرکانس نیروهای عکس العمل زمین در سالمندان طی راه رفتن است.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی بود. 21 سالمند (15 زن و 6 مرد) با میانگین و انحراف استاندارد قد 26/4 ±19/164 سانتی متر، وزن 50/3 ±04/80 کیلوگرم و سن 50/3 ±00/66 سال داوطلب شرکت در پژوهش شدند. کوشش های راه رفتن طی 3 شرایط بدون کفی، با کفی درشت و کفی ریز انجام شدند. برای ثبت نیرو های عکس العمل زمین از صفحه نیروی برتک ساخت کشور آمریکا با ابعاد 40*60 سانتی متر استفاده شد.
    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر هیچ‌گونه اختلاف معنی داری بین راه رفتن بدون کفی، با کفی بافت دار درشت و با کفی بافت دار ریز در مولفه های فرکانس با توان 5/99 درصد، میانه فرکانس، باند فرکانس و تعداد هارمونی ضروری نشان نداد (P>0.05). با وجود این، میزان راحتی کفی بافت دار درشت نسبت به دو شرایط دیگر افزایش معنی داری را نشان داد (P<0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که کفی بافت دار بر مقادیر طیف فرکانس نیروی عکس العمل زمین اثرگذار نیست، با این وجودسبب بهبود راحتی فرد طی راه رفتن می شود.

    کلیدواژگان: کفی، طیف فرکانس، سالمندان، راه رفتن، نیروی عکس العمل زمین
  • نازنین رضایی، فرهاد غلامی*، عین الله نادری، مریم سعیدی صفحات 764-772
    زمینه

    نوروپاتی محیطی از جمله عوارض شایع بیماری دیابت است که می‌تواند منجر به اختلال در شاخص‌های کنترل پاسچر شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر دوازده هفته تمرین مقاومتی بر تعادل، احتمال سقوط و توزیع فشار کف پا در زنان دیابتی نوع 2 مبتلا به نوروپاتی محیطی بود.

    روش‌کار:

    در یک کارآزمایی بالینی 30 بیمار مبتلا به نوروپاتی محیطی دیابت نوع 2 پس از تایید وجود نوروپاتی دیابتی توسط پزشک متخصص به دو گروه تجربی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی در یک برنامه تمرینی مقاومتی دایره‌ای به مدت 12 هفته، سه جلسه در هفته و با شدت 60-50% یک تکرار بیشینه شرکت کردند. تعادل دینامیک و استاتیک، کنترل پاسچر و احتمال سقوط قبل و بعد از مداخله ورزشی اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از روش‌های آماری پارامتریک با سطح معنی‌داری P>0.05 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته‌ها:

    تعادل ایستا و پویا در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل به طور معنی‌داری بهبود یافت (P=0.0001). همچنین، شاخص احتمال سقوط در گروه تجربی بعد از 12هفته تمرین مقاومتی به طور معنی‌داری کاهش یافت (P=0.0001). با این‌حال در شاخص توزیع فشار کف پا تغییر معنی‌داری پس از مداخله مشاهده نشد (P>0.05).

    نتیجه‌گیری:

    تمرین دایره‌ای در بهبود تعادل و کاهش خطر سقوط افراد مبتلا به نوروپاتی محیطی دیابتی موثر بود. بنابراین، این نوع تمرینات به عنوان یک مداخله غیر دارویی ایمن و موثر جهت بهبود تعادل، راه رفتن و پیشگیری از سقوط و زمین خوردن در کنار سایر مداخلات درمانی برای این افراد توصیه شود.

    کلیدواژگان: پلی نوروپاتی دیابتی، تمرین قدرتی، تعادل، سقوط
  • سولماز بابایی بناب*، بهرام جمالی قرخانلو صفحات 773-780
    زمینه

    بیماری قلبی یک بیماری چندعاملی است که زمینه ژنتیکی و عوامل محیطی در ابتلا به آن نقش دارند و مطالعات جدید بر این باور هستند که شاخص‌هایی مانند آپولیپوپروتیین AI ملاک بهتری برای تشخیص این بیماری است. از این رو هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات منظم هوازی بر بیان ژن آپولیپوپروتیین AI و شاخص‌های پروفایل لیپیدی در زنان چاق بود.

    روش‌کار:

    تحقیق حاضر از نوع تجربی بوده و به این منظور 30 زن سالم چاق در محدوده سنی30-35 سال از بین کلیه افراد داوطلب به طور تصادفی انتخاب و به دو گروه کنترل (15 نفر) و تجربی (15 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی 8 هفته تمرینات منظم هوازی با شدت 75-60 درصد ضربان قلب ذخیره سه جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه انجام دادند. بررسی بیانmRNA ژن آپولیپوپرتیین AIآزمودنی‌ها با استفاده از روش Semi-quantitative-RT-PCR و اندازه‌گیری پروفایل لیپیدی در هر دو گروه در پیش‌آزمون و پس‌آزمون انجام و از طریق آزمون تی و با نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شد.

    یافته‌ها:

    یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد بیان ژن آپولیپوپروتیین AI در گروه تجربی افزایش معنی‌داری نسبت به گروه کنترل نشان داد (P<0.05)همچنین میزان (P = 0.003) CL (P = 0.001)TG و (P = 0.031)LDL در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی‌داری داشت و میزان HDL در گروه تجربی افزایش معنی‌داری نسبت به گروه کنترل نشان داد(P = 0.001).

    نتیجه‌گیری:

    در مطالعه‌ حاضر نشان داده شد که تمرینات منظم هوازی از طریق افزایش بیان ژن آپولیپوپروتیین AI و بهبود پروفایل لیپیدی نقش مهمی در کاهش بیماری‌های قلبی‌عروقی دارد.apo-AI

    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، پروفایل لیپیدی، زنان چاق، ژن apo-AI
  • محمدرضا احصائی، مصطفی صادقی، سارا رحیمی، بهزاد غلام ویسی* صفحات 781-786

    استفاده از سرجی سل یکی از روش‌های مورد استفاده جهت بند آوردن خونریزی حین اعمال جراحی مختلف به خصوص جراحی مغز و اعصاب است. استفاده از سرجی سل ممکن است باعث عوارضی مانند التهاب، تاخیر در ترمیم بافت و نکروز شود. بیمار خانم 60 ساله با سابقه عمل کرانیاتومی و حساسیت به سرجی سل که با علایم تشنج به بیمارستان مراجعه کرده بود. این بیمار پس از تشخیص توده در ناحیه پاراساژیتال تحت عمل جراحی کرانیاتومی قرار گرفت. پس از بررسی این مورد به این نتیجه رسیدیم که استفاده از سرجی سل می‌تواند با عوارضی برای بیماران همراه شود، از این رو توصیه می‌شود استفاده از سرجی سل در بدن بیمار حتما گزارش شود تا در دوره پس از عمل به عنوان توده، آبسه و یا هماتوم تلقی نشود.

    کلیدواژگان: کرانیاتومی، سرجی سل، هماتوم، ساب دورال، حساسیت، جراحی مغز
|
  • Niloofar Afshari, Mehdi Amirnia *, Davod Ahmadi, Saeed Kashefi, Vahideh Aghamohammadi Pages 621-626
    Background

    Rising follicular keratin secretion, increasing sebum production, and Propionibacterium acnes are among the main etiology of acne vulgaris formation. Antibiotics are the predominant conventional treatment of acne. Antibiotic resistance is the main problem in the ordinary treatments of acne. Therefore, newer treatments are necessary. Intense pulsed light (IPL) is a novel therapeutic option with rapid application in this field.

    Methods

    Patients referred to us were randomized into two groups: group A (cases) and group B (controls). In addition to conventional antibiotic therapy, IPL was prescribed to group A while azithromycin alone was prescribed to group B. IPL treatment was performed weekly for five weeks and the patients were followed for three months. Declining inflammatory lesions count after the intervention was considered the remission scale.

    Results

    In group A, moderate, partial, and complete remission occurred in 4, 9, and 7 patients, respectively. In group B, moderate, partial, and complete remission occurred in 10, 7, and 3 patients, respectively. Statistically, the remission difference was meaningful between the two groups.

    Conclusion

    IPL with conventional antibiotics is an effective treatment choice in moderate to severe acne vulgaris but also is a more accelerating agent in treatment versus antibiotics alone.

    Keywords: Acne vulgaris, Intense pulsed light, Azithromycin
  • Mandana Rafeey, Maryam Shoaran *, Sevda Habibzadeh, Robabeh Ghergherehchi Pages 627-633
    Background

    Portal hypertension refers to the pathological increase in portal pressure or pressure gradient difference between the portal vein and lower vena cava. This study aimed to determine the etiology and prognosis of portal hypertension in children of northwest Iran for ten years.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional survey, 73 children under the age of 18 years with portal hypertension who were admitted to the Gastroenterology department of Tabriz Children Hospital for ten years were studied. These children were evaluated for demographic data as well as the underlying etiology according to the liver biopsy, abdominal ultrasound, and liver Doppler ultrasound records.

    Results

    The most common cause of portal hypertension was cryptogenic cirrhosis with a frequency of 21 (28.8%). Out of the total number of patients, 7 deaths (9.7%) were observed whereas 84.7% of patients had successful treatment and were discharged without complications. Two patients underwent portosystemic shunt surgery. Liver transplantation was done for 2 cases. Sclerotherapy was performed for 35 patients (48.6%). Out of this group of patients 28 cases (80%) had a good response to sclerotherapy, 4 cases (11.4%) died, two were referred for portosystemic shunt, and one patient underwent liver transplantation.

    Conclusion

    The etiologic factors leading to portal hypertension have a wide diversity in terms of underlying disease and prognosis. A thorough assessment of the cause of portal hypertension is important for making the best therapeutic decision. Early diagnosis has a critical role in improving response to therapy and preventing complications.

    Keywords: Portal Hypertension, Cirrhosis, Splenomegaly, Gastrointestinal Bleeding, Children
  • Zhinous Bayat-Makoo, Puran Karimi, Negar Mohtadi* Pages 635-641
    Background

    Interleukin 8 increases in various types of meningitis, specifically acute bacterial meningitis inflammation, and it is important in the distinction between types of meningitis. The present paper aims at evaluation of the level of interleukin 8 in cerebrospinal fluid in acute adult bacterial meningitis.

    Methods

    All adult patients’ with diagnosis of suspected meningitis with symptoms of fever, headache, neck stiffness, and consciousness disorder. Lumbar puncture was taken in between the third and fourth vertebra by a specialist physician for all patients suspected with meningitis. To determine the level of consciousness, the GCS of the patients was determined and the cerebrospinal fluid was cultured and sent to the laboratory for the analyses of cell count, diffraction, CSF fluid glucose, CSF fluid protein, LDH, or lactate dehydrogenase, and the level of interleukin 8.

    Results

    The mean of IL-8 protein was 296.17±48.57Pg/ml in patients with aseptic meningitis and 1088.96±526.55Pg/ml in the group of patients with septic meningitis. There was a significant difference between the two groups in terms of the amount of interleukin 8 (p = 0.009). Cutoff was 297.6 Pg/ml for the detection of positive bacterial meningitis with a sensitivity of 92% and the specificity of 83.1% was 297.6 pg/ml.

    Conclusion

    Interleukin 8 has a high sensitivity and specificity in the diagnosis of bacterial meningitis from aseptic meningitis, and along with the measurement of cerebrospinal fluid protein, it can be a good criterion for differentiation of bacterial from aseptic meningitis.

    Keywords: Interleukin 8, Cerebrospinal Fluid, Acute Bacterial Meningitis, Aseptic Meningitis
  • Nikzad Shahidi*, Henghameh Maleki Pages 642-648
    Background

    The incidence and prevalence of malignant nasopharyngeal cancers (NPC) are different in each part of the world. The prevalence of this malignancy is about 0.5 in every 1000 people in the USA, while it is about 20 in every 100 people in China. this difference is due to nutritional, environmental, and genetic factors, especially for endemic regions. This malignancy is more common in men and is often seen in the sixth decade of life. We decided to do this study from the point of epidemiologic, clinical, and radiologic findings in patients with nasopharyngeal cancers.

    Methods

    This is a cross-sectional descriptive study of patients who were admitted to the ENT ward with the diagnosis of nasopharyngeal carcinoma from 2004 to 2014. Thirty-two patients were studied from the point of age, gender, risk factors, clinical and radiologic findings.

    Results

    Of 32 patients, 26 patients (%81) were male, and six patients (%19) were female. The mean age of the patients was 50.28 years old. Nineteen patients were self-employed, 4 were farmers, 3 were staffers, and 6 were house worker women. %84 of the patients had a negative family history of nasopharyngeal carcinoma. %66 of the patients had neck mass, and the second most common clinical finding was nasal obstruction. The most common site of tumor origin was the right lateral wall (%37), and the second was the left lateral wall (%28). Eight patients had erosion of the skull base, and 14 patients had tumor expansion to the paranasal sinuses and orbital cavity.

    Conclusion

    In patients complaining of a neck mass, nasal obstruction, and headache, nasopharyngeal cancer should be highly suspected. Nasal endoscopy and biopsy of the suspected lesion are needed for correct diagnosis and treatment.

    Keywords: Nasopharynx, cancer, paranasal sinus
  • Mahdieh Gholizadeh, Mohammad Hossein Gholizadeh*, Hossein Ghayoumi Zadeh, Mostafa Danaeian Pages 649-658
    Background

    This paper presents a method to improve medical radiography images based on the use of statistical signal moments.

    Methods

    In this paper, the image with noise is considered as a statistical signal, and the noise reduction is performed by using fractional moments. The fractional moment’s method, on the one hand, has a speed similar to the moment method, and, on the other hand, has not the limitations of the moment method, which sometimes achieves inaccurate results. The proposed method is ultimately examined on radiographic images (CT).

    Results

    The information obtained from the fractional moments of the received signal is a criterion to estimate the noise parameters and the gray scales of the main image. One of the limitations of the proposed method is that the image should be sent several times, because in statistical discussions, we cannot make a decision with only one sample. The error of the proposed noise reduction method in terms of the number of times the original image was sent, is about 0.009, 0.0009, 0.0002, and 0.0001, for n = 3, n = 6, n = 9 and n = 14, respectively.

    Conclusion

    The simulation results show that the proposed method is more effective than the most conventional noise reduction methods, both in the low signal to noise ratio and in terms of image quality, and is more powerful than the most notable noise removal methods in restoring the subtleties and image details.

    Keywords: Radiography Images, De-Noising, Moment Method, Fractional Moments
  • Mahnaz Sadeghi Shabestari, Parisa Siahsangi*, Mandana Rafeey, Maryam Hosseinpour Sarmadi, Parinaz Habibi Pages 659-666
    Background

    Cow’s milk is one of the first foods added to infants’ diet and cow’s milk allergy (CMA) is the most common food allergy in the first year of life. The aim of this study was to survey the frequency of infants with cow’s milk allergy using COMISS questionnaire.

    Methods

    In a cross-sectional, descriptive study, 100 infants were selected by a convenient method. Demographic information and clinical manifestations were completed based on COMISS Questionnaire for all infants. Data were analyzed using chi-square and independent t-test.

    Results

    The finding of this study shows that from 100 infants (51 males, 49 females), with a mean age of 3.5 ± 1.4, 61% of them were breastfed, 30% were fed both cow’s milk and breast milk, and 9% were fed only cow’s milk. The probability of cow’s milk allergy using the COMISS Questionnaire was positive in 8% of infants. According to the criteria of this Questionnaire, 65% of infants acquired a score of 0-5, 27% scored 6-11, and 8% scored 12 and above A significant association was found between cow’s milk allergy and infant’s diet (p <0.001). A significant association was also found between growth index (weight p=0.05, height p=0.02, and head circumstance p=0.03) and CMA.

    Conclusion

    It seems that using non-invasive methods such as COMISS Questionnaire can be helpful for the diagnosis of CMA and also breastfeeding might be reducing the allergy to cow’s milk.

    Keywords: Cow’s milk allergy, breast feeding, infants, COMISS, clinical signs
  • Najmeh Mehrdadi, Mohammad Reza Deyhim*, Azadeh Hekmat Pages 667-676
    Background

    Oxidative damage is one of the main causes of Red blood cell (RBC) storage lesion which can reduce RBC survival during RBC storage in blood bank condition. In this study, we evaluate the effect of N-acetyl cysteine (NAC) as an anti-oxidant compound on RBC oxidative damage and RBC metabolism during storage of this product.

    Methods

    In this experimental study, 10 bag of packed RBC were provided to the Iranian Blood Transfusion Organization's Innovation Center were randomly selected and effect of NAC was investigated on metabolism, oxidative status and hematologic variables of RBC during RBC storage. The results of this study were compared between two groups of NAC treated RBC and untreated RBC (without NAC). All of the data were analyzed with SPSS statistical program (version 22).

    Results

    In this study, the concentration of lactate and LDH enzyme activity in the NAC treated RBC were lower than the control group (without NAC). The concentration of malondialdehyde (MDA) as a lipid peroxidation marker in the NAC treated RBC was lower increase than the untreated RBC. Also antioxidant capacity was so higher in the NAC - RBC than in the control group, especially in the 28th day of RBC storage (Pday28 <0.05).

    Conclusion

    The results of this study indicated that the use of NAC as an additive solution could decrease oxidative damage via maintaining of the RBC oxidant capacity during RBC storage. In the future NAC may be used as an additive for maintaining of the RBC survival and RBC quality during storage of RBC in blood bank condition.

    Keywords: Red blood cell oxidative damage, Red blood cell storage lesion, Red blood cell storage, N-Acethylcysteine
  • Mehdi Amirnia *, Mohamad Ranjkesh, Mir ahad Mousavi Pages 677-683
    Background

    Although many warts are treated with usual methods, resistant cases are common problems. Bleomycin is one of the drugs used for resistant cases. The aim of this study was to compare the effect of cryotherapy and intralesional bleomycin injection combination with cryotherapy in the treatment of resistant warts.

    Methods

    Sixty patients with resistant warts were selected and randomly divided into two groups of 30 A and B patients. In each group, cryotherapy was performed three sessions during 0, third and, sixth weeks in case of visible lesions. In group B, in addition to cryotherapy in week 0, and in the presence of visible lesions during week 3, injections of intra-lesions of bleomycin 1 mg/ml were administered. Treatment outcomes and possible complications were evaluated during the third and sixth weeks.

    Results

    The response to the treatment was defined as poor, moderate, and well by the physician, which was 16.7%, 53.3% and, 10% in group A after 3 weeks of treatment, respectively and was 16.7%, 50% and, 33.3% in group B, respectively. The response to the treatment after 6 weeks of treatment was 33.3%, 40%, and 26.7% in group A and was 6.7%, 40%, and 53.3% in group B, respectively.

    Conclusion

    Combined treatment of cryotherapy and intralesional bleomycin injection is more effective than cryotherapy in the treatment of resistant warts.

    Keywords: Bleomycin, Cryotherapy, Resistant warts
  • Mehrnoosh Mousavi Aghdas, Nikzad Shahidi*, Shahin Abdollahi Fakhim Pages 684-691
    Background

    Sleep-disordered breathing is a common problem in children and is associated with increased cardiovascular morbidity. The circulating level of C-reactive protein, a pro-inflammatory protein, is associated with increased risk for atherosclerosis. The aim of this study was the comparison of C-reactive protein level and erythrocyte sedimentation rate in children with tonsillar hypertrophy before and after adenotonsillectomy.

    Methods

    All patients aged between 4 to 10 years who had underwent adenotonsillectomy due to obstructive sleep apnea were enrolled. Serum C-reactive protein and erythrocyte sedimentation rate were measured before and after adenotonsillectomy. Data were analyzed with SPSS version 19.

    Results

    In this study, 384 patients were enrolled. The average age of the patients was 6.7 years. The C-reactive protein level in 91 patients (23.7 %) was decreased and in 286 patients (74.5%) did not change and in 7 patients (1.8%) it was increased. Decreasing serum C-reactive protein level and erythrocyte sedimentation rate was statistically significant after adenotonsillectomy (P-value < 0.05).

    Conclusion

    Obstructive sleep apnea induces a systemic inflammatory response so frequently associated with an increase in serum C-reactive protein and erythrocyte sedimentation rate that is reversible with surgery and if left untreated may lead to cardiovascular morbidity.

    Keywords: CRP, ESR, Adenotonsillectomy
  • Fateme Marali*, Ali Kazemi, Farid Farhani Pages 692-700
    Background

    Astronauts and those in microgravity (MG) conditions are faced with neuromuscular challenges. On the other hand, high intensity interval training (HIIT) have been introduced as an effective factor in strengthening the nervous system. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of six weeks of high intensity interval training under simulated microgravity condition on brain degenerating myelin basic protein (dgen-MBP) level in healthy male rats.

    Metohds:

    This experimental study was conducted on 30 male rats with an average weight of 189.2 ± 5.7 grams. They were randomly divided into 5 groups: Base line (n=6), MG control (n=6), HIIT control (n=6), HIIT (n=6) and MG & HIIT (n=6). The training groups performed the HIIT on a treadmill, with 30 seconds running time of 29 m/min and a 1 minute rest time of 13 m/s to until the fatigue. Rats were killed 48 hours after the last training session and an ELISA kit was used to evaluate the data related to dgen-MBP.

    Results

    The results of one-way ANOVA showed a significant difference between the groups in the functional test variables and dgen-MBP (P≤0.05). In the meantime, the MG & HIIT group showed the highest amount of dgen-MBP compared to the control group.

    Conclusion

    It seems that people who are in a microgravity situation, by applying HIIT training for at least 6 weeks, can increase their dgen-MBP levels, improve their health and nerves, and increase the time to fatigue.

    Keywords: Degenerating myelin basic protein (dgen-MBP), High intensity interval training (HIIT), Simulated microgravity, Functional test
  • Amir Khosravi* Pages 701-712
    Background

    Rosa canina L. has high levels of carotenoids, flavonoids and, vitamin C antioxidant compounds that can withstand the destructive effects of exhaustive exercise-induced oxidative stress. The present study aims to investigate the effects of concurrent eight-week aerobic training and Rosa canina L. fruit hydroalcoholic extract on some liver enzymes and malondialdehyde of liver in male rats following an acute aerobic exercise until exhaustion.

    Methods

    The present research was an experimental study. Forty male Wistar rats were randomly divided into four groups (N=10): placebo (without exercise + distilled water 2 ml supplement), supplement (without exercise + Rosa canina L extract, 100 mg/kg), exercise (8 weeks exercise + distilled water 2 ml), combined (8 weeks exercise + Rosa canina L extract, 100 mg/kg). At the end of the experiment, half of the rats were killed immediately before exhaustive exercise; while the other half were killed immediately after performing an acute exhaustive exercise on the treadmill. Serum enzymes AST, ALT, and hepatic malondialdehyde levels were measured by ELISA and thiobarbituric acid methods, respectively.

    Results

    The results show that in all groups except the combined group serum AST, ALT, and malondialdehyde of the liver were significantly increased following an acute exhaustive exercise compared to the prior exhaustive exercise (P<0.05).

    Conclusion

    The use of Rosa canina L Fruit hydroalcoholic extract with aerobic exercise prevented the increase of hepatic malondialdehyde and serum enzymes AST, ALT levels following an acute exhausting exercise.

    Keywords: Aerobic Exercise Exhaustion, Liver Enzymes, Rosa Canina L Fruit Extract, Malondialdehyde
  • Farnaz Seify*, Elahe Mamashli, AmirAli Jafarnejadgero, Mahrokh Dehghani, Mohsen Katanchi, Seyed Majid Alavi-Mehr Pages 713-721
    Background

    Training of elastic walking is a new method for elasticity in gait and correction of the distribution pattern of plantar pressure in patients with low back pain during gait. This study aimed to investigate the distribution pattern of plantar pressure during gait in women with low back pain following 8 weeks-training of elastic walking.

    Methods

    The present study was quasi-experimental. In this research, 20 women with low back pain were divided into control (n=11) and experimental (n=9) groups. Subjects from the experimental group performed elastic gait training for 3 sessions per week for 8 weeks while the control group didn’t have any exercise program. The plantar pressure variables included the peak of vertical ground reaction forces, the time to peak of ground reaction forces, loading rate, the peak of plantar pressure on the ten foot regions, the peak of ground reaction forces on the ten foot regions, and displacement of the pressure center in two internal-external (copx) and anterior-posterior (copy) lines. The distribution pattern of plantar pressure during gait was recorded by a foot scan system (Sampling rate 300 Hz) in pre-training and post-training. Two-way ANOVA was used to analyze the data. The significance level was set at P < 0.05.

    Results

    In the experimental group, the results of this study demonstrated lower peak vertical reaction force (FzMS component) during post-test compared with pre-test (P = 0.002). Moreover, findings showed that the main effect of group on peak pressure in the mid-foot region was significant (P = 0.011). The results showed no significant difference concerning the main effect of group, the main effect of time and effect, interaction time and group on peak vertical reaction force, displacement of pressure center, vertical loading rate, and walking stance time (P > 0.05).

    Conclusion

    The findings of this study showed that training of elastic walking does not have a significant effect on stance time. Also, training of elastic walking in the experimental group reduced the peak vertical ground reaction force (FzMS component) during the post-test compared with the pre-test that can correct the walking pattern and improve the chronic low back pain.

    Keywords: The Distribution Pattern of Plantar Pressure, Elastic Walking, Thoracolumbar Fascia, Low Back Pain
  • Kamaleddin Hassanzadeh*, Behzad Lotfi, Behroz Shokuhi, Ali Safaralizadeh Pages 722-729
    Background

    The purpose of this study was to determine the degree of alignment of prostate carcinoma in a rectal biopsy with radical prostatectomy in patients with prostate carcinoma to determine which biopsy samples are consistent with surgical specimens.

    Methods

    In this cross-sectional study, out of 122 patients with prostate cancer who had undergone radical prostatectomy surgery in Sina hospital of Tabriz 65 patients with clinical records and pathological reports of needle biopsy, and radical prostatectomy biopsy specimens were available.The required information was recorded in questionnaire made for this study, and then the pathologic report and Gleason score and lymph-vascular involvement of the specimens were determined separately and finally the Trans rectal pathology report of the biopsy was compared with the histopathology report of radical prostatectomy in each patient.

    Results

    The most common Gleason score and radical prostatectomy score were 6 (41.5%) and 6(40%), respectively. The lowest frequency of Gleason score, radical of the prostatectomy, and Trans rectal biopsy score were 10 (3.1%), 8(4.6%)%), and 4(4.6%), respectively. Generally, 24.6% of the prostatectomy samples were similarly scored, while 63.1% reported Trans rectal biopsy specimens and 12.3% reported low Trans rectal biopsy. By grouping the samples into histopathology levels this association was 41.5% identical in terms of scores and 49.2% in excess and 9.2% in lower reporting. The most common histopathology degree was rarely (49%) in Trans rectal biopsy and moderate in 40% in radical prostatectomy about 43% of badly differentiated cancers in the surgical specimens remained at the same level and the highest reporting rates were in the group with a good degree of distinction (66%). The highest correlation between rectal biopsy samples and radical prostatectomy samples was at the 6th grade and lowest compliance rate was in 4th and 8th grades.

    Conclusion

    The highest degree of alignment was in the bad differentiation group, which indicates the high predictive power of biopsy specimens at this degree of differentiation. The present study suggests that the size of the smaller prostate and the high pre-surgical PSA may be predictive of increasing the Gleason score after radical prostatectomy.

    Keywords: Prostate carcinoma, Gleason score, Trans rectal biopsy, Radical prostatectomy, PSA
  • Amir Ataollah Hiradfar*, Seyyed Gholamreza Noorazar Pages 730-736
    Background

    Thalassemia is the most common hemoglobinopathy, worldwide. Chronicity and complications of thalassemia can affect the quality of life in these patients. Psychological aspects of transfusion-dependent forms of thalassemia (major and intermediate) are well-known, especially in adults. Aim of this study was to investigate the prevalence of mental disorders in thalassemia major and intermediate who were under 15 years old. This study was organized in thalassemia clinic in Tabriz Children’s Hospital from June 2014 to August 2014.

    Methods

    Sixty transfusion-dependent thalassemia patients were eligible in our study. Twenty-six patients were boys and 34 were girls. Mean age of the participants were 9 ±1. A standard questionnaire called K-SADS was used to collect the data during interview by patients and their parents. In this research, the data have been analyzed to demonstrate the prevalence of psychologic disorders and the relationship between psychologic disorders and demographic characteristics.

    Results

    The prevalence of psychological disorders in our study was: ODD (37%), social phobia (20%), depression (18%), conduct disorders (10%), and enuresis (5%). Also, psychologic disorders had a significant relationship with age and education.

    Conclusion

    Our study confirmed that about 80% of the participants had one of the psychological disorders. Therefore, a regular psychologic consulting for children and their parents in thalassemia clinics is required.

    Keywords: Major, Intermediate thalassemia, Psychologic disorders, Depression, Children
  • Ebrahim Bagheri, Sayed Mohammad Marandi*, Nazem Ghasemi, Zeinab Rezaee Pages 737-744
    Background

    Multiple Sclerosis is a myelin destroyer disease, which physical activity can be effective in improving it. Therefore, in the present study, the effect of swimming on oligodendrocytic cells and myelin tissue in rat brain of the Cuprizone model of MS disease is investigated.

    Methods

    In this study, 21 male Wistar rats were randomly divided into Control groups, Cuprizone and Swim + Cuprizone. For the induction of MS, Cuprizone 0.6% were gavaged for one month. The group of Swim + Cuprizone swam at the same time with gavage. The training program included 4 weeks of swimming for 5 sessions per week and 30 minutes. Immunohistochemistry technique was used to determine the percentage of immature and mature oligodendrocytes and Luxol fast blue solution for evaluation of myelin density. Image j software and One-way ANOVA was used to analyze the findings.

    Results

    The mean percentage of immature and mature oligodendrocytes and myelin density in the Swim+Cuprizone group was significantly higher than that of the Cuprizone group (p≤0.05).

    Conclusion

    Swimming decreases destruction of the oligodendrocytes and myelin cells due to Cuprizone.

    Keywords: Corpus Callosum, Oligodendrocyte Cells, Swimming, Cuprizone, Multiple Sclerosis, Myelin
  • Zhaleh Pashaei, Afshar Jafari*, Mohammad reza Alivand Pages 745-755
    Background

    MicroRNAs are short non-coding RNA molecules that regulate different biological processes through regulating the expression of different genes and the miR-16 is one of the miRNAs that play an important role in obesity-related disorders. Therefore, the present study was conducted to determine the effect of high- intensity interval training (HIIT) alone and combined with resistance training (CHRT) on miR-16 expression in PBMCs of overweight/ obese middle-aged women.
    Methods

    Twenty-four overweight/obese, inactive, health middle-aged women participated in two homogeneous groups HIIT (5 bouts of running at 80%–85% of VO2max with active breaks at 60% of VO2max, 5 days/week, n=12) and CHRT protocols (3 day/week HIIT with 2 day/week resistance training protocol with 75-80% of 1-RM, n=12) for eight- week. MiR-16 expressions in PBMCs of overweight/obese middle-aged women were measured by real time- PCR before and 48h after the training protocols.

    Results

    Expression of miR-16 increased significantly in the both training protocols (HIIT: 2.32 fold, p=0.001 and CHRT: 4.96, p=0.006). However, there was no significant difference found between training protocols.

    Conclusion

    The eight weeks of HIIT and CHRT training are lead to equally changes in the expression of miR-16, as an anti-inflammatory epigenetic factor, in PBMCs of overweight/obese women.

    Keywords: Mir-16, High-Intensity Interval Training, Combined Training, Overweight, Obesity
  • Aydin Valizadeh orang*, Arefeh Mokhtari Malekabadi, AmirAli Jafarnezhadgero Pages 756-763
    Background

    Walking is one the common daily activities. With the beginning of middle age, weakness in the lower limb muscles can reduce the ability to walk. The use of foot orthoses reduce the load on the limbs and supports the joints during walking. The purpose of the present study was to investigate the acute effect of foot orthoses on the frequency spectrum of ground reaction forces during walking in the older adults.

    Methods

    In this semi-experimental and laboratory study, 21 elderly (15 females and 6 males) with a mean height of 164.19±4.26 centimeters and weight of 80.04±3.50 kg, and age of 66.00±3.50 years were volunteered to participate in the study. The walking trials were done during three conditions including walking without foot orthoses, walking with small and large textured orthoses. The Bertec force plate (made in USA) with dimensions of 40 * 60 cm was used to record ground reaction forces.

    Results

    The results of this study did not show any significant differences between walking without foot orthoses, walking with small and large textured foot orthoses for frequency of 99.5%, median frequency, frequency band and number of essential harmonics (P>0.05). However, the comfort level during wearing of large texture insole condition significantly increased compared to other conditions (P<0.05).

    Conclusion

    The textured foot orthoses do not affect the frequency spectrum of ground reaction forces; however, it improves the comfort of the individual while walking.

    Keywords: Orthoses, Frequency Spectrum, Elderly, Walking, Ground Reaction Force
  • Nazanin Rezaei, Farhad Gholami*, Aynollah Naderi, Maryam Saeidi Pages 764-772
    Background

    Peripheral neuropathy is a common complication of diabetes which can lead to impaired postural control. The aim of the present study was to investigate the effect of 12-week resistance training on balance, risk of falling and distribution of foot pressure in diabetic women with peripheral neuropathy.

    Methods

    In a randomized clinical trial, 30 women with type 2 diabetes and diagnosed with peripheral neuropathy were randomly assigned into experimental (n=15) and control (n=15) groups. The experimental group underwent a circuit resistance training program with 50 of one-maximum repetition, 3 -sessions per week over 12 weeks. Before and following the experimental period static and dynamic balance, posture control and risk of falling were assessed.

    Results

    Static and dynamic balance indices improved following the exercise intervention (P=0.0001). Moreover, risk of falling index decreased in the experimental group compared to control condition (P=0.0001). However, foot pressure distribution was unchanged following exercise intervention (P>0.05).

    Conclusion

    Circuit training improved balance and risk of falling in diabetic patients with peripheral neuropathy. Therefore, they are suggested to include circuit training as a safe non-pharmacological intervention to improve balance and walking and to prevent falling.

    Keywords: Diabetic Polyneuropathy, Strength Training, Balance, Falling
  • Solmaz Babaei Bonab*, Bahram Jamali Gharakhanlou Pages 773-780
    Background

    Heart disease is a multifactorial disease with genetic background and environmental factors involved. And new studies believe that markers such as apolipoprotein AI are a better criterion for diagnosis. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of regular aerobic exercise on apolipoprotein AI gene expression and lipid profile indices in obese women.

    Methods:

    In this experimental study, 30 healthy obese women aged 35-30 years were randomly selected and divided into control (n =15) and experimental (n =15) groups. The experimental group underwent 8 weeks of regular aerobic exercise at 60-75% of the heart rate reserve three sessions per week for 60 minutes each session. Apolipoprotein AI mRNA expression was measured by Semi-quantitative-RT-PCR method and lipid profiles were measured in both pre-test and post-test.

    Results

    The apolipoprotein AI gene expression was significantly increased in the experimental group compared to the control group (P<0.05). Also, TG (P = 0.003), TG LDL in the experimental group showed a significant decrease compared to the control group and HDL level in the experimental group was significantly higher than the control group (P = 0.001)

    Conclusion

    The regular aerobic exercise has an important role in reducing cardiovascular diseases through increasing apolipoprotein AI gene expression and improving lipid

    Keywords: Aerobic Exercise, Lipid Profile, Obese Women, Apo-AI Gen
  • Mohammad Reza Ehsaei, Mostafa Sadeghi, Sara Rahimi, Behzad Gholamveisi* Pages 781-786

    The use of Surgicel is one of the methods used to stop bleeding during various surgical operations, especially neurosurgery. The use of Surgicel may cause complications such as inflammation, delayed tissue repair, and necrosis. This case is a 60-year-old woman with a history of craniotomy and reaction to Surgicel who presented to the hospital with symptoms of seizures. The patient underwent craniotomy after a mass diagnosis in the parasagittal region. After reviewing this case, we concluded that the use of Surgicel can have complications for patients, Therefore, it is recommended to use Surgicel in the patient's body so that it is not treated as a mass, abscess, or hematoma in the postoperative period.

    Keywords: Craniotomy, Surgical, Subdural, Hematoma, Reaction, Neurosurgery