فهرست مطالب

جهانی رسانه - نسخه فارسی - پیاپی 29 (بهار و تابستان 1399)

مجله جهانی رسانه - نسخه فارسی
پیاپی 29 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیده زهرا اجاق* صفحات 1-22

    مسئله این پژوهش نبود شناخت درباره ارزش های اخلاقی حاکم بر کنش های کاربران در پیام رسان اجتماعی تلگرام و کمبود تعامل محترمانه، درک متقابل و گفت وگوی سازنده گروه های اجتماعی مختلف با یکدیگر است.  شناسایی ارزش ها در این مطالعه از آن جهت مهم است که، ارزش ها ملاک های شکل گیری شیوه های خاصی از کنش هستند.  رویکرد روش شناسانه پژوهش، کیفی و با استفاده از تحلیل محتوای جهت دار انجام شده است.  برای این منظور با تلفیق مفهوم اخلاق گفت وگویی هابرماس و ارزش های بنیادین شوارتز، مدل نظری پژوهش تدوین شده و مبنایی برای انجام تحلیل محتوای جهت دار بوده است.  در نتیجه این تلفیق، سه ارزش همنوایی، جهان شمولی و امنیت به عنوان مقوله های اصلی تحلیل محتوای جهت دار شناسایی شدند.  نمونه های مورد مطالعه، محتوای مندرج در دو کانال با رویکرد متفاوت به صلح هستند؛ یعنی کانال «ارتش سایبری مدافعان حرم» و کانال «پاتوق دوستان».  یافته ها حاکی از آنند که در گروه نخست ارزش های «امنیت» و «جهان شمولی» بیشتر نقض شده و در گروه دوم ارزش های «همنوایی» و «جهان شمولی» بیشتر رعایت شده اند اما در مواجهه با افکار مخالف، شیوه های غیرتعاملی همچون به سخره گرفتن استفاده شده است.  نقض ارزش های اخلاقی منجر به مفاهمه در نمونه های مورد مطالعه هم امکان دستیابی به گفت وگو و درک متقابل و هم فرصت شناخت و آگاهی ناشی از تبادل نظر و رابطه محترمانه را در این کانال ها کاهش داده است.

    کلیدواژگان: ارزش، اخلاق گفت وگویی، ارزش های بنیادین، پیام رسان تلگرام، تحلیل محتوای جهت دار
  • علی امیدی، سعیده مرادی فر* صفحات 23-48

    توییتر از جمله میکروبلاگینگ های اثرگذار در سیاست خارجی و دیپلماسی دیجیتال بشمار می رود. اغلب سیاستمداران جهان برای انتشار اطلاعات، برقراری تعامل با مخاطب و تصویرسازی از خود و دیگری بمنظور دیپلماسی عمومی در این میکروبلاگینگ حضور فعالی دارند. مایک پمپیو و محمد جواد ظریف از جمله سیاستمدارانی هستند که با تصویرسازی از خود و دیگری از طریق توییپلماسی بدنبال جلب مثبت افکار عمومی جهانی نسبت به سیاست های دولت متبوع شان هستند. از اینرو نگارندگان با استفاده از نرم افزار مکس .کیو.دی.ای و از طریق کدگذاری سه مرحله ای، به این پرسش پاسخ خواهند داد: این دو سیاستمدار چه تصویری از خود و دیگری را و با چه هدفی در مقابل یکدیگر در توییتر بازنمایی می کنند؟ نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل محتوای توییت های ظریف حاکی از تصویرسازی کشور قانونگرا و صلح جو برای ایران و تصویر زورگو و تروریسم اقتصادی برای آمریکا بوده است. این در حالی بوده که پمپیو در تصویرسازی از خود، تصاویر آمریکای صلح طلب و بدنبال مهار ایران و در تصویر از ایران (دیگری)، تصاویر حامی ترویسم، اقتدارگرا، میلیتاریست و هرج و مرج طلب را نمایش داده است. این پژوهش از نوع کمی-کیفی و به روش تحلیل محتوا انجام شده و نگارندگان با بکارگیری تیوری تصویر، سعی در ارزیابی بازنمایی این دو سیاستمدار از سیاست های کشور خود در توییتر دارند.

    کلیدواژگان: تئوری تصویر، محمد جواد ظریف، توئیپلماسی، مایک پمپئو، سیاست خارجی
  • نصرت حجازی*، مریم داودی صفحات 49-76

    در حین ترجمه تبلیغاتی محصولات برای شرکت‏های چندملیتی، اقتباس‏پذیری فیلم نامه های متن اصلی از دو منظر قابل توجه است: از یک طرف، زبان مختصر و جذاب تبلیغاتی که باید در ترجمه آن منعکس شود و از طرف دیگر، انتخاب نوع فیلم نامه و نوع زبان، باید معطوف به فرهنگ و عادات مصرف‏کننده و سیاست‏ها و هنجارهای حاکم بر جامعه هدف باشد.  با توجه به این نکته، این سوال مطرح می‏گردد که شرکت‏های چندملیتی چگونه یک فیلم نامه واحد برای محصول خود را در قالب استراتژی‏های متفاوت زبانی ساماندهی کرده و چگونه به جذب مخاطب می‏پردازند؟  به نظر می‏رسد که متولیان زبانی و فرهنگی با بهره‏گیری از شیوه اقتباس و استفاده هوشمندانه از مولفه‏های بینازبانی و بینا‏نشانه‏ای به تنظیم فیلم نامه های چندوجهی و چندزبانه می‏پردازند.  به عبارتی، این اقتباس نه تنها در کلام تبلیغاتی، بلکه در اقتباس «فیلم نامه ها» قابلیت تبلور دارد؛ هرچند منجر به تغییر جزیی آن شود.  در این پژوهش با توجه به چارچوب نظری تلفیقی زبان‏شناسی وینیه - داربلنه و نظریه چندنظامی توری و در قالب پژوهشی تحلیل - توصیفی، ابتدا به چیستی ترجمه فیلم نامه های چندوجهی در حالت کلی و ترجمه آگهی های تبلیغاتی به صورت خاص می‏پردازیم.  سپس اقتباس‏پذیری یا قابلیت انتقال بینازبانی - بینانشانه‏ای را در پیکره چهار زبانه انگلیسی، فرانسه، عربی و فارسی از برند نسکافه گلد تحلیل و درنهایت نقش وجوه چندرسانه‏ای را در چهار نسخه مزبور مطالعه و ارزیابی خواهیم نمود

    کلیدواژگان: ترجمه بینازبانی - بینانشانه‏ای، ترجمه فیلم نامه های چندوجهی، آگهی تبلیغاتی، اقتباس‏پذیری
  • حمیدرضا دانش ناری*، سید حسین حسینی صفحات 77-98

    یکی از محورهای مهم جرم شناسی فرهنگی به عنوان یکی از رشته های مطالعاتی جرم شناسی انتقادی، تبیین های سینمایی از جرم و عدالت کیفری است. بر اساس اندیشه های پساساختارگرایانه، بازنمایی جرم در آثار سینمایی نتیجه برساخت های فرهنگی و بافت قدرت اجتماعی است. با توجه به تاثیر فزاینده سینما در قلمروی ایجاد درک عمومی نسبت به جرم و افزایش مخاطبان این هنر، پژوهش حاضر درصدد است تا با روش تحلیل محتوای کیفی، فیلم سینمایی «جوکر» را در پرتو یافته های جرم شناسی فرهنگی تحلیل و نقد کند. بر اساس یافته های حاصل از تحلیل محتوا، فیلم «جوکر» با رویکرد انتقادی و ضد نظام سرمایه داری بر چهار محور اساسی کارناوال جرم، لذت از جرم، جرم به مثابه فرهنگ و داستان جرم متمرکز است. با این حال، ارزیابی کلی فیلم با تاکید بر معانی نهان نشان می دهد که مولف با افراط در توسل به رویکردهای انتقادی، از یک سو، پروژه قهرمان سازی مجرم را در دستور کار خود قرار داده و از سوی دیگر، میان خاستگاه فرهنگی جرم و توزیع نابرابر ثروت ارتباط غیرمنسجم برقرار کرده است.

    کلیدواژگان: جرم شناسی فرهنگی، کارناوال، جوکر، تحقیر، انتقام
  • علی شکوری* صفحات 99-130

    این مقاله بر اساس داده های مختلف قابل دسترس و مطالعات و تحلیل های موجود، اثرات کووید 19 را بر نابرابری ها مورد مطالعه قرار می دهد.  بر اساس یک قاعده کلی و نظری و همچنین زمینه های تجربی، فرض می کند که نابرابری و کووید 19بر یکدیگر اثرات تشدیدی دارند.  چون پیشامدها، چه از نوع سلبی - اتفاقی مانند بیماری های فراگیر و چه از نوع ایجابی - عمدی مانند اجرای سیاست ها و برنامه ها، در ساختارهای نابرابر به لحاظ شدت و گستره متضررین و منتفعین اثرات ناهمسانی برجای می گذارند و عموما نابرابری های موجود را عمق می بخشند.  از این رو، این مطالعه تاثیرات کووید 19 را در تعامل با ابعاد مهمی مانند شغل و درآمد و زمینه های پیشین مانند پایگاه اقتصادی و اجتماعی افراد به صورت درون کشوری و بین کشوری مورد تفحص قرار داده است.  در کل، نتیجه می گیرد که شیوع کرونا در و اقدامات و سیاست های پرچالش برای مقابله کرونا در کنار نابرابری های حاکم نقش مهمی در اثرات تبعیضی کرونا به ویژه در برجسته شدن شکاف دیجیتالی در کنار سایر اشکال نابرابری ها مانند شکاف نیروی کار و تشدید و پایداری فقر و نابرابر ی ها ایفا کرده است.  درعین حال نیز در عصر فضای مجازی، تشدید سایر اشکال نابرابری عمدتا از طریق شکاف دیجیتالی صورت گرفته است.  در پایان نیز، با توجه فراگیری کووید 19 و تاثیرات درازمدت آن، توصیه های سیاستی را برای بهبود وضعیت پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: کووید 19، نابرابری اجتماعی، شکاف دیجیتالی
  • محمد فرجیها، محمد گنج علیشاهی* صفحات 131-154
    موضوع تحقیق حاضر بررسی ساختار کلی روایت در فیلم های دادگاهی است که دادرسی کیفری را در خود گنجانده اند. روش تحقیق، تحلیل روایت در فیلم های فوق الذکر است. بدین منظور از نظریات بازتاب و ساختارگرایی بعنوان بنیان هایی استفاده شده است که می توانند نحوه و معنای چینش روایت را توضیح دهد. مدل اتخاذ شده برای تحلیل ساختاری روایت، مدل ویکتور ترنر است که روایت را به چهار مقطع نقض قاعده، بحران، چاره اندیشی و بازادغام (یا نتیجه چاره اندیشی) تقسیم می کند. در سینمای هالیوود شش فیلم و در سینمای ایران نیز شش فیلم با این مدل تطبیق داده شده اند. نتایج تحقیق حاکی از آنست که سینمای هالیوود ساختار یکدستی از روایت های دادگاهی ارایه می دهد که مبتنی بر قانون محوری است؛ بدین معنا که این روایت ها با تاکید بر مقطع چاره اندیشی، دادگاه را نهاد صالح حل بحران به تصویر کشیده اند. در مقابل، سینمای ایران از ارایه روایت دادگاهی منسجم و قانون مدار ناتوان بوده است. سینمای ایران با تکیه بر قدرت مقطع بحران، یا همچون سینمای قبل انقلاب، به دادگاه و فرآیند دادرسی کیفری قدرتی ناچیز داده است و یا همچون سینمای بعد انقلاب، دادگاه را نهاد ناشایست تحقق عدالت به تصویر کشیده است.
    کلیدواژگان: روایت، دادگاه های کیفری در سینما، مطالعه تطبیقی
  • علی محمدی، فاطمه محمدی*، الهام کامیابی صفحات 155-177
    امروزه با توجه به رونق یافتن صنایع خدماتی، صنعت گردشگری بسیار حایز اهمیت شده و از آن به عنوان صادرات نامریی یاد می شود.  با رشد گردشگران بین المللی، پاسخگویی به گردشگران بیشتر، چالشی برای صنعت توریسم می باشد.  یکی از رویکردهای بازارگرا که می تواند به این چالش پاسخ بدهد، هم آفرینی است.  هدف این پژوهش مطالعه نقش هم آفرینی و اشتراک گذاری دانش بر ظرفیت نوآوری در صنعت گردشگری است.  جامعه آماری پژوهش حاضر، افرادی هستند که حداقل یک بار خرید اینترنتی مربوط به گردشگری از وبگاه های گردشگری داشته اند.  گردآوری اطلاعات به صورت پیمایشی است که از ابزار پرسشنامه مبتنی بر طیف لیکرت استفاده شده است.  برای توصیف جمعیت شناختی نمونه مورد مطالعه از نرم افزار برنامه تحلیل آماری برای علوم اجتماعی و برای تایید مدل و آزمون فرضیه ها از مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار حداقل مربعات جزیی استفاده شده است.  یافته های پژوهش نشان می دهد که هم آفرینی موجب افزایش ظرفیت نوآوری شده و اشتراک گذاری دانش نیز این افزایش را تشدید می کند.  همچنین در این پژوهش تاثیر مثبت سه بعد کیفیت وبگاه (کیفیت نظام، کیفیت خدمات و کیفیت اطلاعات) و دو بعد سرمایه اجتماعی (سرمایه اجتماعی پیوندمدار و سرمایه اجتماعی پیوندبخش) بر هم آفرینی مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: هم آفرینی، ظرفیت نوآوری، اشتراک گذاری دانش، سرمایه اجتماعی، کیفیت وبگاه
|
  • Zahra Ojagh * Pages 1-22

    This paper is trying to study the lack of knowledge on moral values dominating the actions of users on Telegram Application and deficiencies in respectful interactions, mutual understanding, and constructive dialogue among different social groups. Identifying values is significant in this research because values are the criteria for the formation of certain modes of action. Methodological approach to research is qualitative using oriented content analysis. For this purpose the theoretical model of research was developed by integrating Habermas's concept of Discourse Ethics and Schwartz theory of Basic Values which was the basis for oriented content analysis. As a result of this integration, three values of conformity, universality, and security have been recognized as the main categories of oriented content analysis. The under study samples were the contents of two channels with different approaches to peace. In other words, "Cyber Army of the Shrine Defenders" channel and the "Friends Hangout" channel.  Findings indicate that in the first group, the values of "security" and "universality" were more violated whereas in the second group, the values of "conformity" and "universality" were more observed, but in confrontation with opposing views, non-interactive features such as mockery were used. The violation of moral values in the studied samples has reduced both the possibility of achieving dialogue and mutual understanding and also, the opportunity for awareness resulting from exchange and respectful relationship in these channels.

    Keywords: Value, Discourse Ethics, basic values, Telegram, oriented Content Analysis
  • Ali Omidi, Saeedeh Moradifar * Pages 23-48

    Twitter is among the most effective microblogging in digital foreign policy and diplomacy. Most world politicians have active presence in in this micro blogging in order to disseminate their information, interact with their audience, and illustrate themselves or others for the purpose of public diplomacy. Mohamad Javad Zarif and Mike Pompeo are among politicians who illustrate themselves and the other through twiplomacy, seeking world positive public opinion towards their respective Governments. Therefore, the writers of this paper have used MAXQDA and three-step coding to answer this question: what image are these two politicians illustrating of themselves and of the other on Twitter, and for what purpose? The results of the content analysis of Zarif indicate an illustration of a law-abiding and peaceful country for Iran and an illustration of a bully and economic-terrorist for the United States. Notwithstanding that Pompeo illustrated a peaceful America, seeking the containment of Iran, and also illustrating Iran as the supporter of terrorism, authoritarian, militarist, and anarchist. This is a quantitative-qualitative research conducted through content analysis and the writers are seeking to assess the presentations of these two politicians from their own Government policies on Twitter by illustration theory.

    Keywords: llustration theory, Mohamad Javad Zarif, twiplomacy, Mike Pompeo, Foreign Policy
  • Nosrat Hejazi *, Maryam Davoudi Pages 49-76

    this paper seeks to investigate the adaptability of multimodal scenarios in teaser ads, specifically of multilingual scenarios of the Nestle Swiss Corporation and its brand Nescafé Gold. The question which may be raised here is to figure out how multinational corporations arrange linguistically and culturally their teaser ads for a single product and how they attract their audiences? It is hypothesized that the linguacultural experts by conveniently utilizing “adaptation” and by recruiting intelligently interlingual and intersemiological features succeed in properly implementing multimodal and multilingual scenarios. In this way it is believed that their ultimate goal, i.e. maximizing or convincing the customers will buy and consume their products is highly attained. Meanwhile, this adaptation should be, in Gideon Toury’s opinion, adjusted in accordance with the norms, habits and customs of the target community. It is also admitted that adaptation is capable of being crystallized not only in verbal utterances of scenario but also in the whole adaptation of "scenarios", although this leads to minor changes of the initial scenario. Thus, in this study, we have utilized the combination of Vignay & Darbelnet’s linguistic approach and Toury’s Polysystem theory as our theoretical framework and by adopting the analytico-descriptive method, we discussed, on the first step, the nature of translating the multimodal scenarios in general, then, we examined the translation of multimodal scenarios in particular. In the next step, we analyzed the adaptability and translatability of interlingual and intersemiological features of each four versions (English, French, Arabic, Persian) of a single scenario of Nescafé Gold. Finally, we have investigated the role of multimodal aspects in these four versions.

    Keywords: Translation of linguistic vision - sign vision, Translation of multidimensional scenarios, Promotional teaser, Adaptability
  • Hamidreza Danesh *, Hossein Hosseini Pages 77-98

    One of the important axes of cultural criminology as one of the fields of study of critical criminology is cinematic explanations of crime and criminal justice. According to poststructuralist ideas, the representation of crime in cinematic works is the result of cultural constructions and the fabric of social power. Considering the increasing influence of cinema in the field of creating a public understanding of crime and increasing the audience of this art, the present study intends to analyze and critique the film "Joker" in the light of cultural criminology findings by qualitative content analysis. Based on the findings of the content analysis, the film "Joker" with a critical and anti-capitalist approach focuses on the four basic axes of crime carnival, crime pleasure, and crime as a culture and crime story. However, the overall evaluation of the film with emphasis on hidden meanings shows that the author, by indulging in critical approaches, on the one hand puts the project of criminal heroism on his agenda and on the other hand establishes an incoherent relationship between the cultural origin of crime and unequal distribution of wealth.

    Keywords: Cultural criminology, Carnival, Joker, Humiliation, Revenge
  • Ali Shakoori * Pages 99-130

    This paper examines the effects of Covid 19 on inequalities based on various available data and available studies and analyses. Based on a general and theoretical rule as well as empirical contexts, it assumes that inequality and Covid 19 have intensifying effects on each other. Because events, whether negative-incidental such as pervasive diseases or positive-intentional type such as the implementation of policies and programs, in unequal structures in terms of severity and extent of victims and beneficiaries have disparate effects and generally deepen existing inequalities. Therefore, this study examines the effects of Covid 19 in interacting with important dimensions such as employment and income and previous contexts such as the economic and social base of individuals within and between countries. At the same time, in the age of cyberspace, the intensification of other forms of inequality has taken place mainly through the digital divide. Finally, it proposes policy recommendations to improve the situation, given the prevalence of Covid 19 and its long-term effects.

    Keywords: Covid 19, Social Inequality, Digital Divide
  • MOHAMMAD Farajiha, MOHAMMAD Ganjalishahi * Pages 131-154
    The subject of the present study is "Examining the General Structure of the Narrative in Court Films that Include Criminal Proceedings". The research method is narrative analysis in the above mentioned type of films. For this purpose, theories of reflection and structuralism have been used as foundations that can explain the manner and meaning of the narrative arrangement. The model adopted for structural analysis of narrative is Victor Turner's model, which divides narrative into four stages: rule breaking, crisis, solution-thinking, and reintegration (or the result of solution-thinking). Six films have been adapted to this model in Hollywood cinema and six films in Iranian cinema. Research shows that Hollywood cinema offers a uniform structure of court narratives based on the rule of law. In other words, these narratives, with their emphasis on the period of reflection, portray the court as a competent institution for resolving the crisis. In contrast, Iranian cinema has been unable to present a coherent and law-abiding court narrative. Relying on the power of the crisis period, Iranian cinema, either like the pre-revolutionary cinema, has given little power to the court and the criminal process, or like the post-revolutionary cinema, has portrayed the court as an inappropriate institution for justice.
    Keywords: Narrative, criminal courts in cinema, Comparative Study
  • Ali Mohammadi, Fatemh Mohammadi *, Elham Kamyabi Pages 155-177
    Nowadays due to the boom in the service industry, the Tourism Industry has become important and it is called invisible export. As international tourism grows responding to more tourists is a challenge for tourism industry. One of the market-oriented approaches that can meet this challenge is co-creation. The purpose of this paper is to study the role of co-creation and knowledge sharing on the capacity for innovation in tourism industry. The statistical population of the present study is people who have at least once had online shopping related to tourism from tourism websites. Data collection is a survey using a Likert scale-based questionnaire. Statistical analysis program software for social sciences (SPSS) was used to describe the demographic of the study sample and structural equation modeling with partial least squares (PLS) software was used to confirm the model and test the hypotheses. Research findings show that co-creation increases the capacity for innovation and knowledge sharing intensifies this increase. Also in this study, the positive effect of three dimensions of website quality (system quality, service quality and information quality) and two dimensions of social capital (linked social capital and linking social capital) on co-creation was confirmed.
    Keywords: Co-creation, capacity for innovation, knowledge sharing, Social capital, Website quality